ΕΝ ΟΨΕΙ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Ντερμπάκι εν όψει, όπως λένε τα χαρτιά, τα ονόματα αλλά και οι βαθμολογικές θέσεις των δύο αντιπάλων. Ντερμπάκι, που ας ευχηθούμε να είναι έτσι. Να δούμε δηλαδή λίγο μπάλα, πάθος και κίνητρα για τους παίκτες των δύο ομάδων. Να μην δούμε ταμπούρι κι άγιος ο θεός ή ένα γκολ και μετά σκοπιμότητες.

Είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο; Όχι βέβαια. Μπορεί να μιλάμε για λεγεώνες των ξένων που βρέθηκαν στην Ελλάδα, αλλά όπως και να το κάνεις, οι ομάδες αποπνέουν ελληνικότητα. Δηλαδή ευθυνοφοβία, αγυμνασιά, έλλειψη ομοιογένειας και μόνο βαθμοθηρικό ενδιαφέρον. Σε ένα περιβάλλον άρρωστο : Ομοσπονδία ακυβέρνητη, παράγοντες που δήθεν επικαλούνται την κάθαρση – μέχρι κι ο γάβρος το έκανε εχθές -, το παρασκήνιο να δουλεύει με Μπέους και Θωμάδες, και με επιδιαιτητή τον Βασάρα, που ακόμα διατηρεί την θέση του.

Αλλά ας μην μιλάμε για το παραβάν τώρα. Εξ άλλου εδώ μέσα, από όλους, έχουν γραφτεί τα πάντα. Ας πάμε στους πρωταγωνιστές. Στις δυό ομάδες. ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ. Με μεταγραφικούς σχεδιασμούς στο πόδι, γεμάτους από τέως παίκτες. Παίκτες που κάποτε ήταν κάτι, αλλά σήμερα, ή έχουν λουμπάγκο ή αντέχουν κανά εικοσάλεπτο. Αν έχουν κιόλας γνωρισθεί στο γήπεδο.

Δυό προπονητές, που κυριολεκτικά τρέμουν. Τι να σκεφτούν, τι να απολαύσουν, πώς να εμπνεύσουν; Δυό προπονητές, που τρέμουν τον Ουζουνίδη. Δυό αμυντικογενείς τύπους, που πιο πολύ επενδύουν στα μηδέν πίσω, παρά οραματίζονται να αφήσουν κάποια σφραγίδα έργου στο έρημο το ελληνικό τουρλουμπούκι. Που μπορεί και να μπορούν, αλλά με τέτοια παραγοντική πίεση – ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΟΥΤΕ ΞΟΔΕΎΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΙ ΑΝ Η ΜΠΑΛΑ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΑΧΥΡΑ Ή ΑΕΡΑ -, μάλλον ασχολούνται με κάποιον δημοσιοϋπαλληλικό μισθό.

Φυσικά θα ασχοληθώ πιο πολύ με την ομάδα μας. Ας πούμε διότι έχει καλύτερη πορεία μέχρι τώρα σε σχέση με τον αντίπαλο, που τα έδειξε όλα : Δυό ήττες σε πέντε μέρες, από δυό καφενεία. Δυό διαφορετικά συστήματα, που δεν βγήκαν και πεντακόσιες αλχημείες εν μέσω επιβολής ποδοσφαιρικών αλλαγών βάσει της απαίτησης της εξέδρας, κι εν μέσω κανονικής απειθαρχίας παικτών, που αμφισβητούν στα ίσια τον προπονητή τους. Κοινώς; ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ.

Γιατί,  εμείς τι είμαστε αγαπητοί; Έχει χτυπήσει κάποιος Μάνταλος, κι έχει πάρει φωτιά όλη η πλάση. Μην γελάτε ακόμα, διότι είναι σίγουρο οτι κάποιοι από εσάς, τον βλέπετε για υπερπαίκτη. Γελάστε με τι τερματοφύλακα κατεβαίνουμε, γελάστε με το πώς συμπεριφέρονται στον Μπακασέτα, που τον έχουν κάνει λάστιχο, γελάστε που η ομάδα δεν έχει σέντερ φορ. Γελάστε με τα διλήμματα του Τιμούρ, που σκέφτεται Μάνταλο και 4-2-3-1 ή Λαμπρόπουλο με 4-3-3. Γελάστε δηλαδή που η ομάδα δεν έχει αντικατάσταση στον Μάνταλο ή που ο Αλμέιδα πρόλαβε κι έγινε αναντικατάστατος.

Δηλαδή το μπουρδέλο πότε χαρακτηρίζεται ακριβώς έτσι; Να πάω παλιότερα; Τότε που η ομάδα ήταν γεμάτη με παικταράδες. Σε ένοιαζε αν θα έλειπε ο Αρδίζογλου ή ο Νικολούδης; Φυσικά και σε ένοιαζε, αλλά μπορούσε τότε ο προπονητής να χρησιμοποιήσει άλλα όπλα και να πάρει το παιχνίδι. Είχε παίκτες η ομάδα, είτε ρολίστες είτε βοηθούς στην γενική οργάνωση είτε της άμυνας είτε της επίθεσης. Ουδέποτε είχα συλλογιστεί τι θα κάνει μέσα στο γήπεδο η ΑΕΚ, αν έλειπε κάποιος. Και μιλάμε για παίκτες που αμείβονταν μηδαμινά σε σχέση με τους σημερινούς.

Και δεν θα συνεχίσω το καφενείο. Απλά θα πω το εξής πάναπλο : Μετά από δυό ήττες του κόκκινου μπουρδέλου, με εμφανή την κούραση και την ασυνεννοησία στο λιμάνι, αυτή η ΑΕΚ, αν δεν είχε την ασπίδα του Μελισσανίδη, τι θα μπορούσε να κάνει; Να απαντήσω : Να πάει να κάνει μια αξιοπρεπή ήττα μίνιμουμ ή να πάει να παλέψει για μια ισοπαλία μάξιμουμ. Έλα όμως που με ανάποδες συνθήκες, τα ίδια πάει να κάνει, ΚΑΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΑΕΚ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΑΣΚΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΕΙ Ο ΜΑΝΤΑΛΟΣ.

Που κανονικά δεν πρέπει να παίξει. Αυτά για τα πάθη, εγώ τα ακούω βερεσέ. Μπράβο στο παιδί που το παλεύει, αλλά εδώ μιλάμε για πρωτάθλημα κι όχι για τελικό κυπέλλου. Εκτός λοιπόν από τον λογικό φόβο του παίκτη, είναι κι άκρως επικίνδυνο να χρησιμοποιηθεί. Όπως ήταν επικίνδυνο να χρησιμοποιηθεί ο Αλμέιδα στην Βέροια, όπως πιθανώς να είχατε διαβάσει αυτά που είχα γράψει. Τότε ίσως να τα λέγατε υπερβολές , αλλά σήμερα μάλλον έχετε κατανοήσει οτι δεν γράφω τίποτα αν δεν έχω πληροφορίες, που απλά δεν τις ανακοινώνω.

Εν πάσει περιπτώσει, να μην το τραβάμε κι άλλο. Τεσσάρα σαν πέρσι με τον μαλάκα, δεν θα έχουμε. Θα έχουμε δυό μπουρδέλα που παίζουν, με δείκτη ετοιμότητας κοντά στο 40%. Αν φτάσουν κιόλας στο 60%. Το εκατό είναι μύθος. Ο γάβρος θα μπει με την ορμή του γηπέδου και η ΑΕΚ θα μπει για την διαχείρηση. Αν η ΑΕΚ προηγηθεί, μπορεί κάτι να κάνει. Αν ο γάβρος προηγηθεί, πάμε για σκληρή δουλειά, και δηλώσεις για μεταγραφές και για το γήπεδο από Δευτέρας.

Ξαναλέω όμως οτι το αποτέλεσμα δεν με πολυενδιαφέρει. Το πολύ να είμαστε -2 από τον γάβρο και -3 από την αλογοτροφή. Πιο πολύ ενδιαφέρει η συνέχεια, που με νίκη στην Λάρισα ρεφάρουμε την εκτός έδρας νίκη του γάβρου στον Ηρακλή. Όπως και η συνέχεια του πρωταθλήματος με τα άλλα ντέρμπυ ή τις άλλες μικρομεσαίες ομάδες, που όπως είδατε, ήδη προκάλεσαν γκέλες σε όλους. Διότι όλοι απλά, είναι μπουρδέλα, που παριστάνουν δήθεν τις ποδοσφαιρικές ομάδες. Μια συνέχεια επίσης, που θα φέρει κι άλλες αλλαγές, που όμως δεν χρειάζεται να τις αναφέρω αφού τις ξέρουν καλά οι δήθεν γνώστες του παρασκηνίου, οπότε θα τις πουν εκείνοι. Καλή θέαση λοιπόν με μια ευχή μόνο : Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΠΟΤΕ. Η ΑΕΚ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΤΡΙΤΗ ΕΘΝΙΚΗ. ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ. Για μένα η ΑΕΚ, μπαίνει μέσα μόνο με την φανέλα της, και κάνει διπλό ή γκρινιάζει που έφερε ισοπαλία. Τίποτε άλλο.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

16 Responses to ΕΝ ΟΨΕΙ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

  1. Ο/Η mporat λέει:

    Ελπίζω κι εγώ να μην μπει ο Μάνταλος γιατί οι “τυχαίες” αγκωνιές στο πρόσωπο από τους άμεμπτους γαύρους είναι στο πρόγραμμα και τότε θα είναι χειρότερα τα πράγματα. Παίχτες υπάρχουν, ο Λάζαρος για 10άρι είναι μια χαρά (πιο γρήγορος και ξέρει αυτά τα ματς), οπότε καμιά βιασύνη. Απλά για να χτυπήσουμε το τραγικό κέντρο άμυνας τους πρέπει να παίξει ο Αραβίδης, τι να κάνουμε, δεν πιέζει κανείς άλλος.
    Όπως και να’χει, πάμε να τους το κλείσουμε από τώρα.

  2. Ο/Η Koreas λέει:

    Μπράβο ρε στηβεν. ……….είσαι αεκτζης ψυχωμένος τελικά…….μου έχουν λείψει απίστευτα οι νίκες της αεκαρας μέσα στο Καραϊσκάκη κι εμείς στη θύρα 13 στο παλιό Καραϊσκάκη να τραγουδάμε σαν τρελοί…….φόρτσα αεκαρα εοε. ……φόρτσα αεκαρα εοε. …….

  3. Ο/Η conpater λέει:

    Αφου λοιπον την πατησε ΚΑΙ απο τους Κυπριους, θα την γυρισει στο αλλιως την δουλεια οπως συνηθιζεται απο ολους βεβαια. Φωνες,κραυγες,αλαλαγμους να κανουμε μια νεα αρχη,να νικησουμε την ΑΕΚ, χασαμε ευκαιριες,παιξαμε καλα,αλλα η πουτανα η κοινωνια φταει που εγινα πορνη και με γαμησανε κατι Εβραιοι, καποιοι τυχασπαρτοι Πορτογαλοι , χωρια που μας επιασαν μαλακες και οι ” κουμπαροι”. . . Καπως πρεπει να μαζεψουν τον κοσμο στο tefal. Οσο για μας, τα ειπες ολα. Ανοιχτο το παιχνιδι σε ολα τα αποτελεσματα,μονο και μονο γιατι ο τυφλος με τον αοματο… Αμα κατσει το γκολ παει καλα… Βαζεις το yellow bus μπροστα απο το τερμα μας και φευγεις σφεντονα σε καμια αντεπιθεση. Αν ομως φας πρωτος γκολ, χιρετμ τον πλατν οπως λεει και μια φυλη εξω απο την Παραβολα…..

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς mporat : Όποιος βιάζεται σκοντάφτει…. Νάσαι καλά

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Κατά τύχη έγινα Αεκτζής. Δεν ταιριάζει στην ψυχοσύνθεση μου τέτοια ηττοπάθεια. Αλλά περάσανε τα χρόνια, κι ειπα να μην αλλάξω. Τι δουλειά έχω εγώ στον Κόκαλη ή στον κάθε μαλάκα που είναι δημόσιος υπάλληλος; Η ΑΕΚ για μένα πλέον είναι ιδεολογική τοποθέτηση, δεν είναι μπάλα που βλέπω. Φυσικά μου την χαλάει ο Μελισσανίδης, αλλά δεν βαριέσαι. Πιο αθώος είναι σε σχέση με τους άλλους βάσει φορολογικής δήλωσης

  6. Ο/Η J.PATIKAS λέει:

    ΟΣΦΠ εκτός
    ΑΕΛ εκτός
    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ εντός
    ΠΑΟΚ εκτός

    Εάν μαζέψουμε 7 βαθμούς καλά θα ‘ναι.
    Μη μαζέψουμε 4 μόνο και χαιρετήσουμε νωρίς νωρίς.
    Μάνταλος Αλμέιδα Τσιγκρινσκι Σιμόες είναι το 60% της ομάδας και όλοι οι άλλοι μαζί το 40%.
    Το Γενάρη οπωσδήποτε σεντερ φορ και κεντρικό χαφ. Πολλά ζητάω ε;
    Τι πιθανότητες δίνετε να διαλυθεί ο γαυρος σε περίπτωση ήττας την Κυριακή; Αυτές είναι ευκαιρίες που δεν τις αφήνεις. Ετσι δεν έκανε χρόνια ο Κόκκαλης και μας διέλυε μετά απο τα μεταξυ μας παιχνίδια;

  7. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Patikas
    ΟΣΦΠ εκτός
    ΑΕΛ εκτός
    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ εντός
    ΠΑΟΚ εκτός

    Αν θες να παρεις κουπα (whatever the way) θες 9 ποντακια. Gay σε τετοιο χαλι δεν εχεις ξαναβρει. Λεω εχεις (μεχρι τωρα) γιατι απο εδω και περα ΕΤΣΙ θα το βρισκεις για να μη σου χειροτερα.
    Οχι οτι εμεις ειμαστε καλυτεροι αλλα πιασαμε τους αντιπαλους. ΑΕΛ ΝΙΟΝΙΟ πρεπει να τους καθαρισεις, ΜΠΑΟΚ ειναι μεν τουμπα αλλα επισης τιποτε τρομερο 3 παικτες εχει ολους και ολους. Μιλαμε παντα για την ομαδα που το 2016 παιζει CF ο Κλαους Αθανασιαδης …. δηλαδη ο Καπανταης..

    ΑΝ ειμουν Μελ (και μπορουσα) θα τους επαιρνα οπως περσυ στο τελικο. Οχι απλα διαλυση αλλα ελλειψη σε κορνεδες θα πεσει

  8. Ο/Η netrino λέει:

    @J.PATIKAS
    Συγνώμη φιλε μου αλλά δεν έχει στο 60% τον Γιόχανσον και έχεις το Αλμέιδα?Από που κ ως που?

  9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    (απορων )
    Προς Snitch,
    Δεν νομίζω ότι οι συνθήκες είναι οι ίδιες όπως πέρυσι για να πράξει ανάλογα ο Μελ. Άσε που και ο γαυρος αγωνιστικα και κυριως ψυχολογικα δεν έχει καμία σχέση.

  10. Ο/Η J. Patikas λέει:

    Αλμειδα δεν εχεις αλλον. Και στη θεση του και στο επιπεδο του. Ενω στη θεση του Γιοχανσον μπορει να παιξει κι αλλος χωρις μεγαλη διαφορα ή τελος παντων να κρυψεις την απουσια του Γιοχανσον. Για παραδειγμα με Λαζαρο ή Μανταλο.

  11. Ο/Η J. Patikas λέει:

    Προς The Snitch:
    Εννοειται αυτο που λες για Μελ, αλλα κατι πρεπει να κανουν κι ο coach με τους παικτες.
    ΥΓ. Κανονιστε κανα ουζο!

  12. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ (απορων )

    Χειροτερα ειναι τα πραγματα για τους εξης λογους.
    1) Περσυ στο πρωταθλημα ειχαν το τουπεδακι του παρτα ολα. Ειχαν κανει κουτσα στραβα το αηττητο και νομιζαν οτι θα βρουν την ιδια ΑΕΚ που βρηκαν προπερσυ (και στο πρωτο γυρο) σε αφελεια. Και αγωνιστικα (Δελλας-Poyet) και διαιτητικα που δεν θυμαμαι ποσα χρονια (ισως δεκαετιες) ειχαν να αποβληθουν 2 παικτες του Gay σε ενα ματς
    2) Στο κυπελλο ειχαν το αναλογο τουπεδακι- και καλα σας εκατσε μια φορα που παιζαμε με 9 και πεναλτυ και νικησατε τωρα θα σας παρουμε με τις φανελλες.
    3) Φετος ειναι ΗΔΗ με τη πλατη στο τοιχο. Ο προπονητης ειναι γεια σας- αν δεν τον διωξουμε εμεις θα το κανει η επομενη γκελα που ειναι θεμα χρονου- οι παικτες εκτος απο πολυ χαμηλου επιπεδου, εχουν αρχισει και ακουνε γιουχες στο ταψι. Ξερουν οτι αμα θελουν να συνεχισουν να απολαμβανουν τετοια συμβολαια πρεπει ΚΑΠΩΣ-ΚΑΤΙ να κανουν. Που θα βρει ο Μεσι της συμφορας ο Φορτουνακος αλλου τετοιο συμβολαιο, που θα βρει ΚΑΝ συμβολαιο σοβαρο κατι Ντε λα Μπεγια και κατι Σεμπα? ΟΥΤΕ τα μισα δεν θα ξαναδουν.
    4) Αμα χασουν ποντους (2-3) ο κορνες ειναι κοντα. Βλεπεις tha higher you are the harder you fall. Αλλο να κανει μια ηττα η ΑΕΚ στο ταψι, η αναλογα ο ΜΠΑΟΚ και αλλο αυτοι που εχουν ΜΑΘΕΙ οτι δεν χανουν no matter what.

    @ Patikas

    Δημητρη το βλεπουν εδω και ο Stevie και ο Γιωργος, εγω μεσα ειμαι αρκει να μου το πειτε 2 μερες πριν. Θα ειμαι εκτος απο τις 15 για λιγες μερες μονο

  13. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς όλους : Να το κάνουμε το ουζάκι, αλλά από την άλλη εβδομάδα. Την Τρίτη πάω στην Βαρκελόνη μέχρι το Σάββατο.

  14. Ο/Η Γιώργος Κιντής λέει:

    Καλά τα λες ρε συ Στήβεν. Αναρωτιέμαι όμως, τι από αυτά είναι έκπληξη; Να σου θυμίσω τι προέβλεπες, με την υπογραφή σου, πριν τρία χρόνια: «ένα ποδόσφαιρο με άδεια γήπεδα, ένα τηλεοπτικό θέαμα που δεν το βλέπουν ούτε στις φυλακές, βαθμολογία UEFA που υποχρεώνει τον πρωταθλητή να βλέπει το Champions League με τα κιάλια, ομάδες-καρπαζοεισπράκτορες στην Ευρώπη και ΠΑΕ φαλιρημένες, αφού το κρατικό χρήμα βαίνει μειούμενο και το ιδιωτικό (γι αυτό το πρωτάθλημα) παραμένει ανέκδοτο».

    Μπορείς να περιμένεις τίποτε καλύτερο απ’ αυτό το ποδόσφαιρο; Όσο για τα αίτια, πάλι με την υπογραφή σου: «ο ρεβανσισμός, ο έλεγχος της ΕΠΟ και των διαιτητών, το κρατικό χρήμα, οι δημοσιογράφοι-γιουσουφάκια κι οι οργανωμένοι-ορντινάντσες».

    Καλά να περάσεις στη Βαρκελώνη.

  15. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Γιώργος Κιντής : Μα δεν έχω αλλάξει κάτι. Να μην συμμετέχω όμως στον χαβαλέ; Με τι να ασχολούμαι; Με την ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη;

  16. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ συμμετεχωντες

    Ο Stevie απο οτι ειπε λειπει αυτη την εβδομαδα. Εγω απο 14 μεχρι και 18 -σιγουρα- ισως 1-2 μερες παραπανω , αναλογα θα ειμαι στο νησι.
    Οποτε νομιζω απο Δευτερα 10 εως και Πεμπτη 13 μπορουμε απαντες. 4 μερες ειναι διαλεξτε ποτε βολευει εγω ειμαι οκ. Απλα μετα το γραφειο ως ωρα (μετα τις 6-7 δηλαδη) για να ειμαστε ολοι οκ