Να περναει η ωρα

Αφου εχουν εξαντληθεί τα θεματα και αρα εχει βρεθει μια λυση (θετικη η αρνητικη δεν εχει σημασια) σε όλα τα αλλα για το project, χτες ειχαμε την συναντηση με την περιφερειάρχη για το γνωστο και φλεγον ζητημα: Τα λεφτα, δηλαδη τα 20εκκ που υποσχεθηκε ο Σγουρος και τα οποια και η Δουρου εχει εγγραψει στον προυπολογισμο.
Βεβαια το τι εγγραφουμε και το τι κανουμε, για οσους εχουν μια μικρη εστω ιδεα από προυπολογισμους, ισολογισμους κλπ είναι η μερα με τη νυχτα. Να μη παμε στους προυπολογισμους του Ελληνικου κρατους που ειναι bugs bunny κανονικος, ας  γινω λιγο πιο συγκεκριμενος:  η ΑΕΚ επι χρονια διοικησης του αμεμπτου κοντου, εγραφε στο ενεργητικο του ισολογισμου της τα λεφτα του Ψωμιαδη (και αν δεν κανω λαθος τα κερδη του 44- ο Γιωργος ισως ξερει καλυτερα)! Ο λογος φυσικα ηταν ενας: να ισοσκελισουμε οσο γινωταν το ‘παρτυ’ που γινωταν με το ταμειο, δηλαδη τις ΑΡΠΑΧΤΕΣ τυπου Ενσαλιβα που σε ένα βραδυ μεσα (κυριολεκτικα) ακρίβυνε κατά 300,000 ευρω! Μπορει οποιος θελει να δει τον ισολογισμο του 2005 (ΦΕΚ ΑΕ-ΕΠΕ 12656/2005) , του 2006 (ΦΕΚ ΑΕ-ΕΠΕ 13408/2006) κλπ.
Η συναντηση λοιπον ηταν τοσο σοβαρη που σε αυτην μετείχαν ο … Παντζας (είναι αρκετο προσον να εισαι ο γιος του σαιξπηρικου Παντζα), ο ντεν ξερω μπρε ελληνικα μετα από 35 χρονια Μπαγεβιτς, ο Ασλανιδης ως γιατρος-προεδρος για το εφε, και ο Αλεξιου που κανεις δε ξερει τι δουλεια εχει η ΕΡΑ με ένα project ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ που είναι η Δικεφαλος και της ΠΑΕ! Απο τη στιγμη μαλιστα που σε εκεινη την αλησμονου μνημης συνεδριαση καμμια 50αρια (και αμα απο τους 12-13 ΧΙΛΙΑΔΕΣ μελη) δια βοης εδωσαν το παραχωρητηριο στην ΠΑΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ!

Ειχαμε βαλει και 2-3 τεχνοκρατες από κάθε μερια για να δειχνει σοβαρη η ολη διαδικασια.
Σε ένα τραπεζι λοιπον ο Παντζας, ο εγγυητης να μιλαει Νικαιωτικα, το Σερμπο, ο doctor η δουρου και 5-6 παρατρεχαμενοι, να μιλησουν για τα λεφτα ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ. Οποτε φανταζεστε το επιπεδο της συναντησης..

Οπως ειπα και προχτες φανταστειτε την αναλογη συνατηση του θειου (που φυσικα ποτε δεν εγινε μιας και ΟΛΑ λυθηκαν σε συννενοηση με το αφεντικο και οχι με υπαλληλακους). Να σκαει δηλαδη ο θειος σε μια περιφερεια ( oh dear oh dear) με τον Καραπαπα, το Βρετζο και τον Τσουκαλα για να ζητησει λεφτα..
Το οποιο επιπεδο και διατυπωθηκε ξεκαθαρα με μια ανακοίνωση που ειχε γραφτει ΠΡΙΝ την συναντηση και διανεμηθηκε κατά τη διαρκεια της!! Δεν περιμεναν ΚΑΝ να τελειωσει η συναντηση-παρωδια για να βγαλουν την ανακοινωση που ειχαν γραψει ετσι κ αλλιως. Αυτά ουτε ερασιτεχνες τυπου Βαγιας και Αρκαδη δε τα κανουν.
Η δε ανακοινωση είναι μια ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΤΣΥΡΙΖΑ ανακοινωση Δουρου που λεει λεει και δε λεει ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ: η αναβάθμιση (σ.σ. ποια αναβαθμιση?) των αθλητικών εγκαταστάσεων (σ.σ ποιων εγκαταστασεων υπαρχει καποια εγκατασταση και δεν την βλεπουμε?) οφείλει να σέβεται το νομικό πλαίσιο, το περιβάλλον, τους πολεοδομικούς κανόνες. Και δεύτερον ότι όλα θα περάσουν μέσα από διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, τις ερασιτεχνικές ομάδες και την ανταποδοτικότητα στην αυτοδιοίκηση.

Δηλαδη για να καλαταβω ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να ΜΗΝ ΣΕΒΩΝΤΑΙ το νομικό πλαίσιο, το περιβάλλον, τους πολεοδομικούς κανόνες?
Μπλα μπλα μπλα μπλα, το γηπεδο θα το πουμε Δουρου Αρενα, και αποφασίστηκε να συσταθεί μια κοινή ομάδα δράσης, η οποία θα έχει ως στόχο να ασχολείται με τα ζητήματα του γηπέδου που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας, προκειμένου να αντιμετωπίζονται άμεσα και να μην προκείμενου άλλες καθυστερήσεις στο πρότζεκτ.
Εγω ο αφελης ρωταω εδω: Τα λεφτα υπαρχουν (καλα λεμε και μια κουβεντα παραπανω), η περιφερεια ΑΡΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ είναι μαζι σου, το ΣτΕ είναι μαζι σου, εισαι νομιμος 100%, την εκταση την εχεις. ΠΟΙΟΣ μπορει να δημιουργήσει πρόβλημα που θελει και ολοκληρη επιτροπη να το λυσει? Η μηπως κατι επρεπε να πουμε ότι καναμε και – ως συνηθως στην Ελλαδα- φτιαξαμε μια επιτροπη?
Με λιγα λογια: Μηδεν από Μηδεν ισον Μηδεν. Αοριστιες, επιτροπες και ‘καλο’ κλιμα. Οποιος περιμενε από αριστερο πολιτικο τιποτε παραπανω, να σκεπαστει γιατι πιανουν τα κρυα σιγα σιγα.

ΥΓ Ανοιξε το e-shop! Μετα από χρονιες προσπαθειες και απειρες εργατοωρες, μια δουλεια που κανει συνηθως 5-7 μερες (πιο πολυ χρονο περνουν τα templates δηλαδη το δημιουργικο ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΕΤΟΙΜΟ) ανοιξε το καταστημα και εχει 44 ολοκληρους κωδικους! Για να δωθει μια ιδεα το αναλογο μαγαζι του ΠΑΟ εχει 270 κωδικους..
Ότι πουλαει η Nike εχουμε δηλαδη, μη φανταστειτε ότι καναμε κανα δικο μας προιον: κανα μπρελοκ, κανα τασακι, κανα αναπτηρα εστω που κανει 1 ευρω.. Ουτε καν ΕΝΑ ΛΑΒΑΡΟ, η μια σημαια. Εχει ένα ρολοι 305 ευρω (τσαμπα πραγμα- τα νορμαλ Armani εχουν κατω απο  200 στο internet για να συγκρινουμε..) και φυσικα το βιβλιο που δεν είναι διαθεσιμο!
Η κανουμε καλη δουλεια η παιζουμε. Και φτηνα μαλιστα, 69.21 ευρω η φανελλα (με ονομα και μεταφορικα). 14,90 αμα θες σορτς μαυρο η κιτρινο αλλα 24,90 αμα θες λευκο!!! Το λευκο είναι 67% πιο ακριβο για καποιο ανεξηγητο λογο.Τα οποιο εχει παραδοση σε 15 μερες (λευκο η κιτρινο), μιλαμε για ένα σορτς ετσι? Για να συγκρινουμε και παλι: πριν λιγους μηνες, παραγγελια on-line @ liverpool e-shop παρασκευη μεσημερι, με ολα τα patches (premier league), ονομα (Stevie φυσικα) και νουμερο. Παραδοση Τεταρτη μεσημερι σε επαρχια στην Ελλαδα. Απο το Liverpool ΚΑΙ ΜΕ ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΜΕΣΑ διαρκειας 2 εβδομαδων με την ετικετα επιστροφης ΠΡΟΤΥΠΩΜΕΝΗ. Κοστος? 43 λιρες= 61 ευρω..

61 η liverpool για παραδοση εξωτερικο, 69,2 η ΑΕΚ για παραδοση Ελλαδα!
Στους δε τροπους πληρωμης ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ. Την ωρα που η Ελλαδα είναι σε capital control και εχει γινει ο κακος χαμος να γινωνται με χρεωστικες ολες οι συνναλαγες.
2,5 χρονια, 44 κωδικοι, οι μισοι out of stock και παμφθηνο. Τρομερο εγχείρημα!

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

14 Responses to Να περναει η ωρα

  1. Ο/Η A better tomorrow λέει:

    Δεν ξερω τι λες εσυ φιλε Snitch αλλα αλλοι βλεπουνε αναγεννησεις και ιστορικα βηματα προς τα μπρος μετα το χθεσινο ιβεντ στην περιφερεια http://www.enwsi.gr/featured/anagennisi/

    Ο τυπακος μολις το εγραψε σιγουρα θα καθησε και θα σκεφτηκε “πωωω ρε τι εγραψα ο πουστης παλι, μπραβο μου”

    Και κατσε εσυ αδερφε να γκρινιαζεις και εγω να λεω οτι γιναμε Ατρομητος…..

  2. Ο/Η The Snitch λέει:

    Δεν γκρινιαζω απλα παραθετω ΓΕΓΟΝΟΤΑ για χτες που ουδεις μας ειπε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ αποτελεσμα (π.χ συμφωνησαμε σε αυτο και σε αυτο, διαφωνησαμε σε αυτο και αυτο, θα δουμε-αλλαξουμε αυτο και αυτο), παρα διαβασαμε μια ανακοινωση που ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ειχε γραφτει απο πριν και δοθηκε στη δημοσιοτητα την ωρα που η συναντηση ηταν σε εξελιξη: μαλλον ειναι τοσο μπροστα ολοι τους που ηξεραν ΠΡΙΝ βρεθουν, τα αποτελεσματα της συναντησης αυτης και τι θα ειπωθει..
    ΟΛΕΣ οι συνατησεις (ποσο μαλλον τετοιου επιπεδου) εχουν μια agenta και πανω σε αυτην αποτελεσματα. Εκτος αν παμε για κανα ουζο οπως καναμε προχτες με τον Κιντη και τον Steven να χαβαλεδιασουμε.
    Οσο και για το περιφημο site που ενα σορτακι οταν αλλαζει χρωμα απο μαυρο σε ασπρο αλλαζει και 67% πανω η τιμη του σημερα!

  3. Ο/Η A better tomorrow λέει:

    “Γκρινιαζεις” που λεει ο λογος αδερφε, εννοω οτι παραθετεις καποια πραγματα που ειναι ενοχλητικες αληθειες ενω αλλοι που ειναι “δημοσιογραφοι” και καλα οπως ο τυπακος στο λινκ μας λενε για μεγαλεια,αναγεννησεις και ερχομαστε και ολα πριμα(Θυμασαι ως παλιοτερος οτι οι ιδιοι “δημοσιογραφοι” που λιβανιζουνε τον γατουλη τωρα και φτυνουνε τον κορφο με τον Αδραχμιδη τον στηριζανε μια χαρα τοτε οπως και κατι κοζωνηδες και Βιντιαδηδες)

  4. Ο/Η A better tomorrow λέει:

    Φτασαμε να στηριζομαστε σε μη δημοσιογραφικα σαιτ οπως το συγκεκριμενο για να μαθουμε καμια πληροφορια η ειδηση της προκοπης, γιατι τα ταχαμου “δημοσιογραφικα αεκτζηδικα” ειναι για επιπεδο “χαπακωμενος οριτζιναλιστας/τρου αεκαρχης που τρωει παντοφλα σπιτι/18 χρονο που νομιζει οτι η ΑΕΚ ειναι Πανιωνιος Φιλαδελφειας” και αν….

  5. Ο/Η netrino λέει:

    To OAKA με σκουρα καθισματα κ βαψιμο να φυγει το εκρου του νεκρου και να ζεστανει οπτικά ο χωρος, μια χαρουλα ειναι

  6. Ο/Η Thomas Silly λέει:

    netrino says:
    14 Οκτωβρίου 2015 at 6:41 μμ
    To OAKA με σκουρα καθισματα κ βαψιμο να φυγει το εκρου του νεκρου και να ζεστανει οπτικά ο χωρος, μια χαρουλα ειναι

    αν μπορουσαν να το ζεστανουν εκτος απο οπτικα και με κανενα αεροθερμο ακομα καλυτερα…δεν παλευεται βρε αδερφε τον χειμωνα αυτο το πραγμα…

  7. Ο/Η The Snitch λέει:

    Το ΟΑΚΑ εχει τα εξης
    1) Θελει συστεγαση 2 ομαδων ΑΕΚ-ΠΑΟ. Τη στιγμη που ο Αλαφου περσυ επαιρνε εθελοντες να βαψουν!! αυτο το τσαντηρι που ειναι ΝΤΡΟΠΗ για το ποδοσφαιρο, δε ξερω ποιος απο τους 2, αυτος η ο δικος μας ειναι πιο large
    2) Πρεπει να αλλαχτει- φυγει το σκεπαστρο (που ειναι και το τεραστιο εξοδο στη συντηρηση του – ναναι καλα η μανταμ που προσφατως εγινε και αριστερη στο New York και ειχε τον Αλιεξη υπο τη προστασια της) και να βυθιστει ο χωρος ωστε να μπει κερκιδα στα κουλουαρ
    3) Αν και το κοστος μετασκευης ειναι σχετικα μικρο, συγκρινωμενο με ενα νεο γηπεδο (γυρω στα 20-22εκκ εχει υπολογιστει) το προβλημα ειναι οτι το κρατος απο τη μια δεν απαιτει ενοικιο απο την αλλη το παραχωρει για 20 ετη. Πραγμα που σημαινει οτι πρεπει να δινει περιπου 1εκκ/ετος μονο για την αποσβεση εργασιων σε κατι που δεν σου ανηκει
    4) ΟΛΟ το κολπο ειναι να κανει ο Μελ ΔΙΚΟ ΤΟΥ γηπεδο (και ΟΧΙ ΤΗΣ ΑΕΚ οπως παραμυθιαζει το κοσμο) με οσο το δυνατον λιγοτερα λεφτα, εκμεταλλευωμενος το brand name της ομαδας. Ο λογος απλος: Κανεις σχετικα γρηγορα την αποδοση, σου μενει το ακινητο το οποιο και με ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΠΕΛΑΤΗ (ΠΑΕ ΑΕΚ) ανετα το πουλας σε μια 10ετια στον επομενο πακετο με την ομαδα που ΕΧΕΙΣ ΗΔΗ ΔΩΡΕΑΝ. Ακομη και μονο του να το δωσεις ομως εχεις βγαλει τα οποια εξοδα και σε ενα σχημα τυπου lamda π.χ η σε μια τραπεζα (HSBC-MALL) το δινεις μια 50αρα ανετα.

    Αυτο που επισης δε κοιτανε ειναι η ονομασια-χορηγια και η πληρoτητα. Οπως ολα τα μαγαζια πρεπει να εχει ενα minimum κοσμο για να κανει τουλαχιστον breakeven (περσυ η ΑΕΚ εμπαινε μεσα η ετσι ισχυριζωνταν τουλαχιστον ΠΡΙΝ το παιχνιδι με το γαυρο), και απο εκει και περα να δει πως το μαγαζι-γηπεδο θα μπορει να αφηνει εσοδα.

    Ωραιο το ΟΑΚΑ και με ολα τα κομφορ, αμα μετασκευαστει = ανεβασει και αλλο τη χωρητικοτητα στις 70-75,000 κοσμο ακομη και με 25,000 μεσα ΜΕΣΟ ΟΡΟ που ειναι ΑΠΙΑΣΤΟ νουμερο με τα δεδομενα τελευταιων 3 ετων θα φαινεται αδειο.

    Να μη πουμε πως θα δειχνει το χειμωνα οταν συνηθως πανε 5-7,000 κοσμος..

    Καθαρα business ΟΡΘΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΕΤΣΙ και εγω το ιδιο θα εκανα. Τα υπολοιπα ειναι λογια και σανο

  8. Ο/Η The Snitch λέει:

    Η ενημερωση και ποσο μαλλον η αναγνωση αποψεων ειναι επιλογη που εχει ο καθενας μας. Προσωπικα τα site που αναφερεις δεν τα εχω καν στα bookmarks (και εχω λογω δουλειας δεκαδες ισως και εκατονταδες bookmarks), δεν με ενδιαφερει να διαβαζω κατευθυνωμενα. Να χαζευω καμμια φορα μπορει να διαβαζω οχι. Εγω τον γραφω εγγυητη μιας και αυτη ειναι η λεξη που ο ιδιος χρησιμοποιει. Τα υπολοιπα επιθετα τυπου σαγιοναρα κλπ σε παρακαλω θα προτιμουσα οχι στα post μου, εχει αν θες αλλου αναλογου υφους να το κανεις.
    Δημοσιογραφος, επειδη το εχουμε παρεξηγησει λιγο το θεμα, ειναι γραφω δημοσια την επικαιροτητα. Σχολιαστης ειναι η δουλεια που κανουν σημερα οι περισσοτεροι, αν οχι ολοι. Αλλο κανω ρεπορταζ ΑΡΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΓΕΓΟΝΟΤΑ και αλλο λεω τη γνωμη μου πασπαλισμενη κατα πως με συμφερει να παρουσιαζω τα πραγματα.
    Βεβαια εχουμε φτασει στο σημειο αναγνωστες να μας βριζουν και να απαιτουν να ανεβαζουμε τα σχολια τους αλλαζωντας και nick καθε φορα λες και δε καταλαβαινουμε το υφος. Αναλογα αλλοι,μας υποδεικνύουν να κατσουμε στη γωνια μας και να μη μιλαμε παρα μονο οταν μας επιτρεψουν αυτοι στο site που γραφουμε ΕΜΕΙΣ!!! ειναι το συνδρομο του νεοελληνα που ειτε θελει να κανει κουμαντο σε ΞΕΝΑ ΧΩΡΑΦΙΑ, ειτε χωρις να πληρωνει η να συμμετεχει σε κατι εχει αποψη και μαλιστα δυναμικη: ειναι σαν το 40-45% που δεν ψηφιζει αλλα διαμαρτυρεται για τα παντα.
    Δε θες, δε σου αρεσει, δε γουσταρεις? ΜΗ ΜΠΑΙΝΕΙΣ, ΜΗ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ, ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΣ αν δε σου κανει κατι οπως και εγω δεν απαντω σε οσα ειτε ειναι αναξια απαντησης (συνηθως λογω βλακειας) ειτε δεν πρεπει να απαντηθουν γιατι τα εχουμε πει ηδη.

    Δεν διεκδικω (διεκδικουμε) καμμια δαφνη ενημερωσης, ο καθενας εχει τη δουλεια του και μια χαρα ανεξαρτητοι ειμαστε, ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ και ο χωρος ειναι καθαρα για τη πλακα μας. Μακαρι ολοι (και εννοω ΟΛΟΙ) που κοπτωνται, κρινουν και καυτηριαζουν οτιδηποτε να ειχαν δωσει τοσα χρονια (δεκαετιες) οχι μονο τα χρηματα αλλα και το ΧΡΟΝΟ που εχουμε δωσει εμεις για το χομπυ μας.
    Αντιστοιχα δεν εχει γραφτει λεξη (οχι μονο απο εμενα) για πραγματα-καταστασεις ακομη και παικτες που λειτουργουν ‘τιμια’, δηλαδη δεν κοροιδευουν και κανουν αυτο που πρεπει.

    Κριτικη και αποψη κανουμε ΩΣ ΠΕΛΑΤΕΣ και στο κατω κατω δεν υποχρεωνουμε κανενα ουτε να μας πληρωσει ουτε καν δωρεαν να μας διαβασει. Το οτι το κανουν οσοι το κανουν (ιδιαιτερα μεσα απο την ΑΕΚ σε ολα τα επιπεδα) και το οτι φτανουν στο σημειο να στραβωνουν, σημαινει οτι κατι λεμε που ενοχλει. Αν εχοχλει αυτο το κατι βγαινεις με στοιχεια το αντικρουεις και εκει τελειωνει το θεμα. Αν ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ τοτε υπαρχει προβλημα..

  9. Ο/Η conpater λέει:

    Μου λεει ο Αντρεας,μπαμπα θελω μια φανελα της ΑΕΚ αλλα ειναι καπως ακριβη…Του λεω ασε,θα την παραγγειλουμε μεσω Αγγλιας οπως της Λιβερπουλ να`χουμε το κεφαλι μας ησυχο….Φορα προς το παρον αυτη που εχει την υπογραφη του μεγαλου πανω της. Ρε να γινει μια δουλεια απο την αρχη σωστα !!!!!!!!!

  10. Ο/Η conpater λέει:

    Αν καταλαβα καλα,θα ειναι το μοναδικο γηπεδο στην Ελλαδα,δεν ξερω αλλου,που ο ιδιοκτητης του θα ειναι φυσικο προσωπο,εστω και μεσω μιας εταιριας ΤΟΥ. Που θα μπορεσει αυριο – μεθαυριο αν θελει καποιο βαρβατο δανειο για αλλη εταιρια του,να το βαλει υποθηκη.Δημητρη,αν κανω λαθος,καθε διορθωση δεκτη…..

  11. Ο/Η The Snitch λέει:

    Οταν με 61 εχεις τη φανελλα ομαδας με ΠΕΝΤΕ (5) Champions League, απο την αγγλια στο σπιτι σου σε 3 μερες με ολα τα patches (ονομα-αριθμο-premier league κοστιζουν 15+6:21 λιρες/30ευρω), ακομη και σε προσφορα που ηταν λογω Gerrard θεωρεις δηλαδη τη φανελλα του Κρισαντους στα 70 ευρω ακριβη? Δε σε καταλαβαινω ωρες ωρες

  12. Ο/Η The Snitch λέει:

    Και το Καραισκακη ειναι αλλη εταιρεια ξεχωριστη απο τον ΟΣΦΠ. Καραισκακης ΑΕ με μετοχους τοτε τον θειο και τον Λαυρεντη απο 50% (μετεπειτα) και πλεον τον Βαγγελη. Στη Ελλαδα εχουμε μια περιεργη αντιληψη για τα ιδιοκτησιακα: στην Αγγλια ειναι αλλιως τα πραγματα μιας και club ειναι ΠΛΗΡΗΣ οντοτητα και οχι σπασμενη σε 10 κομματια: Ολοι τη λενε στον Βενγκερ επειδη λεει εχει να παρει 10 χρονια πρωταθλημα. Ο Αλσατος πριν 19 χρονια αναλαβε μια ομαδα με αρχαιο γηπεδο που στην αρχη της θητειας του το ροστερ της αποκλειστηκε μεσα στο Λονδινο απο τον Ζηση Βρυζα.
    20 χρονια μετα εχει παει το 2004 αηττητος το πρωταθλημα (δεν εχει ξαναγινει) εφτασε τελικο ch.l, εχει αναδειξει-πουλησει δεκαδες παικτες top επιπεδου και το κυριοτερο: Το Club ΠΑΡΑΓΕΙ εσοδα (2012/13>280εκκ, 2013/14> 301εκκ, 2014/15> 344,5εκκ ΛΙΡΕΣ), εχει το πιο ομορφο γηπεδο στο κοσμο (οκ δεν εχω παει στη Γερμανια) το οποιο και εχει πληροτητα 99% (μεσος ορος 59790 θεατες ενω χωρα 60272) το οποιο κοστισε 400εκκ ΛΙΡΕΣ (570ευρω) και εχει ΞΕΧΡΕΩΘΕΙ.
    Η αναχρηματοδότηση του κόστους, με έκδοση ομολόγων προχώρησε στις 13 Ιουλίου 2006. Η Άρσεναλ εξεδωσε £ 210.000.000 ομόλογα αξίας 13,5 ετών με την εξάπλωση 52 μονάδες βάσης πάνω από τα κρατικά ομόλογα και τα £ 50.000.000 ομολόγων 7,1 ετών με διαφορά 22 μονάδες βάσης πάνω από το LIBOR. Ήταν η πρώτη φορά δημοσίως στο εμπόριο, asset-backed έκδοση ομολογιακού δανείου από ένα ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό σύλλογο. Το πραγματικό επιτόκιο για αυτά τα ομόλογα είναι 5,14% και 5,97%, αντίστοιχα, και αναμένεται να αποπληρωθεί κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 25 ετών. Η κίνηση προς ομολόγων μείωσε το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης του χρέους του συλλόγου σε περίπου £ 20 εκατομμύρια το χρόνο.
    Με λιγα λογια οποιος ΑΝ ΗΘΕΛΕ αγοραζε μετοχες ΕΠΕΝΔΥΕ με ΑΠΟΔΟΣΗ 5,14 η 5,97%, την ωρα που εδω ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ μετοχες σε μια τιμη που ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ και με τη λογικη ΠΟΣΑ ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ καθοριστηκε στα 10 ευρω! και απλα παιρνεις ενα κολοχαρτο με φωτο μια μακετα…

    Ο τυπος πουλησε τον Ανελκα και με τα λεφτα εφτιαξε προπονητικο κεντρο για την ομαδα του στο Colney, ο αναλογος δικος μας εβαζε ΟΡΟ στον Σωκρατη για συμβολαιο οσο ηταν ΑΥΤΟΣ στη διοικηση! Μετα ας καει και το παλιαμπελο, ο ΑΕΚαρας που συζηταμε και επιστροφη κιολας!

    ΕΤΣΙ λειτουργουν τα club οχι με μετοχες που κανεις δε ξερει ουτε που ειναι τα λεφτα ουτε ποτε και τι παιρνει.

    Αν αρχισουμε και γραφουμε οικονομικη αναλυση σοβαρη και οχι ευθυμογραφημα με δουρουαρενα και σαχλες που ακουσαμε..

  13. Ο/Η conpater λέει:

    Εχεις δικιο,κατι μαλακιες που λεμε μερικες φορες….Αν ο Αντρεας ηταν Λονδινο και ηθελε φανελα της ΑΕΚ,ΠΟΣΟ ΘΑ ΣΤΟΙΧΙΖΕ??? Η θα πεφτανε και τα μπετα μολις λαβαινανε το mail????

  14. Ο/Η The Snitch λέει:

    Αμα γινει παραγγελια απο το εξωτερικο μαλλον θα πεσει ο server, ειναι οπως λεει και η ΒΒ: ιδιαζουσα περιπτωση..
    Ασε που αν κρινουμε απο τη διαφορα τιμης στα σορτσακια που αναλογα το χρωμα πληρωνεις απο 15 ως 25 ευρω (για το ιδιο προιον) φανταζωμαι οτι μια παραγγελια απο το Λονδινο θα σου κοστισει an arm and a leg που λενε και εδω.