ΑΟ ΧΑΝΙΩΝ – Α Ε Κ

Παίδες μου, τι ήταν αυτό; Ένα ημίχρονο πριν  την έναρξη του αγώνα έφυγα από την δουλειά, και για μια απόσταση είκοσι λεπτών, έκανα μιά ολόκληρη ώρα. Είχε πλημμυρίσει η Θηβών, ο Κηφισός ήταν έτοιμος να πετάξει το σκέπασμα του και φυσικά είμαι σίγουρος για τα μετέπειτα : Ουδείς πταίει. Η κυβέρνηση είχε δώσει κανονικά τα κονδύλια στους δήμους για τον καθαρισμό των φρεατίων, αλλά οι δήμαρχοι αγρόν ηγόραζαν. Κι ειδικά αυτοί οι δήμοι οι οποίοι κατεκτήθησαν από τον Σύριζα. Που κάνουν κανονική καιρική αντιπολίτευση. Μπουρδέλα, που τους φταίει η τρόϊκα αλλά και η αριστερά.

Άλλο βέβαια ήταν και είναι το θέμα μας. Το παιχνίδι. Που σε ένα γήπεδο μιά χαρά, περιμέναμε να βγάλουμε ορμή, πάθος και δύναμη. Και το κάναμε. Με μια πολύ καλή ενδεκάδα, στην οποίαν φαίνεται ακόμα και σε τυφλό οτι λείπει ένα καθαρό αμυντικό χαφ, κι με ένα πολύ καλό πλάνο ανάπτυξης, όσο αναφορά τον στόχο. Με την κανονική ενδεκάδα μας – τον Ανάκογλου δεν τον θεωρώ παίκτη αιχμής για την ομάδα – και με τις ορθότατες τοποθετήσεις των παικτών, παρά το όποιο μπέρδεμα αισθάνεται ο Δέλλας με τέτοια πληρότητα.

Πληρότητα η οποία είναι δεδομένη οτι θα αυξηθεί. Αριστερό μπακ κι επιθετικός είναι οι εντολές για τον Ιανουάριο. Πληρότητα όμως η οποία ήταν αρκετή για το σημερινό παιχνίδι, που πράγματι προσπάθησε να το διεμβολίσει ο θεόμουρλος Σούλης. Που δεν έστησε λεωφορείο, αλλά έπαιξε ή τουλάχιστον προσπάθησε να παίξει στα ίσα. Και το πήγε καλά το γράμμα.

Όμως καλύτερα το πήγαμε εμείς. Χωρίς κανένα ουσιαστικό κίνδυνο στο πρώτο μέρος και με το γνωστό παιχνίδι της δύναμης κύρια στον χώρο του κέντρου. Δεν υπήρχαν ευκαιρίες εκατέρωθεν, αλλά μια προσπάθεια κατοχής της μπάλας στην οποίαν και βγήκαμε νικητές. Λέει κάτι αυτό; Όχι βέβαια, αλλά είναι το πρώτο συστατικό. Και τα παράπονα είναι από τους ντελικάτους, που έχουν όμως ένα δίκιο κι αυτοί, παρά από τους γνωστούς μπαρουτοκαπνισμένους. Κορδρέρο και Γεωργέας, τι να φοβηθούν;

Όσο λοιπόν επικρατούσαν συνθήκες δύναμης, τόσο ξέμενε από δυνάμεις ο αντίπαλος και τόσο απελευθερωνόντουσαν οι δαντέλες μας. Με την πολύ καλή καθοδήγηση του πάγκου, που ήταν πολύ διαβασμένος. Κι ορθότατα πιστώνεται την ενδεκάδα, την εμφάνιση αλλά και τη νίκη, που είναι πολύ σημαντική αφού μιλάμε για δύσκολη έδρα. Όπως και τις ολόσωστες αλλαγές, αφού ο Μάνταλος που ξανά ήταν κορυφαίος, μάλλον ήρθε πιο κοντά στην θέση του παρά πίσω από τον μπροστά.

Και πετύχαμε μια καθαρή αλλά και δίκαη νίκη. Κι αυτήν την φορά χωρίς ιδιαίτερες πρεμούρες για τα σκληρά μαρκαρίσματα, κάποια από αυτά ήταν και προϊόν κούρασης, διότι έτσι πρέπει να παίζει η ΑΕΚ ειδικά στα εκτός έδρας και με έναν διαιτητή, όχι και τόσο σοβαρό. Η ομάδα έβγαλε τα προσόντα της κι έβγαλε κι ένα μέταλλο κυριαρχίας. Αυτά τα βλέπεις από τις κότες, που ανεβαίνουν την ώρα που οι άλλοι έχουν καθαρίσει την αμφισβήτηση. Κι είμαστε χαρούμενοι.

Γιατί; Διότι αυτό έπρεπε να γίνει κι έγινε. Ουδείς ασχολείται με κάτι παραπάνω κι ουδείς θέλει περισσότερες λεπτομέρειες. Η δεύτερη γενιά φέρνει την ποιότητα πάντα που συντηρεί. Όπως κι ένας δυνατός τερματοφύλακας που μπορεί να πιάνει τα άπιαστα. Κι εδώ είναι άδικη η κριτική, αφού οι επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις, παύουν νάναι τέτοιες. Όλα τα άλλα είναι απλές μπούρδες είτε ειδικών είτε λαϊκών. Δεν μιλάμε τελικά και για επιστήμη.

Οπότε η ομάδα φυσάει και προχωράει. Με καταναγκαστικό έργο ή καταναγκαστικό παιχνίδι. ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΔΡΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΗΠΕΔΑ λόγω συνθηκών. Να μην ξεχνιόμαστε. Η βαθμολογία μετράει, όπως και τα σέντερ μπακ μας, που είναι αυτού του επιπέδου αλλά κάνουν και κάτι παραπάνω. Απόδειξη το δεύτερο γκολ. Κι απόδειξη οτι αριστερά πάσχουμε. Όταν πάει ο Γεωργέας εκεί και βγαίνει νέο παιδί, δεν ξέρω ποιός φωνάζει σε ποιόν για φυσική δύναμη ή για ανικανότητα. Με τέτοια πληρότητα.

Θεωρώ οτι το άλλο παιχνίδι θάναι πιο εύκολο. Κι άρα το κεφάλι μας θάναι πολύ δυνατό. Τόσ στην αργία με τα Ψαχνά όσο και στο Μενίδι. Ό,τι όμως και νάναι, η ΑΕΚ ήταν σήμερα αυτή που έπρεπε κι αυτή που θα οδηγήσει την κούρσα αλλά και τις επόμενες φουρνιές. Οφείλω βέβαια να πω οτι τα τελευταία πέντε λεπτά δεν τα είδα, αφού λόγω καταιγίδας κόπηκε το σήμα . Δεν νομίζω να άλλαξε κάτι, εννοώ σε συμπεριφορά ομάδας. Γιατί σε συμπεριφορά Ζόριτς, πρέπει να έρθει ο διατροφιστής και να ενδυναμώσει τον παίκτη. Με τα παιχνίδια δεν πρόκειται να γίνει καλύτερος. Αυτή είναι η γνώμη μου, αλλά μπορεί και να κάνω λάθος. Που όμως λάθος δεν κάνω για όλο το παιχνίδι. Απλά, ο Σούλης τον ήπιε. Όπως και να το κάνεις, άλλο Σούλης κι άλλο Σουλτάνα.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

3 Responses to ΑΟ ΧΑΝΙΩΝ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η netrino λέει:

    Καλα τα λες ο Ζοριτς παντως και με τον Απολλωνα αλλα κ σημερα μου αρεσε ο Μπαρμποσα μεχρι στιγμης ειναι απογοητευτικος για τον Πλατελλα δεν το συζητω εμεινε στη Γαμα.

  2. Ο/Η Savvi λέει:

    Για έμενα ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι της ΑΕΚ το οποίο παρακολούθησα και μπορώ να πω ότι μιλάμε για την βασίλισσα της χρυσής μετριότητας. Για τους 3 βαθμούς θα συμφωνήσω όπως και για την ενίσχυση που χρειάζεται η ομάδα τον Ιανουάριο. Από εκεί και πέρα μιλάμε για ένα βαρετό παιχνίδι στο οποίο δεν κάναμε υποψία ευκαιρίας και βάλαμε 2 γκολ από στημένες μπάλες. Ένα παιχνίδι, το 3το επίσημο, όχι ένα βαρετό φιλικό και τι είδαμε;…! ΤΙΠΟΤΑ από κυκλοφορία και δημιουργία (καμία σχέση με την ομάδα των φιλικών). Αν δεν αλλάξει τίποτα ο Δέλλας η ΑΕΚ θα μπει σε περιπέτειες…

    Υ.Γ. Μπράβο στην ομάδα του ΑΟ ΧΑΝΙΩΝ (Δεν έπαιξαν ξύλο ενώ από την άλλη ο διαιτητής δεν ήταν κακός με εξαίρεση μια λάθος απόφαση του επόπτη σε ένα εύκολο οφ σαιτ. Εμείς από την άλλη τι κάναμε;)

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Savvi : Αν θα δούμε μπάλα, αυτό θα είναι σχεδόν αποκλειστικά στο ΟΑΚΑ. Έξω θα πηγαίνουν με την ψυχολογία σκατά κι άντε να τελειώνουμε. Όταν λέω ” ψυχολογία σκατά ” εννοώ οτι σώνει και καλά θα πέσει ξύλο.