ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΛΕΞΗ ΔΕΔΕ

Αυτή η επικεφαλίδα, είναι απλά μια τυπική ευχή. Που θα μπορούσε και να εξέλιπε. Διότι είναι σίγουρο, οτι ο Αλέξης Δέδες πρώτον δεν την έχει ανάγκη, αλλά δεύτερον και κυριότερον, δεν υπάρχει περίπτωση να αποτύχει. Και βάζω φαρδειά πλατειά την υπογραφή μου σε αυτό. Και δεν πιστεύω οτι προτρέχω. Ούτε και μαντεύω. Καλύτερα λοιπόν τα συγχαρητήρια για την πραγματική προσωπική του αναβάθμιση.

Η προσωπική του επιτυχία, είναι απόρροια του βιογραφικού που κουβαλάει, αλλά και της βαθειάς γνώσης του αντικειμένου. Σε όλα τα επίπεδα : Γνώση της τραγελαφικής κατάστασης που επικρατεί στην ομοσπονδία, άριστη διαχείριση των οικονομικών και ουσιώδης επάρκεια στα διοικητικά. Αυτά, παρέα με την αμέριστη στήριξη της διεθνούς ομοσπονδίας αλλά και όλων των υγιών δυνάμεων του ελληνικού ποδοσφαίρου, μαθηματικά θα τον οδηγήσουν στην επιτυχία και στην λύτρωση του κατακαημένου ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το μαρτυράει επίσης η πορεία του μέσα στην ΑΕΚ. Μέσα σε ένα χάος, μέσα στην πλήρη ανοργανωσιά, κι ανάμεσα σε τόσο αμφιλεγόμενα πρόσωπα. Εκεί, που παρέλαβε ένα χάος, κι έφτειαξε τα πάντα που μπορούσε. Με ένα πολύ δύσκολο εργοδότη, που έχει μείνει μερικές δεκαετίες πίσω, και που πολύ δύσκολα αφήνει ανθρώπους να παίρνουν πρωτοβουλίες και να παράγουν μοντέρνο έργο. Κι όμως τα κατάφερε.

Έστρωσε την εταιρεία – στο ποδοσφαιρικό τμήμα είναι αδύνατον να παρέμβεις – και έφυγε από την ΑΕΚ, με τις ευλογίες του Μελισσανίδη. Που αναγνώρισε την προσφορά του, και φυσικά δεν θα μπορούσε να του κόψει τον δρόμο του. Αποδεχόμενος πλήρως την σύσταση για τον αντικαταστάτη του, και χωρίς ούτε καν να επιχειρήσει κάποια τρικλοποδιά. Καμία αντίρρηση στον Δέδε, που ήταν διευθύνων σύμβουλος, πρώτος αντιπρόεδρος, εκπρόσωπος μας στην super league, στην ΕΠΟ και στην Ουέφα. Κοινώς; Ένα χταπόδι με καθημερινή δωδεκάωρη δουλειά.

Λογική η απορία κάποιων για το αν η ΑΕΚ θα κερδίσει ή θα χάσει από την παραίτηση του Αλέξη. Δεν θα ήθελα να πάω σε τέτοια ερωτήματα, αφού κι ο νέος άνθρωπος έχει ολόκληρο έργο μπροστά του, βάσει του οποίου και θα κριθεί. Ένας Λυσάνδρου, που μάλλον είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά, με τα δικανικά του προσόντα σαφέστατα ισχυρότερα σε σχέση με τον Αλέξη – απαραίτητα πλέον αφού έχει τελειώσει η συνεργασία με τον Καϊμακάμη -, αλλά με λιγότερες παραστάσεις στα όργανα του ποδοσφαίρου σε σχέση με τον προκάτοχο του. Που όμως μπορεί και να μην είναι τόσο μείον, αφού πλέον στα όργανα πάμε για την τελειωτική σκούπα.

Μια σκούπα, που κι αυτή έχει προβληματίσει μπόλικους. Ας πούμε αυτούς, που πίστευαν οτι η ζούγκλα θα συνεχιστεί, κι οτι ο Βικτωροθωμάς ενέργησε κατ’ εντολήν του παλιού συστήματος, και δεν πήγε απλά για μια αρπακτή. Αυτούς που πίστευαν οτι οι εκλογές της ΕΠΟ, θα διεξάγονταν με την παλιά τους μορφή, που ακόμα κι έτσι, τελειωμένες ήταν. 57-43 στην καλύτερη ή 55-45 ( ποσοστά είναι αυτά ) στην χειρότερη.

Την σκούπα όμως και την μπουγάδα, δεν την βάζουν ποτέ οι στρατηγοί. Άλλοι διοικούν τον λόχο, και στο παραδοσιακό παρασκήνιο, αντετάχθη ένα άλλο πιο αποτελεσματικό : Η συνομιλία των Ουεφατζήδων με Ουεφατζήδες. Και μπορεί να διαβάζετε οτι ο Αλέξης θα είναι μέχρι τον Μάιο στην επιτροπή εξομάλυνσης με σκοπό τις εκλογές της ομοσπονδίας. Η αλήθεια είναι όμως είναι άλλη.

Κανείς δεν ξέρει την θητεία αυτής της επιτροπής, που το σύστημα μέσα στον πανικό του φρόντισε να εκθέσει ακόμα κι έναν Μαυροειδή. Διότι στην Ελλάδα, θα εφαρμοστεί το μοντέλο της Βοσνίας. Που και εκεί οι ψήφοι είχαν φτάσει σε δυσθεόρατες αμοιβές. Που κι εκεί οι θέσεις των βλαχοδήμαρχων, ήσαν φανερά, πόσα δίνεις για να σε ψηφίσω. Που κι εκεί τα πάντα ήταν λαδωμένα και μάλιστα με σχετικό καμάρι.

Αυτό το καμάρι πάει να καθαρίσει ο Δέδες. Και εκλογές θα γίνουν φυσικά, αλλά μόνον όταν οι συσχετισμοί των δυό παρατάξεων, πάνε στο 70-30, με άμεσο αποτέλεσμα το 30 σχεδόν να εκμηδενιστεί, αφού υποχρεωτικά οι μικροί θα πάνε με την πλειοψηφία, ήρεμα και ταπεινά, και χωρίς ρεγάλα. Αν δεν σφυρίξει κλέφτικα η επιτροπή οτι άλλαξαν οι συσχετισμοί, μόνιμα επιτροπή εξομάλυνσης θα έχουμε. Κι εδώ πιστεύω οτι σας έλυσα κάθε απορία περί του ποδοσφαιρικού μνημονίου, που μόνοι μας το προκαλέσαμε. Λόγω διαφθοράς και ρεμούλας, που δεν έχει και μεγάλη απόσταση από τα οικονομικά μνημόνια.

Παρέα με τον Αλέξη, φαίνεται οτι θα είναι κι ο Μπίκας. Τίμιος άνθρωπος, με καθολική αποδοχή και με απολήξεις στην οικογένεια Βαρδινογιάννη. Με χοντρές εμμονές για το 50-50, που είναι προϋπόθεση για να ηρεμήσουν ακόμα και οι μικροί αντιδρώντες. Κι άλλα πρόσωπα φυσικά, αλλά εγώ μένω σε αυτά τα δύο, αφού το στίγμα το δίνουν η διαιτησία και η εκτελεστική διεύθυνση.

Κλείνοντας εδώ, θα ήθελα να ευχηθώ και καλή επιτυχία στον Λυσάνδρου. Την χρειάζεται ο άνθρωπος αυτήν την εποχή που ο Μελισσανίδης συμπεριφέρεται σαν ταύρος εν υαλοπωλείω. Ο Κύπριος μακάρι να ηρεμήσει την κατάσταση, αφού σε σχέση με τονΑλέξη, έχει και κάποιες στοιχειώδεις ποδοσφαιρικές γνώσεις. Κι όπως ευχόμαστε στον Αλέξη να είναι παντοτινός αναμορφωτής του ελληνικού μπουρδέλου, έτσι ευχόμαστε στον διάδοχο του, να τον ξεπεράσει.

Υγ. Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ που θα το γράψω,  αλλά η μεγαλύτερη κουβέντα που άκουσα σήμερα από τον Αλέξη, αξίζει να αναφερθεί : Φίλε, δεν ήμουν ΑΕΚ, αλλά πλέον αισθάνομαι οτι κουβαλάω μέσα μου κάτι από το μεγαλείο της ΑΕΚ. Και μπορώ να πω, οτι είμαι πλέον Αεκτζής.

 

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

13 Responses to ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΛΕΞΗ ΔΕΔΕ

  1. Ο/Η Zastro λέει:

    Μεγάλη απώλεια για τη λειτουργία της εταιρείας η αποχώρηση του Αλέξη του Δέδε.
    Εύχομαι καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

  2. Ο/Η Koreas λέει:

    Steven

    πρέπει επίσης να παραδεχτούμε οτι φαίνεται οτι μάλλον εσύ έπεσες μέσα στην ανάγνωση των εξελίξεων και ο όχι ο κιντης. Αν θυμάσαι ο κιντης μιλούσε οτι το διδυμο των μητροπουλεων λειτουργούσε υπέρ του βαγγελα και της συνέχισης της παρασκηνιακής επικράτησης.

    Τελικά ο κιντης δεν έχει πάντα δικιο.

    Ως κυρίως αναγνώστης το blog να σου δώσω τα συγχαρητήρια μου. Ως γνήσιος αεκτζης από γεννησιμιού να σου πω ευχαριστώ που μας ξεστραβωνεις………

    Και να ρωτήσω και κάτι τελευταίο.

    Γιατί τίγρης είναι ως ταύρος εν υαλοπωλείο;

  3. Ο/Η conpater λέει:

    Μια χαρα παμε… Ολα καλα ολα ωραια ! Ο προεδρος γιατι εχει ζοχαδες ? Επειδη εφυγε ο ενας και μοναδικος που δουλευε εκει μεσα?

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Σε ευχαριστώ φίλε μου, αλλά δεν κάνω τίποτα περισσότερο από το να μιλάω με τους κατάλληλους ανθρώπους και να ενημερώνομαι. Ο Γιώργος είναι πιο ρομαντικός από εμένα και επίσης του αρέσουν και οι θρησκείες !
    Ο τίγρης νομίζει οτι του φταίνε άλλοι…..

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς conpater : Εύκολη απάντηση, και μάλλον την ξέρεις. Απλά είναι πολύ δύσκολο να συγκρατήσεις τα νεύρα σου, όταν σου φταίει ο εαυτός σου.

  6. Ο/Η OKO λέει:

    http://www.gavros.gr/blog/arthrografia/apo-persi-ton-aprilio-i-kataggelia-gia-ta-11-ekatommyria-toy-melissanidi Τι εχουμε εδω ? Αμα αρχισει κ αυτος κ βαζει το δαχτυλο στο μελι ζητω που καηκαμε.

  7. Ο/Η Tasos λέει:

    Στήβεν καλησπέρα, ο εαυτός του του φταίει για τα αγωνιστικά, για τα εξωαγωνιστικά ή και για τα δύο;

  8. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΟΚΟ : Δεν γνωρίζω κάτι για το θέμα, όμως έχει υποβληθεί μήνυση, οπότε έχουμε κανάλι.

  9. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Tasos : Για τα αγωνιστικά.

  10. Ο/Η Warlock1924 λέει:

    Στηβεν, πραγματικα δεν πιστευει οτι ευθυνεται ο ιδιος ή δεν θελει να το πιστεψει ?

    ερωτηση λίγο ασχετη με το τοπικ

    η τοποθετηση του Ανδριοπουλου για το προτζεκ Αγ.Σοφια , περι εμποδιων κλπ, δείχνει έστω κ λιγο την κατευθυνση του όλου ζητηματος μπας κ το καταλαβουν σιγα σιγα ακομα κ οι πιο δυσπιστοι ? οτι γήπεδο γιοκ?

  11. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Warlock1924: Έχουμε γράψει παλιότερα ένα κείμενο με τίτλο, κενά εν κρανίω. Εκεί τα έχουμε πει όλα. Δεν μιλάμε για το αν θέλει να πιστέψει. Το σωστό ρήμα είναι οτι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. Είναι έξω από την φύση του.

    Και το άλλο το έχουμε καλύψει. Ποιός δήμος αδερφέ; Πόσο ανεξάρτητος είναι ένας δήμος; Πλάκα κάνουμε τώρα; Άσε τώρα μην γράψω καμιά χοντράδα επί πλέον και εκθέσω κι άλλον άνθρωπο. Που ο Βασιλόπουλος φρενάρει τον Μελισσανίδη. Και στην ομάδα ποιός τον φρενάρει να βάλει λεφτά; Το FFP;

  12. Ο/Η Warlock1924 λέει:

    ισως δεν την διατυπωσα σωστα την ερωτηση για το γηπεδο..

    δεν εννοουσα πως μπορει ο τιποτας να βαλει εμποδιο στον Μελισσανιδη..εννοουσα πως απο την ΠΑΕ επιδιωκουν να βγει σιγα σιγα προς τα εξω πως το γηπεδο δεν θα γινει κ θα ευθυνεται ο τιποτας κ τα εμποδια του…

  13. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Warlock1924 : Μια χαρά τα διατύπωσες όλα, μάλλον δεν κατάλαβες την ειρωνεία στην απάντηση μου. Άμα ξαναδιαβάσεις, είμαι σίγουρος οτι θα κατάλαβεις. Αν πάλι όχι, γύρνα σε οπαδικά επεισόδια και τότε που είναι να τιμωρηθούν και οι δύο ομάδες, ΠΑΝΤΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.