ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΚΑΛΑ

Κανείς σοβαρός και προσγειωμένος,δεν περίμενε μπαλάρα και γκολάρες. Ενα 0-0 πολύ προσεκτικό,με κόπο αποκτημένο,το οποίο η ΑΕΚ το άξιζε και πάνω-κάτω δεν πολυκινδύνευσε, αφού δεν είχε απέναντι της και τον Αγιο Ιερεμία του Παρισιού,αλλά επρόκειτο για τον επαρχιακό Αγιο Στέφανο, όπως προείπε και ο Steven.

Αμυντικά θα πάμε καλά,το δίχως άλλο. Εκεί βρίσκεται και το μεγαλύτερο βάρος. Αυτός ο Ουκρανός Ρασπούτιν,φαίνεται να συμμαζέυει τα πράγματα εκεί πίσω. Ορατότατη η εμπειρία του και θα ξεκουράσει και το ταλαίπωρο δίδυμο Σιμόες-Γιόχανσον,που αναγκάζονταν να μαρκάρουν μέχρι την γραμμή του τέρματος μας. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και να τιμήσει το ψωμάκι που τρώει.

Ο Κετσπάγια, παρ’όλο που σαν πάικτης διακρινόταν για την “επιθετική τρέλα του”, εν τούτοις ως προπονητής είναι αμυντικογενής,και η εξήγηση, μόνο μέσα από Εθνολογικές αιτίες μπορεί να προέλθει. Αμα είσαι μαθημένος στην άμυνα και στον πετροπόλεμο από τα ερέιπια, είναι αναπόφευκτο να πράττεις ανάλογα εις το μέλλον,όταν βρεθείς όχι απλά πια ως μέλος (παίκτης) μιας ομάδας,αλλά ως κουμανταδόρος.

Και ορθά-έστω και αδικαιολόγητα καθυστερημένα- η διοίκηση-δηλαδή ου Μήτσους- έπραξεν που τον προσέλαβε,αφού ανάλογου “ύφους” είναι και το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ. Ομάδα “Σαμουήλ” με σήμα το “Κούγκι”.

Οταν οι αετοί λόγω τραυματισμού δεν μπορύν να πετάξουν  ψηλά,αναγκάζονται σε “χαμηλές πτήσεις”,μεταφέρουν τη φωλιά τους στους πρόποδες και άμα λάχει τρέφουν τα μικρά τους και με θνησιμαία. Στην ανάγκη, όλα τα κάνει κανείς.

Ελπίζουμε εις το μέλλον να επανέλθουμε εις την φυσική μας θέση,ως κυνηγοί κορυφογραμών. Προς το παρόν,πατάμε  έδαφος και τρώμε ποντίκια.

Αν περάσουμε-μακάρι-την Σαιντ Ετιέν, θα ακολουθεί το δίχως άλλο δυσκολότερος αντίπαλος,αλλά ας φτάσουμε εκεί και βλέπουμε. Καλόν είναι να πάρει η ΠΑΕ τα λεφτά που έδωσε τουλάχιστον για τις μεταγγραφές και να βγάλει και μέρος των λειτουργικών εξόδων,μετην πρόκριση στους ομίλους του “Europa”. Γιατί αν παρελπίδα “δεν”, τότε θα βγει στο σφυρί εις εκ του προαναφερθέντος διδύμου,για να καλυφθεί η ζημιά. Η μπορεί ο Μήτσος να τον δώσει και μετά την πρόκριση,αν αυτή έρθει. Και καλά θα κάνει,αφού θα πουλήσει 20 φορές και βάλε στην αξία αγοράς του. very good.

Η “ρεβανς” εδώ στην Αθήνα,για εμάς θα είναι ακόμα πιο δύσκολη ως αποστολή,γιατί αν στον πρώτο εκτος  έδρας αγώνα, ο σκοπός-που έγινε- ήταν “απλά να μη φάμε γκολ”, εδώ στο ΟΑΚΑ είναι διπλός: και να μη φάμε,αλλά και να βάλουμε γκολ”. Αν το πράγμα πάει στην παράταση,ίσως δεν μας βολεύει,αν όντως όπως λένε είναι πιο μπροστά -λογω προετοιμασίας- σε φυσική κατάσταση η Γαλλική ομάδα.

Το ότι δεν έπαιξαν πολλοί από τους νεοαποκτηθέντες, μπορεί να ήταν και για καλό,αφού έπαξε σχεδόν αυτούσια η περσυνή ομάδα,άρα είχε-όπως αποδείχθηκε- ελάχιστα προβλήματα συνεννόησης και ομοιογένειας.

Πρέπει όπωσδήποτε όμως στον επαναληπτικο να μπει μπροστά στην επίθεση ο Αλμέιδα,σε όποια κατάσταση και να είναι,έστω και στο δεύτερο ημίχρονο,ώστε να μεγαλώσουν οι πιθανότητες του γκολ. Είτε από τον ίδιο,είτε,λόγω αντιπερισπασμού από κάποιον Μπαρμπόσα, Μάνταλο κλπ.

Το under θα πάει σύννεφο στο πρωτάθλημα. Τα 20 από τα 30 ματς μάλλον θα είναι με ολίγα,με ένα ή κανένα γκολ. Μπορεί να μη μας αρέσει και “ΑΕΚ να σημαίνει επίθεση”,αλλά η πραγματικότητα επιτάσει αυτό. “Ας είμαστε ρεαλισταί,τί κι αν υπήρξαμε ερασταί”.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε θεαματικά πράγματα από αυτήν την ΑΕΚ. Τα οποία άλλωστε δεν χρειάζονται εδώ που τα λέμε,σε ένα κόσμο πραγματιστικό και σε μια Ελλάδα,ποδοσφαιρικά και κοινωνικά-οικονομικά στον πάτο. Οταν υπάρχει “ικανοποίηση” για την μερική άρση των κάπιταλς κοντρόλς, δηλαδή τα 420 ευρώ τη βδομάδα ως όριο,”μετατράπηκαν” σε 840 το δεκαπενθήμερο,καταλαβάινεις πολύ καλά πως το πρωτάθλημα μπορεί να παρθεί από την ΑΕΚ αφού αυτό παίζεται  ανάμεσα σε νεκτροζώντανους.

Να μας φυλάει ο Χάγκα από κακό μάτι. Να μην έχουμε σοβαρούς τραυματισμούς, πρώτα από όλα για το μέλλον των ιδίων των παικτών. Να έχουμε όσο γίνεται λιγότερα παρατράγουδα,ξεφτιλίκια,ντροπές και τιμωρίες από τα “αγαπημένα και χρήσιμα παιδιά του Μήτσου” εκεί στο πέταλο.

Υ.Γ: “Γράψε λάθος” λένε τα παιδιά από το ΔΝΤ. Από μια “ανεξάρτητη” -γιατί δεν γελάτε;- υπηρεσία του,τουλάχιστον.

“Δεν ξεύραμε ότι έπρεπε να υπολογίσουμε σε ανάλογη απομείωση του χρέους και δεν υπολογίζαμε ότι έχουμε να κάνουμε με χώρα που είναι ενταγμένη σε κοινό νόμισμα…” κλπ-κλπ. Λεπτομέριες μωρέ.  Πράγματα που θα τα πρωτουπολόγιζε  ακόμα και ένας κοινός λογιστάκος,ή ένας φοροτεχνικός της σειράς, “διέλαθαν” της προσοχής των “τιτάνων”. Μάλλον γιατί ήταν αποροφημένοι στις “σκόνες”, στα παιδάκια και στα dildos  που έπρεπε να ψωνίσουν. Που να τα σκεφτεί κανεις όλα. Ενα μυαλό είναι αυτό.

Κάτι δικαιολογίες λένε τέλος πάντων γελοίες,ώστε να περάσει του Τζακ Λιου (Λεβ) που έχει φάει τα λυσσακά του να μας απομειώσουν το χρέος,να λάβει αυτό το “αντίδωρο”   η εδώ -όποια- κυβέρνηση βρίσκεται εκείνη την εποχή στα “πράγματα” έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανασάνουμε όλοι. Και “γιατροί” και “ασθενείς”. Αντε γιατί παρατράβηξε το πράγμα. Εχουμε και μια Τουρκία να διαμελίσουμε.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.