ΟΙ ΙΔΟΚΤΗΤΕΣ

Πολλά πικάντικα γίνανε εκεί μέσα σήμερα, στην σύσκεψη των ιδοκτητών των εταιρειών ποδοσφαίρου,  με τα οποία δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε. Εμείς δεν ψάχνουμε τα δένδρα. Αυτοί που τα ψάχνουν, άνετα μπορούν να μπουν στα πληρωμένα οπαδικά sites και να την παίξουν κανονικά, σαν να πήδηξαν οι ίδιοι. Που δεν ξέρω και πόσοι πήδηξαν λόγω ηλικίας αλλά και λόγω προφορικών επιθετικών προσδιορισμών.

Τα σημαντικά είναι άλλα. Κι αυτά είναι, πρώτον ο αυτοπροσδιορισμός της συνάντησης των ιδιοκτητών. Που δεν υπάρχει κανένα κόλλημα από την δικαιοσύνη να πηγαίνουνε όπου θέλουν. Αυτά τα οποία ισχυρίστηκε ο μαρινάκης μέσω των εκπροσώπων του, είναι για νήπια μίνιμουμ. Ναι μεν ο εισαγγελέας έχει απαγορεύσει την οιανδήποτε ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο, αλλά δεν του έχει απαγορεύσει να ασκεί διοίκηση σε θέματα που άπτονται της εταιρείας του, καθώς και του συνδικαλισμού η οποία έχει αναλάβει να διεξάγει το πρωτάθλημα καθ΄υπόδειξιν της ΕΠΟ.

Στην συνάντηση λοιπόν, ήταν ο Κομπότης αλλά δεν ήταν ο Μαρινάκης. Ακριβώς οι ίδιες απαγορεύσεις ισχύουν και για τους δύο. Γιατί λοιπόν ήταν ο ένας κι όχι ο άλλος; Την ώρα μάλιστα που τους υπερασπίζεται ο ίδιος δικηγόρος. Μην το ψάχνετε πολύ. Η απάντηση είναι απλή, και το γράφω με καμία σχέση με το οπαδιλίκι : Απλά ο Μαρινάκης χέστηκε. Κι όταν λέμε χέστηκε, το χέσιμο ήταν διπλό . Από την μια Μελισσανίδης κι άρα ποτήρια να φεύγανε ήταν αδύνατον, κι από την άλλη δεν υπήρχε ατζέντα και τοποθέτηση αφού η ομάδα του Μαρινάκη, δεν βλέπει κάποιο πρόβλημα.

Φυσικά απουσίαζε κι ο Αλαφούζος μαζί με τον Πανόπουλο. Δεν είναι να ψαχτεί κι αυτό ιδιαίτερα. Ο μεν Ξάνθης ψάχνει να πουλήσει μετά την απώλεια της Σκόντα αλλά ταυτόχρονα είναι κι ο εγγυητής για τις δυό μεριές κι άρα δεν έπρεπε να φθαρεί, ο δε Αλαφούζος θεωρείται το βαρύ πυροβολικό λόγω σύμπραξης με την οικογένεια Λάτση στα ΜΜΕ και φυσικά ιδιοκτήτης του αιώνιου. Είναι που λένε, οι χρυσές εφεδρείες όταν η κόντρα υποχρεωτικά θα μεγαλώσει.

Ενδιαφέρουσα ήταν κατά δεύτερον, κι η κλιμάκωση της βίας. Ο Μαρινάκης επέλεξε τους υπαλλήλους για να δει την γραμμή κρούσης του αντιπάλου. Η οποία ήταν η τοποθέτηση του Σαββίδη με επιχειρήματα και θεωρητικώς στοιχειοθετημένη θέση, σούπερ σνομπίστικη προς τους εκπρόσωπου του γάβρου, και οι ατάκες του Μελισσανίδη, που θύμισαν ξανά άτακτο πόλεμο. Την ώρα βέβαια που ακόμα και ο πιο αδαής κατάλαβε το γύρισμα σοβαρών ιδιοκτητών, όπως του Σπανούκαι  του Παπαθανασάκη. Ο άλλος του Αγρίνιου, είναι απο πριν με τα μπούνια υπέρ της συμμαχίας. Εδώ φάνηκαν οι αλλαγές ισορροπιών με δεδομένο οτι οι δυό ομάδες που πέφτουν, είναι ισοπαλίες και χωρίς κανένα νόημα ενασχόλησης.

Τρίτο σημείο, ήταν η σφοδρή επίθεση εναντίον του Μποροβήλου. Πράγμα λογικό αφού εύκολα όταν κουνιέται το οικοδόμημα, πώς να σταθεί το ρετιρέ; Ρετιρέ που έχει την εξουσία από την ΕΠΟ. Μια ΕΠΟ που κρατήθηκε απ’ έξω, αφού με αυτήν είναι επιφορτισμένος ο Κοντονής. Ένας Κοντονής, που τον αφήσανε έξω – δεν πήγε κανείς στην συνάντηση, ΠΛΗΡΩΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ -, αφού αυτήν την στιγμή είναι χρειαζούμενος για να υπάρξει η αιγίδα της πολιτείας. Που θέλει να καθαρίσει τις επιδοτήσεις που στέλνει στην ομοσπονδία.

Φυσικά και δεν τελείωσε τίποτα ακόμα. Θα έχουμε κι άλλα επεισόδια για την εγκληματική οργάνωση. Επεισόδια όμως που δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη σημασία. Αυτά που γινόντουσαν έχουν τελειώσει ανεπιστρεπτί. Ο Μποροβήλος τελείωσε και η ΕΠΟ θα πάει σε τρομερή πίεση μέσω οικονομικού μαρασμού, με την διοίκηση της να πέφτει όταν τον Ιούνιο μάξιμουμ, δεν θα ψηφιστεί ο οικονομικός απολογισμός της. Οκτώ διαιτητές θα καρατομηθούν, με την όλη προσπάθεια η ΚΕΔ να ανεξαρτητοποιηθεί. Η πίεση εδώ είναι ελαφρώς παρασκηνιακή : Διακοπή και του πρωταθλήματος, που δεν βλέπω να γίνεται.

Όμως το πιο σημαντικό ήταν άλλο. Για την ΑΕΚ μιλάω. Οτι ο Μελισσανίδης πήγε εκεί, φυσικά με κάποια νομικά τερτίπια καλυψης αυτήν την στιγμή, αλλά πλέον η απόφαση του κρύβομαι, έχει πάει περίπατο. Με επερχόμεη νομολογία για την συμμετοχή της ομάδας στο στοίχημα και με αφαίρεση κάθε εξουσίας από το όργανο, που λέγεται ΕΕΑ. Που πραγματικά ήταν κάτι γελοίο, αφού ναρκωτικά μπορούν και να πουλάνε ακόμα και φυλακισμένοι έμποροι.

Προσωπικά συστήνω ηρεμία και ήπια παρακολούθηση αυτουνού του πολέμου, που πλέον έχει νικητή και χαμένο. Το θέμα είναι αυτήν την στιγμή, πόσες απώλειες θα έχει ο καθένας και στο ποιο χρονικό περιθώρειο θα κάτσει η μπίλια. Βλέπετε τα πέτρινα χρόνια είναι πολύ δύσκολο να επανέλθουν για κάποιον από όλους αυτούς. Όπως και τα γαμήσια δεν πρόκειται να γίνουν όπως παλιά. Πρακτικές όμως τιναγμάτων, θα γίνονται κι απλά θα αποκαλύπτουν τον κάργα μαλάκα, που νόμιζε οτι είναι αιώνιος. Όπως νόμιζε κι ο κολλεγιόπαις οτι θα την γλύτωνε αβρόχοις ποσί. Πλέον μιλάμε για κανονικούς gangsters κι όχι γιαλαντζί.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

12 Responses to ΟΙ ΙΔΟΚΤΗΤΕΣ

  1. Ο/Η Tasos λέει:

    Στήβεν σε βλέπω αισιόδοξο, τολμώ να πω πως μέσα στο κείμενο ανιχνεύω και μια ικανοποίηση από την πλευρά σου, και με δεδομένη την εμπιστοσύνη μου στα όσα γράφεις χαίρομαι πραγματικά…

    Το μόνο σημείο που σε έχασα είναι ο κολαιγιόπαις…??

  2. Ο/Η Φώτης λέει:

    Απολαυστικός για άλλη μια φορά Στήβεν, εκπληκτική γραφή.
    Αυτή η σύμπραξη που αναφέρεις για τα ΜΜΕ μου έκανε εντύπωση. Αν έχω καταλάβει σωστά της ιδιοκτησίες, τουλάχιστον σε αυτές που ασχολούνται με το αθλητικό κομμάτι, νόμιζα ότι υπάρχουν αντικρουσεις σε σχέση με τα ΜΜΕ του Αλαφουζου. Δεν ισχύει;
    Πιστεύεις ότι κάποιες αλλαγές θα έχουν γίνει πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα;

  3. Ο/Η The Snitch λέει:

    H αληθεια ειναι οτι η συγκεκριμενη συναντηση – οσο αφορα το θεμα ενασχολησης- μπορει να ερμηνευθει με 2 τροπους.
    Φυσικα και δεν απαγορευεται να διοικεις την εταιρεια σου και εκει ειναι ‘νομιμα’ ολα.
    Αυτο ομως νομιζω οτι εχει να κανει με εσωτερικη διοικηση και μονον.
    Οταν συμμετεχεις σε συναντηση της ΕΠΟ (της Ελληνικης ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ Ομοσπονδιας) τοτε φυσικα και ‘ασχολησαι’ με το ποδοσφαιρο αρα εισαι παρανομος.

    Λογικοτατα ολοι εχουν καποιο νομικο πατημα, ακομη και ο απλος φιλαθλος, για να ειναι η να μην ειναι – αναλογα το δοκουν- παρωντες στο χθεσινο σοου.

    Εξαιρειται παντως ο Κομποτης που ειναι ο Αll Μighty και δεν νοειται να λειπει απο πουθενα. Ειναι σα το σουβλακι χωρις κρεας ενα πραγμα.

    ΤΟ τρελλο γελιο ειναι οτι φθασαμε ο παρουσιαζωμενος ως σοφρων να ειναι ο δικος μας. Που εκανε ενα αχταρμα νεοτερισμου και salary cup.

    Φυσικα και νομικα το ποσοστο ιδιοκτησιας ΔΕΝ του απαγορευει τη συμμετοχη στην ΑΕΚ. Κατι που θα δουμε και στη νεα σαιζον με τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ της ομαδας στο στοιχημα, ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με τα υπολοιπα που οι Τσεχοι ΟΡΘΟΤΑΤΑ εχουν μυνησει τον Αλεξη and Co για ΕΝΑ ΔΙΣ: λιγο πανω απο μισο η επενδυση και τα υπολοιπα διαφυγωντα ΣΕ ΒΡΕΤΤΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ και οχι σε ελεγχωμενο περιβαλλον. Τα υπολοιπα ειναι για γραφικους που σκουζουν ΩΣ ΑΣΧΕΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ εκ του μακροθεν.

    Μαλλον μας διαβαζει ο Μελ: ειναι κοντα 2 χρονια που γραφαμε για κατανομη χρηματων της UEFA και πλαφον εισπραξεων…

    Οποιος ξερει τι ειναι το salary cup, τι το hard and soft cup και τι το salary floor ξερει για τι μιλαμε.

    Εκει ομως θα κανουμε αλλο ποστ να δουμε γιατι οι Αμερικανοι (κυριως) αλλα και οι Αγγλοι ειναι κατι αιωνες μπροστα..

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Tasos : Ναι, διότι εφαρμόζεται η πρακτική που έχουμε υποδείξει.
    Υγ. Κολλεγιόπαις είναι ο Σάββας Θεοδωρίδης. Δηλαδή απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών.

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Φώτης : Ό,τι ισχύει στην Ελλάδα, απλά δεν ισχύει, και τανάπαλιν. Δες και τι μήντια έχει ο χάπιας. Οι αλλαγές είναι σίγουρες.

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς The Snitch : Στην ΕΠΟ, δεν θα πάνε Δημήτρη. Εκεί θα πάει αντιπροσωπία. Χθες ήταν συνάντηση συνεταιρισμού και τίποτε άλλο. Στην ουσία ένα όργανο, που θεσμικά ΔΕΝ είναι κατωχυρωμένο, όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο.

  7. Ο/Η The Snitch λέει:

    Ναι οκ
    Αλλα εγινε αν δε κανω λάθος σε κτίριο της επο με το πρόεδρο της επο πάρωντα και με ιδιοκτήτες ΠΑΕ δηλαδή ποδοσφαιρικών εταιρείων.
    Ε δεν ειναι αυτο ενασχόληση με το ποδόσφαιρο?

  8. Ο/Η Ποντιακό placebo ! λέει:

    Νά τού πείτε νά πάρει μερικούς από αυτούς της Ελευσίνας , Νά πάρουν κανά δύο από το καφενείο του Γκούλιτ (Καμίνια) & εάν του είναι δύσκολο να του δώσουμε εμείς τό Ουφάκι τον Τσουκαλά (εδώ στήν Εθνική τράπεζα πληρώνονται ) έχει κάτι ωραία καζάνια εδώ Κερατσίνι Δραπετσώνα νά τους αμολήσουν .
    Τό τσιμέντο το πληρώνουμε εμείς,δίπλα είναι ο Τιτάνας.

  9. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς The Snitch : Δημήτρη, δεν υπήρχε κανένας πρόεδρος της ΕΠΟ. Και πολύ λογικά, αφού δεν είναι ιδιοκτήτης. Ενασχόληση με το θεσμικό πλαίσιο ήταν…

  10. Ο/Η netrino λέει:

    Παρασκήνιο δεν γνωρίζω απο όσα διάβασα παντως light ήταν η τοποθετηση Μελισσανίδη.Επικοινωνιακά μεγάλος χαμένος ο Σαββίδης μέχρι και την απόλυση του Τούντορ από τον Σαββα την μάθαμε.

  11. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς netrino : Μιλάς για παρασκήνιο, ενώ τα πάντα είναι μπροστά σου. Τι θέλεις να μάθεις ακριβώς, που δεν γράφεται επάνω; Ποιά ήταν η light πρόταση; Τι ήθελες να ακούσεις ακριβώς; Σου έκανε οικονομική πρόταση, ποδοσφαιρική και τους είπε Φιλιππινέζες. Πήρες χαμπάρι οτι ο ΚΕΡΑΤΑΣ ΗΤΑΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ; Τέλος, τι σημαίνει επικοινωνιακά χαμένος; Για πολιτικός πάει; Δεν θα τον υποτηρίξει η Τούμπα; Πού ακριβώς έχασε; Επειδή απέλυσε τον κάργα μαλάκα που είχε στον πάγκο; Έπρεπε να στο πει πρώτος; Και τι έγινε που το είπε ο κερατάς; Κέρδισε αυτός επικοινωνιακά; Εσύ, επικοινωνείς με το μυαλό σου;

  12. Ο/Η The Snitch λέει:

    Ορθά μιλας. My bad μπέρδεψα τον μποροθρυλλο με το γκράν κάσα.
    Δεύτερο μπέρδεμα σε 2 μέρες μάλλον φταίνε οι μπυρες!!
    Sorry αλλα απο κονητο και στο δρομο το σχόλιο.
    Καλα ιδιοκτήτες δε ηταν ολοι, ουτε καν ο δικός μας..
    Δεν ήξερα οτι δεν ειναι κατοχυρωμένη η λίγδα νομικά. Δεν μου κανει εντύπωση αν δεν ειναι βεβαια.
    Ενδιαφέρουσα η πρόταση του 40% ειδικά αν τη δέσουν σωστά ως ενα κανόνα οικονομικό.
    Με μια ορθολογική διαχείρηση τηλεοπτικών και χορηγίας και με 14 ομάδες μπορεί να γινει ενα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα σε βάθος τριετίας κατι που θα ωφελήσει άπαντες.
    Το λεω 2-3 χρονια ΔΕΙΤΕ τι κανει η FA στην Αγγλία και προσαρμοστε ανάλογα. Δεν ειπαμε να δημιουργήσετε να αντιγράψετε λέμε.

    Βλεπουμε Παρί σε παμπ. Πρέπει να ειναι πρωτη φορα που scoucers ειναι με Γάλλους.
    Γνωστη άλλωστε η αγάπη που έχουμε για τους Τσέλσκυ.
    Μόλις ρούφηξαν και το πρώτο!

    Post θα γινει Μπύρας επιτρέπουσα λες πρωι πριν τη ματσαρα αύριο.

    YNWA