Με το γηπεδο όλα καλα?

epix xenoi OUT

Γιατι ΟΛΑ πανε όπως γραφω εδώ και μηνες. Ένα σκοπο ειχε ο ΑΒ: να καθυστερησει οσο μπορει για να ερθει ο ΣΦΥΡΙΖΑ στην εξουσια. Γιατι? Μα για να καταργησει το νομο 81+82. Απλο είναι και οποιος δεν το βλεπει καλα κρασια. Παμε για 2 χρονια σχεδον (παρα κατι μηνες) που ξεκινησε η ιστορια. Καθηστε να τους κοιτατε εσεις και περιμενετε την υψομετρικη μελετη και άλλες μπουρδες που σας πουλανε για να καθυστερουν. ΞΥΠΝΑΤΕ ΓΙΔΙΑ- αν και είναι αργα μαλλον. Ας αφησουμε όμως το τι εγινε. Με τους νεκρους θα ασχολουμαστε που λεει και μια ψυχη? Τωρα τι κανουμε είναι το θεμα.

  1. Βγαινεις και κανεις μια συνέντευξη τυπου ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ όχι μαλακιες που κανουν οι επικοινωνιες του κολου: Λες κυριοι ΑΥΤΟ είναι το εργο. Στοιχιζει ΤΟΣΟ θα δωθουν ΤΟΣΕΣ θεσεις εργασιας για τοσο χρονο, θα δωθουν ΤΟΣΑ χρηματα σε ΦΠΑ, ΤΟΣΑ σε εισφορες, ΤΟΣΑ σε ταμεια. ΤΟΣΑ θα δοθουν σε υλικα-υποδομες ΤΟΣΑ θα εχουν ανταποδοτικα (π.χ parking-δεντροφυτευση) σε βαθος 20ετιας στο ΔΗΜΟ. ΤΟΣΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ το εργο με ΤΟΣΕΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΕ ΤΑΜΕΙΑ ΦΠΑ κλπ. ΤΟΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ απο αυτη στα μαγαζια (καφε-εστιατορια- μεσα μαζικης μεταφορας κλπ) και ΤΟΣΑ θα εισπρατετε απο Δημοτικα Τελη και οτι αλλο πρεπει. ΤΟΣΟ θα τονωθει η κινηση και η οικονομια στη περιοχη που εχει πιασει ΠΑΤΟ. ΘΕΤΕ? Εχει καλως. ΔΕ ΘΕΤΕ? Πειτε το ευθεως, ΝΑΙ Η ΟΧΙ. Να ξερουμε αναλογα να κανονισουμε τη πορεια μας. Αν ΘΕΤΕ σε 30 μερες μεσα θελουμε την οικοδομικη αδεια. Αν ΔΕΝ την δωσετε σημαινει ότι ΔΕΝ ΘΕΤΕ. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ πραξη θεωρειται ότι ΔΕΝ ΘΕΤΕ. Εγω ετσι κανω στις δουλειες μου. ΑΥΤΟ είναι κυριοι το project: take it or leave it.
  2. AN ΔΕ ΘΕΤΕ, κανε το οικοπεδο καταυλισμο ΡΟΜΑ, ΑΦΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ δηλαδη ισιωσε το περιφραξε το και βρες τον αρχηγο των πακιστανων και νοικιασε το. Γιατι τωρα που το εχεις ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ? Ουτε τα ραδικια δε μαζευεις να τα πουλας στη λαικη.. Αστους μετα να βγαλουν ακρη με τους μπιχλιδες που τους αγαπανε και τοσο.
  3. Την ΙΔΙΑ ΜΕΛΕΤΗ τη παρουσιαζεις σε ΟΠΟΙΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ να εχει στο Δημο του το project και εχει το χωρο να το υποστηριξει. Είναι στη Ν.ΙΩΝΙΑ, στην Εκαλη, στους Θρακομακεδονες στο Knightsbridge, στη τραχανοπλαγια? ΟΠΟΥ είναι αρκει να γινει αυτό που θες ως εταιρεια.

Αρκετα με τα παρακαλια στο κάθε βρωμηλο. Περασαν 2 χρονια ENOUGH.

ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΟΑΚΑ. Φευγωντας ΑΣΤΟ ΝΑ ΜΑΡΑΖΩΣΕΙ και να ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΣΦΥΡΙΖΑ τη συντηρηση. Βγες και πες κυριοι σας διναμε ΤΟΣΑ 300-500 δε ξερω ποσα τη χρονια για το ΟΑΚΑ που ΖΕΙ από εμας. Αφου ΔΕ ΘΕΤΕ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ. Παμε στο Απολλωνα 2 χρονια όπως εκανε ο θειος, παμε στη Κηφισια παμε στη Καλλιθεα, παμε στα Σπατα να μη πληρωνουμε φραγκο και με αυτά τα 300 φτιαχνουμε για 2 χρονια μια εξεδρα για 3-5 χιλιαδες που θα μας μεινει κιολας. Μηπως προχτες στη Καισαριανη το γηπεδο ηταν καλυτερο η ηταν καλυτερο στη Φυλη που παιζαμε παλια?

ΧΑΣΤΕ και από εκει κανα μυριο για 2 χρονια και όχι μονο χαστε τα εσοδα αλλα ΠΛΗΡΩΣΤΕ και τα εξοδα να το εχετε να το βλεπετε. Βαλτε το Πατζα και το Στρατουλη να κανουν συναυλιες βαλτε τους οικολογους-πρασινους να κανουν εκθεση λουλουδιων for all I care. H ελπιδα ηρθε. ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ. Και στειλε το λογαριασμο στο ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗ και στη Ραχηλ που βγηκε πρωτη σε ψηφους και θα τυπωσει τα δις να πληρωνει τον αλλον βλακα.

Με το να κρυβεστε και να περιμενετε θα κανετε δουλεια? Όπως κρυβει η ΒΒ το ποσα διαρκειας κανατε φετος και δε το λεει Φεβρουαριο μηνα? Ποσο πια κατω από το χαλακι τα σκατα?

ΞΥΠΝΑΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ σας δουλευουν ψιλο γαζι τα βλαμμενα…

ΑΝ εχετε σκοπο βεβαια να κανετε κατι. Αλλιως παρτε τη μακετα αναψτε από ένα Doble Corona και καθιστε να τη χαζευετε..

ΥΓ ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗ -22% εχει ΧΑΣΕΙ η ΕΤΕ μεσα σε ενα μηνα με τις ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ σου. Η Κεντρικη Κρατικη Τραπεζα δηλαδη εχει χασει πανω απο 1,5 ΔΙΣ ευρω μεσα σε ενα μηνα με τις αρλουμπες σας και ολοι ΠΟΥΛΑΝΕ σα τρελλοι με τη μετοχη σημερα ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΥΡΩ!!

Εχεις ομως ακομη μεχρι να μηδενισει..

ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗ

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

41 Responses to Με το γηπεδο όλα καλα?

  1. Ο/Η The Snitch λέει:

    Update: Aναλυτές σημειώνουν πως μέσα στις δύο πρώτες ημέρες κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οι απώλειες στο ΧΑ ξεπερνούν τα 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Το πλέον αξιοσημείωτο πάντως είναι το γεγονός πως τα spreads στα δεκαετή ελληνικά ομόλογα σκαρφάλωσαν στο 10,175, δηλαδή στο +5,15% σε σχέση με χθες! Την ίδια ώρα πάνω από 16% έφτασε το τριετές ομόλογο.

    Σε κάθε περίπτωση η κατάρρευση των τραπεζών προεξοφλεί άσχημες εξελίξεις. Να σημειωθεί πως οι τραπεζικές μετοχές έχουν χάσει 30% μέσα σε μια εβδομάδα και πλέον δεν υπάρχει στην αγορά τραπεζικό χαρτί με τιμή πάνω από ένα (1) ευρώ.

    Mέσα σε μια ημέρα οι 4 τράπεζες έχασαν 2,17 δισ. στην κεφαλαιοποίηση τους καθώς χθες ήταν στα 14,1 δισ. ευρώ και πριν απο λίγο βρέθηκαν στα 11,9 δισ. ευρώ απο τα 34 δισ. ευρώ που άξιζαν το περασμένο καλοκαίρι.
    Η ίδια άσχημη κατάσταση επικρατεί και σε άλλους τίτλους καθώς τα ΕΛ.ΠΕ κοστίζουν κάτω απο την νέα επένδυση του στην Ελευσίνα ( 1,4 δισ. ευρώ ). Η χρηματιστηριακή αξία τους είναι 1,07 δισ. ευρώ.
    Η ΔΕΗ με κεφαλαιοποίηση 4-5 δισ. ευρώ έχει φθάσει στα 988 εκατ. ευρώ !! Στα 303 εκατ. ευρώ η αξία της ΕΧΑΕ, στα 213 εκατ. ευρώ η Τέρνα Ενεργειακή, στα 462 εκατ. ευρώ η ΜΕΤΚΑ με ανεκτέλεστο έργων πάνω απο 1,5 δισ. Ευρώ, στα 309 εκατ. ευρώ η Ελλάκτωρ, ενω η MIG έχει φθάσει στα 159 εκατ. ευρώ.
    Ο ΟΠΑΠ έχει κατέλθει στα 2,35 δισ. ευρώ ενω βρισκόταν στα 3,5 δισ, ευρώ.

    ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗ δεν χρειαζεται να φτασεις καν να διαπραγματευτεις οπως το πατε. Θα εχεις πεθανει-οπως μας ενημερωσες ως εναλλακτικο πλανο- πολυ πριν το eurogroup. Oποτε ξεκινηστε το τυπωμα της Ραχηλ μιας και απο τα 100 τα πρωτα 5,5 εκαναν bye σε 2 μερες μεσα..
    Α και με 10 κατι ψιλα στο 10ετες αστο μη ρωτησεις ΚΑΝ. Πρεπει να ειναι τουλαχιστον αφελης καποιος να αγορασει. Γιατι καλα θα βγαλεις εσυ το ομολογο οπως μας ειπες μεσα στη σοφη ΜΠΑΡΟΥΦΑ σου. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΞΕΧΑΣΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΜΟΝΟ.
    ΒΛΑΚΑ

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς The Snitch : Εγώ πάλι, δεν βλέπω κάποιο λόγο ανησυχίας. Και, για το γήπεδο, αλλά και, για την κυβέρνηση της χώρας. Τα πράματα τα βλέπω πολύ άνετα. Φυσικά για τους φοιτητές, συμφωνώ.

  3. Ο/Η The Snitch λέει:

    Σε 2 μερες μεσα δανειζεσαι με 5.5% πιο ακριβα και δε βλεπεισ λογο ανησυχιας?
    εχουν φυγει δε ξερω ποσα δισ ζεστο χρημα σε αναληψεις,χαα, ειχαμε σταση πληρωμων στα δημοσια εσοδα τον δεκεμβριο μειον 3.4 δισ,ολα ειναι σε ελευθερη πτωση και ειμαστε ανετοι?
    στο γηπεδο τι εχει γινει 20 μηνες τωρα εκτοσ απο το τρυπανι που εψαχνε νερο?
    τραπεζες επιχειρησεις που εχουν χασει το 30% της αξιας τους σε ενα μηνα?? πως νιωθει ο αλλος που το καταστημα απο 3,5 ειναι στα 2,5?
    πλακα κανεις ε? ελα πες το…

  4. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Το κατρακύλισμα των μετοχών,μπορεί να δυσαρεστεί όσους κατέχουν ήδη τέτοιες,αλλά ευχαριστούν πάρα πολύ όσους θα ήθελαν να αποκτήσουν σε τιμή ευκαιρίας.
    Εδώ ζήσαμε με τα spreds και τα cds στο θεό,θα κωλώσουμε για μερικά σκαμπανεβάσματα στο χρηματηστήριο της πλάκας,όπου -όπως γίνεται πάντα σε κάθε αλλαγή “φρουράς” στο Μαξίμου, κάποιοι θα βγάλουν καλό μεροκάματο.

    Επίσης να πούμε πως η ζημιά του -10% είναι σχετική. Οπως και κάθε αύξηση ή μειωση του δείκτη είναι σχετική,αφού έχει να κάνει κυρίως με το αρχικό ύψος εκκίνησής του.
    Αλλο μια πτώση -10 όταν ο γενικός δείκτης βρίσκεται στις 3.000 και άλλο όταν ο δείκτης βρίσκεται στις 700 μονάδες.
    Αλλωστε ΔΕΝ υπάρχει Ελληνικό χρηματηστήριο. Υπάρχει Ελληνικό Κοιμητήριο.
    Η καλύτερα, κέντρο περισυλλογής και ανακύκλωσης σκουπιδιών.

  5. Ο/Η The Snitch λέει:

    ωριστε? αλλο το 10% μειον στις 3000 και αλλο στις 700? τι μαθηματικα ειναι αυτα? Τσιπρια?
    Αν βαλεις τα λεφτα σου δηλάδη και χασεις 10% (που δεν ειναι 10 αλλα ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30% μιας και η ΕΤΕ ας πουμε ξεκινησε απο το 1,80 και σημερα ειναι κατω απο το ευρω) η ποσοστιαια μεταβολη ειναι συναρτηση της αξιας της μετοχης? Οσο πιο μεγαλη ονομαστικη αξια εχει κατι τοσο πιο πολυ χανεις? Ρε τι ακουμε…
    Το κατρακυτλισμα τι κανει? Ευχαριστει αυτους που θα αγορασουν σε τιμη ευκαιρειας? Πια ειναι ακριβως η ευκαιρεια και πως οριζεται?Οταν βγαινει ο αλλος και λεει π.χ παγωνει η ΕΛΠΕ (τα κρατικα πετρελαια της χωρας που πλεον το επενδυτικο τους ειναι μεγαλυτερο της χρηματηστηριακης!!!!!) που βλεπεις την ευκαιρεια. Οταν βγαινει ο αλλος και λεει ΔΕΝ θα παρουμε την επομενη χρηματοδοτηση γιατι δεν τη θελουμε!!! (ετσι απλα) αλλα τα αποθεματικα ειναι κοκκινο μεχρι τον Απριλιο πουτ ακριβως ειναι η ευκαιρεια να παρεις τραπεζες?Οχι τιποτε αλλο να τη δουμε και εμεις ρε παιδι μου..
    Οσο για τη λογικη του δε κολονουμε ειναι μια χαρα αρκει το ξυλο να πεφτει σε ξενο κολο, ετσι νομιζουμε μιας και το κρατος ειναι κατι γενικο και αοριστο καπου θαμμενο στα βουνα της Πινδου, η αλλιως εξω απο το χορο ο καθενας οτι θελει λεει. Γιατι να κολοσουμε αλλωστε? Τι παθαμε που τα spread πηγαν στο θεο? Απλα ηρθε το ΔΝΤ και αποκλειθηκες απο τις αγορες δηλαδη να οριζεις εσυ το ποσα πως και ποτε και σου επιβαλλουν οχι μονο ποσα οχι μονο ποτε αλλα και τι πρεπει να κανεις για να στα δωσουν και ΑΜΑ γουσταρουν! Σιγα τωρα…μωρε τι εγινε !!!!
    Οικονομικη αναλυση γεια χαρα..
    Εδω ξαναπροσλαβαμε τις καθαριστριες και ο μισθος θα παει στα 751 ευρω- συμπαρασυρωντας φυσικα αναλογα και τις εισφορες που ειναι στο 42%. ΟΥΔΕΙΣ βεβαια ρωτησε αν βγαινουν τα μαγαζια σε μια ΝΕΚΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟ να δωσουν επιπλεον χρηματα.Την ωρα που σε εατονταδες επιχηρησεις περνανε μερες που δε κανουν κα σεφτε… Ποιος το γαμει μωρε το μαγαζατορα και τον επιχηρηματια? Αυτα για το Σκουρλετη ειναι ψιλα γραμματα. Θα γινουν χοντρα βεβαια μολις αρχισουν οι περικοπες προσωπικου για να ισοσκελισουν τα μαγαζια τα εργασιακα εξοδα. Μαθηματικα και οικονομικα πρωτης λυκειου?? – η κορη μου κανει πιο advanced economics στα GCE απο αυτα

  6. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Οταν λέω πως δεν είναι το ίδιο -10 στις δυο περιπτώσεις εννοώ πως το -10 στις 3.000 είναι μείον 300 μονάδες και το -10 στις 700 μονάδες είναι 70 μονάδες.
    Στα χάλια που έχει εδώ και καιρό το χρηματηστήριο,κάθε μεταβολή “φαίνεται” όπως φαίνεται το βρακί κάποιου που έχει φθαρμένο παντελόνι.

    Ο Στουρνάρας, πριν δυο χρονάκια, με τις μετοχές της Εθνικής έκανε παιχνιδάκια και την έφτασε στο ένα ευρω. Κάποιοι δυσαρεστήθηκαν φυσικά και αυτοί ήταν όσοι είχαν ήδη μετοχές της. Και απ΄την άλλη κάποιοι έτριβαν τα χέρια τους γιατί είδαν μια καλή ευκαιρία για περιθώριο κέρδους αν αγόραζαν σε εκείνη την τιμή,πράγμα που έγινε,αφού κάποια στιγμή η -σμπαραλιασμένη και ξευτυλισμένη έτσι κι αλλιώς μετοχή- έφτασε στο 2ευρω,δηλαδή 2πλασίασαν τα λεφτά τους όσοι αγόρασαν τότε και πούλησαν μετά από 5-6 μήνες.

    Να μη πούμε για το “κατακρεούργημα” τις τιμής του Ταχ. Ταμιευτηρίου,όταν-προκειμένου να το “παραδώσουν” τζάμπα και βερεσέ, οι ίδιοι οι κυβερνόντες, επί ΓΑΠ αν δεν κάνω λάθος και συγκεκριμένα από τον τότε υπο. οικονομικών,τον Παπακωνσταντίνου, ο οποίος με σκεμένες και απανωτές δηλώσεις του,στην κυριολεξία “πυροβολούσε” τις μετοχές του Τ.Τ. ενώ ήταν ζωντανές και “έπαιζαν” στο ταμπλό,και πραγματικά σχεδόν τις σκότωσε τελέιως για να μείνει ένα πτώμα ώστε να περάσει σε άλλα χέρια με το μικρότερο δυνατό αντάλλαγμα
    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.
    Αυτά που γίνονται σήμερα είναι πταίσματα.

    Αν δεν ανεβοκατέβει η μετοχή, πως θα γίνει το τζογάρισμα; Χρηστιμοποιώ την λέξη τζογάρισμα και όχι “επένδυση”,αφού ειναι γνωστό και στις πέτρες πως το Ελληνικό χρηματηστήριο όπως και πάρα πολλά χωρών “μπανανιών”, δεν προσφέρεται για επένδυση αλλά για “παίξιμο”. Κάτι σαν το “live” στις στοιχηματικές εταιρίες.

    Κάποιοι λοιπόν βραχυπρόθεσμα χάνουν και κάποιοι ανακτούν τα κέρδη τους με βάση την “μύτη” η τις πληροφορίες που έχουν για την τρέχουσα κατάσταση κάθε φορά.
    Οποιος “προβλέπει” ας πούμε πως άυριο θα βγει ο “τάδε” μαλάκας” υπουργός και με δηλώσεις του θα “σορτάρει” τις τιμές τις τραπεζικές,καλό είναι να πουλήσει πριν το κατρακύλισμα, ή απ΄την ανάποδη,να περιμένει να πέσουν,να αγοράσει όταν θα κατρακυλίσουν και να πουλήσει λίγο αργ’οτερα, όταν π.χ. μια δήλωση του Ομπάμα ή μια συμφωνία με τους Ευρωπαίους θα επιφέρει άνοδο του δείκτη και της συγκεκριμένης μετοχής.

    Επίσης,δεν ανέφερα την αλματώδη άνοδο των spreds και των cds επί ΓΑΠ σαν κάτι αμελητέο. Το αντιθετο ήθελα να τονίσω. Οτι αφού έχουμε περάσει από έτοιο “κόσκινο” από τέτοιες δοκιμασίες,που πραγματικά άλλαξαν χέρια εκατοντάδες δις και ρίμαξαν ολόκληρες κοινωνικές ομάδες,το να υπάρχει μια αναταραχή μετά από νέα εκλογή κυβέρνησης,είναι το λιγότερο κακό που μπορεί να συμβεί.

    … πόσο μάλιστα της τωρινής,”τρομοκρατικής” κυβέρνησης -όπως μας την παρουσίαζαν και συνεχίζουν ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΟΙ- να την παρουσιάζουν,ήταν αναμενόμενα μερικά “κύμματα” στις διακυμάνσεις των μετοχών.

    Εδώ ο Αντρέας ξεκίνησε με κρίση στο ΑΙγάιο και τα “βυθύσατε το Χόρα”, ο Σιμήτης έκανε ποδαρικό με τα Ιμια κλπ.
    Κάθε νέα κυβέρνηση σε χώρα-προτεκτοράτο περνά ένα μικρό- ή μεγάλο “κρας-τεστ” κατά την ανάληψη της κυβέρνησης.
    Αν την γλυτώσουμε αυτή τη φορά μόνο με τις χασούρες κάποιων “χεντς φανς” ή τις μουρμούρες κάποιων “επενδυτών” που έχασαν μέρος των χρημάτων τους από τα τραπεζικά σκουπίδια,αυτό θα ήταν το λιγότερο άσχημο.
    Εύχομαι τίποτα χειρότερο να μη συμβεί.

  7. Ο/Η The Snitch λέει:

    και ξαναλεω εγω: τι μαθηματικα ειναι αυτα? Απο ποτε η η ποσοστιαια μεταβολη ειναι συναρτηση της αξιας της μετοχης η του δεικτη? ΒΑΣΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ… ουτε καν! Η μεταβολη (πτωση-ανοδος) της επενδυσης λογιζεται ως η αξια της κατα την εναρξη και τη ληξη της ποσοστιαια. ΟΥΔΕΜΙΑ σημασια εχει αν ο δεικτης ειναι στις 10 μοναδες η στο ενα εκκ μοναδες.Οπως επισης η Γ.Δ δεν ειναι και ο καθρεπτης ουτε πορειας ενδοσυνεδριακα ουτε μεσοπροθεσμα μιας μετοχης-εταιρειας μπορει ο ΓΔ να μεταβαλεται και η μετοχη-εταιρεια να εχει ακριβως την αντιθετη μεταβολη ως προς τα προσημα η να ειναι ουδετερη- αν παραμενει αδιαπραγματευτη.Ο ΓΔ επηρεαζει μονο την γενικη ταση εισροων- εκροων κεφαλαιων προς μια αγορα οπως οι επιμερους δεικτες δειχνουν τη ταση στις αναλογουντες αγορες (FTSE κλπ) Ξαναλεω: BASIC ECONOMICS πρωτου ετους GCE ειναι αυτα..
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ποσες μοναδες μεταβαλλεται κατι. Το ΠΟΣΟΣΤΟ μετρα και μονο γι αυτο και παντα λενε την ποσοστιαια διαφορα και σε παρανθεση τις μοναδες. Αν παρεις 1000 μετοχες του 1 ευρω η μια μετοχη των 1000 ευρω, αν η μετοχη χασει 10% της αξιας η ζημια σου ειναι ακριβως η ιδια. Απλα στη πρωτη περιπτωση εχεις 1000 κομματια των 0,90 ευρω και στη δευτερη ενα των 900 ως ονομαστικη αξια, οι απωλειες ειναι ακριβως οι ιδιες: 100 ευρω. Το οτι επιμενεις κιολας οτι στη δευτερη περιπτωση δεν ειναι το ιδιο, δειχνει αν μη τι αλλο αγνοια σε βασικα οικονομικα, sorry κιολας.
    Χασανε και 10 funds και 20 επενδυτες και δε τρεχει κατι? Πλακα κανεις ετσι? ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ οτι στηριζει ΕΣΕΝΑ οταν αγοραζει ΕΤΕ-ΕΛΠΕ-ΟΤΕ κλπ. Απο ΠΟΥ ΑΝΤΛΟΥΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ οι εταιρειες για να εχεις χρημα στο ΑΤΜ να εχεις τηλεφωνο ρευμα και να σου παρεχωνταυ βασικες υπηρεσιες? Απο τη μπατιρημενη κυβερνηση η απο καποιο μαγικο ραβδι? Τις χασουρες απο την 30% πτωση της χρηματηστηριακης αξιας ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ θα τη πληρωσει? Αμα δεν εχει αποθεματικο η ΔΕΗ π.χ απο ΠΟΥ λες να αντλησει ζεστο cash?? E???

    Επισης καλο θα ειναι αν μη τι αλλο να κοιταμε ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ τι γραφουμε πριν το γραψουμε. Ο στουρναρας ανελαβε στις 26-6-2012 υπουργος με τη τιμη της ΕΤΕ στα 6,24. Στις 26-10 τεσσερις μηνες μετα η τιμη της ΕΤΕ ηταν στα 12,02 σχεδον ΔΙΠΛΑΣΙΑ απο οτι την παρελαβε- σε συγκριση παντα με τους ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΔΕΣ που εξησαν πατο με το καλημερα…Ενα χρονο μετα στις 17-5-2013 η τιμη ειναι στα 9,22 (30% πανω απο οσο τη πηρε) οπου εκανε το revesre split. Εκει βεβαια δεν ειχαμε τρομοκρατική κυβέρνηση (-όπως μας την παρουσίαζαν και συνεχίζουν ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΟΙ- να την παρουσιάζουν,ήταν αναμενόμενα μερικά «κύμματα» στις διακυμάνσεις των μετοχών) ετσι λεμε οταν οι ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΞΥΝΟΥΝ ΠΑΤΟ το λεμε ‘κυμματα’ Παντα οι αριστεροφρονες ειχαν ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ μια ιδιαιτερη κλιση. Στα ΕΡΓΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΚΑΤΑ ΜΟΝΙΜΑ..ΟΥΔΕΠΟΤΕ η ΕΤΕ εκανε 1 ευρω και ΟΥΔΕΠΟΤΕ στη ΕΤΕ εγιναν αυτα που αναφερεις τα οποια ειναι και απιστευτες ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ οι οποιες με μια μικρη ερευνα μπορουν ευκολα να βρεθουν.

    Το οτι περασαμε ηδη μια φορα απο το ΓΑΠ και εγινε οτι εγινε, αρα ξεραμε πολυ καλα τι θα γινει και τωρα, ε ας υπαρξει και μια ‘αναταραχη’ (τι sic προσδιορισμος!! ειπαμε στα λογια ειμαστε δυνατοι) της ταξης του 10,15 στο δεκαετες και 16 στο τριετες!!!! ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΚΗ. ΣΟΥΠΕΡ!!!! Αφου τον φαγαμε μια φορα γιατι να μη το ξαναφαμε? Προφανως μας αρεσε τη πρωτη φορα και επειδη περασα καιρος ειπαμε να φαμε αλλο ενα.. Αρκει να ειναι απο το συντροφο Αλεξη και το ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗ που ειναι ακομη αγουρα παιζακια. Αμα το εκανε ο πιτσαδορος και ο Στουρναρας η ο καθε στουρναρας θα τον ειχαμε ξεσκισει. Τωρα ολα καλα με τον αντρα της …Περιστερας..
    Δηλωσεις σα του Δραγασακη χτες που το πρωι δηλωσε ας προσεχαν τι αγοραζαν!!! ΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΠΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ για τις ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!!! και το απογευμα μετα το ΞΕΧΕΣΜΑ τα μαζευεε και εκανε μια μεγαλοπρεπεσταστη κολοτουμπα: Είμαστε ανοιχτοί να ακούσουμε ιδέες και προτάσεις με στόχο την ενδυνάμωση των τραπεζών!

    ΜΑΘΗΤΕΥΩΜΕΝΟΙ ΜΑΓΟΙ, ΚΟΙΝΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

    ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΔΕΣ, ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΔΕΣ σε 3 μερες μεσα τα εκαναν ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ, τσακωθηκαν με τη Cosco, αρπαχθηκαν με το Σουλτς λογω Πουτιν: «Σημείωσα με έντονη ανησυχία το γεγονός ότι η Ελλάδα σήμερα (σ.σ. χθες) εγκατέλειψε την κοινή της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι της Ρωσίας», είπε ο Σουλτς στο γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό ZDF λίγες μόνον ώρες προτού φτάσει στην Αθήνα για να συναντηθεί – πρώτος αυτός από κάθε άλλον Ευρωπαίο πολιτικό – με τον Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργό πλέον της Ελλάδας.

    «Απλά δεν μπορείς, από τη μια, να απαιτείς από την Ευρώπη να δείξει αλληλεγγύη προς τη δική σου χώρα όπως κάνει ο κ. Τσίπρας και από την άλλη, η πρώτη επίσημη κίνηση που κάνεις να είναι ότι διαρρηγνύεις την κοινή ευρωπαϊκή θέση», πρόσθεσε ο Μάρτιν Σουλτς.
    Xτες βγηκε ο Ρωμανιας και ειπε: Έχω την αίσθηση ότι το Γενάρη και το Φλεβάρη (αυτο σημαινει τον Ιανουαριο και τον Φεβρουαριο για οποιον δε μιλαει ως μογγολος τα αριστερο-βλαχικα) προβλήματα καταβολής συντάξεων, δεν υπάρχουν. Το Μάρτη (Μαρτιος αναλογα) τα πράγματα θα είναι λίγο σφιχτά, μέχρι τότε, όμως, θα βρούμε λύση!
    Κλασσικοι ελληναρες με Ε, ελα μωρε τωρα σιγα καστε να ερθει ο Μαρτιος (σε λιγοτερο απο 2 μηνες δηλαδη) και εχει ο θεος…
    ΣΦΥΡΙΖΑ δε διαλεξε ο λαος? Η Ελπιδα ηρθε λοιπον. ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ

  8. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    “υποτιμητική κερδοσκοπία” ονομάζεται το κολπάκι του Στουρναριού. Αν κοιτάξεις στο ιντερνετ θα το βρεις.
    Και τέλος πάντων αν πιστεύει πως το Στουρνάρι δεν λειτουργεί για λογαριασμό τον “κορακιών” αλλά προς όφελος του δημοσίου,τότε πραγματικά μιλάμε από τελείως διαφορετική βάση οι δυό μας.

    Οσο για την διαφορά στις 700 και στις 3.000 μοναδες,δεν αναφέρομαι σε τιμές μετοχών αλλά σε όγκο συνάλλαγών.
    Και αφού και οι “αγορά” έχει και “ψυχολογικά προβλήματα” όπως μαθάμε τα τελευτάια χρόνια, οι “ψυχασθενείς” που κοιτάνε τα πάνελ και “επενδύουν” (εδώ γελάμε) είναι πολύ ευάισθητα παιδιά και όπως ξέρουμε ειναι άλλο να βλέπεις μια βουτιά -10 από τις 700 στις 630 και άλλο μια ανάλογη βουτιά 70 μονάδων στην πρώτη περίπτωση (των 3.000 μονάδων) που αντιστοιχεί σε πτώση της τάξης του -2%. Πτώση η οποία δεν είναι αρκτή να επιφέρει “χυχολογικό σοκ” εις τους αγοραστάς και έτσι θα συνέχιζαν να λούζουνται στον ιδρώτα, φοβούμενοι κάποια επόμενη πτώση,άν κλάσει ο υπουργός,αν χέσει έξω από τη λεκάνη ο Σόρος,ή αν δεν βάλει τη μασέλα του στο ποτήρι ο “τάδε”.

    Οσο για το ποιος με “ταίζει” και ποιος μου δίνει λεφτά,έχω να σου πως το αντίθετο,εγώ και μερικά εκατομμύρια άλλοι (μαλάκες) συντηρούμε τα λαμόγια που παριστάνουν του περαστικούς “επενδυτές” και τους αναδόχους έργων κλπ-κλπ.
    Αν δεν ήμουν “εγώ”,θα σκάβανε χωράφια στην Αίγυπτο στα κανάλια του Νείλου.

    Μέχρι τώρα ξέραμε ότι οι πολλοί συντηρούν τους λίγους. Αιώνες τώρα και παγκοσμίους. Αυτό συμβαίνει.
    Οχι να λέμε πως οι λίγοι συντηρούν στη ζωή τους πολλούς.
    Μήπως να τους κάνουμε και εικόνισμα;
    Αυτά τα λένε στην Αφρική,σε ιθαγενείς. Και πάλι δεν “πιάνει”.
    Οχι στη Δύση τώρα, που είναι πασιφανές ποιος ταίζει ποιον από την εποχή των σπηλάιων.
    Οχι να λέμε και “ευχαριστώ” στον Σάλα,τον Λάτση και τον Κωστόπουλο που σώνουμε τα μαγαζιά τους επανελημένως με απανωτά δάνεια “εις το όνομα του Ελληνικού λαού.
    Το τελευτάιο “σώσιμο” μας κόστισε 50 δις.
    Οχι να λέμε ότι με ταίζουν κιι’ολας οι ζητιάνοι. Οι αρκουδόγυφτοι. Οι ανεπρόκοποι.

    Αυτά τέλος πάτων. Αυτές γεικά είναι οι απόψεις μου περί “επενδυτών” και “επενδύσεων” (για εδω στο Ελλάντα μιλάω).

    Οσο για το άν ήρθε ο “ιχνιλάτης” των Γερμανών, ο Σουλτς και κάτι έβιξε, η απάντηση είναι ” ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΓΑΜΕΙ”
    Εδώ ο Πούτιν ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Αλέξη και του είπε μέσες-άκρες “ότι χρειαστεις εδώ είμαι.
    Απο την άλλη ο μαυρος του Λευκού Οίκου τον “απήλεισε” τον Αλέξη πως αν δεν ξεκουραστεί θα ασπρίσουν τα μαλιά του γρήγορα…και πως είναι υπερ του σχεδίου ανάπτυξης…για τέτοια “τρομοκρατία μιλάμε.
    Γάλοι και Ιαλοί Υπ. Οικονομικών τον καλοσόρισαν και του είπαν να περάσει απο Ρώμη και Παρίσι να τα πούνε αφου “βρίσκουν ενδιαφέρουσες τις απόψεις και τις θέσεις του νεοεκλεγέντος πρωθυπουργού…”
    Τι μένει; Οι κάλοι και τα νύχια. Δηλαδή απ΄την άλλη μεριά η πλύστρα του Βερολίνου και ο Σακάτης να επειλούν στο ίδιο μοτίβο. (τον χίτλερ μου θυμίζουν” όταν απειλούσε θεούς και δαίμονες πως θα φτάσει οποσδήποτε ως το ΒΛαδιβοστόκ.)

    Τι θέλω να πω με όλα αυτά; Πως ο Τσίπρα έρχεται με (από καιρό) εξ Αμερικής και (εδώ είναι το ώραίο) με τις “ευλογίες” της Ρωσσίας. Και με τις περισσότερες Ευρωπαικές χώρες να κάνουν “μόκο” και να συνάινουν σιωπηλά ή μη.
    Τι λένε όλα αυτά;
    Τι να λένε. \Οποιος γνωρίζει Ιστορία (και πως αυτή επαναλαμβάνεται σαν κωμικοτραγική φάρσα) τότε δεν έχει και μεγάλες απορίες..

    Υ.Γ. Δεν είμαι με κανέναν Τσ’ιπρα και κανέναν “Τσίριζα”. Οπως και επίσης είμαι κατά του κομματισμού γενικά.
    Αλλα εδώ απλά περιγράφω το τι- κατά τη γνώμη μου- έρχεται.
    Δεν είναι επιλογή του κοσμάκι ο Τσίπρα, ο οποιος κοσμάκης την “πάτησε”.
    Εχει ήδη προεπιλεγεί ο ΑΛέξης
    Οπότε δεν νομίζω ότι θα πάει χειρότερα από τον…ΓΑΠ ας πούμε.
    Από αυτο το ζωντόβολο,ή τον άλλον τον στραβοσουγιά τον χάπια τον Σαμαρά.
    Ψυχραιμία.

  9. Ο/Η The Snitch λέει:

    1)ok οτι πεις. Ξερω ΚΑΛΑ οικονομικα μην ανυσηχεις. Χτες μας εγραψες για ΕΤΕ στο 1 ευρω σημερα το γυρισαμε στη κερδοσκοπια, που δεν καταλαβα ακριβως που παρουσιαζεται? Στο reverse split που εκανε και μαζεψε αντι να ξοδεψει? Επειδη ΚΑΙ ΕΚΕΙ πετας κατι απλα για να το πεις: υποτιμητικη κερδοσκοπια ειναι οταν γινωνται πωλησεις (και αναλογες συστασεις) μαζικα με σκοπο να πεσει μια αγορα που δεν μπορει να στηριχθει απο τριτους (δηλαδη αλλους εκτος αυτων που την διαπρατουν). Σε αυτο το σεναριο ο στοχος ειναι να πουληθουν κομματια με μεγαλη πιεση, να βγει ενα μεσο split στις πωλησεις, και να καταγραφουν κερδη απο τη διαφορα του split με τη νεα τιμη αγορας. Εδω η ΕΤΕ εχει ΑΥΞΗΣΗ απο τα 6,24 στα 12,02 και reverse στα 9,22 και εσυ μιλας για κερδοσκοπια? Πραγματικα μιλας σοβαρα τωρα? Η απλα πετας οτι ναναι απο ενα γρηγορο ορο που βρηκες στο google? Πως ακριβως και ποιος κερδοσκοπησε στη περιοδο Στουρναρα που αναφερουμε? Η μηπως χαλασε τη ελληνικη οικονομια που σταματησε η κατρακυλα και μπηκε μια σταθερη ροη και τιμολογιακη λογικη στο χαα? Φανταζωμαι οτι εδω και ενα μηνα που πανε ολα στα τσακιδια ειναι πιο σωστο ε??
    2) Αστο μη πας να το μαζεψεις ΔΕ μαζευεται. 10% = 10% και αυτα που λες ειναι δικαιολογιες πρωτων ταξεων δημοτικου. Αν χανεις 10% ειτε ο δεικτης λεει 700 ειτε 3000 ειτε 53,000 το ιδιο ειναι. Βαζεις 100 παιρνεις 90 λεγεται και τι μου λες εσυ τωρα για ψυχολογικα κλπ ειναι πραγματα που επειδη ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ-ΠΑΙΞΕΙ σε αγορα δε τα ξερεις καν. Το οτι το υψος του δεικτη εχει να κανει με τον ογκο συνναλαγων ειναι μια ΝΕΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ οτι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ πως δουλευει το συστημα και απλα πετας 1-2 γενικοτητες και οτι κατσει.
    3) Φυσικα και μιλαμε απο ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικη βαση. Σου παραθετω επιχειρηματα με νουμερα σε κατι που ειπες αλλα ντ’αλλων, στο αποδεικνυω και γυρνας ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ τη κουβεντα σε καροτσι, πλυστρα, να πα να γαμηθουνε και αλλα περισπουδαστα επιπεδου καφενειου-Γεωργιου στη καλυτερη.

    ΥΓ Το ποιος τον γαμαει το καθενα ειναι πολυ καλο οσο δεν απλωνεις τη χερουκλα να ζητας βοηθεια, δανεικα και πιστωση. Γιατι ο μονος που δεν εχει δικαιωμα να ‘γαμησει’ ειναι ο απλωνων. Αυτος μονο κολο δινει για να σου απαντησω στο επιπεδο που μιλας κ εσυ. Οσο για τον Βλαντι ΤΟΝ ΕΙΔΑΜΕ και πριν 5 χρονια και εμεις (οταν επισημα βγηκε και ειπε οτι η Ελλαδα ειναι ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ Ε.Ε) και οι Κυπριοι (οταν ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ και τον εστειλε πακετο στο ΔΝΤ) ποσο ΕΔΩ ηταν. Ας κοιταξει ο Βλαντι το ρουβλι πρωτα που εχει παρει το κατηφορο και εχει χασει 50% της αξιας του απο 0,030 σε 0,015 μεσα σε 8 μηνες και μετα ‘σωζει’ και το μικρο Αλεξη.. Πραγματικα ειναι δυνατον να υπαρχει τετοια αφελεια?? Και ομως ειναι…

  10. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Δεν εννοω “συμπαθειες” και “σωτηριες” οταν αναφερομαι στο πως αντιμετωπιζουν πλεον-φανερα- οι αρχηγοι κρατων τον Τσιπρα.
    Δεν ειμαι τοσο αφελης κα απορω πως συμπερανες κατι τετοιο.
    Για συμφεροντα μιλησα τα οποια εξυπηρετουνται. Και θα συνεχισουν να εξυπηρετουνται ΚΑΙ με τον Τσιπρα.
    Ας μη τον βλεπουμε σαν πρωθυπουργο,αλλα σαν στελεχος της Αμερ. εξωτερ. πολιτικης.
    Εδω νομιζω οτι συμφωνουμε.

    Οσο για τον καποιον Σουλτς δεν ειπα να τον γαμισουμε,ουτε και μπορουμε αλλωστε.
    Ειπα “ποιος τον γαμεί”… ποιος τον υπολογιζει δηλαδη.
    Ελεγχει κατι και δεν το ξερουμε; Τι; Ειναι προεδρος στο Ευρωπαικο “κοινοβουλιο”; Τι ειναι αυτο.;Υπαρχει πουθενα; Ας γελασουμε.

    Οσο για τα νουμερα που παραθετεις-και εχεις καθε λογο να επιμενεις- καλα κανεις και τα παραθετεις.
    Επιμενω πως στην Ελλαδα,ΟΥΤΕ επιχειρηματικο περιβαλλον υπαρχει και- κατ επεκταση ΟΥΤΕ επενδυτικο.
    Ειδικα τα χρονια του ευρω, από το 2000 ως σημερα, η Σοφοκλεους ,οπως και το νεο μαγαζι,μας εχουν γεμισει συγκινησεις.
    Καμια 300αρια δις μας κοστισε η αστειοτητα που λεγεται “τραπεζικο συστημα” και η αλλη αστειοτητα που λεγεται “χρηματηστηριο αξιων”.
    Τους ακριβοπληρωνουμε,δε λεω,αλλα χαλαλι τους.
    Υπαρχουν μονο κρατικοδιαιτοι “επιχειρηματιες” απ΄τη μια και “αεριτζιδες καιροσκοποι” απ την αλλη.
    Φυσικα στη μεση αυτων, η απαραιτητη η αγνωμη και ασκεφτη πλεμπα,”μαριδα”,διχως την οποια κανεις δεν μπορει να φαει αστακο.

    Ενα κυριως θελω να πω με ολα τα παραπανω.: πως οι “Στουρναρες” οι “Προβοπουλοι” και οι “Γκαργκανες”,δεν εχουν καμια καψα για κανενα δημοσιο συμφερον,αφου ειναι “πολιτες του κοσμου” (με την κακη εννοια)
    Πανε οπου τους πουν. κανουν ότι “χειρουργειο” τους ζητηθει και κατοπιν απολαμβανουν την ασφαλεια και την νομικη ασυλια.
    Προκειται με λιγα λογια για “κατοικιδια” σε βιλες μεγιστανων.
    Για “οικονομικους δολοφονους”.
    Και εχουν χεσμενες τις ταξεις,τα στρωματα και τα υπολοιπα κοινωνικα “παπλωματα”.
    Στο παραπανω μπορει και να διαφωνουμε,δεν ξερω.
    ΦΥΣΙΚΑ μια απ τα ιδια ειναι και ο Τσιπρας.
    Μονο που του κληρωσε όχι η λιτότητα (οπως στους δυο προηγουμενους μαλακες πρωθυπουργους,που δεχθηκαν να “καουν” με ανταλλαγμα να μεινουν καποιους μηνες στην πρωθυπουργικη καρεκλα,τα ζωα) αλλα η “αναπτυξη” (ενα καινουριο “Τσοβολα δωστα ολα” δηλαδη)
    Δεν υπαρχει λυτρωση.
    …Αλλα φυσικα θα γεννηθουν πολλες “ευκαιριες” στα επομενα χρονια για την αναδειξη νεων νταβαδω και ντοπιων κοτζαμπασιδων.
    Μεχρι την επομενη χρεοκοπια.

  11. Ο/Η ΤΑΚΗΣ λέει:

    ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΕΣ.
    ΤΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΠΟΥΔΑΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ
    ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ.
    ΠΟΥ ΑΛΛΟΥΣ ΕΚΛΕΓΕΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ
    ΓΙΑ ΤΗ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΑΓΟΙ ΜΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ.

    ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΦΡΑΓΚΑ ΗΔΗ ‘Η ΦΟΒΑΣΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ.
    ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ;
    ΟΛΟΙ ΕΞΑΡΤΩΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑΝ ΑΝΩΤΕΡΟΙ
    ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΑΣΑΦΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΛΑΚΙΟΥΛΕΣ,
    ΕΠΙΝΟΗΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΚΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ.

    ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΡΑΝΙΔΟΣ;
    ΟΤΙ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΚΙ ΟΤΙ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΤΑΜΑΤΑ.ΚΑΙ ΤΟΥΜΠΑΛΙΝ.
    ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΔΙΑΡΚΩΣ ΛΑΘΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΙΑΛΕΞΕΣ.

    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΛΕΩ,ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΚΙ ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ…

  12. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς The Snitch : Εγώ εξακολουθώ να μην βλέπω κανενα πρόβλημα. Εταιρεία έχω κι εγώ εδώ και δόξα τω θεώ γνωρίζω οικονομικά. Όπως γνωρίζω και ποιοί είναι πίσω από τον Τσίπρα ( για επιχειρηματίες μιλάω ). Τα άλλα περί ΧΑΑ με αφήνουν αδιάφορο , αφού αυτό γκρεμίστηκε ΔΙΟΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ 2000 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ 23 ΔΙΣ ΤΩΝ ΜΠΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ. Όλα τα άλλα, είναι υπό έλεγχο και καλό είναι να περιμένουμε τις προγραμματικές δηλώσεις. Επίσης, νομίζω οτι άκουσες τι είπε εκείνος ο κτηνοβάτης Σουλτς σήμερα. Το παιχνίδι είναι πολύ καλά δεμένο και μπορείς να δεις και την προχθεσινή Republica. Όλα τα άλλα, είναι απλά τρομολαγνείες του Σαμαρά κι αύριο θα έχουν φτειάξει. Περισσότερα σε σχετικό κείμενο κατά το ΣΚ.

  13. Ο/Η The Snitch λέει:

    Δεν εχω χασει ουτε ενα ευρω για τον απλουστατο λογο οτι ΔΕΝ παιζω στην Ελλαδα. Εκει που επαιξα χαριν κουβεντας το ειπα και στο εμπα και στο εβγα και μια χαρα πηγε.
    Αλλο αυτο και αλλο να ακουω ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ οτι ο καθε Στουρναρας πηγε την ΕΤΕ 1 ευρω και αλλες τετοιες σαχλαμαρες.
    Το εργο το απολαμβανω και θα το κραζω καθημερινα μιας και δεν εχω ΤΙΠΟΤΕ να χασω. Οτι υπηρχε και ειχε μεινει στο Ελλαντα (εστω αυτα τα λιγα) εχει φυγει με το που ειπε οχι το ΒΛΑΜΜΕΝΟ για τον Π.Δ.
    Τωρα απλα χαζευω κολοτουμπες και τους ιθαγενεις που ψηφισαν τον μικρο αλεξη με το μπαρουφακη και το κακο συναπαντημα να τους σκισει τα μνημονια. ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΚΙΣΕΤΕ ΚΑΝΑ ΚΑΛΣΟΝ ΜΟΝΟ.

    ΥΓ1. Σε ΚΑΜΜΙΑ θεωρια συνομοσιολογιας του αερα δεν συμφωνουμε. Γιατι πολυ απλα ΜΕ ΑΕΡΑ ο καθενας μπορει να υποστηριζει οτι θελει. Μεχρι να ερθει η ωρα των επιχηρηματων – οπως πριν- και να τα κανουμε γαργαρα.
    ΥΓ2 Φευγει ενας πατρικιος και ερχεται ενας πληβειος δηλωσε ο stevie wonder Κουρουπλης- ο γνωστος ΠΑΣΟΚΟΣ βολευτης-υπουργος κλπ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΠΟΤΕ.
    Ο δε ΠΛΗΒΕΙΟΣ κ. Κουρουμπλής λοιπόν το 2009 δήλωσε εισόδημα 26.534 από την βουλευτική αποζημίωση, 141.098 από άλλες πηγές και η σύζυγός του 22.331 ευρώ. Κατέχει την επικαρπία-ψιλή κυριότητα σε δυο διαμερίσματα 94 και 147 τετραγωνικών σε επιφάνεια 719 τετραγωνικών στα Γλυκά Νερά, ένα οικόπεδο 723 τετραγωνικών στις Καμάρες Αποδοτίας, τρία ακίνητα στις Αχαρνές 108 τετραγωνικών(οικία), 100 τετραγωνικών(αποθήκη) και 57 τετραγωνικών(πάρκινγκ). Ακόμη διαθέτει μία οικία 407 τετραγωνικών στο Πόρτο Χέλι, ένα γραφείο 110 τετραγωνικών στην Αθήνα, ένα αγροτεμάχιο 13000 τετραγωνικών στην Εύβοια, ανήλικο τέκνο του βουλευτή είναι υπόχρεο μιας οικίας 89 τετραγωνικών σε επιφάνεια 921 τετραγωνικών στο Ματσούκι Βάλτου, καθώς και ενός κτίσματος 147 τετραγωνικών σε επιφάνεια 719 τετραγωνικών. Ο κ. Κουρουμπλής έχει μετοχές κλπ χρεόγραφα αξίας 256.920 χιλιάδων ευρώ και καταθέσεις 50.466. Σε ότι φορά τα αυτοκίνητα του βουλευτή, εκποιήθηκε ένα Ι.Χ. 2000 κυβικών προς 10 χιλιάδες ευρώ, διαθέτει η σύζυγος ένα Ι.Χ. 1242 κυβικών, το ένα ανήλικο τέκνο είναι υπόχρεο αυτοκίνητου 1300 κυβικών που αγοράστηκε προς 16.799 ευρώ ενώ ο υπόχρεος βουλευτής αγόρασε αυτοκίνητο 2 χιλιάδων κυβικών προς 19.840 ευρώ
    ΡΕ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ…

  14. Ο/Η bandog λέει:

    για το γηπεδικο:

    α) πηγαινεις και βρισκεις εναν ωραιο χωρο ειτε σε περιοχη ΤΑΙΠΕΔ (πχ ελληνικο) ειτε σε ενα φιλοξενο δημο και φτιαχνεις ενα γηπεδο συγχρονο χωρις πολεμιστρες και ξωκκλησια αλλα με εμπορικους κεντρους και καταστηματα ωστε να χρηματοδοτησει την κατασκευη και λειτουργια του και να αποδιδει και χρημα στην ομαδα και τις ημερες που δεν εχει αγωνα…
    ενα γηπεδο που θα μπορει να μεγαλωσει και αλλο αν μεγαλωσει και η ομαδα μελλοντικα.στη νεα φιλαδελφεια θα εχεις ενα γηπεδο που δεν θα μπορει να εκσυγχρονιστει σε 20 χρονια οταν θα το εχει αναγκη πιθανον η ομαδα…

    β) πηγαινεις στο δημο και στο συριζα και τους λες “δικιο ειχατε ρε παιδια.η αεκ θελει γηπεδο που να εξυπηρετει ολη την ερασιτεχνικη και η νεα φιλαδελφεια χωρο να αθλουνται ολοι η κατοικοι.αφου δηλωνετε οτι μπορειτε να φτιαξετε τετοιο γηπεδο μονοι σας , σας δινω το ελευθερο. φτιαξτε το , να αθλουνται τα τμηματα της ερασιτεχνικης και οι πολιτες της Ν φιλαδελφειας και να ανηκει στην ερασιτεχνικη και οχι σε επιχειρηματιες”…
    και αστους να εκτεθουν.
    μεχρι “να το φτιαξουν” , εσυ το μετατρεπεις σε χωρο αθλησης αθιγγανων…

    για την οικονομια-πολιτικη:

    ποτε δεν στηριξα συριζα . μου ηταν παντα το αντιπαθεστερο κομμα.
    αλλα με αυτο τον εντυπωσιακο πολεμο που δεχεται σε μολις τρεις μερες διακυβερνησεις επειδη ειπε μερικα σωστα πραγματακια ( αυξηση κατωτατου μισθου , οχι στο ξεπουλημα δημοσιας περιουσιας, βετο στις ευρωπαϊκες εντολες κλπ) , τινει να μου γινει συμπαθης…

    φωναζει ο κοσμος οτι “δεν παει αλλο” με αυτη την ανεργια , την φτωχοποιηση και την φοροεπιδρομη…
    οι μεχρι τωρα “λυσεις” αποδειχτηκαν καταστροφικες…
    ουτε χρεος μειωσαν , ουτε οικονομια βοηθησαν…
    οποτε παμε για αλλα μεχρι(?) να μας βγουν και αυτα λαθος…
    το βεβαιο ειναι οτι δεν μπορουμε να συνεχισουμε αυτο που ειναι εμφανεστατα λαθος πολιτικη…

    τωρα τα σπρεντ και τα χρηματιστηρια δεν τα λαμβανω τοσο σοβαρα υποψιν.
    ειναι γνωστο εδω και χρονια οτι ως ελεγχομενα απο ενα παγκοσμιο οικονομικο κατεστημενο , οι διακυμμανσεις τους ειναι καθαρα τεχνητες και μη φυσικες…
    οπως τεχνητα το χρηματιστηριο εφτασε στις 10.000 μοναδες ετσι τεχνητα αν το θελουν καποιοι μπορει να φτασει στις 100…

    σιγα μη πιστεψω εγω τωρα οτι επιρεαζεται η παγκοσμια οικονομια αν ο τσιπρας πει οτι θα πουλησει ροδακινα στους ρωσους ή αν επαναφερει τον κατωτατο μισθο του ελληνα εργαζομενου στα 700 ευρω απο τα 450 που ειναι σημερα…

    μην κοροϊδευουμε και τους εαυτους μας…
    απλα θελουν να του περασουν μηνυμα και θα το περασουν οπως αυτοι ξερουν…

  15. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Και αφού προσπαθούσαν για το καλύτερο οι πολιτευτάδες μας βρε Δημήτρη και είχες και αμέριστη εμπιστοσύνη στο “φουσκωμάτη” και στην Σαμαρική ασφάλεια,γιατί δεν πόνταρες πέντε δεκάρες στο ΧΑΑ; Η πιο πριν επί ΓΑΠ που ήρθε και το μεγάλο δάνειο με το οποίο “σωθήκαμε” όλοι και κυρίως οι τραπεζίτες του κώλου.ούτε τότε πήρες κα΄ποια ομόλογα;
    Να σου πω εγώ γιατί. Γιατί ξέρεις καλά ότι δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ σαν εξάσφάλιση και ΤΙΠΟΤΑ σαν αξιοπιστία. Η μήπως όχι;

    Οπότε λοιπόν,αν εσύ που δεν ζεις τον περισσότερο καιρό εδώ, και πάλι δεν χαλαλίζεις ούτε ευρω για τους μασκαράδες, τότε ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΧΑΛΑΛΙΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΕΔΩ;
    Οπότε για πια “ασφαλή” ρότα μιλάμε ότι ήμασταν και για ποιον “κινδυνο Σύριζα”;
    Επειδή-έστω και για ξεκάρφωμα- ο Αλέξης “απειλεί” τους πορτοφολάτους, θα πρέπει να βαρέσουμε τις καμπάνες του χωριού ότι καταστρεφόμαστε όλοι;
    Δεν γαμιούνται και αυτοί και τα λεφτά τους. Φίρα είναι. Παρασιτικά ζουν. Ζημιά προκαλούν. Τζάμπα τους ταίζουμε τους κεφαλαιούχους εδώ μέσα.
    Δεν πάνε στο διάολο καλύτερα;

    Αν κονόμαγα από τις “λαμπρές” ιδέες του Στουρνάρα ή από τις “αυθόρμητες” κινήσεις του Προβόπουλου,τότε ίσως μίλαγα διαφορετικά.
    Εφ όσον όμως βλέπω πως όχι μόνο προσωπικά δεν κερδίζω,αλλά τουναντίον υποβαθμίζουν- κοινωνικα-οικονομικα- το περιβάλον που ζω, ε τότε και γω θα πίστευα τα νούμερα. Πως δηλαδή σωστά υπήρχε προβλημα το 2009 που μπήκαμε ευσπευσμένα στην μνημονιακή ενταντική με το χρεος στο 120% του ΑΕΠ και σήμερα,μετά από την κατάλληλη θεραπέια των κτηνοβατών, περίφανα μπορούμε να πούμε πως περάσαμε τον κάβο και είμαστε …σωσμένοι με το χρέος στο 180% του ΑΕΠ. Με 30% ανεργία και 70% κάτω των 30 χρόνων. Κατεστραμένα όλα,άνθρωποι να σαλτάρουν απ τα παράθυρα και παιδιά να πέφτουν κάτω στα σχολεία απ την πείνα..
    Μπήκαμε 10.000.000 άνθρωποι στα κρεματόρια για να σωθούν 10.000
    Βρε μπουρλότο λέμε.

    Οσοι έχουν λίγα ή τίποτα να χάσουν-και αυτο είναι το 80% του συνόλου,-να γράψουν στα αρχίδια τους υπολοίπους που αγοράζουν κωλόχαρτα μη τους λείψουν η τρομάζουν από τις κραυγές του Μπουμπούκου ή του στραβομαλάκα από τη Καλαμάτα ότι θα πέσει ο ουρανός στο κεφάλι τους.

  16. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    3.1% επανω σημερα ο γενικος δεικτης του μπουρδελου που λεγεται Χ.Α.Α.
    Μαλλον ο Τσιπρας δεν καταφερε να τους τρομαξει πολυ τους “ψυχολογικα εξαρτημενους”
    Του προτείνω αυριο να φορεσει μια αποκριάτικη μασκα, καθως θα υποδεχεται τον αναβάτη σκύλων Νταισελμπλουμ.
    Ρε τι τραβαμε..

  17. Ο/Η The Snitch λέει:

    ουδεποτε ειπα ουτε επικροτησα την προηγουμενη πολιτικη. το μονο που ειπα ειναι οτι πανω που καπως εστρωσε το μαγαζι εδω και κανα χρονο εμεις ντε και καλα πρεπει να το ‘ανατρεψουμε’ και να ‘σκισουμε τα μνημονια’πιστεωντας την ακατασχετη ΜΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ του καθε ‘πληβειου’ με τα 15 ακινητα και τα 500 στη τραπεζα.
    Τουλαχιστον ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΓΙΑ ΕΤΕ 1 ΕΥΡΩ. Κατι ειναι και αυτο..

    Αν σας ενοχλει τοσο πολυ ο λογος μου (και αυτο παει προς ολους) να ξερω να το σταματησω. Αλλα ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ σε μενα με τη κακια δεξια και τη καλη αριστερα ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ. ΠΟΥΣΤΑΡΑΔΕΣ που τραγουδανε διχαστηκα ΕΑΜ τραγουδια του ΕΜΦΥΛΙΟΥ σε εμενα για να το παιξουν Ερνεστο με 15 ακινητα ΔΕ ΠΕΡΝΑΝΕ.
    κρατηστε την αγανακτηση σας και το σταρχιδισμο σας για ολα.
    Θελω πραγματικα να δω ΑΝ ΔΕ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΚΙΣΕΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ (που ειναι 1000% σιγουρακι)που θα κρυφτουν ολοι αυτοι οι επαναστατες του φραπε, και αν τη κανει να τους δω με τις τσιπροδραχμες τι θα πρωτοαγορασουν.
    Καθηστε να κανετε επαναστασεις με τρυπια σωβρακα. Και μολις χρειασθητε απο Απριλιο αναληψη στο ΑΤΜ (γιατι μεχρι τοτε ειναι τα αποθεματικα ΑΝ ΔΕΝ ΔΩΣΟΥΝ ΑΛΛΑ-που θα πεσει τετοια κολοτουμπα που θα δωσουν αλλα λεμε τωρα) κοιτατε αν θα σας βγακλει μουτζα η κανα ειοκοσαρικο Max, Οπως εκανε στη Κυπρο επι 2 μηνες που ειχε max αναληψη 200 και max εμβασμα 1500 το μηνα. Εκει να σας δω ολους.

  18. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Snitch: Εχεις δίκιο,το πάιρνω πίσω. Εκανα ένα μικρό λάθος. Δεν ήταν 1 ευρώ η κατώτατη τιμή της μετοχή της ΕΤΕ επί Στουρναριού. Ηταν 0.50 λεπτά το κατώτερο.
    Και μάλιστα κυμάνθηκε καπου εκεί,κάτω από το 1 ευρώ, ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΒΑΛΕ (αρχές Φεβρουαρίου με αρχές Μαίου 2013)
    Φυσικά δεν είμουν εγώ τότε υπουργός οικονομηκώνε. Ο πούστης ήταν.
    (την επόμένη εβδομάδα πήγε στα 5 ευρώ. 10 φορές πάνω. Ειναι γνωστό ότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθάινει)
    Βρε δε γαμιόμαστε λεώ εγώ,με τους “σωτήρες” της Αιόλου.
    Απο καλάθια τους ψωνίζουν;

    Φυσικά τα ίδια ισχύουν και με τον Μπαρουφάκη.
    Ολους αυτους, πριν τους καλέσουν να αναλαβουν κυβερνητικό πόστο, γράφουν συγγράμματα για λεκάνες τουαλέτας και πάιζουν “pro” στο lap-top.

    Αλλα όχι και να λες ότι οι μεν ήταν διαχειριστές δύσκολης περιόδου και έκαναν ότι μπορούσαν και οι τωρινοί είναι “απο το πουθενά”, “αλεξιπτωτιστές”, καταστροφεις που κάνουν του κεφαλιού τους.
    Προσβάλεις την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ αν πιστεύεις τέτοια πράγματα.

  19. Ο/Η The Snitch λέει:

    Παλι ψεμματακια γραφεις? Καλα δε βαρεθηκες να γραφεις ΨΕΜΜΑΤΑ? Γραφημα μπορεις να διαβασεις? Ξερεις?

    http://www.naftemporiki.gr/finance/quote/ete.ath/undefined?tab=4

    Επειδη μαλλον ζοριζεσαι στα λεω. 5,68 1 φεβρουαριου 4,57 στις 30 Μαιου. Μαλλον πανω στο πανικο σου διαβαζεις το 5 για 0,5… μιας και 0,5 δε βλεπω πουθενα στο γραφημα. Μηπως φανταζεσαι 0,5 τσιπροδραχμες?
    Βρες μου που ειναι το 0,5 και κερδιζεις ενα σκισμενο μνημονιο. Η ενα ψεκασμενο αριστερο πληβειο.

    Μην ανυσηχεις ομως. Θα σταματησω αν ειναι μη σε στεναχωρω και να εχεις και χωρο να μας αναπτυσεις τις αριστερο-αναρχικες θεωριες του στυλ ποιος τους γαμει ολους, σας εχουμε γραμμενους και λοιπα φανταστικα σεναρια αυτοδυναμιας του φραπε. Που και αυτος εισαγωγης ειναι. Οποτε και αυτος με ζορι. Θα σου μεινουν τα ραδικια. Καλα ειναι και αυτα δε λεω.
    Μαλλον θα τη γλυτωσουμε ομως. Ετοιμαζεται ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ του ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗ που θα ζηλεψει και ο Μελλισανιδης των ολυμπιακων. Βεβαια δε θα το πουμε μνημονιο. Θα το πουμε αναδιαρθωση-ανακατακομη-αναδημιουργια ανακατοσουρα κοψιμο κλπ. Μεχρι και τη δικαιολογια θα σου πω: εμεις θελαμε αλλα το κεφαλαιο και οι αγορες μας πολεμησαν βρηκαμε αδεια ταμεια ειμαστε αναγ-κλασμενοι να τηρησουμε τις δεσμευσεις γιατι ειναι το αγγλίκο δικαιο και για το καλο του λαου με μεγαλο πονο αποφασισαμε να … κλπ κλπ
    Εχει και αλλο. Πετυχαμε να μας σβησουν 1-2-5-10 δις και ειμαστε θριαμβευτες. Με ψιλα γραμματα θα λεει κατω κατω για μια επιμηκυνση 50 χρονια ακομη. Μεχρι να γινει ο μικρος ορφεας-ερνεστο κ αυτος πρωθυπουργος.
    VIVA VENEZUELA. VIVA CUBA. VIVA N.KOREA. VIVA LA REVOLUTIOΝ

    ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕ…..

  20. Ο/Η bandog λέει:

    εγω απο οικονομικα δεν σκαμπαζω και πολλα αλλα παρακολουθω την πολιτικη επικαιροτητα πολλα χρονια και διαπιστωσα οτι τα οικονομικα ππροβληματα ειναι εντελως τεχνητες δρασεις (γωστων) επιτηδειων …

    ειδαμε την λιρα της κραταιας οικονομια βρετανιας να υποτιμαται σε μια “μαυρη τεταρτη” απλα επειδη αποφασισε ενας ουγγροεβραιος να βγαλει μεροκαματο 1δις $ ..
    ειδαμε το χρηματιστηριο να φουσκωνει και να ξεφουσκωνει σε απιθανα μεγεθη για τα δεδομενα μιας οικονομιας σαν την ελληνικη (αληθεια οι εταιροι τοτε το ειδαν φυσιολογικο και δεν εκαναν δυναμικη παρεμβαση στα της ελληνικης οικονομιας?) με αποτελεσμα τη μεγαλυτερη αναδιανομη πλουτου απο κτησεως του ελληνικου κρατους , προς οφελος μιας δρακας κορακιων , μετρημενων στα δαχτυλα…

    ειδαμε το εθνικο νομισμα της ρωσιας να υποτιμαται , οχι ακολουθωντας καποιο νομο της αγορας, αλλα επειδη αποφασιαν οι ηπα και οι αραβες να πουλησουν το πετρελαιο ξαφνικα στα 50 δολλαρια το βαρελι , δηλωνοντας μαλιστα κυνικα οτι “και 20 να το παμε , παλι θα κερδιζουμε” …

    ειδαμε 20 μαλακες στην ευρωπη , με εντελως ανισες οικονομιες , να υιοθετουν ενα κοινο νομισμα στα μετρα και στη λογικη του γερμανικου μαρκου , το οποιο οχι μονο δε θα ειχαν το δικαιωμα να τυπωνουν (παρα να αγοραζουν) αλλα η αξια του θα καθοριζοταν καθε φορα με την ισοτιμαι του με το δολλαριο και οχι με την εγχωρια οικονομια!

    ειδαμε “τις αγορες” και την ΕΕ να ανακαλυπτουν ξαφνικα το 2009 οτι κατι δεν παει καλα με την οικονομια της ελλαδας (της ιταλιας, της ισπανιας, της πορτογαλιας, τις ιρλανδιας , ολων των “γυρουνιων” κλπ) ενω πριν ζουσαμε την απολυτη ευδαιμονια!

    ως εκ τουτου προκυπτει οτι το παιχνιδι ειναι στημενο και μια σοβαρη κυβερνηση πρεπει καποια στιγμη να βρει το θαρρος , να παρει το ρισκο και να πει “ωπα ρε μαγκες, ειμαι και εγω εδω , η μικρη και ασημαντη ψωροκωσταινα και πληρωνω το μαρμαρο”…
    αν θα το κανει ο συριζα , μαγκια του…
    αν θα πετυχει , δεκα φορες μαγκια του…

    προσωπικα , με τα τελευταια μου 368 ευρω συνολικα στην τσεπη και με 8 μηνες σερι ανεργια, δεν εχω τιποτε αλλο να χασω…

    η ουσια ειναι οτι παιζουμε ενα στημενο παιχνιδι επι δεκαετιες. αυτο το παιχνιδι ειχε σκοπο την απαξιωση της εγχωριας παραγωγης , την εξαρτηση της εθνικης οικονομιας σε δανεικα , την υιοθετηση ξενου νομισματος , τη σταδιακη εκχωρηση εθνικης κυριαρχιας , την υποθηκευση και το ξεπουλημα εθνικου πλουτου , την εξαθλιωση της κοινωνιας ωστε να κυβερναται απο το φοβο και ανδρεικελα….

    καποια στιγμη καποια κυβερνηση πρεπει να πει οχι σε αυτα…
    η προηγουμενη κυβερνηση , που υπεγραφε μνημονια τα οποια δε διαβαζε ,απλα επειδη την διεταζαν “υπογραψε” και που εταζε δωρεαν wi-fi σε αυτους που τους εκοβε η δεη το ρευμα , αποδειχτηκε κατωτερη των προσδοκιων και εθνικα επιζημια…
    επιπλεον συντηρουσε μαρτυρικα και σαδιστικα μια θλιβερη κατασταση λεγοντας διαρκως ψεματα (βγαινουμε στις αγορες , εχουμε πλεονασμα κλπ)…

    παμε στην επομενη λοιπον και αναμενουμε τι θα προκυψει…

  21. Ο/Η The Snitch λέει:

    Σου πρωτεινω να τσεκαρεις λιγο τις πηγές σου οχι μονο αυγή και ριζοσπάστη..

    http://www.euro2day.gr/QuotesInteractiveCharts.aspx?q=144&t=1095&m=-1&comp=-1&stc=-1&oth=-1

    http://www.capital.gr/q.asp?s=%C5%D4%C5

    Ναυτεμπορική capital και euro ειδικα οι 2 πρώτες θεωρούνται οι πιο έγκυρες

    Για να μη σε πάω στα βάθια, δε λέει

  22. Ο/Η DNAEK λέει:

    Dimi sorry για την παρέμβαση αλλά στο θέμα της τιμης της ΕΤΕ ο Χρήστος εχει δικιο.(πρόχειρα ,τιμές κλεισίματος 12-04-2013 :(απο Η.Δ.Τ του ΧΑ)
    ETE 0,628
    ΟΠΑΠ 6.25
    ΕΛΛ 12.37
    ΠΕΙΡ 0.19

  23. Ο/Η The Snitch λέει:

    ΟΚ αρα οι αλλοι λενε ψεμματα. Πασο λοιπον

  24. Ο/Η DNAEK λέει:

    Δεν είπα οτι λένε ψέμματα αλλα μάλλον οι τιμες προσαρμόζονται ανάλογα (reverse split,AMK ,δωρεαν μτχ,warrants κλπ)

  25. Ο/Η The Snitch λέει:

    Εγω μιλαω για τιμη μετοχης. Αν κανει split και τη σπασει στα 2 η στα 15 φυσικα και δε μετραει ως τιμη μετοχης. Αν εχεις μια μετοχη που κανει 10 και αυριο εχεις 2 των 5 φυσικα και δεν σημαινει οτι εχασες 50% της αξιας του κεφαλαιου σου. Ισα ισα που τα splits γινωνται για να δυναμωσει η μετοχη να ειναι πιο εμπορευσιμη και πιο ευκολα διαπραγματευσιμη. Η Apple π.χ ειχε φτασει στα 1000+ δολλαρια το κομματι και δεν μπορουσε ο μικροεπενδυτης να τη ‘παιξει’ σε αυτη τη τιμη. Εκανε τα splits της μοιρασε τα benefits και σημερα ειναι στα 118,3

  26. Ο/Η DNAEK λέει:

    Και εγώ για τιμή μετοχής μιλάω.Προφανως σε τέτοιου είδους γραφήματα προσαρμόζονται ανάλογα οι τιμες για πιο ρεαλιστικη προσέγγιση της χρηματιστηριακής της αξίας.Εγώ π.χ δεν θυμάμαι ποτέ την ΕΤΕ στα 80 ευρώ
    που δείχνει το γραφημα για το 2010 αλλά θυμαμαι πολύ καλά στο πρόσφατο
    παρελθόν την ΕΤΕ στα 0,50.Και αυτό γιατί είχα ακούσει-διαβάσει (δεν θυμάμαι)
    οτι θα πέσει στα 0,20.Πράγμα που και έγινε .(αν αναγάγεις το πρόσφατο 0.83
    σε προ REVERSE SPLIT εποχή) 0.083 οσο και αν ακουγεται εξωπραγματικό.

  27. Ο/Η The Snitch λέει:

    H ETE ειχε φτασει και 44,000 δραχμες (περιπου 130 ευρω). Το ξερω γιατι την ειχα παρει λιγο πανω απο 32 εδωσα τα πολλα στα 39 και μου εμειναν 100 τμχ που εχω ακομη!!! (σημερα με ολα αυτα ειναι 44τμχ γα την ακριβεια). Οπως εχω και κατι αλλα πατσαβουρια (ευτυχως λιγα σαν συνολο κεφαλαιου) που τα ειχα παει π,χ 10 και κανουν 0,10 και αμα. shit happens ομως και δε τρεχει κατι. Το revesre ειναι λογικο- δεν παιρνεις απολυτες τιμες παρα μονο τη μερα του revesre (η του κανονικου split). Oταν κανεις revesre τα κομματια στο συνολο συρικνωνωνται αρα σε % πτωση η διαφορα ταμπλω ως νουμερο ειναι μεγαλυτερη.
    Με το που γινεται αυτοματα η αξια πεφτει (γι αυτο και γινεται αλλωστε). Μονο απο αυτη τη πτωση το νουμερο αν το λαβεις σε απολυτες σε δειχνει χαμενο. Γιατι? Γιατι ως νουμερο- και ΣΩΣΤΑ τα λες- δεν εκλαμβανει τις δωρεαν που λαμβανει ο μετοχος (π.χ 2 στις 10) αλλα λογιζεται ο απολυτος αριθμος που γραφει το ταμπλω.
    Αρα λοιπον ενω εχεις π.χ 20% παραπανω τεμαχια η απολυτη αξια του τεμαχιου ειναι μικροτερη απο πριν και δειχνει σε πτωση η μετοχη ενω στη πραγματικοτητα το μετοχολογιο ειναι κερδισμενο, ειδικα αν μπεις σε συμμετοχη που παντα ζηταει ο εκδοτης σε προνομιακη τιμη

  28. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    http://www.capital.gr/news.asp?id=1729507

    …Aπο το capital.gr είναι …. όταν δεν ήταν του Σύριζα.

    Ρε ούτε ένα σουβλάκι ανα μετοχή.

  29. Ο/Η The Snitch λέει:

    Τα νουμερα εχουν ενα καλο, δεν μπορεις να τα αμφισβητησεις. Οχι ολα βεβαια, καποια παραμενουν απλα γραφικα

  30. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς όλους: ΚΑι το χειρότερο δεν είναι ότι πολλές-και όχι μονο της ΕΤΕ- τραπεζικές μετοχές εκεινο το διάστημα είχαν πέσει κάτω από ένα ευρώ.
    Το “χειροτερότερο”- και χαρακτηριστικό των σαλτιμπάγκων που παρίσταναν τους οικονομικούς “γιατρούς- είναι ότι παρουσίαζαν την τιμή όχι με το μηδέν μπροστά αλλά με ένα ψηφίο από πίσω ώστε να μη φαίνεται πως η μετοχή έχει πέσει σε υποδιάιρεση πλέον του 1 ευρώ και ότι μετριέτε σε…λεπτά.
    Δηλαδή στα κανάλια πλέον (σε όλα) τις παρουσίαζαν π.χ. όχι σαν 0.85 αλλά σαν 850 !!
    Με τριψήφιο νούμερο. Φυσικά χωρίς “κόμα” (,) γιατί δεν γινεται όπως είπαμε να υποδιαιρέσεις τα λεπτά του ενος ευρώ.
    Αλλα για “ψυχολογικούς λόγους (!!!) αλλά και για ταχυδακτυλουργικούς, παρουσίαζαν το 0,85 σαν 850. … Ετσι το νούμερο πιάνει περισσότερο ΄χωρο και γεμιζει περισσότερο το μάτι του αδαούς τηλεθεατού.
    Φυσικά όσοι διέθεταν μετοχές, ήξεραν πολύ καλά ότι δεν κατείχαν ούτε 850,ούτε 8.50 ουτε 85.0 ανα μετοχή ούτε τίποτα τέτοιο Στουρναρέικο μαγικό,αλλά κατείχαν απλα μετοχές του 0.85.
    Δηλαδή κάτω από όσο κάνουν έαν πακέτο τσιχλόφουσκες.

    Μιλάμε πως ούτε ο μάγος Αιζενχάιμ δεν θα τα μπορούσε αυτα.
    Το φαινόμενο Ονομάζεται “optical illusion”.
    Μιλάμε για τσαρλατάνους που ‘ανετα θα είχαν το μεγαλύτερο τσαντιρι στην Αγια Βαρβάρα, αν έκαναν την καριέρα που τους αναλογούσε:Να έπλεκαν καρέκλες και πούλαγαν καρπούζια…

  31. Ο/Η The Snitch λέει:

    Πραγματικα δε βαρεθηκες να γραφεις… (συμπληρωσε εσυ τι θες εδω) ? Δηλαδη μια αλλη μετοχη που ειχε 5 ευρω ποσο αναγραφωταν? 5000? Ρε ουτε ο ΜΠΑ(Ρ)ΟΥΦΑΚΗΣ δε τα λεει αυτα ελεος..
    Και επειδη χτες μου την ειπες για ενα +3,7 η πρωτη ΕΒΔΟΜΑΔΑ του αλεξη σημερα ειναι στο -12,71%. Που να μην εκανε και το + δηλαδη…

  32. Ο/Η DNAEK λέει:

    Συμφωνώ στα παραπάνω που λες.Ετσι είναι.Αυτό που θέλω να πω ειναι οτι στα συγκεκριμένα γραφήματα οι τιμές μάλλον προσαρμόζονται ανάλογα με τις αμκ,μερισματα,κλπ και η εικόνα τους(των γραφημάτων) ειναι δυναμική.Πιθανολογώ οτι ενα αντίστοιχο γράφημα της ΕΤΕ περισυ η πριν 5 χρόνια θα ειχε διαφορετικές τιμές(μη προσαρμοσμένες ).Αυτές του ΗΔΤ του ΧΑ ειναι σε pdf και ειναι οι πραγματικές την συγκεκριμμένη ημερομηνία.

  33. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Ασφαλως δεν μπορείς να τα αμφισβητήσεις αφού είναι νούμερα.
    Το 10 δεν μπορείς να το διαβάσεις σαν 20,ούτε και να πεις πως 2+ 2 κάνει 5
    (φυσικά αν εισαι Στουρνάρας μπορείς να κάνεις το πρώτο,η αν εισαι Μητσοτάκης να πεις το γνωστό 0+0 = 3% (για όσους το θυμούνται)
    Μπορείς να αμφισβητήσεις όμως αυτούς που τα παρουσιάζουν ως τέτοια.
    Αλλο τι μας αρέσει- ή τι μας συμφέρει- να διαβάζουμε και άλλο τι πραγματικά συμβάινει.

    Με το χρέος στο 120% επί του ΑΕΠ μπήκαμε στο “θεραπευτήριο του ΔΝΤ το 2009 και υπέστημεν την θεραπευτική αγωγή για 4 περίπου χρόνια και ω του θαύματος, το 2013 μας θεώρησαν “σωσμένους” και μακρυά από τον κίνδυνο της χρεοκοπίας αφού το ποσοστό του χρέους επί του ΑΕΠ σκαρφάλωσε στο 180% και άρα η κατάσθαση του ασθενούς καλυτέρευσε.
    Τι δεν καταλαβάινετε;

  34. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Δεν μιλάω για τις μετοχές των πάνω από 1 ευρώ, όπου θα μπορούσαν “αξιοπρεπώς” να παρουσιαστούν στην οθόνη. Μιλάω για τις ξεφτυλισμένες των τραπεζών, και ΕΙΔΙΚΑ για εκεινη την περίοδο. Τις ανέγραφαν (όχι στα επίσμα ταμπλό φυσικά,αλλά για τις τηλεοπτικές οθόνες μιλάω) με τρια ψηφία.

    Αντι να συνεχίσεις να βρίζεις,θα ήθελα να μου πεις τελικά αν έπεσε όντως κάτω από ένα ευρώ η μετοχή της ΕΤΕ και αν έφτασε στα 0.50 λεπτά όπως έγραψα πριν.
    Γιατί αν εγώ δεν είμαι ψεύτης,τότε κάποιος δεν ξέρει τι του γίνεται.

  35. Ο/Η The Snitch λέει:

    Καταλαβαινω οτι τη πρωτη εβδομαδα το ΧΑΑ (εκει δηλαδη που γινωνται πραξεις) τιμωρηθηκες με -12,71% και εχασες 5,5 δις ετσι απλα απο αξια εταιρειων που σου ανηκουν οπως οι τραπεζες. Δηλαδη αν ΑΥΡΙΟ ερθει ο φιλος σου Σορος και ο καθε σορος θα σε αγοραζει 30% φθηνοτερα…
    Καταλαβαινω οτι εφυγαν 20 δις απο τα γκισε- και εγω απο τους πρωτους ΟΛΑ σε λιρες αγγλιας.
    Καταλαβαινω οτι εμειναν απληρωτα 3,7 δις σε φορους που δεν εισπραξε το κρατος και υπολογιζε για να πληρωσει τις υποχρεωσεις του (ας πουμε π.χ τη συνταξη καποιο παππουλη) και τωρα ειναι λεει ‘σφιχτα’ sic..
    Καταλαβαινω οτι το δεν πληρωνω εγινε μεσα σε 4 μερες ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟ ΕΝΦΙΑ.
    Αυτο που καταλαβαινω σιγουρα ειναι οτι ο Ελληνας δε λεει να στρωσει το κολο του και πρωτιμα τους παπατζηδες. Πανω που για κανα χρονο εστρωσαν και ηρεμησαν λιγο τα πραγματα, ο Ελληνας θελει να κανει επανασταση. Η οποια ως γνωστον θα του πληρωσει τους φορους, θα του βρει δουλεια (αν εισαι καθαριστρια) και θα του λυσει τα προβληματα ολα.
    Τραβατε τωρα να πληρωσετε το Στρατουλη ΕΝΦΙΑ..
    Οι μερες της κολοτουμπας ερχωνται- η μαλλον ηρθαν ηδη. 4 μερες κρατησε το show καλα ηταν

    Η μετοχη οπως φαινεται στο γραφημα ΟΛΩΝ ειναι εκει που λεει το δελτιο. Αρα ψαξου. Και πιστεψε με δε σε εχω βρισει ακομη. Ουτε απαντησα (αυτο μου ελειπε) σε καποιο δικο σου post. Πρωτιμω να κανω κουβεντα με ανθρωπους που εχουν να πουν κατι παραπανω απο καροτσης, πλυστρα, να πανε να γαμηθουνε και αλλα ομορφα που μας αραδιαζεις κατα καιρους. Ζωντας βεβαια απο τα δανεικα του καροτση και της πλυστρας ως κρατος αφου δε μπορεις να κανεις κατι μονος σου

  36. Ο/Η The Snitch λέει:

    Μα ΦΥΣΙΚΑ και ειναι δυναμικη. Αν εχεις 10 μετοχες και σου κανει 10+2 με ΑΜΚ π.χ η τιμη φυσικα θα πεσει αφου θα εχεις 20% παραπανω τεμαχια η αξια (στην εναρξη) θα ειναι η ιδια ομως. Εννοειται οτι στο πραγματικο κοσμο με τα πραγματικα λεφτα οταν μιλας για πορεια εταιρειας λαμβανεις υπ οψιν ολους τους παραγωντες και αναλογα εχεις και τη πορεια της εταιρειας.
    Με κερδη, μερισματα, bonus σε τεμαχια κλπ. Τα μερισματα δηλαδη που αφαιρουνται σε καθε μετοχη ανα ετος ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΩΝΤΑΙ και δεν λογιζωνται πουθενα? Αν π.χ επενδυσεις 1000 ευρω σε 100 μετοχες και του χρονου παρεις μερισμα 1 ευρω στη μια ακομη και αν ειναι ιδια η τιμη της μετοχης μετα το μερισμα (100 των 10 = 1000 δηλαδη) δεν εχει ανοδικη πορεια η μετοχη και δεν εχεις κερδος 100 ευρω? Πως θα το δειξεις αυτο? Σε απολυτες τιμες? Η θα βαζεις δεξια αριστερα χαρτακια post it ανα μερα?
    Απλα ειναι τα πραγματα φιλε μου αν εχεις μια επαφη με το τι λες, εκτος αν πας με τη λογικη του μπακαλη.. 3 το λαδι 3 το ξυδι 5 το λαδοξυδο.

  37. Ο/Η DNAEK λέει:

    DIMI επανέρχομαι γιατί μάλλον δεν κατάλαβες τι ήθελα να πω. Αυτα που γράφεις
    για όποιον ασχολείται εστω και λίγο με το Χρηματιστηριο ειναι γνωστα και παραδεκτα Αυτό που προσπαθώ να σου πω ειναι πιο πάνω ειναι οτι
    οι τιμες που εχει το γραφημα σημερα και αναφέρονται σε προηγούμενες χρονιές ΔΕΝ υπήρξαν ποτε τιμές κλεισίματος των συγκεκριμμενων ημερομηνιών εκτος αν οι εταιρειες σε αυτο το διαστημα (απο 10-4-13 εως σημερα) δεν προεβησαν σε καμμια εταιρικη πραξη.Για τις τρεχουσες δεν το συζηταω ειναι οι πραγματικες.
    Και σε προηγουμενο ποστ ειπα “πιθανολογω” γιατι ειναι διαφορετικες και λαθος οι τιμες,στα γραφηματα.Το ΣΤΑΝΤΑΡΑΚΙ ειναι οτι η ΕΤΕ προ reverse split ειχε το 0, ΜΠΡΟΣΤΑ και φροντισε να μην πονταρεις ουτε σεντ στο αντιθετο γιατι θα σου παρουν και τα σωβρακα.

  38. Ο/Η DNAEK λέει:

    DIMI επανέρχομαι γιατί μάλλον δεν κατάλαβες τι ήθελα να πω. Αυτα που γράφεις
    για όποιον ασχολείται εστω και λίγο με το Χρηματιστηριο ειναι γνωστα και παραδεκτα Αυτό που προσπαθώ να σου πω ειναι πιο πάνω ειναι οτι
    οι τιμες που εχει το γραφημα σημερα και αναφέρονται σε προηγούμενες χρονιές ΔΕΝ υπήρξαν ποτε τιμές κλεισίματος των συγκεκριμμενων ημερομηνιών εκτος αν οι εταιρειες σε αυτο το διαστημα (πχ απο 12-4-13 εως σημερα) δεν προεβησαν σε καμμια εταιρικη πραξη.Για τις τρεχουσες δεν το συζηταω ειναι οι πραγματικες.
    Και σε προηγουμενο ποστ ειπα “πιθανολογω” γιατι ειναι διαφορετικες και λαθος οι τιμες,στα γραφηματα.Το ΣΤΑΝΤΑΡΑΚΙ ειναι οτι η ΕΤΕ προ reverse split ειχε το 0, ΜΠΡΟΣΤΑ και φροντισε να μην πονταρεις ουτε σεντ στο αντιθετο γιατι θα σου παρουν και τα σωβρακα.

  39. Ο/Η The Snitch λέει:

    Δε μπορω να θυμαμαι τι εγινε πριν 2 χρονια ειδικα σε κατι που δεν παρακολουθησα. Μπηκα σε 2 αξιοπιστα site ειδα τις τιμες και απαντησα. Αν τωρα ειχε οχι 0 αλλα ελεφαντα μπροστα δε το ξερω και αν αυτο που ειπα βασιζωμενος σε λαθος πληροφορια ειναι λαθος so be it. Eκανα λαθος και τερμα.
    Το τι ειναι γνωστο και αποδεκτο ειναι σιγουρο για καποιον που εχει ιδεα περι τινος μιλαει. Ο συγκεκριμενος ειναι ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΡΙΣΤΙΚΟΣ με υφακι να παμε να γαμηθουμε ολοι ΠΟΥ ΣΕ ΜΕΝΑ ΔΕ ΠΕΡΝΑΕΙ. Το εγραψα με ΚΕΦΑΛΑΙΑΟ χτες οτι ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ σε μενα με τη κακια δεξια και τη καλη αριστερα ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ. ΠΟΥΣΤΑΡΑΔΕΣ που τραγουδανε διχαστηκα ΕΑΜ τραγουδια του ΕΜΦΥΛΙΟΥ σε εμενα για να το παιξουν Ερνεστο με 15 ακινητα ΔΕ ΠΕΡΝΑΝΕ.
    ΟΥΔΕΠΟΤΕ απαντησα με υφος 1000 καρδιναλιων σε αναλογα post τα οποια και απλα προσπερναω με scroll down αμεσα μιας και διαβασαμε για το καροτσι και τη πλυστρα μια, διαβασαμε δυο, διαβασαμε 3, 13, 53, 1103 ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
    ΛΥΣΗ περαν του να πανε να γαμηθουν ολοι δε διαβασαμε ποτε. Μονο ΜΙΖΕΡΙΑ, ΓΚΡΙΝΙΑ και ΑΝΑΘΕΜΑ.
    Σορρυ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΩ..
    Ειναι τοσο απλο. Να κανω διαλογο οσο θες και μαλιστα με αντιθετους σε αποψη απο μενα που ειμαι συντηρητικος 100%. Τη σαχλαμαρα δεν αντεχω. ΠΗΞΑΜΕ πλεον φτανει.
    Να πρωτεινουμε εχουμε κατι? η μονο να το παιζουμε εξυπνοι και να βριζουμε τα παντα?

    Δεν πονταρω παρα μονον σε οτι εχει πολυ μεγαλες πιθανοτητες να ανεβει. Αν π.χ δεν ειχαμε να κανουμε με νουμερα μια μεσοπροθεσμη (6-8 μηνων) αγορα ΕΤΕ, ΕΛΠΕ και ΔΕΗ σημερα δεν δειχνει κακη. Η θεωρια λεει οτι μετα τη κολοτουμπα (που ειναι σιγουρη) θα εχεις ενα 40+% ανοδο. Αλλα επειδη εχουμε να κανουμε με μπαρουφακηδες και οχι με ανθρωπους πρωτιμω να τα κρατησω pounds απο το να τα δω μια μερα πεσος, ρουβλια η τσιπροδραχμες.
    Αυτα
    over and out παμε για κανα pint παει 5 η ωρα φτανει.