ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΕΕΑ ;

Τα έχετε διαβάσει όλα υποθέτω στα διάφορα ρεπορτάζ, όπως θα έχετε διαβάσει και τα λοιπά κατευναστικά περί της χορηγίας του ΟΠΑΠ ή της επικείμενης χρηματικής τιμωρίας της εταιρείας ΑΕΚ ή της αποφυγής του υποβιβασμού. Κατευναστικά για να μην πέσει κάποια σοβαρότερη ανησυχία στο πλήθος, που έχει δημιουργήσει ελπίδες.

Όπως και να το κάνουμε είναι ενα ακόμα επεισόδιο στον πόλεμο που μαίνεται μεταξύ του παλιού καθεστώτος και του υποτιθέμενου καινούργιου. Στο οποίο όμως, ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΕΑ. Η ΕΕΑ είναι απλά μια επιτροπή που εκτελεί εντολές άνωθεν. Δεν το λέω για να υποστηρίξω τον Μελισσανίδη. Το λέω για να καταλάβετε γιατί υπάρχει ακόμα ομάδα Α και ομάδα Β στην κλήρωση του νέου πρωταθλήματος. Αν η ΕΕΑ είχε κάνει σωστά την δουλειά της, πέρσι αλλά κι άλλες χρονιές, δεν θα είχαν φαληρίσει κάποιες ομάδες στη  μέση της σαιζόν.

Με αυτήν λοιπόν την έννοια, οι όποιες αποφάσεις της ΕΕΑ, είναι απλά για γέλια. Αποφάσεις ειδικά, που δεν στηρίζονται πουθενά, αλλιώς ΔΕΝ θα πέρναγε ο φάκελλος της ΑΕΚ. Ένας φάκελλος, που έχει πλήρες μετοχολόγιο, υγιές ταμείο και αυτοδύναμη οικονομική χρηματοδότηση. Ή λοιπόν τότε έκανε την δουλειά της καλά η ΕΕΑ ( όταν ενέκρινε τον φάκελλο ) ή σήμερα. Και πάντως το 4-3 για μιά απόφαση, είναι ακόμα αστειότερο αφού δείχνει οτι εκεί πέρα μέσα δεν έχουν κι ακριβή νομολογία για αποφάσεις.

Πριν όμως την γυρίσω την πλάκα, ας κάνω μια μικρούλα παρένθεση. Η απόφαση αυτή για άτομο – άλλο περίεργο αυτό – που έχει κάθε δικαίωμα να ασχολείται με την ΑΕΚ αρκεί να μην βάζει λεφτά, ήρθε την επομένη της βαρειάς ήττας του Βαγγέλα στην σούπερ λίγδα. Πλέον δέκα είναι οι ομάδες που άλλαξαν μπλοκ και πήγαν μεμονωμένα στον ΟΠΑΠ αναγκάζοντας και τον Μποροβήλο, να δεχθεί ουσιαστικά την πρώτη πρόταση του οργανισμού, σαν συνεταιρισμός. Αυτό δεν είναι νίκη;

Πέραν όμως των σκέψεων του καθενός, ο χώρος εδώ με όλους τους νυν αλλά και τους τέως αρθρογράφους του, σας έχει κάνει σαφές το τι γίνεται στο παρασκήνιο. Ένα παρασκήνιο που αποκάλυψε κι ο Σαββίδης : Αν ο Μελισσανίδης γίνει Μαρινάκης, θα πάψει να είναι φίλος μου. Κι αυτό δεν αναφέρεται τόσο πολύ στα όργανα που πάντα θα υπάρχουν και πάντα θα άγονται και θα φέρονται, αλλά στα χρήματα που έχει βάλει ο καθένας.

Και που όπως όλοι βλέπετε, στην δικιά μας την μεριά είναι ανύπαρκτα. Είτε μιλάς για παίκτες, είτε μιλάς για γήπεδο. Εδώ ακριβώς βρίσκεται και το ειρωνικό μεγιστάνας. Κι άρα η σημερινή απόφαση, είναι βούτυρο για τον tiger, που πλέον έχει απογοητευθεί για το project γήπεδο. Και πολύ καλά έχει κάνει – πάντα τόνιζα και τονίζω οτι κόσμο θέλουμε κι όχι γήπεδο, τίτλους θέλουμε και το σπίτι θάρθει μόνο του – αφού αρχίζει και βλέπει την αλήθεια με τις αφραγκιές της περιφέρειας, την απώλεια της εξουσίας από τον Σαμαρά με τον οποίον έκανε κάτι μικροδουλειές αλλά και την τεράστια κρίση της χώρας.

Έχουμε δει μεγιστάνες στο παρελθόν όπως βλέπουμε και τώρα. Γνωρίζουμε τις πράξεις των ανθρώπων αυτών, όπως βέβαια και τα αντίστοιχα γρηγορόσημα όταν το μετρητό ρέει. Τι βλέπουμε στην ΑΕΚ; Κάτι απολειφάδια, κάτι ελεύθερους και κάτι Μπάγιεβιτς με Δέλλες να περιφέρονται. Μπορεί βέβαια να βγουν σαν τον καραγκιόζη τον Τσίπρα που πηγαίνει για εθνικός θεματοφύλακας, αλλά το ποδόσφαιρο είναι ελαφριά πιο τεχνοκρατικός χώρος όσο αναφορά το αποτέλεσμα σε σχέση με την πολιτική. Οπότε το συμπέρασμα είναι οτι δεν πάμε και τόσο καλά ή όχι όπως θα περίμενε η μεγάλη μάζα των φιλάθλων μας. Έχουν εξαφανιστεί και τα ρεπορτάζ των διαρκείας….

Ο tiger λοιπόν, αν θελήσει να την κάνει από το όλο σχέδιο, έχει μια χαρά απόφαση σήμερα. Το δήθεν ασυμβίβαστο με τον ΟΠΑΠ, στον οποίον κατέχει ένα ασήμαντο ποσοστό. Μπροστινός των Τσέχων είναι. Επειδή όμως το παίζει επιτυχημένος επιχειρηματίας, δεν θέλει να βγάλει την αλήθεια αυτής της ιστορίας. Του αρέσει να νομίζουν κάποιοι οτι κάνει κουμάντο στον ΟΠΑΠ. Ο οποίος ΟΠΑΠ, δεν ξέρω κι εγώ πόσο θα ζημιωθεί, επειδή η ΑΕΚ δεν θα είναι στα κουπόνια. Δηλαδή ξέρω, αλλά άσε τώρα.

Οπότε ταμάμ έχουμε την γυριστή λόγω ασυμβίβαστου και βάζουμε κι έναν αχυράνθρωπο στην ομάδα για να την τρέξει. Πού να κρυφτεί κι ο κοντός; Βγήκε η χήρα κι έκανε δηλώσεις. Του λέει οτι αγόρι μου θάμαι από πίσω σου να βοηθάω, και τι πρόβλημα νάχει κι ο Θεμιστοκλής; Μην πέσει έξω η εταιρειάρα του; Έτοιμα είναι τα plan b και τα αεροπλάνα c.

Βέβαια όλα αυτά τα λέμε σήμερα, σε ένα φοβερά ρευστό περιβάλλον κι αφού ο άνθρωπος δεσμεύθηκε για τρομερά πράματα. Τα έχουμε ξαναπεί. Ακούει μόνο το ένστικτο του και τίποτε άλλο. Πίστεψε κι αυτός οτι είναι αυτοδημιούργητος. Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα μου. Καλό είναι οτι πιστεύει κανείς, αρκεί να μην προσβάλει την νοημοσύνη του διπλανού του. Όταν θέλεις να προσβάλεις κάτι, καλώς δημιουργείς και την αυλή σου. Όταν όμως κάποιοι δεν είναι αυλή, τότε σίγουρα έχουν εγκυρότερη γνώμη, κάνουν κριτική χωρίς ιδιοτέλεια για το καλό της ομάδας και δεν ασχολούνται με κατασκευασμένα δημοσιεύματα, αφού όλοι ξέρουν το πώς δουλεύει ο τύπος στην Ελλάδα. Και κουτόχορτο οι επισκέπτες του χώρου αυτού δεν τρώνε. Ούτε και ψέματα ακούνε.

Είναι τελειωμένα τα πράματα; Όχι βέβαια. Ο πόλεμος συνεχίζεται και θάχει κι άλλα επεισόδια. Το πολιτικό περιβάλλον είναι ρευστό κι όλα αλλάζουν στην στιγμή. Αλλά, όπως και να το κάνουμε, ένας μεγιστάνας, ουδέποτε στηρίζεται στο περιβάλλον το πολιτικό. Εκτός αν είναι κρατικοδίαιτος. Εκτός αν δεν είναι μεγιστάνας. Οπότε πράγματι περιμένει τον Λαφαζάνη ή τον Σκουρλέτη, να βρουν τα πατήματα τους. Κι οπότε κι εμείς καλά κάνουμε και περιμένουμε την ανάπτυξη μέσω συμφωνίας που όμως δεν την πιστεύει αυτός που την υπογράφει.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

4 Responses to ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΕΕΑ ;

  1. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Steven: Εάν αυτό εννούσε ο Σαββίδης.λέγοντας το “να μη γίνει ο Μελισσανίδης Μαρινάκης”,τότε μάλλον πρέπει να πούμε πως την παραπάνω κουβέντα έπρεπε να την πει ο Μελισσσανίδης στον Σαββίδη,δεδομένου πως ο τελευταίος έχει χώσει και καμιά 50αρια μύρια. Το ότι “δεν πιάνουν τόπο” τα περισσότερα,είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
    Ο άλλος τί έχει βάλει εκτός από “τα αρχίδια του” όπως χαρακτηριστικά-άν αληθεύει- ειπώθηκε από τον ίδιο στον Βάμβουκα;

    Δεδομένου του ότι ο Νικολαίδης “πρόλαβε” τις εξελίξεις και πριν την σημερινή απόφαση φώναξε προ ημερών “παρόν”, λέει πολλά φαντάζομαι.
    Αν και δεν καταλαβάινω διατί η ΑΕΚ θα είναι περισσότερο ή λιγότερο “πειστική” νομικά,με το να αντικατασταθεί ο μπροστινός Ασλανίδης με έναν άλλο μπροστινό.
    Εκτός από επικοινωνιακούς λόγους βέβαια, οι οποίοι είναι προφανείς. Μέχρι και τα διαρκείας θα “σηκώσει” ο κοντος.

    Οι νέοι ηλικιακά ΑΕΚτζίδες,είναι αλήθεια πως τρώνε πολύ κουτόχορτο,αφού βλέπουν-μέσα από τα γυαλιά των Κετσετζόγλιδων, έναν Μελισσανίδη με “καραβιές λεφτά” και το κυριότερο,ότι έχει την διάθεση να τινάξει την μπάνκα στον αέρα. Φευ.
    Οι λιγότερο και περισσότερο παλιότεροι ΑΕΚτζίδες,ξέρουμε καλά “τι εστί βερύκοκο”.
    Ο Μελισσανίδης,δεν είναι παρά ένας “Ντάνι Ντε Βϊτο” με καλύτερο χαμόγελο.

    Επειδή όμως είναι πείσμων και ξεροκέφαλος,με τον έναν τρόπο ή τον άλλον,θα συνεχίσει. Αρκέι βέβαια να μην αναγκαστεί να βάλει λεφτά γι αυτό. Διαφορετικά παίρνει δρόμο την άλλη ώρα. Οπως γενικά και από όλα τα “πρότζεκτ” που χρειάζονται ρευστό,όπως η γάτα που της έχουν βάλει νέφτι στον κώλο.

    Τέλος πάντων. Αντε να δούμε τί θα γίνει με δ’αύτονε. Είναι με το χαλκά στο λαιμό,σαν την τίγρη που έκανε δώρο ο “Σημαδεμένος” στην γκόμενά του.
    Σε καμιά δεκαριά χρόνια,τον βλέπω να γίνεται ατραξιόν σε κανένα κότερο του Λάτση και να υποδέχεται τους καλεσμένους.

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Χρήστο : Για το πολύ τελευταίο σου, μπορεί να θέλει κάποιος να μπει και σε άλλο παρασκήνιο, αλλά εκεί υπάρχουν οι γνωστοί Καρτράιτ, που δεν θέλουν κι άλλους μεγιστάνες ανάμεσα τους. χαχαχα Εκεί ακούν πανεπιστήμια κανονικά.

  3. Ο/Η Savvi λέει:

    Έχουν και έχουν δει πράγματα τα ματάκια μας αλλά να ξαναδώ τον Ντέμη στην ΑΕΚ έλεος. Μπορεί να μην είμαι γνώστης του παρασκήνιου αλλά πρώτα είμαι Έλληνας πολίτης και μετά ΑΕΚ. Δηλαδή τι να δεχτώ; Τον άνθρωπο που έλεγε δεν πληρώνω ΦΠΑ για να κάνω μεταγραφές και να πάρω πρωτάθλημα. Δηλαδή τα χρέη δεν είχαν ονοματεπώνυμο και δεν αναφέρομε μόνο στον Ντέμη (αυτός δεν έκανε αυτή την υπέροχη δήλωση;). Και ποιος το πλήρωσε αυτό; Το σωματείο ΑΕΚ και ο λαός της ΑΕΚ. Τα χρέη όμως με ονοματεπώνυμο πήγαν στον Ελληνικό λαό. Είπαμε όμως εδώ κανένας δεν τιμωρείτε….Το μόνο που χρειάζεται είναι να ξέρεις τον κατάλληλο άνθρωπο για να σου κάνει την δουλειά. Και όλα καλά μετά αγκαλίτσες και φιλάκια όλοι μαζί. Αλλά τι να πεις σε μία χώρα φουλ στην διαφθορά

    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B5%CE%AF%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%B8%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%82

    την οποία βαφτίσανε αναπτυσσόμενη για να κρύψουν τα τεράστια προβλήματα μίας υποανάπτυκτης χώρας.

    Τώρα εσύ(γενικά μιλάω) βγες και πες ότι υπάρχει σωτηρία μνημόνιο-αντιμνημόνιο ένα και το αυτό.

  4. Ο/Η netrino λέει:

    Kαρφάκι δεν μου καιγεται τι εστί Μελισσανίδης επιχειρηματικά, προφανως κ ειναι επιτυχημένοςΣαν ποδοσφαιρικός παράγοντας παντως μου φαινεται αναχρονιστικός μάλλον ξεχασμενος στα 90ς
    Ο,τι αφήνεις σε αφήνει.