Ο θριαμβευτής της αγωνιστικής

ThomasΠαρά τα όσα γράφονται, η αγωνιστική αυτή ανέδειξε αδιαφιλονίκητο νικητή: το Θωμά Μητρόπουλο. Στο «Μότσαρτ» χθες πρέπει να άνοιξαν σαμπάνιες. Το τηλέφωνό του θα έχει πάρει φωτιά και το αντάλλαγμα των υπηρεσιών του την ανιούσα. Οι τέσσερις μεγάλοι κατάλαβαν ότι το πενήντα-πενήντα δεν αντέχεται. Ότι χωρίς σπρώξιμο, οι ομαδάρες τους δεν κερδίζουν ούτε μπυραρία.

Αυτό βέβαια είναι αναμενόμενο: όταν αλλάζεις κάθε χρόνο τόσους παίκτες στην προσπάθειά σου να πάρεις την «κούπα» (κι όχι στην προσπάθεια να παίξεις καλό ποδόσφαιρο προκειμένου να πάρεις την «κούπα»), ομάδα που να μπορεί να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο (χωρίς δηλαδή να χρειάζεται να «καθαρίζει» ο διαιτητής) δύσκολα θα φτιάξεις. Όπως έλεγε κι ο Σάντος, το να μεταδώσεις στους παίκτες σου να παίζουν άμυνα, γίνεται σχετικά σύντομα: αρκεί να μάθουν τις θέσεις τους στο χώρο. Το να τους μάθεις να παίζουν επίθεση θέλει χρόνο, γιατί πρέπει να μπορούν να βρίσκουν ο ένας τον άλλο σε απρόβλεπτες (από τακτικής απόψεως) καταστάσεις. Είναι πάντα πιο εύκολο να καταστρέφεις, παρά να δημιουργείς.

Αν ο επόπτης δεν είχε σφυρίξει το οφσάιντ στον Μπεργκ, σήμερα ο Παναθηναϊκός θα ήταν η ομαδάρα που θα κάλπαζε για το πρωτάθλημα, περιμένοντας το ντέρμπι για να αυξήσει τη διαφορά από ΑΕΚ-Ολυμπιακό. Αν ο Βάτσιος είχε δώσει πέναλτι στο χέρι του Γουάλας στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ θα είχε ήδη από τη τρίτη αγωνιστική καλύψει τους τρεις πόντους της τιμωρίας και κανείς δε θα μιλούσε για «κομπλεξική ομάδα». Αν ο διαιτητής είχε δώσει ένα από τα δύο χθεσινά πέναλτι ή «πέναλτι» στην ΑΕΚ (καμία σημασία δεν έχει αν ήταν ή δεν ήταν, ας είχε πάει ο κόρακας στη βούλα κι ας έγραφε μετά όσες ανακοινώσεις θέλει ο Καραπαπάς), σήμερα η ΑΕΚ θα είχε «σπάσει την κατάρα» και «θα πήγαινε στο Καραϊσκάκη για να αφήσει εκτός διεκδίκησης του τίτλου τον Ολυμπιακό», ήδη από την τέταρτη αγωνιστική. Ας μη σήκωνε ο επόπτης το σημαιάκι στο γκολ του Ελιουνούσι κι ακόμη κι ο (χωρίς καμία τύχη, κατά τη γνώμη μου) Ολυμπιακός θα είχε πάρει «νωρίς κεφάλι στην κούρσα του τίτλου» και θα περίμενε την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη για να την αποτελειώσει. Ελπίζω να μην πει κανείς ότι ήταν ένα μέτρο ακάλυπτος ο Ελιουνούσι: δηλαδή, όσες φορές τα τελευταία χρόνια ήταν παίκτης του Ολυμπιακού ακάλυπτος, σφυριζόταν οφσάιντ; Κατά το “ντοπέ είναι αυτός που πιάνεται” του Τζέκου, πέναλτι κι οφσάιντ είναι αυτά που δίνονται.

Αυτή είναι η αξία του Θωμά  Μητρόπουλου κι όλοι τη συνειδητοποίησαν χθες: έχει τη μαγική ικανότητα να μετατρέπει ομάδες «κομπλεξικές», που «ζαλίζονται από την κορυφή», σε ομαδάρες που έχουν «το μέταλλο του πρωταθλητή». Ίσως έτσι να εξηγείται και το πενήντα-πενήντα (με τα σπόρια στους μικρούς) στα ματς των τεσσάρων μεγάλων: προκειμένου να καταλάβουν τα αφεντικά τους «which side their bread is buttered on», που λένε κι οι Εγγλέζοι.

Ειρήσθω εν παρόδω, και βλέποντας τον κύριο δεξιά στη φωτογραφία, η πρόβλεψή μου ότι ο Ολυμπιακός έχει κλειδώσει την τέταρτη θέση ισχύει στο βαθμό που, μετά το Μαρινάκη, δεν αναλάβει την προεδρία του Ολυμπιακού ο Κόκκαλης. Αν αυτό γίνει ενώ ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε απόσταση βολής από την κορυφή, κι εφόσον ο Θωμάς Μητρόπουλος παραμένει στα πράγματα,  ο Ολυμπιακός καθίσταται αυτομάτως αδιαφιλονίκητο φαβορί για το πρωτάθλημα. Η σχέση του Θωμά με τον Κόκκαλη είναι άρρηκτη.

Μια και αναφερθήκαμε στη διαδοχή του Μαρινάκη: δεν είναι περίεργο που, ενώ το βούλευμα για τα δεύτερα στημένα αναμένεται σε λίγους μόνο μήνες, κι ενώ είναι πρακτικά βέβαιο ότι θα είναι παραπεμπτικό, ουδείς ασχολείται με το ποια θα είναι η διάδοχη κατάσταση στον Ολυμπιακό (γιατί βέβαια ο Μαρινάκης θα υποχρεωθεί βάσει του ν. 2725/1999 να πουλήσει τις μετοχές του);

Post By Γιώργος Κιντής (76 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

13 Responses to Ο θριαμβευτής της αγωνιστικής

  1. Ο/Η koreas λέει:

    Είπες: “Ίσως έτσι να εξηγείται και το πενήντα-πενήντα (με τα σπόρια στους μικρούς) στα ματς των τεσσάρων μεγάλων”,

    μήπως τελικά βρήκες την απάντηση στα ερωτήματα που θέτεις στα τελευταία σου post;
    μηπως αυτή είναι τελικά η στρατηγική του μελισσανίδη για το ποδόσφαιρό;
    κάτι σε premiership όσον αφορά τη διαιτησία, με πολλές “εκπλήξεις”. για σκεψου το…….
    μη ξεχνας ότι είναι πρωταρχικά μετοχος της γκανιότας – οπαπ – και μετά οτιδήποτε άλλο…

    οσον αφορά την οικογένεια κοκκαλή, σε διαβεβαιώ ότι δεν έχουν το παραμικρό ενδιαφέρον για επάνοδο στον ολυμπιακό………..θεωρούν ότι έχουν ήδη ξεπεραστεί από τις εξελίξεις……………..

    Καλημέρες…

  2. Ο/Η The Snitch λέει:

    Καλημερα Γιωργο
    Δεν γνωριζω απο που αντλεις αυτη τη πληροφορηση (καιρο τωρα) για το Κοκκαλη αλλα αυτο που ΣΙΓΟΥΡΑ γνωριζω ειναι οτι ο ιδιος δεν εχει ΤΗ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ορεξη αλλα και ικανοτητα πλεον να ασχοληθει με το ποδοσφαιρο για 2 βασικοτατους λογους.
    1) Καθαρα θεμα υγειας- ενα θεμα που ειχε απο τοτε και εξαφανιζοταν καυε καλοκαιρι ενα μηνα στην Αμερικη απο οσο γνωριζεις- και πλεον εχει επιβαρυνθει αρκετα μιας και πλεον ειναι 77 ετων
    2) Πλεον δεν εχει ΚΑΝΕΝΑ λογο να χρειαζεται την ασπιδα του Gay. Τα χρονια που την ηθελε επιχειρηματικα ΠΕΡΑΣΑΝ, οι εταιρειες (αρα και οι αναλογες δουλειες εδω) πουληθηκαν και πλεον οι 2 κυριες Biz δραστηριοποιουνται ΕΚΤΟΣ Ελλαδας σχεδον κατα 100%- εκτος της Ιντρακατ που με τη κριση στις κατασκευες δε νομιζω να περιμενει και πολλα στην επομενη δεκαετια. Ο ΟΠΑΠ αναλογα πεταξε και το τελευταιο ‘στοιχημα’ ο ιπποδρομος δηλαδη χαθηκε πριν 2 χρονια σχεδον. Υπαρχουν καποιες αναλαμπες αλλα ειναι αυτο ακριβως αναλαμπες: δουλειες των 3-5εκκ ειναι φυστικια για μια περιουσια κοντα στο 1,2ΔΙΣ ευρω. Η Ιντρακομ εχει να κλεισει σοβαρη δουλεια πανω απο μια δεκαετια, η LOT οπου πηγε εντος Ελλαδας να χωθει εφαγε πορτα- εξ ου και η καθαιρεση του Αντων..

    Στο δε GAY ο πρωτοτοκος (οπως και σε ολα τα αλλα) εχει αποστασιοποιηθεί πανω απο μια δεκαετια και ο μονος που εχει τη καψα ειναι ο Δημητρης στο οποιο ακριβως και επειδη ειναι τρελλος με το project ΔΕΝ τον αφηνει καν να ασχοληθει.
    Ο ΔΕ junior δεν ανακατευεται (οντας πιο σοβαρος αν και πιο μικρος) και πολυ καλα κανει.

    Ο Gay για τους Κοκκαληδες δεν εχει κανενα νοημα πλεον σαν δουλεια μιας και εκτος ολων των αλλων λεφτα γιοκ ως εσοδα για να καλυπτει τις αναγκες του δεν βγαζει.
    Πλεον το μαγαζι μπαινει μεσα ακομη και κουπα να παρει χωρις τα λεφτα του CHL – η εστω πολυ ΑΜΦΙΒΟΛΑ και αυτα- μιας και τα εσοδα-εξοδα (ετσι οπως ειναι στημενο) ειναι με τεραστιο ΜΕΙΟΝ.
    Υπαρχουν τρελλες υποχρεωσεις (μια π.χ ειναι ενα απληρωτο δανειο στη Πειραιως εδω και τεσσερα χρονια) οπως υπαρχουν και δεδικασμενα 21εκκ προστιμα ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ.

    ΟΠΟΙΟΣ και ΑΝ παρει το Gay εχει να κανει παιχνιδι πολιτικο και οικονομικο με μεγαλα νουμερα, κατι που ο Σωκ και δε θελει και δεν εχει λογο και δε μπορει βιολογικα να κανει πλεον. Το κυριοτερο δεν αφηνει και τους επομενους να το κανουν..

  3. Ο/Η digeo21 λέει:

    Γιώργο νομίζω ότι ο Κόκκαλης δεν έχει κάποιο ενδιαφέρον να χαλάσει τον μύθο γύρω από το όνομα του. Λεφτά πολλά λογικά έχει ακόμα. Αλλά 77 χρονών να πηγαίνει να τσακώνεται με τον Αλαφούζο δεν νομίζω. Τώρα όσο αφορά το πέναλτι συμφωνώ μαζί σου ότι όντως σου δίνει ψυχολογία. Αλλά θέλω να πιστεύω ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι διαφορετικοί. Ότι δεν θα χαιρόμασταν το ίδιο με τους γαύρους. Τώρα τι να σου πω κιόλας. Πιο πολύ χθες συνειδητοποίησαν και αυτοί που δεν το ξέρανε ότι η ομάδα αυτή ζαλίζεται όταν πλησιάζει την κορυφή. Και αυτό θέλει πολύ δουλειά να αναστραφεί ανεξαρτήτως παρασκηνίου. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τον ΠΑΟΚ που έχει και καλύτερες μονάδες επιθετικά από εμάς.

  4. Ο/Η Γιώργος Κιντής λέει:

    @koreas
    Θέτεις πολύ ωραία θέματα. Θα απαντήσω με ανάρτηση.

  5. Ο/Η Γιώργος Κιντής λέει:

    @digeo21

    Για τον Κόκκαλη θα απαντήσω εκτενώς στο Δημήτρη, ελπίζω σύντομα γιατί πνίγομαι στη δουλειά.

    Όσο για το αν οι ΑΕΚτζήδες είναι διαφορετικοί, ίσως να έχεις δίκιο, πιστεύω κι εγώ ότι είναι, αλλά όχι με τον τρόπο που το εννοείς. Μόνο αυτοί θα μπορούσαν να δεχθούν το γκρέμισμα του γηπέδου τους, χωρίς να πέσει ούτε σφαλιάρα. Μόνο αυτοί θα οργάνωναν επεισόδια στο Περιστέρι από το πουθενά (και με το Χατζηχρήστο να δηλώνει «Ο Ντέμης ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει για να εξομαλυνθεί η κατάσταση. […] Δε μπορώ να καταλάβω γιατί αλλάζει τα δεδομένα στα εισιτήρια». http://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/22813

    Μόνο οι Αεκτζήδες θα ανέχονταν Κοζώνηδες και Βιντιάδηδες όσο έτρεχε το χρήμα προς την Ερασιτεχνική (χωρίς βέβαια να μάθουμε ποτέ που κατέληξε). Και μόνο αυτοί θα μπούκαραν στο γήπεδο για να επιτύχουν τον υποβιβασμό της ίδιας τους της ομάδας. Πες μου ειλικρινά, υπάρχει παγκόσμιο προηγούμενο, οπαδοί να μπαίνουν στο γήπεδο για να επιτύχουν τον υποβιβασμό της ίδιας τους της ομάδας;

    Για να μην είμαι πάντως άδικος με τους φιλάθλους γενικά, τα διαιτητικά εγκλήματα συνήθως δεν είναι τόσο εξόφθαλμα, ώστε να προκαλούν. Αν μπεις στο forum του aek.com και διαβάσεις, θα δεις ότι ενώ η πλειοψηφία (προς τιμήν της) λέει για τα χθεσινά πέναλτι (ή «πέναλτι») ότι δεν ήταν, κάποιοι εντελώς καλόπιστοι άνθρωποι λένε ότι ήταν και μάλιστα μαρς. Πολλές φορές ασυνείδητα βλέπουμε αυτό που θέλουμε να δούμε.

    Να το εξηγήσω περαιτέρω: ο καλός διαιτητής-εργαλείο θα αποφύγει να κάνει τα εγκλήματα του Δημητρόπουλου. Σε κάθε παιχνίδι υπάρχουν κάποιες αμφισβητούμενες ή οριακές φάσεις. Απλά, ο δυνατός παίρνει 8 στις 10 κι ο αδύναμος 2 στις 10. Ο φίλαθλος, συχνά καλόπιστα, ξεχνάει τι έγινε στις υπόλοιπες αμφισβητούμενες φάσεις, δεν κρατάει στατιστική. Αυτές οι 6 στις 10 φάσεις αρκούν για να πάρεις κάποια παιχνίδια που θα τα έχανες ή θα έφερνες ισοπαλία κι άρα αρκετούς βαθμούς για να φύγεις μπροστά από τον αδύναμο. Μόνο αν η ομάδα του δυνατού είναι για τα μπάζα επιστρατεύεται διαιτητής «καμικάζι».

    Όσο γι αυτό που λες ότι «η ομάδα αυτή ζαλίζεται όταν πλησιάζει την κορυφή», έχω να πω το εξής: οποιαδήποτε ομάδα έχει να πάρει πρωτάθλημα είκοσι δύο χρόνια, είναι λογικό να ζορίζεται ψυχολογικά όταν φτάνει κοντά στην πηγή. Οι λύσεις είναι δύο. Η μία είναι να πάρεις παίκτες «μπαρουτοκαπνισμένους», μαθημένους στην πίεση του πρωταθλητισμού. Επειδή τέτοιοι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν (τα πρωταθλήματα παίρνονται εδώ κι αρκετά χρόνια χωρίς πίεση) θα πρέπει να κάνεις εισαγωγή. Σε ρωτώ λοιπόν: ποιος παίκτης που έχει μάθει να κάνει πρωταθλητισμό θα δεχτεί να παίξει σ’ αυτό το θλιβερό πρωτάθλημα (που δεν ξέρεις καν πότε αρχίζει), αν δεν έχει ήδη καταντήσει Εσιέν, Μπερμπάτοφ ή Γκούντγιονσεν; Η άλλη λύση είναι να αποφορτίσεις την ομάδα ώστε να παίζει χωρίς καμία πίεση, χωρίς να τη νοιάζει το αποτέλεσμα: αυτό που έγινε το 2004 δηλαδή κι ήταν από τους βασικούς λόγους που φτάσαμε κοντά στον τίτλο. Με τον Ιωνικό βέβαια ετοιμαστήκαμε για φιέστα, παραγγείλαμε τα πυροτεχνήματα, ανέβηκε η πίεση σε μια νεανική κι άμαθη ομάδα, ήταν και το κοράκι κι ήρθε το 0-1.

    Αν όμως ο διαιτητής άφηνε το κανονικό γκολ του Σοάρες (δες εδώ αν δεν το θυμάσαι https://goo.gl/MHsPF3) θα έλεγε κανείς τίποτε για ζαλάδα; Μια πιστολιά με Ιωνικό, μια δεύτερη από το Βασάρα με τον Παναθηναϊκό (https://goo.gl/iC442C), κι η ΑΕΚ χάνει το πρωτάθλημα, χάνει και τη συμμετοχή στο Champions League, ξεκινάει και την επόμενη χρονιά με 15 εκ. εκατομμύρια λιγότερα (τόσο περίπου πλήρωνε τότε το Champions League, αν θυμάμαι καλά), οι άλλοι δύο ξεκινάνε με 15 εκατομμύρια περισσότερα (τα οποία ο ένας από τους δύο θα έχανε) και μετά είσαι εσύ «κομπλεξικός» κι άλλοι «μάγκες» και «με μέταλλο». Ας σφύριζε σωστά ο διαιτητής και μετά θα βλέπαμε για πότε ξεπουλιούνται οι κορνέδες στου Ρέντη.

    Άρα η διαιτησία είναι και θέμα ψυχολογίας, και θέμα βαθμολογίας.

  6. Ο/Η Γιώργος Κιντής λέει:

    @ The Snitch

    Καμία πληροφόρηση δεν έχω. Την παραμικρή. Και καμία βεβαιότητα.

    Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το εξής: κάποιος μαγνητοφωνεί ήδη από το 2011 τον παντοδύναμο (τότε) Μαρινάκη. Η παρακολούθηση γίνεται τόσο επιτυχώς, ώστε ανακαλύπτει ακόμη και το πακιστανικό τηλέφωνο που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Οι πιθανότητες είναι δύο: η μία ότι κάποιος «τρελός» εισαγγελέας τα έκανε αυτά βάσει μιας ανώνυμης καταγγελίας και μάλιστα κατάφερε να τα κρατήσει μυστικά από το Μαρινάκη. Η δεύτερη ότι το ενορχηστρώνει όλο αυτό κάποιος ισχυρός, που είχε λόγο να κυνηγήσει το Μαρινάκη. Η πρώτη σκέψη είναι ο Πατέρας, αλλά δεν το πιστεύω. Ο Νίκος έχει αυτή τη δυνατότητα, έχει το κίνητρο, αλλά δεν είναι άνθρωπος του μακρόπνοου σχεδιασμού (μιλάμε για πέντε χρόνια ήδη από τότε): είναι άνθρωπος της στιγμής, παρορμητικός. Ο Μελισσανίδης το 2011 δεν ήταν καν στο ποδόσφαιρο κι είναι επίσης παρορμητικός. Ο Αλαφούζος ανέλαβε κι αυτός το 2012.

    Δεν μπόρεσα να σκεφτώ άλλον εκτός από τον Κόκκαλη, γνωρίζοντας κι ότι η σχέση του με το Μαρινάκη είχε διαταραχθεί ήδη το 2012 (λέγεται λόγω κάποιας οικονομικής διαφοράς). Κι εμένα μου φαίνεται εξαιρετικά τραβηγμένο το σενάριο, δεδομένης και της καλής σχέσης που έχουν σήμερα Κόκκαλης-Μαρινάκης, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια άλλη πιο πιθανή εξήγηση. Όπως λέει κι ο Σέρλοκ Χολμς: «όταν έχεις αποκλείσει το αδύνατο, αυτό που μένει, όσο απίθανο και αν φαίνεται, είναι η αλήθεια». Αυτό είναι όλο: ένα παιχνίδι του μυαλού μου, σαν να λύνω σταυρόλεξο. Καμία μα καμία πληροφορία δεν έχω.

    Έσκασαν μετά και δύο-τρία πρωτοσέλιδα για την επιστροφή Κόκκαλη:
    http://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/skepseis-paraitisis-apo-tin-proedria-gia-ton-marinaki/3084715
    http://www.sportdog.gr/apokleistika/article/285674/epistrofi-kokkali-ston-olympiako
    http://www.sport-fm.gr/newspapers/livesport/2015/05/02/.

    Ξέρεις επίσης ότι αυτά που γράφονται στις εφημερίδες δεν είναι σχεδόν ποτέ τυχαία, βλέπεις κι ένα μπαράζ δημοσιευμάτων και σκέφτεσαι μήπως παίζει κάτι. Αυτό είναι όλο.

    Πάντως ο Κόκκαλης παραμένει ενεργός. Πήρε πρόσφατα την ανακατασκευή των 14 περιφερειακών αεροδρομίων (https://goo.gl/EMaz62) ενώ πριν ένα χρόνο πήρε φωτιά και το σκάφος του (προφανώς όχι γιατί μάλωσε με κάποιον στη μπιρίμπα). Τότε γράφτηκε στο antinews (του οποίου ηγείται ο Φαήλος Κρανιδιώτης, του περιβάλλοντος Τίγρη) ένα ανυπόγραφο άρθρο (https://goo.gl/nrIslB) το οποίο αναφέρει για το Σωκράτη Κόκκαλη: «ακούστηκε ότι μπορεί να είναι ξανά πρόεδρος του Ολυμπιακού γιατί ο Μαρινάκης πρέπει να την… κάνει με ελαφρά πηδηματάκια λόγω των γνωστών δικαστικών εμπλοκών». Και παρακάτω: «Ένα ερώτημα πλανάται τις τελευταίες ώρες στα ακριβά στέκια των νοτίων προαστίων αλλά και στα βόρεια. Έχει εχθρούς ο Σωκράτης Κόκκαλης; Και είναι ένα ερώτημα που σχετίζεται με τη φωτιά που πήρε το υπερπολυτελές σκάφος του στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά».

  7. Ο/Η Koreas λέει:

    Γιώργο να σου θέσω άλλη μια ερώτηση; ποια η σχέση της ιντραλοτ με τον ΟΠΑΠ; Υπάρχει ακόμη κάποιο συμβόλαιο υποστήριξης της ιντραλοτ στον ΟΠΑΠ η έχει σταματήσει η συνεργασία των δυο πλευρών;

    Επίσης ποια η σχέση και πόσα επίπεδα έχει αυτή η σχέση της εταιρίας του Αγγελόπουλου του basketball της ΑΕΚ με τον ΟΠΑΠ; η εταιρία του Αγγελόπουλου τι άλλους στόχους έχει στο μέλλον με τον ΟΠΑΠ;

    Τέλος να σε ενημερώσω ότι οι σχέσεις Κόκκαλη μαρινακη είναι εδώ και πολύ καιρό από τυπικές έως κακές. Δε ξέρω από ποτέ αλλά είναι σχεδόν σίγουρο.

  8. Ο/Η Γιώργος Κιντής λέει:

    @ Koreas

    Τα του ΟΠΑΠ δεν τα παρακολουθούσα ποτέ στενά, μόνο ό,τι διαβάζω στις εφημερίδες και τα σάιτ. Ξέρω ότι είχε πάρει μια μεγάλη σύμβαση η Ιντραλότ από τον ΟΠΑΠ πριν την πώληση στην Emma Delta (http://www.capital.gr/story/2032071) αλλά δεν ξέρω τι απέγινε.

    Σαν να έχω ακούσει κάπου επίσης ότι ο Μάκης τραβιέται χρόνια με τον ΟΠΑΠ, από εποχής παντοκρατορίας Κόκκαλη, αλλά μπορεί και να μη θυμάμαι καλά, είναι χρόνια που είχα αυτή την κουβέντα.

    Όσο για τις σχέσεις Μαρινάκη-Κόκκαλη, σίγουρα υπήρξε κάποια ένταση όπως θα δεις κι από αυτό το δημοσίευμα του Γαύρου στις 13 Ιουλίου.

    http://www.gavros.gr/blog/arthrografia/adiorthotos-kai-ametanoitos-o-thomas

    «Εκείνο, όμως, που προκαλεί δυσεπίλυτα ερωτηματικά και έντονες απορίες, είναι η στάση που φαίνεται να κρατάει (;) ο πρώην πρόεδρος και ηγέτης του Ολυμπιακού, ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος είτε δεν γνωρίζει είτε δεν δίνει σημασία στις αντι-Ολυμπιακές ενέργειες του πρώην στενού του συνεργάτη στην ερυθρόλευκη διοίκηση. Οι απορίες στην ερυθρόλευκη οικογένεια εντείνονται, με το σκεπτικό ότι αν ο Κόκκαλης ήθελε να πάρει θέση, θα την είχε πάρει».

    Στις 5 Σεπτεμβρίου όμως είχε αλλάξει το τροπάριο:

    http://www.gavros.gr/blog/arthrografia/thoma-os-edo

    «Ο Θωμάς Μητρόπουλος, χωρίς να προσφέρει το παραμικρό στον Ολυμπιακό, εκμεταλλευόταν τη φιλία που είχε με τον Σωκράτη Κόκκαλη στο παρελθόν και αντλούσε δύναμη, με την οποία γέμιζε το δικό του πορτοφόλι και το πορτοφόλι των συνεργατών του. Ταυτόχρονα, έκανε κακό και στον τεράστιο Κόκκαλη και κατ’ επέκταση στον Ολυμπιακό, αφού απλωνόταν οι βρομιές των αντιπάλων του Θρύλου ότι το «σύστημα» που είχε στα χέρια του ο Θωμάς ήταν υπέρ του Ολυμπιακού!

    […]

    [Ο Θωμάς] δεν θα κάνει άλλο κακό στο ποδόσφαιρο. Αρκετό κακό του έκανε και αρκετή λάσπη φάγαμε και εμείς σαν σύλλογος και ο μεγάλος Σωκράτης Κόκκαλης που τον υπερασπίστηκε ως φίλο, αλλά ο Θωμάς κοίταζε (και κοιτάζει) μόνο την… πορτοφόλα του».

    Κάπου άκουσα επίσης κι ότι σε ένα από τα πρόσφατα ευρωπαϊκά ματς του Ολυμπιακού, ο Κόκκαλης ήταν στη σουΐτα του Μαρινάκη.

    Επιφυλάσσομαι για απάντηση/ανάρτηση στο προηγούμενο σχόλιο, έχω και φρέσκο υλικό straight from the horse’s mouth, που λένε.

  9. Ο/Η The Snitch λέει:

    Γιωργο
    Σωκ-Κοπελουζος ειναι δεκαετιες κοντα και ειναι λογικοτατη η εμπλοκη της Ιντρακατ (που ειχε γινει επι Σαμαρα το αρχικο deal) Ως δηλωμένος εργολάβος. Δηλαδη πριν καν κλεισει το deal για τα αεροδρομια η δουλεια ειχε κλεισει στον Σωκ. Παλι σου λεω οτι ειναι πολυ μικρη σε σχεση με τα δεδομενα του. Πολυ μικρη, μιλαμε για 1 κτιριο ανα αεροδρομιο + καποιες βοηθητικες εγκαταστασεις που τα περισσοτερα ειναι ανακαινησεις.
    Επισης μιλαμε για μια δουλεια που ΔΕΝ παιζουν υπερτιμολογησεις μιας και το consortium Φραπορτ-Κοπελ εχει κλειστες παροχες ανα ετος στο δημοσιο, αρα απο εκει και περα ΟΤΙ ξοδεψουν ειναι απο τη τσεπη τους (τροπος του λεγειν) και ΟΧΙ απο τη δημοσια τσεπη.

    Για τον ΟΠΑΠ ειχε γινει μια ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ (με κεφαλαια) μεγαλη υπερτιμολογηση για την ανανεωση των POS σε 5500 (τοτε) το 2003/4 και γι αυτο ο διαγωνισμος επι Καραμανλη κυρηχθηκε δυο (νομιζω και τη τριτη) φορες ως αγονος.
    Το ξερω πολυ καλα μιας και την προσφορα την ετοιμασαμε μαζι με τον Δημητρακη (και αλλους 2- τα ονοματα διαθεσιμα) που καταθεσαμε μεσα στη μαυρη νυχτα (ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΤΙΣ 2 ΤΟ ΠΡΩΙ) στον ΟΠΑΠ.
    Ενδεικτικα σου αναφερω οτι μιλαμε για Χ10 προσφορα επι του κοστους για τα Coronis, τα νεα (τοτε) μηχανηματα με touch screen που θα αλλαζαν τα παλια LPT1- αυτα που περναγαν μηχανικα τα δελτια στο συστημα.

    Ερχωμενος δε ο Μελ εβαλε ως ορο να μη γινει ΚΑΜΜΙΑ μελλοντικη δεσμευση του οργανισμου (λογικοτατο) και να παραλαβουν οι Τσεχοι το μαγαζι καθαρο. Ειναι η εποχη του Μπαιρακταρη-Νταβατζηδων, τοτε που ξεκινησε το σταδιακο ξηλωμα στον ΟΠΑΠ. Που ειχε φτασει η Lot να εχει εναν οροφο ΜΕΣΑ στο κτιριο στο περιστερι..

    ΑΚΟΜΗ υπαρχει κοντρα σημερα- η τελευταια κομπλα ειναι η αναβολη στα VLT’s (περσυ τον Ιουνιο μια μερα πριν την επισημη εναρξη που αλλαξε ο αλλος τον κανονισμο ΠΑΡΑΤΥΠΑ και απαιτησε ΑΦΜ απο τους παικτες!!) που εκανε ο πρωην προεδρος.. μαζι με το διευθυντη καζινο στο Λουτρακι (πρωην) και εχει φτασει την υποθεση στο δικαστηρια του Λονδινου και οι Τσεχοι-Μελ ΑΠΑΙΤΟΥΝ (και πολυ πιθανα θα λαβουν εστω μερος) ΕΝΑ ΔΙΣ ευρω για διαφυγωντα..

    ΕΚΕΙ ειναι ο πολεμος και σε κανενα ΟΣΦΠ..

    Σε αλλα συμφωνω οτι εχει συμπτωσεις ΠΟΛΛΕΣ μεν αλλα επισης κραταω τη αποψη μου απο το στενο κυκλο διαμορφωμενη, γι αυτα που ειπα πριν.

    ΥΓ Το σκαφος ηταν στο παλιο λιμανι με τους πιτσιρικαδες- απεναντι μας το ΣΚ και μετα απο ενα περασμα στη Μυκονο (στα γρηγορα) εκανε το μπαμ στο Φλοισβο. Το ειχε παραχωρησει ο Σωκ (φυσικα ηταν δικο του) στα παιδια εδω και 2 χρονια σχεδον.Το μονο σιγουρο οτι δεν ηταν τυχαιο.. Την ασφαλεια τη πηρε παντως…

  10. Ο/Η Koreas λέει:

    Ο Andy grove είχε πει μια ιστορία κάποτε. Ήταν ένας μεθυσμένος και αναχωρώντας από το bar που τα έπινε παραπατησε από ένα σκαλί που δεν προσεξε μέσα στο μεθύσι του και μέσα στο σκοτάδι που υπήρχε. Πέφτοντας του έπεσαν τα τελευταία κέρματα από την τσέπη του τα οποία είχε Φυλάξει να ξοδέψει για να επιστρέψει σπίτι του.
    Μέσα στον καημό του ξεκίνησε να ψάχνει τα κέρματα που έχασε. Έριξε μια γρήγορη μάτια στο σκοτεινό εκείνο σημείο που έπεσε για να βρει τα κέρματα του, έψαξε για λίγο στα σκοτεινά και πήγε στο ακριβώς απέναντι πεζοδρόμιο όπου υπήρχε ο λαμπτήρας της ηλεκτρικής εταιρίας κι άρχισε να ψάχνει. Έψαχνε συνέχεια στο πεζοδρόμιο όπου υπήρχε ο λαμπτήρας.
    Έσπευσαν κι άλλοι περαστικοι για να τον βοηθήσουν να βρει κέρματα που έψαχνε κι όλοι μαζί έψαχναν να βρουν την περιουσία του μεθυσμένου.

    Ο Andy grove εξήγησε ότι ήθελε να μεταφέρει στην ομήγυρη ότι οι άνθρωποι έχουν μια ροπή στην ευκολία κι ενώ έπρεπε να ξεκινήσουν να ψάχνουν στο σκοτεινό σημειο που είχαν χαθεί τα κέρματα ξεκίνησαν από το φωτεινό σημείο χάριν ευκολίας.

    Γιώργο έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι μέσα στο blog είναι άνθρωποι με υψηλό δείκτη νοημοσύνης και ιδιαίτερη αναλυτική σκέψη ψάχνουμε όμως σε λάθος σημείο. Η αεκαρα , η άγια σοφία και ο μελισσανιδης θα είχαν άλλη “συμπεριφορά – εξέλιξη ” αν δεν είχε προκύψειι η συμμετοχη του τίγρη στον ΟΠΑΠ.

    Αν θέλουμε να βγάλουμε μια άκρη τη συμβαίνει θα πρέπει να μάθουμε.

    Πληρώνεται , είναι ενεργή , τι συμβαίνει τελοσπαντων με τις κολοσσιαίες συμβάσεις που είχε η ιντραλοτ με τον ΟΠΑΠ;

    Τα εξυπηρετήσεις – σκάνδαλα μέσω του ΟΠΑΠ προς “συνεργατες” του συστήματος Κόκκαλη τι έγιναν; 0ηγαν στο εισαγγελέα; Έμειναν κλειδωμένα στο συρτάρι;

    Το πολιτικό χρήμα και πως μοιράζονταν από τον οπαπ;

    Οι διαφημίσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ;

    Η εταιρία του Αγγελόπουλου ένα μεγάλο μέρος της ανήκει στον ΟΠΑΠ. Ποιος τους είναι ο επιχειρηματικός τους στόχος; να παίξει το ρόλο της ιντραλοτ; ξεκινηνοντας από τον ΟΠΑΠ να γίνει μια ιντραλοτ με διεθνή παρουσία; θα πάρεις μέρος στο στήσιμο του βιντεολοτο η ηλεκτρονικού καζίνου του οπαπ ;

    Εγώ μπορώ να βοηθήσω στις απαντήσεις . δεν έχω καμιά πηγή , άπλα σκεφτόμενος θέτω ερωτήματα…

  11. Ο/Η Koreas λέει:

    Συγγνώμη ο δαίμων του speller έκανε το θαύμα του. Το κλείσιμο μου είναι:

    Εγώ δεν μπορώ να βοηθήσω στις απαντήσεις…

  12. Ο/Η The Snitch λέει:

    @koreas
    Αυτα που ρωτάς-ορθά- δε γίνεται να γράφουν δημοςια.
    Απαντήσεις υπαρχουν- άλλωστε εχω δουλέψει μια χρονια στην Ιντραλότ στήνωντας το τοτε μεγάλο project, που εχει τεράστια διεθνή παρουσία σε Λατινική Αμερική, Κίνα, Ν Ζηλανδία, Αμερική, Ευρώπη με πολλές λοταρίες στο portfolio. Αυτα άλλωστε δεν ειναι μυστικά μπορείς να τα δεις στο site της INTRALOT
    Τωρα τα αλλα ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ κουβέντα που μπορεί να γινει μονο ιδιωτικά.
    Πάντως θα σπυ πω μη τρελαίνεσαι με το Μελ, εχει επίσημα τα 33 του 33 δηλαδή το 11%.

  13. Ο/Η Koreas λέει:

    @snitch

    Έχεις δίκιο……παρασύρθηκα λίγο. Μου φαίνεται ο μελ έχει το 7-8 %. …….σημασία δεν έχει το ποσοστό……..ο ΟΠΑΠ όπως κάθε δεκο ήταν “περίεργο ” μαγαζί…….