Black Friday

makris24-thumb-large

«Η προσπάθεια επιβολής καταναλωτικών συνηθειών της πατρίδας της υπερκατανάλωσης, των ΗΠΑ, στον υπόλοιπο κόσμο, συνεχίζεται δυναμικά με στόχευση αυτήν τη φορά τους νεόπτωχους της παλιάς μεσαίας τάξης

«Τώρα και στην Ελλάδα μια “αμερικανιά”, το Black Friday, που εξυπηρετεί μόνο τις πολυεθνικές αλυσίδες παραγωγής και εμπορίου, οι οποίες δημιουργούν μια ακόμη ευκαιρία να ξεπουλήσουν το μεγάλο τους στοκ, που μόνο αυτές έχουν την δυνατότητα να διατηρούν και με προφανή στόχο τη μεγαλύτερη συρρίκνωση των επιχειρηματικών δυνατοτήτων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», παρατηρεί στην ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Άλλωστε στην περίοδο της επταετούς ύφεσης και λιτότητας, οι πολυεθνικές αλυσίδες αποδεδειγμένα είναι οι μόνες που παρουσιάζουν άνοδο στον όγκο λιανικών πωλήσεων ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις διαρκώς συρρικνώνονται»  σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Μικρομεσαίων του ΣΥΡΙΖΑ.

(σ.σ: στην επταετη υφεση και λιτοτητα ΔΥΟ ετη εισαστε ΕΣΕΙΣ κυβερνηση. Με την απλη μεθοδο των τριων- ανωτατα μαθηματικα αλλα λεμε τωρα- αυτο μας κανει 28,5% περιοδο υφεσης και λιτοτητας και νεοπτωχιας επι ΤΣΥΡΙΖΑ. Η οχι?)

Απο κοντα και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος: «Στην ουσία, η Μαύρη Παρασκευή στοιβάζει αξημέρωτα έξω από τα καταστήματα πλήθη καταναλωτών, που στο τέλος ποδοπατούνται μεταξύ τους για να αγοράσουν, ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται να είναι ακόμα μια φορά τα εξιλαστήρια θύματα της εργασιακής δουλείας. Όλα αυτά στο βωμό του κέρδους και του ανταγωνισμού των μεγάλων εμπόρων, οι οποίοι θέλουν να συγκεντρώσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερο τζίρο από μια αγορά που δεν έχει εισοδήματα, από μια αγορά όπου η φτώχεια και η ανεργία κάνουν τη μεγάλη πλειοψηφία των καταναλωτών ”κυνηγό προσφορών”».

Κατα τον ΤΣΥΡΙΖΑ λοιπον, που η γυναικα του αρχηγου του εκανε το Περιστερα-Μπετυ και στελνει τα παιδια της στην ελληνικη σχολη HILL (αφου μαλλον δεν της καλοπεσε η δουλεια του… Φιλη) αυτα ειναι αμερικανιες. Γι αυτο αλλωστε και κολογλυφαμε τον φονια των λαων τη περασμενη εβδομαδα, εθιμο μαλλον ελληνικο. Ποιες ειναι, ας πουμε στο χωρο μου (ηλεκτρονικα) οι πολυεθνικες αλυσιδες εμποριου? Η Media Markt με 11 μαγαζια (Γερμανικη), ο Κοτσοβολος με 80 περιπου μαγαζια ( Αγγλικη) το Πλαισιο με 15 περιπου  (Ελληνικη) το Public με 50 καταστηματα (Ελληνικη) το You με 70 περιπου καταστηματα (Ελληνικη), οπως και αλλες μικροτερες αλυσιδες των 10-20 καταστηματων ολες ελληνικες. Ακομη δε και στις πολυεθνικες δεν εχω δει κανα εργαζωμενο Γερμανο η Αγγλο εκτος απο τα 2 μεγαλα κεφαλια (CEO-CFO) των 2 πρωτων. Εχουμε δηλαδη καμμια 300αρια μαγαζια με ΕΛΛΗΝΕΣ χιλιαδες εργαζωμενους που ΤΟΛΜΗΣΑΝ να κανουν μια αμερικανια να αυξησουν το τζιρο τους με εκπτωσεις στα προιοντα απο 20-30% εως 50-60%. Η Public π.χ με συνολο εργαζωμενων γυρω στα 2500 ατομα απο αποθηκαριους, αγοραστες, back office, μεταφορεις, πωλητες στα καταστηματα κλπ εκανε αμερικανια που προσπαθησε να αυξησει το τζιρο της, αρα τα εσοδα του κρατους απο ΦΠΑ π.χ. Ο Κοτσοβολος με αλλο 5000 κοσμο εκανε λαθος που θελει ρευστο στο ταμειο του να πληρωσει τις εργοδοτικες εισφορες φορους προκαταβολες φορων και οτι αλλο εχει σκεφτει το τσακαλωτο και οι πρωτη φορα σαινια.

Λαθος φυσικα κανουν και ΟΛΟΙ οι καταναλωτες που αγοραζουν ενα ψυγειο με 200-300 ευρω εκπτωση η ενα tablet με 100 ευρω λιγοτερα μιας και επρεπε να μην πανε στα καταστηματα αλλα να περιμενουν να τα πληρωσουν ακριβοτερα απο Δευτερα. ΑΥΤΗ ειναι η λογικη του ΤΣΥΡΙΖΑ που ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ενεργεια ιδιωτικη παραγει κερδος ειναι καταδικαστεα!

Ο δε εμπορικος συλλογος ειδε ανθρωπους να ποδοπατιουνται και τον επιασε το φιλανθρωπικο του. Λες και αμα σπρωχτει καποιος δεν ειναι επιλογη του αλλα τον εβαλαν με το ζορι, ασε που ουρες ειδα, ποδοπατημα δεν ειδα ουτε κανα θυμα στο νοσοκομειο. Αντιθετα ειδα 1,5 εκκ κοσμο ανεργο να τρεχει σε συσιτια στον Χ’Ιωανου π.χ που μοιραζε μια ΓΚΟΦΡΕΤΤΑ πριν 10 μερες, η στα αναλογα που κανει η εκκλησια της Ελλαδος. Εκει βεβαια ο ΤΣΥΡΙΖΑ δεν εβγαλε καμμια ανακοινωση. Ολα ειναι οκ εκει μιας και οι πολυεθνικες δεν εμπλεκωνται παρα μονο η εκκλησια..

Βεβαια το γεγονος οτι πολυς κοσμος απο μεταφορεις, logistics και φυσικα προμηθευτες που διακινουν προιοντα και υπηρεσιες εχει δουλεια ειναι κατι που οι ΦΑΣΙΣΤΕΡΟΙ απλα το αγνοουν: για να φτασει ενα προιον στο ραφι του Χ αλυσιδα απο μενα, ξεκιναω και ΠΛΗΡΩΝΩ: εξοδα εμβασματος στη τραπεζα αρα ζει ο υπαλληλος στη τραπεζα, μεταφορικα αρα ζει ο μεταφορεας, εκτελωνιστικα αρα ζει ο εκτελωνιστης, ΦΠΑ προκαταβολικα αρα ζει το κρατος, ΦΟΡΟΥΣ πριν καν πληρωθω εγω απο το πελατη μου (με την εκδοση του τιμολογιου), προκαταβολη φορου για του χρονου ασχετα αν εγω του χρονου μπορει να μην υπαρχω, ΕΝΦΙΑ, ρευμα, τηλεφωνα κλπ  για τις εγκαταστασεις μου (γραφεια- αποθηκες) στη αποθηκη εχω ρευμα αρα πληρωνω την ΕΡΤ! Αυτα για το ΤΣΥΡΙΖΑ ειναι αμελητεα και υποχρεωση μου ως αλητης ιδιωτης.

Ειδε και εργαζωμενους σε συνθηκες δουλειας ο συλλογος. Τωρα γιατι μια ταμειας π.χ σημερα που δουλευει κανονικα οκταωρο οπως καθε μερα ειναι σε δουλεια, ενω τη δευτερα θα ειναι σε ελευθερια, μαλλον τα αριστερα σαινια του συλλογου μπορουν να μας το εξηγησουν.

Αυτο βεβαια που δεν μπορουν να εξηγησουν ειναι ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΚΑΚΟ αν εχει ο μεν κοσμος δουλεια απο τη μια η αν οι καταναλωτες οφελουνται να κανουν τα οποια ψωνια θελουν φθηνοτερα απο την αλλη. Αυτο επισης που δεν μας εχουν εξηγησει ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ειναι γιατι ενω οι εκπτωσεις στην Αγγλια π.χ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ δηλαδη στις γιορτες που ο κοσμος θα ψωνισει τα δωρα του και εχει τη ταση να ξοδεψει για διαφορους λογους (ειτε αναγκης ειτε λογω εθιμου), και στην Ελλαδα ειναι μετα τις γιορτες. Οταν δηλαδη ο αλλος εχει παρει οτι ειναι να παρει ο εξυπνος Ελληνας κλαιγεται γιατι δεν εχει δουλεια σε μια περιοδο Ιανουαριου που ουδεις ψωνιζει, ενω ο χαζος Αγγλος εχει ηδη πουλησει με εκπτωση και ο αναλογα χαζος Αγγλος καταναλωτης δεν εχει πληρωσει 30-50% παραπανω 15 μερες πιο πριν να παρει ενα απλο δωρο στο παιδι του η ενα ρουχο-παπουτσι στον εαυτο του..

Στο Λονδινο το sales ειναι ΤΩΡΑ και οι εκπτωσεις ειναι 50-60-70% σε τρεχωντα προιοντα και οχι σε οτι στοκαδουρα μας εμεινε απο τις γιορτες. Ακριβα μαγαζια κανουν πραγματικες εκπτωσεις ΤΩΡΑ και δε ειναι σα και εμας που περιμενουν να σε πιασουν κοτσο το Δεκεμβριο για να σου πουλησουν. Ο κοσμος ΤΩΡΑ θελει να ψωνισει και οταν ψωνιζει σε εκπτωσεις εχει τα παντα, οχι οπως εδω που πας να παρεις ενα παπουτσι και το εχει σε 37 η 48 νουμερο μονο. Στην Ελλαδα αμα θες να παρεις παπουτσι στις εκπτωσεις πρεπει να εισαι η νανος η μπασκετμπολιστας.  Φορεμα στο Λονδινο σε ακριβο μαγαζι ειχε σε ολα τα νουμερα με 70% εκπτωση προχτες. Στο Ελλαντα θα σου κανουν κανα 30% και θα πρεπει να εισαι η Ολιβ Οιλ (40 κιλα) η ο Φιλης (180 κιλα) για να βρεις – στο χρωμα που μας ξεμεινε- και παλι τυχερος θα εισαι.

ΚΑΤΑΡΑ λοιπον στις αμερικανιες, καταρα σε οποιον παει να βγαλει κανα φραγκο να πληρωσει το δημοσιο που μας εχει κανει ΑΠΑΝΤΕΣ με το ΖΟΡΙ συναιτερους κα μαλιστα μικροσυναιτερους μιας και το 70-80% απο τα κερδη παει σε φορους: 29% φορος, αλλο 29% προκαταβολη μας κανει 58%. Αλλο 15% φορος στο μερισμα (ακου εκει να θες να πληρωθεις απο το μαγαζι σου) πας στο 73% και ακομη εχεις φορο επιτηδευματος, φορο αλληλεγγυης και οτι αλλο φορο στο φορο Ω φορε μας βαζουν ανα μηνα τα τσακαλια.

Αμερικανιες.. Φονιαδες των λαων σβηστε μας κανα χρεος. Αλλιως δε βγαινουμε και εχουμε καρανικες να πληρωσουμε. Γκοου χοουμ μανταμ Μερκελ. Ολαντρεου.

Ζητω η Μπετυ και η σχολη HIILL

Το σκιτσο ειναι του Μακρη απο τη Καθημερινη.

ΥΓ Ο κ. Γεωργαντάς, επικαλούμενος έγγραφα που οι υπεύθυνοι οικονομικών θεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταθέσει στην εξεταστική, υποστήριξε ότι μόλις στις 14 Νοεμβρίου τα στελέχη του κυβερνητικού κόμματος κατέθεσαν στην 6η εφορία Αθηνών 16 διαδοχικές δηλώσεις για κάθε έτος από το 2001!

Σύμφωνα πάντα με τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η μη υποβολή δηλώσεων επι τόσα χρόνια είχε ως αποτέλεσμα την αποφυγή πληρωμής του φόρου ακίνητης περιουσίας, του ενιαίου τέλους ακινήτων νομικών προσώπων, του ΕΝΦΙΑ κ.α.

«Ανύπαρκτο» χαρακτηρίζουν πηγές του κυβερνώντος κόμματος το θέμα με το κτίριο της Κουμουνδούρου, καθώς όπως υποστηρίζουν: «Είχε γίνει σαφές και στην προηγούμενη εξεταστική που εκλήθη ο ΣΥΡΙΖΑ πως:

-Το κτίριο περιήλθε νόμιμα στην κυριότητα  του ΣΥΡΙΖΑ το 2016
-Τοτε ως όφειλαν έκαναν δήλωση Φόρου Ακίνητης Περιουσίας από το 2002 έως 2014 και για ΕΝΦΙΑ απο το 2014 και ως το 2016.

Εξηγούν πως ήταν ένα κτίριο που μετά τις πολλές διασπάσεις και αλλαγές του κόμματος (ανήκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού, ΕΑΡ, Συνασπισμός και ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος) ξεκαθάρισε το ιδιοκτησιακό του καθεστώς το 2016.

Φυσικα και ειναι ανυπαρκτο το θεμα. Αλλωστε τι σχεση εχει ο Συνασπισμος με το ΤΣΥΡΙΖΑ? Μπορει καλλιστα λοιπον η ΝΔ να γινει ΝΕΑ ΝΔ (κατα το Νεος Πανιωνιος) το ΠΑΣΟΚ αναλογα ΝΕΟ-ΠΑΣΟΚ κλπ κλπ. Αλλωστε ειναι γνωστο οτι οταν αλλαζει το ονομα σε ενα μαγαζι (ποσο μαλλον κομμα) αυτοματα σβηνουν και ολες οι υποχρωσεις. Τωρα που το σκεφτωμαι λεω να κανω μια νεα ΕΠΕ (νομιζω με 3,000 ευρω πλεον) που θα ‘κληρονομησει΄ολη την υπαρχουσα εταιρεια μου, ΧΩΡΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ. Ως οικονομικους θα προσλαβω και τις ‘πηγες’ και καθαρισα!

Απορω πως κανεις εκει στο ΤΣΥΡΙΖΑ δε σκεφτηκε να αλλαξουμε απο Ελλαδα σε Νεα Ελλαδα και να μη χρωσταμε και φραγκο! Μολις ερθει η γκοου χοουμ Μερκελ και ο φονιας των λαων το Αλιεξη θα τους πει εμεις πλεον ειμαστε η Νεα Ελλας. Για τη παλια που εκανε διασπασεις και αλλαγες τρεχατε στο Κολοκοτρωνη και στο Καποδιστρια.

Αμα πια, με πρηξατε μια ο Σοιμπλε μια ο Νταισεμπλουμ μια ο μαυρουκος που μου κουβαληθηκε μεσημεριατικα, και εχω αφησει και μια μπιριμπα στη μεση με το Καρανικα..

ΥΓ2 Bonus: Δεν τους προλαβαινεις στη ΜΠΑΡΟΥΦΑ τους ΤΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ. Φρεσκο και λαχαριστο απο τον ΑΓΕΩΓΡΑΦΗΤΟ καταληψια:

Καποιος να του πει να το ΒΟΥΛΩΣΕΙ αφου στη γεωγραφια- οπως και σε ολα τα αλλα- δεν ειναι και το πιο δυνατο του σημειο, ξεκινησε με τη Λεσβο και τη Μυτιληνη (δε ξερω αν εχει καταλαβει ακομη και σημερα οτι ΔΕΝ ειναι 2 νησια), συνεχισε με το ΝΟΜΟ ΗΠΕΙΡΟΥ (νεος νομος αυτος-ΤΣΥΡΙΖΑΙΟΣ) και συνεχισε ΦΕΥΓΩΝΤΑΣ απο τη Γαλλια για το Στρασβουργο, μια πολη στο μυαλο του μεταξυ Νορβηγιας και ανατολικης Ευρωπης (για τον Αλιεξη αυτα ειναι καπως μπερδεμενα).

Σημερα μας ειπε οτι η Αλεξανδρουπολη ειναι η πρωτη πολη της ΕΕ στα ανατολικα της συνορα. Προφανως δεν εχει ακουσει οτι η Βουλγαρια η Ρουμανια η Λιθουανια η Εσθονια η Λετονια ΕΙΝΑΙ στην Ε.Ε και ΕΧΟΥΝ πολλες πολεις ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ απο εμας, η δε ΕΣΘΟΝΙΑ και το μεγαλυτερο μερος της Λετονιας  ειναι σχεδον ολες πιο ανατολικα απο εμας..

ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

20 Responses to Black Friday

  1. Ο/Η The Snitch λέει:

    Τελευταια φορα που κοιταξα ΟΛΕΣ αυτες οι αμερικανιες εχουν ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΦΜ αρα πληρωνουν ΦΠΑ και ΕΙΣΦΟΡΕΣ και ΦΟΡΟΥΣ στην Ελλαδα. Για να εχει τα 2500 χιλιαρικα το μηνα ο Καρανικας.
    Η Black Rock και η HSBC Ελβετιας που εχει τα λεφτα του το τσακαλωτο με το σταθακη, κανα φορο εχουν πληρωσει ποτε?

  2. Ο/Η conpater λέει:

    Αμα κανουν εκπτωσεις τα μαγαζια λιγο πριν τα Χριστουγεννα,ουτε τελη θα πληρωσει κανεις,ουτε ενφια,ουτε εφορια,ουτε ασφαλειες,ουτε φπα,μην σου πω οτι δεν θα πληρωσει ουτε τους διακανονισμους…. Για μαλακες τους εχεις εκει στην κυβερνηση που χρονια τωρα δεν το αλλαζουν ???

  3. Ο/Η The Snitch λέει:

    Ναι ενώ τωρα πληρώνουν: 1,2 Δις αυξήθηκαν τα ανεξόφλητα μονο το περασμένο μηνα, το ιδιωτικό χρέος εχει ξεπεράσει το δημόσιο πρωτη φορα στην ιστορία!!
    Δεν παει ετσι το πράγμα, sorry κιόλας αλλα η οικονομία δουλεύει αλλιώς.
    Το χρήμα πρέπει να γυρνάει και να παράγεται αμα μενει στη κρατική τσέπη δηλαδή στα κοπρόσκυλα πας οπως πας.

  4. Ο/Η γρηγορησ λέει:

    Για το απντειτ. επισης η κυπρος ειναι ανατολικοτερα της αλεξανδρουπολης, οπως και η χιος η μυτιληνη η ροδος και η σαμος. ακόμα και η σητεια στην κρητη ειναι ανατολικοτερα της αλεξανδρουπολης. ακομα και η νεα ορεστειαδα στο τριγωνο του εβρου. αλλα αν ειναι να καλοπιασουμε τους τοπικους παραγοντες τι αξια εχει η αληθεια;

  5. Ο/Η The Snitch λέει:

    αυτα που ειπες ειναι νησια και οπως ξερεις εκει ο μικρος αμορφωτος δε τα παει καλα, τα μπερδευει λιγο.
    εδω εχασε 4-5 χωρες ο τυπος, εσυ θες τωρα ροδο και σητεια..
    ο ανθρωπος ειναι ΓΚΑΟΥ τελειως και σε ΓΚΑΟΥ απευθυνεται. οσο και να καλοπιασεις καποιον αμα λες τετοιες ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ αμα εχει 2 γραμμαρια μυαλο βαζει τα γελια. τωρα θα μου πεις υπαρχουυν ΖΩΝΤΑΝΑ -οχι ζωα τα ζωα εχουν και λιγο μυαλο- που τον ψηφισαν..

  6. Ο/Η conpater λέει:

    Φαντασου λοιπον, να κανανε και εκπτωσεις Χριστουγεννιατικα τι θα γινοταν. Οταν γυρναει το χρημα,κερδιζουν ολοι,ΟΛΟΙ ομως….. Απο μενα που θα παρω κατι με εκπτωση εστω και 20% εως και το κρατος με ΦΠΑ και οτι αλλο νταβατζιλικι υπαρχει. Αρα ,μιλαμε για λαθος πολιτικη εδω και χρονια,η οποια βυθιζει τους παντες. Μια πολιτικη που την προτεινει και την υποστηριζει και η Ευρωπη-Γερμανια-Σοιμπλε. Σε αντιθεση με οτι γινεται στην Αμερικη. Και μιλαμε γενικως κι οχι μονο για τις εκπτωσεις,αφου απο κει ξεκινησαμε.Μνημονια λοιπον,για περισσοτερη ανεργια,λιγωτερες εισφορες, ,μηδαμινη καταναλωση,αφου χρημα δεν υπαρχει οποτε και δεν κανει τον γυρο που πρεπει.

  7. Ο/Η The Snitch λέει:

    Ε οχι και μας φταιει ο Σοιμπλε για τις εκπτωσεις. Ελεος δηλαδη που ο Σοιμπλε φταιει για οτι γινεται στην Ελλαδα εδω 40 χρονια. ΕΛΕΟΣ πλεον δε μπορω να ακουω αλλα κουλα. Οποια χωρα θελει ΟΠΟΤΕ θελει κανει ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ. Η Κυπρος δεν εχει ορισμεμη περιοδο, η Ουγγαρια/ το ιδιο, η Ιρλανδια κανει οπως οι Βρεττανοι, στη Μαλτα απλα παιρνεις αδεια και κανεις οποτε θες, η Πορτογαλια απο 28/12. Αλλη δουλεια δεν ειχε ο Σοιμπλε να νομοθετει ποτε θα κανει ο εμπορακος εκπτωσεις στη μπανανια.
    Κανενας Σοιμπλε δε σου φταιει για τα δικα σου οικονομικα. Μπορεις να τον κρινεις για αλλα πολλα, αλλα μη γινωμαστε γραφικοι σα κατι αλλους που αμολανε οτι να ναι. Οταν το κρατος ξοδευει παραπανω απο οτι βγαζει φταιει ο Σοιμπλε?
    Ο Σοιμπλε εχει το μισο ΑΕΠ σε μισθους και συνταξεις στο δημοσιο, ο Σοιμπλε εβγαζε 40αρηδες συνταξιουχους η ο Σοιμπλε μοιραζε τα επιδοματα τυφλων στη Λευκαδα? Ο Σοιμπλε εχει ολο αυτο το συνδικαλησταριο τους ΠΑΜΕ και ολο αυτο το σκυλολοι? Ο Σοιμπλε σου ανοιξε την ΕΡΤ με 6500 υπαλληλους? ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΟΙΜΠΛΕ πλεον.
    Δε κοιταμε τα χαλια μας που δε κανουμε ΤΙΠΟΤΑ και οχι μονο δε κανουμε τιποτα αλλα ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ και αυτα που εχουμε και μας φταιει ο Σοιμπλε. Αυτος εδινε δανεια στο Καλογριτσα αερατα προχτες οχι πριν 10 χρονια 100εκκ μεσα σ 1,5 χρονο εχει σηκωσει ο μαγκας, αυτος εδινε δανεια στο MEGA 630EKK αερατα, αυτος εχει νομους- για να μη παμε μακρια- που η ΑΕΚ ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΞΑΝΑΠΙΣΤΟΛΙΑΣΕ κανα 60-80αρι εκκ, αφου ειχε πιστολιασει αλλα 120-140 το 2004. Ο Σοιμπλε αφησε το Μαρινοπουλο ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ να χρωσταει 1,8ΔΙΣ χωρις να τον εχει ακουμπησει καν. Κυριος ο Πανουλης και η (πρωην) γυναικα του να στελνει φωτο απο το σπιτι στο Μαιαμι και το καινουργιο σκαφος. Δε τρεχει καστανο- και το ξερω γιατι ειναι συμμαθητρια μου. ΟΛΑ ΚΑΛΑ..
    Ο Σοιμπλε φταει που ο εκλιπων μιδας ειχε πιστολιασει 3 δις τον ομιλο. Ο Σοιμπλε φταει που πεταμε 500 εκκ (η πρωτη αποφαση του καμμενου) σε 6 αερπλανα 40 ετων που ακομη και οι Αμερικανοι εχουν στειλει ΕΠΙΣΗΜΟ εγγραφο οτι ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ να το κανουμε.
    Ο Σοιμπλε φταει για τις μιζες του Ακη (γυρω στο μισο ΔΙΣ) ο Σοιμπλε εκλεβε το δημο στη Θεσαλλονικη ο Σοιμπλε εκανε τη Λαρισα!!! τη μεγαλυτερη αναλογια cayenne ανα κατοικο στην Ευρωπη..
    Ο Σοιμπλε εκανε ολυμπιακους με 20+ δις κοστος
    O Σοιμπλε μοιραζε διακοποδανεια, αυτοκινητοδανεια, στεγαστικα για βιλες σε τυπους που δε μπορουσαν να παρουν ουτρε στανη, καρτες no limit, ο Σοιμπλε ειχε δωσει εντολη στις τραπεζες οποιος ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ εμπαινε μεσα με ενα μαγαζακι της συμφορας να γινεται ‘αλυσιδα’. Πηξαμε στην αλυσιδα και στις ‘τραπεζες’ 800 καταστηματα σε μια ευθεια 5 χλμ Κολωνακι-Φιλόθεη μεχρι το σπιτι μου: 10 alpha, 10 πειραιως, εμπορικες, citibank, eurobank, ATE, PROTON, HSBC, ATTIKA, ΕΘΝΙΚΗ, Ο ΚΑΘΕ πικραμενος ανοιγε και μια τραπεζα ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ για να μη δειξει οτι ο ‘αλλος’ ειναι πιο large. Ακομη και σημερα στο Ψυχικο εχει σε αποσταση λιγοτερο απο 2χλμ 4 alpha bank στην κηφισιας, αλλες 2 στους αμπελοκηπους και αλλες 3 μεχρι το οακα – 9 καταστηματα σε 6χλμ ευθεια γιατι καπου πρεπει να βολεψουμε ολο αυτο το λεφουσι και χωρις να μετραμε αυτες που εκλεισαν με τις συγχωνευσεις.
    Ελεος με την αφελεια πια. ΞΥΠΝΑΤΕ που μας φταινε παντα οι κακοι ξενοι και οχι οι εαυτοι μας.

  8. Ο/Η conpater λέει:

    Για να μην μπερδευομαστε. Ολα αυτα που αναφερεις ειναι σωστα και συμφωνω σχεδον απολυτα.Αυτα οντως γινονταν 40 χρονια. Και ξεκαθαρισα πως δεν αναφερομαι στις εκπτωσεις. Ειμαστε εμεις οι στραβοι κι αναποδοι,τα λαμογια,και ξαφνικα πριν 7 χρονια ερχονται οι πολιτισμενοι, ανεπτυγμενοι, ορθολογιστες ευρωπαιοι να μας βαλουν σε ταξη, σε μια σειρα. Και μεσα σε πολλα αλλα,που σε καποια ειχαν απολυτο δικιο,οπως στα του δημοσιου, προτειναν ενα τανκερ μειωσεις σε μισθους,συνταξεις, κοψιμο δωρων και οτι αλλο συνεπαγεται σε μη κυκλοφορια χρηματος. Τοσα χρονια ασφυξιας στην αγορα δεν την βλεπουν ? Την βλεπουν…Το ιδιο το ΔΝΤ,παραδεχτηκε τους λαθους τυπους,αλλο αν το εκαναν γαργαρα κι αυτοι κι εμεις. Τα στοιχεια της ΕΛΣΤΑΤ μαγειρευτηκαν για συγκεκριμενο λογο. Με τοσες κλειστες επιχειρησεις τα τελευταια χρονια, και που συνεχιζουν να κλεινουν,με ορδες χιλιαδων ανεργων, ΠΩΣ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ? Η θα κανει γυρο-γυρο ολοι αμα πλακωσουν οι επενδυτες με εργατεςτων 250 ευρω τον μηνα ? Αυτα λεω,κι οχι για εκπτωσεις η για τα κακως κειμενα των τελευταιων 40-50 χρονων….

  9. Ο/Η The Snitch λέει:

    Ειπα οτι μπορείς να κατηγορήσεις για πολλα τον κάθε Ευρωπαίο.
    Α κάνω δυο ερωτήσεις μονο κ αν βρεις τις απαντήσεις, θα δεις και το πρόβλημα
    1) μπήκαμε πρώτοι στο μνημόνιο και ΟΛΕΣ οι άλλες χώρες μέτα απο εμάς. Γιατι ειμαστε οι μόνοι με μνημόνιο πλέον?
    2) τι έκανες ως ελλαδα 7 χρονια σε όλους τους τομείς, για να καλυτέρεψεις ως χώρα? πιάσε απο παιδεία απο δημόσιο απο υγεία απο οικονομικα απο επιχειρηματικά απο οικονομικα απο οτι θες.

    Κανενας δε σου φτάει. Η αγορά ασφυκτιά γιατι η φορολογία ειναι δυσβάσταχτη και οι μισθοί μειώνονται με φυσικό επακόλουθο να χανωνται δουλειές. Ολα αυτα γινωνται για ενα και μονο λογο: για να συντηρούμε ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ που μας βγάζουν κυβέρνηση. Οταν τα μισα σου λεφτα ως ΑΕΠ πανε εκει δεν εχει στον ήλιο μοίρα και δε φταίνε οι ευρωπαίοι σε αυτο.
    Αν εσυ χρωστάς και ερθει ο αλλα και σου πρωτεινει ενα προγράμμα αλλα εσυ συνεχίζεις να κανεις ζωάρα στα εξοδα τοτε ΦΥΣΙΚΑ και θα αποτύχει.
    Εννοείται οτι εχει πέσει και μαγείρεμα και εχουν γινει επίτηδες λάθη.
    ΕΜΕΙΣ τι κάναμε γι αυτο? βγάλαμε ΤΡΕΙΣ φορές τον ΑΛΙΕΞΗ που αράδιαζε τις αρλούμπες τη μια πανω στην αλλη, επειδη μας έπεσε βαρύ βλεπεις το ενα δις του Σαμάρα που μας έβγαζε απο το προγράμμα. Αλλα ο σαμαράς και ο κάθε σαμαράς που μας μάζεψε οσο μάζεψε ειναι πιτσαδόρος και γκαβός βλεπεις, ενώ τωρα με τον ανοιχτομάτη πετάμε..
    Αυτος ειναι ο Έλληνας, ξέρει μονο ως ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ να βρίζει να κοροϊδεύει να λοιδωρεί να ρίχνει το φταίξιμο σε όλους και σε ολα αλλα μη του πεις να δουλέψει η να πρωτεινει κατι.
    Εκει κανει τζιζ μιας και του χαλας τη ζαχαρένια της κριτικής.

    Μια χώρα που ανα 100 ευρω εςοδα με ολο αυτο το ρήμαγμα παντου, ξοδεύει 105 -αυτη ειναι η αναλογία με τα τελευταία στοιχεία- χρειάζεται να ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ 5. Οσο λοιπόν το 100 θα μικραίνει μιας και η οικονομία συρρικνώνεται, και το 105 δε το πειράζουμε ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΟΙΜΠΛΕ δε σου φταίει.
    Τα οικονομικα ειναι ΑΠΛΑ μεσα στη πολυπλοκότητα τους. Όπως και τα μαθηματικά. Αυτο μου ειχε πει τοτε ο πρύτανης που ειχα στο πανεπιστήμιο στη Αγγλία τη πρώτη χρονια σε ενα διάλειμμα στη pub του campus και μου ειχε κανει τρομερή εντύπωση. Ποσο δίκιο ειχε..

  10. Ο/Η conpater λέει:

    Να ξεκαθαρισω κατι,δεν κανω καμια συγκριση μεταξυ Σαμαρα και Τσιπρα,η καλυτερα ολων των αλλων απο την εισοδο στα μνημονια με τον Συριζα. Θεωρω ολους ιδιους αφου ακολουθησαν την ιδια πολιτικη. Αν δηλαδη απολυθουν ΤΩΡΑ 200.000 δ.υπαλληλοι η 300.000 , καλυτερευει η κατασταση στα εξοδα του δημοσιου? 8 χρονια, ΠΟΙΟΣ παταξε την φοροδιαφυγη? ΠΟΣΕΣ λιστες υπαρχουν με ονοματα,δεν ειδα να γινεται τιποτα. Απεναντιας,δημοσιευσαν εταιριες και ονοματα που ειτε εχουν κλεισει και τα χρεη τους υπαρχον εδω και 10-15 χρονια, ειτε καποιοι εχουν πεθανει… Εισεπραξαν τιποτα? Και γιατι να γινουν επιτηδες λαθη? Για ποιο λογο ? Ειχες ενα κομποδεμα 100.000 και αγοραζες ομολογα του ελληνικου δημοσιου,και μια μερα ερχεται το παχυδερμο και σου λεω στα παιρνω και μετα απο 40 χρονια θα δουμε τι θα παρεις.!!!! Ποιος τους εμποδισε τα τελευταια 8 χρονια να εισπραξουν το ΦΠΑ ? Εγω η εσυ??? Η μηπως δεν μπορουν μεσω του τριγωνου, τιμολογια-λογιστες- αγοραστες να βγαλουν ακρη??
    Ουτε με την Ιρλανδια ουτε με την Κυπρο ουτε καν με την Πορτογαλια δεν εχουμε ομοιοτητες οσον αφορα τα μνημονια. Λεμε και ξαναλεμε για το mail Χαρδουβελη και για το ενα δις που εμενε σαν υπολοιπο. ΔΕΝ ξερουμε τι θα γινοταν,και ολο αυτο το σκηνικο για να βγει ο Συριζα κυβερνηση για να μην κανει εκρηξη ο κοσμος,αφου αυτα που προτεινε η Ευρωπη δεν τα περναγε ο Σαμαρας,για μενα ηταν ΚΑΡΑΣΤΗΜΕΝΟ. Και φαινεται εκ του αποτελεσματος ΣΗΜΕΡΑ….
    Το πρωτο ερωτημα νομιζω το απαντησα πιο πανω. Οσον αφορα το δευτερο,σε καποια δειξαμε ποιοι πραγματικα ειμαστε σαν λαος,σε καποια αλλα φανηκαν οι προθεσεις των κυβερνησεων να μην δωσουν λυσεις,που σε μερικα δεν γινοταν κι ολας. Επρεπε ΗΔΗ, τουλαχιστον αυτοι εδω οι σημερινοι, να ειχανε βαλει τα σχεδια κατω για το πως θα αναπτυξουν την γεωργικη παραγωγη. Μιλαμε για τομεα που εχει προσφορο εδαφος για αναπτυξη,αφου ειναι στα ταρταρα. Ουτε αυτο, το πιο απλο δεν εκαναν. Οπως και οι Σαμαροβενιζελοι μας φλομωσαν στα Ζαππεια 1-2-3 (αν υπαρχει κι αλλο sorry μου διαφευγει), ετσι κι αυτοι μας μπουκωσαν στα νταουλια και στα κλαρινα…. Και το παχυδερμο κουναγε το δακτυλο στους απλους ανθρωπους ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ, οταν παραλληλα ΕΚΛΕΙΝΕ με συμβιβασμο τις υποθεσεις των υποβρυχιων και της SIEMENS,ΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΣ το ελληνικο δημοσιο με εκατονταδες εκ. ευρω. Καταλαβαινω απολυτα τι λες, οπως πιστευω πως καταλαβαινεις κι εσυ τι λεω.,και δεν χρειαζεται να το πλατιασουμε. Μιλαμε για δυο κυβερνησεις που ακολουθησαν ΑΚΡΙΒΩΣ την ιδια πολιτικη,η οποια δεν οδηγει πουθενα. Και την λεζα την πληρωνει ο Συριζα, πρωτον γιατι τα Ζαππεια του Σαμαρα ειναι μακρυνο παρελθον πλεον,και γιατι αυτοι εδω ειπαν ισως τα πιο ΧΟΝΤΡΑ ΨΕΜΜΑΤΑ που ακουστηκαν απο καταβολης του ελληνικου κρατους. Ξεπερνωντας οχι τον ψευτοεθναρχη Καραμανλη και τον παπατζη τον γεροΠαπανδρεου,αλλα ακομα κι αυτον τον γιο του που το μονο που δεν εταξε ειναι να βαψει την θαλασσα πρασινη αφου το μπλε ηταν της επαρατης δεξιας…

  11. Ο/Η The Snitch λέει:

    Για να τα παμε ενα ενα.
    Αλλο πραγμα να μπαινεις σε μια κατασταση ΝΕΑ που δεν ξερεις τι αντιμετωπιζεις και αλλο να κινεισαι σε γνωριμα νερα. Ο Σαμαρας φυσικα και ειπε ΨΕΜΜΑΤΑ για να ανεβει στη εξουσια, το θεμα ειναι περαν αυτου αν αυτα που ΕΚΑΝΕ ηταν προς τη σωστη κατευθυνση η οχι. Θεωρεις δηλαδη τη κατασταση απο το 2012 μεχρο το 2014 οτι ηταν θετικοτερη απο το 2015-2017 ναι η οχι?
    Το οτι υποστηριζω δεξιες πολιτικες δε σημαινει οτι δε βλεπω τι ζωα ειναι και οι αλλοι. Ουτε λεω οτι οι αλλοι τα εκαναν ολα καλα και ζουσαμε στο παραδεισο. Αλλο ομως να γινωνται λαθη και αλλο να εχεις ανεπαγγελτους αριστερους σαλτιμπαγκους που εν γνωση τους λενε φουμαρα και κανουν κολοτουμπες καθημερινα μιας και βαριουνται και δε ξερουν να δουλεψουν: ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ και αν καποιος κοροιδευε τον πιτσαρια δεν εχω ακουσει κουβεντα για τον μικρο ψευτη που δεν εχει ενσημο στη ζωη του 42 χρονων μουλαρι. Βλεπεις ομως με τι εχεις να κανεις, με τυπους που ειναι ΑΞΕΣΤΟΙ και αμορφωτοι και σου λενε τη μια ψηφισα ΤΣΥΡΙΖΑ αλλα τωρα καταλαβα (φαντασου για ποσο ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΜΙΛΑΜΕ) τι ειναι, η σου λενε οτι εγω υπακουω μονο στους νομους που εγω θεωρω οτι ειναι οκ! ΟΥΚΓ κανονικα, με iq ραδικιου γι αυτο αναλογα ειναι προκοπηδες στη ζωη τους και το μονο που ξερουν ειναι να κανουν κριτικη για τους αλλους. Δε κοιτανε ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥΣ η κριτικη τους μαρανε.
    Το να απολυσεις 200-300 απο μονο του δεν ειναι λυση. Αυτους και να τους διωξεις θα τους πληρωνεις σε συνταξεις. Το θεμα ειναι να ΜΕΙΩΣΕΙΣ το δημοσιο κατω απο 500,000 κοσμο σε μονιμη βαση. ΔΕΝ χρειαζεσαι 1εκκ ΚΟΠΡΙΤΕΣ να μαζευουν γνησια υπογραφης και χαρτομανι, ελεος 2017 εχουμε και ακομη ζουμε στην εποχη του χαρτιου.
    Το συστημα εισροων εκροων στα καυσιμα, ηταν στημενο και ΕΤΟΙΜΟ προς λειτουργια για αρχες του 2015. Μαντεψε ΠΟΙΟΣ δεν το εφαρμοσε ποτε και γιατι.Αυτο για να καταλαβεις τι παιζει και οτι δεν υπαρχει ΟΥΔΕΜΙΑ διαφορα στο νεο παρα μονο ΛΑΜΟΓΙΑ που κοιτανε να φανε οσο προλαβουν. Τα ιδια εκαναν και με τα καναλια, τα ιδια κανουν και με την Αττικης που δανειζουν τους δικους τους, τα ιδια με τα γραφεια του ΤΣΥΡΙΖΑ που 16 χρονια λεει δεν ηταν δικα τους, τα ιδια εκαναν ΟΛΟΙ οι δικοι τους οι φασιστεροι με τα εκκατομυρια στη black rock με τα ξεχασμενα αδηλωτα 1,8 του σταθακη με τα 200 χιλιαρικα που πηρε η μανα της βαλαβανη μια μερα πριν τα capital control με τα 3εκκ που πηρε η εταιρεια του φραπεδιαρη αλλα ξεχασε να κανει μεταβιβαση μετοχων 2 χρονια, με τα ακινητα της ‘πεθερας’ του μπαουφακη που ως ΥΠΟΙΚ δεν ηξερε!!! Οτι πρεπει να πληρωσει φορο για τα νοικια…Ξερουμε ομως να λεμε για το Κυριακο και ενα τηλεφωνικο κεντρο ολα μαζι αξια 100 χιλιαρικα που ειναι πληρωμενα. Δε μας πειραζει το ΑΔΗΛΩΤΟ και μαυρο 1,8 του Σταθακη αλλα χαλαμε το κοσμο για 100 χιλιαρικα ΜΕ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΞΑΝΑΛΕΩ ΑΡΑ ΝΟΜΙΜΑ επειδη ειναι του Κυριακου.
    ΜΑΚΑΡΙ ΟΛΟΙ- ΚΑΙ ΟΙ 300- ΑΝΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΝΑ ΕΤΡΩΓΑΝ ΜΟΝΟ 100,000 Ο ΚΑΘΕΝΑΣ. Θα διναμε ενα 30αρι ανα 4ετια 7,5 εκκ το χρονο δηλαδη και καθαριζαμε. ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?
    Η λιστα Λαγκαρντ- και η καθε λιστα- εχει μεσα κοσμο. Οπως σε ΟΛΑ τα πραγματα στη ζωη εχει λαμογια εχει και κανονικους. Η λιστα σα λιστα δε μου λεει κατι, ειναι ενας καταλογος Ελληνων καταθετων στην HSBC: ΚΑΝΕΝΑΣ δεν σε εμποδισει αμα πουλησεις ενα σπιτι και παρεις 500,000 μετα απο τη νομιμη φορολογηση τους να τα πας στην HSBC στην Ελβετια, στην CITI στο Λονδινο η στην Barclays η στη Lloyds η στα Cayman η στα Marshal. Λεφτα σου ειναι οπου θες τα πας και λογαρισμο δε δινεις. Ξερω ανθρωπους απο τη λιστα που δεν εχουν ΚΑΝ δραστηριοτητα στην Ελλαδα. ΟΛΕΣ ΜΑ ΟΛΕΣ οι δουλειες τους ειναι στο εξωτερικο και απο εκει φυσικα ειναι τα εισοδηματα τους. Απλα ειναι Ελληνες. Τι σημαινει αυτο? Οτι εσυ που πουλησες το σπιτι σου η αυτοι ειναι φοροφυγαδες? ΕΛΕΟΣ με τη παραπληροφορηση πλεον. Να σκεφτωμαστε λιγο πριν πεταξουμε κατι. ΚΑΙ στις λιστες οπως και στην Ελλαδα σε τραπεζες υπαρχουν ΛΑΜΟΓΙΑ. Δεν ειναι προνομια καμμιας λιστας. Ο Καλογριτσας με τα 100εκκ δανεια, ο Λαυρεντης που ειχε σηκωσει κοντα ΔΙΣ, ο Μαρινοπουλος που φεσωσε 1,8 αλλα περναει κοτα δεν ειναι σε καμμια λιστα Λαγκαρντ…
    Το ΦΠΑ ΔΕΝ εισπρατεται ετσι οπως λες, δε γινεται. Υπαρχει τροπος εισπραξης ΦΠΑ, θεληση δεν υπαρχει. Τωρα γιατι δεν ειμαστε εμεις σαν τους πορτογαλους τους ιρλανδους η τους κυπριους δε το καταλαβα? Τι ειμαστε εμεις? Εχουμε το κολο πισω? ΟΛΟΙΔΙΟΙ ειμαστε απλα αυτοι εστρωσαν το κολο τους κατω και κατι Χριστοφιες με κατι ΑΚΕΛ τους πεταξαν με τις κλωτσιες, την ωρα που εμεις βγαζαμε 3 φορες το χαζο. Καταλαβαν δηλαδη οι Ισπανοι π.χ οτι πλακα εχει αυτος ο μπιχλης με την αλογοουρα, πλακα εχουν οι Podemos αλλα επειδη βλεπουμε τι εκανε ο αναλογος ξεβρακωτος στην Ελλαδα ας το αφησουμε καλυτερα. Καταλαβαν οι Ιρλανδοι οτι δε παιζει να φορολογεις μονιμα τα παντα και να περιμενεις να κανεις δουλεια. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΛΟΙ οι ιρλανδοι εχουν κεντροδεξιους οι κυπριοι το ιδιο οι ισπανοι το ιδιο μεχρι και οι πορτογαλοι ψηφισαν το ιδιο- ασχετα αν δεν εβγαλαν πλειοψηφια στη βουλη, δεσμευτηκαν ομως οτι θα σεβαστουν ολες τις δεσμευσεις τους. Μονο εμεις ειμαστε επαναστατες με τους ηλιθιους με τα γκοου χοουμ και τις αξιοπρεπειες. Γι αυτο εμεις παμε για τεταρτο μνημονιο και οι αλλοι ΟΛΟΙ βγηκαν. Ειδες εσυ ΤΕΤΟΙΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΣΑ ΤΟ ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗ απο αλλη χωρα? Ειδες απο ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ χωρα αδυναμη η ισχυρη να λεει ο ΥΠΟΙΚ της ΟΥΑΟΥ στον ευρωπαιο επιτροπο? Λεει ουαου το ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΙ το ξεβρακωτο (και απιστευτα ΗΛΙΘΙΟ), ο αναλογος Βρεττανος ΥΠΟΙΚ που τους κραταει ΟΛΟΥΣ απο τα κακαλα τι πρεπει να πει και πως να συμπεριφερθει δηλαδη?
    Αφου λοιπον ο κοσμος ειναι τοσο ανωριμος που δεν μπορει να καταλαβει οτι σημασια εχει το ΠΟΣΟ και οχι ποιος το λεει, καλα να παθει. Αφου τον χαλαγε το 1 δις (που δεν ηταν καν 1, 700εκκ ηταν και ΑΝ χρειαζωταν αλλα 300) ας φαει στη μαπα 5δις φετος και αλλα 2,5 για του χρονου.

    Σε παρακαλω θεωριες με στημενα συνομοσιες κατα της Ελλαδας και αλλα τετοια μη μου τα γραφεις εμενα. Εχει αλλους που τα τρωνε αυτα αμασητα για να δικαιολογησουν την τεμπελια τους και την ανικανοτητα τους.Οχι μονο τα τρωνε αλλα τα πιστευουν ακραδαντα.
    Περιμενε ο Σοιμπλε 20 χρονια να ΄στησει’ την Ελλαδα για 170 δις την ωρα που ΜΟΝΟ ΤΟ 2015 Η ΒΜW εκανε 115 ΔΙΣ, η VW 202ΔΙΣ , η Mercedes 150ΔΙΣ,H AUDI 58ΔΙΣ και δε βαζω την OPEL μεσα που ειναι με τη GM.
    ΜΟΝΟ η αυτοβιομηχανια τους δηλαδη εκανε ΠΕΡΣΥ σε μια χρονια 700ΔΙΣ, 4 φορες το ΑΕΠ μας και εμεις ακομη λεμε για συνομοσιες και στησιματα, να μας κλεψουν τον απεραντο πλουτο και τη χαρισματικη μας οργανωση στη φετα και στη ρετσινα..
    ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΗΣΙΜΟ δεν ειχε κανενας. ΑΥΤΟΒΟΥΛΑ πιστεψε ενας λαος οτι μια χωρα που 5 χρονια τραβαγε τρελλο ζορι και τα εφερνε μια η αλλη με δανεικα, ξαφνικα θα καταργουσε φορους, θα εδινε μισθους και ολες τις αλλες μπουρδες που αραδιαζαν οι ψευτες. ΚΑΝΕΝΑΣ δε πηγε με το ζορι να ψηφισει τον λεφτα υπαρχουν ουτε το 2007 ουτε το 2015.
    Στη τελικη θα κανω αλλη ερωτηση. Αυτοι ηρθαν για να τα κανουν χειροτερα η καλυτερα? Γιατι αμα ηταν να τα κανουν χειροτερα, που τα εκαναν, γιατι δε κραταγαμε τους αλλους? Ξαναρωταω: Θεωρεις δηλαδη τη κατασταση απο το 2012 μεχρο το 2014 οτι ηταν θετικοτερη απο το 2015-2017 ναι η οχι?
    Κλεινω με ενα απλο- οσο γινεται στοιχειο επισημο. Για καθε 100 ευρω που εισπρατει το κρατος χρειαζεται να ξοδεψει 105. Τα 5 αυτα τα δανειζεται. Αν λοιπον δανειζεσαι 5 ευρω/μηνα στο δωδεκαμηνο θα θες 60 ευρω δανεια για να ζησεις: 1200+60 =1260. Θα εχεις βγαλει δηλαδη 100Χ12 = 1200 ΕΥΡΩ και θα εχεις ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ αλλα 60. Την επομενη χρονια ξεκινας προυπολογισμο με 1200-60 (που χρωστας ηδη) 1140. Συνεχιζεις να θες ομως 1260 ευρω για να ζησεις αρα τη δευτερη χρονια θες 1260-1140=120 ευρω δανειο. Αυτα βεβαια χωρις να υπολογιζεις τοκους κλπ. Τη τριτη θα θες 1260- 1080= 180 ευρω. Και φυσικα καποια στιγμη αφου δεν κανεις ΤΙΠΟΤΕ να μειωσεις τα εξοδα σου απλα κλεινεις.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ. ΑΝ θελουμε να επιβιωσουμε πρεπει να ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ τα εξοδα μας και να κοιταξουμε σιγα σιγα να αυξησουμε τα εσοδα. Με τη μειωση εξοδων ο στοχος ειναι να ερθεις μια η αλλη- να μη χρειαζεσαι δανεια για να ζεις. Τι εκαναν αυτοι? Ανοιξαν την ΕΡΤ (μη χασουμε το 0,01% τηλεθεαση) εδωσαν σαντουιτς στους Φωτοπουλους και προσελαβαν καθαριστριες στο ΥΠΟΙΚ. Τις οποιες επειδη δεν ειχαν τι να τις κανουν μιας και ΟΡΘΟΤΑΤΑ ΤΙΣ ΕΙΧΕ ΣΤΕΙΛΕΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, τις καναμε λεει γραμματεις στα δικαστηρια!!!
    Η πλακα ειναι οτι τις εχουμε ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 8-9 μηνες! ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ.

    Αν δε φτασεις να ζεις (για αρχη) εσοδα-εξοδα δεν εχεις στο ηλιο μοιρα οσες αξιολογησεις και κουρεματα και παραμυθια σου κανουν. Γιατι πολυ απλα τη ΕΠΟΜΕΝΗ μερα θα θες παλι δανεικα και θα ξαναξεκινησεις το ιδιο βιολι.

    Με την αυξηση εσοδων αρχιζεις και χτιζεις μια οικονομια. Αυξηση εσοδων ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ με φορους, πουθενα δεν εγινε αυτη η σαχλαμαρα της αριστερης οικονομιας του κρατισμου.
    Σωστα ΟΛΟΣΩΣΤΑ ειπε ο Κυριακος για 20% στις επιχειρησεις,και πολυ ειναι οταν τα γειτονικα κρατη δινουν 10 και 12,5%, αλλα ειναι μια αρχη.
    Δε γινεται καποιος να βγαζει 100 χιλιαρικα και να δινει τα 80 σε φορους. Ας παει υπαλληλος να παιρνει μηνας μπαινει μηνας βγαινει 1500 και να εχει και το κεφαλι του ησυχο.
    Πως θα προσλαβω εγω κοσμο- αρα θα πληρωνω και εισφορες και μισθους κλπ αμα οτι βγαζω παει στην εφορια για να μη χασει η κυρα Μαρια στο ΚΕΠ κατω τραχανοπλαγιας το μισθουλακο της η ο φωτοπουλος τα 4-5 χιλιαρικα το μηνα?

    ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ οτι τα 2000-3000 συνταξη που παιρνει ο 50αρης ‘παππους’ τα κοβει απο τα εγγονια του?

    Αυξηση εσοδων γινεται αμα φερνεις δουλειες και δε πολεμας την επενδυση του Ελληνικου π.χ λεγωντας οτι ειναι αρχαιολογικος χωρος. Η Tesla ψαχνεται για εργοστασιο στη Ευρωπη. Με ποιον να μιλησει στο Ελλαντα? Με το Παππα η με το Τσιπρα? Εδω ο Ομπαμα ηρθε και ο τυπος χασμουριωταν και μονο που δε τα εξυνε μπροστα του..
    Απλα πραγματα ειναι. ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟΚΟΣ βεβαια και κανεις καφενειακες αναλυσεις.

  12. Ο/Η J.Patikas λέει:

    “Δημητρη το κακο ειναι οτι αυτα που γραφεις δεν τα πιστευουν μονο οι ΤΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, αλλα οπως θα διπιστωσες και η πλειοψηφια του ελληνικου λαου, ακομα και η ταμειας που περιγραφεις στο κειμενο. ΣΤΟΧΟΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ; Να φυγουν τα παιδια μου στο εξωτερικο για σπουδες, εργασια και μονο για διακοπες στην Ελλαδα.
    ΥΓ. εννοειται οτι μολις διαπιστωσω οτι καποιος ειναι των αντιληψεων “για ολα φταινε οι ξενοι που θελουν να μας παρουν τα πετρελαια” ή “ο καπιταλισμος απετυχε” ή ” ολοι ιδιοι ειναι” ή δεν μπορει να καταλαβει τη διαφορα Τσιπρα – Κυριακου, γυριζω τη κουβεντα περι ανεμων και την κανω με ελαφρα. Ενας θειος μου καλη του ωρα, οταν διαπιστωνε οτι καποιος ειναι μαλακας του έλεγε “εσυ ή ολυμπιακος εισαι ή πασοκτζης ή και τα δυο”. Οπου πασοκτζης βαλε σημερινος τσυριζαιος. Δεν υπαρχει λογος να σπαταλας χρονο και ενεργεια για να εξηγησεις στο μαλακα.

  13. Ο/Η conpater λέει:

    Για να καταλαβω ρε Δημητρη,εσυ ηξερες απο πριν οτι θα ειναι χειρωτεροι απο τους Σαμαροβενιζελους και οτι κακο συναπαντεμα ειχαμε απο το 2009 και μετα μεχρι τις εκλογες? Και μιλαω για τις πρωτες εκλογες,οχι τις δευτερες που ο κοσμος ΕΙΔΕ αλλα δεν καταλαβε ! Ρωταω για να καταλαβω κι εγω ο μαλακας -κατα τον Πατικα …

  14. Ο/Η The Snitch λέει:

    Φυςικα και το ήξερα και το εχω γράψει ΠΡΙΝ βγουν κυβέρνηση κανα εξάμηνο πριν.
    Μπορείς να ανατρέξεις με ενα απλο search στα κείμενα μου για το μπαρουφακη το 2014 εδω Και αμέσως μόλις βγήκαν εδω Που αναφέρω τα παντα για το τσίρκο ουτε μια βδομάδα μετα τις εκλογές
    Η μήπως θες να δέος εδω Κείμενο 3 μήνες κυβέρνηση;
    Λες να τα έγραφα ΠΡΙΝ βγουν και αμέσως μετα ΠΡΙΝ γινει οτιδήποτε επειδή ετσι μου ηρθε επι μήνες;

    Που εχεις δει στο πλανήτη αριστερά και προκοπή; πες μου ΕΝΑ μέρος μονο. Ενα

    Ξέρεις που ειδα προκοπή εγω; στο 1,4 ΔΙΣ περιουσία του φιντελ, στα 4,2 ΔΙΣ περιουσία της κόρης του τσάβες η στις χρυσές μπανιέρες του κομ Γιονγκ στη κόρεα.μη παμε στους original Σοβιετικούς Στάλιν χρουτσοφ Μπρέζνιεφ κλπ που ζούσαν στην απόλυτη χλιδή οπως κ ολο το κόμμα και ο κοσμος πέθαινε απο το κρύο στους δρόμους.

    Πουλάμε επανάσταση και viva la revolution και ειμαςτε Viva la κονομισιον, για τα κορόιδα που δεν έχουν να φάνε ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ

    Εγινε η περιςτερα απο τα εξάρχεια μπεττυ και έμαθε και τη σχολή χιλλ το ταγάρι. Το χνώτο τους βρωμάει ακομη η σχολή χιλλ τους μαρανε τους καταληψίες που δε ξέρουν βασική γεωγραφία και μπερδεύουν τα νησιά μας, μη παμε σε χώρες που ειναι δύσκολες..

    Δε νομιζω να ειπε εσένα μαλακα ο Δημήτρης, τουλαχιςτον δε το ερμήνευςα ετσι

    Υπαρχουν μερικές βασικές αρχές κ στα οικονομικά -που ειναι τα παντα στο τρλος της ημέρας- και στο τροπο που χειρίζεσαι καποια πράγματα ανάλογα τη θεςη σου. Αυτα αν τα αγνοείς δε πας πουθενά.

  15. Ο/Η J.Patikas λέει:

    Οποιος ψηφισε τσυριζα την πρωτη φορα ειναι μεγαλυτερος βλακας απο αυτον που ψηφισε τη δευτερη. Διοτι αυτα που ελεγαν την πρωτη φορα, οχι μονο ηταν μπαρουφες, οχι μονο ηταν αλητειες αλλα αν ποτε εφαρμοζοταν θα μας πηγαιναν κατευθειαν να κανουμε παρεα με τον Μαδουρο. Αρα καποιος που ψηφισε την πρωτη φορα τσυριζα για να εφαρμοσει αυτα που ελεγε και δεν ψηφισε τη δευτερη επειδη δεν τα εφαρμοσε και βλακας ειναι και κοροιδο και μυαλο δεν εβαλε ( και μαλλον ουτε θα βαλει)!

  16. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ J.Patikas
    Τι να σου Δημητρη. Εδω βλεπεις το ‘λαο’ να πηγανει ενα κομμα του 3% που με το ζορι εμπαινε στη βουλη στο 30-35 σε 2-3 χρονια επειδη πουλαει τοσο ξεδιαντροπα ψεμμα. Απο την αλλη βλεπεις βεβαια το ιδιο κομμα επειδη εχει αλλο ονομα ΠΑΣΟΚ να πηγαινει αναποδα.
    Οι ΜΟΝΟΙ- ασχετα που μιλαμε για εντελως ΗΛΙΘΙΟΥΣ- που εχουν σταθερη δυναμη ειναι το ΚΚΕ γυρω στο 5-7%
    Ακολουθει η παραδοσιακη δεξια με ενα 25%, μιλαω για τη βαση, που αναλογα εχει γραψει και 20 οπως και 40%
    ΟΛΟΙ οι αλλοι ειναι οπου φυσαει ο ανεμος. Εχουμε καταλαβει οτι αυτο το 20-25% των καμμενων που αλλαζουν ιδεολογια και γνωμη ανα βδομαδα μας κυβερναει ετσι? Ειναι οι λεγωμενοι ‘αναποφασιστοι΄ ανθρωποι δηλαδη που δεν εχουν αποφασισει ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ!!

    Μια λυση υπαρχει μονο: 2 κομματα labour torries/ republicans democrats και οποιος αλλος του 1-2-3 % νιωθει πιο κοντα απλα προσχωρει σε αυτα. Αν δεν νιωθει καλα ο καθε Ποταμι-ΔΗΚΙ και δε ξερω το διαολο τον λενε απλα δεν συμμετεχει. Αντε να εχεις αλλον ενα τριτο με το ζορι. Μεχρι τοτε θα εχεις το καθε ΚΑΜΜΕΝΟ-ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ-ΚΟΥΒΕΛΗ με 3-4% να σε κυβερναει και να εκβιαζει για να σχηματιστει κυβερνηση και να βρισκει ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ αναλογα με το ποσο κονομαει: o καμμενος βγηκε και ειπε οτι ριχνει τη κυβερνηση για τους παπαδες!!! ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ δεν τον πειραξαν ο jeronymo τον χαλασε..
    Τι ψαχνεις τωρα λογικη στη χωρα του παραλογου? Πες μου ΕΝΑ ΤΟΜΕΑ που δουλευει σωστα. Παιδεια Υγεια Εκπαιδευση Εξωτερικη Πολιτικη Οικονομια Δικαιοσυνη? ΕΝΑ πες μου μονο να πουμε οτι εκει παμε νορμαλ. Οχι τωρα βεβαια με αυτους τους ηλιθιους οπορτουνιστες που μπλεξαμε αλλα ανεκαθεν.
    ΕΝΑ ΠΑΡΑΓΩΝΤΑ εχουν σωστο οι ελληνες, ΟΧΙ Η ΕΛΛΑΔΑ. Τη ναυτιλια και ο λογος ειναι οτι λειτουργουν στο εξωτερικο..

  17. Ο/Η conpater λέει:

    Δημητρη,θυμασαι απο το ” μονοδιαστατο” τοτε, που γινοταν της πουτανας το μαγκαλι, τι γραφαμε στο blog. Ο περισσοτερος κοσμος, ειχε συχαθει τον Σαμαρα και τον GAP, και το κουραγιο Ελληνες του Ρεν. Ερχοταν με φορα ο Συριζα,σαν αντιδραση σε ολα αυτα τα ψεμματα και αισχη,και λογικο ο κοσμος να τον ψηφισει. Σωστο η λαθος αυτο εγινε. Το οτι αποδειχθηκαν χειρωτεροι το εδειξε ο χρονος και τα μεχρι τωρα αποτελεσματα. Με βαση,” θα ειναι χειρωτεροι απο τους τωρινους “, δεν αλλαζεις ποτε τιποτα,δεχεσαι οτι σου λεει ο ενας και τελειωνεις. Να γιατι αναφερομαι στην πρωτη εκλογικη αναμετρηση που το 3% εγινε 35%…. Το οτι την δευτερη φορα και μετα το ΟΧΙ που εγινε ΝΑΙ, ο κοσμος ξαναψηφισε τον Συριζα , χρηζει ψυχιατρικης βοηθειας. Εγω την πρωτη τους ψηφισα,οταν ειδα που το πηγαιναν το καραβι ομως,δευτερη δεν υπηρχε…. Και συμφωνα με το Patika ειμαι περισσοτερο βλακας απο το να τους ψηφιζα και την δευτερη. Και επειδη μου αρεσει ο διαλογος face to face , patika ελα αυτο που γραφεις να μου το πεις απο κοντα,και για να σου δωσω και εναν ακομα λογο να το κανεις,θα σε κερασω και καφε ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ…

  18. Ο/Η The Snitch λέει:

    Κάποια στιγμη λοιπον πρέπει να κοιταμε τη λογική και να αφήνουμε το συναίσθημα.
    Ουτε εμένα μου αρεςε η κατάσταση ουτε τρελαίνωμαι με κανενα. Δε μπορω ομως να μην αναγνωρίσω οτι η χώρα εςτω με πολλα λάθη είχε μπει σε μια σειρά και είχε αρχίσει να δειχνει μια σταθερότητα και μιλαω για οικονομικά πραγματικά οχι πλεονάσματα καο βλακείες. Είχε ξεκινήσει να κανει πανω απξ τις μισές πληρωμές στους ιδιώτες, έβγαλε για πρωτη φορα ομόλογο με επιτυχία στο εξωτερικό, οι τράπεζες εςτω και δειλά έκαναν κάποια βήματα.
    Δε υπαρχει λογική αμα ακούς τερατώδη ψέμματα Σορρυ κιόλας.
    Το μονο καλο απξ ολη αυτη την ιστορία ειναι οτι η φασιστερα τελείωσε για αλλα 50 χρονια στην Ελλάδα. Οι εκλογές θα χαθούν φυςικα και την επόμενη όλες αυτές οι συνιστώσες θα φαγωθούν μεταξύ τους γυρνώντας στο 3% και αμα.

  19. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ξαναλεω,ηταν αντιδραση στα οσα συνεβαιναν και αυτο την πρωτη φορα. Συμφωνω στο επιλογο σου,θα εξαφανιστουν απο τον χαρτη. Μια περιπτωση υπαρχει να υπαρχουν , η υπαρξη πολλων Πασοκων ….

  20. Ο/Η The Snitch λέει:

    Δεν ειναι θεμα απολογίας κανενός ουτε εγω ειμαι δικαστής.
    Τη γνώμη μου λεω και ο καθενας κανει οτι νομίζει.
    Τα οποία κείμενα εκτος απο γνώμη, ιςως να ειναι και τροφή για σκέψη.
    Ειναι βλεπεις αυτο που εχω απο μικρος: trust no one και ψάχνε συνεχεια