Διαπλοκη 2016

aygi

Tην περίοδο του λιμού του 1994-1998 όταν πέθαναν από πείνα 3,5 εκκ ανθρωποι, o Κιμ Ιλ Σονγκ ο παππούς του σημερινου ηγέτη της Βόρειας Κορέας ειχε απαγορευσει τις  λέξεις “φτώχεια και πείνα”. Ο κομμουνιστοδικτάτορας της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, προετοιμάζει το λαό του για την “επίπονη πορεία” που τον περιμένει  στα επόμενα χρόνια καθώς θα χρειαστεί να τρέφεται με ρίζες φυτών όπως στο παρελθόν.

Στην Ελλαδα εχουμε παρομοιους παραφρονες. Η χωρα- ως Βορειος Κορεα της Ευρωπης- εχει απομονωθει διεθνως σε ολα τα επιπεδα. Στο οικονομικο καταφερε με τον αλλοπροσαλο εγωπαθη ναρκισσο, στην αρχη να εκνευρισει ολους τους Ευρωπαιους ηγετες και κατοπιν και τους Ρωσσους με τους Αμερικανους ταυτοχρονα! Ειναι πραγματικα παγκοσμιο φαινομενο να δηλωνει ο Πουτιν οτι τα προβληματα της Ε.Ε ειναι εσωτερικα της και δεν ανακατευωμαστε – την ωρα που υπαρχει μεγαλη ενταση με την ουκρανικη κριση μεταξυ Ρωσσιας και ΕΕ, και ταυτοχρονα να δηλωνει και ο Ομπαμα (μεσω Κερι) οτι οι Ελλαδα πρεπει να τα βρει μονη της με την ΕΕ και να μη περιμενει βοηθεια απο κανενα τριτο.

Αποτελεσμα αυτου ειναι φυσικα να εχουν καταρρευσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ μιας και η αρχη – οπως λεω εδω και χρονια- ειναι το ταμειο. Με τον πρωθυπουργο να εχει επιλεξει ενα μαθητευομενο μαγο- ΟΜΟΙΟ ΤΟΥ ΑΛΛΩΣΤΕ- τη μια να λεει οχι στα 7,2 δις και  την αλλη να μας αποκλειει απο την ευρωπαικη χρηματοδοτηση, που πηρε μεχρι και η Βουλγαρια!!

Φυσικα και εκλεισαν οι ΗΔΗ φαληριμενες τραπεζες μιας και το safety net των 130 δις εχει σπασει ΠΡΙΝ το Πασχα περσυ (διαθεσιμες οι πληροφοριες απο τον οικο που διαχειρηζεται ολο το cash flow των τραπεζων) και απλα το κρατησαν οσο μπορουσαν ΜΕ ΨΕΜΜΑΤΑ και ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ. Τα οποια και συνεχιζωνται ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ μιας και αλλαξαμε  ΥΠ.ΟΙΚ και βαλαμε πλεον ενα τυπο που ΑΔΥΝΑΤΕΙ να αρθρωσει ελληνικα. Ο οποιος και ΕΛΠΙΖΕΙ καθε φορα να κλεισει η εκαστοτε αξιολογηση που ολο παραταση παιρνει και ποτε δε κλεινει. Φυσικα με νεους φορους με νεες μειωσεις κλπ κλπ την ωρα που ΗΔΗ τα ληξιπροθεσμα καθε μηνα ΕΚΤΙΝΑΣΩΝΤΑΙ μιας και ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, η φορολογικη ικανοτητα εχει ξεπεραστει εδω και καιρο. Το ποσα μπορει να δωσει δηλαδη ο κοσμος ως φορους στο κρατος και ποτε αποφασιζει – μη μπορωντας να κανει αλλιως- οτι ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ γιατι πρεπει να ζησω. Απλα ειναι τα πραγματα. Τοσο απλα οσο καποιοι- το λιγοτερο αφελεις ΣΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΜΥΑΛΟ τους – πιστευαν οτι ο ΕΝΦΙΑ π.χ ειναι φορος του Σαμαρα και απλα δεν ειχε προλαβει να τον καταργησει ο Αλιεξης γι αυτο και τον εισεπραξε: οντως δεν ειχε προλαβει, οχι ομως να τον καταργησει αλλα να τον ΑΥΞΗΣΕΙ.

Στο πολιτικο κομματι εχει αναλαβει ο τυπος I SPEAK ENGLAND VERY BEST. Ο ανθρωπος που τον κουβαλησε η μανταμ στις ΗΠΑ και τον εβαλε να μιλησει με τον Clinton (τοσο μυαλο εχει και αυτη). Τον ρωταγε ο Clinton ΟΣΟ ΠΙΟ ΧΑΛΑΡΑ μπορουσε σε επιπεδο small talk, τρια βασικα πραγματα και αυτος χαζογελαγε κοιτωντας μια τα παπουτσια του και μια το ταβανι…χωρις να απαντα μιας και ηταν ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΟ οτι ακομη και σε προκαθορισμενες ερωτησεις και δεν καταλαβαινε και δεν μπορουσε να πει κατι.

Μετα πηγε να ‘διαπραγματευτει’ στην Ευρωπη εχωντας ως καλυτερο συμμαχο το Γαλλο που πριν καποιους μηνες αποκαλουσε ΚΟΡΟΙΔΕΥΤΙΚΑ ως ΟΛΑΝΔΡΕΟΥ! Μετα απο 17 ωρες δουλειας (εδω οντως του αναγνωριζω οτι κοπιασε μιας και 17 ωρες αμφιβαλλω σφοδρα αν εχει δουλεψει ΣΥΝΟΛΙΚΑ στη ζωη του) ειπε ναι σε ολα, εβαλε την ουρα κατω απο τα σκελια και γυρισε πισω να κανει δημοψηφισμα, που ΟΠΟΙΟ και να ηταν το αποτελεσμα αυτος ΝΑΙ θα ελεγε- οπως και εκανε. Στη πορεια το μισο κομμα τον κατηγορησε ευθεως (προεδρος της βουλης-υπουργος αναπτυξης) και αποχωρησε, η απλα παραιτηθηκε ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ Σακκελαριδη που ειναι και ο ΜΟΝΟΣ που εχει δειξει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αξιοπρεπεια.

Στο οικονομικο κομματι καλυτερα μη μιλησουμε: ΑΥΞΗΣΗ της ανεργειας- ποιος τρελλος οχι θα προσλαβει αλλα θα κρατησει κοσμο με εισφορες +45% ? Κλεισιμο εταιρειων στην Ελλαδα και ΦΥΓΗ ανω των 100.000 σε Βουλγαρια και Κυπρο απο τον διδακτωρα των οικονομικων. Εταιρειες μεγεθους ΦΑΓΕ σταματανε δραστηριοτητες και κλεινουν εργοστασια, δε γινεται μια εταιρεια να πληρωνει 8.5 ευρω στα 10 σε φορους και κρατησεις. Πολυεθνικες αποχωρουν (Praktiker-Macro-Carrefour-Bacardi να πουμε λιγες) και πολλες αλλες για τους ιδιους λογους απο μια αγορα που καθε μερα στεγνωνει, και δημιουργηται ΝΕΟ ΚΥΜΑ φουσκας μιας και σπευδουν εξυπνοι να μπουν στο χωρο με εξαγορες: μυαλο δε βαζει ο Ελληνας. Οι αλλοι ειναι χαζοι που φευγουν πρωτον και δευτερον ο Ελληνας θα μπορεσει να συντηρησει ενα δικτυο (π.χ super market) που δε μπορεσε να κρατησει ο κολοσσος. Θα γινει οτι εγινε και με τις τραπεζες που εξαγοραστηκαν οπου πανω απο τα μισα καταστηματα εκλεισαν – λογικο οταν σε ενα τετραγωνο ειχες 4 καταστηματα- με τη διαφορα οτι στις τραπεζες οι υπαλληλοι παρεμειναν ως ορο εξαγορας. Στις κανονικες εταιρειες- ο Φιλλιπου π.χ- σιγα μη κρατησει προσωπικο απο το εργοστασιο που κλεινει..

Για τους ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (και οχι προσφυγες- ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ) το πραγμα εξελισσεται με τον κανονικο ρυθμο του: απο χτες ξεκινησε το πανυγηρι με τους Αφγανους να κλεινουν με πορεια το κεντρο και το βραδυ να ξεκινανε οι φασαριες στο μεγαλυτερο λιμανι της χωρας. Τι πιο λογικο οταν εχει μαζεψει ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΥΛΟΛΟΙ να αρχιζει να ξεσπα σιγα σιγα. Θα ζησουμε ΡΟΚ στιγμες και πραγματικα περιμενω την ωρα που θα μπει κανας Πακι μπροστα μου (προτιμω να ειμαι με τη μηχανη για να εχω full gear εξαρτηση- κρανος δερματινα κλειδαριες κλπ) να μου κλεισει το δρομο. ΗΔΗ πολυεθνικες εστειλαν επιστολη στο υπουργειο εμποριου για παρακωληση συγκοινωνιων και σημαντικες καθυστερησεις εμπορευματων με τα τρενα, εταιρειες οπως η COSCO η HP που βριζαμε το Σαμαρα που τις εφερε… και ετοιμαζουν ΡΗΤΡΕΣ για αποζημιωσεις. Οι ρητρες φυσικα δεν ειναι 5-10 χιλιαρικα και guess who θα τις πληρωσει? Μαλλον ο ιδιος που πληρωνει την ΕΡΤ τα σαντουιτς του Φωτοπουλου τις καθαριστριες που εγιναν γραμματεις στα δικαστηρια- εδω καναμε το barman συμβουλο σχεδιασμου, τα ΜΟΝΑ δηλαδη που υλοποιησε ο Αλιεξης απο το παρτα ολα προγραμμα της Θεσσαλονικης.

Για να φτασουμε προχτες στη διαπλοκη οπου αρκούν οι γενικές καταγγελίες και η απαρίθμηση διαφόρων ΦΕΚ με χαριστικές τροπολογίες των αντιπάλων, για τις οποίες δεν μπήκαν στον κόπο να μας εξηγήσουν γιατί η πλειοψηφία τους εδω και ενα χρονο δεν τις καταργεί! Οπως δεν μας εξηγησε ακομη ο Αλιεξης γιατι χρειαστηκε να συνατηθει ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) φορες με τον Ψυχαρη και δεν αρκουσε μια για να του ξεκαθαρισει αυτα που ηθελε..

Αυτο ομως που πραγματικα δεν καταλαβαινω ειναι ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ για το τριτο μνημονιο την ωρα που ο Μητσοτακης δεσμευεται δημοσια για συμμετοχη και υπερ-ψηφιση αναλογων εξεταστικων για οτι λεει η κυβερνηση. Το γιατι αρνηται και τρεμει αναλογη εξεταστικη ο Αλιεξης ο Μπαρουφακης και οι λοιποι ειναι ευλογο μιας και θα ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ με στοιχεια και οχι με λαικιστικα τρυκ Αυγης να εξηγησουν ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΟ ΜΑΙΛ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ για ΕΝΑ (1) ΔΙΣ και φτασαμε στα 90 δις νεο μνημονιο και 5,5 -ΕΠΙΠΛΕΟΝ- ΔΙΣ ΜΕΤΡΑ:

Επέλεξε να μην ολοκληρώσει την αξιολόγηση του τότε υφιστάμενου προγράμματος.

Επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει τους υφιστάμενους και διαθέσιμους χρηματοδοτικούς πόρους που είχε τότε στη διάθεσή της.

Αγνόησε και αδιαφόρησε για τους Ευρωπαϊκούς κανόνες διαπραγμάτευσης.

Κινήθηκε στη λογική της εσκεμμένης «πολιτικής διαπραγμάτευσης», υποτιμώντας την τεχνοκρατική διαπραγμάτευση.

Επέλεξε να επιτρέψει τη λήξη του παραταθέντος προγράμματος και να βρεθεί το ελληνικό δημόσιο εκτός προστασίας οιουδήποτε χρηματοδοτικού προγράμματος.

O πρωθυπουργος ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΝΩΡΙΖΕ ΑΛΛΑ ΕΝΕΚΡΙΝΕ μιας και είχε συγκροτήσει ομάδα προκειμένου να μελετήσει ένα σχέδιο για να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο «εκπαραθυρώσεως», όπως ο ίδιος λέει, της Ελλάδος από το ευρώ. Η Κυβέρνηση είχε εκ των προτέρων γνώση περί του επικειμένου κλεισίματος των τραπεζών, και υπήρχε προετοιμασία για παράλληλο σύστημα πληρωμών, δηλαδή για έκδοση νομίσματος (Βαρουφακης 20.01.2016)

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ι. Στουρνάρας δήλωσε σε συνέντευξή του (13.01.2016) ότι είχε πληροφόρηση για σχέδια εισβολής στο νομισματοκοπείο και δημιουργίας ενός άτυπου διπλού νομίσματος. Περαιτέρω ότι έχει προειδοποιήσει την Κυβέρνηση – και μάλιστα προειδοποιούσε κάθε εβδομάδα – για τον κίνδυνο κλεισίματος των Τραπεζών, αφού η «διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης δεν ήταν συμβατή με τον στόχο παραμονής μας στην Ευρωζώνη».

 

Με οτι καταπιανεται ο Αλιεξης & Co το κλεινει: Κλεισαμε τις τραπεζες, κλεισαμε τα συνορα, κλεισαμε το εμποριο και οσονουπω κλεινουμε και το ποδοσφαιρο- αν μας ενδιαφερει στο ελαχιστο πλεον η διασκεδαση μας οταν εχουμε πλεον θεματα επιβιωσης.

Ξεροκεφαλια, ανοργανωσια και κυριως ΑΓΝΟΙΑ και της δουλειας αλλα και των συνθηκων σε ολα τα επιπεδα.

Πρωτη-δευτερη φορα ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ και καλα να παθουν ΑΠΑΝΤΕΣ που τους ψηφισαν οπως καλα να παθουν και οσοι δεν πηγαν να ψηφισουν. Ιδια ευθυνη εχουν και το 50% της αποχης και το 36% του αλλου 50% που πηγε.

Απο τη μια ειναι 100% σωστο το ΦΥΓΕΤΕ για τους επικινδυνους γιατι ακομη και μια μερα παραπανω ειναι καταστροφη. Απο την αλλη πρεπει ο σοφος λαος να ΠΛΗΡΩΣΕΙ για τις (3 φορες) επιλογες του, γιατι αν την πρωτη τα εχαψε τη δευτερη ψηφισε ΟΧΙ και του εκαναν ΝΑΙ, τη τριτη δεν εχει ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ.

Επελεξε ενα τυπο με αλογοουρα να κανει το προεδρο της βουλης, επελεξε το Μαρδα που ως υφυπουργος οικονομικων δηλωνε στις 8 το πρωι οτι λειπουν 400 εκκ και στις 10 της ΙΔΙΑΣ μερας οτι τα βρηκε (μετα απο 2 ωρες!!!!), επελεξε ΚΑΡΑΝΙΚΕΣ για συμβουλους πρωθυπουργου που βλεπουν μενεγακη, επελεξε υπουργο υγειας που το HIV το λεει ΧΙΒ, επελεξε τον ΨΕ-ΚΑΣΜΕΝΟ να λεει η αυτος η εγω και μετα απο 1 ωρα να κανει ΠΑΛΙ κολοτουμπα οπως εκανε και τοτε που φωναζε στα 4.

Ειναι ο ιδιος λαος που εχει βαλει ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ να τον κυβερνουν και υπουργο παιδειας ενα αποφοιτο ΛΥΚΕΙΟΥ να μας λεει οτι η αριστεια ειναι κατακριτεα (οπως και η καριερα χολερα) και να δηλωνει οτι το ΕΘΝΟΣ γεννηθηκε το 1821- πιο πριν στον Ελλαδικο χωρο προφανως και δεν υπηρχε ελληνικο εθνος.

Βεβαια οταν ο αποφοιτος λυκειου Περιστεριου (αλλα διδακτωρ οικονομικων!!) συγκρινεται με τον αποφοιτο summa cum laude του Harvard!!! τα λογια ειναι περιττα. Οσο περιττα ειναι να παιξει ο Πιατελας προκριματικα Champions League με αντιπαλο τον Κουτινιο η τον Ρουνει, οπως ονειρευωνται καποιοι..

Ειναι ο ιδιος λαος που τον αφανιζουν κατ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ και το μονο που ετρεξε κατα συρροη ειναι στο λαικο προσκυνημα σε ενα ΛΙΩΜΑ ΣΚΥΛΑ που στουκαρε και εχει αφησει σε κωμα και μια κοπελλα εναμισυ μηνα τωρα. Αυτη ηταν η ΜΟΝΗ μαζικη συνελευση του νοημοντως λαου, που ΞΕ-αγανακτησε πλεον και ζει με αξιοπρεπεια..

Καλα να παθει ο σοφος λαος λοιπον και ΜΟΚΟ.

 

PS Πρωτη φορα αριστερα:

Εις το επανειδείν…
Τον Σεπτέμβριο του 1993 μαζί με τον αδερφό μου Grigoris Papageorgiadis ξεκινήσαμε την επιχειρηματική μας δραστηριότητα στην Ελλάδα, με έδρα την Κατερίνη. Το 1999 αυτή συνέχισε με νέο όνομα, την ΑΦΟΙ Παπαγεωργιάδη ΟΕ. Σήμερα υπέγραψα τα τελευταία χαρτιά για το κλείσιμο της εταιρίας αυτής. Πληρώσαμε κάθε οφειλή, προχωρήσαμε την εκκαθάριση και ως τις 31.03 θα είναι παρελθόν. Γιατί την κρατήσαμε ως τώρα; Μετά το 2011 περισσότερο “για συναισθηματικούς και πατριωτικούς λόγους”…
Θα σταματήσουμε να δουλεύουμε; Όχι βέβαια! Θα συνεχίσουμε μέσω Ρουμανίας! Θα πληρώνουμε το 1/4 των φόρων που πληρώνουμε στην Ελλάδα, θα ξεχάσουμε ΓΕΜΗ, “Εισφορά / Φόρο Επιτηδεύματος” και άλλα υπέροχα και θα εισάγουμε τα κέρδη της εταιρίας ως μέρισμα στην Ελλάδα με 10% φόρο. Θα μας λείψει ο ΟΑΕΕ με τα 600 Ευρώ / μήνα και χωριστή πληρωμή όλων των γιατρών (“δεν είμαι άλλο συμβεβλημένος”), θα πικραθούμε που δεν θα έχουμε άλλο το άγχος ότι “είμαστε παράνομοι απλώς και μόνο επειδή έχουμε μία εταιρία”, αλλά θα αντέξουμε τις πίκρες και τις κακουχίες. Τι στο καλό, Έλληνες είμαστε και Πόντιοι. Μαθημένοι σε αυτά…
Δεν παίρνουμε όμως διαζύγιο από την Ελλάδα. Μάλλον περνάμε σε φάση “διάστασης”. Ίσως στο μέλλον η λατρεμένη μου πατρίδα αποφασίσει ότι το επιχειρείν δεν είναι έγκλημα, ότι ο τίμιος φορολογούμενος δεν υφίσταται για να πληρώνει συνταξιούχους των 45 – 55 ετών, ότι η δουλειά, οι ιδέες και οι θυσίες ενός ανθρώπου είναι πολύτιμες για τη χώρα του, για να πλουτίσει και να μεγαλώσει με αυτές. Εμείς θα είμαστε εδώ, εισάγοντας τα κέρδη μας (όταν έχουμε, αν όχι δεν θυμώνει κανείς στη Ρουμανία, υπάρχουν και κακές χρονιές) και στηρίζοντας την Κατερίνη, την Πιερία και την Ελλάδα όπως μπορούμε.
Με αγάπη
Ηλίας & Γρηγόρης
ΥΓ. Γιατί θα εισάγουμε τα κέρδη μας; Για 2 λόγους: Α. Πατριωτικούς. Β. Ως δίδακτρα, μιας και αφού καταφέραμε να επιβιώσουμε στην Ελλάδα για 23 χρόνια, κάθε άλλη χώρα του πλανήτη φαντάζει “εύκολη” και “οργανωμένη”. Τέτοιο πανεπιστήμιο, που να το ξαναβρείς…

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

3 Responses to Διαπλοκη 2016

  1. Ο/Η bandog λέει:

    και λιγα εγραψες….

    δεν εχω ακομη κατασταλαξει στο αν ειναι οντως τοσο ηλιθιοι ή ειναι τοσο λαμογια.

    θεωρω οτι ισως αυτη η κυβερνηση οσο και η γενικοτερη κατασταση ειναι η νεμεσις των θεων προς τους αναξιους απογονους…

    δεν υπαρχει σωτηρια ….

    ο αλλος κοιμαται ορθιος και ειπε οτι εχει προβλημα υγειας.
    κλινικη απνοια.

    δε ξερει καν οτι το προβλημα που επικαλειται οτι εχει , λεγεται υπνικη απνοια…

    θα μου πεις αυτος ευχηθηκε καλη χρονια την 28η οκτωβριου και εβγαλε μηνυμα για το πολυτεχνειο , τη μεταναστευση και το φασισμο στην 25η μαρτιου….

    και ενταξει , εχει προβλημα υγειας….
    μπορει ενα κορμι και ενας εγκεφαλος που δεν οξυγονωνεται σωστα και παρουσιαζει πνευματικη και φυσικη κοπωση και δυσλειτουργια να αναλαμβανει υγεσια υπουργειου?
    επιτρεπεται να ειναι υπουργος που εχει προβλημα το οποιο τον οδηγει να καμοιταται σε σημαντικες αποφασεις της ολομελειας?

    θα μου πεις εδω η Φωφη επικαλεστηκε προβλημα υγειας και πηρε συνταξη στα 45 της (αυτη που ζηταει να ανεβουν τα ορια στα 67) αλλα το προβλημα υγειας που δεν της επιτρεπει να εργαζεται σε γραφειο , της επιτρεπει να ηγειται κομματος και χωρας…

    ζουμε απιθανες στιγμες και δεν εχουμε κανενα αλοθι.
    ειαμαστε συμμετοχοι σε αυτο το καρναβαλι….

  2. Ο/Η The Snitch λέει:

    Φιλε μου ζεις στη χωρα που εχει υπουργο ΤΥΦΛΟ δηλαδη ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΔΕ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ.
    Φυσικα και δεν εχουμε ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟΘΙ: ΓΙΑ να σωθει καποιος η κατι πρεπει πρωτα απο ολα να το θελει ο ιδιος.
    Εμεις ΔΕΝ το θελουμε- γι αυτο αλλαξαμε το 1 δις μετρα με 90 φεσι + 5.5 επιπλεον μετρα- για χαριν του προγραμματος Θεσσαλονικης.
    Αυτο θελει ο ελληνας συνταξη στα 45 και να βριζει παιζωντας το ξερολας ως αμορφωτος- μη πας πολυ μακρια διπλα μας ειναι τα παραδειγματα.

  3. Ο/Η Ποντιακό placebo ! λέει:

    Είμαστε τόσο αποκρουστική κοινωνία που τον καθρέφτη μας μόνο από γωνίας τόν κοιτάμε .

    Τρία άρθρα στή σειρά διάβασα , όλα ξυραφιά στήν απεραντοσύνη του τίποτα ,
    τά είδωλα μας
    εκεί ανέπαφα στη φθορά του χρόνου μας ,κοιτούν και τα κοιτάμε με τήν ίδια απάθεια
    όπως αυτό ,τό ένα και μοναδικό άδειο γήπεδο… αυτό της ζωής μας .

    H χώρα των συμπλεγματικών εγώ

    Των εγώ με ….ειδικές ανάγκες ,που ψάχνουν μόνιμα κάποιους να τα βοηθήσει, ενώ παράλληλα ασχημονούν υπεροπτικά και βρίζουν τους πάντες-τα πάντα και που τελικά καταντούν παρασιτικά,άθλια-εξαθλιωμένα,μηδενισμένα και μηδενικά.