ΒΑΛΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΕΙ

Επειδή ο άλλος πηγαίνει κάθε Σάββατο στο Ρέμο,θα σου πει εσένα να μην έχεις άποψη για τον…καλλιτέχνη; Σιγά τους καλλιτέχνες και σιγά τους επιχειρηματίες. Χεστήκαμε τώρα.

Πρωτού μας “σώσει” ο Μελισσανίδης,προ 2013, ήταν φυσιολογικό και αναμενόμενο να χώνουν την μουρη τους άπαντες,πελάτες-θεατές-τηλεθεατές-οπαδοί στα “χωράφια” τα οικονομικά,τα λογιστικά,τα νομικά της ΑΕΚ και είχαμε γίνει “παντογνώστες”. Και αίφνης,με την “ενασχόληση” του Μελισσανίδη,οι “ειδικότητες” χάθηκαν και το δικάιωμα στην κριτική-την ακόμα και εσφαλμένη- έχουν μόνο “κάποιοι”. Οχι όλοι.

“χώναμε” τη μούρη μας στα οικονομικά και διοικητικά του Παπά και του Νοτιά,αλλά τώρα που ήρθε ο “τίγρης”,θυμηθήκαμε πως η ΑΕΚ είναι Ανώνυμη Εταιρεία.
Τα προηγούμενα χρόνια τί ήταν; ΜΚΟ;
Αντε ρε. Συμφεροντολόγοι.

Οποιος θέλει να πληρώσει,για να διαφωνίσει ή να “γλυφτεί” με τον Μελισσανίδη και τους χειρισμούς του στο “μαγαζί”,ας το κάνει. Εγώ άμα θέλω, διαφωνώ και έτσι.”Τζάμπα”. “Τζάμπα” διαφωνώ μαζί του εγώ, “τζάμπα” πήρε την ΑΕΚ κι αυτός. Νομίζω είμαστε πάτσι. Σιγά μη τον πληρώσω κι όλας. Ας ξεκινήσει εκείνος πρώτος και κατόπιν βλέπουμε. Οταν βάλει ο ίδιος τα πρώτα του 10 ευρώ,θα βάλω και εγώ τα δικά μου.

Εξ άλλου,δεν κάνουμε κριτική-τόσο-για την οικονομική πολιτική που ασκείται-άλλωστε εκει δεν υπάρχουν μεγάλες διαφωνίες. Οι περισσότεροι συμφωνούμε πως είναι ορθή και σε σωστό δρόμο.
Θα προτιμούσαμε βέβαια να υπάρχουν στο ταμείο και χρηματα από άλλες τσέπες,εκτός από αυτά του κοσμου,αλλά δεν βαριέσαι. Θέτε και να “σωτήρα”,θέτε και “εγγυητή”, μα θέτε και χρηματοδότηση; Σα δεν ντρέπεστε ρε σεις.Αχάριστα γομάρια.

Είμαι ο τελευταίος,που μπορώ να συμβουλέψω,να ορμηνέψω κάποιον για το πως θα πορέψει τα οικονομικά του και πολυ περισσότερο στο πότε,πόσα και που να επενδύσει. Πραγματικά το λέω,η σχέση μου με το χρήμα είναι άθλια.

Αλλά όμως δεν θα δεχθώ ποτέ το κάλεσμα κάποιου ο οποίος με καλεί να βάλω τα λίγα μου (“λίγα από πολούς” ) και εκείνος να μη βάζει αυτά που όλους τους υπολοίπους του “κύκλου” του καλεί να κάνουν (“πολλά από λίγους”.)

Δηλαδή αναλογικά,κάποιος που έχει εισόδημα 10-12 χιλιάρικα το χρόνο και έχει συνδρομη Nova και έχει πάει και μερικές φορές στο γήπεδο,έχει βάλει,έχει προσφέρει,αναλογικά πολλαπλάσια από αυτά που έχει προσφέρει ο “σωτήρας” που τον “έσωσε” και “εγγυάται” τα λεφτά των τρίτων,δηλαδή όλων ημών.

Υπόσχομαι δημοσίως, πως,αν και εν οικονομική αδυναμία,θα θυσιάσω 100 ευρώ και θα αγοράσω τον ανάλογο αριθμό μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ,με την προυπόθεση όμως πως θα πράξει το ίδιο πριν από μένα και ο “εγγυητής”. Εαν καταθέσει εγγυητική επιστολή σε τράπεζα,ή στο παρακαταθηκών και δανείων,είτε με όποιον άλλον τρόπο, π.χ. να αφήσει ένα φάκελο με 100 ευρώ έξω από τα γραφεία της “Ελευθεροτυπίας”-σαν άλλος Κουφοντίνας,-συνοδευόμενο με προκήρυξη που να “απειλεί” τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας με απανωτές αυτοσχέδιες επενδύσεις- τότε ναι,δεσμεύομαι δημοσίως πως και εγώ,την ίδια κι όλας μέρα θα βάλω ισόποσο νούμερο.

Εκεί λοιπόν έγκειται η ενόχληση. Οχι στο γιατί δεν “τα χώνει”. Οχι στο γιατί δεν αγοράζει παίκτες με τον τόνο. Οχι.Αυτά θα ήταν και χοντρή μαλακία.
Αλλά μιλάμε για τα αυτονόητα. Να βάλει τα αναλογούντα. Ούτε αυτά όμως.
Και σουλατσάρει δωρεάν στα επίσημα τόσα χρόνια. Και στείνει και δεξιώσεις. Στην υγειά του μαλάκα. (μη κοιτάς εμένα,εγώ δεν ξέρω τίποτα)

Ποτέ δεν απαίτησα από οποιονδήποτε να επενδύσει,να ξοδέψει,να “σκορπίσει”. Ποτέ. Ο καθένας κάνει κουμάντο στην τσέπη του. Η πορεία και ο χρόνος δείχνουν άλλωστε τα πάντα.
Αλλά όχι να παρουσιάζεσαι ως “καταλληλότερος”,ως “σωτήρας” και “εγγυητής” όπως ο ΓΑΠ μέσω MEGA προ κρίσης. Ε,όχι και δούλεμα ρε μεγάλε. Χέσε μας σε παρακαλώ. Ο “μέσος” ΑΕΚτζής να ξηλώνεται κατά δύναμην,και ο καραβοκύρης να μην βάζει μήτε για τον καφέ που πίνει στο γήπεδο. Ελεος. Και η γυφτιά,έχει όριο.

Να παριστάνει τον εγγυητή άκοπα. Γιατί αν ώ μη γένοιτο,συμβεί κάποιο οικονομικό στραπάτσο στην ΑΕΚ και χρειαστούν να μπουν 6-7-10 μύρια για είναι εντάξει η ομάδα με την ΟΥΕΦΑ και στις αδειοδοτήσεις της, ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΣ Ο “ΕΓΓΥΗΤΗΣ”; Εγώ δεν είμαι καθόλου. Και εύχομαι να μη χρειαστεί ποτέ κάτι τέτοιο,για καλό και της ΑΕΚ αλλά και του Μήτσου.

Τέλος πάντων. Κυρίως όμως υπάρχουν ενστάσεις στην επιλογή των προσώπων,και στην διάρθρωση του ποδοσφαιρικού τμήματος. Και στην τρίχρονη προχειράτζα που επικρατεί εκεί μέσα και η οποία είναι πλέον πασιφανής σε όσους δεν βλέπουν μέσα από τα μάτια των “Κετσετζόγλου”, ή όσους τέλος πάντων δεν βαφτίζουν το κρέας ψάρι και δεν περιορίζονται στον άχαρο ρόλο του “πελάτη” στην σχέση τους με την ΑΕΚ,μόνο και μόνο επειδή ανέλαβε κάποιος Μελισσανίδης που μπορεί να τους φανεί χρήσιμος ή επειδή κερδίζουν ένα ξεροκόματο δίπλα του ή εξ αιτίας του.

Εκει είναι λοιπόν περισσότερο ο μεγαλύτερος όγκος των διαφωνιών. Στα πρόσωπα και στους ρόλους.
Και κατόπιν φυσικά,στο γηπεδικό. (το οποιο προσωπικά,με αφήνει ολίγον αδιάφορο στο που και πως,αλλά παραμένει ενοχλητικό το ότι ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ο “μεγιστάνας” έχει βάλει το περιβόητο 10ρικο μύρια με τα οποία απέιλησε θεούς και δαίμονες πριν 2 σχεδόν χρόνια και κόπηκαν τα ήπατα του Λάτση και έπαθε βέρτιγκο ο Βαρδινογιάννης).
Ηθελα να ήξερα, οι κάτοχοι μετοχών της “Δικεφαλος 1924”, νοιώθουν ευνοημένοι, ή μαλάκες;.

Στην Ελλάδα ζείτε κύριοι. Το ξεχάσατε; Οτι δηλώσεις,είσαι.

Η ΑΕΚ- “δυστυχώς” ρε γαμώτο,αλλά πολύ ευτυχώς για κάποιους άλλους- δεν είναι εταιρεία.Είναι ιδέα.(ευτυχώς ρε πούστη μου,γιατί άμα ήταν εταιρεία,θα έπρεπε να “ξηλωθούμε”.)
Ανήκει σε όλους.Ο ιδιος ο “εγγυητής” το λέει. Και στις ιδέες δεν επενδύομεν χρήματα και άλλα υλικά αγαθά,αλλά αγάπη,συναίσθημα, προδερμ και προσευχές δια ταχείαν ανάρρωσην.

Ας τον ακούσουμε επιτέλους. Βάλτε ότι και ο Μελισσανιδης στην ΑΕΚ: Τις ευχές σας,την αγάπη σας και δυο-τρεις τρίχες απ’τα αρχίδια σας. Θα ζήσει αυτή,μη φοβάστε. Αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν. Εχετε δει ιδέα ξαπλωμένη στο δρόμο τέζα; Ανθρωπο ναι.Αλλά ιδέα γαμώτο όχι.

Συγχαρητήρια στην ΠΑΕ για τις αλλαγές,τις μεταγραφές,τις ανατοποθετήσεις,το αργό ξεσκαρτάρισμα,την επαναπροσαρμογή των στόχων και την έστω και καθυστερημένη στροφή στον ρεαλισμό.
Και οι κατακέφαλοι,θέλουν τον χρόνο τους.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

7 Responses to ΒΑΛΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΕΙ

  1. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    “Ας τον ακούσουμε επιτέλους. Βάλτε ότι και ο Μελισσανιδης στην ΑΕΚ: Τις ευχές σας,την αγάπη σας και δυο-τρεις τρίχες απ’τα αρχίδια σας. Θα ζήσει αυτή,μη φοβάστε. Αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν. Εχετε δει ιδέα ξαπλωμένη στο δρόμο τέζα; Ανθρωπο ναι.Αλλά ιδέα γαμώτο όχι.”

    Πηγα να πεσω απο την καρεκλα απο τα γελια

  2. Ο/Η netrino λέει:

    Οσον αφορά την άδεια ακούγεται πως θα πρέπει να πληρώσουμε τις οφειλές των παλιών ποδοσφαιριστων για να την εξασφαλίσουμε.
    Μπερδεμένη υπόθεση, τα είχαμε όλα αυτό μας έλειπε τωρα.

  3. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    Tελικά ,μπορεί ,στην περίπτωση του μεγιστάνα να αισθάνομαι και λίγο μαλάκας.Η να έχω και ενοχές,σε σχέση με την προσωπική προσφορά μου και αφοσίωση στον σύλλογο.(Πράγμα που εσύ βρε αδελφέ Χρήστο βλέπω μετα λύπης μου ότι δεν έχεις).Λαγός την φτέρη ετρωγε-κακό της κεφαλής του -για σένα πάει αυτό.Όλα είναι πιθανά την σήμερον ημέρα.Γενικά ,τελευταία αισθάνομαι μίαν κάποια ανασφάλεια…Ίσως φταίει και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα…
    Αλλά ρε πούστη μου αυτή η διαίσθηση δεν με γελάει,όταν λέω στον άλλονα τον Στηβ,να βάλει ρήτρα για την απουσία σου.
    Ο άλλος αδελφός κόντευε να πέσει από την καρέκλα…
    Εγώ από κείνη την ώρα που διάβασα για τις ξαπλωμένες ιδέες που κοιττάνε τα ραδίκια ανάποδα,οπου γυρίσω κι όπου σταθώ ,ψάχνω να βρώ καμμιά στο δρόμο ,όχι για τίποτ΄άλλο, αλλά για να σε βγάλω ψεύτη.
    Πολύ φοβάμαι ρε φίλε όμως ότι θα το χάσω το στοίχημα.Και ξέρεις γιατί;Γιατί πριν από τις ιδέες, ο θεός τους είναι νεκρός.Καλό βράδυ και νάσαι καλά.

  4. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς “netrino”. Δεν το γνωρίζω αυτό. Ξέρω όμως πως Λεφτά υπάρχουν. Δεν κολλάμε.
    Το πολύ-πολύ να ξαναπέσουμε στη Γ,για “διπλό καθάρισμα”.
    Θα επιστρέψουμε πιο λευκοί και από πρέζα.

  5. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Αδερφέ Αγησίλαε καλησπέρα. Δεν ξέρω τί εννοείς με την φτέρη και με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.Αν και το σωστό είναι “λαγός την φτέρη έσειε…”. Μη μου πεις ότι σείουμε κάποια φτέρη.
    Τη γνώμη μου γράφω,όπως ο καθε ένας επιθυμεί να εκτεθεί δημόσια. Ούτε περιμένω και πολλά και κυρίως ούτε περιμένω συμπάθειες και προσεταιρισμούς. Πόρνη δεν είμαι.
    Τα υπόλοιπα δεν τα καταλαβαίνω, ούτε και με ενδιαφέρουν.
    Την πλάκα μας κάνουμε με τα της ΑΕΚ και δευτερεύουσες “ανάγκες” καλύπτουμε. Υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά πράγματα στη ζωή και αυτό το γνωρίζουμε όλοι μας καλά.
    Στο περιθώριο του χρόνου μας γράφουμε,λέμε και σχολιάζουμε πέντε πράγματα, με σωστή ή λάνθασμένη οπτική.
    Αλλά ως εκεί. Δεν θα ανάγουμε και τους τενεκέδες σε πρωταγωνιστές της ζωής μας, ούτε και τα λαμόγια σε οδηγούς-πρότυπα.
    Πίσσα και πούπουλα.
    Αφού το λέει και ο τίτλος.

  6. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    @Χρήστο:Τα της ¨φτέρης ¨,είναι μεταφορικά,την στιγμή που αντί να σκέφτεται κανείς το τι θα γράψει για τύπους σαν τον εγγυητή,τα χώνει κανονικά αδιαφορώντας για οτιδήποτε.Και βέβαια η κάλυψη δευτερευουσών αναγκών ,εν προκειμένω είναι αυτονόητη.Διάλειμμα κάνουμε ευχάριστο αλλά και εποικοδομητικό,γνώρίζοντας και εκτιμώντας κάποιους εδώ μέσα,από τον λόγο που εκφέρουν.Τενεκέδες και λαμόγια στην ανθρώπινη χωματερή.

  7. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Αγησίλαο: Ναι, ξέρω σε τι αφορά η παροιμία με την φτέρη.Αλλά δεν φαντάστηκα ποτέ πως αναφερόσουν στις εδώ συζητήσεις που κάνουμε. Νομίζω υπερβάλεις. Και τον αδικείς. Δεν μου πέρασε καν ποτέ από το μυαλό αυτό.
    Το πιο πιθανό είναι ο ένας να γράφει στα αρχίδια του τον άλλον,μεταξύ εμού και του “εγγυητού”.
    Το αυτό γίνεται και σε πολλές άλλες χιλιάδες περιπτώσεις.
    Πίστεψέ με. Δεν τρέχει τίποτα.
    Αλλη δουλειά δεν είχανε.
    Και στο κάτω-κάτω,αν τα πράγματα ζορίσουν,θα ισχυριστώ πως είμαι ιδεατόν πρόσωπο. Εχω καταλάβει πως οι ιδέες την γλυτώνουν. Θα πω πως είμαι προστατευόμενος Αγιορίτου ασκητού. ‘Η εκπαιδευόμενος Σαολίν.