ΑΝΑΞΙΟΝ ΕΣΤΑΙ

Μόνο ο τίτλος καταμαρτυρεί όσα πρόκειται να γίνουν στον δήμο Νέας Σμύρνης, που θα φιλοξενήσει την τέως Ψινάκεια φωνή κάποιου, που δεν ξέρει κι ακριβώς τι είναι, που λέγεται Ρουβάς κι είναι και πατήρ τέκνων μετά μονδέλας, που κι αυτή έκανε φιλανθρωπική κίνησιν προς το χαμαιτυπείον που λέγεται Ελλάς. Ενυμφεύθη.

Πόθεν να σωθείς; Τα γαμεί τα πολιτικά και τα οικονομικά σε κάθε εκλογές ο λαός, τι είχε μείνει; Κάποιος νομπελίστας ποιητής παρέα με τον θεό της ελληνικής μουσικής, που λέγεται Μίκης. Με την αστυνομική φωνή του Μπιθικώτση και την χωροφυλάκικη του Καζαντζίδη. Όχι ρε πούστη μου, έχουμε καθήκον να τα γαμήσουμε όλα. Σαν τους Τζιχαντιστές, που όταν δεν βρίσκουν κανέναν να αποκεφαλίσουν, τα βάζουν με παλαιότερα από αυτούς μνημεία. Άμα σου μπει το αγγούρι στον κώλο, πάντα γαμημένος θα είσαι. Αλλά έλα, που τώρα έχουμε Χριστιανούς εδώ. Η πουτάνα η πίστη, πόσο μοιάζει παντού…

Νέα Σμύρνη λοιπόν και νέος Θεοδωράκης. Πώς λέμε νέα φυτίνη; Πώς λέμε νέα δημοκρατία με Άδωνι, Βορίδη και Μπαλτάκο; Με Σαμαρά κιόλας; Τι έχουμε να χάσουμε; Βάλτα όλα στο μίξερ και κάποιοι θα έρθουν στο τσίρκο. Βάλε Ρουβά σε Άξιον Εστί και τι έγινε; Σάμπως Πανταζή δεν φιλοξενούσαμε στο μέγαρο του Διογένη; Και σάμπως δεν κρύβαμε πάντα οτι ναι μεν ήμασταν έτσι, αλλά είμαστε προάστειο και είχαμε άνευ λόγου χαμηλές αντικειμενικές αξίες;

Πρώτη φορά αριστερά, που λέει ο λόγος, και με το ζόρι να πειστούμε οτι τέτοια είναι; Όχι φίλοι και φίλες. Η ΤΕΡΑΤΟΓΕΝΕΣΗ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ Ή ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Είτε της καρδιάς είτε της κανονικής πολιτικής. Αυτοί είναι όλοι σε διατεταγμένο ρόλο για να πάμε χειροπόδαρα και να παραδώσουμε το οικόπεδο. Αυτοί θα περάσουν τα μέτρα, που πλέον δεν μπορούσε ο Σαμαράς και τα λοιπά υποζύγια. Με κυριότερο, όχι τόσο πολύ το οικόπεδο, αλλά την πνευματική διαύγεια. Που έχει μείνει ακόμα σε κάποια ιχνοστοιχεία εδώ μέσα.

Θα μου πεις, αφού ο Μίκης έδωσε την συγκατάθεση του. Σώπα ρε. Κι ο ογδαντάχρονος θέλει να οδηγήσει. Του δίνεις δίπλωμα; Τι είναι ο Μίκης σήμερα; Άνθρωπος που ξέρει τι του γίνεται ή άνθρωπος που τον εκμεταλλεύονται κάποιοι που περιφέρουν το έργο του σαν λατέρνα μπας και την βγάλουν; Μπας και σφετεριστούν κανά χαρτζιλίκι. Μιλάμε για τραγική εξέλιξη ραγιάδων, νεοέλληνων, που θα βγάλουν και τα λάβαρα σε πλειστηριασμό,  στον βωμό της απέραντης καλοπέρασης σε σχέση με την ανυπαρξία εγκεφάλου για κανονική αξιοποίηση έργου ή στοιχειώδους δουλειάς.

Και φυσικά δεν κατηγορείται κανένας Ρουβάς. Ο άνθρωπας, την δουλειά του κάνει κι είπε να βάλει σε επίπεδο τέχνης τις ρουβίτσες, που δεν είναι μόδα, αλλά ολόκληρο κίνημα ορδών κομμωτριών, που λογικά αύριο θα απαιτήσουν και δικαιώματα που κράτησαν το έργο και το διέδωσαν κιόλας. Όπως θα διεκδικήσει κι άλλα μεθαύριο η Νέα Σμύρνη. Μήπως γίνει κι αυτή, πέραν πλατείας, και ζώνη αποπυρηνικοποιημένη σαν την μπαρούφα την Χαλκηδόνα.

Ούτε μπορώ να κατηγορήσω και τον Θεοδωράκη. Συμβαίνει αυτό σε ταλέντα, που είναι νέα σε ηλικία. ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝ. Που ο Μίκης, δεν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Αυτός είναι στην κατηγορία της άνοιας απλά,  και φυσικά ούτε ξέρει ποιός είναι ο Ρουβάς. Αν ήξερε, θα τον είχε δει, έστω άπαξ, σε καποια καλλιτεχνική του αναζήτηση. Κύρια στην Επίδαυρο με το σώβρακο ή στην Victoria secret με τα φτερά. Πώς επιλέγεις κάποιον, που ούτε καν τον έχεις δει; Θα μου πεις, έχει την πείρα πλέον. Κι εγώ θα σου πω, οτι αν ήταν σύγχρονοι οι Ρουβάς και Μπιθικώτσης, ίσως και να μην μελλοποιούσε ποιητικό έργο. Διότι αν ήταν αλλιώς οι προτιμήσεις, ίσως και το Άξιον εστί, να το είχε πει ο Τέρυς Χρυσός.

Μιλάμε οτι η Ελλάδα, δεν έχει σταματημό στον κατήφορο. Όταν πλέον μετά τα χρυσά και τα ασημικά της, ξεπουλάει και τις δαντέλες της. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΚΑΠΟΙΟΝ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΛΕΟΝ. Για τόση μαγκιά μιλάμε, ίσα με δυό χάπια ναφθαλίνης. Και που αναγκάζει εμένα, να γράφω για τα αυτονόητα. Τόσο της πρωτομαγιάς, όσο και του τεράστιου έργου, ποιητικής ή συνθετικής. Εκτός αν θέλετε, να πάω να τραγουδήσω εγώ στη λυρική σκηνή. Κι εκτός αν θέλετε να τρέχουν γαϊδούρια στο ιπποδρόμιο. Ή να αναλάβει ο Μιχαλολιάκος το ΚΚΕ, για να γίνει κατανοητό το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον από τους ξένους, αλλά με καταλύτη το τι επιφυλάσσουμε κι εμείς για ό,τι μας κρατάει ακόμα. Και δεν μιλάω για όλους. Μιλάω γιά όσους καταλαβαίνουν. Που πάντα μειοψηφίες είναι θεματοφύλακες, κι ευτυχώς αντίστοιχες μειοψηφίες θα πάνε στον δήμο του Πανιώνιου.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΡΟΥΒΑ ΣΤΟ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΕΛΥΤΗ, ΜΙΚΗ ΚΑΙ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ. ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΙ, ΜΕΤΑ; ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΛΑΘΟΣ ΤΟΤΕ ΠΑΛΙΑ; ΡΕ ΟΥΣΤ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ Ή ΤΗΝ ΤΖΟΚΟΝΤΑ ΒΙΖΙΤΟΥ Ή ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΜΑΣ ΣΗΜΕΙΟ ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ. ΡΕ ΟΥΣΤ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕΡΒΙΕΤΑ ΚΙ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΟΡΜΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ.

ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΕΙ ΔΗΘΕΝ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ, ΕΝΩ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΤΣΙ.

 

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

13 Responses to ΑΝΑΞΙΟΝ ΕΣΤΑΙ

  1. Ο/Η The Snitch λέει:

    Ακριβώς αυτή ειναι η αριστερά. Ενα μάτσο μαλακές, βόλεψακηδες, σαχλαμερας και τεμπελόσκυλα.
    Θεωρητικοί παπαρολογοι και λαμόγια.
    Με δεξιές τσέπες και ‘ίδιες” προς εφαρμογή σε ξένο κόλο, κατα το 100 ξυλιές.
    Επαναστάτες του φραπέ και της αρπαχτής.
    Αυτοί ηταν και αυτοί ειναι μια ζωή.
    Αλλαγή ΠΑΣΟΚ, άνδρεας, 13-12 papmers, Κατρούγκαλοι με 12%, λαφαζανηδες που ονειρεύονται τα δις απη τη Μόσχα, ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΔΕΣ ειπα ξειπα, και συμμαχία με το ψεκασμένο για να κάτσουμε στη καρέκλα.
    ΨΕΥΤΕΣ και τεμπέληδες, σαν το Στρατούλη που τον είχαν δείρει στο ΟΑΚΑ περσυ και δεν είχε ουτε γρατζουνιά.
    Ενα μάτσο ανεπάγγελτοι.
    Οσο για το μίκη ας πρόσεχε. Τεράστιος συνθέτης μουσικά αλλα και τεράστιο νούμερο σαν άνθρωπος πολιτικά. Απο ΚΚΕ σε ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ.. Και παει λέγοντας
    Μια χαρά του ειναι ο μακαρόνια με κιμά λοιπον. Επιλογή του ειναι και αν δε γουστάρε το πάνυγηρακι απλα δεν θα έδινε το οκ..
    Νισάφι με αυτούς που δε ξέρουν δε κατάλαβαν δεν είδαν.
    Μια χαρά ξέρουν όλοι και να διαλέγουν πισογλεντηδες ρουβαδες και να ψηφίζουν μαυρογιαλούρους που τους υπόσχονται πηγαία με λεφτα.

  2. Ο/Η Tasos λέει:

    Στήβεν καλά όλα αυτά, αλλά με τον χοντρό και τον σιχαμένο και απεχθέστατο gayro τι πιστεύεις θα γίνει; Θα τους κάνουν τίποτα αυτή τη φορά ή πάλι αέρα; Σε γενικές γραμμές ποιο είναι το παιχνίδι;

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Tasos : Ποινή απαγόρευσης εν;ασχόλησης με το ποδόσφαιρο κατ’ αρχάς μέχρι την δίκη. Αν παιχτεί ο κοριός, τότε για την κατηγορία 3 έχει μιά δεκαετία μέσα.

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς The snitch : Τον Μίκη αυτήν την στιγμή τον εκμεταλλεύεται η κόρη του.

  5. Ο/Η conpater λέει:

    Ναι, και την βιλα του οι Βοχαιτες……

  6. Ο/Η The Snitch λέει:

    Nαι το κανει. Αλλα οπως εχει τη διαγεια να κανει πολιτικες παρεμβασεις, συνατησεις με τον Τσιπρα, ανοιχτες επιστολες κλπ νομιζω οτι τον μακαρονια με κιμα μια χαρα ΑΝ ΗΘΕΛΕ τον εστελνε εκει που ανηκει: σε κανα κολαδικο και στο αναλογο Ψινακη..
    Δε γινεται να εχεις επιλεκτικα γεραματα και μνημη.
    Στη τελικη αν ηθελες να κανεις συναυλια οπως τη κανεις υπαρχουν ΔΕΚΑΔΕΣ performer να διαλεξεις.
    Αν αυριο σκεσει η Θωδη στη κορη της τα φραγκα θα πει το αξιον εστι στο πανυγηρι της κατω ραχουλας?
    Μην ισοπεδωνουμε τη λογικη…
    ΘΕΛΕΙ και το κανει οσο και να τον ‘εκμεταλλευωνται’.
    Οπως ηθελε και βγηκε ευρωβουλευτης με τη ΝΔ εχωντας αλλαξει πολιτικες 10 φορες σαν ανεμομυλος. Εξαλλου δεν ειναι και καμμια πρωτοτυπια για αριστερο αυτη: τη ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ κοιταμε πρωτα και μετα την ιδεολογια..

  7. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Δεν με βρίσκει αντίθετο η ιδέα της κόρης του Μίκη. Ιδέα την οποία είχε ο ίδιος ο Μίκης καμιά 15αριά χρόνια πριν-αν θυμάστε- με το να “δώσει” το “ο.κ” στην Αλέξια και κατόπιν στον Ρέμο την κληρονομιά των-Εθνικών- πλέον ασμάτων.

    Εϊναι-και καλά- η προσπάθεια- η απέλπιδα λέω εγώ- του δημιουργού να “περάσει” το έργο του στις νεότερες γενιές, “ξαναφρεσκάροντάς το” με μια σύγχρονη φωνή.
    Μαλακίες στο πάτερο. Δεν χρειάζονται αυτά. Αμα είναι έτσι να “ξαναβάψουμε” την Καπέλα-Σιξτίνα και να ορθώσουμε πλήρως ξανά τον Παρθενώνα αφού μάρμαρα υπάρχουν ένα κάρο.

    Θεωρώ δηλαδή πως από τη μια ειναι δικαιολογημένη η τάση της “αναπαλαίωσης” και του “ρετουσαρίσματος” απο πλευράς των κληρονόμων των δημιουργών, αλλά απ΄την άλλη είναι απολύτως αχρείαστο και μάταιο κάτι τέτοιο,γιατί ούτως η άλλως ο σκοπος της πρωτότυπης δημιουργίας ΔΕΝ αντικθίσταται,δεν αντιγράφεται,δεν ξαναγράφεται,δεν παραλλάσεται,δεν χρείζει “αλλαγής” και ” ρετους”,γιατί πολυ΄απλά τα μεγάλα δημιουργήματα έχουν αποκοληθεί από τα στενά ορια του χρόνου και στέκουν πάνω από τα κεφάλια μας,άχρονα,αέναα και δια παντός.

    Η προσπάθεια της-ακατάστατης και λόγω μεγεθους πατέρα,”απρόσωπης” -Μαργαρίτας Θεοδωράκη να κάνει “μετάγγιση” το έργο του πατέρα της,μοιάζει με την προσπάθεια ενός “τρελογιατρού” που φυτεύει σπόρους DNA μέσα σε κανονικές γλάστρες,προσμένοντας “Ντιενεολούλουδο”.
    Μαλακίες άσκοπες και αχρείαστες.

    Οσο για τον ίδιο τον Μίκη,τα έχουμε ξαναπεί. Τιτάνας σαν μουσικός,αλλά σαν άνθρωπός,σαν πολιτικό ον δηλαδή,είναι πιο κάτω και από την μέση “Κατίνα” της Ελλάδας.
    Εϊπαμε: Ο Θεός τα μοιράζει έτσι,καθιστώντας τα τέκνα του σαν “ΑΜΕΑ”.
    . Οχι ΚΑΙ ταλέντο, ΚΑΙ χαρακτήρα και όλα. Η λίγο από όλα,(ο ορισμός της μετριότητας) ή Πολύ από το Ενα και καθόλου από τα άλλα..(ο ορισμός της ιδιοφυίας)
    Μεγαλοφυής,είναι μόνο ο παντοδύναμος. Και αυτό δεν το μοιράζεται με κανέναν.
    Ο Θεός είναι το πιο Εγωιστικό πλάσμα.

  8. Ο/Η ΤΑΚΗΣ λέει:

    Και πως θα λειτουργησει η δημοκρατία μας αν δεν υπάρχει αριστερά ρε φιλέ;
    Μόνο με δεξια;
    Θα είναι σαν πέος με εναν όρχι.
    Και για να δουλέψει σωστα το πέος και να πράξει αυτό δια το οποίον
    προοριζεται πρεπει να υπαρχουν και οι δυο όρχεις…

  9. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς The Snitch : Είσαι άδικος, πιθανώς λόγω άγνοιας. Ο Μίκης αυτήν την στιγμή, είναι καθαρά προϊόν εκμετάλλευσης από τους ανθρώπους που έχουν κάνει μέχρι και την ορχήστρα του, να χρωστάει 200 μύρια ( δραχμές ). Ο Μίκης βεβαίως και συμφωνούμε σαν χαρακτήρα και σαν πολιτικό, αλλά στο έργο του , δεν έχει κανένα λόγο πλέον, αφού του έχουν αποσπάσει την υπογραφή του. Οι συναντήσεις που αναφέρεις με τους ηλίθιους, είναι κι αυτές όταν στήνουν ένα τοτέμ με σούπερ ντούπερ άνοια. Θυμήσου Παπανδρέου Αντρέα μετά το νοσοκομείο εδώ. Που του είχαν βάλει κι ένα ποτήρι ουίσκι δίπλα του.

  10. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Χρήστο : ΚΑΝΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΚΙ ΟΧΙ ΣΧΟΛΙΟ.

  11. Ο/Η The Snitch λέει:

    @steven και ετςι να ειναι βγήκε σημερα και τον υπερασπίστηκε τον μακαρόνια με κιμά..

    Τάκη να υπαρχει αριστερά και πίστεψε με στη καθαρή αριστερά υπάρχουν πολλα καλα και αξιόλογα. Αριστερά όμως. Οχι λαμόγια βαλαβανηδες Μητσοπούλου και κατρουγκαλοι που εχουν εκατομμύρια έξω και κας το παίζουν αντίσταση. Ουτε κουρουπληδες με 19 ακίνητα που το παίζουν πρώτη φορα κυβερνώντες.
    Οχι μπροστα κράξουμε τους δεξιούς και πίσω ειμαστε χειρότεροι καπιταλιστές απο όλους..

  12. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς The Snitch : Δεν έχει σημασία τι κάνει πλέον. ΕΙΝΑΙ 90 ΕΤΩΝ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΕΙΤΟΣ. Κ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ, ΜΟΥ ΕΔΙΝΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΟΠΩΣ ΚΙ Ο ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ. ΑΝ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ, ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΤΕΡΓΑ.
    Ο άνθρωπος έμπλεξε για το έργο του με λαμόγια και τεμπέληδες, που κάνουν συνέχεια λάθος επιλογές. ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ. ΘΑΧΑΝ ΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΟΛΟΙ ΑΛΛΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΧΩΡΑ.
    Ενώ τώρα, πάνε τα λαμόγια για ένα χαρτζηλίκι, αψηφώντας οτι απλά ρίχνουν στον καιάδα, την ποίηση, την σύνθεση και την εκτέλεση. Αντί να ανεβούν, τραβάνε στον βόθρο τους, τους πάντες. Αυτό προσπαθώ να πω.

  13. Ο/Η The Snitch λέει:

    Καλα αν το ειχαν Αμερικανοι ασε. Εδω οι Αγγλοι εχουν κανει (και κονομανε) θεαμα μια μεγαλη ροδα λουνα παρκ (που ειναι οντως εντυπωσιακη αλλα οκ ΡΟΔΑ ΕΙΝΑΙ). Μη παμε στη λογοτεχνια που μας τα εχουν σπασει με αυτο το Σαξπηρ επειδη εχει αναποδο συντακτικο και μιλαει σα το Γιοντα.