ΥΠΟΥΡΓΟΤΣΕΛΙΓΚΑΣ

Συμπαθής. Αν δεν ήταν υπουργός,θα μπορούσες να υποθέσεις βάσιμα πως είναι ράθυμος σερίφης σε Μεξικάνικη κωμόπολη, ή χειροπράκτης κτηνίατρος της Ηπείρου,που παράλληλα απασχολείται και στο καφενείο του χωριού,παίζοντας ζουρνά.Πάντως οποσδήποτε, θα έβρισκε δουλειά ως τσέλιγκας-κράχτης όξω από κάποια ταβέρνα στη Χασιά.

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση: κάλεσε – ο υπουργός- τους εμπλεκόμενους με υποθέσεις στην δικαιοσύνη,να αποχωρίσουν από τα όποια πόστα τους,ως που να αποδωθούν πίσω λευκοί στην κοινωνία. Οσοι αποδωθούν. Και όσοι τέλος πάντων δικαστούν.

Εμειναν κάγκελο οι εμπλεκόμενοι. “τώρα τί γίνεται”; “να πηδήξουμε απ΄τα παράθυρα από την ντροπή μας, η να κάνουμε ομαδικό χαρακίρι”;
-Καλύτερα να ξύσωμεν τα αχαμνά μας και να συνεχίσομεν να ορίζομεν διαιτητάς,αγώνες,καθώς και πάσα άλλη δραστηριότης επιβάλει η θέση μας.Αλαντικά,τυριά,τουρσιά κλπ.

Το πιο εξωφρενικό-και το λέω σοβαρά-είναι εκείνη η ακροτελεύτια φράση περί “σεβασμού του κράτους στο τεκμήριο της αθωότητας όλων των Ελλήνων”. Πρόσεξε. Με αφορμή τύπους που έχουν τον μισό ποινικο κωδικα πάνω τους, ο κρατικός λειτουργός,λέει,υπογραμίζει,σχεδόν με σκωπτικό,ειρωνικό,απαξιωτικό σχεδόν τρόπο προς όλους μας πως “για το κράτος,άπαντες είστε εν δυνάμει Γκιρτζίκιδες και Μπέηδες”. Μας κάνουν και χάρη δηλαδή που δεν μας φυλακίζουν με τη μία.

Τέλος πάντων. Φεύγοντας από αυτό,πάμε στην ουσία.Η οποία απλά δεν υπάρχει. Ανούσια λόγια. Ανούσιες ανακοινώσεις. Ανούσιες προσπάθειες ενός μέλους μιας γελιοδεστάτης συμμορίας ανικάνων που παριστάνει πως κάτι κυβερνά,ενώ άπαντες είναι στα τηλέφωνα και περιμένουν κρατώντας την ανάσα τους την Βελκουλέσκου να αλλάξει σερβιέτα.

Σαν τις ανακοινώσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ που καλεί τους εμπλεκόμενους να τα παρατήσουν και να φύγουν ειδ’άλλως θα “έρθουμε” και θα γίνει χαμός.
Μπρρρρ.

Προσπάθει λοιπόν ο υπουργοτσέλιγκας-τελάλης της κυβερνησης του βουνού, να σμίξει τα φρύδια και να παρουσιαστεί σοβαρός και στιβαρός,στα μάτια των γδαρμένων οικονομικά ψηφοφόρων, οι οποίοι παράλληλα είναι και ποδοσφαιρόφιλοι.

Που στα αυτιά τους ηχούν ακόμα οι ζουρνάδες και τα νταούλια του εκλεκτού του ιδρύματος Κλίντον και της Γιάννας.
Δεν βγαίνει και κανένα “κοριόπολις “νο 24” τώρα που χρειάζεται ρε γαμώτο,αφού η μισή Ελλάδα είναι στους δρόμους. Κάτι έστω,για να στριψουν τα κεφάλια των προβάτων,μακρυά από την ζοφερή πολιτική και οικονομική πραγματικότητα.

Δεν γυρίζει και καμιά τσόντα εκεινη η Τζούλια,να στείλουμε τα γερόντια ξανά στα περίπτερα. Τίποτα δεν κουνιέται.
Αναγκαστικά,πρέπει να αφηνει κλανιές ο κος υπουργός,μπας και γίνει κουβεντολόι παραποδοσφαιρικό και κάπως σπάσει η ειδησεογραφία η ενοχλητική,που όλοι είναι καρφωμένοι σε κατι που αφορά κάτι συντάξεις,κάτι φορολογικές κλίμακες κλπ. Λεπτομέρειες μωρέ.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.