ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

συνοικια

Τελικά, ο “βάτραχος” κράτησε την υπόσχεσή του και – προς απογοήτευση πολλών εξ ημών- έμεινε στην ΑΕΚ, εφ’όσον αυτή κατέκτησε το κύπελο. Γιατί διαφορετικά, θα πήγαινε θαλαμηπόλος σε κάποιο γιοτ, ή φύλακας σε τίποτα διυλιστήρια.

Ευτυχώς δεν συνέβει κάτι τέτοιο και συνεχίζει να βρίσκεται εδώ, στο “σπίτι” του. “Σπίτια” λένε τα μπουρδέλα και οι πουτάνες.

Ετσι λοιπόν τον ξαμόλυσε  τάχα,  ου Μήτσους ου μιγιστάν’ς, στας Ευρώπας,για να βρει προπονητή. Μαλακίες δηλαδή, αφού ου Μήτσος αποφασίζει μουνάχος του. Απλά έστειλε ταξιδάκι τον Ντούσκο στην Ευρώπη έτσι για να αλλάξει τον αέρα του. Δεν μπορεί να βρει και γκόμενα εντός χώρας. Εξω μπορεί να κάνει και καμιά “αρπαχτή”. Ποιος να τον δει.

Πιελ,Φινκ, Mοντανιέ κλπ. Δίνουν συνεντεύξεις στον Σέρβο,τον προσωπάρχη της εταιρείας, μπας και τους προσλάβει το αφεντικό.  Φυσικά, υπάρχει ένα μικρό  θεματάκι. Αυτοί  οι άθλιοι,θα θέσουν όρους. Οικονομικούς. “Τοσα” για το επιτελείο”, “τόσα για το μπάτζετ το μεταγραφικό” κλπ. Και εδώ υπάρχει πρόβλημα. Γιατί, όπως  έλεγε και ο αείμνηστος Νίκος Φέρμας σε κάποια Ελληνική ταινία: “…ναι, αλλά έχουν υπ’όψην τους οι κύριοι αυτοί, πως εμάς μας λείπουν 99 δραχμές για να βάλουμε στην πάντα ένα κατοστάρικο”;

Μια κύρια ανησυχία του Μιλισσανίδ’, κρίνοντας εξ ιδίων, είνι πους ου νέους προυπουνητής  θα έρθει για “αρπαχτή”. Λόγω της γενικευμένης κατάστασης στην Ελλάδα, και γνωρίζοντας πρώτος από όλους πως οι έξω ουδένα λόγο έχουν ούτε να επενδύσουν αλλά ούτε και να ξοδέψουν δυνάμεις και να κάνουν σχεδιασμούς σε μια χώρα, που έχει μετατραπεί  η “θάλασσά” της σε “γιαούρτι”.

Είναι δηλαδή ότι πρέπει για “πέσιμο” και γρήγορο κονόμι δια της  “γυριστής”. Δια ποίον λόγον ο “Χ” κύριος Γερμανός Φινκ, ή Γάλλος Πιελ κλπ, ανεξάρτητα από την όποια προπονητική τους ικανότητα,να επιλέξουν την Ελλάδα, και δη την “σφιχτή” ΑΕΚ του καρμίρη μεγιστάνα  και να κάτσουν να βγάλουν τα μάτια τους  στο ελληνικό κωλοχώρι,υπογράφοντας τριετές συμβόλαια για πενταροδεκάρες,συμμετέχοντας σε ένα τελείως ανυπόλυπτο πρωτάθλημα που δεν το παρακολουθεί κανείς;

Εγώ προσωπικά,μόνο υπό μια προυπόθεση θα ερχόμουν,αν ήμουν στην θέση τους. Να έχω λόγο στις μεταγραφές,άρα και στους μάνατζερ αυτών(sic) και υπογράφοντας 1+1 χρόνο. Και κατά μεσής της χρονιάς, άμα δεν αρέσω, παίρνω και την αποζημίωση για τους υπόλοιπους μήνες και την “κάνω”. Γνωρίζοντας βέβαια και εκείνοι,το δίχως άλλο, πως ακόμα και αυτό το τελευταίο και αυτονόητο σε περίπτωσης απόλυσης δεν είναι καν εξασφαλισμένο,έχοντας την πληροφορία πως ο Πογιέτ τραβιέται για 50 χιλιάρικα με την ΑΕΚ για τον εναπομείναντα ένα μήνα της κανονικής διάρκειας του συμβολαίου του,τότε κάνουν τριπλές και τετραπλές σκέψεις όσο αφορά στην καθόλου κολακευτική, χωρίς προοπτική  και δίχως κανένα “benefit”, πρόταση της κάποιας ΑΕΚ από το κάποιο πρωτάθλημα στην κάποια ποδοσφαιρική Ελλάδα.

Και δεν αποκλείεται, μετά την περιπλάνηση του Μπάγεβιτς στας  Ευρώπας και τις λοιπές απαραίτητες κινήσεις “για να ξαναγίνει η ΑΕΚ μεγάλη” (που λένε και οι “-όγλου”) τελικά να καταλήξουμε με κανένα Σάκη Τσιώλη. Που δεν θα ήταν ούτε παράξενο,αλλά ούτε και κακό εδώ που τα λέμε.

Τι έχει ο Σάκης; Εκτός του ότι είναι συνονόματος του Ρουβά, επίσης είναι Ελλην και θα μπορεί να μιλά απευθείας με τον Μπακασέτα και τον Πλατέλα.  Eπίσης είναι φτηνός και φυσικά καθόλου απαιτητικός και σκληρός με τα οικονομικά γενικότερα. Αν για  το Μπακασέτα χρειάστηκε να ανέβει στο κότερο ου Μήτσους,για τον Τσιώλη,δεν έχει παρά να συναντηθεί μαζί του στην “Βυζαντινή Γωνιά”. Να βάλουν κάτω δυο πάστες και δυο ποτά  και  τρώγοντας και πίνοντας να του εξηγεί με λάβρο τρόπο ου μιγιστάν’ς του Σάκη το όνειρό του για την ΑΕΚ. Να ζητήσει και ένα μαχαίρι  για να κάνουν χαρακίρι μπροστά στους θαμώνες λέγοντάς του ο φλεγόμενος “εγγηυτής” του Σάκη: “Εδώ και τώρα, να ορκιστούμε πως δεν θα ζητήσεις τίποτα εσύ και πως δεν θα σου δώσω τίποτα εγώ. Εμπρός λοιπόν,αν έχεις άντερα. Εγώ το αντέχω αυτό. Στο υπόσχομαι. Δωσ’ μου και συ τον όρκο σου”. Τρομερά πράγματα.

– Πάμε ρε Σάκαρε να τους πάρουμε τα σώβρακα.

– Μα γιατί πρόεδρε να τους τα πάρουμε; Δεν μπορούμε να αγοράσουμε   δικά μας;

Με τα ψέματα και τα μπαλώματα, η ομάς κατετάγει δεύτερη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και με το Κύπελο ανα χείρας. Προς τί τα σχέδια, τα  πλάνα, οι  μπαλκονάτες μεγαλοστομίες και οι δεξιώσεις στα Τατόια και στις Ωνάσειες Στέγες; Μα για να γίνεις συμμέτοχος στη συνοικία “το όνειρο”. Το οποίο είναι να φύγει ο “γκρανκάσας” και να έρθει ένας άνθρωπος που θα θέλει το “50-50”,δηλαδή “δικός μας”. Αυτά αρκούν,στην  ξεπεσμένη από κάθε άποψη Ελλάδα,για να έρθεις πρώτος. Πόσο μάλλον στην ποδοσφαιρική.  Γελάστε.

Εξίσωση προς τα κάτω. Αυτό κάνει η Χελλενική κυβέρνηση,το αυτό κάνει και η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα που συμμετέχει. ΑΕΚ=Ελλάδα λέμε και τούμπαλιν.

 

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.