ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – Α Ε Κ

Ένα μεγαλύτερο rotation ήταν ψιλοαναμενόμενο. Όχι οτι κυνηγάμε κάτι – επιμένω εγώ -, κι ας διαρρέουν άλλα από την ΑΕΚ. Τα σημαντικά πάντα,  είναι άλλα : Οτι η Σεβίλη δεν μπόρεσε, οτι ο Μπακασέτας έφερε άλλο ένα χτύπημα στον χάπια, κι οτι ο νέος προπονητής θα κλείσει μέσα στην εβδομάδα. Ένας προπονητής που θα είναι προσωπική επιλογή του Μελισσανίδη κι ας λέγονται άλλα. Άλλα όμως, που θα τα δούμε σιγά σιγά. Πρώτα θα δούμε εκ τηλεοράσεως το σημερινό παιχνίδι.

Αυτό το μικρό πραματάκι λοιπόν, για το rotation μιλάω,  φάνηκε στο πρώτο μέρος. Σε ένα παιχνίδι, το οποίο, ό,τι και να κυνηγάς, μεγαλύτερη σημασία έχουν αυτά τα ματς που ακολουθούν. Οπότε η ίδια ενδεκάδα, γιατί να ταλαιπωρείται; Αλλά αυτά, είναι ερωτήματα όταν υπάρχει κάτι σε επίπεδο σχεδιασμού ή όταν υπάρχει κανονικός προπονητής στον πάγκο. Δεν είμαστε και τρελοί τώρα να ζητάμε πράματα από τον αγαπητό Παναγιωτάρα. Πάλι καλά δηλαδή που ο άνθρωπος έχει και δίπλωμα. Αλλιώς, μην και βλέπαμε στον πάγκο, και την κυρία που καθαρίζει τα γραφεία.

Όμως ποδοσφαιρικά, καλό ήταν το παιχνίδι. Κύρια με τον ρυθμό που επέβαλε ο αντίπαλος, που ήταν μονόδρομος γι’ αυτόν η διεκδίκηση της νίκης. Τα γκολ που φάγαμε βέβαια, ήταν πάμφθηνα, αλλά ας μην μένουμε τώρα στα λάθη, που ήταν απόρροια της κούρασης αλλά και της ψυχολογικής αποφόρτισης. Ο αντίπαλος μας έπνιξε στο κέντρο, καραεπικράτησε και μας υποχρέωσε σε τελείως παθητικό παιχνίδι, που αυτά τα αποτελέσματα έχει. Βάλτε και λίγο Ανέστη στην συνταγή, και το φαγητό είναι έτοιμο.

Ο Τζιμπούρ μόνος του μπροστά, το κέντρο χαμένο με τους Σιμόες και Γιόχανσον να θυμίζουν βετεράνους του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, πλάγια να μην υπάρχουν, η κατοχή πλήρως παραδομένη, τι άλλο θα θέλατε; Μεγαλύτερη αποφασιστικότητα; Προερχόμενη από πού; Με ποιό κίνητρο; Αυτά που γράφουν οι δήθεν; Αυτά που θα ήθελαν να δουν οι άμπαλοι; Όχι αγαπητοί. Αν δεν κυνηγάς κάτι, έχεις αυτό το δίκαιο αποτέλεσμα. Αν κυνηγάς κάτι στο μίνι πρωτάθλημα, απλά δεν καταπονείς τους παίκτες σήμερα, και τους κρατάς για τα επόμενα. Αλλά ποιός να τα σκεφτεί αυτά; Ο Μπάγιεβιτς;

Εν πάσει περιπτώσει, όλοι καταλαβαίνουμε και προχωράμε. Υποχρεωτικά, αφού τι να πούμε για το δεύτερο μέρος; Εδώ έγινε ρεσιτάλ λαθών και το κλωτσοσκούφι επικράτησε των πάντων. Μιλάω για εμάς, που δεν είχαμε ούτε αρχή ούτε τέλος. Κάναμε τον αντίπαλο, να φαντάζει σαν υπερομάδα, φάνηκε ξεκάθαρα οτι η ήττα ήταν φτηνή, άσχετα αν κατέληξε σε συντριβή. Με έναν αντίπαλο, που κέρδισε το πρώτο ντέρμπυ του φέτος. Φυσικά λόγω κυπέλλου, δεν αξίζει να γκρινιάζουμε. Αυτό όμως που αξίζει το λέμε: ΡΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΑΡΕΣ, ΚΟΦΤΕ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΠΟΥ ΜΕ ΜΙΑ  ΝΙΚΗ ΦΥΓΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

Έλεος δηλαδή με την μαλακία. Η ομάδα σαφέστατα κι έκανε πετυχημένη χρονιά με βάση ένα ρόστερ της πλάκας. Η ομάδα κατέληξε να παίζει τα θεωρητικά δύσκολα παιχνίδια, με έναν φιλότιμο άνθρωπο, που όμως αντικατοπτρίζει όλη την πλάκα που επικρατεί. Την πλάκα της Ελλάδας, της οποίας φυσικά είναι μικρογραφία, η κάθε ομάδα ποδοσφαίρου. Αλλά αυτά έχουμε κι με αυτά πορευόμαστε, προσμένοντας άλλα.

Την καλημέρα μου.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

18 Responses to ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    Καλησπερα Στηβεν , δεν ζηταω προφανως ονοματα και διευθυνσεις αλλα ο προπονητης που θα ερθει θα ειναι της προκοπης τουλαχιστον? Επιδης δε λες στον Μελ να βρει καμια δουλεια καθαριστριας στο ΟΑΚΑ(οπως ο Τσουκαλας που καθαριζε παρκε ιδιο επιπεδο ειναι) στους ογλου να μην μας ξαναζαλισουνε τα αρχιδια με τις μαλακιες που γραφουνε ?

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς a better tomorrow : Πιστεύω οτι θα έρθει. Τώρα για τις ζαλάδες, απλό είναι το πράμα: Δεν τους ξαναδιαβάζεις. Εδώ, φταίς εσύ.

  3. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    Οτι φταιω φταιω με τον μαζοχισμο μου δεν αντιλεγω αλλα τους ανεφερα μιας και τους ανεφερες

  4. Ο/Η netrino λέει:

    Το φετινό ροστερ αλλά κ η τακτικη της ομάδας ηταν ταμάμ για νοκ αουτ αγωνες κ θεσμους σαν το Κυπελλο,για μαραθωνιους κ μινι πρωταθλήματα χρειάζεσαι ποιοτητα κ βαθος.
    Εχουμε κατωτερο ροστερ απο βαζελους κ Μπαοκ απλα οι βαζελοι στηθηκαν μετά το Γεναρη κ εχουν προβλημα με την εξέδρα ενώ τα Μπαοκια ειχαν αστείο προπονητή.
    Θελουμε 10 μεταγραφες 5 βασικους κ 5 για παγκο,για προπονητη, ενας Γερμανος που γραφτηκε δε μου γεμιζει το ματι

  5. Ο/Η Ποντιακό placebo ! λέει:

    γεία σου αλάνι (μέ τήν καλή έννοια)

  6. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    ΜΙ-ΚΟΝ-ΟΣ Με αυτό το σύστημα κατέβηκε στον αγώνα η ΑΕΚ και έφαγε τρία, ευτυχώς γιατί με τον ψιλό τροχονόμο πίσω και τον Α-μπακάκη που ήταν εκτός τόπου και χρόνου υπήρχε κίνδυνος να φάμε κι άλλα από μια ομάδα που δεν είχε τίποτα το ιδιαίτερο να μας δείξει πέραν των Μπεργκ Λέτο Κουτρουμπή και απλά έπαιξε σοβαρά σε σχέση με εμάς που σκεφτόμασταν πότε θα τελειώσει ο αγώνας. Κάκιστα, χωρίς δικαιολογίες, ο προσωρινός προπονητής δεν έβαλε πιο ξεκούραστους παίχτες χτες
    Αλλά μάλλον την ομάδα την έστησε άλλος που το όνομα του τελειώνει σε -ιτς

  7. Ο/Η Latinos 21 λέει:

    Καλημέρα Steven..Ελπίζω να μην είναι κάνα Γερμανός απο τα ονόματα που ακούγονται…Ελπίζω ο coach που θα έρθει να κάνει γκελ σε όλους…ΆΕΚτζηδες και μη…!

  8. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Latinos21 : Ό,τι και να σου πω, ψέμματα θα είναι. Βλέπεις υπάρχουν δυό αντίρροπες ομάδες εντός εταιρείας που ψάχνουν προπονητή. Ας δούμε τι θα φουρνίσουν στο τέλος. Πάντως αυτός ο τελευταίος Γερμανός, δεν είναι κακή περίπτωση. Η γραμμή του τίγρη είναι για βορειοευρωπαίο.

  9. Ο/Η Latinos 21 λέει:

    Αν λες για τον Σααφ πατωσε φέτος…ο φιν λένε δεν ψήνεται…Γενικά από τα ονόματα που ακούγονται δεν με έχει ενθουσιάσει κανενα..εσενα..??

  10. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    Καλημερα Στηβεν, πως γινεται να ειναι “γραμμη” αυτη του Μελ απο την στιγμη που αυτος ειναι αφεντικο και αυτος αποφασιζει?Η αλλη γραμμη ειναι ο Ασλανιδης? 😀

  11. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    Αλλά μάλλον την ομάδα την έστησε άλλος που το όνομα του τελειώνει σε -ιτς

    Ε τωρα εισαι κακουλης αφου ο Φτουσαν Βατραχιξ στομα εχει και μιλια δεν εχει στην ΠΑΕ

  12. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Latinos 21 : Συμφωνούμε πλήρως.

  13. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς a better tomorrow : Αυτό που λες, είναι με την κοινή λογική. Εδώ δεν υπάρχει αυτή. Η τάση είναι να απορρίψει ο Μελισσανίδης όλες τις εισηγήσεις και να τους δείξει οτι δεν τους χρειάζεται. Αυτή είναι η τακτική του.

  14. Ο/Η Δημήτρης Iron 21 λέει:

    Ωραία λοιπόν, απορρίπτει όλες τις εισηγήσεις. Αυτός θα πάει να κλείσει όποιον επιλέξει, μόνος? Κανένας της εμπιστοσύνης του πια? Ειπαμε One man show but. … Επιτελείο να σου πετύχει. ..

  15. Ο/Η netrino λέει:

    εχω την εντύπωση πως θα πάμε σε Βορειοευρωπαίο προπονητη,οι περισσότεροι απο αυτους δεν απαιτούν μεγαλα μπατζετ κ δουλευουν με νεους ποδοσφαιριστες.Μας ταιριάζει.

  16. Ο/Η bandog λέει:

    η σεζον κρινεται επιτυχημενη.

    να επιστρεφεις απο τα αλωνια , να βγαινεις δευτερος και να παιρνεις το κατσαρολι.

    χαρουμενοι ειμαστε , ειμαστε ομως ικανοποιημενοι?
    φυσικα οχι . αεκ ειμαστε.

    θελουμε να βλεπουμε μπαλα.
    συνεπως δεν αλλαζει ο τιτλος ουτε κομμα απο οσα λεγαμε την προηγουμενη.

    ΥΓ: πλεον ζω για να τρωει φαπες ο χοντρος και σκληρο ανελεητο γαμησι το καθε παραρτημα και κυριως ο “αιωνιος”…

    βγηκαν και θιχτηκαν για την ατιμια του μπακασετα ( που ειναι ατιμια αν συμφωνησε σαβατο με τον GAY και τριτη την εκανε γυριστη) .

    αλλα για την προπερσινη ιδια πουστια του αυλωνιτη δε θιχτηκαν.

  17. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ,οι περισσότεροι απο αυτους δεν απαιτούν μεγαλα μπατζετ κ δουλευουν με νεους ποδοσφαιριστες.

    δεν ξερω καναν σκανδιναβο να του ζητειται και να δεχεται να κανει πρωταθλητισμο με μπατζετ τυροπιτες και κουμανταδορο τον Φτουσαν, αν ξερεις εσυ τυπε στειλε κανα τηλεφωνο του στην ΠΑΕ…..

  18. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    Το ανωνυμο μυνημα απο πανω εγω το εγραψα