Συμμαθητές

IMG_495912745532_581098915397508_7793342013070669728_n

Έχεις δυο Έλληνες, πρώην συμμαθητές.

Α.) Η “Αλ€κα”, συνταξιούχος, είναι 55 ετών και ήδη 4 χρόνια στη σύνταξη.
Βγήκε με €484 μειωμένη.
Οι κρατήσεις της των €45.000 σύνολο, όμως, δικαιολογούν €42 σύνταξη το μήνα για το προσδόκιμο των 81,6 ετών όπου θα λαμβάνει σύνταξη για 30 χρόνια.

….

Β.) Ο “Μ@νώλης” είναι ασφαλιστής επίσης 55 ετών. Έχει ήδη βάλει €180.000 στο σύστημα, και ώσπου να βγει στη σύνταξη στα 67 θα χώσει άλλα €64.800 στο ΤΕΒΕ.

Ο Μ@νώλης θα πάρει σύνταξη €1.100 τον μήνα, για 14 χρόνια όσο δηλαδή είναι το προσδόκιμο των 81,6 ετών.

Σύμφωνα με τις εισφορές του των €244.800 θα έπρεπε να πάρει σύνταξη:

Εισφορές: €244.800
Χρόνια συνταξιοδότησης: 14
Αξία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης: €1000/χρόνο X 14 = €14.000

€244,800 – €14.000 = €230.000
€230.000/14 χρόνια = €16.428 το χρόνο ή €1.369 ευρώ το μήνα.
ΑΤΟΚΑ!!

——
Πάμε άλλη μία:
Δυο συνομήλικοι.
Η Αλ€κα με €484 μηνιαία σύνταξη από τα 51.
Ο Μ@νώλης με €1.100 από τα 67 του.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Από ΠΟΙΟΝ ΚΟΒΕΙΣ ΑΜΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ;;;;;;

ΥΓ: χωρις να υπολογίσεις συνταξιοδοτικούς λογαριασμούς για τον καθένα, η Αλ€κα θα παίρνει πάντα τα €€, και ο Μανώλης θα παίρνει τα …

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

12 Responses to Συμμαθητές

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    μεχρι να γινουμε καλοι προτεσταντες αυτα θα τραβαμε. το Μ@νωλη διεγραψε τον απο τωρα δεν υφισταται ειναι αορατος, ορατος σαν νουμερο οταν πλερωνει

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    α και που σαι 24% ΦΠΑ ουτε καν 25% , γκολ εσεις σεντρα εμεις . αυτη ειναι αναπτυξη

  3. Ο/Η The Snitch λέει:

    Μερικά που διάβαζα ατο αεροπλάνο:

    Δεν υπάρχει πρόβλημα με τα capital controls στην οικονομία, ακόμη και οι τουρίστες τα ξέχασαν, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.

    Κάποιος να πει στο σαΐνι οτι οι τουρίστες μπορούν να σηκώσουν όσα λεφτά θέλουν.. Τα capital controls ισχύουν μονο για τους μπαμπουίνους.

    Ο Παππας ανακάλυψε σημερα οτι στην ΕΡΤ που ΑΥΤΟΣ ΔΙΟΡΗΣΕ και ο ΤΣΥΡΙΖΑ ξανά-άνοιξε (μη χάσουμε το …BBC) υπαρχουν λεει υπεράριθμοι! Ενας άλλος ηλίθιος δε κατηγόρησε τη ΝΔ ( που είχε κλείσει την ΕΡΤ) οτι αυτη φταει που έκανε τις προσλήψεις!! Πραγματικά δηλαδή μιλάμε οτι τι έχουν τερματίσει..
    Ο δε Παππας ειπε οτι οι υπεράριθμοι μπορούν να δουλέψουν στις αστικές συγκοινωνίες!!! Μετα τις καθαρίστριες που έγιναν γραμματείς στα δικαστήρια ( τι διαφορα εχει άλλωστε η σφουγγαρίστρα απο το δικαστήριο) τωρα ο κάθε άπλυτος τσίριζας αντί να τα ξύνει στην ΕΡΤ θα του δώσουμε ενα λεωφορείο με 60-70 άτομα και θα το ξαμολυσουμε στο δρομο. May the force be with you κανονικά.

    Ουτε ο Μπόμπ σφουγγαρακης δε τα εχει σκεφτεί αυτα!

    Εν τω μεταξύ μετα τη ΠΟΡΤΑ που έφαγε το αλιεξη απο τη τρόικα ( εκει που εκανε μαγκιές με τους κοριούς) πήρε σβάρνα ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ να παρακαλέσει για πολιτική λύση. Πρωτη στάση του ….νταούλια ο ολανδρεου. Μετα παει στο Σουλτς και μετα στη μαμά Μερκελ.

    Μη του δώσετε φράγκο, δώστε του 4 κιλα αξιοπρέπεια, μισό κιλό ουαου και ενα νταούλι δώρο και στείλτε τον πιςω Στη Κουμουνδούρου. Θα του χρειαστεί του ξεβράκωτου.
    Στην ανάγκη μόλις αρχίσει να μυξοκλαίει πείτε το το γνωστό: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Τοςα χρονια το έλεγε, θα καταλάβει μη φοβάστε!

    Οχι 24% αλλα 50% να το πανε αυτα τα ΖΩΑ δε στρίβουν με τίποτα.

    Απλα ΗΛΙΘΙΟΙ

    Θα γράψουμε κάποια στιγμη για καμπύλη laffer και αλλα τετοια όμορφα που κανουν οι κουτόφραγκοι..

  4. Ο/Η J. Patikas λέει:

    Τι καμπυλη laffer να καταλαβουν τα ζωα ρε Δημητρη. Τις προαλλες σε μια γιορτη προσπαθουσα να εξηγησω σε εναν Δ.Υ. ( και αρα συριζαιο, πρωην πασοκο) οτι αυτο για το οποιο καυχιεται οτι πληρωνει τιμια και πατριωτικα οπως ελεγε, δεν ειναι φορος. Του ελεγα οτι ο φορος ειναι κατι που λογιζεται ως εσοδο του κρατους ενω αυτος λογιζεται ως εξοδο και απλα αυτο που του παρακρατειται ουσιαστικα ειναι κατι που μειωνει τα εξοδα του κρατους. “Εισαι εξοδο για το κρατος, δεν συνεισφερεις στα εσοδα του” του ελεγα αλλα που να καταλαβει. Εκει που εληξα τη συζητηση μη μπορωντας να κρατηθω απο τα γελια ηταν οταν μου ειπε οτι “Συνεισφερω με την εργασια μου”. Ενοειται οτι αν πας να μιλησεις στον μεσο συριζαιο ψηφοφορο την καμπυλη laffer και το σημειο μηδεν που εχουμε ηδη ξεπερασει, θα χαλασεις τη μερα σου ή τη βραδια σου. Εχω υποσχεθει στον εαυτο μου να μην ανοιγω κουβεντα με συριζανελ γιατι χαλιεμαι αλλα μερικες φορες δεν κρατιεμαι. Παντως απο δω και περα η ευθυνη για οτι μας συμβαινει ειναι της τροικα. Αφου ρε σεις τον βλεπετε, τον μαθατε τωρα, προκειται για αναξιοπιστο, αλητη, τοιχοδιωκτη, ανικανο και κυβερνηση ασχετων και τεμπεληδων. Γιατι συζηταυε μαζι του και του δινετε και παραταση ζωης. Στειλτε τον στο διαολο να τελειωνουμε μια ωρα αρχιτερα, μπας και προλαβουν τα παιδια μας τιποτα καλυτερες ημερες. Διοτι οσο τον κρατανε στη ζωη, τοσο χειροτερη γινεται η κατασταση στη χωρα σε ολους τους τομεις. Στην υγεια, στθν παιδεια, στην οικονομια, στην εθνικη αμυνα, στο προσφυγικο, στην ασφαλεια, τα ρημαζουν ολα.

  5. Ο/Η Π.Κ. λέει:

    Αγαπητοί αρθρογράφοι αλλά και υπόλοιποι σχολιαστές, δεν μπορώ να διαφωνήσω ούτε σε ένα κόμμα από αυτά που γράφετε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά όταν πλησιάζεις τα 50 και δεν εχεις και τοσο κοντη μνημη και έχεις παρακολουθήσει την πορεία (και τις ‘επιτυχίες’) όλου του Μητσοτακαίικου και κυρίως του πατερ φαμιλια και όταν σαν εναλλακτικη και επομενη λυση σου παρουσιαζεται ο Κουλης, εγω προσωπικα, οχι καντηλια αυτωνων δεν εχω αλλη αντοχη να κατεβασω, αλλα ουτε να αναπνευσω δεν μπορω. Απελπισια…
    ΥΓ Ακομα ενας λογος που θα θελαμε μια καλη ΑΕΚ. Να ‘στρουθοκαμηλισουμε’ και να ξεφυγουμε λιγο. Αλλα ουτε εκει ρε γαμωτο.

  6. Ο/Η The Snitch λέει:

    Οχι μονο ο Μητσοτακης- αφου εκει επιασες. Φυσικα και δε φτασαμε εδω το τελευταιο χρονο.
    Αλλα απο την αλλη – κουτσα στραβα- ειχε μπει μια ροη και στο λεω που ειμαι στη αγορα και η κατασταση εστρωνε εστω και αργα. Ειχε αρχισει και υπηρχε μια συνεχεια, μια επιστοσυνη στο χρηματοοικονομικο. Αλλα ο ελληνας ειναι επαναστατης, και ηθελε να τιμωρησει το δικομματισμο που ΑΥΤΟΣ εξεθρεψε. Πως τον τιμωρησε? Βρεθηκε ενας ανθρωπος που δεν εχει ΚΑΜΜΙΑ ΗΘΙΚΗ, ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΔΙΑΣΜΟ, ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΝΤΡΟΠΗ και εδωσε στον Ελληνα αυτο που θελει να ακουει: ΨΕΜΜΑΤΑ, λεονταρισμους και ψευτοτσαμπουκαδες.
    Ο Ελληνας ψηφισε ενα τυπο που δηλωνει ΑΘΕΟΣ και ετρεχε στον αγιασμο των υδατων να ξαμολαει περιστερια.
    Ο Ελληνας ψηφισε ενα τυπο που εχει βαφτισει( καλα οχι ακριβως βαφτισει) το γιο του!!! ΕΡΝΕΣΤΟ απο τον ΤΣΕ!!!. Εν ετη 2013-2014!!Δηλαδη ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΦΤΙΣΕΙΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΕΡΝΕΣΤΟ? Παλι καλα που στο επιθετο τον αφησε ΤΣΙΠΡΑ, μπορουσε να τον λεει ΤΣΙΠΡΑ-ΓΚΕ ΒΑΡΑ Η ΤΣΙΠΡΑ-ΓΙΟΝ ΟΥΝ
    Ο Ελληνας ΕΝΩ ΗΞΕΡΕ οτι δεν υπαρχει φραγκο πιστεψε οτι υπαρχουν λεφτοδεντρα.
    Ο Ελληνας ψηφισε ΟΧΙ, ο Αλιεξης ΤΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ, και μετα τον ξαναψηφισε.
    Οχι μετα απο 2 χρονια αλλα μετα απο 2 μηνες!
    Ο Ελληνας ψηφισε εναν ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΨΕΥΤΗ που ΛΕΕΙ ΟΥΤΟΠΙΚΑ πραγματα γεματα ΒΛΑΚΕΙΕΣ και που οι μισοι συντροφοι του, τη κοπανησαν στο εξαμηνο. Μεχρι και ο κολλητος του ο Σακελλαριδης δε θελει να τον βλεπει μιλαμε για μια φιλια 30 ετων..

    Τελος μερικα πραγματα. Μπορει ο Μητσοτακης (και ο καθε Μητσοτακης- απλα βαζω ενα ονομα- αν θες βαλε οποιο αλλο θες) να εκανε οτι εκανε ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ οπως απο την αλλη εχει πει και πολλες αληθειες ΑΣΧΕΤΑ ΑΜΑ ΔΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ.
    Για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – οταν ξεσηκωθηκαν οι Ζουραρηδες- δεν ειπε αληθεια στο ονομα? Να βαλουμε εκει ενα γεογραφικο προσδιορισμο και να τελειωνουμε με τη σαχλαμαρα γιατι ΟΝΤΩΣ σε 10 χρονια δε θα το θυμαται κανεις?
    Οταν ΦΩΝΑΖΕ οτι ετσι οπως παει το Δημοσιο παμε φαλημεντο (το 1992) δεν επεσαν να τον φανε ολοι οι συνδηκαλιστες?
    Οταν ελεγε και εκανε π.χ τα λεωφορεια ΙΔΙΩΤΙΚΑ- προσοχη ΔΕΝ τα εδωσε σε πολυεθνικη αλλα στους εργαζωμενους- επειδη πηγαιναν ΦΟΥΝΤΟ δε βγαιναν και ξαβρακωνανε τους οδηγους? Τα ιδια δεν εγιναν με τα κλειστα επαγγελματα (ταξι φαρμακεια)?
    Οταν ο αλλος εκλεισε τις ΕΡΤ (ειναι και πολλες τρομαρα τους το καθε κολοχωρι ηθελε και δικια της) και ειπε οτι δε γινεται ενα καναλι με 2-3% θεαματικοτητα να πληρωνει 6500 δημοσιους δεν επεσαν να τον φανε? ΧΤΕΣ βεβαια ο ΠΑΠΠΑρας ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΠΕ!
    Οταν ο αλλος ειπε οτι το λιμανι τα αεροδρομια ΠΡΕΠΕΙ να πωληθουν – γιατι ειμαστε αχρηστοι να το κανουμε μονοι μας- σε μια εταιρεια που ΜΠΟΡΕΙ παγκοσμια να σε κανει ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ δεν επεσαν να τον φανε ολοι?

    Λοιδωρουσαν ΟΛΟΙ το Σαμαρα που εκλεισε Deal με την HP (μαζι με Apple-IBM οι μεγαλυτερες εταιρεις πληροφορικης στο κοσμο) για διανομη απο τον Πειραια σε ολη την Ευρωπη- μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ που θα εφερνε και μερικες εκατονταδες δουλειες σε Ελληνες- ασε τα εσοδα απο ΦΠΑ-εισφορες κλπ. Ξερεις τι καταφεραν οι φωστηρες προχτες? Η HP να τους κανει εξωδικο για καθυστερησεις στα τρενα επειδη ο ΒΛΑΚΑΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ για χαρη των απλυτων. Οχι μονο ΔΕΝ εισπρατουμε δηλαδη αλλα παμε να πληρωσουμε απο πανω!

    Εκλεισε η ΦΑΓΕ εργοστασιο, εκλεισε η Softex, χτες εκλεισε και η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ. Αλλοι 460 στο δρομο- μαζι με τις οικογενειες τους φυσικα.
    Ποιος θα πληρωσει το ταμειο ανεργειας? Μα εσυ και εγω ΦΥΣΙΚΑ- θα ανεβασουμε αλλο 1-2% το φπα και λυθηκε το προβλημα..

    Δε θυμαμαι κανενα Μητσοτακη να σου εχει κλεισει τις τραπεζες και να ΜΗΝ ΣΕ ΑΦΗΝΕΙ να παρεις τα λεφτα σου. Ειναι δε ΑΓΝΩΣΤΟ (αν θες τη γνωμη μου ΔΥΣΚΟΛΑ πριν τις γιορτες) ποτε θα ξαναανοιξουν
    Δε θυμαμαι κανενα Μητσοτακη να δηλωνει οτι η Ελλαδα απο θαλλασης – δηλαδη στα 3/4 της ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ!!
    Δε θυμαμαι κανενα Μητσοτακη να σε εχει γεμισει με Πακιστανους-Μαροκινους-Αφγανους και οτι αλλη σκατοφαρα απο αυτους τους βρωμιαρηδες υπαρχει.
    Δε θυμαμαι κανενα Μητσοτακη να σου λεει ΔΕ ΠΛΗΡΩΝΩ και μετα να σε ταραζει στους φορους.
    Δε θυμαμαι κανενα Μητσοτακη να σου παιρνει τα 8 απο τα 10 που βγαζεις- αντιθετα θυμαμαι οτι για μετρα ΕΝΑ ΔΙΣ (1) ριξαμε μια κυβερνηση που εκανε 5 καλα και 3 ασχημα αλλα τουλαχιστον ειχε μπει σε μια συννενοηση με τους εξω- βγαζωντας μας στο διμηνο απο το μνημονιο ΟΠΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ , και φεραμε νεο μνημονιο 90 ΔΙΣ, 7 ΔΙΣ ΜΕΤΡΑ και που σαι ακομη.
    Δε θυμαμαι κανενα Μητσοτακη να εχει ΒΟΥΤΗΞΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ λεφτα απο ταμεια-δημους-οτα κλπ για να πληρωσει τις υποχρεωσεις του επειδη ελεγε ΟΥΑΟΥ και πουλαγε ναρκισσισμο σε αυτους που σε δανειζουν να ζησεις.
    Δε θυμαμαι κανενα Μητσοτακη να εχει κανει ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ στο δημοσιο επι 1,5 χρονο. Το δημοσιο επι ΒΛΑΚΑ, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.
    Δε θυμαμαι κανενα Μητσοτακη να σε εχει απομονωσει ΔΙΕΘΝΩΣ και να φτανει ο ΥΠ.ΟΙΚ σου να ειναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΕΠΙΣΗΜΑ απο τους εταιρους του, και να ζητανε αλλαγη του.
    Δε θυμαμαι κανενα Μητσοτακη να σου λεει οτι η καριερα ειναι χολερα, η αριστεια βλακεια κλπ κλπ.

    Αντιθετα θυμαμαι ΕΙΔΙΚΑ τα τελευταια 2-3 χρονια αν θες- μιας και παλιοτερες συγκρισεις ειναι ‘αδικες’ λογω αλλων δεδομενων- μια ΕΣΤΩ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΟΥΣΟΥΡΙΑ προσπαθεια να μαζευτει λιγο ενα ΧΑΟΣ δεκαετιων.
    Ναι ειμαι αντιθετος με πολλα που λεει π.χ ο Στουρναρας- ειναι και κολοΠΑΣΟΚΟΣ- αλλα δε μπορω να μην αναγνωρισω οτι το μαγαζι μπηκε σε μια ροη επι θητειας του. ΦΥΣΙΚΑ και εγιναν λαθη και ΦΥΣΙΚΑ και θα θιγουν πολλοι που ειχαν βολευτει- απο αναπηρους πολεμου (πριν 70 χρονια σα το Παπουλια) μεχρι τυφλους ταξιτζηδες..

    Αμα δε αρχισεις να ΣΤΡΩΝΕΙΣ κατι ΕΣΤΩ ΜΕ ΛΑΘΗ πως θα γινει? Με υποσχεσεις και με φουμαρα και ΨΕΜΜΑΤΑ που παμε 1,5 χρονο τωρα? Η με ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ και ΑΜΟΡΦΩΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ που εχουν μαζευτει και ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ λενε τη μια μαλακια πισω απο την αλλη? Υπουργος παιδειας αποφοιτος λυκειου που κοιμαται – λογικο αμα τρως σα ΓΟΥΡΟΥΝΙ ολη μερα- στη βουλη? Ειναι δυνατον? Καθε μετα ακουμε ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ καλα τους ειπε circo ο αλλος. Φαντασου που φτασαμε να λεει ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ!!!! CIRCO καποιον και να εχει δικιο! Ο Λοβερδος…
    Βγαινει χτες ο αλλος και λεει οι τουριστες λεει εχουν ξεχασει τα capital control! Υπουργος ΔΕ ΞΕΡΕΙ οτι τα capital controls ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ-ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΙΣΧΥΑΝ σε τραπεζες του εξωτερικου. Οχι μονο ΕΙΣΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ οχι μονο εισαι ΑΣΧΕΤΟΣ θες να το παιξεις και εξυπνος! Μιλαμε για το τυπο που βγηκε στη τηλεοραση στις 8:30 το πρωι και ειπε οτι ΛΕΙΠΟΥΝ 400ΕΚΚ ΕΥΡΩ και μετα απο ΜΙΑΜΙΣΥ ωρα στις 10:00 ειπε οτι τα βρηκε!!!! Λες και εχασε κανα ευρω και εψαξε στο ντουλαπακι στο δρομο για το υπουργειο και βρηκε κατι ψιλα..

    Ε ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ, πλακα κανουμε? 1000 φορες ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (μου ειναι ιδιαιτερα αντιπαθης)

  7. Ο/Η Π.Κ. λέει:

    Παλι δεν εχω να διαφωνησω και δεν νομιζω οτι εχει νοημα να παραθεσω τα αντιθετα
    αν και θα μπορουσα να γραψω πολλα περι Μητσοτακη.
    Εγω που δεν ξερω την αγορα και πως δουλευει, γιατι ειμαι μισθοδοτουμενος, ξερω απο την δικη μου οπτικη δυο απλα πραματα:
    Κανεις δεν προσπαθησε σοβαρα να αναμορφωσει το Δημοσιο, κανεις δεν εβαλλε χερι στους αργομισθους και κλεφτες των Δημων (το αντρο της διαφθορας που μπροστα του το Δημοσιο ωχρια), κανεις δεν εφτιαξε ενα δικαιο και σταθερο φορολογικο συστημα και δεν κυνηγησε ολο τον μεχρι τωρα παρανομο πλουτισμο,
    κανεις δεν σταματησε τις προωρες συνταξιοδοτησεις και ΚΥΡΙΩΣ κανεις δεν ακουμπησε και δεν προκειται να ακουμπησει τις δυο ιερες καταβοθρες, συγνωμη αγελαδες ηθελα να πω της Ελλαδας, την Εκκλησια και τον Στρατο (οπου βεβαια για να μην αυταπατωμεθα, δεν ειναι ιερες αγελαδες των εκαστοτε κυβερνωντων αλλα σχεδον ολων των Ελληνων).
    Μπορει να ειναι προσωπικο μου κολλημα αλλα εχω την εντυπωση οτι και μονο το στρατιωτικο συστημα αν οργανωνοταν ειχε σωθει η Ελλαδα (τα ελεγε βεβαια αυτα ο Δημου εδω και 30 χρονια και απο τοτε δεν εχει αλλαξει το ελαχιστο).
    Επιτρεψε μου λοιπον να μην εχω καμια εμπιστοσυνη στον Κουλη (του οποιου βεβαια τα δειγματα δουλειας τα εχουμε δει) ή οποιον αλλο τωρινο ή επομενο.
    Καλημερα σου.

  8. Ο/Η The Snitch λέει:

    Δεν ειναι θεμα διαφωνιας η οχι αλλα απλης λογικης. Δεν ξερεις πως δουλευει η αγορα? Γιατι? Η αγοραστικη ΣΟΥ ΔΥΝΑΜΗ αυξανεται η μειωνεται με τον χαζο? Οταν εχεις να πληρωσεις π.χ παραπανω φορους, οταν στα 100 ευρω θα δινεις αλλο ενα σε ΦΠΑ, θα εχεις την ιδια δυνατοτοτητα να αγορασεις αγαθα?
    Ξερεις στη δικια μου εταιρεια π.χ τι σημαινει πουλαω αγαθα? Δε βγαζω μονο εγω λεφτα. Πληρωνω τελωνειο, πληρωνω μεταφορεα, πληρωνω αποθηκη και αποθηκαριους, πληρωνω ρευμα νερο τηλεφωνο εισφορες ΦΠΑ. Πληρωνω ΦΟΡΟ υπαλληλους λογιστες κλπ. Ειναι ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ανθρωπων-υπηρεσιων-φορων που ζουν απο ΟΛΗ αυτη τη διαδικασια.
    Αμα εγω (ο καθε εγω δε μιλαω για μενα) δεν πουλησω δεν εμπορευτω δεν εισαγω δεν κατασκευασω δεν εξαγω ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ? ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΟΔΕΨΟΥΝ ΠΑΛΙ για να κινηθει ολο αυτο?

    Αυτος που σε πληρωνει το μισθο σου, οταν του ανεβαζουν τις εισφορες μηπως θα σκεφτει αν βγαινει η δε βγαινει και πει σε σενα η σε καποιον αλλον οτι απολυεται?
    Εκτος αν εισαι δημοσιο οποτε εκει no problem!
    Aκομη και αν δεν απολυσει και δεν μειωσει μισθους, θα εχει την ιδια οικονομικη δυνατοτητα – ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΖΙΡΟΙ ΠΕΦΤΟΥΝ- να εμπορευτει αγαθα υπηρεσιες και να παραγει κερδος για να μπορει να σε πληρωσει?
    Αν εισαι υπαλληλος (τυχαιο το παραδειγμα) σε μια εταιρεια που κανει 100,000 αγορες το μηνα εχεις σκεφτει οτι μονο απο το φημολογουμενο ΦΠΑ απο το 23 στο 24 πρεπει να ΠΡΟΚΑΤΑΒΑΛΕΙ 1000 ευρω παραπανω ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ και μονο? Περιμενωντας ποτε θα πουλησει και ποτε θα πληρωθει?
    Απο που λες λοιπον να κοψει το χιλιαρικο αυτο???

    Φυσικα και (κατα τη γνωμη μου) η σειρα ειναι η εξης:

    ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 20 ΕΤΗ ανεξαρτητα ποιος θα κυβενησει. ΜΕΙΣΩΣΗ ΦΠΑ στο 10% και εισφορων-φορων οπως στο UK, εκτος αν νομιζει κανεις οτι οι Βρεττανοι ειναι χαζοι και οι Ελληνες ξυπνιοι.
    ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ με τους ΙΔΙΟΥΣ ορους που δινει φορολογικα το καθε Monte Carlo. Πρωτιμας να εχεις ΜΗΔΕΝ εσοδα οπως τωρα που η εφορια ειναι στο θεο, η ΝΑ ΕΧΕΙΣ εσοδα που σου παιρνει το καθε Monte Carlo? Δηλαδη οι ΒΛΑΧΟΙ οι Ρενιε ειναι πιο εξυπνοι? (γιατι περι απιστευτων βλαχων μιλαμε)
    ΜΕΙΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ δε γινεται μια χωρα με 11εκκ να εχει το 10% ΔΥ, ΟΙ ΠΑΠΠΑΔΕΣ οπως ορθα λες, να πληρωνωνται απο το μαγαζι τους π.χ

    Ας κανουν αυτα εστω σταδιακα και ας ειναι και ο Κουτσιουμπας (καλα λεμε και καμμια σαχλαμαρα) που θα τα κανει. ΑΔΙΑΦΟΡΟ μου ειναι αν ειναι μπλε πρασινος κοκκινος

    Σε κανενα δεν εχω εμπιστοσυνη, το χειροτερο κακο κοιταμε. Σιγα το Σαμαρα τον εμπιστο που αλλα ελεγε και αλλα εκανε. Αλλα τουλαχιστον ΕΚΑΝΕ και κατι. Οχι μονο ΜΠΑΡΟΥΦΑ

    ΥΓ SORRY αν εχει ορθογραφικα χαζευω-γραφω ως συνοδηγος στο δρομο για το ματς στις 8, ηρθε η σειρα μου να οδηγησω οποτε fair well

  9. Ο/Η Π.Κ. λέει:

    Iσως η οικονομια να ειναι ‘η μητηρ παντων’.
    Και ναι τα βγαζω δυσκολα και ναι η αγοραστικη μου δυναμη πεφτει εδω και χρονια, οχι μονο με τον χαζο. Αλλα αυτο που ηθελα να τονισω πριν ειναι οτι αυτο θα το δεχομουν αν υπηρχε καποια προοπτικη. Αν εβλεπα δλδ καποιες σοβαρες διαρθρωτικες αλλαγες στο Δημοσιο, στην Υγεια, στην Παιδεια, στην Οικονομια. Εκει ομως δεν βλεπω καμια διαθεση, ουτε ικανοτητες απο κανενα. Ολοι αχρηστα κομματοσκυλα.
    Πριν απο 10 χρονια ας πουμε η δικη μου αγοραστικη δυναμη ηταν σαφως μεγαλυτερη. Αλλα και τοτε φιλε μου εγω ημουν απελπισμενος. Γιατι παντου επικρατουσε ηθικη σηψη (οχι με την εννοια της χριστιανικης ηθικης). Η αγορα ειχε λεφτα και που πηγαιναν; Μηπως στην Παιδεια , στον Πολιτισμο, σε κρατικες υποδομες ή μηπως σε σπιτια, αυτοκινητα, σκυλαδικα και λογαριασμους;
    Καταλαβες τωρα την προσεγγιση μου; Για μενα ειναι και αυτοι και οι αλλοι το ιδιο βρωμεροι.
    Και για να κλεισω και να μην σε κουραζω αλλο εσενα και οποιον αλλο μας διαβαζει, εγω προσωπικα δεν μπορω να ξεχασω 40 χρονια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και που μας οδηγησαν (αυτο δεν αποτελει καμια δικαιολογια για τους ελεινους σημερινους, που εξαλλου συνεχεια των προηγουμενων ειναι).
    Απλως δεν βλεπω λιγο φως, να παρει η ευχη…

  10. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    γι αυτο που ανεφερες
    http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/02/laffer.html
    χρησιμοποιησε το κατα το δοκουν

  11. Ο/Η The Snitch λέει:

    Εχω δυο πτυχία μηχανικός παραγωγής και μηχανολόγος μηχανικός, και τα δυο στην Αγγλία. Στο δεύτερο επρεπε να παρουμε καποια μαθήματα εκτός του course άσχετα δηλαδη απο τα συνηθιςμενα και αναλογα τι διαλέγεις έπαιρνες και τα αναλογούντα credits. Εγω διάλεξα οικονομικα και κατι αλλο παλι οικονομικό που δεν θυμάμαι τωρα το τίτλο ακριβώς. Μας είχαν πεθάνει (πεθάνει όμως- κάναμε minimum 2 ώρες την ημέρα thermodynamics που εφθαναν 2 φορες την εβδομαδα και τις 4 και αυτο επι τρια χρονια σερι) στα applied physics, και μαθηματικά. Ακομη θυμαμαι μετα απο 20+ χρονια το προγραμμα της Παρασκευης: 9-11 Physics, 11-1 applied thermo, 1-2 brake, 2-5 maths! Καθε παρασκευη τρια χρονια δεν χασαμε ΜΙΑ για το γαμωτο. Ετσι ρε συ ΜΙΑ να πουμε οτι χασαμε μαθημα μια φορα. Α και οποιος εκανε 10 απουσιες- εχανε ΑΥΤΟΜΑΤΑ το μαθημα. Χωρις δευτερη κουβεντα, χωρις μα μου σου ξου. Οποίος εχει κανει engineering σε σοβαρο βρεττανικο-αμερικανικο πανεπιστημιο ξέρει τι σημαίνει αυτο- ειναι ΧΟΝΤΡΟΣ τσαμπουκας δε παιζουνε, απλα απο οσο μας έλεγαν τα thermo θεωρείται με τις ενθαλπιες και ειδικα τις εντροπιες ίσως το δυσκολότερο μάθημα σε ολα τα πτυχία και σχεδόν αδύνατα κατανοητό- ειδικα η εντροπια.

    Ε καμπύλες Arthur Laffer όπως και παρόμοια συστήματά – εχει πολλές εφαρμογές- κάναμε εμεις που ΔΕΝ πηγαίναμε για οικονομολόγοι, αλλα στην ουσια καναμε μερικα παραπανω απο γενικες γνωσεις, να μπορεις αμα διαβαζεις η σου μιλαει καποιος να κατανοεις τι σου λεει και να μη το κοιτας σα χανος. Βεβαια εγω ουτε ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗ ειμαι ουτε ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ αλλα δεν ειναι δε και κατι τρομερό. Απλή λογική ειναι και να κανεις ενα projection στα νούμερα ρεαλιστικό, γιατι αλλιώς ειναι άχρηστο το σύστημά

  12. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    μη με παρεξηγεις που δε νομιζω , χρησιμοποιησε το γι αυτο που θα γραψεις καποια στιγμη