Η ΑΕΚ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ

Πάει καλά; Μιλάμε σοβαρά τώρα και δεν είμαστε σε καφενείο. Ξαναρωτάω, πάει καλά; Και πού να ξέρει κάποιος; Επειδή είδε δυό φιλικά; Και τι έγινε που τα είδε. Καλώς έκανε και τα είδε αφού δεν είχε κάτι καλύτερο να κάνει, αλλά τα συμπεράσματα απαγορεύονται δια ροπάλου. Ποτέ δεν κρίνεις μια ομάδα σε προετοιμασία για πάρα πολλούς λόγους. Είναι σαν να κρίνεις το προϊόν ενός εργαστασίου – προσοχή, το προϊόν είπα κι όχι την μονάδα παραγωγής – την ώρα που οι σοβατζήδες ρίχνουν τα υλικά τους.

Και δεν χρειάζεται να πω για τους παλιότερους, πότε η ομάδα είχε στεφθεί πρωταθλήτρια απότο καλοκαίρι και στο τέλος πήρε τον πούλο. Ούτε χρειάζεται να εξηγήσω πράματα στους νεότερους, που γουστάρουν να διαβάζουν μαλακίες στις εφημερίδες. Ας πούμε οτι πέταγε ο Πίου ή οτι πιάσαμε κορόϊδο όλη την υδρόγειο με την απόκτηση του μάγου Βάργκας. Ηρεμία παιδιά. Έχουμε περάσει μερικά χρόνια πριν από την καινούργια μεταγραφή του Μαλαδένη, που ξαφνικά έδειχνε ένα άλλο πρόσωπο στην προετοιμασία….

Η ομάδα αυτήν την στιγμή είναι αδύνατον να κριθεί. Τα πόδια είναι πολύ βαρειά, οι αντίπαλοι εντελώς της πλάκας – ειδικά η Κορόνα ήταν με τα τρίτα της – και οι ενδεκάδες εντελώς μπερδεμένες. Τα συστήματα είναι ακόμα αμάθευτα και επίσης λείπει κι ο ψυχολογικός παράγοντας της πίεσης. Λείπουν επίσης τρεις προσθήκες – κατά την ομολογία του τεχνικού τημ -, οπότε το γλυκό έχει έρθει κι έχει δέσει. Πάτε για κανά μπάνιο κι αφείστε την ΑΕΚ στην απ’ έξω.

Θα κριθεί στην ώρα της. Φαινόμενα υπερπλήρους ρόστερ στην τρίτη εθνική αλλά να τρως μια τριάρα από τον Αγροτικό Αστέρα, απλά δεν θέλουμε να επαναληφθούν. Αεκτζήδες είμαστε και θα πρέπει να γίνει κατανοητό οτι όταν όλοι ψάχνουν ακόμα για ενίσχυση, σημαίνει οτι κάτι τους ανησυχεί. Που αφού τους ανησυχεί, εμένα με ησυχάζει αφού αρκετά έχω φωνάξει δυό χρόνια τώρα, που ανακράζανε οι υπεύθυνοι οτι είμαστε αχτύπητοι κι οτι θα είχαμε την Ευρώπη στο τσεπάκι μας.

Τι γίνεται αυτήν την στιγμή; Πρώτον χτίζεται η φυσική κατάσταση και δεύτερον ψάχνονται οι εναλλακτικές πάνω στον άξονα. Πώς θα πάει ο καρτάκιας Ισπανός, πώς θα σταθεί ο τέρμας, πώς πάνε τα αμυντικά χαφ, τι εναλλακτικές έχουμε στο δεκάρι και πώς δένει με αυτούς ο Τζιμπούρ. Αυτά τα πειράματα γίνονται τώρα και νομίζω οτι ο Δέλλας βρίσκεται στην σωστή κατεύθυνση. Αυτά προσπαθεί να καταλάβει για το αύριο. Την δύναμη των εναλλακτικών λύσεων. Και υπάρχει χρόνος αρκετός.

Χρόνος για να καλυφθεί η αριστερή μεριά – τίποτα δεν υπάρχει από εκεί – και η μπροστινή δεξιά, αφού άμα πάει ο Βάργκας στο πλάι με την έλευση του Μάνταλου, ίσα που θα δείτε άλλο παίκτη προς το χειρότερο. Και δεν τολμώ να μιλήσω για απουσία του σέντερ φορ αυτήν την στιγμή. Κατανοείτε υποθέτω την ανυπαρξία που θα δούμε. Για πρωτάθλημα μιλάμε και δεν μιλάμε για ένα παιχνίδι μπας και την βγάλουμε. Γι’ αυτό εξ άλλου ψάχνουμε για μεσοεπιθετικό που στην ουσία είναι μπροστινός και γι’ αυτό δοκιμάζεται κι ο Βάργκας σαν δεύτερος επιθετικός.

Μην λέμε πολλά όμως. Θεωρώ οτι η ομάδα, θα πάει να παίξει σαν ομάδα και δεν θα βασιστεί σε ατομικά προσόντα. Σε κατάσταση πληρότητας, θα μπορούμε να δούμε και κάποια φαντασία. Σε κατάσταση κάποιων απουσιών, υποχρεωτικά θα πάμε στην φάση του δουλεμένου συστήματος και στο μπετόν της ομαδικής παρουσίας. Ιδιαίτερος σταρ δεν υπάρχει για να κουβαλήσει την φανέλα, ούτε και κάποιος που ξεχωρίζει λόγω εμπειρίας πρωταθλητισμού. Βράζουν όλοι στο ζουμί τους αλλά δεν παύουν νάναι κάβουρες. Εκλεκτά εργατικά εδέσματα.

Φυσικά αλλιώς τα περιμέναμε, αλλά δεν βαριέσαι. Τι είκοσι, τι εικοσιένα μπας και πάρει και μερικά εύσημα και η οργάνωση. Αφού αποφάσισαν να το παίξουν χτίσιμο τώρα και δυό χρόνια τα ξύνανε ! Κι είπαν να το παίξουν Μαρινάκης με παίκτες των 150 χιλιάδων. Κι άλλο ένα πείραμα τι να πειράξει; Υπάρχει πάντα η σταθερή βάση : Πολιτική αλλάζεις, ομάδα δεν αλλάζεις. Εδώ η χρονιά αλλάζει κι ελπίζουν όλοι οι εορτάζοντες, θα αλλάξουν οι οπαδοί μότο;

Όμως λίγη υπομονή απαιτείται. Διότι ακόμα δεν είμαστε σε θέση να δούμε και να κρίνουμε την υποτιθέμενη καλύτερη ενδεκάδα μας. Ούτε σε θέση να έχει δημιουργηθεί η ομαδική χημεία ή να έχει περάσει ο χρόνος προσαρμογής όλων των καινούργιων, που δήθεν έχουν ελληνοποιήσει το ρόστερ. Την μόνη θέση που έχουμε είναι οτι ο Πίου κι ο Ζόριτς είναι εντελώς ακατάλληλοι και δεν μας χρειάζεται προετοιμασία για να το καταλάβουμε. Εκτός αν απέχουμε μερικά βήματα από την ομάδα του Κατάρ και κρίμα στον Γιαπωνέζο που δεν τον παίρνει τώρα στην Βαλένθια. Αν πράγματι είναι έτσι, τότε άνετα μπορώ να δεχθώ οτι και τον Σιμόες τον διεκδικούσε η Πόρτο αλλά προτίμησε εμάς. Είπαμε υπομονή κάνουμε, αλλά κουτόχορτο δεν τρώμε. Αν όμως το τρώμε και δεν βλέπουμε καλά, καλά θα ήταν να δούμε και τα πρώτα δέκα εκατομμύρια για το γήπεδο.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

10 Responses to Η ΑΕΚ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ

  1. Ο/Η bandog λέει:

    μια χαρα τα εχει φτιαξει ο τιγρης…

    σιγα το ελληνικο πρωταθλημα που θελει καλυτερο του βαργκας και του πιου…

    θα φτιαξει και τα παραρτηματακια του μεσω οπαπ (κατι ακουσα σημερα οτι τα εσπασε με λιγκα και θα απευθυνθει απευθειας σε ομαδες για χορηγικο πακετο) και η μονη κοντρα του θα ειναι με τα αλλα παραρτηματα και τα ντερμπυ.

    και σιγα τα ντερμπυ δλδ .αν με τζανετοπουλομπακακηδες πηγε να αποκλεισει τον περσινο GAYρο , φετος θα εχει πολυ καλυτερο αερα…

    απλα με 2-3 μεταγραφες θα ειναι καβαλαρης ενω τωρα απλα θα ειναι στην κοντρα…

    με το γηπεδο μας τα κανει σκατα…
    τι εμμονη και αυτη με τη φιλαδελφεια…
    κανε λιγη υπομονη και βλεπω να παιρνεις το οακα απο ταιπεδ κοψοχρονια….

    και βαλε μετα το βλαχοδημαρχο να φτιαξει σταδιο στα αγια χωματα για την ερασιτεχνικη οπως ειχε υποσχεθει…

    ΥΓ: 8.00 αποδοση η αεκ για πρωταθλημα…

    με το cash out ειναι αποδοση μανουλι!

    1.80 ο αραβιδης για πανω απο 7.5 γκολ !

    μπομπα !!!

  2. Ο/Η xatzi λέει:

    Με Λιμ τι παίζει;

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς xatzi :Μια επαφή για το γήπεδο αυτήν την στιγμή

  4. Ο/Η The Snitch λέει:

    Οποιος βγαζει συμπερασματα (και γραφει και κειμενα γι αυτα) μετα απο 1-2-3 φιλικα ξερει τοσο μπαλλα, οσο εγω βελονακι: παιζει να σφαχτω αμα παω να τα ακουμπησω..

    Απο την εμμονη των ‘ειδικων’ στον Πιου και την αναλογη προβολη ειναι ευκολο να καταλαβει κανεις αν θα ερθει κανονικος ποδοσφαιρηστης στη θεση η θα τη βγαλουμε με τον αμπαλλο και φετος, Αν αρχισεις να βλεπεις τα ‘πεταει’/’πολυβολο’/σιφουνας κλπ παει να πει οτι με Πιου θα τη βγαλουμε.

    Για το Σκοκο τα εχω πει 2 μηνες τωρα: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΟ να ερθει, οχι μονο αυτος αλλα και οποιοσδηποτε παικτης εχει κασε πανω απο 250 χιλιαρικα. ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ BUDGET και οποιος θελει ας πει οχι.

    Η ομαδα απλα (χωρις να την εχω δει μιας και αναχωρησαμε εδω και μερικες μερες για τσαρκα εις Αιγαιον) γερνει σαν το πυργο της Πιζα. Απο τη μια ειναι ο Πεταυρακης με τον Σοιλεδη και απο την αλλη ολοι οι υπολοιποι! ΓΑΜΩ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ!!!!!
    Για να μη κανει μπαμ δε, παμε με το ζορι δεξιους στα αριστερα να στηριξουμε τη μαλακια μας: κατι σαν τον Αλιεξη με τον Ψε-Κασμενο ενα πραγμα.

    Τωρα για το λογο που παμε σε ομαδικα (ταχα μου) κριτηρια στησιματος και οχι (παλι και καλα) ατομικα ειναι ξεκαθαρος: για να εχεις ατομικο στοιχειο πρεπει να εχεις ποδοσφαιρηστη που να κανει τη διαφορα. Εμεις σε αυτο το τομεα εχουμε ΜΟΝΟ το Γιοχανσον που το παιδι ΚΟΦΤΗΣ=καταστροφεας αντιπαλου παιχνιδιου ειναι!

    Για να παρεις λοιπον ποιοτικο παικτη θες λεφτα, εμεις μεχρι στιγμης εχουμε δωσει 160 χιλιαρικα για τον Ανδρεοπουλο και ολοι οι αλλοι ΤΣΑΜΠΑ.

    Οποτε ριξτε το ταχα μου στην ομαδικη δουλεια ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ.

    Λες και η ΑΕΚ με Σαβεφσκι-Τσιαρτα-Ρεφικ-Μπατιστα κλπ δεν ειχε ομαδικοτητα και στηριζοταν μονο σε ατομικα στοιχεια. Για να μη παω σε μεγαλα club οπως π.χ η Μπαρτσα με 7-8 παικταραδες μεσα που παιζουν (ωρες ωρες σε εκνευριστικο ρυθμο) το παιχνιδι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πανω κατω.

    Οποτε καλο το σωτο της ομαδικοτητας αλλα ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΕΧΕΤΕ 2-3 ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ ανα θεση και ειναι επιλογη σας και οχι αναγκη.

    ΥΓ Για τα 10 περιμενε λιγο. Αλλαξε ο ΠΑΠΕΝ και απο οτι δειχνει παμε και σε εκλογας σε κανα τριμηνο. Ειμαστε τωρα για τετοια ανοιγματα?

    ΥΓ Αλιεξης: ο πρωτος πρωθυπουργος με θητεια προπονητη: Αναλαμβανει μεσα στη σαιζον και παιζεται αν θα κανει παρελαση..

  5. Ο/Η Tasos λέει:

    Την καλησπέρα μου σε όλους Στήβεν.

    Αυτό με τον τον Λιμ το είχα υποψιαστεί, ότι με κάποιο τρόπο αυτή η ιστορία σχετίζεται με το γήπεδο. Ποια τα κίνητρα και οι αιτίες, καθώς και αν όντως είναι γεγονός άξιο αναφοράς ή όχι, δεν το γνωρίζω. Αν μάθεις κάτι παραππάνω είναι ευπρόσδεκτο 🙂

    Με την ΕΕΑ που ψήφισε 3-3 και την καταγγελία που θα κάνει(?) ο Μελ τι παίζει; Αξίζει να ασχοληθούμε ή είναι “άσφαιρα”; Υπάρχει παρασκήνιο από πίσω;

    Στείλανε και 2ο αδιάβαστο για το βαπόρι, κανας κακομοίρης μαλλον θα ήταν. Τι διάολο γίνεται, υπάρχει περίπτωση να συγκαλυφθεί;

  6. Ο/Η Κωνσταντίνος λέει:

    Επειδή κάτι τέτοιο θα ήταν σχετικά επικίνδυνο για την προσωπική μου ζωή ως εργαζομένου πολίτη αυτής της χώρας που έχει αγωνία για την οικογένειά του, ενίοτε επιλέγω να σκέφτομαι με το κάτω κεφάλι τα του ποδοσφαίρου. Έτσι λοιπόν, περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον το φετινό πρωτάθλημα και μάλιστα τρέφω και ελπίδες για την ΑΕΚάρα (δεν έχω μεγάλες ελπίδες για πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν αποτελεί για εμένα προεραιότητα). Μακάρι να πουλήσουμε το γελαστό πιστόλι ακόμη και στις Κουκουβάουνες της ποδοσφαιρομάνας Πάρνηθας (δεν έχω τίποτα κατά της συμπαθούς ομάδος), αλλά ακόμη και ως έχουμε σήμερα, θα παρακολουθήσω τους αγώνες, ιδιαιτέρως κατά του απανταχού αντιπαθέστατου Ολυμπιακοτροφείου που συμπυκνώνει όλα τα κακά της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.
    Προφανώς δε βγάζω συμπεράσματα από την ΑΕΚ της Πολωνίας, αλλά οι προετοιμασίες είναι αναγκαίο κακό. Με λυπεί που δε θα μπορέσω να επισκεφτώ τους ποδοσφαιριστές της ομάδας στα Χάνια όπως πέρσι, αλλά μικρό το κακό… ούτως ή άλλως ο περσινός στόχος επετεύχθη: έκανα τη γυναίκα μου -συνειδητή!- ΑΕΚτζού και το μικρό μου γιό ώριμο αρρωστάκι με την ομάδα.

  7. Ο/Η Thomas Silly λέει:

    α) ετοιμαζεται ο κοντος μετα την σημερινη αποφαση της ΕΕΑ ή δεν εχει σχεση Στηβεν ?
    β) ο Μελ οταν λεει κατι υποθετω πως εχει καλυμμενο τον κωλο του , ετσι δεν ειναι? αρα αυτο για τον Βαμβουκα μαλλον κατι ξερει για να το λεει…και φυσικα κ στα @@ του κιολας!!
    γ ) Πιου, Ζοριτς,Σοιλεδης,Πεταυρακης,Πλατελας,Λαμπροπουλος και Μπαρμποσα εγω θα τους σουταρα..
    2 αριστερα μπακ, 1 στοπερ της προκοπης, 1 ακομα κοφτη , 2 εξτρεμ συν 1 επιθετικο ακομα..απο αυτους ο αρ.μπακ , το στοπερ τα 2 εξτρεμ συν ο επιθετικος θα επρεπε να ειναι για βασικη ενδεκαδα..οπως τα βλεπαμε απο την αρχη…στα ιδια ειμαστε ακομα κ τωρα που εχουμε κανει 8-9 μεταγραφες…

  8. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Thomas Silly : Ο κοντός είναι πάντα έτοιμος και είναι το μυστικό χαρτί για την ηρωική έξοδο. Τα έχουμε γράψει. Η ΕΕΑ δεν έχει σχέση, αλλά το γήπεδο.
    Με τον Βαμβούκα μην ασχολείσαι. Σιγά τα ωά.

  9. Ο/Η aek4life λέει:

    Δηλαδή πέσαμε Γ κατηγορία τσάμπα και βερεσέ μέχρι να καταλάβει ο Tiger πως δεν μπορεί να φτιάξει γήπεδο και να την κάνει με ελαφρά ώστε αργότερα nα μας φέρει Θεμιστοκλή; Κανε μου μια σούμα ρε συ Στήβεν πως βλέπεις τα πράγματα στην ΑΕΚ αγωνιστικα ,διοικητικα και τέλος στο γηπεδικό ζητημα…

  10. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς aek4life : Αγαπητέ, η τρίτη κατηγορία ήταν για να έρθει ο tiger. Να πάρει την ΑΕΚ χωρίς χρέη και τζάμπα, όπερ κι έγινε. Θα σου έδινε λοιπόν όραμα για δυνατή ομάδα και για γήπεδο. Πώς αλλιώς να στα έπαιρνε; Στην πορεία έχασε ο Σαμαράς με τον οποίον ήταν κολλεγιά και μετά ήρθε η αστάθεια. Άρα, τον πρόλαβαν οι εξελίξεις, αφού φράγκο δεν βάζει κι αφού δεν έχει και τόσα για να βάλει. Αυτή είναι η σούμα μέχρι τώρα. Για μετά, τα πάντα είναι ρευστά άσχετα που είναι λάθος του που συντηρεί την μπούρδα ιστορία με τον ΟΠΑΠ. Ο κοντός θα παίξει εφόσον την κάνει με ψιλά πηδηματάκια ΚΑΙ για το γήπεδο ΚΑΙ για την ομάδα. Τα έχω γράψει όλα καθαρά. Βέβαια δεν τα βλέπω μαύρα αφού το σκηνικό αλλάζει ανά ΛΕΠΤΟ. Ξέρω πιο πολλά αλλά δεν γράφονται ακόμα