ΔΙΑΛΟΓΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Στά ‘δωσα όλα κι έμεινα στον άσσο, χτύπησε το τηλέφωνο το σταθερό του σπιτιού.

– Οικία Θεμιστοκλέους  ιδώ. Πώς μπορώ να εξυπηρετήσω;

– Έλα κοπελιά. Δημήτρης Μελισσανίδης. Θέλω να μιλήσω στον πρόεδρο.

– Η κυρία Δέσποινα δεν είναι εδώ.

– …Καλά, μήπως είναι ο Ντέμης εκεί;

Παύση μετά κλήσεως του Ντέμη ίνα προσέλθει στην συσκευή.

– Καλησπέρα κύριε πρόεδρε. Τι μου κάνετε; Πού οφείλω την τιμή της επικοινωνίας σας;

– Καλησπέρα Ντέμη. Τι γίνεται, δεν είσαι πια πρόεδρος στο σπίτι; χαχαχα

–  Ε, βέβαια και είμαι,  αλλά εφαρμόζω το μοντέλο της ΑΕΚ. Και πιο παλιά του Παναθηναϊκού. Κάτι θα ξέρανε οι ιδιοκτήτες και βάζανε άλλους μπροστά. Εγώ βέβαια δεν έχω συγκεκριμένο λόγο, αλλά πάντα μαθαίνω από τα πρότυπα μου. Για να το κάνουν αυτοί, όλο και κάτι θα ξέρουν. Είναι σαν τον Γιανναρά, που όσο πιο ακαταλαβίστικα μιλάει, τόσοι υπάρχει κοινό που λόγω ακατανόησης, τον θεωρεί και σπουδαίο.

– Τι κάνουν τα παιδιά; Η  πρόεδρος; Θα βγάλει κανά σουξέ; Την πεθύμησα ρε παιδί μου και να την δω ζωντανά. Να πάμε να ανοίξουμε κι ένα μπουκαλάκι και να ρίξουμε και κανά ανατρεπόμενο γαρύφαλλα. Ρε συ, τώρα που το σκέπτομαι, ποτέ δεν έχουμε βγει έξω μαζί. Τι μαλακίες έχουμε χάσει. Να σου πω όμως, μην με ξαναπείς πρόεδρο. Τα μοντέλα για να είναι έγκυρα όταν χρησιμοποιούνται επισήμως, πρέπει να συνοδεύονται κι από την αντίστοιχη επικοινωνιακή πολιτική.

– Ναι σωστά, χωρίς να πολυκαταλαβαίνω, αλλά εμένα γιατί με λέτε πρόεδρο; Λόγω της ένδεκα;

– Ρε παιδί μου μην βιάζεσαι. Όλα θα τα πούμε. Μήπως άκουσες αυτόν τον μούσι τι είπε σήμερα; Μα είναι κουβέντες αυτές; Άκου, οτι θα πρέπει οι παράγοντες της ΑΕΚ να μην προβαίνουν σε ενέργειες που εκθέτουν το σωματείο χρησιμοποιώντας τον κόσμο της ομάδας. Έτσι μου ‘ρχεται να μην ξαναπάω το σκάφος στα Επτάνησα. Μέχρις το ταβάνι μ’ έχει φέρει. Στα καλά καθούμενα. Περιμένω την Δευτέρα να δω τον Τσιρώνη, περιμένω αυτό συμβούλιο της επικράτειας, πόση υπομονή να δείξω; Τι τον έπιασε σήμερα δηλαδή που συμφώνησε με το άλλο υπουργείο αλλά και τον δήμο; Τα βρήκαν οι συνιστώσες;

– Τι να σας πω κύριε πρόεδρε; Ωπ, sorry. Πώς να σας φωνάζω τελικά; Πού να ξέρω και τι γίνεται μέσα στον Σύριζα; Χαμένα τάχω κι εγώ. Εδώ δεν βλέπετε που με κατηγορούν για κάτι πλαστές ενημερότητες; Όχι οτι ανησυχώ βέβαια. Αν ήθελα έδινα και γνήσιες. Οι χρήσεις καθαρές ήταν εξ άλλου. Έτσι δεν είναι;

– Ε, βέβαια. Τι να λέμε τώρα; Λαμπίκο ήταν κι όλα τακτοποιημένα. Μην μου τα λες τώρα εμένα. Αν είχα κάποια αμφιβολία, θα σου είχα σκάσει εκείνο το τηλέφωνο τότε; Άστο αυτό όμως. Άλλο μου έκανε εντύπωση. Οτι σε κάλεσε ο μούσις για να του πεις τις απόψεις σου περί της καταστολής της βίας. Επειδή λένε τα ΜΜΕ οτι τα είχες καταφέρει παλιά. Εμένα γιατι δεν με κάλεσε; Σου είπε ρε συ, τίποτε άλλο;

– Κοιτάχτε, όπως και να το κάνουμε,  απολαμβάνουμε και κάποια αίγλη λόγω έργου. Αλλά εσάς γιατί να σας καλούσε; Αφού δεν έχετε κάποια θεσμική εμπλοκή στην ομάδα. Υπονόησε οτι είστε αθέσμιτος παράγων κι έγινε παρεξήγηση; Αλλά κι έτσι νάγινε, και τι να μας πουν τώρα αυτοί των πανεπιστημίων; Χάλασε η ζωή κύριε πρόεδρε από τότε που βγήκαν από την διοίκηση οι απόφοιτοι του γυμνάσιου.

– Γιατί, έχεις εσύ κάποια θεσμική θέση;

– Όχι, αλλά να αυτός ο Σύριζα έχει κάποια περίεργη γνώμη για τους επιχειρηματίες. Όπως και για την Μέρκελ. Προτιμάει πιο πολύ τον λαό. Κι όπως και να το κάνουμε, είμαι πιο πολύ λαός από εσάς, που και μεγιστάνας είστε αλλά και ιδιοκτήτης του ΟΠΑΠ.

– Μπορώ να μην ακούω μαλακίες; Επειδή τώρα αφήνουμε κι ένα θέμα να σέρνεται, δεν μας καλεί ο μούσις; Τι άλλο σου είπε;

– Τίποτα σημαντικό, απλά με ρώτησε κι εμένα πώς βλέπω το θέμα του γηπέδου. Το θέμα του άλσους και διάφορα άλλα ασήμαντα περί ξαναεμπλοκής μου στα κοινά δρώμενα. Έχω κι ένα πλεονέκτημα σε σχέση με σας. Ήμουν πιο πολύ Πασοκ, λογικά βρέθηκα στην σιδερωμένη αριστερά τώρα, ενώ εσείς ήσασταν πολύ μαζί με τον κύριο Αντώνη. Αυτό ενοχλούσε και την Δέσποινα που κάποιοι λέγανε οτι έμοιαζε με την Άννα. Μα είναι σοβαρά πράματα αυτά;

– Ε, όχι να συγκρίνουμε και τα ιερά τέρατα μεταξύ τους. Όσο τέρατα και να είναι, το κάθε ένα έχει άλλη θέση στο βάθρο. Αλλά να μην μακρυγορούμε τώρα. Άφησε κανά υπονοούμενο; Διότι εγώ κάνω μια τεράστια προσπάθεια και το βλέπουν όλοι. Τρένο την έφερα την ομάδα εδώ και τρένο θέλω να πάμε. Αλλά τέτοια κόντρα για μερικά δένδρα; Ρε μην αγοράσω το Σέιχ Σου και το φέρω όλο εδώ κάτω. Ξέρεις βρε, γιατί θέλω μεγάλο γήπεδο. Διότι μου έχει περάσει από το μυαλό μην αγοράσω πλέον την Ντόρντμουντ. Τώρα που πέφτει κι αυτή. Ποτέ δεν αγοράζεις ομάδες σε άνοδο.

– Να σας πω. Αυτοί που ρίξανε τις μάπες, θεωρούν εκεί στο υπουργείο,  οτι ήταν βαλτοί. Κι αυτοί δεν θέλουν αλώσεις συνειδήσεων με αυτόν τον τρόπο. Θεωρούν οτι τα πάντα γίνονται,  αλλά μέσω διαλόγου. Κι είναι και πολιτικοί δημοκράτες εκλεγμένοι. Τρία μαζί ουσιαστικά για καριέρα. Κι όπως και να το κάνουμε, δεν θα θέλανε να εκτεθούν με ένα δεξιό επιχειρηματία. Οπότε ίσως να ήταν πιο ευτυχισμένοι με κάποιον δικό τους που έχει και πιο καλή σχέση με τους παλιούς οργανωμένους. Μην ξεχνάτε οτι στο τρίτο δικαστήριο, δεν εμφανίσθηκα.

– Βαλτοί; Τι βαλτοί ρε; Αυτοί μου κάνουν πόλεμο. Εγώ την καινούργια οργάνωση την ελέγχω. Αυτοί που ήταν μέσα από την αρχή του αγώνα με τον ολυμπιακό, ήταν του του λαγόχειλου. Και μόλις εμφανίστηκαν, τα νέα παιδάκια κλάσανε μέντες. Φυσικά και δεν μπορούσαμε να τους βγάλουμε έξω, διότι φοβόμασταν οτι τότε θα μπαίνανε και οι άλλοι, οι ήσυχοι, μέσα. Να προκαλέσουμε τον κόσμο; Τι να πρωτοκάναμε δηλαδή; Κρατήσαμε ήρεμους 65 χιλιάδες οικογενειάρχες, λίγο είναι αυτό;

– Όχι πολύ καλά κάνατε. Να μπουν τώρα αστυνόμοι μέσα για να βγάλουν τριάντα άτομα και να προκληθούν 65 χιλιάδες; Νεκρούς θα είχαμε. Ενώ τώρα μιά χαρά είμαστε. Με τρία βαθμουλάκια μείον, καθαρίσαμε. Εντάξει δεν προχωρήσαμε και στο κύπελλο, αλλά δεν το είχαμε και στόχο. Οπότε, ποτέ δεν απλώνουμε τα χέρια μας παραπάνω από όσο μπορούμε. Εξ άλλου τα έχω πει και παλιά. Με το που μπήκαμε στο 44 τότε, είχα δηλώσει όταν μας κόντραρε ο διαιτητής,  οτι η πολιτεία είναι ανύπαρκτη.

– Όλα τα έχεις πει. Τέτοια εμπεριστατωμένη σοφία, δεν υπάρχει. Τι λες για την λευκή γραμμή;

– Άνετα. Μπαίνω μπροστά στο θέμα του γηπέδου και συντηρούμε και το ΟΑΚΑ για καμιά διετία ακόμα. Ρίχνουμε τρεις χιλιάδες θέσεις την χωρητικότητα, συμβιβαζόμαστε στα μισά στρέμματα παραχώρησης,  κατεβάζουμε μερικούς πόντους το ύψος και τελειώσαμε. Θα περάσουμε την επάνοδο μου σαν άλλη μια κίνηση κιτρινόμαυρης ενότητας. Θα μείνει κι ο Δέλλας που είναι κολλητός μου, ωραία η Γωγώ ακόμα,  οπότε θα μείνει κι ο κύριος Ντούσαν που θέλετε, και θα ασχοληθούμε με τον λαγό. Έτσι πρόχειρα μου ήρθαν αυτά. Λόγω λευκής γραμμής, καθώς είπατε.  Σίγουρα όμως μπορώ να μιλήσω πιο καλά από τον κύριο Ασλανίδη στο υπουργείο αλλά κι από την άλλη,  που είναι υπεύθυνη συνδέσμων. Και να κυνηγήσουμε κι αυτόν τον περίεργο που τώρα πήγε και σε προάστειο. Λογικό η Βάγια να μην τα προλαβαίνει όλα. Νύχι, μαλλί, καπέλλο μόδας για να γουστάρουν κι οι ανίκανοι με οφθαλμόλουτρα στα επίσημα, πού να τα προλάβει όλα;

– Ρε συ, από το στόμα μου τα πήρες. Εγώ από πίσω να σμπρώχνω κι εσύ, που ξέρεις και μπάλα, μπροστά. Οικονομικά θα τα βρούμε, οπότε κι όλες οι ιδεολογίες άνετα χωράνε στο  μυαλό του κόσμου. Ρε παιδί μου, πόσο μοιάζει αυτή η ομάδα με την Ελλάδα. Και κοίτα, αφού κι ο δήμος έχει έτοιμη μελέτη χωρίς τα είκοσι μύρια, να το δούμε το θέμα. Κοίτα πώς ξεκινώντας από μια περιέργεια για την Δέσποινα, σου προτείνω θέση προέδρου. Ξέρεις πόσα χειρουργεία έχει ο σημερινός πρόεδρος; Πού να προλάβει; Ξέρεις πόση δουλειά έχω κι εγώ; Ενώ εσύ, νέο παιδί, νέο μυαλό. Έχουν σημασία οι αφετηρίες μας; Αφού φτάσαμε να συμφωνούμε, με κάλυψες. Το νόμιμο είναι και ηθικό, που είχε πει και μια ψυχή. Είσαι; Α, κι αν θέλεις και κανάν σύμβουλο άλου τύπου, μέσα ρε. Να μην λέμε κι ονόματα τώρα.

– Κύριε πρόεδρε, με εμπνεύσατε μόλις τώρα. Όχι για την ΑΕΚ. Αυτή είναι δεδομένο όχημα για κωλοτουμπιάσει όλο το  βρώμικο έδαφος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Να φύγουμε από βόθρους, που πλέον έχουν αποχτήσει ανθρώπινη μορφή. Ακόμα κι εγώ, πρέπει να παραδεχτώ λάθη μου. Που δεν ήθελα γήπεδο εκεί, αλλά τώρα, με την δική σας παρουσία, οφείλω να πω οτι γίνεται. Αλλά λάθη κάνουν ακόμα κι οι φουλ ερωτευμένοι, πόσο μάλλον εμείς που, δεν μπορώ να κατανοήσω, γιατί είχαμε διαφωνία. Ίσως λόγω παράλληλων σχέσεων με την ΠΑΕ και την ερασιτεχνική. Τι να πω. Εσείς με θαυμάζατε σαν παίκτη κι εγώ σαν υπερπόντιο χουβαρντά. Α, κι αυτή η ιδέα για λαϊκή βάση, μπορεί να υλοποιηθεί. Φύγετε εσείς αλλά νάστε από πίσω. Μην αφήσουμε και τον Κοντονή μόνο του.

– Μπράβο κύριε πρόεδρε, μου επιτρέπεις. Άλλαξε όμως τον ήχο του τηλεφώνου όταν είμαστε σε αναμονή. Δηλαδή μέχρι να απαντήσει η γραμματεύς σας. Έλα να με πάρεις φως μου, γίνει μια φορά δικός μου και λοιπά, που τα ξέρει το γυναικάκι σου. Ελπίζω να μιλήσεις με την πρόεδρο απόψε. Φιλάκια ταλιμπάν μου.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

6 Responses to ΔΙΑΛΟΓΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

  1. Ο/Η Tasos λέει:

    Να περιμένουμε επανεμφάνιση Ντέμη;

  2. Ο/Η Dmitris astros λέει:

    Βρε καλώς τον

  3. Ο/Η Dimitris astros λέει:

    Βρε καλώς τον…

  4. Ο/Η netrino λέει:

    Και γιατί ειναι απαραίτητα κακο αυτό?Βέβαια εντάξει δεν τον συμπαθείς τον Ντέμη και είναι σεβαστό, αλλά κάτι αλλο δεν μπορω να βρώ ως αρνητικό

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς netrino : Γράφω πουθενά οτι είναι κακό; Τι θα πει συμπαθώ ή δεν συμπαθώ; Αυτό είναι αδιάφορο εντελώς. Εγώ λέω μιά πρόβλεψη για τον κόσμο και τίποτε άλλο.