Δεν υπάρχει θέμα

με Μανωλά. Ουδέν. Ισως μόνο ένα μικρό νομικό ζήτημα προκύπτει με την ξεπλημένη τρακοσάρα που βγήκε έξω. Αλλά τι να κλάσει αυτό. Εδώ γίνεται λόντρυ δισεκατομμυρίων στις πλάτες  χωρών ολόκληρων,για κωλοτρακόσια χιλιάρικα θα κάνουμε θέμα;

Φυσικά σε κάποια χωρα με κανόνες  και με λειτουργική “ΕΠΟ” και όχι το κωλοχανείο εδώ, θα ζήταγε τα ρέστα από τους υπευθύνους. Οχι “γιατί το έκαναν” αλλά κυρίως “γιατί μαθεύτηκε”,αφού αυτή η βιόλα γίνεται κατά κόρον παντού και δεν είναι φυσικά ελληνική εφεύρεση. Απλά έξω, παριστάνουν ότι ακολουθούν τους κανόνες-κρατάνε δηλαδή τα προσχήματα- ενώ εδώ αυτό είναι μια πολυτέλεια.

Κατά τα υπόλοιπα τα ηθικοπλαστικά και τα των “σημαιών”,είναι για εξωπλανητικούς οργανισμούς. Εφόσον το ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό,τότε ορθά πράττει  ο κάθε ενασχολούμενος με αυτό με το να αναζητά τρόπους μεγαλύτερου κέρδους και περισσότερης εξασφάλησης του. Εϊτε είναι παίκτης,είτε προπονητής,είτε θείος,είτε ξάδερφος,είτε πατέρας κλπ.

Επειδή εσύ (εγώ,ο άλλος) είσαι “πιστός οπαδός” και ακολουθείς την ομάδα μέχρι τον τάφο και δεν την αλλάζεις,δεν ειναι υποχρεωμένος και ο “χ” “ψ” απασχολούμενος με αυτήν και έχων κυρίως επαγγελματική σχέση να σε ακολουθεί και εσένα παρασέρνοντάς τον στην οικονομική αβεβαιότητα και τις λανθασμένες επιλογές που θα έχουν οικονομικό κόστος για κέινον.

Ορθά έπραξε λοιπόν ο “χ” Μανωλάς και κουμάνταρε τον ανιψιό. Εβγαλε λεφτά ο ίδιος ως παίκτης στο παρελθόν. Αφού μπορεί να μανατζάρει το ανίψι και να βγάλει η φαμέλια ακόμα περισσότερα,γιατί να μην το κάνει; Και η αγάπη η παθολογική του Στέλιου για το χρήμα,είναι σχεδόν…θρυλική. Γνωστό αυτό. Τι περιμένετε λοιπόν,κύριοι της κερκίδας; Να μείνει και να ρέψει στην ΑΕΚ του Αδαμίδη που κατέρεε, ή να συνάψει σχέση με τον χοντρό του Πειραιά;

Εδώ ο άνθρωπος είχε δηλώσει στο παρελθόν-στο απογειο της καριέρας του,- πως “πατέρας μου είναι ο Βαρδινογιάννης”.  Αφού  από κει είδε “φως”,γιατί να μην το πει; “Και πατέρας και μάνα και αδερφή και αγάπη  συ,”όπως λέει κάπως έτσι ο Πάριος. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Και ορθά επίσης τηρούν σταση σιωπής παύλα συγχωροχάρτι από την ΠΑΕ,αφού ο “εγγυητής” αυτής, έχει στο πλάι του,κορόνα στο κεφάλι του τον Μπάγεβτις, ο οποίος προπονούσε την ΑΕΚ ενώ είχε υπογράψει μεσ’στο καταχείμωνο στον Κόκκαλη.

Αν δηλαδή τον Μανωλά πρέπει να τον “αποπέμψουν” παραδειγματικά,τον Σέρβο πρέπει να τον κρεμάσουν στο Σύνταγμα. Και τις “χαμένες ευκαιρίες” τα “συμβόλαια που δεν έγιναν” τις “εταιρικές τράμπες που αναβλήθηκαν” και τα “κοντίλια που δεν θα φτάσουν στις τσέπες” εξαιτίας της φαινόμενης και τρέχουσας ηθικοπλαστικής μπούρδας ποιος θα τα αναπληρώσει; Ο Χατζιχρήστος, ή ο “πάμε χέρια”;

Οτι για σένα π.χ.  φαίνεται “κατάπτυστο” και “ντροπή” υπάρχουν άνθρωποι που τα κάνουν με μεγάλη ευκολία και επίσης υπάρχουν άνθρωποι που στηρίζουν και στέκονται στο πλάι των πρώτων. Πρέπει να είναι η “φτιάξη” σου τέτοια. Να είσαι τέτοιας “πάστας”. Αν δεν είσαι,τότε όλα αυτά,σου φαίνονται “ντροπής πράγματα” και “ξεφτιλα”. Για κάποιους άλλους όμως,τέτοιες πρακτικές θεωρούνται ως “σκαλοπάτι” ή ως “παράσημο”.

Είναι απλά θέμα θέασης. Από ποια μεριά δηλαδή βλέπεις το πολύχρωμο πρίσμα.

Στο κάτω-κάτω, ότι ο οπαδός θεωρεί “θρησκεία”,δεν είναι απαραίτητο και υποχρεωτικό να το ακολουθούν όλοι. Μπορεί ο “χ” Μανωλάς να έχει άλλη θρησκεία και να κρατάει για αλλού την πίστη του και την μονογαμική του νοοοτροπία. Μπορεί να πιστέυει στον Μαμωνά. Ο άλλος στην “Τύχη”. Ο άλλος στον Ερωτα. Αλλος στην ποίηση και άλλος στην μουσική.Αλλος την πατρίδα. Ολοι έχουν κάτι το οποίο αδυνατούν να προδώσουν, όπως και όλοι έχουν έτοιμο κάτι να προδώσουν. Απλά αυτό  είναι διαφορετικό για τον καθένα. Οταν δεν συμπιπτει με την δική μας “πίστη”,ας μη μας φάινεται παράξενο.

Οπως επίσης,καλώς κάνουν και οι παλάιμαχοι της ΑΕΚ και στηρίζουν τον Μανωλά, την “μια από τις σημαίες της ΑΕΚ” αφού και εκείνοι στην θέση τους το ίδιο θα έκαναν,το πιο πιθανό. Απλά,στην εποχή τους οι δεσμεύσεις και οι περιορισμοί στις μετακινήσεις,καθώς και τα πολύ χαμηλά κόστη,δεν επέτρεπαν τέτοιου είδους “τανζανιές”. Οπότε λοιπόν μια χαρά όλα.

Πολύς ντόρος για το τίποτα στα sites. Σκόνη πολύ και κουβεντολόι αχρείαστο. Ολα είναι ξεκάθαρα. Τί σου φταίει η πραγματικότητα,άμα εσύ δεν την βλέπεις από την οπαδική σου τύφλα;

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

7 Responses to Δεν υπάρχει θέμα

  1. Ο/Η Κώστας λέει:

    Δεν είμαι Α.Ε.Κ., οπότε ίσως δεν μου “πέφτει λόγος”, αλλά αφού ήταν γνωστό το θέμα αυτό τί πείραξε τώρα τους οπαδογράφους; Το ότι έγινε γνωστό και σε περισσότερο κόσμο; Η ευθιξία δεν χάνεται όταν κάνεις μία ανέντιμη πράξη, αλλά μόνο όταν δεν μένει κρυφή από τον ήλιο;

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Κώστας : Γειά σου φίλε. Φυσικά και σου πέφτει λόγος, ασχέτως φρονημάτων. Κουβέντα επιχειρεί ο Χρήστος, κι είναι χρήσιμη η γνώμη σου, σαν τρίτος, που πιθανώς να γίνεις κι άμεσα εμπλεκόμενος στο μέλλον. Για εμάς εδώ, όπως είδες, δεν τρέχει κάστανο. Είμαστε οπαδοί, αλλά δεν είμαστε οπαδογράφοι.

  3. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Γεια σου Κώστα. Οπως το λες. Οτι δεν φάινεται, “δεν υπάρχει”.Οπως έλεγε και ο αδικοχαμένος και σημαντικός Γ. Σαραντάρης: “…στο παλτό μου έχω έναν λεκέ,μα είναι καλό που δεν τον βλέπω…”

  4. Ο/Η Φράντισεκ Στάμπαχερ λέει:

    Οπως δηλαδή το ειχε πει ο μανατζερ των χρυσων Ολυμπιονικων μας :
    ”ντοπε ειναι αυτος που πιανεται ντοπε”…

  5. Ο/Η Πριαπος λέει:

    Δηλαδη παλι ο Βατραχος φταιει γιατι ”επωληθη”!Οι ”αλλοι” που πουλησαν στον μεγαλοεπενδυτη ”Πυραμιδων” κι απογειωσαν την οικονομικη τους εξελιξη γλυτωνοντας την ”στενη” με παρεμβαση του ”Θειου” ηταν αμετοχοι?Καλη η Βατραχομυομαχια,δεν ξυνει πληγες!

  6. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Δεν έχει κανείς σκοπό να ξύσει πληγές. Απλά ανέφερα ΤΟ χαρακτηριστικότερο παράδειγμα,ως πρόχειρο.
    Και ότι επίσης, οι “Μπάγεβιτς”, όχι μόνο δεν αποπέμπονται,αλλά τουναντίον επιβραβεύονται ως αναβάτες άσπρων μουλαριών.
    Και τέλος,το ότι η ΑΕΚ υποφέρει μονίμως από τους “ΑΕΚάρες” της. Από ιδρύσεως.

  7. Ο/Η Πριαπος λέει:

    Σαφιστος!Νικος Στρατος forever!