Δίλημμα: Ντέμης ή Κατσουράνης

Έχουμε προβλέψει εδώ και καιρό ότι επίκειται επανεμφάνιση του Ντέμη στα διοικητικά της ομάδας.  Η συνέντευξη του Ντέμη στην Καθημερινή, στην οποία είπε “έχω μάθει ποτέ να μη λέω ποτέ” σχετικά με την επιστροφή του στην ΑΕΚ, τροφοδότησε κάποια σχετική φιλολογία. Μετά, βέβαια, υπήρξε ένα άρθρο σε ένα σκανδαλοθηρικό περιοδικό για την έντονη αντίθεση της Δέσποινας σε τυχόν επιστροφή του, το οποίο δε φαίνεται να βγήκε από το κεφάλι της συντάκτριας, γιατί αναφέρεται σε γεγονότα που δύσκολα θα γνώριζε μια δημοσιογράφος σε ένα τέτοιο περιοδικό.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι, ενόψει των εξελίξεων σχετικά με την ΕΕΑ, αλλά και της αδειοδότησης της ΑΕΚ για την Ευρώπη, θα χρειαστεί κάποιος πρόεδρος στην ομάδα ο οποίος δε θα είναι τόσο στενά συνδεδεμένος με το Μελισσανίδη, όσο ο Ασλανίδης.  Αν μάλιστα κάνει και γκελ στον κόσμο, τόσο το καλύτερο, ειδικά αν υπάρξουν κι άλλες καθυστερήσεις στο θέμα του γηπέδου.

Μέχρι τώρα πίστευα ότι ο Ντέμης ήταν η μόνη επιλογή προς αυτή την κατεύθυνση. Διαβάζοντας όμως την τελευταία συνέντευξη του Κατσουράνη, θεωρώ ότι ίσως πλέον υπάρχει και δεύτερη. Τα σχετικά σημεία της συνέντευξης, στα οποία αναφέρεται στην ΑΕΚ, κατωτέρω:

Στο… τραπέζι έπεσε και η επιστροφή του στην Ελλάδα από την Μπενφίκα. Ο Κώστας Κατσουράνης τόνισε ότι προτεραιότητά του ήταν να επιστρέψει στην ΑΕΚ και επικοινώνησε -αρχικά- με τους υπεύθυνους της. Ωστόσο, διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα να συμβεί αυτό, αλλά –μάλιστα- και από την Ένωση του έκαναν γνωστό ότι χρειάζονται τα χρήματα από την ενδεχόμενη μεταγραφή του σε μια άλλη ομάδα. «Από την μεταγραφή μου στον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ πήρε ένα εκατομμύριο», τόνισε και ξεκαθάρισε ότι «εάν ήθελε η ΑΕΚ εγώ δεν θα πήγαινα». Ωστόσο υπογράμμισε ότι στους πράσινους έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε στην παρουσία του στην ομάδα.

Το κεφάλαιο ΑΕΚ και όχι μόνο:

«Η ΑΕΚ ήταν η πρώτη μεγάλη ομάδα και θεωρώ ότι ο κόσμος της είναι διαφορετικός από αυτά που έχουμε συναντήσει στην Ελλάδα. Είμαι οπαδός της ΑΕΚ, θέλω να πηγαίνει καλά η ομάδα και να κερδίζει. Σε ό,τι αφορά το σε ποια ομάδα αγαπήθηκα περισσότερο, θεωρώ ότι αυτό συνέβη σε όποιον σύλλογο αγωνίστηκα. Για την Μπενφίκα και την Ινδία είναι σίγουρος. Ειδικά στην Μπενφίκα, ακόμη και τώρα ξέρω ότι με εκτιμούν και αντιμετωπίζουν με σεβασμό.

Το φινάλε της καριέρας του:

«Τελείωσα την καριέρα μου όπως ήθελα, βοηθώντας μια μικρή ομάδα στην Αυστραλία. Εντελώς τυχαία φορούσε κιτρινόμαυρα, ίσως ο Θεός να ήθελε να γίνει έτσι. Τελείωσα γεμάτος από το ποδόσφαιρο. Με βοήθησε ο Θεός και δεν είχα τραυματισμός, έκανα σχετικά καλή ζωή και όλα πήγαν καλά».

-πώς μπορεί από παιδί που υποστήριζε τον Παναθηναϊκό να δηλώνει πλέον ότι είναι ΑΕΚ:

«Είναι πολύ εύκολο. Άλλο στην 6η δημοτικού που κάνεις πλάκα με τους φίλους σου και άλλο να είσαι παίκτης της ΑΕΚ και να πανηγυρίζεις τα γκολ, με τους συμπαίκτες και τον κόσμο. Υπάρχει άλλο δέσιμο».

-για την επιστροφή του στον ΠΑΟ. Εάν και τότε «ξύπνησε» μέσα του η αγάπη του για τον Παναθηναϊκό που είχε από παιδί:

«Όχι και τότε ήμουν ΑΕΚ. Ήμουν επαγγελματίας όμως. Στον Παναθηναϊκό τα έδωσα όλα. Ό,τι είχα και δεν είχα. Το μεγαλύτερο μέρος που ήμουν στην ομάδα, ήμουν σε καλή κατάσταση και προσπάθησα για το καλύτερο».

-Για το θέμα «Βάλνερ»:

«Ναι έπρεπε να στεφθεί πρωταθλήτρια η ΑΕΚ, τότε… Και ήταν πρωταθλήτρια στον αγωνιστικό χώρο»

-για την αντίδραση του Ολυμπιακού:

«Δεν αντιλέγω ότι υπάρχουν κανονισμοί. Αλλά από την στιγμή που χάνεις ένα παιχνίδι στο γήπεδο δεν ηθικό να παίρνεις τους βαθμούς στα χαρτιά. Μετά έγιναν πολλά πάρα πολλά λάθη και η ΑΕΚ έφτασε στο σημείο να πέσει.

-εάν ήθελε να παίξει στον Παναθηναϊκό μετά την Μπενφίκα

Αρχικά μίλησα με ΑΕΚ. Δεν υπήρχαν όμως οι συνθήκες να επιστρέψω, ούτε σημεία επαφής. Μου μεταφέρθηκε ότι υπήρχε μια ρήτρα βάσει της οποίας η ΑΕΚ θα έπαιρνε λεφτά εάν έπαιζα σε μια ελληνική ομάδα. Μου είπαν ότι έχουν ανάγκη τα χρήματα. Και έτσι μίλησα με τον Παναθηναικό και πήγα εκεί. Η ΑΕΚ πήρε ένα εκατομμύριο από την μεταγραφή αυτή.

Post By Γιώργος Κιντής (76 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

11 Responses to Δίλημμα: Ντέμης ή Κατσουράνης

  1. Ο/Η netrino λέει:

    δε γνωριζω αν παίξει κάποιο ρόλο αλλά ειναι φοβερά αντιπαθής στον κόσμο,

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Kαι αφού είναι αντιπαθής στον κόσμο, σίγουρα έχει θέση στην διοίκηση.
    Δεν καταλαβάινω πραγματικά αυτήν την διάθεση αναπόλησης και ανακύκλωσης.
    Λες και δεν υπάρχει ένας οποιοσδήποτε να κάτσει στην καρέκλα που απλά να ξέρει την προπαίδεια και να προσέχει το ταμείο. Γιατί άλλον ρόλο δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να έχει,αφού κουμάντο θα κανει άλλος. Ο γνωστός “άλλος”.
    Αυτό που πρέπει να κάνει “γκελ” στον κόσμο, είναι η ομάδα αυτή καθ αυτή.
    Η αύξηση των θεατών και η άνοδος των εσόδων,μόνο από κει μπορεί να έρθει.
    Δεν περισεύουν χρήματα για να έρθει ο άλλος στο γήπεδο για να δει τη μουτσούνα του κάθε Ντέμη ή του κάθε Κατσουράνη. Κάποτε,ναι, έπιανε το κολπάκι. Γιατί περί κόλπου πρόκειται.
    Και μπορεί να υπάρχει π.χ. το παράδειγμα της Μπάγερ,που δίνει την καρέκλα του προέδρου της ομάδας σε Ρουμενίγκε,αλλά στο Δ.Σ, βρίσκονται πέντε μεγαλοβιομήχανοι,που αφορούν στο 30% του ΑΕΠ της Γερμανίας.
    Δεν έχουν βγάλει “δίσκο” στο Μόναχο να ζητιανεύουν από τον κόσμο μια για να πληρώσουν τον αρχιτέκτονα, την άλλη για να αγοράσουν ότι σκουπιδαριό υπάρχει σαν εμψυχο υλικό και την παράλλη να ζητάνε και υπομονή.
    Ας βρεθούν αύριο το πρωι καμιά 50αριά εκατομύρια για το γήπεδο και καμιά 20αρια για την ομάδα και τότε,ναι. Ας βάλουν και τον Κατσουράνη πρόεδρο,ας βάλουν τον Αρδίζογλου,ας βάλουν και τον Χατζηχρήστο.
    Αλλωστε-όπως προείπα- ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ;

  3. Ο/Η Kostis λέει:

    Για τον Ντεμη, περα απ’την Δεσποινα, αποκλειω ο ιδιος να θελησει να ξεφτιλιστει μπαινοντας σαν μπροστινος. Δεν θεωρω τυχαια την προσφατη αναφορα του για πιθανη επιστροφη, ομως αν ερθει στο προσκηνιο ποτε θα θελει να ερθει σαν πρωτος, με εξουσια. Ασε που αποκλειω να συμφωνει με βασικες επιλογες που εχουν γινει και γινονται ακομα, ασε και που γνωριζει πως ο ερχομος του μονο φασαριες θα φερει: Θα ξεσηκωσει κατι πειρατες και τους αλλους, τους πατρινους νεοριτζιναλ, ολοι αυτοι μπορει να ειναι αμελητεες ποσοτητες αλλα κανουν θορυβο. Ο θορυβος ειναι οτι θελει να αποφυγει, την στιγμη αυτη κυριως, ο Μελισσανιδης, αρα ουτε αυτος φανταζομαι πως θα προκρινει μια τετοια επιλογη. Ο Κατσουρανης απο την αλλη δεν ειναι και ο συμπαθεστερος σε μεγαλη μεριδα οπαδων και γνωστος για την φιλια του με τον Ντεμη, αρα και αυτος οχι ο καταλληλοτερος. Υποθεσεις κανουμε βεβαια, ομως δεν βλεπω πιθανα ουτε το ενα ουτε το αλλο σεναριο.

  4. Ο/Η παλιουρας λέει:

    καποτε σας βρωμαγε ο ντεμης και αδημονουσατε για τον αρχιλαμογιο τιγρακο (ο στηβεν το εκοβε φετες απο τη σιγουρια για το οραμα του πουρακλα…που ηταν ετοιμος να βαλει 70 εκατομυρια πορδες για να μας εκτοξευσει, αλλα δεν τον αφηναν…)…
    τωρα σας βρωμαει ο αρχιλαμογιος…
    κοιτα να δεις που θα αδημονειτε για ντεμη σε λιγο…
    Ασε που και το ΟΔΔΥ δεν θα ακουγεται ασχημη ιδεα …

  5. Ο/Η Γιώργος Κιντής λέει:

    Ώπα, το να λες ότι εγώ προσωπικά αδημονούσα για Τίγρη είναι ανέκδοτο. Όσο για τον ΟΔΔΥ, ήταν κατά βάση δική μου επιλογή (αφού, δυστυχώς, αποφασίσαμε να μην πιέσουμε το Σουφλιά για το Ελληνικό όταν το απέρριψε ο Παναθηναϊκός, παρά τις τότε διαφωνίες μου). Ο ΟΔΔΥ κατά τη γνώμη μου δεν παίζει σήμερα με τίποτε, διότι δεν έχει πια οικονομική αξία το εμπορικό κέντρο που θα χρηματοδοτούσε το γήπεδο. Εάν οι προσπάθειες να γίνει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια αποτύχουν, η καλύτερη λύση για την ΑΕΚ πιστεύω ότι είναι το ΟΑΚΑ (με βύθιση του αγωνιστικού χώρου, ώστε να γίνει ποδοσφαιρικό). Το έχω γράψει και σε άρθρο το Μάιο του 2013. http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=39428&subid=2&pubid=129372892

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς παλιούρας : Φίλε, δεν είμαστε όλοι ένα, ούτε είμαστε στρατός. Ο καθένας γράφει ό,τι θέλει κι αναλόγως κρίνεται. Αν λοιπόν ξαναδιαβάσεις τι έχω γράψει, θα δεις οτι προσωπικά επιμένω, άσχετα αν πιέζω μέσω κριτικής. Εγώ θάλεγα να κάνεις λίγη υπομονή. Φυσικά μιλάω για την ομάδα. Το γήπεδο, μου είναι παντελώς αδιάφορο.

  7. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Μιας και πηγε η κουβεντα, προς το παρον για τον Τιγρη καταλληλοτερος χωρος απο το οικοπεδο της ερα δεν υπαρχει. Με την μεσω του ρυθμιστικου μετατροπη του Αλσους σε μητροπολιτικο παρκο (που και το ΣτΕ εκθειαζει στην προσφατη αποφαση του) η παραχωρηση και αλλων στρεμματων για εκμεταλευση ειναι θεμα χρονου και, αν προσθεσεις και τα στρεμματα της μπριτανικα που ανηκουν στην πειραιως και περιμενει στην γωνια, το τοπιο στην ΝΦ μεσα στην επομενη δεκαετια θα αλλαξει. Παει προς “Μοντε Καρλο”, ετσι δεν μας εγραφε οτι θελει να κανει ο Τιγρης την Νεα Φιλαδελφεια ο Ανδρεας ο Δηματος; Αυτα βλεπει ο Βασιλοπουλος και αντιδρα και μαλιστα ακομα παραπανω, αφου δεν φτανει που αλλαζει το τοπιο παρα την θεληση του αλλα και ερημην του, αφου ο Δημος χανει την χρηση του Αλσους μετα απο 45 χρονια, μενοντας χωρις κομματι απο την πιττα κι’απο πανω! Λογικα αναμενεται λοιπον η αντιδραση του να ειναι σθεναρη στην τριμερη που ζητησε και να το παλεψει μεχρις εσχατων. Το προβλημα ειναι ποιος θα πληρωσει το γηπεδο αν ο Βασιλοπουλος πετυχει να περιορισει τις δυνατοτητες του για παραπλευρα εσοδα (ρητορικο βεβαια)…

  8. Ο/Η Kostis λέει:

    Μιας και πηγε η κουβεντα, προς το παρον για τον Τιγρη καταλληλοτερος χωρος απο το οικοπεδο της ερα δεν υπαρχει. Με την μεσω του ρυθμιστικου μετατροπη του Αλσους σε μητροπολιτικο παρκο (που και το ΣτΕ εκθειαζει στην προσφατη αποφαση του) η παραχωρηση και αλλων στρεμματων για εκμεταλευση ειναι θεμα χρονου και, αν προσθεσεις και τα στρεμματα της μπριτανικα που ανηκουν στην πειραιως και περιμενει στην γωνια, το τοπιο στην ΝΦ μεσα στην επομενη δεκαετια θα αλλαξει. Παει προς “Μοντε Καρλο”, ετσι δεν μας εγραφε οτι θελει να κανει ο Τιγρης την Νεα Φιλαδελφεια ο Ανδρεας ο Δηματος; Αυτα βλεπει ο Βασιλοπουλος και αντιδρα και μαλιστα ακομα παραπανω, αφου δεν φτανει που αλλαζει το τοπιο παρα την θεληση του αλλα και ερημην του, αφου ο Δημος χανει την χρηση του Αλσους μετα απο 45 χρονια, μενοντας χωρις κομματι απο την πιττα κι’απο πανω! Λογικα αναμενεται λοιπον η αντιδραση του να ειναι σθεναρη στην τριμερη που ζητησε και να το παλεψει μεχρις εσχατων. Το προβλημα ειναι ποιος θα πληρωσει το γηπεδο αν ο Βασιλοπουλος πετυχει να περιορισει τις δυνατοτητες του για παραπλευρα εσοδα (ρητορικο βεβαια)…

  9. Ο/Η Γιώργος Κιντής λέει:

    @Ανώνυμος: Αυτό με το Monte Carlo δεν το θυμόμουν, αν είναι έτσι θα είναι το τρίτο ελληνικό Monte Carlo μετά από του Μαρινάκη στον Πειραιά και του Αχιλλέα στο Βόλο. Υπάρχει βέβαια και το Monte Carlo του Πέτρου Στάθη στο Μαυροβούνιο (αυτό υπαρκτό).

    Τώρα, ακόμη κι αν υπήρχε σχέδιο παραχώρησης κι άλλων στρεμμάτων για να χρηματοδοτηθεί το γήπεδο, απλά δε νομίζω ότι βγαίνουν τα νούμερα. Ακόμη και με τα 20 εκ. της περιφέρειας μένουν γύρω στα 60 εκ. (δεδομένου ότι η αύξηση κεφαλαίου της Δικέφαλος απέφερε νομίζω κάτω από 2 εκ.) Τα οικόπεδα στη Νέα Φιλαδέλφεια σήμερα κάνουν κάτω από 1 εκ. το στρέμμα, εντός σχεδίου, χωρίς περιορισμούς κ.λπ. Υπήρχε θεωρείς σοβαρό ενδεχόμενο να έπαιρνε εξήντα στρέμματα από το άσος ο Μελισσανίδης για «παράπλευρα έσοδα»; Για να τα κάνει τι; Μεζονέτες; Δε νομίζω ότι ισχύει η συλλογιστική σου.

    Τα βασικά προβλήματα του χώρου στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι δύο: το πρώτο ότι είναι μικρός κι άρα δεν επιτρέπει την ανάπτυξη εμπορικών χρήσεων που (σε άλλες εποχές) θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν το γήπεδο. Ο δεύτερος είναι ότι δεν έχει καλή πρόσβαση. Αυτό σημαίνει αφενός ότι οι (έστω λίγες) εμπορικές χρήσεις θα είναι χαμηλότερης αξίας κι αφετέρου ότι, λόγω κυκλοφοριακής επιβάρυνσης, είναι πιθανό να υπάρξουν προσφυγές κατά της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (είναι προφανές ότι ο δήμος εκεί το πάει).

    Ο συνδυασμός των δύο αυτών προβλημάτων αυξάνει το κόστος του έργου που πρέπει να χρηματοδοτηθεί από μη εμπορικές πηγές (περιφέρεια, δωρεές κ.λπ.). Η εκλογή Βασιλόπουλου (του μόνου υποψήφιου που ήταν ανοιχτά κατά του γηπέδου) σε ένα δήμο γεμάτο ΑΕΚτζήδες, νομίζω απέδειξε ότι για τους πολιτικούς δεν έχει ψηφοθηρική αξία η χρηματοδότηση του γηπέδου της ΑΕΚ. Τώρα, για τυχόν άλλα παράπλευρα οφέλη που θα μπορούσαν να έχουν οι πολιτικοί δεν ξέρω, αλλά είναι γνωστό ότι ο Τίγρης είναι γενικά σφιχτός σ’ αυτά. Οπότε, καταλήγουμε ότι το βασικό πρόβλημα είναι τα λεφτά.

    Αν έχουν βάση κάποια πράγματα που μου είχε πει ο μακαρίτης ο Γιάννης ο Ξενάκης, η εναλλακτική αν δεν προχωρήσει η Νέα Φιλαδέλφεια είναι η μακροχρόνια μίσθωση του ΟΑΚΑ. Έχουν γραφτεί και κάποια σχετικά άρθρα, π.χ., εδώ http://www.sport24.gr/football/apo-olympiako-stadio-se-athens-arena-gia-panathhnaiko-aek.3388438.html

  10. Ο/Η Kostis λέει:

    @Γιωργο, για να κανω σαφεστερη την ερμηνεια μου, θεωρω πως ο Μελισσανιδης τοσα χρονια εχει βρει, η τουλαχιστον ετσι πιστευει, τον τροπο να φερνει καποιο πληθος καθημερινα στην ΝΦ (το καραϊσκακης απεδειξε πως η υπαρξη μονο του γηπεδου δεν αρκει) και το ρυθμιστικο (που παραχωρει 20 στρεμματα αλσους σε ιδιωτες για εκμεταλευση) του δινει την ευκαιρια να εχει κερδος απο την παρουσια αυτην του κοσμου. Ποσο κερδος δεν γνωριζω, αυτος ξερει και αν κατι φανταζομαι εγω θα’ταν ακυρο να το γραψω, παντως ακομα κι’αν δεν γινει “Μοντε Καρλο”, οτι μπει στην τσεπη θα ειναι προς οφελος (και) της ΠΑΕ ΑΕΚ. Γιατι αυτη θα ειναι που, μεσω ενοικιου που θα πληρωνει στην δικεφαλος η με οποιονδηποτε αλλον τροπο θα προβλεπει η μεταξυ τους συμβαση, θα πληρωσει τα σπασμενα. Κατα τα αλλα, οποιος φτιαξει και ελεγξει το γηπεδο εχει εξασφαλισει την υστεροφημια του και τον ελεγχο της ΠΑΕ χωρις να βαλει φραγκο παρα μονο στο γηπεδο, που ουσιαστικα ειναι τοποθετηση χρηματων και μπορει να πουληθει, ολοκληρο η μερος του, οπως εκανε ο Κοκκαλης με το καραϊσκακης.

    Οι αποψεις που ειχατε εσεις για το γηπεδο με εβρισκαν εξαρχης συμφωνο και παλιοτερα, που εγραφα συχνα σε Αεκτζηδικα μεσα, εγραφα για “γηπεδακι αναμεσα σε σπιτακια και δρομακια” που δεν επρεπε να γινει. Οι καιροι βεβαια αλλαξαν και αυτην την στιγμη χωρητικοτητα ανω των 30.000 θεσεων ειναι αξιοπρεπης. Εχει γινει πολλη δουλια προς μια συγκεκριμενη κατευθυνση αλλα αν γινουν εκπτωσεις απο το αρχικο σχεδιο και δεν αποκατασταθουν οι σχεσεις με το μεγαλο μερος του κοσμου που αντιδρα και τον δημο ποιος θα δεχθει να βαλει τα λεφτα του, οταν μαλιστα το κοστος ανερχεται στα υψη που αναφερει αλλου καποιος φιλος; Στην περιπτωση που κολλησει το πραγμα, ο χωρος του ΟΑΚΑ ειναι ο ιδανικοτερος και απο πλευρας προσβασης αλλα και εγγυτητας στις περιοχες που υπαρχει ο πυρηνας των Αεκτζηδων και γραφτηκε η Ιστορια της. Και αυτα ειναι αρκετα για οποιους δεν υποβιβαζουν (ασυνειδητα θεωρω) την ΑΕΚ σε συνοικιακη ομαδα που δεν μπορει να υπαρξει αλλου παρα μονο σε μια μικρη συνοικια.

  11. Ο/Η Thomas Silly λέει:

    σε καιρους χαλεπους η καλυτερη και πιο συμφερουσα οικονομικα επαγγελματικη θεση ειναι να εισαι προεδρος στην ΑΕΚ.
    θα παιρνεις εναν σκασμο λεφτα απλα για να παριστασε στα Δ.Σ στη λιγδας και σε κανενα αγιασμο της ομαδας.
    που στελνουμε βιογραφικα? Αεκτζης κ εγω κ μαλιστα με αρκετες συμπαθειες στον κυκλο μου..