ΣΚΕΨΕΙΣ

Αναδημοσιεύω από το ταχυδρομείο μου. Το κείμενο είναι από φίλο του χώρου, με το όνομα Αλέξανδρος. Επαναλαμβάνω την πάγια θέση μου, οτι ούτε συμφωνώ, ούτε διαφωνώ με την ουσία του κειμένου. Τα στοιχεία του χρήστη, είναι στην διάθεση μου.

******************************************************************************************

 

       Αφού τελειώνει σιγά σιγά η πρώτη μας χρονιά στην SL, σκέφτηκα να γράψω κάποιες σκέψεις για την ΑΕΚ που βλέπω εδω και 3 χρόνια περίπου.
Όταν πέσαμε για να καθαρίσουμε απο χρέη πίστευα πως η ομάδα θα κάνει μια νεα αρχή σε ολα τα επίπεδα.
Στην Γ’ εθνική την πρώτη κρυάδα την πήρα όταν έβαλε τον παραλία Λυμπερόπουλο για τεχν. διευθυντή, τον Δέλλα προπονητή και φυσικά τους παίκτες που ήρθαν τότε. Μετά απο συζητήσεις με φίλους κατέληξα στο συμπέρασμα οτι ελάχιστοι προπονητές και κανονικοί ποδοσφαιριστές θα ερχόταν στη Γ’ εθνική, και όσοι δεχόταν να έρθουν θα έπρεπε να πληρωθουν αδρά πράγμα που δε χρειαζόταν. Λογικά λοιπόν μαζέψαμε τη μούργα και τα ξεπλύματα διαφόρων ομάδων, γιατί όπως σωστά είχε πει ο Μελισσανίδης “και γω να μπω να παίξω, θα ανεβούμε”. Όλα καλά ως εδω.
Απο τη στιγμή λοιπόν που μου φέρνεις προπονητή και παίκτες Γ’ εθνικής, τα διαρκειας γιατί είναι σε τιμές Α’ εθνικής? Το πιο ακριβό έπρεπε να κοστίζει κανα 100ρικο με το ζόρι, μη σου πω για πιο κάτω. Δηλαδή απο τη μια αναγνωρίζεις οτι η κατηγορία δεν προσφέρεται για κάτι παραπάνω, αλλά απο την άλλη βάζεις πανάκριβα εισιτήρια? να πληρώσω για να δω ποιόν? τους ερασιτέχνες της Γ’ απέναντι στα σαπάκια που έφερες για τη διεκπεραίωση της δουλειάς?
Πέρασε λοιπόν όπως πέρασε η χρονιά εκείνη, και ήρθε η ωρα να παίξουμε στην Β’ κατηγορία.
Αν στη Γ’ δε μπορούσες να βρείς προπονητή και παίκτες στη Β’ μπορούσες ανετα να βρείς, τουλάχιστον καλύτερους απο το Δέλλα και το συνοθύλευμα που δημιούργησες.
Αντί για αυτό κρατάς το Δέλλα και το 90% των παικτών που είχες στην Γ’. Και φυσικά πιο ακριβά διαρκείας.
Ώπα ρε μεγάλε, κάτι δεν πάει καλά εδω πέρα. Υποτίθεται οτι θες να χτίσεις ενα κορμό, να βγάλεις παίκτες για να έχεις μια καλή βάση για του χρόνου..και μου κρατάς Δέλλα, Πλατέλλα, Ανάκογλα και πολλούς άλλους? Δουλευόμαστε μάγκα μου, κανονικά.
Με τις ακαδημίες τί γίνεται? Ακόμα και αν η πρώτη ομάδα παίζει στην Γ’ αυτό δεν επηρρεάζει τις ακαδημίες.
Πού είναι το καταρτισμένο team σου? πού είναι οι σοβαροί επαγγελματίες που θα σου βγάλουν τα μελλοντικά ταλέντα? Το Ζήκο ρε μεγάλε? σοβαρά τώρα?
3 χρόνια απο τις ακαδημίες δέν έχει ακουστεί το παραμικρό. Εντάξει, θα μου πείς τώρα αυτά τα πράγματα θέλουν χρόνια για να δείξει η δουλειά που γίνεται. Εδώ είμαστε λοιπόν..καλά να είμαστε και θα τα δούμε εν καιρώ.
Και πάμε στο τώρα.
Πέρυσι το καλοκαίρι περίμενα κατα 99% οτι θα φύγει ο Δέλλας και θα πάρει κανονικό προπονητή.
Είχα πει πως αυτό θα ήταν ένδειξη των προθέσεών του για την ομάδα.
Φυσικά ο Δέλλας έμεινε, οι παίκτες έμειναν συν 1-2 σοβαρούς που πήρανε (πχ Σιμόες), και πάρα πολλά στοιχήματα τελειωμένων που “ίσως” ξαναγεννιόταν στην ΑΕΚ.
Έχουμε καταντήσει κέντρο αποκατάστασης πρώην ποδοσφαιριστών.
Τα μοναδικά παιδιά που έδειξαν κάτι παραπάνω είναι ο Σιμόες με το Γιόχανσον, ο οποίος εδω και 4 μήνες (τουλάχιστον) εχει κρεμάσει άσχημα και δεν καταλαβαίνω γιατί.
Η ομάδα με το Δελλα έπαιζε κάτι σαν ποδόσφαιρο, ένα εκνευριστικό μπρός-πίσω τη μπάλα, απο το τέρμα στο κέντρο και απο το κέντρο στα χαφ και ξανά πίσω, και αυτό κάποιοι το βάφτισαν “ανάπτυξη” και “τουλάχιστον παίζουν στρωτό ποδόσφαιρο με τη μπάλα κάτω”. Και έλεγα μα πού το βλέπουν το στρωτό ποδόσφαιρο? οι πασούλες στο κέντρο και πίσω είναι στρωτό ποδόσφαιρο?
Φυσικά η ομάδα είχε πρόβλημα να αμυνθεί, να επιτεθεί, να δημιουργήσει. Με λίγα λόγια, όλη η ΑΕΚ ήταν ο Γιόχανσον με το Σιμόες. Απόδειξη αυτού, οτι κάθε φορά που έλειπαν η ομάδα παρέπαιε.
Είδε και απόειδε λοιπόν με το αποτυχημένο πείραμα, και διώχνει το Δέλλα. Ανακουφίστηκα κυρίως επειδή ήλπιζα πως θα ερχόταν κάποιος κανονικός προπονητής, και θα ζητούσε κανονικούς παίκτες.
Φέρνει λοιπόν το Gus. Βλέπω τη συμπεριφορά του ανθρώπου, το πώς διαχειριζόταν τους αγώνες, ακόμα και τις δηλώσεις του και σκέφτηκα πως “βρήκαμε κανονικό προπονητή”.
Έρχεται Ιανουάριος, δεν παίρνει κανέναν παίκτη (σε σχέση με οτι του ζήτησε ο Gus, ο οποίος είπε οτι το ψάξαμε με κάποιους παίκτες αλλά δε γίνεται να έρθουν λόγω €€). Κατάφερε ο Gus και πήρε δανεικό το Ζουκουλίνι, και σχεδόν τσάμπα τον Πέκχαρτ.
Δηλαδή τίποτα που δεν έδειχνε οτι θέλουν να κρατήσουν αυτόν τον προπονητή και να του δώσουν τα εργαλεία να χτίσει μια κανονική ΑΕΚ. Διότι ο Gus μπορούσε να το κάνει. Φυσικά οχι με πιατέλα με Αραβίδα και Σοϊλέδη, αλλά με κανονικούς ποδοσφαιριστές και οχι τα αποφάγια του Πανόπουλου, του νιόνιου και της Νίκης Βόλου.
Ήταν θέμα χρόνου να ανακοινωθεί η λύση της συνεργασίας, ή μάλλον η μη ανανέωση του συμβολαίου του προπονητή.
Αντίθετα άρχισαν τα γνωστά.. περίεργες διαρροές για υπερβολικές οικονομικές απαιτήσεις και επικοινωνιακά κολπάκια. Αυτό θέλησε να το προλάβει ο Gus (δικαίωμά του) και τους ξεβράκωσε πρώτος. Και σε μια στιγμή πανικού στέλνουν το Μπάγεβιτς να τον απολύσει για να δείξουν “πυγμή”.
Ταυτοχρονα βάζουν τον Κετσετζόγλου να κάνει τη γνωστή του προπαγάνδα και να γράφει πώς ο απαιτητικός Gus είχε αλλάξει συμπεριφορά και ξαφνικά ζήτησε 30εκατ.€ την εβδομάδα. Φυσικά οτι σχόλια είχαν γραφτεί πέρασαν απο φίλτρο, σβήστηκαν τα ανεπιθύμητα και άφησαν μόνο των διαφόρων χαχόλων που έγραφαν το πόσο κακή μπάλα παίζαμε με τον Gus, “ευτυχώς που φεύγει” και διάφορα άλλα.
Τους έγραψα να μη βιάζονται να χαρούνε, ας περιμένουν το καλοκαίρι να δούμε ποιόν προπονητή θα φέρει και ποιούς παίκτες θα πάρει, και θα χαρούμε όλοι μαζί. Γιατί αν δεν φέρει αυτούς που πρέπει, οι χαχόλοι θα κλαίνε και γω θα γελάω.
Ο Έλληνας θέλει το σανό του. Δεν θέλει άβολες αλήθειες.
Mundus vult decipi, ergo decipiatur.
Και αυτό το ξέρει ο κάθε Κετσετζόγλου, και το χειρίζεται καλά μέσα στο site του, σβήνοντας ταυτόχρονα κάθε αντίθετη άποψη.
Όμως το ψέμα έχει κοντα ποδάρια.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

15 Responses to ΣΚΕΨΕΙΣ

  1. Ο/Η Panagiotis λέει:

    Ακόμα ένα σωστό άρθρο στη σελίδα σας και μπράβο, γιατί οι περισσότεροι ΑΕΚοσελίδες, παίζουν το ξεδιάντροπο παιχνίδι της διοίκησης. Ο Μελισσανίδης, για την ώρα τουλάχιστον, είναι τελείως ανακόλουθος, αναφορικά με τις υποσχέσεις του και το περίφημο “ερχόμαστε”. Αγωνιστικά, η ομάδα μας είναι πολύ κατώτερη των περιστάσεων, με πρώην παίχτες που ήταν καλοί πριν 6-7 χρόνια (Τζιμπούρ, Βάργκας, Άρθο, Πέκχαρτ, Μπουονανότε). Χάρη στον Πογέτ, η ομάδα μακιγιάρισε τις αδυναμίες της και πέτυχε κάποιους μίνιμουμ στόχους. Όμως, με το που ο Πογέτ ζήτησε αυτό που ζητάει όλο το ΑΕΚτζήδικο κοινό, η διοίκηση μαζί με τους ρεπόρτερ, τον έδιωξαν ως αποτυχημένο. Εν τω μεταξύ, το γήπεδο δεν προχωράει (πιστεύω πως δεν έχει τα λεφτά και όχι τα χαρτιά) ενώ και παρασκηνιακά, δεν έχουμε κάνει και τίποτα. Θα μπορούσα να γράψω χίλιες λέξεις, αλλά δεν έχει και μεγάλο νόημα, όσο την ΑΕΚ τη διοικούν άσχετοι, λαμόγια, προδότες και τσιγκούνηδες. Απλά σας παραθέτω τι έλεγε το 2009 ο Μελισσανίδης όταν φημολογούταν πως ήθελε να μπει στην ΑΕΚ και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

    «…η ΑΕΚ χρειάζεται ριζικές λύσεις και γενναία χρηματοδότηση προκειμένου να δημιουργήσει τις απαραίτητες για την ιστορία της προϋποθέσεις πρωταθλητισμού και ότι δεν της είναι αρκετή ακόμα και η ορθολογική διαχείριση των εσόδων της»

  2. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    Εγω ειμαι πιο κοντα στην αποψη του snitch ,εφοσον δεν σας αρεσει το προιον που πουλαει ο γατουλης δεν ψωνιζεται.Μαγαζι του. Η επιλογη που εκανε να εχει τα ζακια και τους αυλικους αντι για τους κανονικους φιλαθλους-πελατες ειναι δικαιωμα του, αμα θελει το βαζει φωτια και το καιει τι να του πουμε, τι θα κανει τα λεφτα του?Χεστηκαμε κιολας.

  3. Ο/Η netrino λέει:

    Το καλοκαίρι απο την Γ στη Β ηρθαν Μάνταλος,Κολοβετσιος Μπακάκης και Μπαρμπόσα οι κινήσεις δεν ήταν ασχημες κ η ομάδα ανεβηκε σχετικά ευκολα.Το περασμενο καλοκαιρι ναι ο προγραμματισμος ηταν η μάλλον δεν ήταν.Για τις ακαδημίες είναι μεγάλη κουβέντα και τα 3 χρόνια ειναι πολύ λίγα για να καταλάβουμε τί εργο γινεται, παντως πριν δεν υπηρχε ουτε καν γηπεδο στα Σπατα για προπονήσεις.
    Στις φετινές μεταγραφές θα καταλάβουμε πολλά,παντως τα ομόματα που εχουν ακουστεί για προπονητές βαση βιογραφικου ειναι πιο βαριά απ αυτο το Πογιετ

  4. Ο/Η mporat λέει:

    Η γραφικότητα του Κετσετζόγλου έχει πάρει και το μπάσκετ παραμάζωμα, όπου η ομάδα-τσίρκο που διαθέτει ο σύλλογος χάνει λόγω διαιτησίας, όπως γράφει στο 365, κι όχι επειδή παίζει με ομάδα σκάλες επάνω.
    Μην διαμαρτύρεστε για τα σχόλια που κόβει, η τακτική αυτή είναι της γραμμής Μελισσανίδη, θέλουμε μόνο όσους δεν σκέφτονται και είναι θολωμένοι από γεννησιμιού τους. Οι υπόλοιποι είμαστε κορόιδα και ξένοι για αυτό που πουλάνε.
    Ελπίζω μόνο να είμαστε πολλοί για να ταρακουνηθεί λίγο η κατάσταση, παραπήγε άσχημα.

  5. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    Αυτος ο Φαγιε που δωσαμε δανεικο ειναι τοσο παικταρα που ουτε στην 18αδα του Παναιγιαλειου της β εθνικης δεν μπαινει.Μεγαλοι κτιστες οι σερβοι ρε παιδι μου λαγωνικα ολο λιρες εκατο βρισκουνε……

  6. Ο/Η νικος λέει:

    εγω δεν μπορω να καταλαβω ένα πραγμα αφου πηραμε την επο πως υπαρχει ανησυχια από σενα στηβεν τη θεση θα παρουμε του χρονου.το θεμα είναι να φτιαξουμε καλη ομαδα να βλέπουμε μπαλα.ειμαστε σιγουρα πρωταθλητες του χρονου

  7. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    Οσο για τον Σουτζουκογλου για τα ναυαγια της ζωης που απευθυνεται μια χαρα “δημοσιογραφια” κανει η κινουμενη χοληστερινη που μπηκε να πουλησει και μαγκια εδω μεσα και δεν κοιταει ουτε τα μουτρα του στον καθρεφτη, ουτε που τον παιρνει και που οχι να μανουριαζει…….

  8. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ better tomorrow.
    Eισαι κακεντρεχης, κρατανε τη θεση για το αλλο το ατι τον …. Ζοριτς που πηγε λεει ο αλλος να τον δει, λες και ενα χρονο δεν το βλεπαμε που επεφτε μονος του και παθαινε θλασεις..
    Ρε καλα κανει ο ΠΙΟΥ και εχει κατσει στο συμβολαιο και τους τσιμπαει 80,000 ευρω το χρονο. Και λιγα τους παιρνει το γελαστο παιδι. ΜΟΝΟ που αμα συνεχισουν ετσι να δω απο που θα βρουν να τους πληρωνουν γιατι απο καρτες προβλεπω 5000 της βρωμητζιναλ (τσαμπα δηλαδη) και 1-2 χιλιαδες και αμα κανονικες. Παμε ΦΟΥΛ για νεο ρεκορ να βγαλει και η ΒΒ ανακοινωση οπως φετος στις 7000 να δικαιολογει και το μισθουλακο της..

  9. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς νικος : Ε, δεν είναι κι ακριβώς έτσι. Το οτι έφτειαξες τον περιβάλλοντα χώρο, δεν σημαίνει οτι το σπίτι σου είναι βίλα.

  10. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    Το οτι θα παρουμε την ΕΠΟ δεν λεει απολυτως τιποτα αν συνεχιζουμε να παιζουμε με τους Σοιλεδηδες και του Πιατελλες καθοτι αντι για 30+ βαθμους πισω απο τον γαυρο απλα θα τερματισουμε 15-20 και χεστηκε η φοραδα στο αλωνι.

  11. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    Snitch αφου απογειωνομαστε, γινομαστε δυναστεια, γυρισαμε και η γη τρεμει(απο το ειδικο βαρος του βατραχου ειναι) απορω που δεν τα βλεπεις αυτα.

  12. Ο/Η Δημήτρης μόνο ΑΕΚ λέει:

    Η επο πήγε στις 15 Μαιου το κυπελλο. Να δούμε τώρα τι θα ακολουθήσει.

  13. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Δημήτρης μόνο ΑΕΚ : Τίποτα. Η ΑΕΚ θα παίξει με 100-0 διαιτησία και τώρα όλα τα παιδάκια τρέχουνε. Τι να κάνουμε; Η μισή Ελλάδα θα χαρεί όταν θα δει τον αντίπαλο με 7 παίκτες να πέφτουν κάτω. Τόσο απλά.

  14. Ο/Η Δημήτρης μόνο ΑΕΚ λέει:

    Μακάρι Στηβ να το σηκώσουμε και να χαρεί η μισή Ελλάδα, αλλά τι θα γίνει με τα κοράκια είναι το θέμα

  15. Ο/Η Aλέξανδρος λέει:

    Καλησπέρα παιδιά.
    Στήβεν σε ευχαριστώ για την δημοσίευση.
    Επειδή ένας φίλος πιο πάνω ανέφερε Μάνταλους, Μπακάκηδες κτλ, ας συμπληρώσω την άποψή μου για τους λεγόμενους “καλούς” παίκτες της ομάδας.
    Ο Μάνταλος που ήρθε μετα βαϊων και κλάδων απο τον Πανόπουλο, στην Β’ εθνική ξεχώριζε. Φέτος μας δείχνει οτι έχει πολλά ψωμιά να φάει μέχρι να φτάσει στο επίπεδο που πρέπει και να δικαιώσει όσους τον έχρισαν “ηγέτη” απο τα χωράφια της Β’. Σίγουρα έπαιξε ρόλο ο τραυματισμός του, θα τον ξαναδούμε του χρόνου.
    Ο Μπακάκης μια απο τα ίδια. Καλούτσικος παίκτης στην Β’ αλλά φέτος τίποτα. Πολύ λίγος για αυτό που φανταζόμασταν. Δεν ξέρει μπάλα, δεν έχει σέντρα, απλώς έχει ταχύτητα. Καλούτσικος αμυντικά, αλλά φέτος πεσμένος. Σίγουρα έπαιξε ρόλο ο τραυματισμός του, θα τον ξαναδούμε του χρόνου.
    Κολοβέτσιος: μέτριος αμυντικός και για να εξελιχθεί σε κάτι καλύτερο χρειαζόταν δίπλα του ένα σοβαρό CB. Τί να σου δείξει όταν τον βάζεις δίδυμο με Άρθο και Λαμπρόπουλο?
    Άνταμ Τζανετόπουλος: σωστά τον ανανέωσαν αλλά δεν περιμένω πολλά απο τον συγκεκριμένο παίκτη. Ναι είναι νέος, ναι έχει δυνατότητες αλλά έχει πάρα πολλές αδυναμίες που πρέπει να τις δουλέψει και δεν ξέρω αν το θέλει.
    Σιμόες: όλη η ΑΕΚ μεταξύ άμυνας και επίθεσης.
    Γιόχανσον: απο τους αγαπημένους μου παίκτες, και όπως μας έδειξε η διαχείρισή του απο τον Gus μπορεί να εξελιχθεί σε παίκτη-πολυεργαλείο. Όμως μετά τον Ιανουάριο περνάει παρατεταμένη περίοδο ντεφορμαρίσματος.
    Μπαρμπόσα (μάγος κτλ): μια φούσκα με αναλαμπές.
    Βάργκας: μου θυμίζει Λεονάρντο λίγο βελτιωμένο.
    Τέρμα: τίποτα
    Center back: απο μέτρια εως χάλια
    Εξτρέμ: τίποτα
    Επίθεση: τίποτα.
    Γεμίσαμε “φιλότιμα” παιδιά με χαμηλά συμβόλαια.
    Η γνώμη μου είναι πως το καλοκαίρι δε θα εχουμε συνταρρακτικές αλλαγές στο ρόστερ, για πολλούς λόγους.
    Και κάτι τελευταίο: πόσο σοβαρή ομάδα μπορείς να θεωρείσαι, όταν 3-4 μέρες πριν τον τελικό έχεις διαρρεύσει 10 ονόματα υποψηφίων προπονητών και παικτών?