ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΖΛ

Τι γίνεται σύντροφοι; Πώς πάτε; Διαβάσατε τα ρεπορτάζ; Γιατί όχι, ε; Λογικά πράματα κάνατε, όπως λογικότατα οι ελεγχόμενοι δημοσιογράφοι για το καλό της ομάδας – και για κάτι άλλο – άρχισαν να αναρωτιούνται αν υπάρχει θέμα Δέλλα. Φυσικά ο χώρος εδώ είναι μια χαρά, αφού ούτε αναρωτήθηκε ποτέ αλλά ούτε κι έκανε κυβίστηση. Ξεκάθαρα λέγαμε οτι ΔΕΝ υπάρχει προπονητής Δέλλας. Βεβαίως εμείς, που πληρώνουμε για να βλέπουμε την ΑΕΚ, κατά κάποιο τρόπο έχουμε θεωρηθεί αντιπολίτευση εκ της διοικήσεως που δεν είναι κι ακριβώς διοίκηση.

Οπότε τώρα που ολοκληρώθηκε το παζλ, μπορούμε και να προχωρήσουμε και να πούμε και δυό πράματα παραπάνω, που τα έχει όλα εις διπλούν : Μια δοίκηση του παρασκηνίου και μια που δηλώνεται στον φάκελλο. Έναν κανονικό μεγαλομέτοχο που έχει υγιές ταμείο ύψους ενός μύριου κι έναν άλλον που μοιάζει με την Κέρκυρα. Έναν προπονητή, που εγώ τόν έλεγα ανδρείκελο κι έπρεπε κατά κάποιον ανώνυμο να αποχωρήσω είτε θεσμικώς είτε εξωθεσμικώς από την ΑΕΚ, κι έναν άλλον που το παίζει αφεντικό. Έναν εκτελεστικό διευθυντή μαζί με έναν τεχνικό διευθυντή, που απλά βολτάρουν και τους παίκτες τους παίρνει άλλος. Θέλετε κι άλλα; Πάρτε κι έναν Στράτο, που τρέχει το γήπεδο – χαχαχαχα – και πάρτε κι έναν οικονομικό διευθυντή που κλείνει χορηγίες οι οποίες απλά δεν πληρώνουν.

Και πάμε πέρσι το καλοκαίρι στο Πήλιο :

– ΑΚΟΥΣ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΩ ;

– Εντάξει κύριε Μπάγιεβιτς, το θέμα έληξε.

–  ΟΧΙ ΝΤΕΝ ΕΛΗΞΕ. ΕΓΚΩ ΤΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΤΕ ΕΛΗΞΕ.

Και το θέμα Δέλλα, δεν άνοιξε εχθές, όπως σας παραπληροφορούν. Ανέκαθεν υπήρχε αυτό το θέμα ανοιχτό κι όταν ο Μελισσανίδης ήταν έτοιμος να τον σουτάρει πέρσι, τον κράτησε ποιός; Μα ο Μπάγιεβιτς βέβαια, κι όποιος έχει τα άντερα από την εταιρεία, μπαίνει εδώ μέσα και το διαψεύδει. Που σιγά να μην μπεί. Αυτήν την στιγμή κινδυνεύουν όλοι κι όλοι το παίζουν χαμηλοβλεπούσες Ψωμιάδηδες. έχουν κρύψει την μούρη τους στο χώμα, όπως έχει κρύψει την έκθεση του προπονητή ο εκτελεστικός στο γραφείο του.

Ο οποίος εκτελεστικός, έχει οργανώσει το τμήμα με άτομα της εμπιστοσύνης του. Μιλάμε για έναν άνθρωπο, που εκτός του οτι δεν μπορεί να χωρίσει δυο γαϊδουριών άχυρα, πίστεψε τώρα στα γεράματα οτι είναι και κάτι παραπάνω και μπορεί να κάνει κουμάντο και σε ολόκληρα τμήματα. Αυτό έχει απίστευτη πλάκα. Παρακολουθείστε την : Είμαι πολυνίκης σου λέει. Δεν έχει καταλάβει οτι είναι τέτοιος επειδή πίσω του υπήρχε Γιδόπουλος, Μελισσανίδης και Κόκκαλης με Θωμά και Βίκτωρα Μητρόπουλο. Ακόμα δεν έχει διαβάσει οτι κι ο Λεμονής, ο Μπιγκόν ο άλλος ο βοηθός του Βαλβέρδε αλλά και παλιότερα, επί Βαρδινογιάννη, μέχρι και προπονητής του βόλλεϋ, έχουν πάρει νταμπλ. Κι ακόμα βέβαια δεν έχει πάρει χαμπάρι, οτι ακόμα κι αν έγινε προπονητής ( λέμε τώρα ), τι σχέση έχει αυτό με οργάνωση τμήματος;

Το οποίο τμήμα έχει οργανωθεί με αυτόν επι κεφαλής – είπαμε πού να ξέρει από διοίκηση; επειδή του πέταγε στα μούτρα τα παπούτσια μέχρι κι ο Κωστένογλου; – με τον Ραν Ταν Πλαν για να βρίσκει παίκτες, με έναν γυμναστή που έχει μείνει στο 1990 και με ένα ιατρικό επιτελείο, που την θλάση την αντιμετωπίζει σαν τριπλή εξωσωματική επέμβαση. Ε, στον πάτο έχει και τον Δέλλα που τον στήριξε με νύχια και με δόντια.

Ο Δέλλας τώρα, που φυσικά και ΔΕΝ είναι προπονητής, έχει τα ίδια χαρακτηριστικά περίπου. Απρόσωπος, φοβισμένος και κύριος φορέας του περίφημου << πέστε κάτω >>, που του το είπε κάποιος Πετράκης, που ούτε δικαίωμα στην χώρα δεν έχει. Πώς αλλιώς λοιπόν να μην συμπεθέριαζε με τον Βόσνιο; Όμως με αυτά τα διπλά που έχουμε, πίστεψε κι αυτός οτι έγινε προπονητής. Διότι όπως και να το κάνουμε, όταν βλέπω εγώ τις αδυναμίες της ομάδας, δεν είναι δυνατόν ένας που πέρασε κι από την Ρόμα, να μην βλέπει τι αξίζει το ρόστερ. Προσοχή : Μιλάω για ατομικές δυνατότητες των παικτών. Το γιατί δεν είναι προπονητής ούτε ο Μπαγιεβιτς ( ΚΥΡΙΑ ΑΥΤΟΣ ) αλλά ούτε κι ο Δέλλας, είναι διότι ουδέποτε εξέλιξαν παίκτη κι ουδέποτε είδαν παίκτη.

Κι ήρθε το χθες κι έσκασε. Και για την ακρίβεια δεν ήταν το χθες, αλλά το προχθές. Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΣΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΣΙΡΚΟ ΜΕΝΤΡΑΝΟ. Τα γράψαμε, δεν τα γράψαμε; Όλα τα είπαμε, ακόμα και γι’ αυτούς που πίστεψαν οτι ο Μελισσανίδης απευθύνθηκε στους παίκτες. Που, καμμία σχέση. Ο Μελισσανίδης τα έβαλε με τα στελέχη του και μην γελάτε παρακαλώ. Πιστεύει κι αυτός οτι έχει βρει τις αυθεντίες στα ποδοσφαιρικά πόστα.

Αλλά υπάρχουν κι όρια, ακόμα και για τους αχυράνθρωπους. Ειδικά όταν αυτοί, δεν αντέχουν την πίεση και φυσικά ούτε και πρόκειται να την αντέξουν του χρόνου, που στόχος είναι μόνο το πρωτάθλημα. Και δεν κάνω καμία πλάκα. Τι να κάνει ο Μελισσανίδης στην πρώτη κατηγορία; Τον νεοφώτιστο που θέλει να παραμείνει ή να μάθει την κατηγορία; Να μάθει τον Αλαφούζο και τον Σαββίδη, που τους έχει ήδη στο μπλοκ του;  Ή να μάθει τον Μαρινάκη ( 100 δικηγόρους έχει προσλάβει ) , που μπορεί και νάχει κρυφτεί από φέτος σε κανά λαγούμι με τους φούρνους και τις ηρωίνες ; Αστεία πράματα για αγρίμι που έχει πέσει έξω στο χρονοδιάγραμμα του γηπέδου.

Οπότε ο σημερινός προπονητής, βγήκε στο βουνό. Και δεν έχει αξία η δήλωση του περί της διαφωνίας με την διοίκηση για την τιμωρία των τριών παικτών, που ούτως ή άλλως δεν έπαιζαν ποτέ, αλλά η επόμενη ατάκα του, για τον τραυματισμό του Μπακάκη : ” …η κακοτυχία έχει κάποιους λόγους κι εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό….και δεν έχει να κάνει με την κατάσταση του τερέν, αφείστε εμείς ξέρουμε καλύτερα…”

Τι ξέρουμε; Ρε μου έδωσες όλους τους άχρηστους εδώ πέρα. Γυμναστές είναι αυτοί ή γιατροί; Με ένα Μάνταλο κι έναν Μπακάκη, νόμισες οτι θα έκανα υπερομάδα; Με Ζόριτς, Πίου, Φαγιέ και Μπαρμπόσα εντάξει; Με τον Δημητριάδη δίπλα μου και με τον Μπάγιεβιτς και με τον Μιλοβάνοβιτς; Ε, όχι ρε φίλε. Πόσο να σε στηρίξω; Πέταξα την μπαρούφα για την πληρότητα του ρόστερ κι είπα yes όπου ήθελες, κι έρχεσαι αφού χτύπησε ο Μάνταλος και μου την πέφτεις; Έλεος πια με την αυλή σου που την έχεις στο απυρόβλητο. Εγώ πήρα τους παίκτες ή αυτοί; Εγώ αυτά ήξερα κι αυτά έκανα με ό,τι μου έδωσες. Φωνάζεις στα αποδυτήρια ενώ θα έπρεπε να φωνάζεις αλλού;

Αυτή ήταν η απάντηση στην επίσκεψη Μελισσανίδη προχθές. Ενός ανθρώπου – διότι προπονητής δεν είναι – που έφτασε μέχρι το λαιμό και δεν θέλει την πρόκληση έτσι όπως είναι διαρρυθμισμένη η εταιρεία. Δεν ξέρω βέβαια αν θέλει γενικώς την πρόκληση, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Προσωπικό δικό του. Εμάς μας καίει, άλλο πράμα : Οτι πάλι μπουρλότο και χτίσιμο από την αρχή. Δέκα παίκτες ενδεκάδας πλέον και λογικά προπονητής. Ειδικά αν το τσίρκο απευθύνεται στον Δέλλα κι έχω κάνει λάθος. Και δεν πάει στον Βόσνιο ή στον Ραν Ταν Πλαν. ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ.

Καιρός βέβαια ήταν να καθαρίσουμε την κατάσταση εκεί, αλλά δεν είναι αρκετή. Βλέπετε τα τηλέφωνα γίνανε touch πλέον και δεν είναι με κουμπιά. Όπως και κάποιοι φτάσανε στην σύνταξη και δεν είναι ικανοί να συνεχίζουν να υπάρχουν, χρησιμοποιώντας δάφνες του παρελθόντος. Κι αυτά θα έπρεπε να τα γνωρίζει ένας μοντέρνος επιχειρηματίας, που το κύριο προσόν του θα ήταν να φτειάχνει ή να διαλέγει στελέχη. Όσο παίρνει αυτός ο ίδιος τον Γιόχανσον, τότε καταλαβαίνουμε τι κάνουν όλοι αυτοί εκεί μέσα. Σαν την άλλη, που είναι υπεύθυνη συνδέσμων. Ή σαν τον άλλον, που του αρέσει ο Τζιμπούρ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΩΣ ΧΥΛΟΠΙΤΑ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟΕΛ. Ή για κάποιον Σκόκο για να του δείξει πόσο αυτός ανέβηκε στην ιεραρχία, ενώ ο ίδιος ακόμα κλωτσάει την μπάλα. Όπως και νάχει, το παζλ λύθηκε. Γκε γκε;

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

4 Responses to ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΖΛ

  1. Ο/Η conpater λέει:

    Αντε,μπας και γινει τιποτα.Βαρεθηκαμε…

  2. Ο/Η Savvi λέει:

    Εγώ ένα πράγμα ξέρω ότι με παλιά υλικά δεν κτίζεις όπως Τσεμπούρ, Σκόκο κτλ. Θες να κάνεις ομάδα; Οργάνωσε το τμήμα με έμπειρους και καταρτισμένους ανθρώπους και αν όχι έμπειρους τουλάχιστον νέους με προοπτικές που έχουν δήξει κάτι. Ξεκαθάρισε με την δομή της εταιρείας και πέρασε το μήνυμα σε αυτά τα 300-1000 καθυστερημένα ότι δεν τα έχεις ανάγκη. Ανάγκη έχεις 70.000 πελάτες κάθε Κυριακή στο γήπεδο. Τα 1.800 εισιτήρια και πολλά ήταν για αυτή την ομάδα… (καταλαβαίνω τον τρόπο με τον οποίο προσπαθείς να αρθρογραφείς και να κριτικάρεις την ΑΕΚ σαν ομάδα Β εθνικής και καλά κάνεις αλλά και εσύ όπως και γω έχουμε χάσει το μέτρημα πόσα; μα πόσα χρόνια είναι;). Τώρα τον Νικόλα γιατί τον έδιωξαν; Συγνώμη αλλά και ο Νικόλας μπορούσε να φέρει ΠΙΟΥ που έχει και το άλλοθι ότι είναι νέος στον χώρο και άπειρος στην συγκεκριμένη θέση. Από την άλλη όταν αναλαμβάνεις μια εταιρεία δεν αλλάζεις τα πάντα. Στην αρχή ψάχνεις να βρεις τι δεν πάει καλά και να το διορθώσεις ενώ από την άλλη αν κάτι λειτουργεί προσπαθείς να το βελτιώσεις. Να πάρει 10 παίκτες ενδεκάδας είναι λίγο δύσκολο και να κτυπήσει πρωτάθλημα από την 1η χρονιά. Και εδώ ερχόμαστε στα των μεταγραφών πάρε 3-4 ενδεκαδάτους τους οποίους θα τους εντάξεις στον βασικό κορμό της ομάδας η οποία μετά από 3 χρόνια και τις ανάλογες κινήσεις την 2η & 3η χρονιά δεν θα πάει για πρωτάθλημα αλλά για double. Δεν θα έχεις μόνο ομάδα αλλά και βάθος πάγκου. Αυτός είναι προγραμματισμός κύριοι. Τέλος για να κλείσω όπως σου είπα και παλιότερα no comment, το θέμα είναι τώρα τι γίνεται; Αυτό θα φανεί με την λήξη των play off.

  3. Ο/Η J.PATIKAS λέει:

    ΠΡΟΣ STEVEN: Αν στον διαλογο βάλουμε Α τον εκτελεστικό διευθυντή και Β τον προπονητη, πες μου ποιος θα είναι διευθυντής για να σου πω ποιος θα είναι προπονητής του χρόνου. Διοτι και ο Λυμπεροπουλος έφυγε και ήρθε ο Μιλοβάνοβιτς.

  4. Ο/Η Γιάννης Περισσός λέει:

    Είμαι 27 χρονών και οι μόνες χρονιές που θυμάμαι τον εαυτό μου να είναι ήρεμος ψυχικά με αυτή την ομάδα ήταν η περυσινή και η φετινή. Το δικαιολογούσα όλα αυτά τα χρόνια γιατί δεν είχαμε σοβαρές διοικήσεις ώστε να βγάζει ηρεμία και “υγεία” η ομάδα και μέσω αυτής να μεταφέρεται στον κόσμο. Με Μελισσανίδη στο τιμόνι πίστευα πως όλο αυτό το χτικιό που έβγαζα με την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια θα τελείωνε και πως ήρθε η ώρα σαν κόσμος να ασχοληθούμε επιτέλους με τη ΜΠΑΛΑ και όχι με χρέη,γηπεδικά κλπ που ασχολούμασταν τόσα χρόνια. Όσον αφορά τον Δέλλα και το θέμα που έχει δημιουργηθεί αν κάποιος πρέπει να φύγει αυτός είναι ο μπάγιεβιτς και το παρεάκι του 90′ που έχει μαζέψει και νομίζουν ότι η ομάδα είναι τσιφλίκι τους. Σε περίπτωση που τελικά φύγει και ο Δέλλας και μείνει ο σέρβος ποιος σοβαρός προπονητής θα έρθει να αναλάβει ξέροντας ότι θα έχει πάνω απ’το κεφάλι του κάποιον να του κάνει κουμάντο? Και αν έρθει , πόσο θα αντέξει ? Εκτός και αν έχει αποφασίσει ο Μελισσάν πως όσο είναι ο ίδιος στην ομάδα κουμάντο θα κάνει ο σέρβος. Αν είναι έτσι ας μας το πει να ξέρει και ο καθένας προσωπικά αν θα ασχοληθεί ξανά σοβαρά με την ομάδα ή όχι.