ΠΛΗΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ

Θα συμφωνήσω με τον Steven,πως η χθεσινή “άτυπη” συνάντηση των “ιδιοκτητών”,είναι η απαρχή της παρουσίας του “σκιώδους” “εγγυητή” στο προσκήνιο,αφού οι δικεγόροι του πατούσαν όλον αυτόν τον καιρό τα πρώτα τα σανίδια της παράγκας και εν τέλει του είπαν “εντάξει αφεντικό,περπάτα ελεύθερα”.

Mπορεί να έμοιαζε-και να ήταν- μια “χάβρα Ιουδαίων”,αλλά καλό είναι να δούμε αν αυτό ήταν “άλλη μια  από τις πολλές χάβρες” ή αν είναι μια ημι-θεσμική έστω προσπάθεια να απομονωθεί ο μοναχοφάης Ολυμπιακός. Και σίγουρα ήταν και το δεύτερο. Και τα επεισόδια θα είναι πολλά ακόμα,στους επόμενους μήνες,που θα κρίνουν άλλωστε και τα πάντα.
Μπορεί ουσιαστικά αυτή η μάζωξη να μη σημαίνει και πολλά,αφού περισσότερο για να μετρηθούν “τάσεις” και να ζυγιστούν προθέσεις έγινε,αλλά τυπικά, η απουσία του Βαγγέλα σηματοδοτεί την “Σπιναλόγγα” στην οποία εχει περιέλθει η ομάδα του Πειραιά.

Εταξε και 40% απο τα κέρδη του πρώτου στους υπολοίπους  ο γαλαντόμος “τίγρης” και έσταξαν τα πρώτα σάλια. Δεν τους είπε όμως, σε -πιθανότατη-περίπτωση που δεν περασει ο-όποιος- πρώτος σε ομίλους C.L, τότε τί θα λάβουν έκαστος;  “from the three,the longest” είναι η απάντηση.

Γενικά από προτάσεις -πέρα από το 40% στις ομάδες από τα έσοδα του C.L δεν είδαμε.Αλλωστε,είπαμε,περισσότερο για να πιστοποιηθεί το ποιος κάνει κουμάντο πλέον,γι αυτό έγινε περισσότερο αυτή η “άτυπη” συνάντηση.

Το παραμύθι του “50-50”, ήταν το μοναδικό “όπλο”, προκειμένου ο παμπόνηρος Μελισσανίδης να αποκτήσει σε χρόνο “dt” “συμμάχους”, που σε άλλες περιπτώσεις και υπό άλλες συνθήκες,θα ήταν αδύνατο ακόμα και σαν πρόταση να “πέσει” στο τραπέζι. Και που φυσικά,αυτό το παραμύθι της “συμμαχίας” θα λάβει τέλος,όταν ο χαλίφης θα έχει καθίσει στη θέση του χαλιφη Θα ξαναφάνε άπαντες πάλι τα μουστάκια τους,ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΣΤΟ ΕΓΓΥΣ ΜΕΛΛΟΝ.

Για να πήγε ο Μελισσανίδης στην χθεσινή συνάντηση της “όσμωσης”,σημαίνει πως είχε διαβεβαιώσεις πως δεν θα πάει ο Μαρινάκης. Οπως και το αντίθετο.
Ο Ολυμπιακός,αυτοαποκλείστηκε,αυτοαπομονώθηκε.Και αυτός ήταν επίσης ένας στόχος,επικοινωνιακά. (ο δε Σάββας βρήκε χθες “άψογο και κύριο σε όλα του τον Μελισσανίδη”). Εχει ο καιρός γυρίσματα.

Και ο …επίσημος εκνευρισμός (της ΠΑΕ εννοώ) φανερώθηκε από μια αμήχανη και γεμάτη νευράκια ανακοίνωση που εξεδώθει από το λιμάνι,με αφορμή την συνάντηση “όλων των άλλων πλην Λακεδαιμονίων” κάνοντας λόγο για “τσίρκο” (στο οποίο όμως έστειλε 3 στελέχη.Μάλλον για να εκπαιδευτούν) και χαρακτηρίζοντας ως “φιλοξενούμενο” τον Σαββίδη (εκτός από “κλόουν”,κλασσικά).
( ο Μελισσανίδης, εξύπνως πράττωντας,έμεινε ολίγον εις το περιθώριο και έδωσε κύριο “βήμα”,στον ξαλαφιασμένο Σαββίδη. Αντε να τον σταματήσεις αυτόν. Οτι πρέπει για “λαγός” είναι”.Ταμάμ. Οπως και ο άλλος του Ηρακλέους. Τον πρώτο ρόλο προσκηνιακά,τον παίρνει η συμπρωτεύουσα.Και θα ανταμοιφθεί. Εναν Ζαγοράκη, οσονούπω θα τον δούμε σε κάποιο  “αναβαπτισμένο” πόστο στο “χελλένικος ποντόσφαιρος”, δεν μπορεί. Μέχρι εκεί όμως)

Επίσης άστοχη η προσπάθεια να υποτιμήσουν κάποιον ,περιγράφοντάς  τον ως “φιλοξενούμενο”.Αναφερόμενοι στον Σαββίδη. Φυσικά ο άνθρωπος δεν είναι φιλοξενούμενος.Αλλά και να ήταν,μάλλον πρέπει να ανοίξουν κανένα λεξικό εκεί στο λιμάνι,γιατί έχουν χάσει τον μπούσουλα.Ξέμειναν από υβρεολόγιο και χρησιμοποιούν πλέον και τιμητικές εκφράσεις. Οπως πάνε αυτοί ,σε λίγο καιρό θα κατηγορούν τους αντιπάλους τους για … τιμιότητα. Μιλάμε για μυαλά “καλώς ήρθε το δολάριο”.

Μάλλον στον Πειραιά, μπερδεύουν τον φιλοξενούμενο (ο οποίος είναι εν δυνάμει τιμώμενο πρόσωπο κατά βάση,σε κάθε σπίτι) με τον ζητιάνο,τον επαίτη, ή τον παρείσακτο. Αν δε πάλι με το “φιλοξενούμενος”¨εννοούσαν “φερτός” δηλαδή “από αλλού”,δηλαδή “πρόσφυγας”,τότε η λέξη που επέλεξαν μάλλον γυρίζει μπούμεραγκ στα μούτρα των ηλιθίων που συνέταξαν την εν λόγω “εκνευρισμένη” ανακοίνωση  που αποκαλύπτει την μορφωτική ξυπολυσιά τους. Πια μιλάμε για πρόχειρο “καν-καν” σε καταγώγι της Τρούμπας,όπου εις το αχνό ημίφως οι “αρτίστες” μπερδεύουν την πούτσα με τη βούρτσα”.

Φυσικά, παριστάνουν τους ψύχραιμους και “γελάνε” με το “τσίρκο”, ξέρουν όμως καλά πως είναι στα σχοινιά. Θυμίζουν το ανέκδοτο με τον οδηγό που οδηγά ανάποδα στο δρόμο και ακούγοντας στο ραδιόφωνο την έκκληση της αστυνομίας πως “ένας τρελός πάει ανάποδα στην Κηφισίας” εκείνος μονολογεί: “τί ένας…είναι χιλιάδες”.

Τέλος πάντων,έτσι έχουν τα πράγματα. Οσο κρατάει η “τούρλα του Σαββάτου” με αυτήν την μαλακία την λυκοφιλία των “υπολοίπων” πλην Λακεδαιμονίων,ότι είναι να γίνει,θα γίνει ως το καλοκαίρι.Ούτε καν ως τον Οκτώβριο. Ποιος Οκτώβριος; Χεστίκαμε ως τότε. Πρέπει σε 3-4 μήνες να είναι όλα περασμένα από τον “τόρνο”.

Και αυτό το τελευταίο δεν αφορά μόνο τις ποδοσφαιρικές εξελίξεις,μα και τις πολιτικο-οικονομικές. (για το γηπεδικό,ούτε λόγος φυσικά. Εννοείται πως “Ο.Κ.”)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.