ο δρόμος προς το βάραθρο

Οι “έξω”, οι επιτροπάρχες, οι έχοντες την ψιλή κυριότητα της εδώ αποικίας,συνεχίζουν να συνεδριάζουν μετά μανίας νυχθημερόν,όπως κάνουν εδώ και 5-6 χρόνια,προσπαθωντας να αντιμετωπίσουν την μεγάλη γάγγραινα της Ευρώπης,τον μεγάλο αυτό ασθενή,την Ελλάδα,που παραμένει ο νο 1 κίνδυνος του Ευρωπαικού ονείρου.

Από συνέδριο σε συνέδριο και από “γιούρογκρουπ” σε “γιούρογκρουπ”. Εχουν παρατήσει σχεδόν τις χώρες τους,έχουν απομακρυνθεί από τα καθηκοντά για τα οποία εκλέχτηκαν από τα εγχώρια κοινοβούλια τους και έχουν μεταναστευσει μόνιμα στις Βρυξέλες. Εχουν κάνει μάυρους κύκλους στα μάτια. Εχουν ρέψει κυριολεκτικά,προσπαθώντας να φέρουν βόλτα και να κάνουν ανθρώπους τους “χολεριασμένους” των Βαλκανίων.

Τι και αν οι επόμενες “Dexia” είναι έτοιμες να σκάσουν με πάταγο,σέρνοντας τρισεκατομμύρια χρέη τα οποία θα σκάσουν με την μορφή “μπαλονιών” πάνω από τα ανυποψίαστα ακόμα κεφάλια των κατοικων των χωρών τους. Αυτοί οι “ήρωες” ασχολούνται με το μείζοντα ζητήματα των συμβασιούχων εκπαιδευτικών στην Ελλάδα.
Εχουν παρατήσει τις χώρες τους με αποτέλεσμα να είναι μπροστά σε γκρεμούς χρεωκοπίας και ασχολούνται με το γιγάντιο θέμα του υπολογισμού των επικουρικών στις συντάξεις των γερόντων στην Ελλάδα.

Εδώ μιλάμε πως ακόμα και οι Γερμανοί “αξιωματούχοι”,περίφημοι για την μεθοδικότητα και την οργάνωσή τους,έχουν παρατήσει την ίδια τους την χώρα,με αποτέλεσμα η ΝΤόιτσε Μπανκ να έχου “φουσκώσει” καμιά 50αρια τρισεκατομμύρια. Και αυτό γιατι όλη η ενέργεια και ο χρόνος έχουν καταναλωθεί στα πραγματικά θεμελιώδη ερωτήματα και προβλήματα όπως “τι θα γίνει με τις καθαρίστριες στην Ελλάδα” και “πως θα υπολογιστεί ο συντελεστής φορολόγησης του ΦΠΑ στα νησιά. Ο πλανήτης κρατά την ανάσα του: Θα γίνουν επιτέλους τα “hot-spots” στην Ελλάδα ή όχι;

Κάπου στα 100 τρισσεκατομμύρια είναι μόνο η Ευρωπαική φούσκα-το κόλπο δηλαδή με το “ευρώ” εδω και 15 χρόνια- και εν τούτοις,αυτοί οι ακούραστοι άνθρωποι εχουν βαλθεί με το στανιό να μας κάνουν κράτος της προκοπής. Ακόμα και αν τα δικά τους κράτη τα πάρει σύντομα ο διάολος,προτιμούν να ασχοληθούν με την “πηγη του Ευρωπαικού καοκύ”

Οι ελέφαντες έχουν μείνει στάσιμοι και φωνάζουν έντρομοι: “Τι θα γίνει επιτέλους με αυτό το κωλοπόντικο που χοροπηδά πάνω στο γέφυρα. Θέλει να μας καταστρέψει”;
Αλλες φωνές από πίσω τους τους καλούν επιτέλους να σταματήσουν να προσπαθούν να το συνεφέρουν και επιτέλους να το πετάξουν στο ποτάμι.
“πνήχτε το το γαμημένο”
“Εξω από το “ευρώ”… “Εξω από την Σέγκεν”. Εξω από δω…έξω από κει.
Φυσικά, οι “αξιωματούχοι”, οι “επιτετραμένοι”, οι “Σόιμπλε” και οι “Ντάισελμπλουμ” δηλαδή των “ασυναγώνιστων”,των τρομπαρισμένων με χρέη,των “φουσκωμένων”με δηλητήρια, μόνο εκείνοι γνωρίζουν πως το “κωλοποντικο” έχει ασφάλεια “ζωής”

Η οποία μετριέται σε τρις. Και πάνω σε αυτήν,έχουν “δεθεί” ακόμα περισσότερα τρις στις σκοτεινές διαδρομές των λεγομένων τριτογενών αγορών,παραγώγων και όλων εκείνων των παπατζίδικων κόπλων των απατεώνων, των οποίων η πυραμίδα στέκεται στην κυριολεξία από μερικά “τουβλάκια”. Ενα εκ των οποίων είμεθα και ημείς.
Τα ταπεινά μα τόσο πολύτιμα “τούβλα”. Τα “άχρηστα” μα τόσο απαραίτητα ποντίκια της γέφυρας των αναστεναγμών των επερχόμενων “κραχ” των “ασυναγώνιστων”.

“Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.