Είμαστε καλά

Καλώς ορίσαμε όλοι. Ελπίζω να είστε όλοι καλά και ανανεωμένοι. Ετοιμοι για την  μετακαλοκαιρινή περιπέτεια,μέχρι να έρθει το επόμενο θέρος.

Και είναι λάθος η ρήση του Εκο πως “τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις”. Οπως είδαμε, υπάρχουν και παραυπάρχουν. Και συνήθως είναι δυσάρεστες.

Τελευταίο συμβάν, το τραγικό περιστατικό στην Αίγινα όπου “βρωμάει” από παντού και δια αυτό ο Λυκουρέζος την “έκανε” με ελαφρά πηδηματάκια. Βρήκε πεδίον δόξης τηλεοπτικής ο γνωστός μοντελοπνήχτης και όρμηξε στην υπόθεση,με την πλευρά των θυμάτων. Οχι που θα την άφηνε.

Εν τω μεταξύ,όλο το καλοκαίρι κάικαν καμιά 400αριά -500αριά χιλιάδες στρέματα-κυρίως δασικά,αλλά δεν τρέχει τίποτα. Η Ελλάδα κάιγεται πάντου και συνέχεια και εν τούτοις όπου πας βλέπεις πράσινο. Εκτός Αττικής φυσικά. Δεν λέει να ψοφίσει αυτή η χώρα. Αναγεννάται σαν τον φοίνικα. Τον απέθαντο έχει.

Τα τρία πιόνια,συναντήθηκαν πάνω σε ένα αεροπλανοφόρο (!) για να γνωστοποιήσουν στα κατατρεγμένα πρόβατα-ψηφοφόρους-αιμοδότες  Ευρωπαίους,πως “η Ευρώπη δεν είναι το πρόβλημα αλλά η λύση”.Η διανόηση  για να αναπτυχθεί,χρειάζεται ελεύθερο χρόνο. Αμα τρέχεις να κρυφτείς από τα προβλήματα,πως να σκεφτείς τα μεταφυσικά; Πρέπει να είσαι ανέμελος. Αρα λογικά, οι κηφήνες αυτοί,έχουν κάθε λόγο-και χρόνο-να μπουρδολογούν απεριόριστα. Ας είναι καλά τα πρόβατα.

Η ΑΕΚ-για να έρθουμε στα “δικά μας”,-πάει μια χαρά. Είναι πανέτοιμη και μην ακούτε παραφιλολογίες. Επειδή μερικά λαμόγια μεσάζοντες και κάποιοι κουτοπόνηροι μανατζαραίοι θέλουν ξεκούραστα λεφτά. Είμεθα πλήρης. Ούτε το νου-νου έτσι. Σιγά τους αντιπάλους που έχουμε,σιγά το κοινό στις κερκίδες το απαιτητικό. Μαλακίες. Αστειότητες.

Και ορθά η ομάδα δίνει φιλικά μόνο με πολύ κατώτερους θεωρητικά αντιπάλους, αφού τέτοιους θα αντιμετωπίσει στο πρωτάθλημα,όταν αρχίσει. Αυτά είναι φιλικά πρωταθληματικού χαρκτήρα. Με ποιούς να παίζαμε; Με την Φενερ,την Αντερλεχτ,την Σεβίλη και την Νάπολι; Εχουμε τέτοιες να αντιμετωπίσουμε εδώ; Οχι.Ασε που  χρειάζονται  λεφτά για έρθουνε εδώ ,ή για να πάμε εμεις εκεί.Εδώ ένα φιλικό με την Τραμπζονσπόρ σκέφτονται και 10 μέρες τώρα τσακώνονται για το ποιος και πως θα πληρώσει το φέρυ-μπότ. Αρα καλώς κάνει ο Τιμούρ και “κρύβει” την ομάδα παίζοντας με φτηνά καφενεία τύπου “Σουβλάκι” Πολωνίας κάτι Κορόνες, κάτι Απόλλωνες και ότι μπόσικο βρεθεί. Φυσικά έτσι η ομάδα “κρύβεται” και από τους οπαδούς της. Αλλά που θα πάει. Θα βγει στο “ξέφωτο” και θα δούμε τα κανονικά κυβικά της.

 

Εδωκαν τον Μπαρμπόσα και έπραξαν ορθά. Μόνο στους κελεμπίες θα μπορούσε να  παίξει και μόνο από κει θα μπορούσαμε να εισπράξουμε κανένα φράγκο. Οπως και έγινε. Και καλά κάνουν όσι πάνε εκεί κάτω,η όσοι κάνουν “μπίζνες” μαζί τους και τους ψειρίζουν κανονικά. Οταν ο άλλος έχει  κότερο με χρυσές τουαλέτες και  τα κατεβάζει και χέζει  επάνω στο κατάστρωμα για να τον βλέπει ο ήλιος,λες και βρίσκεται σε χωράφι, αδιαφορώντας για τους καλεσμένους του, υπενθυμίζοντάς τους έτσι  την καταγωγή του και κυρίως μη μπορώντας να απομακρυνθεί  από την φύση του, τότε καλά κάνουν όσοι “μαδάνε” αυτούς τους  αμόρφωτους και απολίτιστους γιδοτοπάρχες των “7 αδελφών”.

Τίποτα το ιδιαίτερο ως πάικτης, μια χαρά ήταν το πέριπου μύριο που τσέπωσε η ΠΑΕ,για να βγει και και μέρος από τα έξοδα που έγιναν στις μεταγραφές. Δεν περάσαμε και στους ομίλους του ΟΥΕΦΑ,άρα ήταν εκ των ουκ άνευ η παραχώρηση τουλάχιστον ενός πάικτη. Μη φύγει κι άλλος δεν ξέρω.

Ούτως ή άλλως στην θέση αυτή υπάρχει πληθώρα. Μέτριοι όλοι βέβαια,αλλά και τους βαρύς γλυκούς τί να τους κάνεις. Ολο καιμάκι είναι. Μια χαρά πάμε “ντυμένοι” ανάλογα μετην περίσταση. Σε ένα κωλοπρωτάθλημα που θα ξεκινήσει κακήν  κακώς, όπου συμμετέχουν κάτι αργοκάραβα και κάτι αργοκουρούτες,σε σχεδόν κενές κερκίδες το οποίο πρωτάθλημα το “συν”διοργανώνουν κυρίως γελοίοι και ανυπόληπτοι άνθρωποι. Και από το οποίο προσδοκούν κάποιο όφελος (κάθε είδους) λογής-λογής μικρομεγαλολαμόγια.

Αρα δεν υπάρχει λόγος να φερόμαστε και να πράττουμε δυσανάλογα. Πας με γραβάτα στο γάμο του Καραγκιόζη; Οχι. Αφού το βρωμοκοτέτσι,κουτσοφέρνει μερικά αυγουλάκια,δεν γαμιέται. Με “παξιμάδι και κρεμμύδι” λοιπόν και πρωταθλητής θα αναδειχθεί αυτός που θα αντέξει περισσότερο στην πείνα.

Και πάλι καλά που δεν έκανε καμιά μαλακία ο -παρορμητικός- Μελισσανίδης και δεν αγόρασε την Μπαρτσελώνα,όπως είχε “απειλήσει” και να μας μείνει αμανάτι ο Μέσι και ο Σοάρες. Εμεινε στις απειλές. Ως συνήθως. Αλλωστε όπως διαπιστώνουμε τακτικά,αυτές σχεδόν πάντα πιάνουν. Και κυρίως δεν κοστίζουν τίποτα.

Αυτά. Καλή συνέχεια καλοκαιριού να έχουμε και όχι αυτό το “καλό χειμώνα” που λένε πολλοί ξενέρωτοι.  “Καλό χειμώνα” λες στην Ελλάδα από τα τέλη Αυγούστου βρε μαλακαντρέα; Στη Νορβηγία  βρίσκεσαι;

Στο καλύτερο  οικόπεδο του Θεού,συμβαίνουν κυρίως διαβολικά πράγματα. Ολοι το ορέγονται μα κανείς δεν μπορεί να το κατακτήσει και να το κάνει δικό του. Δεν ανήκει πουθενά. Ούτε σε αυτούς που το εποφθαλμιούν χιλιάδες χρόνια,μα ούτε και σε αυτούς που το κατοικούν άλλα τόσα. Η Ελλάδα είναι ένας ου τόπος. Μια ουτοπία. Στην κυριολεξία,  αυτή η χώρα  “δεν υπάρχει” λέμε.

Εξίσωση προς τα κάτω παντού. Ετσι και εδώ,ποδοσφαιρικά. Οπως και πολιτικά (δείτε μορφές,μούρες και φάτσες και κυρίως I.Q και κάντε συγκρίσεις με το παρελθόν).Το αυτό και πολιτισμικά,οικονομικά κλπ. Ξηρασία.

Ισως αργότερα,έτσι γίνεται σχεδόν πάντα-μετά την εγκυμονούσα περίοδο που περνάμε-να  “γεννηθούν” νέοι Δομάζοι και Δελικάριδες. Οπως και νέοι Μπάρλοι και Γουλανδρίδες. Ισως και νέοι Καζατζίδιδες και Μπιθικώτσιδες που θα τραγουδάνε στοίχους των νέων Ελύτιδων και Ρίτσων,υπό την μουσική των νέων Θεοδωράκιδων και Χατζιδάκιδων.

Λένε πως η πενία τέχνας κατεργάζεται. Και δεν εννοείται μόνο η “τέχνη” ως τρόπος επιβίωσης,αλλά και ως δημιουργία  και τρόπος έκφρασης.

Δεν είναι καλό,ούτε και προσφέρει κάτι ο ομφαλοσκοπισμός και η παρελθοντολαγνεία. Οτι έγινε,έγινε. Πάμε για άλλα. .. Το νεκρό θα κλαίμε τώρα; (ωχ!)

 

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

2 Responses to Είμαστε καλά

  1. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    Ορεξάτος ,προπονημένος και…φορμαρισμένος!…Παρά την εποχή(Αύγουστος μήνας)…Πρέπει να έκανες καλή προετοιμασία…εκεί κάτω..στους άγιους τόπους!
    Καλώς τον, πίσω στο κολασιστάν…

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Γειά σου Αγησίλαε. Καλό χειμώνα βρε…!