ΒΙΑ, ΒΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΒΙΑ;

– Καλημέρα σας κύριε πρόεδρε. Σας υπόσχομαι οτι την επόμενη φορά, ΔΕΝ θα έρθω να σας γαμήσω προσωπικώς στην λεωφόρο.

– Καλημέρα σας κύριε πρόεδρε. Μου φαίνεστε πιο αδύνατος σήμερα, όπερ σημαίνει πιο υγιής κι άρα διαφύγατε τον κίνδυνο του σκασίματος. Κούκλος γίνατε.

Γίνανε τέτοιοι διάλογοι στην χθεσινή συνεδρίαση της λίγδας μεταξύ Βαγγέλα και Αλαφούζου; Γιατί να μην γίνανε; Τα πάντα γίνονται σε αυτήν την χώρα και ειδικά στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου κορυφής. Το οποίο να θυμίσω οτι διοικείται από τρεις προέδρους εταιρειών που διώκονται, μια λίγδα με πρόεδρο υπόδικο, μια ΕΠΟ που έχει πέντε στελέχη της πιθανά μέλη εγκληματικής οργάνωσης και μιά διαιτησία με χειραγωγημένους πίνακες.

Όμως πλέον έχουμε Κοντονή. Ο οποίος όπως είδαμε, κάνει θαύματα. Χωρίς να κάνει τίποτα, μόνο με μιά αναβολή αγωνιστικής, μεταμόρφωσε την αποκληθείσα αδερφή και τον εμφανή χονδρό, σε άλλα πρόσωπα. Μια χαρά μιλήσανε την Δευτέρα παρουσία πολλών, και μιά χαρα ξανακάθισαν και σήμερα το απόγευμα στο υπουργικό γραφείο. Αυτή είναι η δύναμη του Κοντονή : Να συμφιλιώνει τους δυό αντίπαλους ακόμα κι όταν εκκρεμούν εκατέρωθεν μηνύσεις.

Μα νάταν μόνο αυτό; Την προηγούμενη Τετάρτη, η υπουργάρα είχε δώσει διορία μιάς εβδομάδας για να ακούσει τα μέτρα εναντίον της βίας. Κι οι διοργανωτές, ήσαν έτοιμοι τελικά. Δεν χρειάστηκε καν το χρονοδιάγραμμα. Σαράντα χρόνια βίας, εξαφανίστηκε μέσα σε τέσσερις ημέρες. Τι κάμερες φάνηκαν, τι ηλεκτρονικά εισιτήρια, τι διακοπές αγώνων όταν πέφτουν φωτοβολίδες ευθείας τροχιάς ( για τις άλλες που πάνε προς τα πάνω είναι υπεύθυνη η πολιτική αεροπορία ) , τι εναρμονισμοί με τα ευρωπαϊκά καταστατικά ! ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ, ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. Ούτε ένα θα, δεν είπαν. Τα πάντα τα είχαν έτοιμα.

Αλλά ο Κοντονής, δεν είναι κανάς τυχαίος. Σιγά μην περίμενε την Τετάρτη. Αφουγκράσθηκε οτι τα πάντα πορεύονται κατά την αποφασιστική βούληση του πρωθυπουργού, και χωρίς να ακούσει κανένα μέτρο υπό διαδικασία έναρξης, διέρρευσε σε φίλα προσκείμενες εφημερίδες, οτι είναι ικανοποιημένος με τα μέτρα. Κι όπως είχαμε προβλέψει, οι αγώνες θα γίνουν κανονικά την Κυριακή, χώρια που και η αφουγκραζόμενη ΕΠΟ, ώρισε τη ρεβάνς της ΑΕΚ. ΚΑΙ,  ο υπουργός ικανοποιημένος, αλλά ΚΑΙ,  η δαφνοστεφανωμένη αδερφή ξεκούραστη. Τελικά ο μόνος που την πλήρωσε αυτήν την εποχή, ήταν ο παλαίμαχος Κωνσταντίνου που έβαλε το πρόσωπο του μπροστά σε χέρι μπράβου, που απλά κυνηγούσε μιά μέλισσα.

Φρόντισε εν τω μεταξύ ο Μπορθρύλος να μην παίξει ο ΟΣΦΠ με τον Αστέρα μεθαύριο, φρόντισε και ο ανεξάρτητος Πανιώνιος να κάνει αίτημα να παίξει Σάββατο. Βία, βία, πού είσαι βία; Ψάξε, ψάξε, δεν θα με βρεις. Κατά τα άλλα βέβαια, όλα κύλησαν ομαλά, αλληλοδουλευτήκαμε άλλη μιά φορά και εις υγείαν του αποφασισμένου υπουργού, που εκατό τοις εκατό έφερε το παιχνίδι στο γήπεδο του Βαγγέλα. ΜΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗ ΡΕΒΑΝΣ, ΠΑΠΑΛΑ Η ΑΕΚ. Επεισόδια πλέον, πού να γίνουν αλλού; Τελείωσαν τα ντέρμπυ, το πρωτάθλημα δόθηκε με την εξαφάνιση του ΠΑΟΚ και η αλογοτροφή, ακόμα και τους βαθμούς να πάρει πίσω, σιγά να μην πάει αφρενάριστη μέχρι τέλους.

Αυτά όμως είναι λεπτομέρειες και δεν λένε τίποτα το ουσιαστικό. Διότι όπως και να το κάνεις, το κράτος έχει ένα ρόλο εποπτικό. Όταν λοιπόν Κοντονή είσαι υπουργός, ο ρόλος σου είναι να επέμβεις και να φέρεις ΕΣΥ τα μέτρα. Όχι να περιμένεις από τους επίτηδες ανάξιους τόσα χρόνια, να σου πουν τα μέτρα τους. Να σου στείλουν βέβαια το καταστατικό τους για να μην παραβιασθεί το αυτοδιοίκητον και χάσει ο μονοκράτορας κύρια τα ετήσια είκοσι εκατομμύρια, αλλά να κάνεις την ουσιαστική παρέμβαση σου για το αν το δέχεσαι ή όχι. ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟΝ ( η γνωστή μαλακία ) ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ. ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΥΡΕΣΗΣ, ΤΟΤΕ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΣΟΥ. ΕΣΥ επιβάλεις τα μέτρα της τάξης, και δεν περιμένεις από διορισμένες πειθαρχικές επιτροπές από ελεγχόμενες ομοσπονδίες να σου κάνουν μάθημα δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Ή μήπως μόλις τώρα προσγειώθηκες από άλλον πλανήτη και δεν ξέρεις τι σου γίνεται; Εγώ προς τα εκεί πάω τελικά, όταν κάθεσαι και συζητάς με τους αυθεντικούς δυνάστες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Που την τελευταία αναβολή την είχαμε λόγω φασαριών στην λεωφόρο αλλά και λόγω πλακώματος στην λίγδα ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.  ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΦΕΤΟΣ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΒΟΛΕΣ. Και πάνω σε αυτό κάθεται ο υπουργός για τις φωτογραφίες του. Και δεν έχει μέχρι τώρα, ούτε μιά δική του πρόταση.

Μπλέξαμε με άσχετο αγαπητοί, είτε επίτηδες άσχετο. Διότι όπως το κράτος συντηρεί την φοροδιαφυγή – ελπίζω να μην θέλετε λεπτομέρειες πάνω σε αυτό – , εγώ λέω οτι και η βία είναι κρατική. Κι υπάρχει επίτηδες, αφού οι μεν ιδιοκτήτες των ομάδων συντηρούν τους οργανωμένους στρατούς τους, αλλά και οι στρατοί τους είναι ψηφοφόροι του οποιουδήποτε κόμματος. Κι η χώρα είναι πολύ μικρή, οπότε ακόμα κι αυτοί οι τριάντα χιλιάδες χούλιγκαν, είναι σοβαρό εκλογικό σώμα.

Οπότε, βία, βία, πού είσαι βία; Ψάχτην Κοντονή στο γραφείο σου όταν συναντιέσαι με τους ηθικούς αυτουργούς της. Ψάχτην στους θεσμούς με τους οποίους θα ξαναρχίσεις τις παρωδίες διοργανώσεις, κάνοντας τον τυφλό οτι κάνουν ενέργειες. Ψάχτην στον μυαλό σου, που θες να κάνεις τον βλάκα οτι δεν υπάρχει πουθενά αλλοίωση διοργανώσεων. Ήδη έχει δημιουργηθεί κλίμα για τη ρεβάνς. Κοντονή, σε περίμενα να μην είσαι όνομα και πράμα.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.