Globo

globo aek

Παει καιρος τωρα που ολο λεω αντε να μη μιλησω για το θεμα αλλα χτες πραγματικα το ξεφτιλισαν.
Για την επικοινωνια μας μιλαω, σαν πρωτο και ΜΙΚΡΟ post, το κανονικο θα ερθει οταν εχω χρονο μιας και τρεχουμε και δε φτανουμε στο γραφειο αυτες τις μερες.
Ξεραμε λοιπον οτι στη επικοινωνια are not the quickest of cats at the best of times που λενε και οι Βρεττανοι. Τι σημαινει αυτο σε ελευθερη μεταφραση? Δεν πολυ-στροφαρουν, ειναι λιγο τα ζωα μου αργα και δε τους λες και ‘γατες’ αλλα το αναποδο.
Χτες λοιπον στο ημιχρονο στα matrix επαιξε ο κυριος χορηγος Globo. Αναλογα και στις ταμπελες του γηπεδου αλλα και στο προγραμμα του αγωνα (σελιδα 18 – ακριβως στη μεση και πισω απο τη παρουσιαση του roster σε δισελιδο το κεντρο). Επισης μπορει οποιος θελει να δει το χορηγο στο επισημο site της ΑΕΚ-ΠΑΕ: http://www.aekfc.gr/m/globo-42873.htm?lang=el&path=-408634144

Ολα καλα ετσι? Εταιρειαρα με γραφεια παντου στο κοσμο (μεχρι και στο Palo Alto που ειναι της μοδας μιας και ειναι το πατρικο του Steve Jobs εκει) και διαφορα βαρυγδουπα για enterprise solutions, development κλπ. Επειδη ειμαι στο χωρο, οταν ακουω ξαφνικες χλιδες, γραφειαρες, κατακτηση αγορων σε χρονο dt , καθωμαι πισω γελαω και περιμενω ποτε θα σκασει το καρπουζι.
Εδω- για να μη κουρασω- θα γραψω μονο ΕΝΑ δημοσιευμα απο Το Βημα στις 1-11-2015 ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΙΝ 3 ΜΗΝΕΣ (http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=750241):

QUOTE
Την παρέμβαση των βρετανικών αρχών προκάλεσε η δημόσια παραδοχή της Globo PLC, μιας ελληνικών συμφερόντων τεχνολογικής εταιρείας ανάπτυξης κινητών εφαρμογών και εισηγμένης στο χρηματιστήριο ΑΙΜ του Λονδίνου, ότι «μαγειρεύτηκαν» τα οικονομικά της στοιχεία.

Ο ιδρυτής της εταιρείας και διευθύνων σύμβουλός της κ. Κωστής Παπαδημητρακόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του, αφού όμως λίγες ημέρες πριν είχε πουλήσει τα 2/3 των μετοχών που διέθετε, ενώ ενεχυρίασε εκατομμύρια μετοχές για προσωπικό του δάνειο.

Αμέσως ξέσπασε σκάνδαλο στο Λονδίνο που καλύπτεται σε καθημερινή βάση από τους «Financial Times», με την εφημερίδα να θέτει πια ζήτημα ευθυνών για τις χρηματιστηριακές αρχές του Σίτι.

Οικονομικός έλεγχος

Η Globo, η οποία πέρασε σε επιτροπή σωτηρίας από μη εκτελεστικά μέλη του ΔΣ, ζήτησε την παρέμβαση των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών και προχωρεί σε οικονομικό έλεγχο. Παράλληλα παρενέβη στην εταιρεία η Αρχή Οικονομικής Συμμόρφωσης του Ηνωμένου Βασιλείου. Μάλιστα η Globo ζήτησε την παρέμβαση τόσο των κυπριακών όσο και των ελληνικών αρχών.

H Globo βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα όταν έκθεση του αμερικανικού hedge fund Quintessential Capital Management, το οποίο εξειδικεύεται στο short-selling, υποστήριξε ότι η εταιρεία πορεύθηκε με ψέματα και απάτες.

Οι Αμερικανοί επισήμαναν ότι οι εμπορικές απαιτήσεις της εταιρείας ξεπερνούν το 70% του κύκλου εργασιών της και ότι οι ταμειακές ροές υπολείπονται σημαντικά του τζίρου, υποστηρίζοντας ότι ουσιαστικά πρόκειται για εικονικές πωλήσεις σε εταιρείες-κελύφη οι οποίες συνδέονται με τον εισηγμένο όμιλο. Ερέθισμα για το hedge fund ήταν η ανεπιτυχής προσπάθεια της Globo να αντλήσει 180 εκατ. ευρώ από τις αγορές με ιδιαίτερα υψηλό επιτόκιο.

Η αποκάλυψη οδήγησε στην παραίτηση του κ. Παπαδημητρακόπουλου και του οικονομικού διευθυντή κ. Δημήτρη Γρυπάρη. Η Canaccord Genuity παραιτήθηκε από broker της Globo, ενώ αίσθηση προκάλεσε η είδηση ότι οι προηγούμενοι ορκωτοί ελεγκτές του ομίλου διέκοψαν τη σύμβασή τους όταν η Globo δεν τους επέτρεψε να κάνουν οικονομικό έλεγχο στις θυγατρικές εταιρείες.

Ο κ. Παπαδημητρακόπουλος έγινε ευρύτερα γνωστός ως πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), ενός φορέα που δηλώνει εκπρόσωπος της Ελλάδας της καινοτομίας και της εξωστρέφειας. Παράλληλα τα πολυτελή κτίρια της Globo στην Αθήνα και οι διαρκείς προσλήψεις προσωπικού έχουν αποτελέσει αντικείμενο σχολιασμού αλλά και θαυμασμού στην αγορά.

UNQUOTE

Οποιος θελει μπορει απλα να κανει μια αναζητηση στο google με τις λεξεις Globo απατη, να γεμισει η σελιδα του αρθρα απο Financial Times, Καθημερινη, Βημα κλπ κλπ.

Τα δε πολυτελη γραφεια στο Χαλανδρι, εχουν κατασχεθει τα παντα, ειναι φυσικα αδεια και προς ενοικιαση εδω και 2-3 μηνες.

H ιστορια εχει σκασει απο τα τελη καλοκαιριου και απλα πηρε διασταση τελη Οκτωβριου, πριν 3-4-5 μηνες δηλαδη, η δε εκτιμηση των Βρεττανων μιλαει για μια απατη ΑΝΩ ΤΩΝ 110ΕΚΚ ΕΥΡΩ.

Τους κυνηγουν Αμερικανοι και Βρεττανοι για ΑΠΑΤΕΣ, εχουν βαρεσει ΚΑΝΟΝΙ εδω και μηνες, αλλα στην ΑΕΚ ΠΑΕ δηλωνουν υπερηφανοι που εχουν χορηγο τον αρχικλεφταρα! Οχι μονο αυτο αλλα και μαζι του ανοιγει τα φτερα η ΠΑΕ ΑΕΚ!!

ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΟΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ Κ.ΑΡΚΑΔΗ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ MARKETING- ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ –ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΥΠΟΔΙΚΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΧΤΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΙΡΙΑ ΘΕΣΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ.

Πραγματικα ΑΠΟΡΩ τι δοντι εχουν μερικοι εκει μεσα και οχι μονο τους κρατανε στις καρεκλες αλλα δεν τους εχουν πλακωσει στις κλωτσιες ακομη. ΟΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΣΤΟ Δ.Σ δε εχουν παρει χαμπαρι ΤΙΠΟΤΑ?

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

17 Responses to Globo

  1. Ο/Η Savvi λέει:

    Αν νομίζεις ότι οι Άγγλοι και οι Αμερικάνοι θα βγάλουν άκρη εμένα να μου τρυπήσεις την μύτη. Εντελώς φιλικά.

  2. Ο/Η The Snitch λέει:

    Φιλε μου τους αμερικανους δε τους ξερω αν και ειναι σκυλια σε αυτα-παμπολλα τα παραδειγματα. Μονο στη vw να δεις το υψος των αγωγων που κανει ΕΠΙΣΗΜΑ το αμερικανικο ΚΡΑΤΟΣ θα παθεις σοκ: οι ποινες φτανουν τα 80ΔΙΣ ακομη και τα μισα να εκδικαστουν η ΓΕΡΜΑΝΙΑ (οχι η vw) εχει σοβαρο θεμα.ΗΔΗ ΠΛΗΡΩΣΑΝ 7,3ΔΙΣ ΔΟΛΛΑΡΙΑ και αυτο ειναι μονο η αρχη!
    Κανε τη πραξη 580,000 αυτοκινητα επι 32,500 στη καλυτερη η 37,500 στη χειροτερη και αυτα Χ4 μιας και πιανωνται ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΠΟΙΝΕΣ!

    (The Justice Department sued Volkswagen AG, accusing the German automaker of installing illegal devices meant to defeat emissions testing on nearly 600,000 vehicles, marking another blow against the company which has been rocked by the pollution scandal since September.Under the Clean Air Act, each of those violations could result in a penalty of up to $32,500 or $37,500 depending on when the violation occurred. That means that each of the approximately 580,000 cars sold by Volkswagen in the U.S. that had defeat devices could, in theory, be hit with four separate penalties, according to the Justice Department official.)

    Θυμιζω οτι αναλογα εχουν κυνηγησει τραπεζες και εχουν παρει ΔΙΣ για χειραγωγησεις μετοχων HSBC-CITIGROUP.
    Για τους αγγλους -που ξερω πολυ καλα- θα τους βγαλουν το λαδι. ΗΔΗ εχουν πεσει τρελλες κατασχεσεις και τους κυνηγανε οπου βρουν. Το city δεν ειναι μπανανισταν και δε καταλαβαινουν απο τετοια..
    Τo post ειναι για την ΠΑΕ ΑΕΚ ομως που ακομη και σημερα συνεργαζεται ΕΠΙΣΗΜΑ με ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ και δηλωνει ΠΕΡΗΦΑΝΗ!!!!

  3. Ο/Η Savvi λέει:

    Το ξέρω ότι ποστ είναι για την ΑΕΚ αλλά ας το δουν αυτοί που πρέπει!!!

    Από εκεί και πέρα μου λες για την VW η οποία είναι μία νόμιμη βιομηχανία η οποία δραστηριοποιείτε παγκόσμιος(μεταξύ μας τους την είχανε στημένη) ενώ από την άλλη έχουμε να κάνουμε με υπεράκτιες μη ανιχνεύσιμες οι οποίες έχουν δημιουργηθεί με άγνωστη μετοχική σύνθεση από δικηγορικά γραφεία εξειδικευμένα για τέτοιες business ανά τον κόσμο. Απλά άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Εδώ από ότι διάβασα πιστολίασανε και ένα δάνειο οι μάγκες χαχαχαχα.

  4. Ο/Η The Snitch λέει:

    Εχουν πιστολιασει πολυ κοσμο αλλα καναν το λαθος να πανε public στα χρηματηστηρια οποτε οι αλλοι θα τους θαψουν (γνωμη μου)
    Κανενα στησιμο φιλε μου, μονοι τους εβαζαν ψευτικο ΚΡΥΦΟ λογισμικο για να ΚΛΕΒΟΥΝ και το ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΑΝ.
    Τι στησιμο? Τους υποχρεωσε κανενας? ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ αφου επελεξαν να κανουν λαμογιες..

    Τωρα για την ΑΕΚ σιγα μην ιδρωσει το αυτι τους στις χοντροπετσες.. Στην Ελλαδα ειμαστε και πουλαμε αξιοπρεπεια!

  5. Ο/Η bandog λέει:

    ενδιαφερον.
    το νταραβερι της συγκεκριμενης με την αεκ ξερουμε ποιο ειναι?
    δλδ τι μας δινει , τι μας παιρνει και που μπορει να μας εμπλεξει.

  6. Ο/Η The Snitch λέει:

    Το μεχρι προτεινως νταραβερι δεν μας ενδιαφερει. Καλα εκαναν και πηραν (η δε πηραν) οτι πηραν.
    Οταν ομως επι 4 μηνες εχει απο μονος του!!! παραδεχτει οτι εκλεβε και τον κυνηγανε ΑΠΑΝΤΕΣ, οταν εχει ΚΛΕΙΣΕΙ σαν εταιρεια, η ΠΑΕ ΑΕΚ οχι μονο δεν εχει παρει πρεφα αλλα τον διαφημιζει στα matrix στις ταμπελες στο site ως ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟ και τυπωνει στο χθεσινο προγραμμα σε περιοπτη θεση κιολας οτι ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΦΤΕΡΑ!!! Στο κεντρο του προγραμματος πισω απο το ροστερ..

    ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΙΚΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΑ ΚΙΟΛΑΣ!!

    Επικοινωνια και marketing οχι αστεια..

  7. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    Αλλη μια αναμφιβολη επιτυχια της επικοινωνιας της ΠΑΕ

  8. Ο/Η Φώτης λέει:

    Μιας κ λέμε για επικοινωνία ,
    το να προαναγγέλουμε 2η φορά ότι τα πράγματα θα αλλάξουν,αναφέρομαι στο:
    «Η ομάδα μας κέρδισε με έναν παράξενο διαιτητή. Απλώς να ξέρουν ότι σε λίγους μήνες οι διαιτητές αυτοί θα σφυράνε στα τρένα»
    Μήπως δε μας κάνει καλό;μήπως να το πηγαίναμε στο λάου κ οταν κ αν αλλάξουν μιλάμε;
    Το λέω γιατί με τη δικιά μου λογική (χωρίς να είναι απαραίτητα σωστή )αυτά γίνονται χωρίς να λες πολλά πρώτον κ δεύτερον αν τυχόν στραβώσει κάτι,το τρολλάρισμα που πέφτει τώρα για το γήπεδο κτλ θα είναι δείγμα.
    Ποία είναι η άποψη σού;

  9. Ο/Η The Snitch λέει:

    Συμφωνώ απόλυτα. Πρώτα κανεις και μετα λες.
    Αν και καλο ειναι να μη μιλας καν.
    Αυτος που πραγματικά ελέγχει το παιχνίδι στο χώρο του δεν χρειαζεται να το φωνάζει.
    Εχεις ακούσει π.χ ποτε το Βαρδή να μιλάει; Το Σπύρο Λατςη μήπως; Ουτε φωτογραφία καλα καλα δε το ξέρει ο κοσμος.
    Εδω μιλάμε για Μελισανιδη ομως ..

  10. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    μαρεσει που λες συγχατηρια στην αγγελικουλα (ειρωνικα προφανως)
    και μετα αναρωτιεσαι πως και δεν παιρνουν χαμπαρι οι απο ΠΑΝΩ της στο δ.σ..
    η αγγελικουλα πλεον φιλε snitch με την ενωση φιλων ΑΕΚ ειναι μετοχος..
    μεγαλομετοχος μη σου πω..στα παπαρια της το δ.σ..
    εδω φτασαμε στο 2016 και με εναν υποβιβασμο στην πλατη..
    αγγελικουλα μεγαλομετοχος και σερβοπουστας καπετανιος.

  11. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    Κανουμε πρωταθλητισμο στις δηλωσεις σε αυτη την ομαδα, ο Μελισσανιδης ολο θα και θα ειναι και ουτε κουτσο αργεντινο δεν μπορει να κλεισει η ΠΑΕ….

  12. Ο/Η The Snitch λέει:

    Καλα και εσυ τωρα ειναι μετοχος… Και ο Ασλανιδης ειναι προεδρος. Α και ο Κρισαντους σεντερ φορ. Η αλλιως λεμε και καμμια μαλακια να περναει η ωρα.

  13. Ο/Η BB λέει:

    Εμπαθής,άσχετος και επικίνδυνος.Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Ντίνης δηλαδή.

  14. Ο/Η The Snitch λέει:

    Πες μας εσυ αν η Globo υφισταται ως εταιρεια αν δε τη κυνηγαει Αμερικη και Αγγλια για απατες αν ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΑΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ αν τελικα συνεργαζεστε με ΑΠΑΤΑΩΝΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΙΚΟΥΣ (συντομα κοντα σας) Η ΟΧΙ και ασε με εμενα να ειμαι οτι θες.
    Υφιστανται τα γραφεια στην Εθνικης Αντιστασεως στο γκρι κτιριο απεναντι απο τη Vivodi ναι η οχι?
    Οι ορκωτοι παραιτηθηκαν αφου τους αρνηθηκε ελεγχος στις θυγατρικες που (και καλα) τιμολογουσαν ΝΑΙ Η ΟΧΙ?
    Ο παπαδημητρακοπουλος παραιτηθηκε αφου πουλησε τις μετοχες του ΝΑΙ Η ΟΧΙ?
    Παραιτηθηκε ο οικονομικος διευθυντής κ. Δημήτρης Γρυπάρης ΝΑΙ Η ΟΧΙ?
    Τους πεταξαν εξω απο το AIM (την παραλληλη αγορα στο Λονδινο) ΝΑΙ Η ΟΧΙ?
    Παρενέβη στην εταιρεία η Αρχή Οικονομικής Συμμόρφωσης του Ηνωμένου Βασιλείου ΝΑΙ Η ΟΧΙ?
    Η Canaccord Genuity παραιτήθηκε από broker της Globo ΝΑΙ Η ΟΧΙ?

    Και καλα εγω ειμαι οτι πεις. Οι Financial Times, το Βημα, η Καθημερινη ειναι και αυτοι εμπαθεις, ψευτες και επικινδυνοι για τη ΒΒ και το ..’εργο’ της?

    ΕΙΝΑΙ ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ?

    ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ
    ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ
    ΑΠΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ

    ΥΓ Με τη Βεροια το γηπεδο ειχε 6500 κοσμο δηλαδη 2 θυρες γεματες λιγο παραπανω απο οσο ηταν τα μαστουρια στη 34? Η ηρθαν παλι τα 12-15,000 διαρκειας που ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΣΕΣ?
    Τα διαρκειας ΧΤΥΠΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ Ο ΦΠΑ κατα τη παρουσια ανα αγωνιστικη ΝΑΙ Η ΟΧΙ?
    Αυτους που μπουκαραν περσυ με το γαυρο τους ΒΡΗΚΕΣ? Αυτους που πηγαν να δειρουν τα Γιαννενα απο τη 34 (οταν ανοιξατε τις πορτες στο ημιχρονο) πριν ενα γυρο? Τους αλλους στη Ξανθη που τιμωρηθηκες? Ξερεις εκει που τη μια μας ελεγες οτι δεν εγινε το παραμικρο και την επομενη οτι τελικα κατι εγινε αλλα δεν ειχες ευθυνη…
    ΑΚΟΜΑ απο τη πρωινη δουλεια σου γραφεις? ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΚΟΛΟΒΑΡΑΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ? ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΕΛ-ASS?

  15. Ο/Η John λέει:

    Η ελληνική εταιρία Globo, συνεχίζει τη δραστηριότητα της κανονικά.

  16. Ο/Η The Snitch λέει:

    Το ιδιο και η euromedica π.χ. Ξέρεις ιδιοκτησίας ποιανού φαντάζομαι. Όπως και δεκάδες άλλες με πρώτα τα κόμματα και τα κανάλια.

    Μολις βεβαια βαρέσει η καμπάνα απο Αμερική και Αγγλία να δω την ελληνική δραστηριότητα και ποσο κανονική θα ειναι
    Βλεπεις εδω τους απατεώνες τους κοιταμε απλα. Έλα όμως που έξω δεν.
    Οσο για το θέμα η ΑΕΚ διαφημίζει τη ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ γνωστή εταιρεία με γραφεία παντου. Αφου εισαι γνωστής μαλλον ξέρεις οτι μετα απο έρευνες των αμερικανικών (κυριως) αρχών αποκαλύφθηκε οτι τα γραφεία είτε δεν υπήρχαν καν, είτε ήταν γραμματοκιβώτια, είτε κάποιοι αόριστων στοιχείων που απαντούσαν τηλεφωνητες.
    Γιατι να μη λειτουργεί λοιπόν στην ελλαδα?

    ΥΓ όπως ξέρεις η Pizza Hut εχει αποχωρήσει απο την ελλαδα εδω και χρονια. Συμφερόντων Δαυιδ θυμίζω εδω. Ξέρουμε τι εστι Δαυιδ ετςι? κράτος εν κράτη. Ε στο Μαρούσι εχει ενα delivery point Pizza Hut ακομη ( επι της κηφισιας στο φανάρι αμαρουσιου μετα τον ΟΤΕ ) που για κάποιο λογο κάπως εχει μείνει και λειτουργεί ακομη. Και φυσικα ουτε τη hut κυνήγησε ποτε κανεις ουτε τον Δαυιδ για απατες, παραποίηση οικονομικών στοιχείων, φούσκες με μεθοδεύσεις μετόχων και δάνεια με collateral αέρα κοπανιστό.

    Δραματική τροπή λαμβάνει η υπόθεση της Globo PLC καθώς η ελληνικών συμφερόντων τεχνολογική εταιρεία εδώ και λίγες ώρες τελεί υπό διαχειριστικό έλεγχο, έπειτα από δικαστική απόφαση.
    Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως επακόλουθο της έρευνας που ξεκίνησαν οι αρμόδιες βρετανικές εποπτικές αρχές, έπειτα από τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν από το αμερικανικό hedge fund Quintessential Capital Management περί συστηματικής παραποίησης των οικονομικών στοιχείων της εταιρείας παραγωγής λογισμικού.
    Στο πλαίσιο της εν εξελίξει διαδικασίας, τα βρετανικά δικαστήρια όρισαν χθες τριμελή ομάδα συνδίκων από την εταιρεία FTI Consulting LLP, οι οποίοι και αναλαμβάνουν άμεσα τον έλεγχο της Globo. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας προς το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, οι σύνδικοι θα προχωρήσουν σε άμεση αξιολόγηση του ομίλου με στόχο να αποτιμηθούν “πιθανές ευκαιρίες για την παραγωγή αξίας από τις δραστηριότητες της εταιρείας”, στο πλαίσιο βεβαίως της ικανοποίησης πρωτίστως των πιστωτών της εταιρείας και της διευθέτησης των υποχρεώσεών της. Επίσης, οι σύνδικοι θα επιδιώξουν να αποκτήσουν τον έλεγχο των βιβλίων και των αρχείων ώστε να διεξαχθεί πλήρης οικονομική έρευνα, σε στενή συνεργασία με τα αρμόδια ρυθμιστικά σώματα.
    Μόλις λίγα 24ωρα νωρίτερα, ο κύριος πιστωτής της Globo, η Barclay’s Bank, είχε ενημερώσει την εταιρεία για την καταγραφή “ενός ή περισσότερων” περιστατικών αθέτησης πληρωμών (default). Στην επιστολή αναφέρεται ότι η τράπεζα διατηρεί ακέραια όλα της τα δικαιώματα απέναντι σε αυτό το πιστωτικό γεγονός και πως εξετάζει τις περαιτέρω ενέργειές της. Οι τραπεζικές υποχρεώσεις του ομίλου της Globo PLC αγγίζουν τα 60 εκατ. ευρώ. Στις ενδιάμεσες λογιστικές καταστάσεις της εταιρείας για το 2015 αναφερόταν ότι διέθετε ταμειακά διαθέσιμα 104 εκατ. ευρώ, τα οποία και αναζητούνται.
    Σύμφωνα με γνώστες της υπόθεσης, ύστερα από την απόφαση αυτή η Globo βρίσκεται αντιμέτωπη με το φάσμα της πτώχευσης, κάτι που αναπόφευκτα θα λειτουργήσει ως ντόμινο για τις συγγενείς και συνδεδεμένες εταιρείες του ομίλου και θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στους εργαζομένους και τους μετόχους της. Ήδη οι σύνδικοι γνωστοποίησαν πως δεν εφεξής προβλέπεται καμία περίπτωση καταβολής μερίσματος προς τους μετόχους, ενώ εν ευθέτω χρόνο θα ζητήσουν τη διαγραφή των μετοχών από το ΑΙΜ και τη βρετανική κεφαλαιαγορά.
    Την ίδια στιγμή, η πρώην διοίκηση και τα στελέχη της Globo PLC, οι ενέργειες των οποίων ερευνώνται από την Financial Conduct Authority, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο επιβολής σοβαρότατων ποινικών κυρώσεων. Ο ιδρυτής της και βασικός μέτοχος, Κωστής Παπαδημητρακόπουλος προχώρησε στην πώληση σχεδόν των 2/3 της συμμετοχής του στην εταιρεία λίγο πριν δημοσιοποιηθεί το report της Quintessential Capital Management (QCM) και ακολουθήσει η αναστολή της μετοχής. Επιπλέον δέσμευσε άλλα 10 εκατ. μετοχές σε μια συμφωνία λήψης προσωπικού δανείου.
    Η Globo που ιδρύθηκε το 1997 και δραστηριοποιούταν στην αγορά του enterprise mobility και της ανάπτυξης ολοκληρωμένων mobile εφαρμογών, είχε εισαχθεί το 2007 στην αγορά του ΑΙΜ, έχοντας συγκεντρώσει στο διάστημα αυτό κεφάλαια 140 εκατ. ευρώ μέσω προσφοράς μετοχών της σε θεσμικούς επενδυτές και δανειοδότηση.

    Ειπες κατι; Δεν άκουσα … Αν ειπες ειδικα για σενα ενα post σημερα απο τα πολλα που εχω.