ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΝ ΟΨΕΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Ξαφνικά τον πιάσανε οι καλωσύνες τον Σπανό; Δηλώσεις μετά το παιχνίδι : Η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό, κι άρα η πολιτεία πρέπει να δείξει κάποια ανοχή στις φασαρίες. Αυτό έγινε στις εννιά το βράδυ. Την ώρα που πλακωνόνουσαν οι χαπακωμένοι εκατέρωθεν, ακριβώς στις επτά και τέταρτο, σε δημοσιογραφική ερώτηση, απάντησε : Έγινε κάτι; Δεν πήρα είδηση. Η δήλωση ανασκευάστηκε αργότερα, την ώρα που πληροφορήθηκε το φύλλο αγώνα, την έκθεση της ΔΕΑΒ αλλά και την έκθεση της αστυνομίας.

Μετά ήρθε η Δευτέρα μαζί με τις μέλισσες. Εδήλωσε ο πρόσφατα αποφυλακισθείς τίμιος παράγων : Έχουμε κι εμείς ευθύνη αφού συμμετείχαμε. Και μετά, καμιά ώρα αργότερα, έκανε και περίσσεια αυτοκριτική : Πρέπει όλοι αυτοί που βάζουν χρήματα, να συζητήσουν για το καλό του ποδοσφαίρου. Ο Σπανός κάλυψε τα πάντα. Αφού δεν είχε δει τίποτα, μετά ομίλησε δια την κοινωνικήν πουτανιά, κατόπιν πήρε πάνω του το ποσοστό των χαπακωμένων φενταγίν και κατέληξε βρίσκοντας την λύση ίνα φτειάξει ο χώρος.

Εγώ τι λέω; Οτι αν ο χώρος είναι ικανόν να φετιαχτεί, τότε οι Σπανοί, απλά πάνε σπίτια τους. Κι όταν λέω Σπανοί, δεν αναφέρομαι στον τύπο που άλωσε το Περιστέρι με την ομάδα της εταιρείας του – ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟ ΘΕΛΑΝΕ, ΚΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΑΝΕ ΑΠΛΑ ΚΟΨΑΝΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ – , αλλά στους πάμπολλους ίδιους που λυμαίνονται τον χώρο χοντροκονομώντας, ανάλογα με τα πόσα τους λείπουν. Από την πιο μικρή κατηγορία, μέχρι την πιο μεγάλη. Όλα τα άλλα, για τιμωρίες οπαδών ή γηπέδων ή ομάδων, είναι απλά το δενδράκι που πρέπει να φάει το χάπατο, που λέγεται ελληνική κοινωνία.

Να προχωρήσουμε όμως σε όλα αυτά που δήθεν θα τιμωρηθούν οι δυό ομάδες. Η ΑΕΚ, πού ακριβώς μπλέκεται; Ζήτησε οργανωμένη μετακίνηση οπαδών; Πήρε εισιτήρια για να τα πουλήσει στους φιλάθλους της; Η απάντηση είναι καραμπινάτα όχι. Και στ’ αρχίδια της αν κάποιοι χαπακωμένοι πήγαν. Γιατί τους λέω χαπακωμένους; Διότι μόνο τραμπούκοι θα πήγαιναν εκεί, την ώρα που η ΑΕΚ δεν είχε φροντίσει για επίσημο σέρβις προς τον κόσμο της. Αυτό δηλαδή το σέρβις που μπορεί να παράσχει εκείνο το χοντρό ξανθό νούμερο που υποτίθεται οτι συγκρατεί τα στίφη.

Ο Σπανός λοιπόν, εκεί που σκεφτόταν πώς θα σώσει την ομάδα του από την λαίλαπα Δέλλα – Μπορμπόκη – Μπουρουτζίκα –  και την πιο κάτω κατηγορία, με τη νίκη δώρο ( δεν χρειάζεται τώρα να λέμε κι άλλα ), ξαφνικά φαντάστηκε Ευρώπη. Πώς; Θα πάρει άδεια ο ΠΑΣ κι ο Πανιώνιος; Για βάλτε τα κάτω τώρα που γυρίζει. Κι αφού τα βάλετε, δείτε σε ποιο μπλοκ ψηφίζει, αλλά και  πού πατάει το δεύτερο πόδι του πλέον. Κι υπάρχουν και μερικοί καλοί δικηγόροι με τους οποίους θα λύσει και τις λοιπές εκκρεμότητες του.

Και δεν είναι μόνο οι δικηγόροι, που πρόκειται να απεργήσουν μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο. Κι επειδή θα απεργήσουν και με όλες τις εκκρεμότητες που θα έχει συσσωρεύσει η δικαιοσύνη ( μην γελάτε ), οι όποιες τιμωρίες, απλά θα είναι για του χρόνου. Που ποιός ζει και ποιός πεθαίνει; Ή αλλιώς, φέξε μου και γλύστρησα. Αλλά κι αν γλυστρήσω, κάτσε να κάνουμε πλάκα για το κατηγορητήριο, που θα στείλει ο Σιμιτζόγλου. Ναι καλέ. Αυτός που έχει δέκα κοριόπολεις στα χέρια του και μελετάει να δέσει τις υποθέσεις κανά δεκαεξάμηνο, συμβάλοντας στην κάθαρση. Είναι βαθειά η βούληση, αλλά η πουτάνα εξαρτάται κι από τις χρηματοδοτήσεις των κομμάτων που κάνουν κουμάντο.

Εν πάσει περιπτώσει – ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΩ ΕΓΚΑΙΡΩΣ -, πρέπει να ψαχτεί αν τα επεισόδια ήταν εκτεταμένα κι αν γίνανε εντός αγωνιστικού χώρου. Εκτεταμένα επεισόδια που διήρκεσαν τέσσερα λεπτά σύμφωνα με τις εκθέσεις, δεν μπορείς και να τα πεις. Πιο εκτεταμένοι είναι οι καβγάδες που κάνω εγώ με την γυναίκα μου. Αυτό λοιπόν σε πρώτη φάση ρίχνει τις ποινές. Το άλλο βέβαια, για τον αγωνιστικό χώρο, είναι κάτι που δεν έχει προσδιοριστεί από τη νομολογία του μπουρδέλου που λέγεται Ελλάδα. Εκεί ο εισαγγελεύς σίγουρα θα δυσκολευτεί. Θα μιλήσει βέβαια με τους εμπλεκόμενους και θα βγάλουν ένα ζύγι για τα μαγειρέματα, αλλά ο Καϊμακάμης δεν παίζει με αυτά. Αγωνστικός χώρος είναι ο χώρος στον οποίον διεξάγεται κάποιο άθλημα. Και κύρια είναι, όταν αυτό διεξάγεται. Αν εμείς δώσουμε ραντεβού για πλάκωμα στο τερέν του δημοτικού σταδίου Περιστερίου, που μπαίνει όποιος κι όποτε γουστάρει και φορώντας ό,τι διακριτικά θέλει, σιγά μην βάλουμε μπρος το θέμα αγωνιστικού χώρου ή περιβάλλοντος χώρου του αγωνιστικού.

Ο Κοντονής λοιπόν, κάτω από την αγωνία του Σπανού μην του αφαιρεθούν τρεις πόντοι, πήγε σήμερα στην σύσκεψη εν όψει Σαββάτου. Με την άλλη αγωνία επίσης του Σπανού, που άνοιξε θύρα για να πάνε οι χαπακωμένοι οι δικοί μας, ενώ ο νόμος είναι ξεκάθαρος σε οργανωμένη μετακίνηση οπαδών, και ΜΕ ΤΑ ΤΟΥΡΝΙΚΕ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ, οπότε ο κάθε ένας που έμπαινε πέταγε το εισιτήριο πίσω για να μπουν κι άλλοι χαπακωμένοι τζαμπατζήδες, ποιός έχει την ευθύνη για την τέλεση του αγώνα, ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΑΜΗΣΙΑ ΑΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ – που παρεπιπτόντως έχει άριστες σχέσεις με την ΑΕΚ – ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ;

Τι είπε λοιπόν ο Κοντονής σήμερα; Μαλακίες στο πάτερο. Πρώτον οτι πήγε υπουργός στην σύσκεψη για το Σάββατο, αυτόματα τον καταργεί από υπουργό με τόσα όργανα που πληρώνονται για την δουλειά αυτή. Κι επίσης το οτι η πολιτεία θα είναι αμείλικτη αν δεν τηρηθούν τα νομολογημένα, είναι ανέκδοτο του Χότζα. Ο Σπανός κατούρησε κάθε έννοια ομαλής τέλεσης αγώνα, έχεσε αποφάσεις για οργανωμένες μετακινήσεις, η βία ξαναλειτούργησε και την γλυτώσαμε με ένα μαχαιρωματάκι, αφού ο Έλληνας οπαδός, είναι σαν τον τρομοκράτη που του σκάει η βόμβα στα χέρια του. Δηλαδή, κοινώς, ο Έλληνας είναι απλά της πλάκας. Χουλιγκανισμός χωρίς νεκρούς, δεν υπάρχει.

Γιατί δεν διακόπτει το πρωτάθλημα ο Κοντονής; Δηλαδή η βία – αυτό που λέμε βία στην Ελλάδα -, τι άλλο πρέπει να κάνει; Δεν ξέρει τι να κάνει το Σάββατο και θέλει να δει το παιχνίδι; Πήγε στην σύσκεψη γιατί ήθελε να δείξει ο καράβλαχος, το καλοτριμαρσμένο μούσι του; Καλά τον λέει ο Αλαφούζος, ηλίθιο. Να τηρηθούν τα μέτρα, είπε. Τηρήθηκαν προχθές; Κι έστειλε μήνυμα στον Μαρινάκη και στον Μελισσανίδη. Και χέστηκαν τα μπουμπούκια.

Εμείς μπορούμε να πάμε να δούμε το παιχνίδι; Ποιός μας εγγυάται για την ακεραιότητα μας; Ο Σάββας Θεοδωρίδης, ο Κοντονής, ή ο Μελισσανίδης που δεν μπορεί να κάνει ζάφτι δέκα κωλόπαιδα χαπακωμένα; Άσχετα αν δεν θα την πληρώσει για το Πειρστέρι. Εμείς, εισιτήρια διαρκείας, γιατί πήραμε; Για να βλέπουμε τον δικό μας να προσπαθεί να ρίξει την ΕΠΟ; Ε, ας παίρναμε στο Badmington – ας το δω μια φορά σωστά γραμμένο – , που είναι δίπλα στο Γουδή. Διότι έχουμε αρχίσει και φουσκώνουμε άσχημα κι εμείς, μία με τον Δέλλα, μία με τον Τζανετόπουλο, άλλη μία με τον Μπάγιεβιτς, μία με την Original, μία με τις μαλακίες για το γήπεδο, κι άλλες πεντακόσιες με τα λεφτά που δίνουμε, που σίγουρα δεν θα φτειάξει ο Μελισσανίδης την βίλα του – έχει και πνεύμα ο άτιμος -, αλλά θέλουμε να πηγαίνουμε στο γήπεδο για τον χαβαλέ μας.

Υγ1. Για τον Μάνταλο σε άλλο κείμενο. Προτιμότερο όταν δεν θα παίζει.

Υγ2. Η κάρτα του φιλάθλου, είναι σωστό μέτρο. Δεν το λέω επειδή διαφωνούν κύρια οι τζαμπατζήδες όλων των πετάλων – που ξαφνικά δεν έχουν διαφορές. Όμως θα το πιάσουμε κι αυτό, αφού ούτε κι αυτό δεν μπόρεσε να το πιάσει η κερδοφόρος εταιρεία μας – που θα έπρεπε να προηγείται του κράτους και να ανοίγει δρόμους -, όταν θα έρθει η ώρα.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

2 Responses to ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΝ ΟΨΕΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

  1. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Steven: Νομίζω πως ηταν αιχμή προς τον “εγγυητή”, η κουβέντα του Σπανού πως “πρέπει να καθήσουν σε ενα τραπέζι οι ιδιοκτήτες των ομάδων, όσοι επενδύουν”.

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Χρήστο : Θα κάτσει η Αρκάδη σαν ιδιοκτήτης και σαν επενδύουσα. Τώρα θα κάτσει με τον Σπανό, δεν παίρνω κι όρκο. Λαθρεμπόριο δεν ξέρει. Τι να μιλήσει; Για μπάλα;