Round 2

Για τη λιγκα. Round 3 για το παγκο και ελπιζουμε τουλαχιστον να βγαλει αυτα τα 13 ματς + το κυπελλο ο Μανωλης. Αν σκεφτουμε οτι ο Γουιλι εβγαλε αντιστοιχα 11+2, τοτε ειμαστε σε καλο δρομο, δηλαδη δεν νομιζω να χρειαστει κανενας υπηρεσιακος εκει γυρω στο Μαιο. Οχι τιποτε αλλο αλλα απο οσο γνωριζω δεν εχουμε και κανενα προχειρο. Αυτο, στη ΠΑΕ της προχειρατζας, και αν ειναι επιτευγμα.

Χτες φυσικα ΔΕΝ πηγα στο γηπεδο και φετος τα 2 ματς που εχω παει πρεπει να μου εχουν κοστισει παραπανω (αν κανουμε τη τιμη της καρτας δια 2) απο οτι να πηγαινα να δω Μπαρτσελονα. Ειδα ομως το ματς απο περιεργεια πιο πολυ. Να δω δηλαδη απο τη μια αν οντως υπαρχει λογικη στο παγκο και απο την αλλη ποσο χαβαλεδες ειναι αυτοι στο χορτο. Γιατι αμα εχεις κανει 2 νικες σε 13 ματς σερνωμενος και ξαφνικα αρχιζεις και θυμιζεις ποδοσφαιρηστη, τοτε μονο ενα πραγμα σου αξιζει: ενα γερο καψωνι και κανα προστιμο γιατι ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ εδω και 6 μηνες. Αλλα θα φτασουμε και εκει.

Σε μια μερα που ειχε τα παντα υπερ του, εντος εδρας ματς, καλο αγωνιστικο χωρο, σχετικα αδυναμο αντιπαλο, ωραια μερα και ωρα και καμμια 8-9 χιλιαδες κοσμο (διπλασιο απο συνηθως δηλαδη) ο Μανωλης λοιπον εκανε τα προφανη. Ορθολογικο συστημα και οι κανονικοι παικτες σε κανονικες θεσεις. Εσεις μπορει να νομιζετε οτι αυτο ειναι κατι εξωτικο, αλλα εγω θα θυμισω οτι εχουμε δει τον Ντιντακ δεξι εξτρεμ με την Αναγεννηση Καρδιτσας, τον Μανταλο καπου στον ασβεστη σε αρκετα ματς, τον Λαμπροπουλο αμυντικο χαφ- γιατι ο Σιμοες ηταν ‘τραυματιας’ (στη τσεπη)  οπως φυσικα και τον Ουγκο να βγαινει στα πλαγια και να κανει σεντρες. Οποτε μετα απο αυτα τα μαγικα φετος το να κατεβαινεις με κανονικη ομαδα και θεσεις, μπορει να μοιαζει λογικο αλλα μη ξεχναμε οτι ειμαστε στην ΑΕΚ που η λογικη εχει φυγει εδω και μια 25ετια και ακομη αναζηταται.

Ο αντιπαλος ηταν για τα μπαζα βεβαια και δε το λεω για το ταμπουρι αλλα για το γεγονος οτι δεν αλλαζε τριτη πασα και πουλαγε τη μπαλλα με τη μια. Ομαδα που δεν μπορει να κρατησει μπαλλα- δε λεω να κανει παιχνιδι και να απειλει- 9,9 στις 10 φορες ειναι χαμενη. Γιατι αμα πουλας το τοπι συνεχεια ο αντιπαλος- οσο ΑΕΚ και να ειναι- θα σου κανει και 4-5 φασεις και θα σε πιεσει και ενα 20λεπτο αρα δυσκολα θα τη γλυτωσεις. Το τερμα επιασε τα απιαστα προχτες δε γινεται να βασιζεσαι σε αυτο. Παρενθεση: Ο Ντοναρουμα ειναι ο μεγαλος αδελφος του Ντοναρουμα της Μιλαν ο οποιος ΠΡΙΝ κλεισει τα 18 θεωρειται οτι καλυτερο στη χωρα (και δια στοματος Μπουφον) και ηδη παει για συμβολαιο 10εκκ ετησια. Οσο τον εχω δει- στεναχωριεμαι να βλεπω τη Μιλαν σε αυτο το χαλι οποτε δε βλεπω ολα τα ματς- ειναι πραγματικα πολυ καλος. Δε σημαινει κατι αυτο, απλα πληροφορια.

Η ομαδα ΔΕΝ εκανε κατι. Απλα ο Ντιντακ καταφερε μετα απο 2 χρονια να βγαλει μια σεντρα! και ο ψηλος να ειναι ο πρωτος σκορερ της ομαδας. Ο Πεκχαρτ ξαναλεω, στην ΑΕΚ που εχει παραδοση σε επιθετικους και δη CF εχει πρωτο σκορερ τον Πεκχαρτ. Ο οποιος μπορει να ειναι ψηλος και αχαρος αλλα ειναι 10000% επαγγελματιας, παιζει οσο μπορει και ξερει, δεν εχει δημιουργησει ΠΟΤΕ προβλημα και για την αποδοση του (value for money) σε σχεση με κατι ΜανταλοΜπακασετες δε νομιζω να υπαρχει καμμια αμφιβολια.

To κεντρο μας θυμισε το περσυνο ντουετο και αυτο γιατι πολυ απλα ειναι αλλο το 4-3-3 και αλλο το χθεσινο συστημα που κατεληξε σε 4-4-2. Στο πρωτο δεν ειναι μονο οτι πρεπει να ξερουν μπαλλα οι 3 μπροστινοι , ειναι οτι πρεπει να εχει ανασες ολη η ομαδα. Το δευτερο υποστηιζεται πιο ευκολα απο αγυμναστες ομαδες (πρωταθλητρια η ΑΕΚ σε αυτο) μιας και αλλο 4 στο κεντρο και αλλο 3 που περιμενουν βοηθειες. Μπαλλα- ειδικα αυτος ο Λαζαρος- ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ και απο ανασες παλι χτες εκει στο 70’ απαντες ΠΛΗΝ ΣΟΥΗΔΟΥ παρεδωσαν πνευμα. Ο λογος ειναι φυσικα οτι ο Ελληνας ποδοσφαιρηστης ειναι αγυμναστος απο μικρος και τεμπελης. Ο Γιοχανσον ενω απο τεχνικη ειναι αστα να πανε, καλυπτει την αδυναμια του με τα συνεχη τρεξιματα του και την αντοχη του εχωντας σωστες τοποθετησεις πισω απο τη μπαλλα. Καποιος που δεν τα εχει ουτε αυτα πρωτον χανει μονομαχιες και δευτερον κρεμαει και τη θεση του. Απλο πραγμα το ποδοσφαιρο και δεν ειναι τυχαιο οτι χτες η ΑΕΚ ετρεξε περισσοτερο απο αλλες φορες και αυτο εδειξε και η διαθεση αλλα και η αποδοση. Αμα παιξουμε με μια Βρεττανικη ομαδα χαμηλης δυναμικοτητας θα χασουμε οχι γιατι ειναι μπαλλαδοροι αυτοι, αλλα γιατι ειναι τρεχαλατζηδες και σου παιρνουν ολες τις φασεις. Ακομη και αν χανεις τη διεκδικηση, αμα κυνηγησεις τον αντιπαλο που εχει ηδη καταπονηθει και εισαι πιο γυμνασμενη ομαδα, εχεις ολες τις πιθανοτητες με το μερος σου: γι αυτο ο Gus ζητασε ενα πραγμα περσυ με το καλημερα, ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Μπαλλα στα 25 σου και στα 30 δε μαθαινεις. Αμα αντεχεις ομως κανεις τη ζωη δυσκολη στον αντιπαλο αμα παραδωσει πνευμα, εκει στο 65-70.

Τα επομενα ματς ειδικα τα ματς με Ξανθη και ΗΡΑ ειναι τα βασικα. Αν δε χασεις στη Ξανθη και νικησεις στον ΗΡΑ εχεις λιγες ελπιδες να μπεις στη πενταδα. Αν οχι ακολουθουν τα ματς με το Gay και το νιονιο εκτος, οπου η λογικη λεει απο μηδεν ως τρεις ποντους. Το κακο- και το εχω ξαναπει- ειναι οτι οι ΠΑΟ ΜΠΑΟΚ εστω και με αυτο το χαλι, λογικα θα μπουν στη πενταδα. Οποτε μενουν 2 θεσεις για 3 ομαδες. Εμεις και αλλοι 2 που τους εχουμε εκτος. ΚΑΙ οι δυο ειναι στο +6 και μονο με νικες υπαρχει ελπις. Αλλιως αμα μεινουν εκει το +6 ποσο μαλλον να αυξησουν τη διαφορα σε +9 τοτε δε βλεπω φως με 13 αγωνιστικες να μενουν. Αυτο γιατι η ΑΕΚ θα πρεπει να κανει 3 νικες ΠΑΡΑΠΑΝΩ (αν μεινουμε στο +6) και απο τους δυο.

Συγχωρεστε με αλλα επειδη βλεπω 35 χρονια μπαλλα, αυτη η ΑΕΚ ΔΕΝ μπορει να το κανει. Καλα τα vamos και οι σαχλες, αλλα θελω να δω την αντιδραση στη γκελα και στα δυσκολα. Οποτε καλυτερα να προσγειωθουμε γιατι ΑΝ ΜΠΟΥΜΕ στα play ωχ θα ειναι εκτος απο δυσκολα και επιτυχια.

Τωρα θα μου πειτε ποιος ο λογος να σκιζωμαστε να παμε στην Ευρωπη αφου και που παμε- χορτασμενοι απο διακρισεις και κουπες εκει- δε δινουμε και σημασια. Ουτε παικτες παιρνουμε, ουτε πλανο εχουμε, ουτε και μας πολυενδιαφερει. Αλλωστε οι ελληνικες ομαδες πανε για την ΄εμπειρια’ στην ευρωπη λες και παμε κανα ταξιδακι για να βγαλουμε φωτο και να δουμε αξιοθεατα. Αναρριχηση του club απο την 200η θεση (καπου εκει ειμαστε) οπως και εσοδα ειναι ψιλα γραμματα για τη διοικουσα..

Για τα υπολοιπα ο καθενας εχει δικαιωμα να ονειρευεται οτι του ερθει φυσικα.

 

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

19 Responses to Round 2

  1. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ all
    Αμα πινει πολυ το παλικαρι καλα κανατε και δε το πηρατε. Βεβαια αμα ηταν αυτος ο λογος το Μπλανκο των 72 γκολ σε 4 χρονια που ηθελε 3 bar επρεπε οχι να μη τον ειχαμε παρει αλλα να τον εχουμε σε κεντρο απεξαρτησης day one.
    Τωρα για το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ λογο ας μη κανουμε κουβεντα.

    ΥΓ Ο Ντιας κατεβηκε απο το αεροπλανο? Αφησε τη βαλιτσα? Καποιος να τον παρει ενα τηλεφωνο απο εκει στη ΠΑΕ μη ξεροσταλιαζει το παιδι..

    Α ρε ΚΕΦΤΕ με το τριπλοσαγωνο, εχεις πουλησει σανο να φανε και οι Εσκιμωοι. Που το επαιζες και γνωστης (ταχα μου) οταν απο τις 3 του μηνα εγραφα οτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΤΙΑΣ. Κατι πρεπει να γραψεις και εσυ βεβαια στα προβατα..

  2. Ο/Η The Snitch λέει:

    Κατι μικρο πολιτικο για ολο αυτο το κραγκιοζιλικι με τον Trump:

    Απο οσο θυμαμαι εγιναν εκλογες και με το συστημα που υπαρχει ο παλαβιαρης νικησε. Με 2,8εκκ λιγοτερες ψηφους αλλα νικησε γιατι ετσι ειναι δομημενο το συστημα μα τους εκλεκτορες. Δε θα κρινω αν ειναι σωστο η λαθος αλλα ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.
    Οποτε ολη αυτη η σαχλαμαρα με τις διαδηλωσεις ειναι μια μπουρδα και μιση.
    Αν κρινουν οτι δεν τους κανει το εκλογικο συστημα ας το αλλαξουν.
    Μεχρι τοτε αυτος νικησε αυτος ειναι προεδρος και αυτοι τον εβγαλαν.
    Το να μη τους αρεσει- σε οποιους δεν αρεσει- και να κανουν αυτες τις ΜΠΟΥΡΔΕΣ πριν προλαβει ο τυπος να κλεισει 24 ωρες προεδρος μονο αστειο μπορει να θεωρηθει.
    Τωρα για τους ‘celebrities’ και τους gay ποδηλατες (εκφραση του j.patika που βρισκω ακρως επιτυχημενη) ΞΥΔΑΚΙ και τα λεμε στις επομενες εκλογες.
    Λεγεται δημοκρατια αυτο και αναλογα 8 χρονια με τον Ομπαμια και 2 φορες η αλλη πλευρα σεβαστηκε την αποφαση χωρις καραγκιοζιλικια.

    Νισαφι πλεον με τη Μισελ και τη Μελανια και τι φοραει η καθε μια, τι εκανε ο Ομπαμα και ποσο γαματος ηταν (στο επικοινωνιακο ΝΑΙ ειναι καλυτερος απο το βλαχο) και τι εγραψε στο τουιτερ ο καθε ενας. Μπορει να ειναι καλυτερος η χειροτερος αλλα ΑΥΤΟΣ εξελεγει προεδρος και δε γινεται πριν καν προλαβει να ορκιστει να γινεται ο κακος χαμος απο τη χαμενη πλευρα οποια και αν ειναι αυτη.
    Σε μια χωρα που εβγαλε τον Μπους προεδρο 2 φορες αυτα ειναι τουλαχιστον αστεια.
    Οπως αστειο- αν οχι χειροτερο- ειναι να κατηγορει για σεξισμο τον Trump η παρεα που ο αντρας της ο Μπιλ ο μουρνταρης ειναι ο μοναδικος προεδρος που παραδεχτηκε οτι ειπε ΨΕΜΜΑΤΑ ΟΡΚΙΖΩΜΕΝΟΣ και δεν ειχε αφησει θηλυκη γατα που να μη καβατζωσει- κατι αναλογο με τον ηρωα JFK..

    Αυτα απο ενα πολιτη της Ελλαδας που τον κυβερνα ο μικρος χαζος με το παρεακι των απλυτων και ξερει πρωτο χερι τι σημαινει λαικισμος. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ-ΠΡΟΣΕΧΑΜΕ οταν επρεπε λοιπον και τα αλλα ειναι για σανο και μονο.

    ΔΕΝ λεω οτι ειμαι υπερ ουτε κατα, οποιος ΝΟΜΙΖΕΙ οτι η Αμερικη θα αγαπησει η θα μισησει το κοσμο απο ενα προεδρο της και ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ειναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΦΕΛΗΣ. Λεω οτι απο τη τρελλη που αρχισε 4-5 πολεμους, το να κατηγορεις καποιον που ακομη δε προλαβε να κατσει στη καρεκλα ειναι τουλαχιστον υποκρισια..

  3. Ο/Η Tasos λέει:

    Πόσο δίκιο έχεις για τον Trump. Έχει βγει κάθε πικραμένος και λέει τα δικά του για έναν άνθρωπο που εξελέγη δημοκρατικά, δηλαδή να τραβάς τα βυζιά σου. Ούτε με τα απάτσι (χαχαχαχα) και τα τανκς να είχε γίνει πρόεδρος δηλαδή ο άνθρωπος. Άσε που κάτι μου λέει ότι μια χαρά θα κάνει τη δουλειά του, μπορεί να είναι πολλά αλλά μόνο χαζός δεν είναι.

    Το πιο αστείο είναι πως αυτοί που λένε τα περισσότερα κατά του Trump είναι και οι πλέον βολεμένοι εκατομμυριούχοι του Hollywood. Γι όνομα του Θεού δηλαδή. Ειλικρινά ήμουν εντελώς ουδέτερος απέναντι του (δεδομένου του αντίπαλου δέους, της ημίτρελης δηλαδή), αλλά όλοι αυτοί με έχουν κάνει να τον συμπαθήσω.

  4. Ο/Η J.Patikas λέει:

    Μα Δημητρη μου ετσι αντιλαμβανονται καποιοι τη δημοκρατια. Αν κερδιζει ο δικο μας ολα καλα, εαν με το ιδιο εκλογικο συστημα που πριν κερδισε ο δικος μας, τωρα κερδισει ο αλλος, σπαμε καιμε ζηταμε να μην ορκιστει και μας φταιει το εκλογικο συστημα. Ποιοι ειναι αυτοι οι καποιοι; Τα εχουμε πει εκατο φορες. Αυτοι που εαν ο λαικισμος ειναι απο τη δεξια ειναι φασισμος, εαν ειναι απο την αριστερα ειναι προοδευτισμος, ανθρωπισμος.
    ΥΓ ακουσες την επισημη θεση της κυβερνησης για το πρωθυπουργικο αεροπλανο και τα ταξιδακια του Βλ(Κ)αμμενου και του Παππα; “Δεν ασχολουμαστε με κουτσομπολια”.

  5. Ο/Η Αλέξανδρος λέει:

    Oτι βγαίνει ο κάθε μπατίρης αποτυχημένος και χλευάζει τον Τράμπ ενω ψήφισε Αλέκση και Πάνο, πραγματικά με ξεπερνά.
    Όσο για τους “διαδηλωσίες” στις ΗΠΑ, ειδικά οι celebrities είναι όλοι αυτοί που τους ταϊζει το ίδιο σύστημα που έσπρωχνε τη Χίλαρι γι’αυτό έχουν λυσσάξει. Ξιδάκι παιδιά..

  6. Ο/Η Alex λέει:

    Για το τρίμπαλο απο την Swansea δεν θα αναφερθείς?

  7. Ο/Η The Snitch λέει:

    Αναφερθηκα προχτες, ειπα στα 3 τα 2 δωρο απο την αμυνα μας.
    Οπως εχω πει οτι φετος ο στοχος μας ειναι τετραδα και δυσκολα μπορουμε παραπανω.
    Κατα τα αλλα μια χαρα παει η ομαδα μου, οι απωλειες ειναι καθαρα θεμα απειριας, τα ντερμπυ τα χω παρει ΟΛΑ μεσα εξω, και τα σιχαματακα ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ να μο παρουν 2 ισοπαλιες στο 84′ γιατι μεχρι τοτε εχαναν…
    Προσπαθεις να πεις κατι για την ομαδα? Μια χαρα ειμαστε εχουμε το καλυτερο προπονητη στο πλανητη ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ, οπως παιζουμε και μπαλλαρα εχουμε τη καλυτερη επιθεση με 51 γκολ, εχουμε 13.371 πασες στα ματς με τον αρχηγο μας να εχει μονος του 1824 με ενα ματς λιγοτερο απο τον δευτερο Πογμπα των 220εκκ που εχει 1522. Για να συγκρνεις ΟΛΗ Η ΑΕΚ φετος εχει 1130.
    Ο ΧΕΝΤEΡΣΟΝ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ εχει κανει 50% περισσοτερες πασες απο ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΕΚ….

    Μια χαρα ειμαστε, σιγα μη μας χαλασει μια κακια στιγμη, ε και αμα μας χαλασει κοιταμε λιγο τα ΠΕΝΤΕ CHL ME TA TPIA UEFA και χαλαρωνουμε..

    YNWA

  8. Ο/Η Koreas λέει:

    Τελικα στα play off μάλλον θα μπούμε……..μην ασχολείσαι με Ξάνθη και πανιώνιο………αν μας περάσει αυτός ο βαζελος στη βαθμολογια θα πρέπει ο τίγρης να το κλείσει το κατάστημα…….

  9. Ο/Η The Snitch λέει:

    KOREAS
    Εχω διαφορετικη γνωμη. Αν δε παρεις νικες στα μεταξυ μας ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙΣ πενταδα, εχεις 13 ματς τα 4 ειναι τα μεταξυ μας με τα 2 εκτος, αρα τυχον απωλειες 9 ματς να τις καλυψεις.
    αν ο ενας σε νικησει μενεις εκτος γιατι ειναι συν 9 και θες τεσσερις νικες σε 9 ματς ΠΑΡΑΠΑΝΩ για να το περασεις, δε γινεται αυτο..σορρυ

    Μολις μας περασε και ο ΜΠΑΟΚ με ενα ματς λιγοτερο.. ειματσε 6 ισοβαθμοι με τον ΠΑΣ.
    Μαλλον δεν εχεις καταλαβει ποσο πισω ειμαστε, αυτος ο βαζελος που λες ειναι 5 ποντους μπροστα μας..

    1 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 17-42
    2 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 17-31
    3 Α.Ο. ΞΑΝΘΗ 17-31
    4 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 17-30
    5 Π.Α.Ο.Κ 16-26
    ΑΕΚ 17-25
    ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 17-25

  10. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ J.Patikas
    Μπανανισταν φιλε μου.Κανενας δεν ελεγχει κανενα τι ψαχνεις τωρα λογικη σε φασιστερους? Αυτοι που τους ψηφισαν ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ μη σκας, δεν ειναι που μας ελεγαν για κατω πλατειες και πανω πλατειες, εμεις και εσεις, και αλλα τετοια ηλιθια? Βλεπεις κανενα να μιλαει τωρα απο ολους αυτους? Εξαφανιζολ ειναι ολοι και το ΠΑΙΖΟΥΝ?(γιατι ΔΕΝ ειναι κοψοχερηδες) αλλιως θα τους παρουν με τις πετρες.
    Τι θες τωρα? Παραδειγμα κρατους? ΟΚ ακου λοιπον:
    Τελη κυκλοφοριας UK:
    Τα τελη κυκλοφοριας εχουν 13 κλιμακες. Οι κλιμακες υπoλογιζωνται με βαση τις εκμπομπες CO2 και μονον. Ξεκινας απο μηδεν λιρες και φθανεις τις 2,000. Δεν εχει σημασια αν εχεις Smart η Range Rover 5.0 supercharged, μετραει ΜΟΝΟ το CO2.Υπαρχει π.χ Range Rover Sport με CO2 164γραμμαρια (2000cc diesel, με 240 αλογα, 4WD, 8αρι αυτοματο. Μιλαμε για εκπληκτικο αυτοκινητο (εχω αγαπη στα Range) που εχει τελη 175 λιρες!!!( 210 ευρω). Στην Ελλαδα το ΙΔΙΟ αυτοκινητο εχει τελη 503,18 ευρω 2,4 φορες απανω!!! για να πηγαινεις στους κολοδρομους και να κανεις το σταυρο σου αν δε σκοτωθεις στο ενα ρευμα Αθηνα-Πατρα.

    Α)Τα τελη φυσικα ΔΕΝ πληρωνωνται νταβατζιλικι τον Δεκεμβριο, δημιουργωντας και προβλημα στους πολιτες και ουρες στα ταμεια, αλλα ΟΠΟΤΕ ληγουν (θα εξηγησω)

    Β) Αν αγορασεις ενα αυτοκινητο-μηχανη τον Απριλιο π.χ πληρωνεις για ενα ετος η ενα εξαμηνο (τα μισα). Πληρωνεις δηλαδη ειτε μεχρι τον επομενο Απριλιο ειτε μεχρι τον Οκτωβριο. Σε αντιθεση με την Ελλαδα που αμα παρεις αμαξι 1 Ιανουαριου η 31 δεκεμβριου πληρωνεις ΟΛΟ το ετος κανονικα. Ετσι και ειναι πιο ευκολο για τους πολιτες να πληρωσουν και ειναι και πιο ευκολο να προγραμματισουν καποια πραγματα- δες το Γ, χωρις να σε ΚΛΕΒΟΥΝ για το χρονικο διαστημα που ΔΕΝ ειχες το οχημα στη κατοχη σου..

    Γ) Μπορει καποιος ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ και να γινεται ολο αυτο το καρναβαλλι το ελληνικο, να πει οτι για το Χ-Ψ λογο δεν θα μετακινησει το αυτοκινητο του (θα το εχει στο garage π.χ) και να μην πληρωσει το αναλογο τελος. Με μια απλη δηλωση μπορει να παρει πισω λεφτα που εχει πληρωσει αν αποφασισει να εχει κλειδωμενο το αμαξι του αναλογα: Εχουμε π.χ ενα Range 5.0 με τελος 2000 λιρες. Οταν εμεινε σχεδον 5 μηνες σε ακινησια (μιας και λειπαμε εγω ελλαδα και η αλλη USA) με μια απλη αιτηση (σε 2 λεπτα μεσα) εγινε αμεση επιστροφη 830 λιρες μιας και ξεραμε οτι δε θα το κινησουμε. Ουτε πινακιδες ουτε δηλωσεις ουτε τιποτα μονο ενα σοβαρο συστημα. Βεβαια αμα σε πιασουν να κανεις λαμογια ΤΗΝ ΕΒΑΨΕΣ κανονικα.

    Δ) Αν βγεις με το αυτοκινητο σου εκτος UK αλλα με βρεττανικες πινακιδες πανω απο 12 μηνες ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ τελη! Για την Ελλαδα φυσικα αυτα ειναι αστεια..Εδω ο ‘εφορας’ δε μασαει απο τετοια. Αμα πας π.χ ταξιδι και γυρισεις μετα απο 1,5 χρονο οχι μονο θα ‘πλερωσεις’ αλλα θα φας και προστιμο Χ2..Πως θα παρει εφαπαξ ο εφορας βγαινωντας στη συνταξη στα 55 του?

    Ε) Αν σου κλεψουν το οχημα, πας με το εγγραφο απο την αστυνομια και σου δινουν πισω τα τελη που εχεις πληρωσει απο τη μερα της κλοπης μεχρι την ληξη. Πληρωνεις 01 Ιανουαριου για 6 μηνες μεχρι 30 Ιουνιου π.χ 600 λιρες. 01 Φεβρουαριου σου κλεβουν το αμαξι. Θα παρεις πισω 500 λιρες. Οχι καποια στιγμη αλλα ΑΜΕΣΩΣ. Το ιδιο ισχυει και αν μεταβιβασεις το οχημα σου, κανεις διακοπη (οπως κανουμε εδω στην ασφαλεια) και παιρνεις τα λεφτα σου πισω. Η δε μεταβιβαση ξερεις πως παει? Συμπληρωνουν αμφοτεροι τα στοιχεια τους στη αδεια, ο πωλητης κρατα το ενα αποκομμα και ο αγοραστης παει απλα και δινει το αλλο στην υπηρεσια. Αυτη μεσα σε λιγο διαστημα- αφου τσεκαρει οτι ολα ειναι οκ (ΜΟΤ κυριως το δικο μας ΚΤΕΟ) απλα εκδιδει τη νεα αδεια που παραλαμβανεις οπως θες εσυ. Τετοια τεραστια δουλεια λεμε.. απιθανα πραγματα οι κουτοφραγκοι! Ναι αλλα εμεις εχουμε ηλιο θαλασσα και οταν ειχαμε δημοκρατια αυτοι ηταν στα δεντρα. Ναι ετσι ειναι θα χαλασουμε το αφηγημα τωρα?

    Βεβαια αυτα σε ενα κρατος που σεβεται τους πολιτες του και υπαρχει λογικη. Σε εμας εδω πρεπει να μπεις στη εφαρμογη να τυπωσεις το χαρτακι να πας στη τραπεζα και να σκασεις ΕΝΑ ΕΤΟΣ νταβατζηλικι και ΜΠΡΟΣΤΑ τα λεφτα..

    Ειπες κατι?

    ΥΓ Εδω βγηκαν και μας ειπαν οτι private jet αθηνα-κουβα-αθηνα και το ταξιδι κοστισε 22,500 ευρω! Θαλλασονερο να εκαιγε πιο ακριβα θα πηγαινε..
    Οπως φυσικα οι αμορφωτοι μας ελεγαν οτι ο ΕΝΦΙΑ ειναι λεει φορος του κακου Σαμαρα που ο Αλιεξης υποχρεωθηκε λεει να τον εισπραξει. Και αφου τον ειχε που τον ειχε του εριξε και μια αυξηση 30%. Περιμενεις τωρα απο μπαμπουινους λογικη?

  11. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Alex
    Για να δεις πως ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ τα σοβαρα club.. (o σαχλαμαρας της Referee United εδιωξε ολα τα ball boys γιατι λεει εφταιγαν που ειναι πισω 15 ποντους… τι περιμενεις αμα εισαι ΜΠΟΥΡΔΑΣ?)

    Enjoy Klop’s words:
    “We have a lot of meetings,” said the manager. “It was because the goals we have conceded in 2017 have been a little bit of the same story.

    “The influence of throw-ins is a little bit too big on the goals we concede. It’s not that teams create a lot of chances against us. That’s still a good sign. OK, Manchester United had a few, but I think that’s the nature of the thing. But usually, they don’t create a lot and still score.

    “A few weeks ago, everybody spoke about the goalkeeper. That has absolutely no influence on the goals we’re conceding at the moment. We can’t say it’s only the centre-half. Very often, the last mistake happens in this region, but that would be too easy.

    “So we spoke about this and a few other things. Actually, it was a lot about what I spoke about in the press conference. It’s about enjoying the role we have.

    We are Liverpool, and a really good football-playing side, and we don’t enjoy the job we have to do. If you are another team at the bottom of the league, then we have to defend 80 to 90 per cent of the time, and 10 per cent you can invest in counter-attacks and sometimes a set-piece, and all that stuff.

    “In our job, in 70 to 80 per cent of all games, we are dominant. So we have to enjoy this, even when we don’t come through after five minutes. That’s how it is. That’s the job to do. They concentrate even then on defensive situations. It was a football meeting with a few other parts of the game.”

  12. Ο/Η bandog λέει:

    καναμε μεταγραφη γυμναστη. κατι θα ειδε ο μανολο…

  13. Ο/Η The Snitch λέει:

    Αυτο που ειδε και ο Gus περσυ και γραφαμε τοσους μηνες.
    Αυτο που βλεπει οποιος δεν ειναι αοματος: οτι η ομαδα στο 65-70 ΣΚΑΕΙ και 2-3 ειναι που τρεχουν (Σιμοες-Γαλανο-Γιοχανσον-Λαμπροπουλος) ολοι οι αλλοι παραδιδουν πνευμα. Αλλοι δε μπορουν καν να τρεξουν (πατιτο) αλλοι πανε με 5 και αλλοι ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ αγυμναστοι σαν αυτο το κρεας το Λαζαρο, που κανουν 3 κουρσες και θελουν οξυγονα..

  14. Ο/Η Αλεξης λέει:

    ο γυμναστης που ηρθε, δεν ηρθε με εντολη μανολο. Ειχε αποφασιστει εδω και μερες, 2 βδομαδες το γραφουν διαφορα site και θα ειναι μονιμος και ο λογος ειναι για να μην παραδιδουν πνευμα οπως λες. Δεν το εχει αλλη ομαδα αυτο εκτος απο τον πας. Πιστευω οτι αυτη η κινηση ηταν πολυ καλη και θα φανει απο τα πλει οφ και του χρονου πιο πολυ.

    για τα τελη κυκλοφοριας εγραψες, μακαρι να γινονταν και εδω και μακαρι να το βλεπαν ως ανταποδοτικο τελος και οχι ως χαρατσι. Αν δεν βαριεσε μπορεις να γραψεις λιγο για το ασφαλιστικο συστημα που εχουν. Εδω πχ. ο ΟΑΕΕ ειναι απο φετος μολις 27% επι των κερδων μιας επιχειρησης. Ενας π.χ. με 40000€ θα δινει για ασφαλεια 10800€. Απο αυτα τα 2800 ή 233€/μηνα θα ειναι για την υγεια!!!!!!

  15. Ο/Η bandog λέει:

    μητσε

    πες και για τα διοδια στο UK να ξερουμε τι γινεται…

    στην ιταλια παντως ηταν μονο στους μεγαλους αυτοκινητοδρομους και χρεωνονταν με το χιλιομετρο.
    εκοβες χαρτακι δλδ κατα την εισοδο στον αυτοκινητοδρομο , το εδινες στο σημειο εξοδου και υπολογιζε το κοστος με βαση τα χιλιομετρα που ειχες διανυσει….

    εδω πληρωνουνμε διοδια προκαταβολικα για δρομο που θααααα φτιαχτει , οπως πχ τοσα χρονια το κορινθος-πατρα !

    στο τζατζικισταν πληρωσα 2 διοδια για 10 μετρα.

    εχασα εξοδο για ενα χωριο. πηγα στα διοδια και ρωτησα πως γυρναω.
    “θα περασεις και θα κανεις αναστροφη επι τοπου με προσοχη”,μου ειπαν.
    πληρωσα το διοδιο για να περασω προς τα κατω και δεκα δευτερολεπτα μετα πληρωσα διοδιο για να μου ανοιξουν προς τα πανω….

    γιατι εδω δεν πληρωνεις το δρομο που χρησιμοποιεις αλλα το σηκωμα της μπαρας….

    απλα ελλαδα……

  16. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ bandog
    Μαλλον εχεις μπερδευτει. Η μπερδευεις τα σοβαρα κρατη με τους χαβαλεδες.
    Η Αγγλια ΔΕΝ εχει διοδια. Απο τη στιγμη που πληρωνεις το road tax (τελη κυκλοφοριας) εχεις πληρωσει για τη χρηση των δρομων αρα τι διοδια να πληρωσεις?
    Εχει ΕΝΑ διοδιο στον Μ6 στη κεντρικη Αγγλια (Birmingham) που ειναι περιπου στη μεση του νησιου. Ο Μ6 ειναι ο δρομος που παει προς ΒΔ-δυτικη Αγγλια, Liverpool δηλαδη. Αυτος ο δρομος και μονο, μηκους 230 μιλια (370χλμ) εχει ΕΝΑ διοδιο στη μεση του αξιας 5,5 λιρων (6,2 ευρω) και τελος. Το ξερω γιατι το κανουμε για να παμε στο γηπεδο…
    Παρενθεση: Β-ΒΔ ειναι Liverpool-Blackpool-Lake District. Κατω απο το Liverpool και μεχρι το Bristol, εκει που ξεκιναει το ‘ποδι’ δηλαδη ειναι Ουαλια.
    Αναλογα ΠΣΚ που καναμε Σκωτια, παλι οδικως απο τον A1 που παει απο Λονδινο Εδιμβουργο 410 μιλια (660χλμ) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ διοδιο πουθενα. Δηλαδη αν θες διασχιζεις ΟΛΗ την χωρα και δε πληρωνεις τιποτα. Οχι απο επαρχιακους και παλιους δρομους απο Μ (Motorway) και Α roads δηλαδη εθνικες.
    Ειπαμε… UK.

    Υπαρχουν διοδια στο περιφερειακο του Λονδινου Μ25 (οταν λεμε περιφερειακο μη φανταστεις κανα πραγμα μικρο τυπου αθηνας η θεσσαλονικης μιλαμε για 190χλμ κυκλικο δρομο σαν να πας Αθηνα-Σπαρτη η Αθηνα-Λαμια..), οπως υπαρχουν διοδια και σε διαφορα σημεια της χωρας σε τουνελ η γεφυρες, αλλα σχεδον ΟΛΑ ειναι σε τοπικες οδους η σημεια, δε θα δεις π.χ διοδιο που θα πρεπει να πληρωσεις για να κανεις το ταξιδι σου σε κεντρικο αυτοκινητοδρομο. Εννια ειναι ολα και ολα σε Α ROADS δηλαδη σε κεντρικους δρομους αλλα οπως ειπα ειναι τοπικα- εχει π,χ στο Liverpool 2 τουνελ.

    Στο κεντρικο Λονδινο αντι για δακτυλιο και για τις ωρες 07:00-18:00 (Δευτερα-Παρασκευη) πρεπει να πληρωσεις 11,5 λιρες για να μπεις.
    Εξαιρουνται ΟΛΑ τα ηλεκτρικα αυτοκινητα, ολα τα υβριδικα κατω απο 75γρ, τρικυκλα (μη φανταστεις ομως τα δικα μας με τους γυφτους αυτα δε παιζουν εδω), μοτοσυκλετες.
    Δηλαδη το μετρο δεν ειναι φοροεισπρακτικο αλλα καθαρα για να μειωθει η κινηση στο Central London οπως το λενε δηλαδη το City και το West End.
    Για εμενα το tube ειναι το απολυτο μεσο μεταφορας στη πολη μιας και το αυτοκινητο πρεπει να εισαι τρελλος να το παρεις. Το πρωι γινεται Ο ΧΑΜΟΣ και το βραδυ δεν μπορεις να πιεις ουτε 2 μπυρες, μιας και ο ελεγχος ειναι και εντονοτατος και αυστηροτατος (σου παιρνουν ΕΠΙΤΟΠΟΥ το διπλωμα και εχεις φυλακιση..) Οποτε Tube μεχρι τις 20:00 και μετα το βραδυ το κλασσικο ταξι. Εκτος αν παιζει χαλαρη εξοδος χωρις αλκοολ κανα θεατρο σινεμα φαγητο κλπ. Εκει πασο..

    Τα λεω γιατι ΟΝΤΩΣ σε δενουν σαλαμακι αμα κανεις μαλακια, δεν ειναι υπερβολη. Αν π.χ μπεις στο central χωρις να πληρωσεις το προστιμο ειναι 170 λιρες. Προσεξε δεν καθωνται να ασχοληθουν με μπλοκα και αλλα τριτοκοσμικα του Ελλαντα. Εχουν ενα συστημα αυτοματης αναγνωρισης πινακιδων που σκαναρει ΟΤΙ μπει στο δακτυλιο, απο CCTV καμερες μεχρι καμερες που ειναι τοποθετημενες γι αυτο το σκοπο, σε συνεργασια με την IBM. Απο οσο ειδα εχουν 8000 καμερες και μπορουν να σκαναρουν 30εκκ οχηματα. NOT BAD..
    Αμα σε πιασουν- που δεν υπαρχει περιπτωση να μην μιας και σκαναρουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ που περνανε- απλα σου στελνουν το λογαριασμο στο ονομα που ειναι καταχωρημενο το οχημα. Οχι σε εφοριες και σε ταμεια. Σε σενα απ ευθειας και οχι σε 3 χρονια, την αλλη μερα.Τοσο απλα.

    ΥΓ Και εδω αμα πληρωσεις σε 14 μερες το προστιμο πεφτει στο μισο. Αλλα μαντεψε και το αλλο. Αν ΔΕΝ πληρωσεις σε 28 μερες μεσα, γινεται 285 λιρες (απο 170)..

  17. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ all
    Η ΑΕΚ παει να κλεισει το παικτη που πριν 3 μερες μας ελεγαν τα παπαγαλακια οτι δεν ασχολειται απο τη μια και για να το δικαιολογησουν οι εκγριτοι ΧΟΝΤΡΟΙ (αμφοτεροι) μας τον εβγαλαν και μεθυστακα. Η αληθεια ειναι οτι μια εφεση στα ξυδια την εχει, γι αυτο αλλωστε και ον μαζεψαν ΔΙΣ οι μπατσοι μεθυσμενο.
    Παλιοτερα βεβαια ειχαμε παικτες που ειχαν εφεση στη ζαχαρη (την αχνη για την ακριβεια) και εφτασαν και πολυ ψηλοτερα απο παικτες, οπως και παικτες που η αντριλα και η βαρβατηλα χτυπαγε κοκκινα αλλα τη λεγαμε τεστοστερονη.
    Να μη πουμε για τα γερα ποτηρια που εχουν γονατισει οτι μπαρ υπηρχε στη παραλια.
    Σχεδον ΟΛΟΙ οι πιτσιρικαδες του δινουν και καταλαναινει σημερα, ποσο μαλλον αμορφωρα παιδια φτωχα που ξαφνικα στα 22-25-26 βρεθηκαν με λεφτα που ουτε στον υπνο τους δεν εχουν δει. Αλλο αυτο και αλλο να αχρηστευεις ενα παικτη επειδη μολις ακουσες το νουμερο ανεβασες πιεση. Το ειχα γραψει αλλωστε σε σχολιο τη περασμενη εβδομαδα..
    Φυσικα τα νουμερα που γραφωνται ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Ειναι μεν ‘ακριβος’ σε σχεση με τα κρεατα τυπου Λαζαρου, μιας και ειναι δανεισμος-μεταγραφη, αλλα δεν ξεπερναει τα 600 ολα μεσα. Μιλαω για τωρα. Αν τον κρατησεις και ΑΝ τον παρεις ειναι αλλο πραγμα και μπαινει αλλη κουβεντα: πως θα παει, τι θα ζητησουν αναλογα οι αλλοι το καλοκαιρι και ποσο τελικα τον θες η οχι.
    Αλλο να σου κανει 4 μηνες δυνατους και να δεσει και αλλο να σου βγει Λεσκοτ. Στο δευτερο αλλωστε η ΠΑΕ εχει ιστορια. Οπως μπορει να σου βγει και Σουκουλινι παντα. Δε μιλαω για το τραυματισμο αλλα για το οτι εφυγε ο Gus αρα και ο παικτης- τοσο ματι εχουν εκει οι ΑΟΜΑΤΟΙ.
    Γιατι αμα χαιρετησει ο Μανωλης σιγα μη μεινει ο παικτης.
    Σιγα μη χαιρετησει και ο Μανωλης βεβαια. Το οτι θα παει καλυτερα απο τον Γουιλι ειναι δεδομενο- και μια φωτο του Γεωργεα να βαζαμε στο παγκο καλυτερα απο 2 νικες σε 13 ματς θα κανεις- αρα θα του δωθει η ‘δευτερη ευκαιρια’. Ειδικα αμα πουλησει-εξπερ στο ειδος- και 2-3 κιλα ΑΕΚαρας εχει δεσει..

  18. Ο/Η bandog λέει:

    μητσε

    επειδη ειχα μια κουβεντα με ενα φιλο και θελω να το διασταυρωσω, ισχυει οτι στην αγγλια υπαρχει 0% φπα στα τροφιμα???

    ο φιλος ισχυριζεται οτι αυτο ισχυει σε ολες τις χωρες που περασαν αγγλοι (κοινοπολιτεια) πλην κυπρου…

  19. Ο/Η The Snitch λέει:

    Nαι ισχυει
    Ολες οι κατηγοριες σε κρεατα και τα παραγωγα τους (π.χ γαλακτοκομικα τα λεγωμενα dairies), πουλερικα, ψαρια, λαχανικα, φρουτα, μπαχαρικα, κονσερβες, δημητριακα, ολα τα λαδια-βουτηρα, ολα τα γλυκα και τα γλυκαντικα, ολα τα κατεψυγμενα, ολα τα ετοιμα γευματα και τα παιδικα γευματα, ολα τα προιοντα φουρνου: ψωμια κεικ μπισκοτα σφολιατες- εδω τα λεμε pies κλπ σχεδον οτι εχει σοκολατα και πολλα αλλα..
    Eιπαμε, κουτοφραγκοι
    Eπισης χωρις φπα ειναι και οι υπηρεσιες παραγωγης τροφιμων αν οι πρωτες υλες ειναι μηδενικου φπα, και αναλογα το τελικο προιον ειναι μηδενικου ΦΠΑ (δηλαδη ΔΕΝ προστιθεται καποιο προιον μη μηδενικου ΦΠΑ μεσα) με λιγα λογια ΔΕΝ πληρωνει φπα καποιος που παρασκευαζει π.χ λουκανικα η καπνιζει χοιρινο/σολωμο η αποξηραινει φρουτα ακομα και ο θερισμος σιταριου η οτιδηποτε εχει να κανει με τυποποιηση και συσκευασια προιοντων κλπ βιομηχανιες ολοκληρες.

    Η λογικη ΟΡΘΑ ειναι οτι οτιδηποτε καταναλωνει ο ανθρωπος για να τραφει ΔΕΝ θεωρειται προιον που πρεπει να εχει φορο ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ αξιας.
    Αυτος μπαινει μονο σε συγκεκριμενα ειδη οπως αλκοολουχα ποτα, παγωτα (και αυτα οχι σε ολα) και οτιδηποτε εχει επεξεργασμενο υλικο.
    Απο οτι ειδες φυσικα η λιστα των τροφιμων που πληρωνουν ΦΠΑ ειναι απο προιοντα που κατα 99% ΔΕΝ χρησιμοποιει ο απλος κοσμος στη καθημερινοτητα του.

    Αν θες full list απο το επισημο βρεταννικο κρατος εδω

    https://www.gov.uk/government/publications/vat-notice-70114-food/vat-notice-70114-food

    ΟΙ ΒΡΕΤΤΑΝΟΙ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΕ ΠΑΙΖΩΝΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ..ΜΗ ΤΟ ΨΑΧΝΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΙΩΝΕΣ ΠΙΣΩ

    Βεβαια εχεις ακομη μογγολους στην Ελλαδα που τους αναθεματιζουν, αλλα ετσι ειναι αυτα. Οσο πιο ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ εισαι τοσο πιο δυσκολο σου ειναι να κατανοησεις βασικες αρχες λειτουργιας ενος κρατους και βασικη λογικη. Ως γνωστον οτι αδυνατει καποιος να κατανοησει κατι το υποτιμα, το βριζει και το κοροιδευει.

    Legend:
    ZR= ZERO RATE / ΜΗΔΕΝ ΦΟΡΟΣ
    SR= STANDARD RATE /ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ
    HM= HER MAJESTY’S στο αρχικο λογοτυπο, ΟΛΑ στη Βεταννια ειναι HM