Globo 2

Επειδη ειχε το ΘΡΑΣΟΣ η ΒΒ να μας κανει και παρατηρήσεις για τα λαμόγια που συνεργάζεται και δηλώνει και υπερήφανη. Βεβαια άμα το θράσος ειναι το ΜΟΝΟ που διαθέτεις, το μονο που εχεις να πεις αναλογα ειναι βρισιές και ειρωνίες και κάπου εκει τελειώνουν τα ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ σου ως ΠΑΕ ΑΕΚ.

Αφιερωμένο εξαιρετικά στη Αγγελική Αρκαδη, τον Δηματο και φυσικα τη ΒΒ, ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΕΡΗΦΑΝΑ συνεργάζεστε με απατεώνες διεθνούς εμβέλειας και μάλιστα το φωνάζετε με κάθε τροπο.

Επίσης αφιερωμένο και στους απο πανω τους στο ΔΣ που επι 5 μήνες αφήνουν και την επικοινωνία αλλα και αυτο το ΦΙΑΣΚΟ να συνεχίζεται.

ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΟΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ:

  • globo aek

    Δραματική τροπή λαμβάνει η υπόθεση της Globo PLC καθώς η ελληνικών συμφερόντων τεχνολογική εταιρεία εδώ και λίγες ώρες τελεί υπό διαχειριστικό έλεγχο, έπειτα από δικαστική απόφαση.
    Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως επακόλουθο της έρευνας που ξεκίνησαν οι αρμόδιες βρετανικές εποπτικές αρχές, έπειτα από τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν από το αμερικανικό hedge fund Quintessential Capital Management περί συστηματικής παραποίησης των οικονομικών στοιχείων της εταιρείας παραγωγής λογισμικού.
    Στο πλαίσιο της εν εξελίξει διαδικασίας, τα βρετανικά δικαστήρια όρισαν χθες τριμελή ομάδα συνδίκων από την εταιρεία FTI Consulting LLP, οι οποίοι και αναλαμβάνουν άμεσα τον έλεγχο της Globo. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας προς το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, οι σύνδικοι θα προχωρήσουν σε άμεση αξιολόγηση του ομίλου με στόχο να αποτιμηθούν “πιθανές ευκαιρίες για την παραγωγή αξίας από τις δραστηριότητες της εταιρείας”, στο πλαίσιο βεβαίως της ικανοποίησης πρωτίστως των πιστωτών της εταιρείας και της διευθέτησης των υποχρεώσεών της. Επίσης, οι σύνδικοι θα επιδιώξουν να αποκτήσουν τον έλεγχο των βιβλίων και των αρχείων ώστε να διεξαχθεί πλήρης οικονομική έρευνα, σε στενή συνεργασία με τα αρμόδια ρυθμιστικά σώματα.
    Μόλις λίγα 24ωρα νωρίτερα, ο κύριος πιστωτής της Globo, η Barclay’s Bank, είχε ενημερώσει την εταιρεία για την καταγραφή “ενός ή περισσότερων” περιστατικών αθέτησης πληρωμών (default). Στην επιστολή αναφέρεται ότι η τράπεζα διατηρεί ακέραια όλα της τα δικαιώματα απέναντι σε αυτό το πιστωτικό γεγονός και πως εξετάζει τις περαιτέρω ενέργειές της. Οι τραπεζικές υποχρεώσεις του ομίλου της Globo PLC αγγίζουν τα 60 εκατ. ευρώ. Στις ενδιάμεσες λογιστικές καταστάσεις της εταιρείας για το 2015 αναφερόταν ότι διέθετε ταμειακά διαθέσιμα 104 εκατ. ευρώ, τα οποία και αναζητούνται.
    Σύμφωνα με γνώστες της υπόθεσης, ύστερα από την απόφαση αυτή η Globo βρίσκεται αντιμέτωπη με το φάσμα της πτώχευσης, κάτι που αναπόφευκτα θα λειτουργήσει ως ντόμινο για τις συγγενείς και συνδεδεμένες εταιρείες του ομίλου και θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στους εργαζομένους και τους μετόχους της. Ήδη οι σύνδικοι γνωστοποίησαν πως δεν εφεξής προβλέπεται καμία περίπτωση καταβολής μερίσματος προς τους μετόχους, ενώ εν ευθέτω χρόνο θα ζητήσουν τη διαγραφή των μετοχών από το ΑΙΜ και τη βρετανική κεφαλαιαγορά. (σ.σ Αυτο εγινε 1/12/15 μιας και το αρθρο ειναι πρωγενεστερο)
    Την ίδια στιγμή, η πρώην διοίκηση και τα στελέχη της Globo PLC, οι ενέργειες των οποίων ερευνώνται από την Financial Conduct Authority, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο επιβολής σοβαρότατων ποινικών κυρώσεων. Ο ιδρυτής της και βασικός μέτοχος, Κωστής Παπαδημητρακόπουλος προχώρησε στην πώληση σχεδόν των 2/3 της συμμετοχής του στην εταιρεία λίγο πριν δημοσιοποιηθεί το report της Quintessential Capital Management (QCM) και ακολουθήσει η αναστολή της μετοχής. Επιπλέον δέσμευσε άλλα 10 εκατ. μετοχές σε μια συμφωνία λήψης προσωπικού δανείου.
    Η Globo που ιδρύθηκε το 1997 και δραστηριοποιούταν στην αγορά του enterprise mobility και της ανάπτυξης ολοκληρωμένων mobile εφαρμογών, είχε εισαχθεί το 2007 στην αγορά του ΑΙΜ, έχοντας συγκεντρώσει στο διάστημα αυτό κεφάλαια 140 εκατ. ευρώ μέσω προσφοράς μετοχών της σε θεσμικούς επενδυτές και δανειοδότηση.

    Πηγή:capital.gr

    Η εταιρεία μετοχικού κεφαλαίου Quintessential Capital Management ήταν αυτή που προχώρησε σε εξονυχιστική έρευνα για την Globo Plc και αποκάλυψε τα αποτελέσματά της σχετικά με τις δραστηριότητες και συνεργασίες της εταιρείας, ενώ κάνει μια προσπάθεια να τεκμηριώσει ισχυρισμούς για λογιστική απάτη και άλλες ύποπτες δραστηριότητες.
    Το report της QCM συμπεραίνει ότι η Globo Plc έχει διογκώσει μαζικά τα έσοδα και τα κέρδη της, εμφανίζοντας τιμολόγια εικονικών πωλήσεων από συνεργάτιδες εταιρείες-κελύφη (shell companies) που ελέγχονται από την ίδια την Globo. Έτσι, η Globo παρουσίαζε μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις της. Από την άλλη, για να μειώσει μια τεράστια αύξηση της κερδοφορίας, υπήρχαν άλλες εταιρείες-κελύφη που εμφανίζονταν ως προμηθευτές και τιμολογούσαν την Globo Plc για δήθεν υπηρεσίες που της προσέφεραν.

    Αυτό βέβαια δημιουργούσε μια τεράστια «τρύπα» στις πραγματικές ταμειακές ροές (cash flow) της εταιρείας, με αποτέλεσμα η εταιρεία να ζητά συνεχώς νέα χρηματοδότηση. Βασιζόμενη στις «κατασκευασμένες» οικονομικές καταστάσεις, η εταιρεία εξέδιδε μετοχές και εξασφάλιζε πίστωση για την κάλυψη των τρεχουσών δαπανών της και τη χρηματοδότηση της εξαγοράς νόμιμων εταιρειών, ελπίζοντας να «θολώσει το τοπίο» των μη νόμιμων δραστηριοτήτων της.

    Η QCM κάνει και μια εκτίμηση ότι το 60% των αναφερόμενων πωλήσεων της Globo είναι μέσω εικονικών τιμολογίων ενώ το 40% αφορά πραγματικές πωλήσεις. Απώτερος στόχος της, σύμφωνα με την ανάλυση, ήταν να εισέλθει στην αγορά NASDAQ. Το πρόβλημα άρχισε να εμφανίζεται όταν τον Ιούνιο η Globo διεκδίκησε να «σηκώσει» 180 εκατ. δολ. μέσω ομολογιακού δανείου, γεγονός που είχε ξενίσει τους επενδυτές καθώς αυτή η πρακτική σήμαινε πολύ ακριβό δανεισμό (8+%). Τελικά η εταιρεία μείωσε τις προσδοκίες της σε 120 εκατ. δολ. και στη συνέχεια αποσύρθηκε εντελώς καθώς δεν υπήρξε ενδιαφέρον από τους επενδυτές.

    Μεγάλο τμήμα της έρευνας της QCM αναλώθηκε στις συνεργάτιδες εταιρείες της Globo, όπου συμπεραίνει ότι πολλές από αυτές ενδέχεται να είναι εικονικές εταιρείες με έδρα σε διάφορες χώρες (πχ. σε Παναμά, Κύπρο, Ελλάδα). Η QCM αναφέρει ότι έχει εντοπίσει περισσότερες από 20 τέτοιες εταιρείες σε 8 διαφορετικές χώρες. Δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει ούτε έναν νόμιμο συνεργάτη καθώς, σε πολλές περιπτώσεις, οι αναφερόμενοι συνεργάτες είτε δεν μπορούν να εντοπιστούν, είτε οι εταιρείες δεν υπάρχουν καθόλου (ή δραστηριοποιούνται σε άλλους κλάδους), είτε δεν μεταπωλούν τα προϊντα της Globo, είτε φαίνεται να μεταπωλούν τα προϊόντα της αλλά διακόπτουν κάθε επικοινωνία όταν αναφέρεται η Globo.

    Σε μια περίπτωση αναφέρεται ως αναφερόμενος συνεργάτης και μια εταιρεία της οποίας ηγείται ο Δημήτρης Γαλακτόπουλος, ο οποίος είχε απασχολήσει την ελληνική ειδησεογραφία στο παρελθόν λόγω της καταγγελίας που έχει κάνει προς την ΚτΠ Α.Ε. Όσο για το μέλλον, η QCM αναφέρει ότι θα καταβαραθρωθεί η μετοχή της Globo μέχρι να αποσυρθεί από το ταμπλώ, ενώ θα ξεκινήσει έρευνα (αστική, ποινική και κανονιστική) και οι επενδυτές και μέτοχοι θα προχωρήσουν σε μηνύσεις.

    Πηγή: netweek.gr

    Bonus 1 το ανάλογο άρθρο των Financial Times που λέει τα ίδια:

    Globo, the Aim-quoted mobile technology company founded by a champion windsurfer, has gone into administration.

    The company’s biggest business is Go!Enterprise, which provides software designed to create a secure space for an employer’s data on employees’ personal phones.

    The announcement on Tuesday comes a week after Costis Papadimitrakopoulos, Globo’s founder and chief executive, disclosed to its board “certain matters regarding the falsification of data and the misrepresentation of the company’s financial situation”.

    Mr Papadimitrakopoulos and Dimitris Gryparis, chief financial officer, resigned last week. The Financial Conduct Authority, the UK regulator, is investigating the company.

    Questions about Globo’s business model were raised last month in a critical report published by Quintessential Capital Management, a small New York hedge fund.

    The hedge fund alleged that Globo had inflated its revenue and profits by generating “fictitious” sales through a complex corporate structure of shell companies. Globo said in a statement to the stock exchange on Tuesday that it had appointed three employees of FTI Consulting as joint administrators.

    Chad Griffin, one of the joint administrators, said: “Our focus is to undertake an immediate assessment of the group in order to evaluate any opportunities to realise value from the various businesses. We will also be looking to gain control of the books and records in order to be in a position to undertake a full investigation. These steps will be done in close consultation with the requisite regulatory bodies.”

    Globo said that no dividends were expected to be available for shareholders

     

  • Bonus 2 απο τον Guardian (εχει και απο τους κανονικούς times απο τη telegraph etc ορεξη να υπαρχει)
    Εδω θα δείτε πως κυνηγάμε οχι μονο τη globo αλλα και την grand Thornton μια παγκόσμια πολυεθνική και ορκωτών, που τους κάλυψε

    Accountancy watchdog investigates Grant Thornton over Globo audits

    A tax return
    The Financial Reporting Council is investigating Grant Thornton over the accountancy firm’s auditing of Globo, the mobile technology company that went into administration after discovering financial irregularities.

    The FRC, which regulates accountancy firms, said it would examine Grant Thornton’s audits of Globo for last year and the year before. The Financial Conduct Authority is investigating Globo separately.

    Grant Thornton was announced as Globo’s auditor in March 2014, replacing BDO, which had only been in place for a few months. Globo said it had appointed Grant Thornton after a competitive tender of three of the top five auditing firms.

    FRC investigations usually take many months before it decides whether to bring a formal case at a tribunal.

    If a tribunal finds against a firm, the FRC can impose unlimited fines and reprimands on the firm and its employees and can strike off accountants. It could also decide that a tribunal is not in the public interest and drop the case.

    In a brief statement, the regulator said: “The Financial Reporting Council has launched an investigation under the accountancy scheme into Grant Thornton UK LLP’s audits of the consolidated financial statements of Globo plc for the years ended 31 December 2013 and 31 December 2014.”

    Globo was criticised in October by a US hedge fund which raised questions about its revenue and finances, sending the company’s shares plunging. The fund, Quintessential Capital Management, held a short position in Globo that meant it would profit if the shares fell.

    Globo rejected Quintessential’s analysis but three days later it revealed that its chief executive, Konstantinos Papadimitrakopoulos, had resigned after disclosing falsification of data and misrepresentation of the company’s financial position.

    It also said Papadimitrakopoulos had sold more than 42m Globo shares and pledged 10m shares for a personal loan on the day Quintessential published its report. In early November, Globo went into administration, citing the financial irregularities discovered the previous month.

    Earlier in October, Globo scrapped a long-running attempt to raise funds by selling junk bonds. Though rating agencies, auditors and advisers failed to spot the company’s problems, there were not enough investors willing to buy the bonds, even though they offered double-digit returns.

    A Grant Thornton official said: “We acknowledge the FRC’s announcement that it has launched an investigation into our audits of Globo plc. Administrators have been appointed over the company by court order and are seeking to establish what has happened to the business. We await the outcome of their inquiries.

    “Maintaining the highest level of quality is at the heart of Grant Thornton’s agenda. As a member of the accountancy profession, we also have the benefit of regulators who regularly review our audits and we shall continue to work actively with the FRC.”

    Globo is based in Greece but its shares were listed on London’s lightly regulated Alternative Investment Market (Aim). The FRC is investigating the accountants RSM Tenon, now part of Baker Tilly, and KPMG over the audits of Quindell, the Aim-listed insurance claims handler which is being investigated by the Serious Fraud Office.

    Αυτοι ειναι ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΝΟΙ. Στην Ελλαδα η ΒΒ φτιάχνει νύχι και μαλλί…

 

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

4 Responses to Globo 2

  1. Ο/Η bandog λέει:

    μηπως υπερβαλουμε λιγο?
    η παε αεκ δεν ειναι δικαστηριο να δικασει.
    αν ο χορηγος ειναι ενταξει απεναντι της ποιο το προβλημα?

    δλδ θα επρεπε και η βολφσμπουργκ να βγαλει τη VW απο τη φανελα της?

    ή μηπως στη διοικηση της αεκ ειναι τα επιχειρηματικα υποδειγματα που δεν εχουν απασχολησει ποτε τις αρχες , ωστε να ασχολουμαστε με το ηθος ενος χορηγου ?

  2. Ο/Η The Snitch λέει:

    Η vw εκανε μεν οτι εκανε και εχει ηδη ξεκινήσει να πληρώνει τα πρόστιμα της.
    Υφίσταται ομως ως εταιρεία και λειτουργεί.
    Δεν πούλαγε αέρα ουτε είχε εικονικές εταιρείες- φαντάσματα ουτε γραφεία-γραμματοκιβώτια που απλα δεν υπαρχουν.
    Εδω μιλάμε για απατεώνες ολκης που εσκεμμένα έκλεβαν και παραπλανούσαν απο ιδιώτες μέχρι έπενδυτες hedge funds μέχρι που έβαλαν μετοχές ( που φυςικα δεν είχαν καμμια υπόσταση μιας και ηταν Φούσκες) και πήραν δανεια οπως και επιδοτήσεις.
    Το θεμα λοιπον δεν ειναι αν η ΠΑΕ οταν εκανε τη σύμβαση δεν ήξερε (εκει δε υπαρχει πρόβλημα κανεις δε προβλεπει το μελλον αν και οι σοβαρες εταιρειες αναθετουν σε ειδικους την οποια χορηγια λαμβανουν – η δινουν- γι αυτο ακριβως το λογο για να μη συσχετιστουν με απατες) αλλα ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ μετα την αποκάλυψη της προφανούς απάτης και με δικαστικές εντολές και με δημεύσεις περιουσιακών στοιχείων η ΠΑΕ ακομη ειναι περήφανη που συνεργάζεται με δικαστικών αποφάσεων απατεώνες.
    Που διώκονται δικαστικά σε Αμερική και Βρεττανια τοςο ως εταιρείες αλλα και ως πρόσωπα.
    Εικονικά τιμολόγια και ψεύτικα νούμερα σε εταιρείες φαντάσματα έκαναν. Οπως ο Μάκης χρέωνε με τιμολόγια έργα στους Θρακομακεδόνες 1,7 δις και δεν είχε αλλάξει ουτε πόρτα..
    Δεν ειναι η ΠΑΕ δικαστηριο ουτε μπορουσε να ηξερε τι λαμογια ειναι, δεκτο αυτο. Οταν ομως δικαστικες αρχες Αμερικης και Βρεττανιας 5 μηνες τους αποκαλυψαν και τους κυνηγανε ΩΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ και ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥΣ- πραγμα που οι ΙΔΙΟΙ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΑΝ- δε μπορεις εσυ να σφυρας αδιαφορα και να δηλωνεις περηφανος! ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙΣ ΑΜΕΣΑ απο οτιδηποτε εχει να κανει με την εταιρεια, βγαζεις μια ανακοινωση οτι για τους ταδε λογους η ΠΑΕ ΑΕΚ σταματα ΑΜΕΣΑ την ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΣΗ με την εν λογω εταιρεια. Εμεις οχι μονο δε κανουμε τιποτε αλλα τους διαφημιζουμε (τους κλεφτες!!!) αρα προτεινουμε στο κοσμο μας να τους επιλεξει!!!
    Αν ΑΥΤΟ δεν ειναι ΒΛΑΚΕΙΑ δε ξερω τι ειναι.

    ΥΓ Για να συγκρίνεις η adidas αποχωρεί απο χορηγός στη παγκόσμια ομοσπονδια στίβου λογω των σκανδάλων ντόπινγκ που ξεσπασαν. Η UEFA εχει αναλογα απειληθει (οπως και η FIFA) απο τους μεγαλους χορηγους τους για την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΝΗ των Μπλατερ και Πλατινι για τα γνωστα οικονομικα ‘σκανδαλα’: Η του βγαζετε η αποχωρουμε ΑΜΕΣΑ. Τα ιδια γινωνται και με αθλητες (απο ντοπες μεχρι drugs και οικονομικα) ειδικα στην Αμερικη οπου με το που σκαει κατι το ΠΡΩΤΟ πραγμα που κανουν ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ειναι να διακοπτουν ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΧΕΣΗ εχουν μαζι τους.
    Αλλα στο Ελλαντα για να κλεισω, οι θανοκεντερηδες ΟΥΔΕΠΟΤΕ καταδικαστηκαν επισημα (γι αυτο και ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να δωσουν δειγματα ακομη και μετα το συμβαν) και προτιμησαν να γυρισουν τα μεταλια πισω κανωντας λεει μια δηλωση μεταμελειας που ΠΟΥΘΕΝΑ δεν ανεφερει ντοπα αλλα ΜΟΝΟ οτι εκαναν λαθος και αρνηθηκαν να δωσουν δειγμα. Ο λογος? Υπηρχε ΓΡΑΠΤΗ ρητρα στη χορηγια του Cosmote οτι οχι μονο ακυρωνεται αλλα πρεπει να γυρισουν και οτι εχουν παρει μεχρι εκεινη τη στιγμη αν ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ (οχι πιαστουν) ντοπε. Σημειωνω οτι η Cosmote πληρωνε και τους δυο για αλλα 1,5 χρονια (μεχρι το τελος του 2005 αν θυμαμαι) που κρατησε η χορηγια (αν δε κανω λαθος γυρω στο 1εκκ εκαστος).

    PS Καπου εχεις μαζεψει καποιο σκουπιδι. Πηγαινε στο my computer κανε δεξι κλικ στο δισκο> properties και στο disc cleanup αδειασε το οπως και ολα τα temp internet files. Ισως φτιαξει το θεμα. Ειναι καποιο bug που ενεργοποιηται μαλλον οταν κανεις connect στο server μας (μαλλον ip bug).

  3. Ο/Η bandog λέει:

    ωστε αυτοι ειναι φαντομαδες !
    ωραιοι….
    εμας μας δινουν τουλαχιστον τιποτα ή τους διαφημιζουμε στο τσαμπα ?
    τωρα τα χορηγικα συμβολαια δεν τα γνωριζω πως λειτουργουν και τι ρητρες εχουν αλλα σιγουρα η παε θα επρεπε να ειχε αντιδρασει με καποιο τροπο .

    ΥΓ: τωρα που μπαινω με firefox στο μπλογκ δεν εχω προβλημα.
    εχω κανει καθαρισμους στο συστημα.
    θα ξανακανω . ειναι κουφο που μολις μπω εδω με chrome βγαζει μπλε οθονη….

  4. Ο/Η The Snitch λέει:

    OTI συμβολαιο και να υπαρχει- αν ειναι σωστο- εχει disclosures για ολα και κυριως για τα COI (Conflicts of Interests)
    Σε αυτα περιλαμβανωνται ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ και ποτε αυτο καταπιπτει, οπως επισης και σε περιπτωση διαμαχης π.χ ποια ειναι τα αρμοδια δικαστηρια κλπ κλπ. Δικηγορος δεν ειμαι, τα κανει το νομικο αυτα, αλλα υπογραφω ετησια συμβολαια με τους πελατες μου και ΟΛΑ εχουν τετοιους ορους. Ακομη καλυτερα δε με μερικους τα κανω σε Αγγλικα-Ελληνικα να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο σε περιπτωση που ειναι πολυεθνικη και μπορει να οριστει αρμοδιο δικαστηριο στο UK.
    Για ακριβως αυτο το λογο: να μπορουν αμφοτερες πλευρες σε περιπτωσεις κακοβουλες (δυσφημηση-αναρμοστη προβολη- μεταποιηση χωρις αδεια κλπ) να επεμβαινουν και να διακοπτουν συνεργασια. Οι δε ΣΩΣΤΟΙ οροι οφειλουν να εχουν αμεση διακοπη σε περιπτωση που τα συμφωνηθεντα δεν τηρουνται και υπαρχει εγγραφη προειδοποιηση με συγκεκριμενο χρονικο διαστημα συμμορφωσης συνηθως 10-15 μερες.

    Τωρα θα μου πεις θελω εγω η ΒΒ απο την Ορεστειδα και η Αγγελικουλα να κανουν δουλεια τετοια.. Ναι οκ δικιο θα εχεις.

    ΥΓ. Αστο το chrome (γνωμη μου) ειναι κακο browser. Βολικο γιατι φορτωνει ολα τα της google αλλα για μενα (στη δουλεια) κακο και ιδιαιτερα αβολο. Θα δοκιμασω λιγο το edge μιας και τρεχω Win 10 Enterprise και με εχουν πρηξει οι ΙΤ/δες οτι ειναι λεει καλο. Απο την αλλη παιζω firefox απο την ιδρυση του καπου τελη του 2002 αρχες 2003 και ειμαι της βρεττανικης αρχης: if it aint broke dont fix it.
    Αναλογα καλο ειναι και το Safari στο Mac