ΚΛΗΡΩΣΗ

Μας έκανε την χάρη τελικά; Όπως το δει ο καθένας. Άλλος μιλάει για το πολύ δύσκολο πρόγραμμα του αντίπαλου τις παραμονές του πρώτου αγώνα κι άλλος προετοιμάζει το έδαφος για το λογικό φαβορί. Και τα δύο αυτά, είναι φόβος. Και δεν ασχολούμαι με αυτόν όταν μιλάμε για ένα παιχνίδι. Άντε δύο.

Κύρια το γόητρο παίζει και τίποτε άλλο. Ο αντίπαλος δεν θέλει να χάσει από την ΑΕΚ της δεύτερης κατηγορίας και εμείς θέλουμε να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας. Τόσο καιρό έχουμε βαρεθεί να διαβάζουμε οτι είμαστε ομάδα της πρώτης κατηγορίας. Εγώ μπορεί να λέω τα δικά μου, αλλά πλέον δεν έχει κάποια σημασία. Σημασία έχει οτι το κύπελλο ξεφτάει μετά από αυτό το διπλό παιχνίδι.

Το οποίο είναι αλήθεια, το θέλουμε πολύ. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να το κατανοήσει αν ρίξει μιά ματιά στα κείμενα που γράφτηκαν μετά την κλήρωση :  Η ΑΕΚ ανακοίνωσε τον Πορτογάλλο και πλέον ενισχύεται με σέντερ φορ. Αυτά για τους μπαρούφηδες, που βλέπανε πληρότητα στο ρόστερ αλλά ως εκ θαύματος αποχτήσαμε κανονικό αριστερό μπακ με την επιστροφή του Σοϊλέδη, πήραμε αμυντικό χαφ και παίρνουμε και κανονικό φουνταριστό. Τρεις δεν έλεγα από το καλοκαίρι;

Η άποψη μου όμως, παραμένει ίδια : Η ομάδα αν έπαιζε στην πρώτη κατηγορία, είναι ζήτημα αν θα έμπαινε στην πεντάδα. Φυσικά δεν θα κινδύνευε με υποβιβασμό, αλλά μέχρις εκεί. Μιλάμε για πρωτάθλημα πολλών αγώνων και χρειάζεται βάθος. Με δεκατέσσερις παίκτες, δεν βγαίνεις. Εδώ, ένα οκταράκι χτύπησε – ο Κορδρέρο – κι έγινε μπουρδέλο εκεί μέσα. Ευτυχώς λέω εγώ.

Κακά λοιπόν τα ψέματα και μακριά από εμάς. Μπορεί να είμαστε οπαδοί, αλλά δεν είμαστε και τυφλοί. Και το σίγουρο είναι οτι βεβαίως μπορούμε να αποκλείσουμε τον αντίπαλο, αλλά αυτό θα είναι έκπληξη. Μιλάμε για διπλό παιχνίδι, που περιορίζει τις πιθανότητες, αλλά και για ένα περιβάλλον το οποίο αυτήν την στιγμή δεν ελέγχεται. Χώρια, που κανείς δεν ξέρει αν η ΑΕΚ έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη.

Επίσης δεν παίζει παρασκηνιακά η κόντρα των δυό αρχηγών. Αυτά είναι τρίχες για όσους θέλουν να συντηρούν καμιά γραφίδα, ταυτόχρονα εκτινάσσοντας το μίσος των οπαδών. Που δεν θέλει και πολύ, ειδικά αν τηρηθεί η εξαγγελία του υφυπουργού αθλητισμού για την απουσία της αστυνομίας από τα γήπεδα. Με την οποίαν συμφωνώ, αλλά αφού πρώτα δημιουργηθεί η υποδομή κι όχι κουτουρού χαβαλέ.

Ούτε τα παιχνίδια προσφέρονται για να μετρήσουμε τις δυνάμεις. Το ρόστερ είναι καλό, αλλά είναι είτε για την δεύτερη κατηγορία, είτε για την μέση της πρώτης. Για όσους δεν κατανοούν, απλά να σημειώσω : Δηλαδή, αν αποκλείσουμε τον γάβρο, τότε δεν χρειάζονται μεταγραφές κι ενισχύσεις; Για να ξέρουμε τι μας γίνεται τελικά. Ή μήπως αν τις κάνουμε, τότε θα φτειάχνουμε ομάδα για την Ευρώπη; Ψυχραιμία παιδιά.

Έχουμε τις πιθανότητες μας και τις οποίες πρέπει να εξαντλήσουμε. Αυτό ενδιαφέρει πρώτιστα. Ποιοί από τους παίκτες έχουν το μέταλλο και την δυνατότητα, να αντέξουν την πίεση. Διότι κανένα στρατόπεδο, δεν θέλει να χάσει. Αυτό είναι ξεκάθαρο κι απόλυτα θεμιτό. Όπως θεμιτή ήταν και η κλήρωση για να γίνει πόλεμος σε ένα παιχνίδι που θα συνυπήρχαν και οι οπαδοί των δυό ομάδων. Και θεμιτές κι οι δικαιολογίες που θα ακουστούν μετά την πρόκριση του ενός από τους δυό.

Ούτε κανά κατεστημένο πρόκειται να αλλάξει αν περάσουμε. Αυτό θα γίνει μόνο αν η δικαιοσύνη προχωρήσει στους φακέλλους κι αν φυσικά της το επιτρέψει η καινούργια κυβέρνηση. Κι αυτά τα λέω για να τα ακούνε οι δικοί μας ιθύνοντες με τις λευκές γραμμές που τράβηξαν. Θέση με την οποίαν έχω καραδιαφωνήσει αφού οι του κοινού ποινικού δικαίου, δεν δικαιούνται άσυλου στον βωμό κάποιας επιστροφής ή κάποιου τίτλου ( να μην αναφέρω τώρα πρωτοσέλιδα για την κωλοτούμπα του κοντού ).

Να χαρούμε λοιπόν ό,τι μπορούμε από τα παιχνίδια. Με τρομερό πάθος και κανένα φόβο για την πρόκριση. Να δείξουμε οτι είμαστε καλύτεροι αυτήν την περίοδο. Από τον χώρο αυτόν, εγώ προσωπικά δεν θα επανέλθω στην κλήρωση, παρά μόνο στην κανονική κριτική που κάνω μετά τα παιχνίδια. Η τεχνητή ένταση, δεν είναι της φιλοσοφίας μου. Είμαι σαφέστατα υπέρ της κανονικής έντασης. Που με την διαιτησία στα ίσα – μην έχετε καμία αμφιβολία – θέλω να την βγάλει η ομάδα μας μέσα στο γήπεδο. Τα άλλα είναι για τους γραβατάκηδες.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

7 Responses to ΚΛΗΡΩΣΗ

  1. Ο/Η The Snitch λέει:

    Θωρώ ότι αν η ομάδα δε κοτεψει η πρόκριση ειναι 60-40 υπέρ γαύρου. Γιατί εχει τον αέρα που δεν έχουμε εμείς και μονο.
    Σαν ομάδα δεν ειναι φόβητρο απέναντι σε κανονική ΑΕΚ, ούτε σαν μονάδες
    Ο μαζουακου μπορεί να κάνει τη ζημιά μονο αν θεωρήσουμε ότι ο Σουηδός -που μου αρέσει πολύ – κολλήσει στο τσορι που ειναι όλος ο gay.
    Μπροστά πάσχουμε και ο κρισαντους μου θυμίζει κίνηση φουρταδο..
    Πιστεύω ότι πρέπει σφριχτές γραμμές και να τους τρέξουμε με στόχο το ένα γκολ διαφορά στο πρώτο ματς πάντα
    Ούτε χαιλικια ούτε τσαμπουκάδες που σίγουρα θα κάνουν. Να περιμένεις εχθρική διαιτησία ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ
    ήρθα μετα απο καιρό να δω την ομάδα μου. 12 λεπτά ο σταριτζ και το κάρφωσε. Τι Μπαλοτέλι και σαχλαμάρες το Σέντερ εχει μια δουλια να τελειώνει τις μπάλες στο κουτί
    Τίποτε άλλο. Με το ώμο με το γόνατο με ότιδηποτε. Αυτό μας λείπει, ότι έκανε ο μπλάνκο τότε και ας μην είχε τριπλά. Αν είχε θα τον έλεγαν ιμπρα και θ έπαιζε στη μπαρτσα. Τα 15-20 γκολ λείπουν στη χρόνια η να το πω αλλιώς στα δύσκολα ματς που θα κανείς 3 ευκαιρείες η μια να γράφει
    Δυο παίκτες εχει η Ευρώπη να δείξει μικρούς μπαλαδόρος με ουσία τον πογκμπα και τον Στέρλινγκ. Χαίρομαι που τον ένα τον έχουμε εμείς.. Μεγάλο κεφάλαιο απο τα 18 του

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς The Snitch : Ναι συμφωνούμε. Τον Κρισάντους δεν τον ξέρω καθόλου, αλλά νάναι χειρότερος από τον Κροάτη; Για την διαιτησία δεν το πιστεύω, οπότε οψόμεθα.
    Τώρα για Μπαλοτέλι, άστα να πάνε. Καλή τύχη λοιπόν στην ομάδα σου.
    Υγ. Για τον Μπλάνκο, δεν χρειάζονται πολλά. Αν θυμηθείς το πρώτο – κυριολεκτικά – γκολ που πέτυχε, εύκολα κατανοείς την αξία του. Χώρια τον πολύ καλό χαρακτήρα του. Δεν τον συγκρίνω με τον Μπάγιεβιτς βεβαια, αλλά ήταν υπερπολύτιμος.

  3. Ο/Η The Snitch λέει:

    Νομιζω ότι δε κοιτάς πλέον παίκτη που θα ειναι απλα καλύτερος απο το μπεεεεε. υπαρχουν 10αδες τέτοιο στη λίγδα. Κοιτάς παίκτη που να κάνει τη διαφορά σε επίπεδο τελειοματος. Ούτε εγώ το ξέρω αλλα για να τον αφήνει ελεύθερο η κουκουρουκουσπορ ε …. Δε το λες κ τεφαρικι.
    τα πρώτα 2 αν θυμάμαι τα είχε βάλει στο πρώτο ματς που τον είχαν φέρει σχεδόν απο το αεροδρόμιο σηκωτό νε παίξει. Αυτό λέω ότι το φορ εχει μια δουλειά μονο. Ο Ισμα έγραψε 74 σε 4 σαιζόν με τη τελευταία να ειναι μεταξύ δεξί μπακ και αλλαγη του ….Μπάχα κατι πεντάλεπτα…

    Ένα τέτοιο φορ θελουμε και άσε τους Ντακόλ να τυλίξουν κανα διπιττο

    Υγ στη ζωή υπάρχουν οι μπαλοτεληδες που κανείς δε ξέρει γιατί παίζει μπαλλα σε τέτοιες ομάδες με τέτοια λεφτά και υπάρχουν καο οι ινζαγκι. Ο πρώτος ειναι μια χαρά να κάνει το νούμερο ο άλλος όπως είχε πει και μια ψυχή σου έδινε την αίσθηση ότι ειναι γεννημένος offside.. Και στα κόλλαγε πριν καταλάβεις τι είχε γίνει…

  4. Ο/Η Savvi λέει:

    Εγώ νομίζω ότι η κλήρωση είναι καλή, η ΑΕΚ δεν έχει να χάσει απόλυτος τίποτα. Από την μία δεν πρόκειται ο γάβρος να την φιλοδωρήσει με αρκετά τέρματα και από την άλλη είναι 2 παιχνίδια κυπέλου και μάλιστα ντέρμπι αν βρεθείς σε καλή μέρα και στηθείς σωστά στο γήπεδο όλα γίνονται και οι δύο ομάδες το ίδιο τόπι κλοτσάνε. Το άγχος θα το έχουν αυτοί αν αποκλειστούν από την ΑΕΚ της Β εθνικής θα παίξει κυνηγητό και μπόλικο γέλιο. Η διαιτησία από την άλλη δεν με απασχολεί καθόλου γιατί θα πρέπει ο χοντρός να είναι πολύ μεγάλος μαλάκας για να στήσει τα ματσ. Τώρα για τον Σουηδό καλός είναι αλλά βαρύς θα τον δούμε στην πορεία.

    Πάμε γερά να τους προσφέρουμε πόνο.

  5. Ο/Η bandog λέει:

    δε μου λεει τιποτα ο κρισαντους.
    αφρικανοι σεντερ φορ ειναι μονο ο ετο και ο ντρογκμπα . ολοι οι αλλοι ειναι για κυνηγητο…

    περιμενα κατι καλυτερο στην επιθεση εκτος και αν αυτο θα προστεθει το καλοκαιρι.

    ΥΓ: ελπιζω η λιβερπουλαρα να επαληθευσει το σεναριο που ηθελε την τραμπα μπαλοτελι+χρηματα για τον ιγκουαϊν.

    της ταιριαζει ο αργεντινος.
    αν και με ενα καλο και υγιη σταριτζ , εχει περισσοτερο αναγκη εναν καλο περιφερειακο …

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς bandog : Η κίνηση είναι εντυπώσεων, αφού όλοι όσοι υπάρχουν στο ρόστερ, είναι ακτινογραφημένοι. Από εκεί και πέρα, μας μετράνε καλά και φυσικά θα μαρκάρουν το άγνωστο. Επαναλαμβάνω οτι δεν ξέρω τον παίκτη, αλλά το έμεινε ελεύθερος δεν λέει τίποτα. Οι ρήτρες και οι ελευθέρας, είναι θέμα χαρτζηλικιού.

  7. Ο/Η The Snitch λέει:

    @bandog
    Γυρνάμε οδικώς!!! 100 μίλια έμειναν απο το Liverpool..και εχει και κολοκαιρο. Η φίλη μου οδηγεί βεβαια κ εγώ χαζεύω..στο Ίντερνετ
    Ακούγεται και ο ιγκου και ο λαβετσι..
    Ειναι δύσκολα και τα δυο. Προτιμώ το λαβετσι με διαφορά σε αυτή την ομάδα.
    Δε νομιζω να γίνει κατι τώρα η χρόνια ειναι χαμένη..
    Ο Brendan σαν manager τα εχει κάνει σκατα γενικά ο μόνος που δικαιολογεί τα λεφτά του ειναι ο λαλανα μέχρι στιγμής και αυτός όχι κατι σπουδαίο.
    Σημερα μπήκε ο Sturridge και έγειρε το γήπεδο με τη μια. Η ομάδα θέλει παίκτες με αρχιδια όχι αρχιδια παίκτες.