Α Ε Κ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ντερμπάκι σήμερα. Με μπόλικη υγρασία, μπόλικες απουσίες και καινούργιο προπονητή. Απέναντι σε έναν αντίπαλο πολύ καλό, τόσο σε επίπεδο ομάδας, όσο και σε επίπεδο φανέλας. Όπως και να το κάνουμε, ο Πανιώνιος, και φυτώριο έχει, και κάθε χρόνο πουλάει τους καλύτερους του, κι όμως κατορθώνει να κοιτάει στα μάτια τους πάντες. Αν πούμε οτι είναι μικρομεσαίος, σαφέστατα έχει ασήκωτη φανέλα. Κι έξτρα κίνητρο σήμερα, που αποφάσισα να μην πάω στο γήπεδο, λόγω κοινωνικών υποχρεώσεων. Οι διοργανωτές του πρωταθλήματος θα έπρεπε να τα σκέφτονται αυτά όταν βάζουν αγώνες Σάββατο βράδυ. Ο κόσμος θέλει να βγει έξω, όχι να τραβολογιέται στα γήπεδα.

Λίγο κόσμο είδα από την οθόνη, αλλά δεν παίρνω και όρκο. Γι’ αυτό που ορκίζομαι, είναι οτι είδα ένα πολύ κακό πρώτο μέρος. Μια κακοποίηση της μπάλας. Ένα ανούσιο παιχνίδι κέντρου, το οποίο μερικές φορές ήταν και σκληρό, που δεν σου πρόσφερε τίποτα. Η ΑΕΚ ήθελε να παίξει κάπως επιθετικά αλλά δεν μπορούσε, κι ο Πανιώνιος ήθελε να παίξει με κάποια αντεπίθεση, την οποίαν όμως ήταν αδύνατον να κάνει, αφού το μυαλό του ήταν πιο πολύ στην αμυντική του οργάνωση.

Οπότε είχαμε μια αλληλοεξουδετέρωση των δυό ομάδων και  μια λογική κατάληξη στην άνοστη σούπα. Μια σούπα, που μας έφερε όμως δυό καλούτσικες ευκαιρίες, αλλά στην κατάλληλη θέση βρέθηκαν όχι οι κατάλληλοι παίκτες. Λογικό αφού τα ατού μας ήταν μπλοκαρισμένα, ενώ είχαμε και τον φόβο μην φάμε και κανά γκολ, οπότε κρατούσαμε παίκτες πίσω.

Ο προπονητής, που μόλις προχθές γνώρισε την ομάδα, την κατέβασε λογικά και στηριγμένος στο σύστημα του προηγούμενου αγώνα. Είναι αδύνατον να του ζητήσεις ευθύνες ή να θέλεις ακαριαίες αλλαγές. Λογικά θα έμπαινε σαν τον Γιάννη που φοβάται το θεριό, ένα θεριό που λογικά φοβότανε τον Γιάννη. Εμείς φυσικά φοβηθήκαμε μην ξεχάσουμε κι ό,τι ξέρουμε από μπάλα, αφού αυτά τα παιχνίδια είναι πιο πολύ στα χέρια των παικτών να τα κερδίσουν. Όταν λοιπόν λες οτι ο μόνος διασωθείς ήταν ο Ντίντακ, καταλαβαίνεις τι έχεις δει. Ειδικά όταν έχεις σε πολύ ρηχά νερά τα εξτρέμ αλλά και τον Μπακασέτα, μαζί με τον σέντερ φορ.

Και δεν μπορώ να πω οτι είχα κάποια ελπίδα για το δεύτερο μέρος. Με καινούργιο προπονητή και με τόσα ατομικά λάθη των παικτών, ειλικρινά έβλεπα το δεύτερο μέρος σαν συνέχιση της ταλαιπωρίας. Και μάλλον δεν διαψεύστηκα. Η ΑΕΚ ήταν της πλάκας, αφού πιο πολύ σε τουρλουμπούκι παρέπεμψε η ανάπτυξη της. Βοήθεια δεν υπήρχε από τα πλάγια, δεν έφτειαχνε φάσεις – με εξαίρεση μια κεφαλιά του Αραβίδη κι ένα σουτ του Μάνταλου – κι ο άξονας ήταν τρομακτικά εγκλωβισμένος.

Αποτέλεσμα ήταν μια τρύπα στο νερό κι ένα κακό παιχνίδι, με ένα εξ ίσου κάκιστο αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα δίκαιο χίλια τα εκατό, αφού κι ο Πανιώνιος ήταν κι αυτός δασκαλεμένος να μην φάει το γκολ. Κι εάν αποτέλεσμα, στο οποίο είχε συμμετοχή κι ο προπονητής μας όταν θέλησε να βάλει την πινελιά του. Τότε που γύρισε την τακτική σε 4-4-2, βάζοντας και τον Πέκχαρτ μέσα. Τότε, τελείωσαν όλα. Και διότι ο άνθρωπος είναι απλά ακατάλληλος, αλλά κι όταν η ομάδα κλήθηκε να παίξει κάτι αδούλευτο. Αυτό φάνηκε που κανείς δεν άρχισε τις γιόμες στην αντίπαλη περιοχή.

Φυσικά οι γιόμες δεν είναι σύστημα, αλλά όταν δυό τρίμετρους μέσα, κάτι μπορεί και να ελπίζεις περισσότερο από την φλυαρία του Μπακασέτα, του Μάνταλου και των λοιπών ποιοτικών παικτών που υποτίθεται οτι διαθέτουμε. Που μπορεί και να διαθέτουμε, αλλά είναι για μουσική δωματίου. Δεν είναι για αγώνα σώμα με σώμα. Δεν είναι τυχαίο που δυό στρουμφάκια – ο Κάμπος και ο Σιόπης – κατάπιανε τα δικά μας στρουμφάκια.

Αν φύγω λοιπόν από το δυσάρεστο θέαμα, θα καταλήξω σε κάτι ακόμα χειρότερο : Αυτό που έλεγα από το παιχνίδι στη Λάρισα : Οτι δεν υπάρχει μέταλλο. Κι αυτό, αγαπητοί, κακά τα ψέμματα, δεν διδάσκεται. Κάτι κότες έχουμε μπροστά, που πιο πολύ τους φτειάχνει η ιδέα οτι παίζουν στην ΑΕΚ, παρά οτι προσπαθούν να δώσουν αίγλη στην φανέλα. Γι’ αυτό κι ο ένας κρύβεται πίσω από τον άλλον, τα δε εξτρέμ ξεχνάνε οτι παίζουν ποάνω στην γραμμή, και συγκλίνουν προς τα μέσα. Είναι διότι δήθεν έχουν έμπνευση, ενώ η πραγματικότητα είναι οτι δεν έχουν εμπιστοσύνη στα πόδια τους.

Μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση; Όλα μπορούν να γίνουν βέβαια, ειδικά άμα ξεχάσω εκείνο το γελοίο τρέξιμο που έκανε ο προπονητής, που τον έπιασε η βιασύνη πέντε λεπτά πριν την λήξη. Άμα αποφασίσει να βάλει κάποιο πλάνο, και φύγει από τις δηλώσεις του οτι θέλει περισσότερη ελευθερία μπροστά. Άμα καταλάβει οτι ο Μπακασέτας δεν παίζει κάπου, γενικώς και αορίστως, κι όταν εισηγηθεί οτι θέλουμε εξτρέμ και δυό χαφάρες που να κοντρολάρουν τον ρυθμό, αλλά και να τον αλλάζουν κατά την περίσταση. Με τις υγείες μας και συγχαρητήρια που δεν χάσαμε.

Υγ. Ο Γαλανόπουλός ήταν κρίμα που αδικήθηκε από τον Κετσπάγια.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

33 Responses to Α Ε Κ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

  1. Ο/Η ΒΠ λέει:

    5 ΦΟΡΕΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΕΡΣΥ. ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ. ΠΛΑΝΟ ΜΗΔΕΝ. ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΜΗΔΕΝ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΔΟΥΛΕΥΤΑ. ΤΣΙΡΚΟ ΜΕΝΤΡΑΝΟ. ΠΟΓΕΤ ΘΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΤΕ. ΚΕΤΣΕ ΒΓΕΣ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΟΥΝΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΟΥ.

  2. Ο/Η netrino λέει:

    Ποδοσφαιριστής Μπακασέτας δεν υπάρχει, με ένα απλα καλό σουτ δεν μπορεις να κανεις μεγάλη καριέρα.Καθόλου τυχαίο που ο Αστερας Τριπολης κ Αρης παλαιότερα τον είχαν αφήσει ελεύθερο.
    Εξτρέμ,δυο χαφ συμφωνώ αλλά χρειαζόμαστε κ φορ.Ποιος Αλμέιδα μην τρελαθούμε,μηδέν αλτικότητα μηδεν έκρηξη,ας παει να κάνει παρέα στον Μπερμπατοφ κάπου στα αζήτητα με παρεακι το Λέσκοτ την άλλη μεταγραφικη βόμβα του καλοκαιριού που έσκασε στα χέρια μας.
    Το μόνο θετικό που ειδα ήταν το δίδυμο Ουκρανου- Κόλο που φαίνεται πως ταιριάζουν.Για πουθενά δεν ειμαστε

  3. Ο/Η ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ....... λέει:

    Πιστεύεις ακόμα ότι πάμε γιά πρωτάθλημα; Εγώ το πίστευα αλλά ύστερα από τό σημερινό μάλλον πρέπει νά τό ξεχάσουμε.Βαλε καί τήν πουτσα που θα φάς την άλλη εβδομάδα και έδεσε το γλυκό.Δεν βλέπετε αυτό τό πράγμα ρε φίλε καί κρίμα γιατί τραβολογαμε και τα παιδιά μας στο γήπεδο.Και στο λέω εγώ πού δέν υπήρχε περίπτωση να το πω ποτέ.Αν βλέπεις φώς πες το και σε μας.ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ. Ηρθε ή ώρα να ακούσει και ΑΥΤΌΣ τα μπινελικια του.Αρχισαν σήμερα με τον βάτραχο ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

  4. Ο/Η Paparas λέει:

    Ενα ”στρουμφακι” υπαρχει κι αυτο ειναι υπευθυνο για την κατασταση.Δεν φταινε ο Πλατελας ,προπονητες νυν,πρωην,μελλοντες Αγγελικουλα κλπ.Δυστυχως δεν πρεπει να ασχολουμαστε για φετος με τ αγωνιστικα!

  5. Ο/Η Dimgalang λέει:

    Τέλος και φέτος το όνειρο. Η εικόνα του οργανισμού φαίνεται και μέσα στο γήπεδο. Σήμερα δεν αξιζαμε τη νίκη αλλά ρε γαμωτο ήμασταν και λίγο ατυχοι στις κεφαλιες. Ελπίζω μόνο στον Μαιστοροβιτς να οργανώσει την ομάδα σοβαρά και να επιβάλλει πειθαρχία (Πατιτο και Λαζαρος δεν έπαιξαν από ηλιθιες τιμωριες)

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς MONO AEK ΡΕ…: Φίλε μου σε καταλαβαίνω, διότι τα ίδια ένοιωσα κι εγώ. Όμως δεν σταματάω ποτέ και πουθενά. ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΙ ΑΕΚ. ΔΙΟΤΙ, ναι, ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ. ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ. ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΕΔΩ Ο ΧΩΡΟΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΙΠΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΖΩΣΕΙ ΤΟΝ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ. ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΟΛΟΙ. Ε, ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ; ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΚΙ Ο ΠΑΡΑΔΟΠΙΣΤΟΣ.

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Paparas: Εγώ συνιστώ ψυχραιμία ακόμα. ΘΑ ΠΑΡΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΠΟΤΕ.

  8. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Dimgalang : Δεν υπάρχει καμία ατυχία. Αυτά είναι για τους Αεκτζήδες παλιάς κοπής. Εμείς είμαστε νέας ( κι ας μην το μαρτυράει η ηλικία μου ). Υπάρχει ανικανότητα, ΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ.

  9. Ο/Η Paparas λέει:

    Ψυχραιμοτατος αλλα απαισιοδοξος γιατι δεν θεωρω τον “περιγυρο” υπευθυνο.Δεν μπορουμε να ψαχνουμε συνεχεια εξιλαστηρια θυματα.Πρεπει στην ΑΕΚ να επενδυσεις
    κι αυτος…δεν το κανε ποτε!Οποτε δεν φταιει η Αγγελικουλα…και λοιπα αμφιβια

  10. Ο/Η bandog λέει:

    τερμα αλλη μια χρονια απο νωρις.
    οχι οτι χαθηκαν ολα αλλα απλα οταν απο νωρις ξεκινας το κυνηγητο , δυσκολα να φτασεις στον αρχικο σου στοχο στην πορεια.

    αληθεια , μιας και το εφερε η κουβεντα , ποιος ηταν ο στοχος για φετος?
    να παιξουμε καλη μπαλα?
    να βγαλουμε νεα , δικα αμς παιδια και ομαδα με μεταλλο?
    να παρουμε πρωταθλημα?

    ας μας απαντησει ενας στρατηγος της διοικησης…

    καποτε , με ιδιες αναλογιες σχετικα εμ τοςυ αντιπαλους αλλα προφανως ποιοτικοτερο ροστερ , χασαμε πρωταθλημα απο τον ιωνικο.
    τωρα σε 5 αγωνιστικες μετρησαμε ηδη 2 ιωνικους.
    αυτα για τους αισιοδοξους…

    παντως εχει πλακα να παρακολουθεις την αεκ.
    πχ ατακα του σπηκερ ” πηδαει ο πλατελας για κεφαλια” !!!

    ΥΓ: θα επαναλαβω το ερωτημα που εβαλα και σε αλλο θεμα.
    υπαρχει στην ιστορια σοβαρη ομαδα που να ειχε μαυρο προπονητη?
    εκανε κατι αξιολογο?

    σε ολη την αφρικη να ψαξεις, δε θα βρεις μαυρο προπονητη σε στοιχειωδως σοβαρη ομαδα.
    ε, θα τον βρεις στο τζατζικισταν και την αεκ !

  11. Ο/Η Ντουμίτρου Ντουμιτρίου λέει:

    Συγχαρητήρια στους παίκτες του έδωσε ο Ζοζέ Μοράις μετά το 0-0 με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ, ενώ τόνισε ότι δεν προβληματίστηκε ιδιαίτερα από την εμφάνιση της ΑΕΚ.

    Για το τι του άρεσε και τι όχι από την ΑΕΚ: “Δεν με προβλημάτισε τίποτα. Η ομάδα προσπάθησε να δημιουργήσει κάποιους συνδυασμούς και να δημιουργήσει ευκαιρίες για να βάλει το γκολ. Μου αρέσει γιατί οι παίκτες έχουν ποιότητα…”…

    α) ΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ??
    β) (και σπουδαιοτερο) ΜΠΛΕΞΑΜΕ…

  12. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς DD : Από την ώρα που είσαι ΑΕΚ, είσαι μπλεγμένος αδερφέ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ.

  13. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Bandog : Ψιλορατσιστικό το κόβω αυτό, αλλά δεν πειράζει. Εξ άλλου ο προπονητής στην ΑΕΚ σήμερα, διακοσμητικός είναι.

  14. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Paparas : Όλοι είμαστε ψυχραιμότατοι, μέχρις αηδίας. Ουδέποτε κατηγόρησε κάποιος κάποιον άλλον, παρά μόνο για τις ενέργειες του. ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.

  15. Ο/Η J.Patikas λέει:

    Η ομαδα χρειαζεται χαφ και επιθετικο. Αν λαβουμε υποψη μας τη μονη σταθερη σε αυτη τθν ΑΕΚ που ειναι “δε βαζω ευρω παραπανω απο τα εσοδα”, θα παμε στο περσινο “θελω επιθετικο”, “σου εφερα τον Πετχαρτ”. Ετσι δε θεραπευεται η αρρωστεια και θα φταιει ο βοηθος. Εδω ειμαστε και να το θυμθθειτε, αυτος τη χρονια δε τη βγαζει. Ειδικα αν κρινω απο τις αλλαγες που εκανε και που δεν εκανε. Χρειαζεται να εισαι πολυ καιρο στθ ομαδα για να καταλαβεις οτι ο Μπακασετας επρεπε να βγει; Πρεπει να εισαι ο Γκουαρντιολα για να δεις οτι ο μονος που κινουταν επιθετικα ηταν ο Αραβιδης ωστε να μην τον βγαλεις; Το προβλημα της ΑΕΚ δεν ειναι ουτε ο προπονητης των 300.000 μαζι με το επιτελειο του, τον οποιο προπονητη τον εχουμε αλλαξει πεντε φορες σε ενα χρονο, ουτε ο φορ που χρειαζομαστε και που χρειαζομασταν και περισυ και που ηρθε αλλα παλι χρειαζομαστε φορ. Ουτε ο Μπαγιεβιτς ουτε ο εκαστοτε τεχνικος διευθυντης που τον εχουμε αλλαξει τρεις φορες σε τεσσερα χρονια. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ.
    ΥΓ. Ειχα γραψει πριν το ματς με οσφπ “μη παρουμε 4 βαθμους στα επομενα 4 ματς και χαιρετησουμε νωρις”. Ε, 4 θα παρουμε, ασε που στην Τουμπα το πιθανοτερο ειναι τριαρα ή και τεσσαρα.

  16. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς όλους : Θυμηθείτε τι έγραψα για κάποιο κονκλάβιο σε κάποιο σχόλιο, που ένας φίλος μάλιστα έβαλε και σχετικό link. Πάντως σήμερα, ο Μπαγιεβιτς κατέβηκε με τον προπονητή για να ανυψώσει τις κεφαλές των παικτών ( δεν το είδα φυσικά, το ρεπορτάζ διάβασα ). Άρα, πόσο σωστή είναι η πληροφορία για το κονκλάβιο; Ξαναλέω, Λυμπερόπουλος. Όσα ξέρουν οι δήθεν, άλλο τόσο έχω καλή πληροφόρηση.

  17. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς J. Patikas : Δημήτρη πίκρα μεγάλη. Κύρια διότι οι παίκτες μοιάζουν να έχουν ξεχάσει να κάνουν το σωστό. Μιά καλή σέντρα, μια καλή πάσα, ένα λογικό διώξιμο. Η ομάδα δεν έχει ηγέτη κατ’ αρχάς, πάιζει χωρίς εξτρέμ, και είναι αδούλευτη. Είναι στην τρίτη εθνική και λόγω φανέλας πάιζει άλλη κατηγορία. Αν ο βοηθός ξέρει στοιχειώδη πράματα, την φτειάχνει την δουλειά πολύ γρήγορα. Οι αλλαγές του πράγματι ήταν πολύ περίεργες, αλλά τις βάζω στην άγνοια ακόμα. Αν ξαναδώ τον Πέκχαρτ φυσικά, θα μιλήσω για άσχετο.

  18. Ο/Η J.Patikas λέει:

    Σημειωστε και κατι ακομα. Πρωτη φορα σημερα ακουσα ολους τους γυρω μου στο γηπεδο να κραζουν Μελισσανιδη. Ωραιο το κολπο με τους προπονητες αλλα καποια στιγμη τελειωνει.

  19. Ο/Η J.Patikas λέει:

    Steven η αδουλευτη ομαδα ειναι το ενα προβλημα που οφειλεται στον κετσπαγια και το βλεπουν και τα μικρα παιδια. Το ροστερ ειναι το αλλο που ειναι κατωτερο των προσδοκιων και του ονοματος της ΑΕΚ. Ε πως να το κανουμε και τον Κλοπ να φερεις ο Πλατελλας, Πλατελλας θα μεινει. Ο Αραβιδης, ο Λαμπροπουλος, ο Ντιντακ, ο Πετχαρτ δε θα βελτιωθουν και πολυ. Παντως και τα δυο, δηλαδη και τον Κετσπαγια που εχει την ομαδα αδουλευτη και το ροστερ ειναι ευθυνες Μελισσανιδη.

  20. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς J.Patikas : Δημήτρη μου, ευθύνη του Μελισσανίδη είναι οτι έχει εμπιστευτεί τον Μπάγιεβιτς. Από εκεί κι έπειτα, η ευθύνη είναι του εκτελεστικού. Δεν θέλω να μπερδευόμαστε. Σίγουρα στην εταιρεία ό,τι και να γίνει την ευθύνη την έχουμε εμείς, αλλά όπως και να το κάνεις – ασχέτως μπλεξίματος – κάπου έχεις εκχωρήσει τις αρμοδιότητες.
    Ας πούμε στον στρατό, όταν είχαμε αυτοκτονία φαντάρου, είχαμε και παραίτηση του διοικητή. Ε, αυτό δεν ήταν σωστό. Όπως δεν είναι σωστό, όταν κάνει τρακάρισμα κάποιος οδηγός από τα φορτηγά μου, να φταίω εγώ. Μην πάμε και στο άλλο άκρο. Έχασε το πεναλτυ ο τάδε, κι άρα φταίει ο προπονητής, τον οποίον τον είχε φέρει ο ιδιοκτήτης.
    Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ. Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟΝ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ. Είναι κάτι σαν επικαρπία και ψιλή κυριότητα. Επίσης η ευθύνη του Μελισσανίδη είναι οτι δεν θέλει να γίνει μοντέρνος. Διότι λεφτά δίνει. Αυτά για τα έσοδα μέιον έξοδα, είναι για τα μικρά παιδιά.

  21. Ο/Η J.Patikas λέει:

    Το καλοκαιρι αν θυμαμαι καλα, μετα το καζο του Μπαγιεβιτς με Μοντανιε, το πηρε πανω του ο Μελισσανιδης και εφερε Κετσπαγια. Δικη του η ευθυνη 100%. Τωρα, αν ειναι σωστες οι πληροφοριες, παρακαμτει τονΜπαγιεβιτς και φερνει Μοραις, για τον οποιο σιγα σιγα μαθαινουμε απο συντευξεις παικτων του στην Τουρκια και απο δηλωσεις του ιδιου, οτι ειναι της αμυνας και στην επιθεση αφηνει ελευθεριες στους παικτες και το μονο σιγουρο ειναι οτι εχει προπονησει σε σαουδικη αραβια υεμενη και στην τουρκια βγηκε 9ος ενω φετος την ειχε τελευταια. Τα λεω γιατι θα τα δουμε μπροστα μας αυτα σε λιγους μηνες. Μην πουμε παλι οτι μας φταιει ο Μπαγιεβιτς. Εαν τα μπατζετ που παρουσιασε ο Κιντης ειναι αληθινα, με 5 εκ μπατζετ δε νομιζω οτι ξεφευγει πολυ απο το ” εσοδα εξοδα”. Και ειναι και δικαιωμα του απλα εγω λεω οτι με αυτη την τακτικη θα παρει επιθετικο οπως πηρε δυο φορες εως τωρα (πετχαρτ αλμειδα)και του χρονου παλι επιθετικο θα θελουμε. Στη τσεπη του κουμαντο δε θα κανουμε αλλα να ειμαστε ρεαλιστες, με αυτο το μπατζετ δεν μπορει να εχει πολυ καλυτερο ροστερ και με αυτο το ροστερ δεν μπορει το πρωταθλημα. Αποψη μου ειναι οτι αυτα τα χαλια που βλεπουμε ειναι ΑΜΕΣΗ ευθυνη του Μελισσανιδη που μας εφερε Κετσπαγια και που οταν του ζητησε για παραδειγμα επιθετικο ο Πογιετ περισυ, του εδωσε 200.000 να βρει παικτη. Εξαλλου αυτος δεν ηταν ενας απο τους λογους που εφυγε ο Πογιετ; Το μπατζετ μεταγραφων για κατακτηση πρωταθληματος;

  22. Ο/Η conpater λέει:

    Μπορω να καταλαβω, τους δεσμους αυτων των δυο ανδρων.Και πραγματικα,χωρις ιχνος ειρωνιας, ειναι αξιο θαυμασμου τουλαχιστον για τις μερες μας.Ενα δεσιμο,μια ΦΙΛΙΑ, που κραταει πολλα χρονια. Δεν ειναι ευκολο να κανεις κινησεις που ισως δημιουργησεις τριγμους,ποσο μαλλον ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.
    Αναφερεις και πολυ σωστα,οτι δεν θελει να γινει μοντερνος. Αυτη ειναι η πραγματικοτητα,και εχει αναφερθει πολλες φορες εδω μεσα. Κατι, που δεν το κανει μονο στην ΑΕΚ. Εμας ομως μας ενδιαφερει η ΑΕΚ, και το γεγονος οτι λειτουργει με νοοτροπια προηγουμενων δεκαετιων,ειναι τροχοπεδη για την ομαδα. Δεν πιστευω πως δεν μπορει να βρει συνεργατες ικανους και εμπιστους , απλα ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ. Εχει δυο-τρεις διπλα του,κοντα 20 χρονια τωρα και βαλε, αντε να εχει κολλησει και κανα διδυμο απο γλειψιματιες ( το γουσταρει αυτο Στηβεν….) και τελος.Δε πα να γυρισει ο κοσμος αναποδα,αυτος εκει. Δεν λυνεται αυτο το προβλημα, παρα μονο με εναν τροπο. Να δωσει ο κοσμος να καταλαβει ο ΜΕΓΑΛΟΣ, πως ειναι στο χερι του να μεινει στην ιστορια σαν ηγετης οπως ο Μπαρλος. Αμα καυλωσει, θα τον βρει τον τροπο,στο πιτς-φιτιλι που λενε και στα ορεινα της Αρβανιτιας…

  23. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Τίε εννοείς φίλε conpater “να μείνει στην ιστορία σαν τον Μπάρλο”; Του “εύχεσαι” να “μπει μέσα”, να δανειστεί,να βάλει υποθήκη το σπίτι και να πεθάνει καταχρεωμένος”; Αμα το μάθει αυτό κακομοίρη μου,αλίμονό σου.
    Προτιμά να μείνει στα Μαθηματικά, στην Γεωγραφία και στα Αγγλικά. Και το Σεπτέμβρη ξαναδίνει μωρέ…

  24. Ο/Η netrino λέει:

    Ταχύητητα λέιπει από την ομάδα ειδικά στον άξονα με αποτέλεσμα όλες οι επιθέσεις να γίνονται απο τα πλαγια μπακ,Συγνώμη ομως αλλά ποδόσφαιρο με σέντρες δεν παιζουν πια ούτε ομάδες από τη Γ Αγγλίας.Ασε που σέντρα λέγεται όταν βγαίνει απο το ύψος της μεγάλης περιοχής και μέσα, από πιο μακριά ονομάζεται γιόμα.Και απο αυτές έχουμε χορτασει φέτος.

  25. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς netrino : Εμείς είμαστε καμιά εικοσαετία πίσω από την Γ Αγγλίας. Ας είχαμε δυό μπακ και δυό εξτρέμ να σεντράρουν και το γκολ θα ερχόταν.

  26. Ο/Η conpater λέει:

    Φυσικα και δεν λεω αυτο,και καταλαβαινω πως το λες. Μεχρι τωρα ο Μπαρλος κατεχει τα πρωτεια στην ΑΕΚ. Το γιατι το ξερουμε ολοι.Μικροι μεγαλοι. Απο ολους οσους περασαν μονο ο Μελισσανιδης τον πλησιασε,τοτε το`92-93 .Η ξεκινησε τουλαχιστον,μεχρι που του μπηκε η ιδεα,πως αγοραζουμε τζαμπα – πουλαμε πανακριβα,την ΑΕΚ,εχουμε και μια τετρακοσαρου απο το Πρωταθλητριων,και ειμαστε μια χαρα.Για να μην συνεχισω τα…τοτε,φτανουμε στο σημερα,που ξερουμε γιατι επεσε η ομαδα,πως επεσε,και τι ” οικονομικα” παρελαβε. Και φτασαμε στο σημειο,του ερχομαστε και ξαναρχομαστε…. Ενα γηπεδο θελει να φτιαξει,και του`χει γαμησει τα παντα ολα…Μια ομαδα της προκοπης πρεπει να φτιαξει,και καθεται και περιμενει να βαλει γκολ η…ΕΠΟ. Αμα δεν κανει φιλε Χρηστο καποιες κινησεις ΣΟΒΑΡΕΣ τουλαχιστον για την ομαδα,βλεπω να αρχισει ο κοσμος τα μπινελικια και θα ειναι ο ιδιος ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για αυτο. Θα ειναι ο μοναδικος που ολοι τον ειχαν για ΜΕΣΣΙΑ στην ΑΕΚ,και που κατορθωσε να “γκρεμισει” το ονομα του στο οποιο ΠΙΝΑΜΕ νερο ολοι οι Αεκτζηδες….

  27. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Μια χαρά παίξανε τα παιδιά.Αυτά μπορούσανε ,αυτά κάνανε.Τι απαιτήσεις είναι τούτες,δεν καταλαβαίνω…Πάλι καλά που δεν τον ήπιανε,από το νιόνιο.Επιτυχία…με τέτοιο ρόστερ,πάλι καλά.
    ¨Εχουμε και καινούργιο βοηθό.Το ανέκδοτο του μαύρου προπονητή,αντιστοιχεί με το αντίστοιχο του μαύρου quarterback στο αμερικάνικοfootball…Αλλά δεν βαριέσαι…μια ζωή στην ΑΕΚΑΡΑ ,ποτέ δεν πλήξαμε,τώρα θα κωλόσουμε,που οι “δυνατές” παραστάσεις σε επίπεδο Broadway για να μην πω Επίδαυρο,είναι μπροστά μας;Εγγυάται ο εγγυητής,γι΄αυτό.Ξαπλώστε πίσω κι απολαύστε.Οι ομορφιές είναι μπροστά…

  28. Ο/Η gian λέει:

    Όσο δεν ρίχνει λεφτά ο διαχειριστής θα τρώμε Μπαγεβιτς γιατί πολύ απλά όταν παίρνεις μια εταιρία τσάμπα και μετά κάνεις διαχείριση εσόδων έχεις τα κολλητάρια σου να κάνουν ότι θέλουν όταν όμως ΘΑ βάλεις λεφτά απ την τσέπη σου τους αφήνεις ή τους αλλάζεις και βάζεις τους καλύτερους όπως στις εταιρίες σου ??

  29. Ο/Η Γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    Καλημέρα από ηλιόλουστη (!!!) κομητεία του Σάρρευ

    Δεν το είδα το παιχνίδι, όπως και αυτό με τον Ηρακλή. Δεν υπάρχει λόγος άλλωστε. Συμμερίζομαι όμως τη θετική οπτική του Στηβ. Επιτέλους τελειώσαν οι δικαιολογίες και δεν περνάει το σανό πιά ότι ερχόμαστε-φτάσαμε-πήγαινε στη γωνιά να δεις αν έρχομαι….Ο λαμβάνων τις αποφάσεις νομίζω δε μπορεί πια να κρύβεται πίσω από τον γαλαζοαίματο του ποδονίφτη, ο οποίος οριστικά αποκαλύφθηκε ως ο μούρτζουφλος. Είναι κι αυτή μιά κάποια αρχή. Διότι σίγουρα ήξερε ο αποσφασίζων, αλλά το σχέδιο περιείχε την απονομή του εκτελεστικού ρόλου (ή μάλλον “του μπροστινού”, γιατί έτσι γίνονται οι μπίζνες στη Νίκαια) στο γαλαζοαίματο.
    Χθες, ακούω, ότι οι “εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν” για πρώτη φορά φώναξαν για τη στάυρωση του Βαραβά. Αλά μπρατσέτα και οι οπαδικές γραφίδες (μίσθαρνες και μη) δηλώνουν ανοιχτά ότι “the penny dropped”. Τελικά ποτέ δεν πηγαίναμε για πρωτάθλημα φέτος, ας ευχηθούμε ότι τουλάχιστον θα γίνουν βήματα από εκεί που το αφήσαμε με τον Ουρουγουανό πέρυσι (αγωνιστικά) και θα επέλθει μιά κάποια στελέχωση στον οργανισμό και κάποια στρατηγική. Η πλάκα ποιά είναι: 2-3 ανθρώπους θες να τρέχουν (στο γιουνάν μπεηλίκ βρισκόμαστε) και ένα business plan/στρατηγική που φτιάχνεται σε μιά εργάσιμη βδομάδα tops. Και λίγα λεφτάκια καλοξοδεμένα εκεί που αυτοί οι 2-3 προτείνουν. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!
    Τέσπα, το 1ο βήμα για την επίλυση ενός προβλήματος είναι η συνειδητοποίηση του, θέλω να πιστεύω ότι ύστερα από 20 χρόνια κάπου αρχίζει να γίνεται. Έτσι τουλάχιστον εκλαμβάνω από τις αντιδράσεις των μισθωτών της αεκοφροσύνης και τα γραφόμενα του Στηβ.
    Σας ασπάζομαι…

  30. Ο/Η netrino λέει:

    Όταν αναγκάζεσαι να διωξεις το πουλεν σου, κολλητο σου, πείτετο όπως θέλετε, είναι θέμα χρόνου να χαιρετήσεις κ ο ιδιος. Απειρα παραδείγματα,σε ποδόσφαιρο,πολιτική, εταιρίες.

  31. Ο/Η Αλέξανδρος λέει:

    H μεγάλη απογοήτευση-απάτη για φέτος λέγεται Μπακασέτας.
    Πώς τους ξεγέλασε και πλήρωσαν γι’αυτόν τον παίκτη?

  32. Ο/Η KARNID λέει:

    ΦΙΛΟΙ ΣΥΝΑΓΩΝΗΣΤΕΣ ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΜΕΛΛ. ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟ.ΜΕΤΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΚΑΛΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ.ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΔΙΩΞΗ ΤΟΝ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ. ΥΠΟΜΟΝΗ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ….ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ ΑΚΟΜΑ.

  33. Ο/Η ΒΠ λέει:

    ΠΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ: Ο ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΟΥΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΥ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΒΕΛΛΙΟ, ΛΑΙΦΗ ΚΑΙ ΜΟΝΤΑΝΙΕ. ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ 5ΨΗΦΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΣΟ ΓΡΑΦΤΗΚΕ. ΟΠΩΣ ΠΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΚΟΓΛΟΥ.