Α Ε Κ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τόπος στα νιάτα σήμερα, και τα διαρκείας μας  ( δικό μου και Δημήτρη ) παραχωρημένα στα παιδιά μας. Είπαμε να αναπαυθούμε ελαφρώς, και να φέρουν την φλόγα οι μικροί. Να δούμε ρε παιδί, τι κάνουν και οι νέοι. Μήπως πάει και πιο πολύ γούρι, αφού επιμένει ο προπονητής μας ( sic ),  να βάζει τους βασικούς και να μοιάζει οτι ζητάει κάτι από το σημερινό παιχνίδι. Που θα μπορούσε να ζητήσει,  αν είχε ξεκουράσει μερικούς την Δευτέρα. Αλλιώς το δούλεμα πάει σύννεφο, που όμως με οποιοδήποτε αποτέλεσμα πλην νίκης, κι αυτό πάει περίπατο.

Πρώτο ημιχρόνιο λοιπόν, και ψάχνω τα κιτάπια μου να βρω, τι στην οργή είδα. Ώπα, το βρήκα. Το σύστημα του 4-2-3-1 σε εμάς, το οποίο έπαιξε στα πρώτα και στα τελευταία πέντε λεπτά. Με όλη την ιστορία να είναι, τι διαφορά θα μπορούσαν να πετύχουν οι Γκάλο και Μπαρμπόσα, σε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Α, κι ο Λαμπρόπουλος. Όλοι οι άλλοι ήταν επιπέδου κουρασμένης καφετέριας, ξεζουμισμένοι κι έτοιμοι να σωριαστούν. Πράγμα απόλυτα λογικό, όχι μόνο για τα φετινά μπαράζ, αλλά γενικά. Ελληνικές ομάδες με τρία παιχνίδια την εβδομάδα – ας είναι το μεσαίο ακόμα και με αντίπαλο δεύτερης κατηγορίας για το κύπελλο – απλά, δεν αντέχουν. Όχι να παίζουν ντέρμπυ.

Τα πράματα ήταν ολοφάνερα. Οι παίκτες που φημίζονται για την αμυντική της προσήλωση, σαν τον Αραβίδη, ήταν απλά ρετάλια. Οι δυό βασικοί του κέντρου, ήταν πολύ φιλότιμοι αλλά ξεφούσκωτες σαμπρέλες, κι απλά προσπαθούσαν να πάρουν μια σωστή θέση απέναντι στις κατά κύματα επιθέσεις του αντιπάλου. Αποτέλεσμα ήταν να μην υπάρχει πλάνο ανάπτυξης, η ΑΕΚ να παίζει σχεδόν μέσα στην περιοχή της και να περιμένουμε το μοιραίο.

Έλα όμως που ο ΠΑΟ, ήταν για τα θηρία δημιουργικά. Όχι όμως οτι έκανε κάτι λάθος. Αυτό που μπορεί να παίξει, το έπαιξε. Κράταγε το κέντρο, έκοβε εύκολα τις τυφλές αποκρούσεις της άμυνας μας, κι έφτανε σχετικά εύκολα στην περιοχή μας. Γιατί δεν σκόραρε; Κι αυτό απλό. Ο εκνευρισμός από το πρώτο γκολ μας με κεφαλιά του Γιόχανσον, του πήρε μπόλικο μέχρι να ηρεμήσει, ο εκνευρισμός του μόνιμα εριστικού Μπέργκ απέναντι στον Κουκουλάκη, και κόντρα στην ροή του αγώνα, το δεύτερο γκολ μας. Αυτό προήλθε, όχι μόνο από την καλή αντεπίθεση μας με Σιμόες και κατάληξη το σουτ του Μπαρμπόσα, αλλά κι επειδή ο Στραματσόνι, άφησε την ομάδα του με έναν αμυντικό χαφ. Και πάνω στο ρίσκο του, που έγινε όταν ήταν πίσω μόνο με ένα γκολ, έχασε και με κόκκινη τον Βιγιαφάνες.

Συμπερασματικά λοιπόν, είδαμε ένα πρώτο μέρος με την ΑΕΚ παθητική, ανά πάσα στιγμή έτοιμη να φάει γκολ, αλλά να είναι κι αποτελεσματική,  αφού δυό φορές σούταρε και δυό φορές προηγήθηκε. Είδαμε λοιπόν μια μαγική εικόνα, με βάση τα στατιστικά του αντιπάλου, που όμως είναι γεγονός οτι δεν έκανε περισσότερες τελικές, ούτε και μπόρεσε να εκμεταλλευθεί την θεωρητική φρεσκάδα του ή την κατοχή της μπάλας. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά και παρά λίγο να χάνει και με 3-0, αφού η ΑΕΚ, είχε κι ένα δοκάρι εκεί προς το τέλος.

Το δεύτερο μέρος λοιπόν, ήταν ελαφρά προβλέψιμο. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να διαχειριστεί την αριθμητική υπεροπλία της, που θα ισοφάριζε και την κούραση της. Πράμα το οποίο έγινε, αλλά αφού μας τσουρούφλησε ελαφρώς. Τι θέλω να πω; Έφαγε το γκολ, κι αναγκαζόμενη να μην έχει πλέον παθητικό ρόλο, βγήκε μπροστά και πέτυχε και τρίτο γκολ με τον κορυφαίο σήμερα, Μπαρμπόσα. Έκανε ένα πολύ καλό δεύτερο ημιχρόνιο με τις δεδομένες ειδικές συνθήκες που επικράτησαν.

Ο αντίπαλος ήταν πιο αποφασιστικός μεν, αλλά ήταν ανέτοιμος με λιγότερους παίκτες να αντιπαλεύσει με τα κενά των χώρων που άφηνε, όπως και στην πιθανή στραβή αν έτρωγε γκολ. Οπότε η ομάδα μας, παίρνοντας και την ασφάλεια της διαφοράς τερμάτων, επικράτησε και μάλιστα θα μπορούσε να έχει βάλει κι άλλα τέρματα. Τα πάντα μακιγιαρίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο, και μόνο μια ομάδα φαινόταν. Ισοφαρίστηκε το παιχνίδι κατοχής καθώς και οι επικίνδυνες τελικές. Και φτάσαμε σε ένα δίκαιο αποτέλεσμα, στο οποίο βοήθησε αρκετά και η είσοδος του Μπακάκη στην θέση του ημιθανή Αραβίδη.

Ρε λες; Λες να πηγαίνουν για την πρωτιά; Λες, να μην υπάρχει δούλεμα τελικά; Τι να πω κι εγώ; Το μόνο που ξέρω, χωρίς να έχω άλλη γνώση, είναι οτι νοιώθω μια απέραντη χαρά σαν Αεκτζής. Που νικήσαμε τον αντίπαλο, αλλά και τις συνθήκες στις οποίες βρεθήκαμε να παίζουμε. Επίσης νοιώθω πολύ μεγάλη χαρά, που η τεράστια προσωπικότητα που έχουμε στην εταιρεία και λέγεται Αλέξης Δέδες, φρόντισε να διαφωνήσει εγκαίρως για την ώρα που θα παίξουμε με τον ΠΑΟΚ. Χαρά ρε φίλε μου, μεγάλη. Τόσα χρόνια είχα να την νοιώσω.

Φυσικά συγχαρητήρια γι’ αυτήν την χαρά στους παίκτες που ξεπέρασαν τους εαυτούς τους αλλά και σε όποιο τεχνικό επιτελείο υπάρχει. Κι είθε να συνεχίσουν έτσι για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα και όνειρα. Αυτά που μόνο Αεκτζής αξίζει να τα νοιώθει. ΖΗΤΩ Η ΑΕΚ.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

8 Responses to Α Ε Κ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

  1. Ο/Η The Snitch λέει:

    Για τα θηρία και οι δυο.. Με το μεγάλο θηριο να λέγεται αυτος ο στραματσονι που δυςκολα θα βγάλει παρέλαση και εφω ειμαςτε. Ο τύπος απλα ειναι αλλου με ενα αμυντικό χάφ σε εκτος έδρας ντέρμπι- το έκανε και με το γαύρο που έβγαλε το βιγιαφανες και το χασε χαλαρά αλλα γκουαρδελλα.
    Μπράβο στην ομάδα και αν ειναι να ρίχνουμε ψόφιος τρία παραχωρώ τη κάρτα μου για το τελευταίο ματς. Κρισαντους δε θα δεις ( ξέρεις εσυ) αλλα ..
    Με νίκη τη Κυριακή αφήνεις πιςω άπαντες και ανάλογα αν καθαρίσεις το νιονιό βγαίνεις πρώτος. Μπορεί καν να μη χρειαστεί αυτο, αν έρθει χ το μπαοκ ΠΑΟ και να θες ενα ποντακι. Προσοχή μονο γιατι στη πλατεία ετοιμάζωνται να το κανουν Ροντέο και δε μιλαω αγωνιστικά. Νομιζω το ξέρει ο Μελ αυτο μιας και εχει βρωμίσει η πιάτσα ηδη με τους γαύρους. Ξαναλέω τελευταία αγωνιστική παμε για Ροντέο no matter what και οποίος κατάλαβε κατάλαβε..

  2. Ο/Η ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ............ λέει:

    Βαλε πεντε γκολ να τον γραψει η ιστορια γαμω το κερατο μου. Αυτος αν σε βρει ετσι αλλα τοσα θα μας εβαζε.

  3. Ο/Η bandog λέει:

    αφου συμφωνησω με τον ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ (το μεγαλο μου παραπονο με την ομαδα απο το 2008 που σταματησαμε στα 4 ενω μπορουσαμε 7 που ειναι και συμβολικο) να σημειωσω οτι εχω εντυπωσιαστει απο το πως φευγουμε σα βελη στις αντεπιθεσεις…

    να ξεκιναμε 4 με εναν απο το κεντρο και οταν φτανουμε αντιπαλη περιοχη να εχουν επιστρεψει και οι 11…

    τεσπα , η ομαδα δε βλεπετε οποτε για να εχει ηδη ενα τιτλο και να χτυπαει πρωτια και στο τουρνουα που εχει φτιαχτει για να βγαζει τσουλου το βαζελο , φαντασου τι χαλια ειναι οι υπολοιποι…

  4. Ο/Η Latinos 21 λέει:

    Steven καμία εξέλιξη με προπονητή έχουμε???Όσων αφορά τα play ωχ γελάει ο κόσμος με αυτή τη διοργάνωση…έχουμε έναν Μπαοκ που όλο το χρόνο σερνωταν και τώρα ξαφνικά είναι πρώτος και φαβορί για τσου λου..Έναν Πανιώνιο που έβγαζε ματιά όλο το χρόνο και τώρα είναι σαν λεβαδειακος..έναν παο μια από τα ίδια η του ύψους η του βάθους και μια ΆΕΚ σκασμενη σε σημείο αηδίας και εμετου…

  5. Ο/Η netrino λέει:

    Αδυνατώ να καταλάβω τη χρησιμοτητα των play off,ελαχιστο ενδιαφέρον απο τους φιλάθλους-πελάτες,ποδοσφαιριστές λιγο πριν την κατάρρευση,με απλά λόγια τζαμπα καιει η λάμπα.
    Περισσότερο με αδιάφορα Αυγουστιατικα φιλικά μου κάνουν.

  6. Ο/Η Nikolas λέει:

    Ο Κουκουλάκης πάντως ελέγχεται για τρεις φάσεις καθοριστικές:

    1)Κίτρινη στον Μπεργκ στο 21. Δεν ξέρω αν έχετε παρατηρήσει αλλά ο Μπεργκ πρέπει να παίρνει κάρτα σε κάθε ματς σχεδόν. Θεωρώ αυστηρή κάρτα.

    2)Κόκκινη στον Βιγιαφάνιες στο τέλος του 1ου ημιχρόνου. Από το replay κάνει μια κίνηση να τον βρεί αλλά μάλλον αυστηρή και αυτή η Κάρτα.

    3)Στο γκολ offside του Λέτο υπάρχει ένα σπρώξιμο πάνω στον Μπεργκ, το οποίο ελέγχεται για πέναλτυ.

    Η αλλαγή στα πράγματα έχει έρθει σίγουρα, αλλά είμαστε σίγουροι ότι θέλουμε διαιτησίες σαν την χθεσινή? Δεν γίνεται να αισθανόμαστε χαρούμενοι με το 50-50 του τελικού και να το διατυμπανίζουμε κιόλας, όταν δεν λέμε απολύτως τίποτα για την διαιτησία του Κουκουλάκη χθές. Επίσης πλέον την προκριματικά CL τι Europa ένα και το αυτό. Δείτε τους αντιπάλους και στις 2 περιπτώσεις και θα καταλάβετε. Δύσκολη η πρόκριση σε κάθε περίπτωση.

  7. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    Ναι,ωραία όλα αυτά,αλλά υπάρχει και καραμπινάτο σπρώξιμο+γκρέμισμα με γκρέιντερ στον ψηλό τον Τσέχο,την ώρα που είναι έτοιμος να μπει με την μπάλα στα δίχτυα.
    Αλλά οκ,δε κολλάμε εκεί.Την Κυριακή τα σπουδαιότερα.

  8. Ο/Η Αλέξανδρος λέει:

    Η ομάδα παίζει στα όριά της, και έχει πιάσει ταβάνι απο πλευράς απόδοσης, αποτελεσμάτων και αντοχής.
    Οτι και να γίνει απο εδω και πέρα δε θα με χαλάσει.
    Θεωρώ όμως έγκλημα το οτι έδιωξαν νωριτερα το Gus για τον τσαμπουκά, και αφήσαν την ομάδα χωρίς προπονητικό team και χωρίς βοηθούς.
    Θα μου πείς τώρα, ήξεραν οτι ο Στέλιος θα πάθει υπερκόπωση?
    Αλήθεια, τί υπερκόπωση είναι αυτή με 2 προπονήσεις και 2 ματς? μήπως έπαθε κάτι άλλο ο άνθρωπος και δεν το λένε? Όπως και να’χει περαστικά στο Στέλιο.
    Απο κει και πέρα όμως δεν αφήσανε στον πάγκο έναν άνθρωπο να μπορεί να κάνει μια αλλαγή, να πει μια κουβέντα στους παίκτες.
    Θα μου πείς τώρα, και με τον Gus πάνω-κάτω τα ίδια αποτελέσματα θα έφερνες, αφού η ομάδα είναι σκασμένη. Θα συμφωνήσω.
    Φυσικά δεν είμαστε Ευρώπη όπου οι προπονητές/παίκτες ανακοινώνουν την επόμενη ομάδα τους και δεν τρέχει κάστανο, συνεχίζουν μέχρι το πέρας των υποχρεώσεών τους χωρίς προβλήματα. Όμως δεν είναι επαγγελματικό να διώχνεις το προπονητικό team σου και να μένεις ξεβράκωτος.
    Και 2 λόγια για τον προπονητή που ψάνουν: πιστεύω πως ο λόγος που δεν κλείνει κάποιος, είναι πως οι σοβαροί προπονητές ζητούν συγκεκριμένο μπάτζετ για να υπογράψουν. Οχι μόνο το μπάτζετ του team τους, αλλά ζητούν εγγυημένο μπάτζετ και για το ρόστερ, για να ξέρουν απο πριν τι τους περιμένει. Κάτι ανάλογο φαντάζομαι πως ζήτησε και ο Gus, με τα γνωστά αποτελέσματα.
    Απο μεταγραφές ξεκινήσαμε καλα με την απόκτηση Μπακασέτα και αν μπορέσουν να πάρουν και το Βέλλιο ακόμα καλύτερα. Έχει πολύ πράμα να ξεσκαρτάρει ο νέος προπονητής.
    Δυο ματσάκια μείνανε ακόμα, και ας ελπίσουμε να τελειώνει γρήγορα το θέμα του προπονητή για να μπορούμε να σχολιάσουμε περισσότερα