ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΟΣ;

Χριστός ανέστη λοιπόν από την μια, κι αληθώς ανέστη από την άλλη. Λέτε να δούμε κι Ανέστη στο τέρμα το Σάββατο; Δεν το πολυπιστεύω πλέον, διαβάζοντας το ρεπορτάζ οτι η ΑΕΚ αποφάσισε να κρατήσει τον Μπαρόχα, εκτός αν είναι κι αυτό ντοπάρισμα εν όψει τελικού. Τα κάνει κάτι τέτοια ο Μελισσανίδης. Που σίγουρα ξέρει οτι ο τύπος είναι για κανά τοπικό και για καμιά Κάτω Τραχανοπλαγιά.

Μην ασχολούμαστε όμως με τον πολυσήμαντο μεταγραφικό σχεδιασμό. Σημασία έχει οτι ο τελικός θα γίνει. Ο Κοντονής, σχεδόν ολοκλήρωσε το έργο του. Αφού έφαγε όποιον κατηγορείτο στην ΕΠΟ κι άρα σφύριξε την συνέχεια του κυπέλλου, επέμεινε δυνατά για ξένο διαιτητή, και το πέτυχε και αυτό. Ναι, θα σφυρίξει ο Irondick, που φήμες τον θέλανε από μικρό παιδί να είχε την επιδίωξη να διεκπεραιώσει έναν ανώτατο θεσμό εν Ελλάδις. Και του βγήκε, αφού έχουμε Κοντονή κι όχι όποιον κι όποιον. Και θα το κάνει κάτω από τον ήσκιο της Ακρόπολης και κάτω από το σκέπαστρο του Καλατράβα.

Σε πείσμα της στήλης, που ήθελε άλλους διαιτητές στον τελικό. Η πάρτη μου ήθελε, τους βασικούς σχολιαστές των σημερινών διαιτητών, στα τηλεοπτικά πάνελ. Όλους μαζί μέσα. Βαρούχας, Βασιλάκης, Μηντιούρης και τους άλλους που ξεχνάω, που πλέον αφού δεν διαιτητεύουν, έχουν και το αλάθητο του Πάπα. Όπως και κατά τον οπαδό, ο καλύτερος παίκτης μιας ομάδας που έχασε, ήταν ο αθλητής που δεν έπαιξε. Θα μου πείτε οτι οι διαιτητές αυτοί είναι κάποιας ηλικίας, και δεν θα βγάζανε τον χρόνο του παιχνιδιού. Λάθος κύριοι. Ο Κοντονής θα είχε προβλέψει ακόμα και διαιτητικό rotation.

Εν πάσει περιπτώσει, δεν πέρασε η πρόταση μου. Πέρασε όμως η πρόταση της υπουργάρας, που ήθελε τον τελικό με μαθητές. Πέρασε, που λέει ο λόγος. Διότι είχαν εκφρασθεί δεύτερες σκέψεις, για το πώς θα μπορούσε να αντιδράσει η ελληνική αστυνομία, αν έβλεπε τον Τσουκαλά ή τον Χατζηχρήστο, με πιπίλες στο στόμα και τσάντες στο χέρι. Φυσικά ο Κοντονής είχε προτείνει οτι σε περίπτωση επεισοδίων μεταξύ μαθητών ή των γονέων που θα συνόδευαν τα παιδιά, θα μπορούσε να εισηγηθεί στον Φίλη, την απαγόρευση των απολυτηρίων εξετάσεων ή ακόμα και των πανελληνίων, αλλά κάτι τέτοιο εκρίθη από τον Τόσκα, οτι θα ήταν άδικο για εκείνα τα παιδιά, που υποστηρίζουν άλλες ομάδες. Όπως άδικο θα ήταν να μην οδηγάμε στην Αθήνα, ενώ έγινε θανατηφόρο δυστύχημα στο Κιλκίς. Οπότε ο ηγέτης Τσίπρας πήρε την απόφαση : Μπορούμε να οδηγάμε, αλλά ο τελικός να μην έχει μαθητές.

Να περιορισθεί η βία ήταν η κεντρική εντολή, και πλέον ο τελικός θα γίνει με 320 ανθρώπους, πλέον του προσωπικού του σταδίου και των αποστολών των ομάδων. Τριάντα από κάθε ομάδα και 260 από την ΕΠΟ. Με αυστηρότατες διαπιστεύσεις. Ποιοί θα είναι οι τριάντα της καθε ομάδας; Όποιος έχει δει παλιότερα παιχνίδι ΠΑΟ – ΑΕΚ, επί Βαρδινογιάννη και Μελισσανίδη, θα θυμάται τους στρατούς να παίζουν ξύλο, και οι δυό πρόεδροι να ζηλεύουν ο ένας την γραβάτα του άλλου. Ο Κοντονής χτύπησε την οπαδική βία. Στην ελληνική κοινωνία, θα παραδώσει άμεμπτους τους μαθητές, και θα καθυποδείξει την επίσημη βία.

Μια βία, για την οποίαν θα είναι υπεύθυνη η ΕΠΟ, που δεν ξέρουμε πού θα δώσει τις προσκλήσεις. Για τις υποχρεώσεις της λέει, παίρνει τζάμπα πάσα. Ποιές υποχρεώσεις έχει όμως η ΕΠΟ; Νάχει τρεις χορηγούς κανονικούς, οι οποίοι με την σειρά τους να θέλουν να εξυπηρετήσουν τίποτα πουτάνες ; Όχι. Για να εξυπηρετήσει τις τοπικές ΕΠΣ, λέει αυτή. Μαλακίες λέω εγώ. Οι επαγγελματικοί στρατοί απλά θα είναι στο γήπεδο, που θα δηλώσουν τα σέβη τους, εν όψει των επερχόμενων εκλογών, τους δυό εγγυητές, που βέβαια ακόμα δεν ξέρουμε πού και πώς θα κάθονται.

Αλλά δεν βαριέσαι. Η ουσία είναι, οτι ο Κοντονής αλλά και οι ομάδες που προσποιούνται οτι είναι εταιρείες, ΠΕΤΑΞΑΝ ΕΞΩ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΑΙΖΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΣΗΜΑΣΙΑ. Στις παπάρες μου ο Κοντονής, που τα πάντα τα θέλει σταλινικά, κρατικοδίαιτα,  για να τα ελέγχει και για να κονομάει από αυτά, και να μην μπορεί να χωρίσει δυο γαϊδουριών άχυρα. Στο φινάλε, ένας δημόσιος υπάλληλος είναι, ένας μουρόχαβλος που έπεισε κάποιους σαν αυτόν τεμπέληδες, να τον εκλέξουν. Φυσικά στο όνομα της δημοκρατίας. Στο όνομα του πολιτεύματος, που αν μίλαγες πέντε λεπτά με τον μέσο ψηφοφόρο ( Τσώρτσιλ), ίσα που θα πήγαινες να ζήσεις με τους κροκόδειλους στον Αμαζόνιο.

ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ, που θέλουν και το προϊόν ανταγωνιστικό. ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΟΥΣ – ναι ρε αυτών που προπληρώνουν – ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΤΟΥΣ, αφού αυτό θέλουμε κι εμείς, ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥΣ. Ποιός παιδάκια θα πάρει περισσότερες προσκλήσεις από την ΕΠΟ; Ποιός θα έχει περισσότερους μπράβους στο γήπεδο; ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟΝΗ; Ναι ρε. ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΚΟΜΑ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ. Τ’ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΟΥΝΙΟΥΝΤΑΙ ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.

Κανείς τελικός δεν θα γίνει. Τελευταίος κάποιας σειράς αγώνων μπορεί. Γιορτή δεν είναι αυτή. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ, που αφού αποκλείστηκαν καταδίκαια αλλά τους έφταιγε κάποιο ανθρωπάκι που λεγόταν Παπάς, ΦΕΡΑΝΕ ΠΙΘΑΝΟ GREXIT ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ, ΚΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΑΜΕ, ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ. ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ, ΑΦΟΥ ΑΛΛΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ, ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.

Εγώ , τέτοια κατάντια, δεν την έχω ξαναδεί. Δεν μιλάω για το ποδόσφαιρο μόνο. Εξ άλλου το θέατρο, είναι εικόνα της καθημερινότητας. Όπως είναι κι οι κηδείες. Που εκεί κύρια βλέπεις τον πολιτισμό. Κι όλοι αυτοί οι 320 μαζί με όλους τους άλλους που θα παρεισφρύσουν, δεν  είναι τίποτε άλλο παρά τα κοράκια του αθλήματος. Τζαμπατζήδες, μπράβοι κι ανθρωπόμορφα σκυλιά, που δεν έχουν καμία αγοραστική δύναμη, αλλά και καμία αίσθηση πολιτισμού. Όπως είναι και οι ιδιοκτήτες των ελληνικών ομάδων ποδοσφαίρου, που κυκλοφορούν με καμιά δεκαριά κουμπούρια ο καθένας, μπας και πείσουν οτι θέλουν το καλό μας. ΚΙ Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ, αντί να απαγορέψει σε αυτούς την είσοδο, να αποβάλει από το παιχνίδι, τα υγιή στοιχεία, τα οποία πράγματι, δεν έχουν κομματική φωνή να οργανωθούν, και να μην μπορούν να βρουν το δίκιο τους, αφού ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΚΟΜΜΑΤΙΚΑ, ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΣΤΙΚΑ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ.

 

 

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

27 Responses to ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΟΣ;

  1. Ο/Η e,m λέει:

    as evaze to xeri sthn tzeph k na eferne sto oaka ta pedia apo to xwrio sos,xamogelo tou pediou ktl

  2. Ο/Η conpater λέει:

    Επρεπε να το τιγκαρουν στους προσφυγες και στους λαθρο. Αφου εχουν πει πως ειναι 50.000 στην Ελλαδα,ας τους εβαζαν στον τελικο με δωρο 2 σαντουιτς και μια coca cola.. Απο την μια μερια οι Συριοι και απο την αλλη ολοι οι υπολοιποι. Και τους εχεις μαζεψει σε εναν χωρο και εχεις καθαρισει Ειδομενη και λοιπους τουριστικους τοπους . Βεβαια ελοχευει παντα ο κινδυνος το χορταρι να βαφτει κοκκινο σε περιπτωση στραβοκοιτασματος απο καποιον μερακλη Αφγανο σε καμια μικρουλα Συρια. Γιατι αυτοι βγαζουν ματσετες απο το πουθενα , δεν ειναι σαν τους δικους μας που ξερουν οτι θα τους χωρισει η αστυνομια και την εχουν καβαντζα για τα δυσκολα. Οι Αφγανοι με τον Ολυμπιακο λογω Σιοβα, Θα τον Περασουν για ξεδερφο του Μπιν Λαντεν τον μπαστουρνοβλαχο, και οι Συριοι με την Αεκ. Απορω πως δεν το σκεφτηκε ο Κοντονης χανοντας μοναδικη ευκαιρια πουλωντας πολιτισμο. Και επι της ουσιας, θα ειχε και ενδιαφερων ο τελικος αφου θα περιμενες μια στραβη για να γινουν οι κερκιδες κωλος μουνι γαρυφαλλο. Ενω τωρα θα ακους τα μπινελικια που ριχνουν οι παιχτες στο γηπεδο και θα χει και αντιλαλο…..

  3. Ο/Η netrino λέει:

    Τα υγιη στοιχεία ειναι λιγα στο ελληνικο ποδόσφαιρο δυστυχως,με τετοιο θέαμα με τετοια γηπεδα στην ελλαδα το επαγγελματικο ποδοσφαιρο στηθηκε για να βγαζει το ποπολο την καφριλα του.Παλι καλα που υπαρχουν οι ψηφιακες πλατφορμες κ καταλαβαινουμε τι σημαινει μπαλίτσα

  4. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    Καλημερα Στηβεν και καλωσηρθες πισω στην Banana Republic. Τελικα ξερουμε αν ο Πογιετ πληρωθηκε τον τελευταιο του μηνα η θα μας σερνει στα δικαστηρια γιατι τα σουργελα οι αληθινοι αεκαρες οι δημοσιογραφοι δεν μας ενημερωνουνε για τιποτα επ αυτου.

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς a better tomorrow : Γειά σου αδερφέ, καλώς σε βρήκα ξανά. Αυτό που ρωτάς μπορώ εύκολα να το μάθω, αλλά γιατί να μπω στον κόπο, και να μην κάνω έναν απλό συλλογισμό : Ο Πογιέτ ΔΕΝ είναι νεοέλληνας. Άρα όταν πάει και κάνει μια καταγγελία, 100% έχει στοιχεία. Δεν είναι αέρα μπανά δηλαδή να κερδίζουμε χρόνο και τα τοιαύτα. Επομένως εμείς έχουμε το συμπέρασμα μας κι ουδόλως μας ενδιαφέρουν οι έμμισθοι του disinformation. Ελπίζω να σε καλυψα.

  6. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    Με καλυψες Στηβεν ευχαριστω.Επισης απο οτι διαβαζω ακομα και απο τους εμμισθους η επομενη χρονια ειναι μια απο τα ιδια, εκτος αν φυλαει εκπληξεις ο saviour μετα τον τελικο κυπελλου και δεν τις βγαζει απο τωρα για να μην ξενερωσει ο Αραβιδης και ο Πλατελλας αλλα δεν το νομιζω…..

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς a better tomorrow : Για την επόμενη χρονιά, όπως σου έχω πει, έχω άλλα στοιχεία ( δεν επιτρέπεται να γραφούν αυτήν την στιγμή ), και σε κάθε βήμα θα πέφτει η ανάλογη κριτική ή η πάσα για δικές σας κρίσεις. Πάντως, μία από τα ίδια, αποκλείεται.

  8. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    Δεν θελω Στηβεν να σε πρηζω να αποκαλυψεις τιποτα τα σεβομαι αυτα και οτι βεβαια δεν εσπρεσσο το μπλογκ, απλως διαβαζω παλι για κατι Αρουαμπαρενα και ελευθερους παιχτες και μου σηκωνεται η τριχα καγκελο 🙂

  9. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    Στήβεν,το Γραικυλιστάν σε καλωσορίζει στα πάτρια εδάφη,αν κι εγώ στην θέση σου…την οικοσκευή επ΄ώμου …και μην τον είδατε…
    Το όραμα του conpater ,για έναν τελικό με λάθρο με συναρπάζει.Κρίμα όμως που στο γκουβέρνο των λαθρολάγνων, εκτός των άλλων λείπει κι η φαντασία για υλοποίηση μιας τέτοιας παράστασης, που θα ήταν η ατραξιόν του αιώνα…
    Ειδικά με υπεύθυνο επί της υποδοχής την ποντικομαμή- υπουργάρα α(θ)λητισμού και ταξιθέτρια την μούμια την τασία…Ρέστα θα έδιναν όλοι αυτοί και οι υπόλοιποι σώστες-διασώστες-ναυαγωσώστες .
    Ε,κατά πως τα βλέπεις καλά περνάμε στη χαβούζα ,αλλά με αυτά και κείνα,ο ρανταμπλάν ψάχνει για παίχτες, ενώ κανονικά,προπονητής δεν έχει σκασει μύτη .Ακόμη.Τέλος πάντων η ελπίδα τα φτύνει τελευταία κι εμείς ακόμα περιμένουμε την Ανάσταση…Η μήπως ηρθε,πέρασε και δεν ακούμβησε;Δεν ξέρω …Κι εγώ τα ψιλοχάνω τελευταία…
    Και πάλι:Καλώς τονε.Θέλω γούρι στον τελικό.Των λάθρο,που μας στερήσανε οι καριόληδες οι αλληλέγγυοι του ψείριζα…
    @ Conpater:Εγραψες!

  10. Ο/Η ΑΕΚ μου λέει:

    Καλησπερα. Μια που πλησιαζει το Σαββατο, αν θελεις μοιρασου μαζι μας το προαισθημα σου για το ματς, αφου καλως η κακως θα γινει κ αυτο. Προσωπικα βλεπω πολυ ανοιχτο παιχνιδι με πολλα γκολ και πολυ ξυλο εντος των γραμμων.

  11. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Αγησίλαος : Κι από εμένα ευχές, και δεν τρέχει κάστανο που είμαστε εδώ. Πάντως για την ΑΕΚ διαφωνώ : Του είπα τότε να κρατήσει τα προσχήματα, δηλαδή ας μην τρέχουν οι μαλάκες για παίκτες ενώ δεν υπάρχει προπονητής ακόμα. Θα γελάσει ο κόσμος. Οπότε σε καλό δρόμο είμαστε, αφού Μιλοβάνοβιτς κόπηκε κι ο Μπαρτόλο ψάχνει για προπονητή, ενώ σε εξώφθαλμα κενά, εντάξει δεν απαιτείται προπονητής. Πάντως τον προπονητή θα τον στείλει άλλος μηχανισμός ( εν καιρώ αυτό ).

  12. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΑΕΚ μου : Μάλλον θα γράψουμε κάτι. Νάσαι καλά.

  13. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    Αν κοβανε τις δηλωσεις οι παικτες και το πανηγυρι ο τυπος δεν θα εβλαπτε. Το σαββατο εχουμε παρει βαζελινη αρπα κολλα (βλεπε Χαρυ Κλιν) για να μας γλυστρησει καλυτερα.

  14. Ο/Η Márton Esterházy λέει:

    προς Conpater και Αγησιλαο:

    ενω οταν οι Συριοι φιλοξενησαν δεκαδες χιλιαδες Ελληνες μετα την μικρασιατικη καταστροφη 90 χρονια τοτε ηταν καλοι, τοτε ε??

    Ενω τωρα ειναι μαχαιροβγαλτες, ε?? Που αν αναγκαζονταν τυποι σαν το σιναφι σας να περασουν το 1/1.000.000 που περνουν αυτοι ως προσφυγες πολεμου θα ειχατε σκοτωσει τους ομοιους σας πρωτοι πρωτοι εσεις ξυπνητζιδες…

    Οπως κανουν οι στρατιες των προβατων -συνδεσμων των ομαδων του ναρκεμπορα και του λαθρεμπορα…

    ΑΝΟΙΧΤΕ ΡΕ ΚΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ή καμια σοβαρη εφημεριδα περα απο τη Εσπρεσσο μπας και σταματησετε να αναπαραγετε τα στερεοτυπα και καταφερετε να ανοιξετε και τα στραβα σας…

  15. Ο/Η Δημήτρης Iron 21 λέει:

    Welcome Steven! Μας έφερες το Βρετανικό καιρό! Και πάνω που πλησίαζε το Σάββατο αίφνης δεν ξέρουμε πότε θα γίνει ο τελικός. Ελλάς το μεγαλείο σου! Διάβασα ότι η ΕΠΟ άλλαξε τους βοηθούς του Σίδηροπουλου και η ΑΕΚ έβγαλε σκληρή ανακοίνωση. Τι παίζει εκεί? Προσπαθούν για μαιμουδιες? Με το μηχανισμό και τον προπονητή με μπέρδεψες, ελπίζω να γίνει σωστά η όποια κίνηση και έγκαιρα.

  16. Ο/Η mporat λέει:

    Το να αποκαλούν φίλαθλοι της ΑΕΚ “λάθρο” ανθρώπους κατατρεγμένους μόνο ως ντροπή μπορεί να χαρακτηριστεί και άγνοια ιστορίας της ομάδας μας. Σας έβαλαν στο τριπάκι να μισείτε τον άλλον επειδή είναι από άλλη χώρα λόγω ενός τυχαίου γεγονότος; Αλλά τι περιμένει κανείς σε χώρα που δεν διαθέτει παιδεία.

    Για τον τελικό (ο θεός να τον κάνει) δεν νιώθω καμία κάψα όπως άλλες φορές. Η υποχρεωτική απουσία από το γήπεδο και οι βλακώδεις χειρισμοί και των 2 διοικήσεων με έχουν κρυώσει πολύ. Το ποδόσφαιρο είναι οι φίλαθλοι κυρίως, χωρίς αυτούς κάντε ρίψη κέρματος καλύτερα. Ή θα μας σεβαστείτε επιτέλους ή θα μείνετε μόνοι κι έρημοι.

  17. Ο/Η netrino λέει:

    Nαι παιδιά ανοιξτε κανα βιβλιο μαθετε γιατι ονομαζεται λοφος Φιλιπαππου, μονο αυτο αρκει,

  18. Ο/Η bandog λέει:

    προσβολη δεν ειναι να χαρακτηριζεις τους λαθραιους ως λαθραιους αλλα να συγκρινεις αυτο το λεφουσι με τους προσφυγες παππουδες μου που ηρθαν κατοπιξν συμφωνιας σε μια χωρα και ενα λαο ομοεθνων, ομογλωσσων και ομοδοξων…

    ο ψευτοανθρωπισμος του χοτ σποτ και της πολιτικης κορεκτιλας μας εφαγε….

  19. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    Προς ενοχλημένους περί προσωπικών απόψεων ,λαθρομεταναστευτικού ζητήματος:Οντας αμόρφωτος και με σαφή έλλειψη παιδείας,ΔΕΝ θυμάμαι να ζήτησα από κανέναν την γνώμη του για το θέμα.Ούτε και πρόκειται ν΄ανοίξω διάλογική συζήτηση ,πόσω μάλλον όταν δεν ανοίγω βιβλίο,ειδικά με περιεχόμενο της αρεσκείας σας…
    Άλλωστε όσοι ενδιαφέρονται να πηδήσουν από τα λόγια στις πράξεις,μπορούν άνετα να εγγραφούν στις κατάλληλες ΜιΚηΟ,προσφέροντας τις ανάλογες υπηρεσίες στους αναξιοπαθούντες που εισβάλλουν κατά χιλιάδες στην γραικυλία…Η στη εναλλακτική,κι αν διαθέτουν τα απαραίτητα τετραγωνικά,να φιλοξενήσουν τους μουσουλμάνους της σχετικής αδελφότητας που κατατρέχονται από διάφορα παλιοτόμαρα σαν και του λόγου μου,απανταχού του γλόμπου.

    Επικεντρωθείτε λοιπόν σε κάποιον σοβαρό και αλληλέγγυο σκοπό κι αφήστε τους αμόρφωτους στο σκότος της αγνοίας τους.Άειντε μπράβο.

  20. Ο/Η conpater λέει:

    Προς Marton…..Κατ`αρχην, συναφι εισαι εσυ και ολο σου το σοι. Παμε παρακατω, για να σου διευκρινισω τι εγραψα, γιατι δεν καταλαβες η εισαι αγραμματος. Δεν κριτικαρα ουτε τους προσφυγες ουτε τους λαθρο. Στην πολιτεια αναφερθηκα,που τους εχει στα οπα-οπα. Και αφου δεν θελει φιλαθλους των ομαδων γιατι ειναι ανικανοι να τους κουμανταρουν, ειπα να το γεμισουν απο αυτους για να αναδειξουν τον πολιτισμο και το φιλαθλο πνευμα που πρεσβευουν σαν κυβερνηση. Τωρα εσυ γιατι θιχτηκες,μονο εσυ το ξερεις. Οι Συριοι ειναι προσφυγες, οι Αφγανοι ειναι ? Οι Μαροκινοι ειναι ? Η μηπως δεν βγαζουν τις ματσετες ? Α,και επειδη η βλακεια ειναι ανικητη,τουλαχιστον η δικια σου,ο ενας παππους ηταν απο τα Βουρλα κι ο αλλος απο την Αλικαρνασσο. Σε καλυψα γιδι ? Οταν οι Ελληνες εφτασαν και στην Συρια σαν προσφυγες, ησαν παναγιες και ουτε προβληματα δημιουργησαν ουτε τσαμπουκαδες, ουτε εκλειναν τους δρομους. Αυτα για τωρα , κι αμα θελεις το συνεχιζουμε……

  21. Ο/Η Márton Esterházy λέει:

    προς τους – κατα δηλωση τους- ψαγμενους- ευθικτους :

    Μια χαρα γραψατε αυτα που γραψατε να τσουβαλιαστουν ολοι οι ”λαθρο” στο ΟΑΚΑ και γουσταρατε κιολας. Και οπως ειπε και ο Wittgenstein ”Τα συνορα της γλωσσας (σας) ειναι τα συνορα του κοσμου (σας)”…

    Βαριεμαι να σας απαντησω και να κανω δηλωσεις κοινωνικων φρονηματων αλλα εν συντομια εν αναμονη του τσουβαλιασματος σας:

    -ειναι προσφυγες οι Αφγανοι? http://www.un.org/apps/news/story.asp?NewsID=53229#.Vyx5Lcc2zfY
    Το 2015 ηταν η πιο αιματοβαμενη χρονια απο τοτε που εισβαλανε οι Αμερικανοι στο τελος του 2001 με την Βορεια Συμμαχεια και μετα μονοι τους.

    – Πισω απο τους πολεμους και εν οψη της ραγδαιας χειροτερευσης της καταστασης και στην Ελλαδα και παντου με νεες αυξημενες προσφυγικες ροες ειναι η Κλιματικη Αλλαγη
    http://time.com/4024210/climate-change-migrants/

    Ουτε reports ΜΚΟ παραθετω ουτε αριστερα τσιτατα. Απο εκει περα αυτο του ειδους τα σχολια που αφησατε μονο να υποδαυλιζουν την μισαλοδοξια μπορουν και να στρωνουν το δρομο στα χρυσαβγουλα. Δεν ειστε μονοι εσεις βεβαια, αλλα σταδιακα προς τα εκει παει το τσιρκο της ελληνικης κοινωνιας που βγαζει ετσι ολη την ”ευρυμαθεια της και τον πολιτισμο της και την ικανοτητα να βρισκει λυσεις΄΄ εστω και σε ενα τεραστειο ζητημα για το οποιο εχει πολυ μικρη ευθυνη αλλα της εσκασε το πακετο.

  22. Ο/Η Alexandros_ NY λέει:

    Προς Marton: Ετος 2016 και δεν μπορούμε να ανοίξουμε το στόμα μας να πούμε μια μαλακια να περνάει η ώρα … Ρε σας θίγουμε με τις στερεοτυπικές μας ιδέες; Στα παπάρια μας ! Πηγαιντε εσείς να κάνετε παρέα με τους Συριους επειδή μας φιλοξενήσαν πριν 60 χρόνια, και πείτε μας και πως περάσατε!! Αμα δεν βγείτε μαχαιρωμένοι (χα χα) ….

    Αλλιως όπως είπε και ο Αγησιλαος, αφήστε τους αμόρφωτους στο σκότος της αγνοίας τους!

  23. Ο/Η Márton Esterházy λέει:

    προς Alexandros_NY:

    ετσι μπραβο, σωραιος, στα παπαρια σου ολα.
    Μια γνησια-ρωμεικη-λεβεντικη απαντηση. Και ολα θα πανε καλα.

  24. Ο/Η conpater λέει:

    Προς Marton…. Επειδη συνεχιζεις ακαθεκτος τις ανοησιες σου, ειδες στο λεω κομψα, απλα ΣΑΛΤΑ ΓΑΜΗΣΟΥ και παρε και τις ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΟΥ μαζι. Ψευτοαριστεροκουλτουδιαρηδες …… Α,ρε παππου, αμα ηξερες ποια θα ηταν η αριστερα το 2016 θα ειχες παει μεταναστης στην Αλασκα…

  25. Ο/Η Márton Esterházy λέει:

    προς Conpater:

    ”Αυτα για τωρα , κι αμα θελεις το συνεχιζουμε……”

    και μετα ουρλιαχτα και ”αντε γαμησου” με την πρωτη…

    You are hopeless.

  26. Ο/Η conpater λέει:

    Με την πρωττη και χωρις συζητηση. Αμα θες κατσε να συζητησεις, χωρις να ανατρεχεις σε link και αλλες διεξοδους .Και δεν υπηρχαν ουρλιαχτα,δεν μου χρειαζονται. Σου εγραψα τις ριζες, που εχουν πει πολλα.Την κουλτουρα της ψευδοαριστερας την γραφω στα αρχιδια μου,γιατι πολυ απλα δεν υπαρχει. Στο ξαναλεω,προσφυγας ειναι αυτος που φευγει απο εμπολεμη κατασταση, και ΝΟΜΙΚΑ οταν πεναει στην πρωτη χωρα περαν της πατριδας του, Στην ουσια στην Ελλαδα ειναι μεταναστης,προσφυγας νοειται στην Τουρκια. Αλλα επειδη ειμαστε Ελληνες, αποδεχομαστε την κατασταση τους.Οι Μαροκινοι απο που κι ως που ? Οι Πακιστανοι ? Οι Αφγανοι,λογω κλιματικης αλλαγης ? Εχεις ξεφυγει τελειως. Και τι ρε μεγαλε η Ελλαδα ? Ευαγες ιδρυμα ? Για τις 4500 αυτοκτονιες των μνημονιων δεν ειδα να εχεις την ιδια ευαισθησια.

  27. Ο/Η Alexandros_NY λέει:

    @Marton: Οχι ολα, αλλα σίγουρα οι ψευδοαριστεροι, πι δήθεν ανοιχτόμυαλοι ! όταν μου λες βλακείες οπως κλιματικές αλλαγές, και θες να σε πάρω και σοβαρά επειδή μου έβαλες link της time, μάλλον η καλύτερη απάντηση ειναι αυτη η λεβέντικη ναι! Άντε ανθρωπιστή της κακιάς ώρας! Ίδιος με την αλλη που της μπήκαν στο ξενοδοχείο και απο αριστερη εγινε Ακροδεξιά! Αμα τους αγαπάς τόσο πολυ βάλε τους και σπίτι σου!

    Επίσης η απάντηση μου με την δικιά σου καμια διαφορά δεν έχουν! Εμενα στα παπάρια μου, οκ, αλλα και εσυ κανεις τιποτα για την κατάσταση; Ή αμπελοφιλοσοφίες μονο ;