Α Ε Κ – ΚΕΡΚΥΡΑ

Υγρασία, ψιλόβροχο και γλυστερό τερέν από την μιά, αλλά και καμιά δεκαριά χιλιάδες μουρλοί από την άλλη. Παρατήσαμε τις δουλειές και τρέχαμε να δούμε το παιχνίδι. Τι να κάνουμε; Κάτι οι καλές εμφανίσεις της ομάδας, κάτι ο Τριτσώνης και κάτι η επερχόμενη σύγκρουση, εμπνέουν. Όπως και η επαφή μας με την πρώτη κατηγορία, που είναι μέσω κυπέλλου, όσο κι αν η δεύτερη κατηγορία στέκεται επάξια.

Πολύ ενδιαφέρον λοιπόν το πρώτο μέρος. Η ΑΕΚ αποφάσισε να πάρει την κατοχή και να παίξει μπάλα. Η Κέρκυρα κάθισε όλη πίσω και θέλησε να χτυπήσει στην κόντρα. Βγήκε τίποτα; Σαν σκορ, όχι. Σχεδόν μηδαμινές οι φάσεις, αποτέλεσμα των τακτικών των δυό προπονητών, που ακολουθήθηκαν μέχρι κεραίας. Όμως το ματς ήταν όμορφο.

Βγήκαν τρεξίματα, βγήκε πείσμα κι ένα δυνατό παιχίδι κέντρου. Στο οποίο υπερτερούσαμε αφού τα χαφ μας ήταν πολύ καλά. Και, αμυντικά αλλά και, δημιουργικά. Εδώ να τονίσω την μεταμόρφωση προς το καλύτερο του Ανάκογλου, αλλά και την σοβαρότατη παρουσία του Γιόχανσον, που δέσποζε. Επίσης να εξάρω τις πολλές και ουσιαστικές επελάσεις του Μπακάκη και του Σοϊλέδη, την πολύ μεγάλη αγωνιστικότητα του Αραβίδη, αλλά και μια κάποια διστακτικότητα του Μπαρμπόσα. Θεωρώ οτι η ομάδα ήταν καλή, πολύ κοντρολαρισμένη και χωρίς τρέλες στις επιθέσεις της. Υπήρξε μιά ισορροπία σωστή για την πρόκριση αλλά και προσοχή στην αμυντική λειτουργία.

Έκπληξη δεν μας περίμενε στο δεύτερο μέρος. Περίπου τα ίδια γίνανε και με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Ο Μπαρμπόσα απλά έκανε δυό ενέργειες και βγήκαν δυό γκολ. Το πέναλτυ και η μακρινή πάσα στον Αραβίδη. Ο Σουηδός παρέμεινε ο κορυφαίος εργάτης, τα δυό πλάγια  μπακ συνέχισαν την δουλειά τους κι ανέβηκε κι ο Μάνταλος, που βρήκε χώρους, αφού μετά το πρώτο γκολ, η Κέρκυρα άνοιξε ζητώντας γκολ με τακτικές επιθέσεις. Δύσκολο πράμα όταν έχεις χάσει το κέντρο κι όταν τα σέντερ μπακ μας είναι σοβαρά ( άλλο ένα μεστωμένο παιχνίδι από τον Τζανετόπουλο ).

Το παιχνίδι λοιπόν, έγινε ελαφρώς πιο ελεύθερο κι ομόρφηνε από τα γκολ. Κι ανέδειξε όμως τον Αραβίδη σαν πιο πολύτιμο, αφού στο ίδιο λεπτό αποσοβεί την ισοφάριση μετά την άστοχη έξοδο του Ανέστη και ταυτόχρονα φεύγει βολίδα μπροστά και σκοράρει. Η πουτάνα η λεπτομέρεια, που θα έφερνε άγχος ενώ έφερε την απόλυτη κυριαρχία. Με τον αντίπαλο να έχει πετάξει λευκή πετσέτα, έχοντας αποδεχτεί την μοίρα του.

Την μοίρα την οποίαν εκμεταλλεύτηκε ο Δέλλας, κάνοντας τις αλλαγές του  αλλά χωρίς να προλάβει την κάρτα του Ανάκογλου, που έπρεπε να είχε βγει ακριβώς όταν χτύπησε. Αλλά αυτό είναι το πρόβλημα τώρα; Όχι βέβαια. Η σοβαρότητα της ομάδας ήταν η ουσία, που πλέον δείχνει ξεκάθαρα οτι έχει δουλευτεί στην προπόνηση κι έχει σοβαρό πλάνο. Και μην ξεχνάμε οτι είναι μια πρόκριση έναντι τρίτου αντιπάλου από την πρώτη κατηγορία.

Κι εμφανίζει πολύ καλή αμυντική λειτουργία από πολύ μπροστά. Συνεχές μαρκάρισμα, ηρεμία στο κέντρο κι ανάπτυξη και από τον άξονα αλλά και από τα πλάγια. Είναι γεμάτη ομάδα για πρωτάθλημα; Όχι βέβαια, αλλά πλέον υπάρχουν βάσεις. Και χημεία στην ομάδα, πράμα που είναι χρησιμότατο για την γρήγορη προσαρμογή των καινούργιων. Η οποία αρχίζει και δημιουργεί κι εναλλακτικές λύσεις. Οπότε δίνουμε συγχαρητήρια στο τεχνικό τημ αλλά και στο ρόστερ. Για την προσπάθεια τους αλλά και για την περηφάνεια που μας δίνουν. Μαζί με την ελπίδα για κάτι μεγαλύτερο.

Υγ. Όποιος παρακολουθεί την εξέλιξη στις ακαδημίες, εύκολα θα θυμηθεί κείμενα μου για την σκούπα. Αυτήν την στιγμή είμαστε σε πολύ καλό δρόμο αφού αυτοί που πρέπει, μας ακούνε αλλά και μας παρακολουθούν στενά στον χώρο αυτό.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

9 Responses to Α Ε Κ – ΚΕΡΚΥΡΑ

  1. Ο/Η bandog λέει:

    αλλη μια καλη, σοβαρη και πληθωρικη εμφανιση που μας κανει να αισιοδοξουμε για την επαναφορα της ομαδας.
    η ομαδα δειχνει οτι μπορει να κυκλοφορει μπαλα , να αμυνεται και να επιτιθεται το ιδιο αποτελσματικα και να πλησιαζει τα στανταρ που θετει η φανελα.
    πραγματι τον τελευταιο καιρο ο ανακογλου και ο δελλας προσπαθουν να ανατρεψουν την κακη κριτικη προς το προσωπο τους κερδιζονατς ποντους μεσα απο τη δουλεια και την προσπαθεια τους.

    ΥΓ: αποκλειστηκε ο βαζελος και επι της ουσιας ο μονος αντιπαλος που μπορει να μας “τρομαζει” ειναι ο ολυμπιακος.
    οπως ελεγε ομως ενας παππους στο καφενειο σημερα:
    – τον ολυμπιακο θελω στην επομενη κληρωση. εκει θα δειξουμε τι αξιζουμε.αεκ ειμαστε σιγα μη φοβηθουμε.το πολυ πολυ να αποκλειστουμε…

    ετσι λεω και γω..
    νομιζω οτι δεν ειναι κακο αυτα τα παιδια να μπουν στα αρκετα βαθια και να δουμε ποσο πολυ μπορουν να κολυμπησουν…

    ΥΓ2: σε περιπτωση εξοδου του κατοχου κυπελου στο τσουλου , το καλο εισητηριο για το γιουροπα το παιρνει ο φιναλιστ?

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς bandog : Ναι, αλλά δεν έχουμε δικαίωμα συμμετοχής. Μην το ακουμπάς αυτό και δες Τσίπρα καλύτερα. Η κόντρα έρχεται πάντως και την θέλουμε σχεδιασμένα

  3. Ο/Η bandog λέει:

    ναι , κατι ειχα διαβασει για αυτη την παραμετρο ,περι 3ετιας λειτουργιας μιας νεας παε αλλα θυμαμαι οτι τονιζοταν πως ειναι και θεμα της επο η αδειοδοτηση…
    μουφες των δημοσιογραφων?

  4. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Aυτό που παρατηρώ τον τελευταίο μήνα-κυρίως- ( και φυσικά δεν είμαι ο μόνος) είναι πως η ομάδα βλέπεται ευχάριστα. Αρκετά ευχάριστα θα έλεγα.
    Φυσικά λαμβάνουμε υπ όψην πάντα πως όλοι οι αντίπαλοι ειναι υπεδέστεροι ως τώρα,αλλά ακόμα και έτσι, το σταθερά ανοδικό αγωνιστικά πρόσωπο,δεν γίνεται να το περάσει στο ντουκου κανεις.
    /
    Εαν πρόκειται για ένα τυχαίο φορμάρισμα που θα έχει ημερομηνια λήξης, η αν πρόκειται για τα πρώτα σκαλοπάτια μιας σταθερής πορείας προς τα πάνω σαν εικόνα,αυτό θα φανεί στο μέλλον.
    Κάπως διαφάινεται ένας αγωνιστικό μπούσουλας δίχως πειραματισμούς και κυρίως έχουν αρχίσει τνα “τραβάνε” και παίκτες οι οποίοι μέχρι χθες κινούνταν σε “ρηχά νερά”.
    Εργο Μπάγεβιτς να είναι ή έργο Δέλλα; Μάλλον του πρώτου θα έλεγα, αφου περισσότερο ειδικεύεται στο χτίσιμο μιας ομάδας εξ αρχής παρά στην διαχείρηση της.
    Ελπίζω μόνο να μη ξενερώσουμε εις το άμεσο μέλλον.

    Ερωτήθει ο “τίγρης” για το γήπεδο κατά την αναχώρηση του από το ΟΑΚΑ: “τι γίνεται πρόεδρε με το γήπεδο”; τον ρώτησαν με αγωνία οι οπαδοί.
    – Τι να γίνεται ρε παιδιά με το γήπεδο. Δεν τα βλέπετε. Ξυλιάσαμε στο κρύο και σήμερα. Μα που στο διάολο ήρθαν και το έχτισαν αυτό το ριμάδι εδώ πάνω; Θα μας φάνε οι αρκούδες καμιά μέρα.
    – Οχι πρόεδρε. Για το δικό μας λέμε. Οχι για το ΟΑΚΑ. Για αυτό στη Φιλαδέλφεια…
    – Α! Ε, τί…;
    – Ε, τι “τί”; Θα το φτιάξουμε; Υπάρχει πρόβλημα;
    – Ολα θα πάνε καλά. Περιμένω τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού,γιατί διαφορετικά δεν ξεμυτάω από το σπίτι. Εϊναι κάτι σαν τα ζώδια. Αν δεν ενημερωθώ,δεν το κουνάω. Ε, κατόπιν,αφου τον “κοστολογίσουμε” και τον πιτσιρικά που βρίσκεται στο Μαξίμου, και μάθουμε και τις υπόλοιπες τιμές από τα υπόλοιπα κομμάτια της κυβερνητικής “συλλογής”,θα ράψουμε ένα “κουστούμι” το οποίο υπ όψιν θα συμπεριλιφθεί στο γενικό κοστολόγιο του γηπέδου-γιατί ένας Μελισσανίδης δεν πληρώνει ποτέ όπως ξέρετε και σε 2-3 μήνες, όταν θα σιάξει και ο καιρός, θα μπουν οι
    μπουλντοζες πια. Αραγες,να υπολογίζετε σε 100 μέρες.

    – Νομίζουμε ότι κάτι τέτοιο μας το έιχατε ξαναπεί και πέρσυ…
    – Ε και λοιπόν; Και ο Τσίπρας λέει πράγματα τα οποία τα έλεγε ο Αντρέας ο Παπαντρέου πριν 30 χρόνια. Για ένα χρονάκι τώρα….

    Σωστός ο πρόεδρας.
    Α, και όπως μάθαμε, θα πέσει και πρίμ,για την καλή εμφάνηση και την πρόκριση της ομάδας στους “8” του Κυπέλου.
    Οι πάικτες θα μαζέψουν 25 χιλιάδες ευρώ και θα τα κάνουν δώρο στον πρόεδρο.

  5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Μας μπερδευεις λιγο, την μια δεν υπαρχει θεμα με Τσιπρα την αλλη δες την κοντρα που ερχεται

  6. Ο/Η Νίκος λέει:

    Προς Steven : Όλα πάνε οργανωμένα και με σχέδιο απ’ότι βλέπω. Ελπίζω μόνο να μην ξεφτυλιστούμε. Αν περάσουμε τότε άρχισε το τέλος…

  7. Ο/Η bandog λέει:

    με γαυρο το επομενο ματς στο κυπελο. παμε να δουμε τι ψαρια θα πιασουν δελλας και παικτες στα δυσκολα…

  8. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Ανώνυμο : Όταν έλεγα για την κόντρα, εννοούσα την κλήρωση του κυπέλλου βρε. Ποιός Τσίπρας τώρα; Πλάκα μας κάνεις;

  9. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Νίκος : Γιατί, αν δεν περάσουμε – πράγμα λογικότατο – , τότε θα αρχίσει η αρχή;