Melwood

melwood1

Τη Πεμπτη το μεσημερι πηγαμε- καλεσμενοι- στο Melwood για φαγητο με 2 ανθρωπους της ομαδας. Σοβαρους- οχι Δηματους ουτε αχυρ-αγγελικουλες.

Για τους μη μυημενους το Melwood ειναι το προπονητικο κεντρο της ομαδας- 3,5 μιλια μακρια απο το Anfield (γυρω στα 5km).
Η κουβεντα ηταν ασχετη με τη μπαλλα, εκτος απο ενα θεμα που ηταν ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ περηφανοι: To instant replay των τραυματισμων στο παγκο για το ιατρικο team!!!
Για πολλες δεκαετιες ο ‘γιατρος’ (φυσιοθεραπευτης-μασερ), εμπαινε στο γηπεδο με ενα κρυο σφουγγαρι- εδω και 10-15 χρονια με το γνωστο spray ψυκτικο. Που πονας ηταν η ερωτηση και η γιατρεια ηταν να το ψεκασουμε.
Εκει λοιπον μας ειπαν (δεν εχουν σημασια τα ονοματα- ο ενας ειναι ο chief medical MD της ομαδας) για το νεο συστημα που εφαρμοζουν το myplayXplay ΠΡΩΤΟΙ στην Premier League (αρα σχεδον σιγουρα στην Ευρωπη).
Τι ειναι αυτο? Ακαριαια μεταδοση (μηδενικος χρονος καθυστερησης) σε replays ΟΛΩΝ των συγκρουσεων που γινωνται απο ΟΛΟΥΣ τους παικτες σε ΟΛΟ το γηπεδο, πισω στο παγκο της ομαδας. Βλέποντας τις φωτογραφίες-video των περιστατικών τραυματισμού και συγκρουσεων σχεδόν αμέσως, καθισταται ευκολότερο να κάνουν πιο ακριβείς διαγνώσεις αμεσα, ενδεχομένως και πρόληψη των τραυματισμών ειδικα για περιπτωσεις που μπορεί να μην ήταν αμέσως προφανεις απο το παγκο – γιατρο της ομαδας.
Μεχρι τωρα επρεπε να περιμενουν απο τον σταθμο που μεταδιδει το ματς να δειξει ενα replay, οταν κρινει ο σκηνοθετης και βεβαια ΑΝ το κρινει και ΑΝ το πιασει η καμερα. Οι ανθρωποι λοιπον μη ευχαριστημενοι απο τη διαδικασια ΕΚΑΝΑΝ ΕΡΕΥΝΑ!!!! και ειδαν οτι για κατω απο το 50% των περιπτωσεων ειχαν εστω τη τυπικη πληροφοριση σε ενα τραυματισμο μεσω ενος replay.
Τι εκαναν λοιπον? Βρηκαν μια καναδικη εταιρεια και εφτιαξαν ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ συστημα που χρησιμοποιει ένα διαδραστικό hardware και software, εύκολο στη χρήση. Αυτο επιτρέπει σε προπονητές και το ιατρικό προσωπικό να χρησιμοποιούν iPads να επανεξετάζουν και να αλληλεπιδρούν στο παιχνίδι με βίντεο, καθως συμβαίνει ζωντανά.
Πλεον οποιος βλεπει ματς της Liverpool οταν μπαινει μεσα το ιατρικο team, θα δει να ειναι μαζι και ενας τυπος με ενα iPad που εχει δει Live το τραυματισμο, αρα ΞΕΡΟΥΝ ΠΡΙΝ ΦΤΑΣΟΥΝ ΚΑΝ στο παικτη τι εχει γινει και τι να κανουν.

Πως εκαναν εδω περσυ με το Μανταλο που τον αφηναν να παιζει με χιαστο? Πως κανουν με τον Σουηδο (που ΗΔΗ απο το καψιμο τραυματιστηκε μιας και το παιδι παιζει ΣΥΝΕΧΕΙΑ ενα χρονο σερι ακομη και με την Ελευσινα εντος στο κυπελλο), πως κανουν με το Σιμοες που ειναι ΕΤΟΙΜΟΣ για τραυματισμο? ΑΚΡΙΒΩΣ το αντιθετο. Που μου θελετε και Champions League, Elite και χρηματιστηριο Λονδινου αληθεια ακομη να ….. μπουμε στο LSE?

ΤΑΓΑΡΙΑ. Ακομη δε ξεπεζεψατε το γαιδαρο θελετε και Bentley.

Οπως ειπα και προχτες: Αν είχαμε το 1/100 της δομής τους θα είμασταν άνθρωποι εδω και δεκαετίες..

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

6 Responses to Melwood

  1. Ο/Η πατρινος λέει:

    Ok,Δημήτρη.Τα κατάφερες και μας μελαγχόλησες.Καλή επιστροφη.

  2. Ο/Η The Snitch λέει:

    Επιστροφη αυριο. Δεν πρεπει να μελαγχολουμε. Να κοιταμε με ανοιχτο μυαλο και να δουλευουμε πρεπει. Ουτε πιο εξυπνοι ουτε πιο μαγκες ειναι. ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ το προιον τους και αναλογα το πουλανε..

  3. Ο/Η netrino λέει:

    Σε σχέση με εμάς οκ η μέρα με τη νύχτα, τί φταίει όμως και τα τελευταία χρόνια οι Αγγλικές ομάδες είναι σε παρακμή στις ευρωπαικές διοργανώσεις? Επίσης το Αγγλικό πρωτάθλημα είναι το πιο ακριβό στον κόσμο(τηλεοπτικά, χορηγίες) γιατί οι τόπ ξένοι ποδοσφαιριστες πηγαινουν προς τη δυση της καριέρας τους ή αν ειναι σε μικρή ηλικία φεύγουν σε άλλες πολιτείες?

  4. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Καλά κούλουμα σε όλους και καλή επιστροφή σε όσους είμαστε στην επαρχία και με λιγότερη ταλαιπωρία αν και δεν το βλέπω ειδικά αν αρχίσει και βρέχει.
    Εντυπωσιακό αυτό σχετικά με το σύστημα παρακολούθησης τραυματισμών στην Λίβερπουλ που σε σχέση με ότι ισχύει στην Ελλάδα, στο σφουγγάρι είμαστε, είναι έτη μπροστά.
    Μακάρι να υπήρχε σε εμάς εδώ η διάθεση να δούνε αυτοί που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο κάπως επαγγελματικά το θέμα πέρα της αρπαχτής.Αυτό που ανέφερες Δημήτρη, με μπάτζετ 150.000 να λαμβάνουν 300.000 την χορηγία του ΟΠΑΠ
    Υπάρχει τέτοια θέληση στην Ελλάδα σήμερα; Χμμμ χλωμό, στο σφουγγάρι μας βλέπω για χρόνια ακόμα

  5. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ ΧΑΡΗΣ γι αυτο μιλησα προχτες για salary floor. Δε μπορεις να επαφιεσαι στη θεληση κανενος: bad people do bad things BECAUSE THEY CAN. Βαλε κανονες και οποιος δεν μπορει τον πετας εξω. Με 10 ομαδες? Με 10. Απο το να ξεκιναει με 16 και 2-3 να μενουν στο δρομο πριν τα χριστουγεννα -ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΣΕΠΩΣΕΙ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ οπως ο μαγκας της Νικης Βολου- να παρατανε το κυπελλο μια μερα πριν το ματς οπως ο Ρουλης (αλλα να μετεχουν κανονικα στη κληρωση!!!! για να παρουν τα φραγκα) για να εχεις το καθε εργοτελη το καθε ΟΦΗ και το καθε λαμογιο, καλυτερα ειναι. Προσεξε μιλαω ΜΟΝΟ για τα κανονια που εσκασαν οχι για κατι Καλλονες και κατι Πλατανιαδες, Πανθρακικους κλπ

    Η καθε Liverpool εχει παικτες εκκ ΛΙΡΩΝ (30 κοστισε μονο ο Benteke και ειναι παγκο-366,1 εκκ ειναι ΦΕΤΟΣ η αξια και ειναι …πεμπτη στη λιστα ) και ετοιμαζεται να ξοδεψει αλλα 100εκκ ΛΙΡΕΣ το καλοκαιρι- συμφωνα με το πλανο.
    H Premier League φετος κοστολογειται 4,4 ΔΙΣ δηλαδη 14 φορες πιο ακριβη απο την Ελλαδα! Μπακαλιστικα – τελειως μιας και ειναι αναγωγη Μ.Ο – αν δηλαδη μια ομαδα στην ελλαδα ξοδευει π.χ 300 χιλιαρικα για ενα παικτη η αντιστοιχη στην Αγγλια δινει 4,2 εκκ!
    17 απο τις 20 ομαδες περσυ ειχαν budget ανω των 100εκκ ευρω!

    Ξερεις ποσο ειναι η αποτιμηση ΟΛΗΣ της Λιδγας? 313εκκ!! με το ΟΣΦΠ να δηλωνει ροστερ 86εκκ και την ΑΕΚ 25,1!!!
    Τωρα πως εχει 25,1εκκ ροστερ εχει Μ.Κ 6,8 και ξοδεψε 150 χιλιαρικα μεταγραφες αυτο ειναι πραγματικα οικονομικο θαυμα..
    Πρεπει (εχεις μαγαζι και τα ξερεις) να ειναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ εταιρεια στο κοσμο που τη πρωτη χρονια η αποτιμηση της ειναι 3,7 φορες μεγαλυτερη απο το ΜΚ της την ωρα που εχει ξοδεψει 166 φορες μικροτερο ποσο ως επενδυση! Να παρουμε τον οικονομικο της ΥΠ.ΟΙΚ να μας σωσει σε 3 μηνες σα χωρα..

    ΦΥΣΙΚΑ και κοιτα να προστατεψει τη περιουσια της η καθε Liverpool που ειναι το ροστερ της. Οχι θα τους αφηνει να παιζουν μεχρι να πεσουν κατω (Γιοχανσον-Σιμοες) η να κανεις 500 μυικα οπως εκανες με το τεραστιο Γκουαρδελλα που ειτε με μια θλαση εμεναν ΜΗΝΕΣ εκτος (ντινακ-σοιλεδης-κορδερο) ειτε επεφταν σα τις μυγες μετα το Πασχα περσυ. Με τον ΗΛΙΘΙΟ που ειχε αφησει το Μανταλο με χιαστο να παιζει μπαλλα μεχρι να το κοψει τελειως. Ο ΒΛΑΚΑΣ.
    Τωρα θα μου πεις υπαρχουν αναλογοι ΗΛΙΘΙΟΙ που θεωρουν αστοχη μια αλλαγη παικτη με διαστρεμμα ποδοκνημικης!

    Οπως υπαρχουν ακομη ΗΛΙΘΙΟΙ με πρωτο αυτο τον ανικανο το Μπαγεβιτς που θελουν να πανε- λεει- στο CH.L

    Να παμε τελη Ιουλιου να παιξουμε στο Anfield και να δουμε επικα ζευγαρια: Αρθρο-Κουτινιο, Κολοβετσιο-Σταριτζ, Σοιλεδη-Φιρμινιο, Σακο-Αραβιδη και διαφορα αλλα cartoon. Να παθουμε οτι επαθε χτες η Χεταφε που εφαγε χ-α-λ-α-ρ-α ΕΞΙ , την ωρα που κατεβηκε η Μπαρτσα χωρις Σουαρεζ, Μασερανο, Μπουσκετς, Ντανι Αλβες, Ρακιτιτς στο ημιχρονο ηταν 4-0 με χαμενο πεναλτυ και στο 60 εβγαλε και τον Ινιεστα..

    Φαντασου τη σκηνη: Ο Ανεστης να ειναι στο τερμα μπροστα απο το KOP, να γινεται Ο ΧΑΜΟΣ πισω του, να βγαινουν οι αλλοι στη κοντρα και να βλεπει να του ερχωνται ολοι αυτοι μαζεμενοι με τον Αρθρο μπροστα του για βοηθεια..

    Τι ψαχνεις, η βλακεια ειναι ανικητη