(Ξανα) πήραμε τον Μπακασέτα

Ο Μελισσανίδης,είναι ίσως(;) ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να αποκτήσει τον ίδιο παίκτη 2 και 3 και 4 φορές( που λέει και το άσμα) στην ίδια μεταγραφική περίοδο.

Η καλοκαιρινή ραστώνη,επιρρέασε μάλλον και το μεταγραφικό…”τσουνάμι” που είχε προαναγγελθεί από τους επαγγελματίες “ΑΕΚογράφους”. Με 40 βαθμούς, τί μεταγραφές να κάνεις;

Το αποτέλεσμα είναι,να φεύγει άυριο η ομάδα για την Πολωνία,το πούλμαν να βρίσκεται ήδη εκεί και τα καινούρια πρόσωπα στο ρόστερ να είναι 3 και 1/2. Τουτέστιν: Τσιγκρίνσκι, Μπάρκας, Μπακασέτας  και Γαλανόπουλος.

Οι αποχωρίσαντες,δημιούργησαν κενό θεσεων,αλλά από την άλλη δημιούργησαν και οικονομία στα έξοδα, καθ’ότι ο Μήτσουλας εξοικονόμησε πάνω από ένα εκατομμύριο. Πόσα έδωκε για να πάρει τους παραπάνω παίκτες. Αμεσα,πρέπει να έδωσε το δεξί του αρχίδι. Η,για να μην υπερβάλουμε, 200-300 χιλιάρικα σε όλους και από το χειμώνα βλέπουμε για τα υπόλοιπα της χρονιάς. Για δε τον επόμενο χρόνο,θα δούμε του χρόνου.

Φυσικά, η οικονομική πολιτική της εταιρείας,δεν μας απασχολεί (ευτυχώς πλέον) αφού ξεκάθα είναι σε …”Σκοτσέζικα” χέρια. Οπότε,απερίσπαστοι εμείς από οικονομικές ανησυχίες και άλλα εξωαγωνιστικά “θεματάκια” που μας ταλάνισαν τα τελευταία χρόνια ανήκουν στο παρελθόν. Και έχουμε στραμένο το βλέμα καθαρά στο αγωνιστικό μέρος και ειδικά στην συγκεκριμένη περίοδο στα μεταγραφικά.Δηλαδή στην συμπλήρωση-την έγκαιρη ελπίζω εξ’αρχής- το ρόστερ και κατόπιν  το “μοντάρισμά του” στο επόμενο διάστημα.

Οπότε λοιπόν,ουδόλως θα έπρεπε να μας απασχολούν τα οικονομικά,παρά να κάνουμε “focus” στα αγωνιστικά. Ελα όμως που εν μέρει-σε σημαντικό βαθμό μάλιστα- τα μεν επιρρεάζουν τα δε. Και όσο και να θέλουμε να αποστρέφουμε το βλέμα από τα διαχειριστικά, δεν μπορούμε να μη δούμε την “κολοβή”-ως τώρα φυσικά- πλήρωση του ρόστερ,η  οποία αν μη τί άλλο είναι αποτέλσμα της “σφιχτόκωλης” οικονομικής πολιτικής της ΠΑΕ, δηλαδή του “εγγυητού” των χρημάτων των φιλάθλων της ομάδας.

Μακάρι φυσικά-ποιος υγειώς σκεπτόμενος φίλοςτης ομάδας δεν το θέλει- όλο αυτό που βλέπουμε,να είναι καλά υπολογισμένες κινήσεις.Τα “στραπάτσα” τα μεταγραφικά τα φετινά όμως,δεν δείχνουν κάτι τέτοιο. Δείχνουν κυρίως δύο πράγματα,στα οποία προαναφέρθηκα: Καλοκαιρινή ραστώνη και Μελισσανίδεια τσιγκουνιά. Αμα 65 χρόνια τρέμεις μη σε “γελάσουνε”, πως να εμφανηστείς ως “λαρτζ” στα γεράματα; Δύσκολο. (ως “λαρτζ” φυσικά δεν νοείται το πέταμα των χρημάτων στην συγκεκριμένη περίπτωση,αλλά η λελογισμένη και ανάλογου ύψους μεταγραφικές κινήσεις,που να “ταιριάζουν” τόσο στο “ύψος” της ομάδας,όσο και στο επιχειρηματικό “ύψος” του φερόμενου ως εγγυητού της).

Φευ όμως. Δηλαδή “σκατά”. Με ψωμί μπαγιάτικο και ελιά προπέρσυνη θα την βγάλουμε κατά πως φαίνεται.  Μακάρι να διαψευστούμε καθ’ότι η μεταγραφική περίοδος έχει πολύ δρόμο.  Αλλωστε  όταν πας στη “λαική” μετά τις 3 το μεσημέρι,αγοράζεις “μπιρ-παρά”.Ακόμα και από τα πεσμένα βρίσκεις,στο πεζοδρόμιο. Γιατί δηλαδή,τί έχουν οι παραγινομένες ντομάτες,ή οι “χτηπημένες” πατάτες; Μια χαρά τρώγονται.

Βέβαια το “μοντάρισμα” του Τιμούρ ξεκινά άυριο,αλλά μη γελιόμαστε. Ο Μελισσανίδης είναι πρόεδρος-προπονητής. Δεν υπάρχει κανένας Κετσπάγια. Γι αυτό και δεν το κουνάει από το ποδοσφαιρικό τμήμα το “αυτί και το μάτι” του προέδρου,αυτός ο παραδόπιστος οπαδός του Τίτο.

Τι Μοντανιέ και τι Πουτανιέ; Ξέρουνε καλύτερα αυτοί από τον Μητσάρα που “μοντάρει” ομάδες 40 χρόνια τώρα; Και δεν κάνω πλάκα σε αυτό. Εχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο “μάτι” του Μήτσου,παρά στους περιστασιακούς προπονητές. Τους οποίους στο κάτω-κάτω εκείνος πληρώνει. Να μη τους λέει τί να κάνουν; Βέβαια μερικές φορές στο μάτι του βγάζει “κριθαράκι”,όπως στις περιπτώσεις του  Τζιμπούρ,του Αρθο κλπ,αλλά δεν βαριέσαι. Ουδείς άσφαλτος.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

One Response to (Ξανα) πήραμε τον Μπακασέτα

  1. Ο/Η Perakas-21 λέει:

    Σωραιος!!!!Πέρα απ την πλάκα ένα από τα καλύτερα σου.