Α Ε Κ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Ιδανικές συνθήκες σήμερα για γήπεδο. Για μένα και για άλλους, που  σκάρτα μετρηθήκαμε στις δέκα χιλιάδες. Κάτω από αυτήν την πολύ ωραία συννεφιά, που ούτε βροχή έφερε αλλά ούτε και κρύο. Ιδανικός όμως και ο αντίπαλος. Από τις πιο αδύναμες ομάδες του πρωταθλήματος, με βασικό τον Μάκο που πλέον ζυγίζεται σε πλάστιγκα, και πολύ ευκαιρία για τον Πογιέτ να προσφέρει θέαμα αλλά και να δοκιμάσει την ΑΕΚ του.

Το παιχνίδι δεν μπορεί να χωριστεί σε πρώτο και δεύτερο μέρος. Ο καλύτερος χωρισμός είναι το χρονικό σημείο στο οποίο έγινε η αλλαγή του Μπουανανότε, ο μακράν χειρότερος παίκτης μας σήμερα. Μέχρι τότε λοιπόν, η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε πουθενά, έχοντας μια συντριπτική κατοχή στην μπάλα, η οποία όμως δεν μπορούσε να σπάσει τα αβγά.

Η μπάλα κατέβαινε παράλληλα κι όποτε κατέληγε στα πλάγια, σχεδόν εξαφανιζόταν είτε από το κοντό παιδί είτε από τις ημιτελείς προσπάθειες του φιλότιμου Μπαρμπόσα. Αποτέλεσμα ήταν ένα πολύ κουραστικό θέαμα, μια βαριεστημάρα στις κερκίδες και κάποια συννεφάκια για πιθανή γκέλα. Γκρίνια δεν υπήρχε ιδιαίτερη βέβαια εκτός από μια περίεργη νωθρότητα που κυριαρχούσε στο τερέν.

Η ΑΕΚ όμως, κατώρθωσε κι έκανε δυό πολύ ευκαιρίες κατά βάση από τον άξονα. Η δεύτερη που χάθηκε, μιλάω για το πλασέ του Αραβίδη, μπορώ να πω οτι ήταν αδικαιολόγητη. Οπότε βλέποντας και τον αντίπαλο χωμένο όλον στην μεγάλη του περιοχή, ψάχναμε να βρούμε το κλειδί της κλειδαριάς. Που το βρήκε τελικά προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνιου, ο κορυφαίος και σήμερα, Γιόχανσον. Με κεφαλιά μετά από ένα κόρνερ. Γκολ, που έδιωξε δεύτερες σκέψεις. Πλέον έχουμε ανακαλύψει κι έναν κρυφό σέντερ φορ, αφού κανονικό δεν έχουμε, οπότε αρχίσαμε την συζήτηση με τον Δημήτρη για το πόσο θα πουληθεί. Και δώσαμε και τα εύσχημα στον Πογιέτ, που πιστώνεται την κίνηση της προώθησης κάποιων μέτρων του Σουηδού.

Βοηθούσε την συζήτηση η μονοτονία της ανάπτυξης, που την συντηρούσαν καλά οι Ντίντακ και οι Μάνταλοι, που ήταν σε πολύ κακή μέρα. Οπότε έφτασε και η στιγμή που βγήκε έξω το στρουμφάκι, βάζοντας μέσα τον Πλατέλα και τραβώντας τον Πορτογάλλο στην σωστή μεριά του. Πιο ορθολογικά φαινόντουσαν τα πράματα, που ολοκληρώθηκαν σε ένα πεντάλεπτο, όταν ο Τζιμπούρ πήρε και την θέση του Αραβίδη.

Οπότε ήρθε αυτό το τελευταίο εικοσάλεπτο, που μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις για το παιχνίδι και ανέδειξε σαν mvp, τον Τζιμπούρ. Και τι δεν έκανε ο άνθρωπος ! Δυό ασίστ πάρε βάλε, που η μία έγινε γκολ από τον Πλατέλα, ενώ η άλλη χάθηκε από τον Μάνταλο. Μιά τρομερή κεφαλιά που έδιωξε ο αντίπαλος τέρμας κι ένα κερδισμένο πέναλτυ, που φρόντισε κι αυτό να το χάσει ο Μάνταλος.

Το παιχνίδι πήρε πολύ καλό ρυθμό και ξυπνήσαμε από τον λήθαργο. Πλέον βλέπαμε κάτι πολύ καλό, που κι αυτό πιστώνεται στον Πογιέτ, που σίγουρα δεν βγάζουμε ακόμα συμπεράσματα, αλλά τουλάχιστον δείχνει οτι προσπαθεί να μάθει την ομάδα, να την αλλάζει όσο μπορεί στην διάρκεια του αγώνα, και τέλος πάντων να μην κοιμάται σαν τον προηγούμενο, που είμαι σίγουρος οτι προλαβαίνει να ρίξει τον Ατρόμητο αν τον αφήσουνε. Το στοίχημα που δεν μας βγήκε ! Ρε σαν δεν ντρέπονται κάποιοι που παριστάνουν τους δημοσιογράφούς και που οι ίδιοι διατείνονταν για το και γαμώ τα υλικά του μπάσκετ, αλλά δυό παίκτες απλά πλέον δεν κάνουνε, οτι ο Σάκοτα είναι προπονητής κι οτι υπάρχει σχεδιασμός επειδή αγοράστηκε ο Κούπερ κι ακόμα μη έχοντας έρθει, μπήκε και να παίξει. Κι αυτά τα λέω, μπας και ξυπνήσουν κι άλλοι Αεκτζήδες και σταματήσουν να τρώνε κουτόχορτο για Σέρβους που σχεδιάζουν.

Συμπερασματικά λοιπόν, είμαστε χαρούμενοι. Χωρίς κάποια εκθαμβωτική απόδοση και σούπερ θέαμα, λογικά ανεβήκαμε στην δεύτερη θέση, που είναι εκ των ουκ άνευ. Αρχίζουν και βρίσκονται λύσεις από τον προπονητή, που κακά τα ψέμματα, έχει να διαχειριστεί ένα πολύ φτηνό ρόστερ, χωρίς ιδιαίτερο ταλέντο, που όμως μπορεί ομαδικά να πάει καλύτερα αν σκεφτούμε οτι έξω υπάρχουν και οι Μπακάκης, Κορδρέρο και πιθανώς ο Βάργκας, που ίσως να μπορεί να παίξει καλύτερα από τον Αργεντίνο πάνω στην γραμμή.

Υγ1. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει αυτά τα μέτρα ασφαλείας σήμερα. Η απαγόρευση του να φτάσουμε με το αυτοκίνητο έξω από την θύρα 9, απλά μας έφερε να παρκάρουμε στο vip parking. Μιλάμε για τον πλήρη καραγκιοζισμό.

Υγ2. Στο δεύτερο ημιχρόνιο, έκανε κάποιες καλές παρεμβάσεις ο Άρθο. Έλεγα κάτι να γράψω θετικό, αλλά μετά συνειδοτοποίησα οτι με έναν επιθετικό έπαιζε ο αντίπαλος, χώρια που χτύπησε κιόλας μόνος του. Ε, και παικταρά δεν τον λες πάντως.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

16 Responses to Α Ε Κ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

  1. Ο/Η netrino λέει:

    Στο 1ο ημιχρονο ειδα τη χειρότερη φετινή ΑΕΚ ,περιμενε στο μισο γήπεδο το Αγρινιο.
    Στο 2ο με τις αλλαγές καπως ανεβηκαμε αλλα το συστημα που εχει στο μυαλο του ο Πογιετ απαιτει χαφ εξτρεμ ειδος που δεν υπαρχει στο φετινο ροστερ.
    Πιστευω πως εχει ερθει η ωρα του Μπακάκη ο Γκαλο θελει ανάσες,φαινεται σκασμενος.Παντως ο αρχικος σχεδιασμος του παιχνιδιου απο τον προπονητη ηταν λανθασμενος.

  2. Ο/Η ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ λέει:

    Σε γενικές γραμμές τα πήγαμε καλά σήμερα, συμφωνώ ότι η αλλαγή του Πλατέλα έκανε μαζί με την μετατόπιση του Μπαρμπόσα είσοδο Τσιμπούρ,πιο επιθετική και συνάμα πιο ελκυστική στο μάτι την ομάδα. Μην ξεχνάμε ότι παίζαμε με μια ομάδα που όλοι σχεδόν ήταν πίσω από την σέντρα, Ματζουράκης γαρ.
    ΥΓ: Ουζάκια δεν έχει πλέων; ή απλά δεν τα πήρα χαμπάρι;

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Χαράλαμπο : Σύντομα, Μπάμπη.

  4. Ο/Η A better tomorrow λέει:

    “το φως του φεγγαριού” σεντερ φορ θα παρουμε τον Γεναρη η θα γινει αβαβα τωρα που ο χοντροτζιμπουρ εκανε μια καλη εμφανιση 20 λεπτων?Ο γατουλης παντως παλι τα χωρις γηπεδο δεν γινεται τιποτα αρχισε και μας το λεει πλαγια οτι δεν βαζει φραγκο νομιζω….

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς A better tomorrow : Κανονικά για σέντερ φορ. Εγώ, άλλα κατάλαβα για το γήπεδο.

  6. Ο/Η A better tomorrow λέει:

    «το φως του φεγγαριού» εσυ τι καταλαβες οτι εννοει ο ποιητης δηλαδη?(φτασαμε να ψαχνομαστε μεταξυ μας τι εννοει ο γατουλης)

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς A better tomorrow : Τα προβλήματα με τον δήμο εννοεί.

  8. Ο/Η toolaek λέει:

    τα προβληματα με το δημο , τα οποια στην ουσια ειναι ενδοκομματικα προβληματα της κυβερνησης. η μαλλον…πρωην ενδοκομματικα καθοτι ο λαφαζανισμος εκανε δικο του κομμα…!παρολαυτα πιστευω πως αν η κυβερνηση και γενικως η… ευρωπη , θελει να γινει γηπεδο, κανενας δημαρχουκος δε μπορει να το σταματησει.
    παντως ο τιγρης στο θεμα μελλον (με αυτον η χωρις) εχει απολυτο δικιο…αν δεν εχεις γηπεδο στην ελλαδα τα πραγματα ειναι πολυ δυσκολα…!
    υ.γ. το κλειστο του μπασκετ που πληρωνουν 2 μεγαλες ομαδες που φερνουν παιχταραδες στην ελλαδα…σταζει. σταζει ρε!!!!!!! σαφως λοιπον το να εχεις δικο σου γηπεδο και η συντηρηση του να ειναι δικια σου ευθυνη και οχι του…πουθενα…. ειναι κατι πολυ σημαντικο.

  9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Δεν ειναι λιγο υστερικη αυτη η εμμονή οτι ο Μανταλος οτι ειναι ντεφορμέ, οτι δεν ειναι ο ηγέτης που ψάχνει η ΑΕΚ κλπ κλπ?? Αντι να στηριχτεί ο παικτης εχουν πέσει πάνω του όλοι να τον φάνε.. Ενω κανείς δεν παραδέχεται οτι και στην πιο αδιάφορη μέρα του ειναι μια πίστα παραπάνω απο τους άλλους…

    Πραγματικα απορώ…. Κανείς δεν βλέπει οτι ο Μάνταλος ειναι μαζι με τον Γιοχανσον και τον Τζεμπουρ (σε φορμαρισμενη βερσιον) οι μόνοι που ξέρουν ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ πραγματικη μπάλα σε αυτο το ρόστερ ???

    Να υπενθυμίσω εδω οτι στα κετσετοσαητ ο Γιοχανσον στις πρωτες εμφανισεις του ερυσι στην Β’ εθνικη ειχε κριθει ως παλτο, ο δε Τζεμπουρ ακουγε μπινελικια απο την ωρα που ηρθε μεχρι χθες το βραδυ που αρχισε το λιβανηστηρι…

    Πολλες φορες σκεφτομαι οτι οι ΑΕΚτζηδες είναι είτε αμπαλλοι, είτε κομπλεξικοι…

  10. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Ανώνυμο : Δεν βλέπω κάποια υστερία, όταν αποδίδονται τα σωστά της απόδοσης, με σούπερ ελαφρυντικά : Δεν έχει κάνει προετοιμασία, υπάρχει φόβος από το χτύπημα και ΑΛΛΑΓΗ ΘΕΣΗΣ που δεν την ξέρει ακόμα.
    Τώρα για το ρόστερ είναι οκ ο Γκάλο και ο Σιμόες επίσης και ξαναγυρνάει κι ο Μπακάκης, πλέον του Κορδρέρο που περιμένει.

  11. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Εκτος απο το γηπεδο και το ροστερ υπαρχει το πιο σημαντικο κοματι, αυτο της επο, ειδατε τι εγινε χθες με το γαυρο.Μια απορεια Στηβεν, αν φυγει ο χοντρος, αλλα ερθει ο πρακτορας, πιστευεις οτι μπορει να βγαλει ακρη ο Μελ?

  12. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Ανώνυμο : Φίλε μου, ποιός πράκτορας; Αυτός που είναι 80 χρονών με άνοια; Αυτός που φαγώθηκε από τον χάπια; Αλλού πάει το πράμα γενικώς. Ανάμενε επεισόδια.

  13. Ο/Η akis λέει:

    Καλησπέρα Στήβεν,όταν λες πώς πάει αλλού τι εννοείς , μπορείς να ξετυλίξεις λίγο το κουβάρι; Αναμένεις κίνηση για γάβρο απο επιχειρηματία που ελεγες πως διαθέτει τεράστιο εκτόπισμα και αν συμβει …τελειώσαν όλα;

  14. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς akis : Ας πούμε, επιστροφή Τζίγκερ με υποβιβασμό. Ας πούμε ελληνική δικαιοσύνη. Το τεράστιο εκτόπισμα ακόμα δεν έρχεται.

  15. Ο/Η akis λέει:

    Ενδιαφέροντα ακούγονται αυτά Στήβεν…Πάντως με έχεις κολλήσει με τον άνθρωπο που έχει βάλει στο σημάδι τον γάβρο.Τέλος όσον αφορά το γήπεδο,πιστεύεις προχωράμε καλά η θα κάνουμε υπομονή… κανα δυο χρονάκια ακόμη;

  16. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς akis : Το πλάνο είναι για μπουλντόζες τον Μάρτιο