Είδες βρε κουτό;

Εγώ σου τα ‘λεγα, ότι η αγωγή του Χάρη του Οικονομόπουλου είναι τεράστιο θέμα για την ΑΕΚ. Το πρόβλημα το είχαμε ήδη επισημάνει από το Σεπτέμβριο. Εσύ όμως επέμενες:  «στην ΑΕΚ δεν ασχολούνται καν με την αγωγή του Οικονομόπουλου».

Κοίτα όμως τι γράφει ανήμερα πρωτοχρονιά ο Δημάτος: «[Π]ολύ σύντομα η ΑΕΚ αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπη και με τις αμαρτίες του παρελθόντος και για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις ο Μελισσανίδης έχει ήδη ενημερωθεί για προβλήματα που λίαν συντόμως θα αντιμετωπίσει. Το πρώτο έχει να κάνει με την προσφυγή του Χάρη Οικονομόπουλου που μπορεί να μπλοκάρει την εκκαθάριση της παλιάς εταιρείας, κάτι που αν συμβεί ενδέχεται να δημιουργήσει πρόβλημα στο υπολογιζόμενο από την UEFA ως αναγκαστικό διάστημα προκειμένου να δεχθεί ότι η ΑΕΚ αλλά και κάθε ομάδα που έχει περάσει από τέτοια διαδικασία μπορεί να επανακάμψει στις τάξεις της».

Είδες βρε Κώστα, τελικά δεν έχεις καλό ρεπορτάζ. Μήπως δε «γνωρίζεις πρόσωπα και καταστάσεις» όπως λέει ο Ανδρέας; Θα μου επιτρέψεις όμως να πω και κάτι ακόμη: αυτός που τα λέει αυτά στο Δημάτο είναι, στην καλύτερη περίπτωση, αγράμματος. Και εξηγούμαι. Tο άρθρο 12 του UEFA Club Licensing System το λέει σαφώς: «The membership […] must have lasted – at the start of the license season – for at least three consecutive years». Η ΑΕΚ τη χρονιά που θα κληθεί να παίξει Ευρώπη θα έχει κλείσει τρεις χρονιές από τη λύση της ΠΑΕ—μόνη περίπτωση να δημιουργηθεί πρόβλημα είναι αν βγει του χρόνου στο Europa League μέσω κυπέλλου.

Αν (ή μάλλον όταν, για λόγους που έχουμε εξηγήσει εδώ) δικαιωθεί ο Χαρουλέιν, οι συνέπειες για την ΑΕΚ θα είναι πολύ πιο βαριές: εφόσον η παλιά ΠΑΕ δεν έχει ποτέ τεθεί σε εκκαθάριση, δε γεννάται θέμα σύστασης νέας ΠΑΕ. Οπότε συνεχίζουμε με Νοτιά, Supporters και Μάκη Κασνακίδη—και βέβαια με τα χρέη. Όμως, δε συντρέχει λόγος ανησυχίας: ο Χάρης σίγουρα κατέθεσε την αγωγή μόνο και μόνο για να μπορεί να συνεχίσει να κυνηγάει τον Ψωμιάδη.  Τώρα που αφενός ο Μάκης θα ακούσει σίγουρα την καμπάνα για τα της ΑΕΚ, κι αφετέρου πέρασε η τροπολογία που επιτρέπει στο Δημόσιο να παρίσταται ως πολιτική αγωγή κατά του Ψωμιάδη, ο Χάρης θα αποσύρει σίγουρα την αγωγή. Έτσι δεν είναι Χάρη, δεν έχεις κάποιο άλλο λόγο έχεις να μην την αποσύρεις;

Πιο κάτω βέβαια, συνεχίζει ο Δημάτος  το γνωστό τροπάριο: «τίποτα δεν είναι αυτό που εξασφαλίζει την ΑΕΚ ως προς τις οφειλές της προς ξένους ποδοσφαιριστές που έχουν απευθυνθεί στη FIFA. Για την παγκόσμια συνομοσπονδία δεν υπάρχουν δύο ΑΕΚ, αλλά μία που έχει συνέχεια και αυτό επίσης είναι ζητούμενο το οποίο θα πρέπει να λυθεί». Κι αυτά, αγράμματος είναι όποιος τα λέει στο Δημάτο. Εσύ τουλάχιστον Κώστα μου τα θυμάσαι, έτσι; Τα έχουμε πει και ξαναπεί.  Μια και κατέληξες (τελικά)  στο σωστό συμπέρασμα, δεν τα λες και στον Ανδρέα, να μη γράφει μπούρδες; Αν είναι δυνατόν, επτά μήνες από τον υποβιβασμό της ΑΕΚ και να μην έχουν ακόμη καταλήξει για το αν χρωστάμε ή όχι στους ξένους παίκτες.

Λοιπόν για να τελειώνουμε: δεν έχει παρά να δει κανείς τι έγινε με την Derry City της Ιρλανδίας. Οδηγήθηκε σε εκκαθάριση καλή ώρα, προσπάθησε κατ’ εξαίρεση να παίξει δύο χρόνια μετά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (αντί σε τρία) κι η UEFA της το ξέκοψε. Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι ο πρόεδρος της Derry City λέει εδώ ότι πλήρωσαν πολλά παλιά χρέη της Derry City με τα οποία δεν είχαν καμία σχέση («We paid a lot of football debts that were nothing to do with us, but from the previous club») αλλά παρόλα αυτά η UEFA δε δέχθηκε να δώσει εξαίρεση. Το έκαναν μόνο και μόνο για το ονόρε Άρα, για να το κάνουμε λιανά: τα χρέη ΔΕ βαρύνουν τη  νέα ΠΑΕ, ούτε την Ερασιτεχνική. Αν βέβαια υπάρξει η νέα ΠΑΕ και δεν επιβιώσει η υπάρχουσα με τα κατορθώματα του Χάρη.

Και κάτι ακόμη που πρόσεξα: ο Κανονισμός Αδειοδότησης Ομάδων της ΕΠΟ περιλαμβάνει στο άρθρο 12 αυτούσιο (αλλά κακομεταφρασμένο, χωρίς να βγάζει νόημα) το άρθρο 12 του UEFA Club Licensing System. Συνεπώς, θεωρητικά πρέπει να περάσει τριετία ώστε η ΑΕΚ να συμμετάσχει σε επαγγελματικό πρωτάθλημα (άρα και στη Β΄ Εθνική).  Η ΕΠΟ βέβαια δεν εφάρμοσε τη διάταξη αυτή στην περίπτωση του Ηρακλή  που συγχωνεύθηκε ως γνωστόν με τους Πόντιους Κατερίνης πριν δύο χρόνια (η νέα ΠΑΕ συστάθηκε 13/8/2012) κι όμως φέτος αγωνίζεται κανονικά στην (επαγγελματική) Β΄ Εθνική.  Απλώς, ας το έχουν υπόψη τους κι αυτό στην ΑΕΚ, γιατί στην Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ δεν είναι να έχεις και πολλή εμπιστοσύνη…

Post By Γιώργος Κιντής (76 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

6 Responses to Είδες βρε κουτό;

  1. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Γι’ώργο : Είσαι σίγουρος οτι η τελευταία παράγραφος θα γίνει κατανοητή;

  2. Ο/Η Γιώργος Κιντής λέει:

    Τι να σου πω ρε συ Στήβεν. Υποχρέωση (στον εαυτό μου) έχω να τα λέω. Αν πέφτουν “εις ώτα μη ακουόντων”, δε φταίω, κι ούτε μπορώ να κάνω κάτι.

  3. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Ουτε και φέτος ή του χρόνου πρόκειται να…εναρμονιστούμε με την τελευταία παράγραφο.
    Το δώρο της ΑΕΚ προς το κράτος,προκειμένου να μείνει ήσυχη,είναι η μεταφορά των δικαιωμάτων εισπραξης των Ψωμιάδειων ποσών,με την προ ημερων φωτογραφική διάταξη,με την οποία βλακωδώς και βεβιασμένα διεφώνησαν για λίγο οι Συριζαίοι.
    “Θα πάρουν τα παπάρια του Μάκη” θα μου πεις.
    Αλλο το ένα άλλο το άλλο. Ελπίδα πουλήσαμε. Δεν είναι παράνομο αυτό.
    Σε αντάλλαγμα,η διαδικασία συμμετοχής σε επαγγελματικά πρωταθλήματα,θα παραμείνει ως έχει. Απλά ίσως από του χρόνου θεσπιστεί η τριετής παραμονή στην Ερασιτεχνική κατηγορία,για οποια ομάδα εις το μέλλον ακολουθείσει το παραδειγμα της ΑΕΚ.
    Τώρα ποιος ο λόγος πλέον ο Οικονομόπουλος να ασχολέιται με τα δεδικασμένα ποσά,αφού αυτά έχουν μεταφερθεί στο συρτάρι του Στουσρνάρα,δεν ξέρω.

    Στην Ελλάδα ζουμε. Τι σημαινει αυτό; Οτι οι νόμοι διαβάζονται “καρκινικά”. Και από τη μια πλευρά και απ΄την άλλη.

    Δεν ξέρω τι τυράκι του έταξε ο κοντός φεύγοντας το 2008,αλλά αδίκως κυνηγά τα λεφτά του Ψωμιάδη. γιατί πολύ απλά,αν ήταν θα τα είχε πάρει-για λογαριασμό της ΑΕΚ βεβαιώς βεβαιώς όπως και την μερίδα του- 5 χρόνια τώρα που έχει τελεσιδικήσει το αστικό μέρος και έχει δικαιωθεί η ΑΕΚ αρα και εκείνος,μονο που είναι ανάξιος και ανικανος να βρει τρόπο να …ανακαλύψει τα λεφτά του Ψωμιάδη,ώστε να πάρει τα δικαιωμενα απο το δικαστήριο 21 αν δεν κάνω λάθος μυρια.
    Και όταν για 5 χρόνια δεν μπορείς να αποδείξεις ότι ο Ψωμιάδης δεν είναι συνταξιούχος των 500 ευρώ,αλλα κάτι …παραπάνω,τοτε είσαι για πέταμα.
    Και είναι να αναρωτιέται κανείς. Ο Οικονομόπουλος ειναι-ήταν δικηγόρος της ΑΕΚ ή του Ψωμιάδη τελικά;

  4. Ο/Η Kostas λέει:

    Ο Ηρακλής δεν συγχωνεύτηκε με την ΑΕΠ. Η ΑΕΠ άλλαξε χρώματα και σήμα γι αυτό παίζει η ομάδα τώρα στην Β’

  5. Ο/Η Alex λέει:

    Γιώργο, αν σου δειξω τι βρηκα να βοσκει στο ιντερνετ θα φριξεις . Ενα απο τα ανυπαρκτα στελεχοι και πολυ υπερανω κοληταρι του Αδαμιδη μαλλον δε καθετε και πολυ φρονιμος, αν καταλαβαινεις τι λεω. Να ανεβασω κανα δυο απο αυτα που βρηκα να γουσταρουμε; Πολυ γαργαλιστικοι οι διαλογοι.

  6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    «Ενόψει της αδικαιολόγητης καθυστέρησης που έχει προκύψει για την εκχώρηση των απαιτήσεων της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά Ψωμιάδη κλπ προς το Δημόσιο, η οποία εκκρεμεί δυόμισι μήνες από την δημοσίευση του σχετικού νόμου, συγκάλεσα σύσκεψη με τον εκκαθαριστή της ΠΑΕ ΑΕΚ Ανδρέα Δημητρέλο και όποιον άλλον αυτός έκρινε ότι θα ήταν χρήσιμο να παρευρεθεί , με σκοπό την ταχύτερη δυνατή νόμιμη ολοκλήρωσή της. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο μου. Ελπίζω, μετά τον σημερινό συντονισμό και τις επόμενες συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί από αύριο, ο παραπάνω στόχος να εκπληρωθεί το ταχύτερο.
    Αν και από τον Ιανουάριο μου ζητήθηκε να μην ασχοληθώ με το θέμα της εκχώρησης, τόσο η καθυστέρηση στην ολοκλήρωσή της όσο και το κλίμα που καλλιεργούν από την Παρασκευή 14 Μαρτίου όσοι μετέρχονται αντίστοιχα μέσα «πίεσης» με αυτά που χαρακτηρίζουν υπόδικους σήμερα έναντι της ΠΑΕ ΑΕΚ, επιβάλλουν, σήμερα περισσότερο από πριν, την ειλικρινή συνεργασία όλων όσοι ενδιαφέρονται.
    Η ταχύτερη δυνατή νόμιμη ολοκλήρωση της εκχώρησης των απαιτήσεων της ΑΕΚ προς το Δημόσιο, η ταχύτερη δυνατή απόκτηση της δυνατότητας από το Δημόσιο να παρίσταται ως πολιτικός ενάγων σε κάθε επόμενη ποινική δίκη με κατηγορούμενο τον Μάκη Ψωμιάδη και όλους τους συνεργούς του για τα κακουργήματα για οποία δικάζονται ότι διέπραξαν σε βάρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, η ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της σε εξέλιξη ποινικής διαδικασίας κατά Ψωμιάδη και, ταυτόχρονα, η ταχύτερη δυνατή νόμιμη ολοκλήρωση της εκκαθάρισης, απαιτούν συνεργασία και πράξεις. Το Δημόσιο, άλλωστε, όπως έχουν διαπιστώσει τα τελευταία έξι χρόνια όλοι οι εργαζόμενοι και νομοταγείς Έλληνες, δεν είναι απρόσωπο, δεν είναι «άλλο», είμαστε όλοι.
    Όποιος, τυχόν, διαφωνεί μαζί μου δεν κινείται απλά απέναντι σε εμένα προσωπικά και τους συνεργάτες μου, δεν κινείται μόνο απέναντι στις αρχές και τις αξίες της ΑΕΚ, κινείται ξεκάθαρα απέναντι στο νόμο».