Στας Ευρωπας

Μιας και δεν ‘γιορταζω’ ηλιθιες γιορτες του ταχα μου, απεχω απο τσικνησματα και λοιπες μπουρδες: αμα θελω να φαω κοψιδια θα τα φαω και ας ειναι Μ.Παρασκευη χωρις να χρειαζεται να ντυθω και καρναβαλλος για να ‘κανω κεφι’.  Ασε που στο γραφειο γινεται Ο ΠΑΝΙΚΟΣ και τρεχουμε και δε φτανουμε με κατι καινουργια που λες και ειναι συννενοημενοι ΟΛΟΙ τα ριχνουν ΟΛΑ ΜΑΖΙ. Το δε νεο που εσκασε απο το πουθενα εχει τοσο πολυ δουλεια και τοσο πολυ τρεξιμο και οργανωση απο πισω του-αμερικλανοι γαρ- που δε ξερω πραγματικα αν εχω το κουραγιο να το κανω. Που θα το βρω φυσικα, αλλα αμα σου σκαει στις 8 η ωρα το βραδυ στο γραφειο και οι αλλοι ειναι αγουροξυπνημενοι μεσα στη τρελλη χαρα απο τα states, πανω που χαλαρωνω στο ημιχρονο, ειναι να απορεις πραγματικα με το νομο του Murphy.

O λογος που εμεινα τοσο αργα ειναι οτι πηρα την αποφαση να κανω το ταξιδι που ηθελα εδω και 30 χρονια. Με εψησαν- μετα απο προσπαθεια αρκετη ειναι η αληθεια μιας και η ιδεα εχει πεσει εδω και 2 χρονια- να παμε ενα roadtrip με μηχανες. Το οποιο ειναι Ελλαδα-Πατρα,  Ιταλια- Ανκονα/Γενοβα, Γαλλια-Μοντε Καρλο, καπακι ολη την  Ισπανια παραλιακα και εκει αρχιζουν τα δυσκολα: Γιβραλαρ απεναντι Ταγγερη, ολη την Αλγερια, ολη τη Τυνισια, φερυ για Παλερμο και πισω Ανκονα- Ελλαδα. Θα μας παρει 9 μερες (λενε) ολο με τις στασεις και το ταξιδι το οργανωνει το club της BMW RGS Ιταλιας. Που εχω τον αδελφο της φιλης μου μελος απο τη Πορτογαλια και εχει λυσσαξει να κανουμε το ταξιδι ως ενα απο τα bucket list που εχει. Οποτε ξεκινησα να κοιταω χαρτες κλπ αν και ΤΑ ΠΑΝΤΑ τα οργανωνουν αυτοι. Το καλο ειναι οτι θα ειμαστε καμμια 30αρια 1200αρια (δεν ερχωνται πιο μικρα) οποτε οτι και να γινει ειμαστε καλλυμενοι. Σε ενα αναλογο φιλων που εφτασαν Αγκυρα και πισω, ευγενικα δε πηγα μιας και ενω η παρεα 5 ατομα ηταν καλη,  οι μηχανες ηταν ανακατωσουρα (2 street μεγαλα ενα 1600GLT BMW!! που ειναι ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ με 2 ροδες και 6κυλινδρο.. και 1 σα το δικο μου) και οι αναβατες (οι 2) απειροι σε τετοια και θα με ζαλιζαν καθε 200χλμ να σταματαμε, πραγμα που εγινε απο οσο εμαθα. Αυτα θελουν κοτσια ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΥΣ ΟΧΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ- που δε ξερω αν εχω ακομη- και κυριως δε θελουν μουρμουρα. Ξερουμε απο πριν (εχω κανει 2 φορες Αθηνα-Λονδινο πιο πιτσιρικας βεβαια που εβραζε το αιμα με ενα Blackbird) οτι θα φας ασφαλτο, θα φας χιλιομετρα γρηγορα- ειδικα στις εθνικες η ταχυτητα δε πεφτει κατω απο 160 με τιποτα, αρα το να κλαιγεσαι καθε 2 ωρες – κουραστικα, με πονεσε ο κολος μου αλλα το συνηθες με πονεσε ο αυχενας μου ( μπαινει δυνατη κοντρα με αερα-κρανος) δεν εχει νοημα: η κατσε σπιτι σου η πηγαινε μεχρι το Ναυπλιο να φας κανα ψαρι δικαβαλο με τη γκομενα να το παιξεις και easy-rider.

Προσεχως λοιπον ταξιδι, μιας και στα 49 μου δε νομιζω να ξανακανω με μηχανη τετοιο θεμα – η τοσο μεγαλο- και ελπιζουμε σε 2 μηνες που θα γινει το κολπο να μη φαμε τουλαχιστον πολυ κρυο. Ακομη και 18 βαθμους να εχει οταν γραφεις πανω απο 300-400 χλμ, αναλαμβανει η κουραση και αρχιζουν τα ηλικιακα…

Εκατσα να δω λοιπον Gay στας ευρωπας στη TV κοιτωντας παραλληλα και 2-3 πραγματα. Τετοια ΣΟΥΠΑ ειχα καιρο να δω. Απο τη μια ο gay και απο την αλλη μια ομαδα που θυμιζε ατρομητο Δελλα. Δηλαδη φτου ξελεφτερια, οπου παει και στα πρωτα δεκα λεπτα να βγαλουμε καμμια μακρινη μπας και τρυπωσει κανενας και κανει κανα σουτ. Ο Gay μια ομαδα οπου ο συνηθης ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ φορτουνακος ΚΡΥΒΩΤΑΝ απο τη μπαλλα, και εφτασε να γινει αλλαγη ΠΑΛΙ μιας και εγω μεν γελαγα- αφου τον εχω παρει γραμμη ΤΙ ΚΡΥΨΗΝΟΥΣ ειναι-  οι δε γαυροι τον ειχαν πεθανει στο μπινελικι με τις ανοητες και ανουσιες ενεργειες που εκανε. Ο οποιος πηρε και μια καρτα για ΘΕΑΤΡΟ μιας και δεν ειναι ο ref σουπερ-λιγδιαρης και το εκανε μια, το εκανε δυο, ε του την εδειξε σε μια φαση που πηγε -και καλα- να κανει μπουκα και χωρις να τον ακουμπησει ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ο αντιπαλος εκανε λες και τον χτυπησε υψηλη ταση. Αν ειχα χιουμορ μεθαυριο και ειμουν στην ΑΕΚ πριν το ματς θα του εκανα απονομη στη σεντρα- αντι για λαβαρο- ενα σετ βατραχοπεδιλα μασκα και αναπνευστηρα να γελαει ολο το γηπεδο κανα δεκαλεπτο..

Το οτι οι καλυτεροι παικτες ηταν οσο επαιξε ο Μανθατης ο Ρετσος (που δεν ειδα κατι τρομερο) και με διαφορα ο Ανδρουτσος – που δειχνει καλο παικτακι- νομιζω τα λεει ολα. Η ομαδα που κουβαλαγε Ζιοβανιδες, Μελμπεργκ, Καρεμπεδες και ειχε απορθητη εδρα (οπως την ειχε) με ομαδες CHL κανωντας νικες στας Ευρωπας, εφτασε να εχει τον Ανδρουτσο ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ καλυτερο παικτη και να εχει κανει μολις μια νικη σε εξι ματς και αυτη με μια Αστανα. Μπερσεβαδες, ΑΠΟΕΛ,  Ολμανισπορ και λοιπες υπερδυναμεις αν δε παρουν ΧΑΛΑΡΑ το Χ, απλα νικανε και ευκολα κιολας.

ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΧΑΝΕΙΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ.

Απο το Ρετσο το Σεμπα και τον Μανθατη εχεις 20 ποντους διαφορα. Για να μη ξεχνιωμαστε και παρουσιαζουμε το ματσακι μεθαυριο λες και περιμενουμε τη Liverpool με το Coutinho τον Firmino τον Lallana (τρελλη παικτουρα) και το Κλοπ. Ο καθε Μπεντο εχει φτασει να απολυει προπονητες στην ΑΕΚ στην εκτη αγωνιστικη, να σου ριχνει 3-4αρες και να σου κανει πλακα με 20-30 ποντους στη κεφαλα 2 χρονια τωρα..

Ο οποιος Μπεντο φυσικα και δεν ειναι κανας τρελλος να παιζει με το Μανθατη. ΕΝΤΟΛΕΣ ακολουθει του προεδρου που μας ελεγε επενδυστε, φερτε παικταραδες κλπ. Του προεδρου που ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΣΕ 16εκκ (ετσι λεει- δε τον κοβουμε κιολας γιατι και για το Ρομπετρο 6εκκ μας ελεγε 3 χρονια και μετα ειπε τελικα οτι ηταν 2,5εκκ- το Κωστακη το τσαφ 15 μας ελεγε και τελικα ηταν 8 + 5 αμα εκανε συμμετοχες- τον Μητρογλα 15 μας ειπε και ηταν 9..) απο τον Μιλι και εφερε καποιον Ρομαο που μπροστα του ο Φερουζεμ δειχνει ενα κραμα Τιαγκο Σιλβα με Γοδιν στα καλα του.

Φυσικα και ΧΡΟΝΙΑ πριν (μπορει και 3 αλλα σιγουρα 2) εγραφα οτι τη ΠΡΩΤΗ ΧΡΟΝΙΑ που η 20αρα δε θα πεσει, ας ετοιμαστουν οι φιλοι γαυροι να δουν το εργο που βλεπουν ΟΛΟΙ οι αλλοι απο το 1996 και μετα. Οπως και σε ολα τα αλλα, ειναι καθαρα θεμα ταμειου και να εισαι ΠΡΑΓΜΑΤΙΣΤΗΣ και οχι μπαρουφολογος για να το δεις. -20 φετος και παρτε Ρετσο να χετε. Επειδη δε τα 20 πλεον ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ warranty και ειναι ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ να ξαναπεσει φαπα του χρονου απο καμμια υπερδυναμη τυπου μπερσεβα η αποελ με τον Σωτηριου!!! δεν ειναι καιρος για ηρωισμους. Τυπου βαζω ΜΙΛΗΤΑ 20εκκ ΑΜΚ,  που φυσικα ΟΥΔΕΠΟΤΕ μπηκαν,  να καλυψω τη τρυπα. Μαλλον παντελονιαζω 16εκκ απο τον Σερβο ηθελε να πει ο Βανζελ και καπου το μπερδεψε. Φυσικα ΟΡΘΟΤΑΤΑ πραττει, οι ηρωες μας τελειωσαν μαζι με τους 10 Abramovic του βαζελα το 2009-10, ο οποιος πλεον κανει μπρος-πισω μεταγραφη καποιον Κλωναριδη (για να παντελονιαζει ο ΡΟΥΦ τη προμηθεια/ 4 φορες τον εχει φερει ο αθεοφοβος) με σκοπο να μπει στο ρεκορ Γκινες. Εχει να περασει τον δικο μας βεβαια που κουβαλαγε τον Κοφι Αμπονσα , οποιος εχει μυαλο μπορει να καταλαβει το λογο, λες και ηταν ο Ντανι Αλβες και φοβοταν μη τυχον και χασει τη παικτουρα που την εβρισκε με το γονατο στις νορμαλ και το καλαμι στις καλες..

Δε ξερω ποιος θα σωσει ποιον. Αν δηλαδη ο Μπεντο που εχει μπει να κανει την ασπιδα στις καβουρομανες, σωθει απο το δικο μας τσαρλατανο η περασει τα μεμετια και παρει παρατα.

Το σιγουρο ειναι οτι ακομη και αυτος ο Gay που εχει παντελονι πανω απο 200 με αυτη την ιστορια του chl ΜΟΝΟ (χωρις τις μεταγραφες) , παιζει με ρετσους και μανθατηδες και δε μπορει να κερδισει κατι μεμετια που οταν αλλαζαν τριτη πασα κανανε high five. Μη πουμε για μπερσεβαδες και αποελ..που μοιαζουν Μιλαν με Ολλανδους μεσα.

Αυτα ειναι κυριοι τα πραγματα και καλο ειναι να τα βλεπουμε ολοι,  οχι μονο για την ΑΕΚ που δεν μπορει να φερει οχι ονοματα αλλα καν ποδοσφαιρηστες και μου κουβαλαει κατι Λεσκοτ και κατι Αλμειδα με κατι Ντιαζ, αλλα γενικα στη κατασταση που ειμαστε: αμα το ταμειον δεν βγαζει μπικικινια τοτε βρασε ορυζα..

Μεχρι τοτε χαμογελω απο μεσα μου σκεφτωμενος αυτο που ειπα:

ΜΕΛΛΙΣΑΝΙΔΗ ΑΥΤΟΙ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΚΑ ΜΕ +20 και ολα τα αλλα ειναι να χουμε να λεμε.

 

Καλα κοψιδια για ολους και φυσικα χρονια πολλα στον Ουγκο που σημερα εχει τη τιμητικη του, αν και το κοβω να κανει ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ τσικνοπεμπτη. Μη σου πω καθε μερα..

 

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

18 Responses to Στας Ευρωπας

  1. Ο/Η placebo στο σημερινό nocebo λέει:

    Θα ήταν ψέμα να πώ ότι μέσα σε όλα αυτά ζήλεψα περισσότερο την αναπόληση του Σκουριά (Φερούζεμ) , αυτό το τσίκνισμα ταξίδι ( με το καλό) τα ξεπέρασε ΟΛΑ.
    Εύχομαι το καλύτερο να είναι μέχρι το επόμενο,καλή σου προετοιμασία ,αλλά & καλύτερους δρόμους σε κάθε διαδρομή σου .

  2. Ο/Η Ο Απορών λέει:

    Καλημέρα,

    Μα γιατί τα γράφεις έτσι; ο ίδιος δήλωσε πρόσφατα ότι έχει επενδύσει 70 εκκ. και δεν έχει πάρει φράγκο μέχρι τώρα.

  3. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ placebo
    Πιο πολυ ειναι οι βιζα για τους Αφρικανους και η χαρτουρα. Τα αλλα δεν ειναι κατι ιδιαιτερο, ενα service στη μηχανη και ενα γενικο check. Το κλασσικο BMW ειναι- το ιδιο μοτερ απο το 1920- αεροψυκτο, δε σπαει δε χαλαει. Γι αυτο και το πηρα πριν 11 χρονια (εχει γενεθλια τον αλλο μηνα) μετα απο 28 αλλαγες μηχανης- εχω καβαλησει κυριολεκτικα ΤΑ ΠΑΝΤΑ: διτροχα-τριτροχα-τετρατροχα-side cars!- δρομου-enduro-moto cross (πιτσιρικας οταν ολοι ετρεχαν στα μπιλιαρδα εγω πηγαινα προπονηση moto cross στον Υμηττο με τρειλερ κλπ) jet ski ορθια-αγωνιστικα/κυριλε-καθιστα τριθεσια, φουσκωτα, πλαστικα, μεγαλα, μικρα, με λιγα λογια ΟΤΙ εχει μοτερ το εχω περασει εκτος ελικοπτερου! και πλεον δε νομιζω να ξανα-αλλαξω.
    Ειναι αυτο που λεμε γκαζωνει-στριβει-φρεναρει. Αμα βαλεις οτι τα κανει κορυφαια και απροβληματιστα 11 χρονια τωρα (με καθημερινη χρηση απο σπιτι-γραφειο μεχρι ταξιδια εντος Ελλαδας 1200, 100 αλογα, ροπες boxer 2κυλινδρο και παει παντου απο εθνικες μεχρι Βαλια Καλντα και Δελτα Εβρου) καταλαβαινεις. Οποιος το καβαλησει δεν ανεβαινει σε αλλη μηχανη και αυτο ειναι γεγονος απο ολους.Απλα του βαζεις βενζινη και τελος.

    To ευρωπαικο σκελος ειναι οκ- no problem there- αν και εχω φτασει οδικως μεχρι Νικαια, πιο κατω δεν, αλλα φανταζωμαι δεν ειναι κατι τρομερο. Τωρα απεναντι θα δειξει αλλα και παλι ειμαστε αρκετοι και ειναι σχετικα ακινδυνο (οσο μπορει να ειναι) το μερος. Υπηρξε η σκεψη για Τριπολη- Αλεξανδρεια (ακομη υπαρχει) για 6 μηχανες να συνεχισουμε αλλα δε το εχω τοσο και Λιβυη ΔΕΝ θελω να μπω. Ιδωμεν εχουμε ακομη δυο μηνακια και κατι.

    @ Ο Απορών
    Καλα, αμα κανουμε σουμα τι δηλωνει ο καθενας ανα καιρους αστο. Το καλοκαιρι δηλωσε οτι θα κανει ΑΜΚ και θα βαλει 20εκκ. Τα ειδες πουθενα? Γιατι εγω δεν ειδα φραγκο. Μονο το Ρετσο ειδα. Τα αλλα με μια ΑΜΚ που είχε προκηρυχθεί στην ΠΑΕ Ολυμπιακός στη Γενική Συνέλευση της 9ης Ιουνίου του 2015? Αξιας 10εκκ? Τα ειδες αυτα? Μερικη καλυψη 4εεκ εγινε. Δηλαδη σε 1,5-2 χρονια 2ΑΜΚ των 10+20=30εκκ εγιναν, 4εκκ. Αυτα ειδαμε ασε τι δηλωνει ο καθενας. Και ο Γουιλι δηλωνει προπονητης. Και η Αρκαδη μεγαλομετοχος. Το τι δηλωνει κοιτας τωρα?

    Λογιστικα μπορει να σου δειχνω και εγω οτι εχω επενδυσει κανα ΔΙΣ στο γραφειο μου. Εδω ο Τιμπλας βγαζει πλεονασμα στην Ελλαδα, που χρωσταει μεχρι και σε εξωγηινους, εκει κολλησες τωρα?
    Αμα γινωνταν αυτα ο gay δε θα ειχε προπονητηριο στο Ρεντη διπλα στο βρωμο-Κηφισο αλλα στην Ελβετια διπλα στη λιμνη του Λουγκανο που ειναι και ιδιαιτερα ομορφα..ειδικα αμα δεν εχει ομιχλη και μπορεις να βλεπεις ολο το σκηνικο μεχρι απεναντι.

  4. Ο/Η The Snitch λέει:

    Καλύτερα δεν είναι να χάσουμε 1-0 και να τα ρίξουμε στην διαιτησία;

    Του Αντώνη Πανούτσου

    Το 1986 ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό στον τελικό του κυπέλλου στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός στο ημίχρονο προηγείτο με γκολ του Βλάχου στο 24. Στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού ο Αντώνης Γεωργιάδης ελπίζοντας ότι θα πάρει το ματς ετοιμαζόταν να δώσει εντολή στον Βαΐτση που έπαιζε φορ να αντικαταστήσει τον αμυντικό χαφ Παπαγγέλη.

    Καθισμένος στον πάγκο των αποδυτηρίων ο Νίκος Αναστόπουλος που αντιλαμβανόταν ότι ο Ολυμπιακός δεν τραβάει είπε στον Γεωργιάδη: «Κυρ- Αντώνη. Γιατί να μην βάλουμε έναν αμυντικό και αν χάσουμε 1-0 να το γυρίσουμε στην διαιτησία ;». Ο Γεωργιάδης έβαλε τον Βαΐτση.

    Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο έφαγε και άλλα 3 και έχασε με 4-0. Οι οπαδοί του δεν συγχώρησαν την συντριβή. Άρχισαν να ψάχνουν για παίκτες που δώσανε το ματς, η ομάδα διαλύθηκε. Το 4-0 του κυπέλλου ήταν η αρχή για τα 9 πέτρινα χρόνια του Ολυμπιακού χωρίς πρωτάθλημα. Ο Νίκος Αναστόπουλος συνέχισε την καριέρα του στον Ολυμπιακό, τον Ιωνικό και αργότερα σαν προπονητής. Το ποδόσφαιρο διατηρούσε ένα από τα σύμβολά του και ο πολιτικός σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ έχανε τον εν δυνάμει διευθυντή του πολιτικού του σχεδιασμού.

    Από τότε που ανέλαβε την κυβέρνηση η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η κάθε ανεπιτυχής μαγκιά, η κάθε συμφωνία που υπέγραφε χωρίς πρόθεση να την τηρήσει, να χρεώνεται στην αδιαλλαξία των ξένων. Δημιουργώντας ταυτόχρονα την μέγιστη δυνατή εχθρότητα με τους διαπραγματευτές. Όπως τον Ιανουάριο του 2015 όταν ο Βαρουφάκης στο τέλος της συνέντευξης Τύπου είχε πει ότι δεν αναγνωρίζει το Εurogroup και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συνεργαστεί με την τρόικα ώστε να υποχρεώσει τον Γέρουν Ντάισελμπλουμ να σηκωθεί, να δώσει με το ζόρι το χέρι και να φύγει. Ο ορισμός της τεχνητής κρίσης που ακολουθήθηκε από την «αποκάλυψη» του Βαρουφάκη ότι ο Ολλανδός του είπε στο αυτί «You just killed the troika». Ώστε να δημιουργήσει την εντύπωση ότι αυτό που οι σαμαροβενιζέλοι αγωνιζόντουσαν χρόνια ο ίδιος το έκανε σε πέντε λεπτά.

    Κάθε φορά που βρέθηκε και θα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει κάτι για να την τορπιλίσει. Κάποια αρχαία θα ανακαλύπτονται στο Ελληνικό, κάποιο μη προβλεπόμενο επίδομα θα δίνεται στους συνταξιούχους. Η συμφωνία θα αναβάλλεται με αποτέλεσμα γίνεται όλο και περισσότερο επαχθής. Ο κυβερνητικός του εκπρόσωπος θα ζητάει από το ΔΝΤ και τους Γερμανούς «να επιστρέψουν στον ρεαλισμό». Τον νέο όμως ρεαλισμό που δημιουργήθηκε από την αθέτηση της προηγούμενης συμφωνίας. Η δημιουργική αβεβαιότητα της περιόδου Βαρουφάκη ισχύει ακόμα πιο πολύ σήμερα. Υπάρχει μόνο μία βεβαιότητα. Η βεβαιότητα ότι όποια συμφωνία και να υπογράψει η κυβέρνηση δεν θα την τηρήσει. Όπως επιγραμματικά διαπίστωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ με την δήλωση του ότι η Ελλάδα ««μπορεί να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, εφόσον εφαρμόσει τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις με αποφασιστικότητα».

    Κάθε φορά που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα πλησιάζει σε συμφωνία, κάποιοι βουλευτές θα ανακαλύπτουν δάση στο Ελληνικό. Κάθε φορά που στην συμφωνία θα ετοιμάζονται να πέσουν υπογραφές κάποιοι άλλοι θα θυμούνται το αφορολόγητο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβεται αλλά προσπαθεί να δείχνει στους ξένους ότι είναι απρόθυμος και αφερέγγυος συνομιλητής. Ο λόγος είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να χάσει. Όχι να παίξει επιθετικά και να συντριβεί με 4-0 για να έχει την ευθύνη. Αλλά μια αξιοπρεπή ήττα με 1-0 με ευθύνη της «διαιτησίας». Η οποία θα πάει την Ελλάδα σε εθνικό νόμισμα και στα πέτρινα χρόνια για τα οποί δεν θα φταίει ο ίδιος αλλά οι αδιάλλακτοι ξένοι και οι ντόπιοι συνεργάτες τους.

  5. Ο/Η placebo στο σημερινό nocebo λέει:

    ακούγεσαι (φαίνεσαι) χαρούμενος & χαίρομαι κι εγώ μαζί σου .
    προπολεμική R21 σε (προπολεμικά) ταξίδια , άλλη διάσταση παρέας ,αλλά καταλαβαίνω.

  6. Ο/Η The Snitch λέει:

    To ιδιο μοτερ ειναι αρα καταλαβαινεις. Ανοιγεις το γκαζι με 5-6η στις 2,000rpm και τραβαει για πλακα απο τα 60 στα 150. Πιστεψε με εχω οδηγησει ΤΑ ΠΑΝΤΑ. HD που τα θεωρω εκτος απο ΚΙΤΣ που απευθυνωνται σε αμερικλανους ΒΛΑΧΟΥΣ μιας και δε κανουν ΤΙΠΟΤΕ απολυτως: στο δρομο ειναι ΠΟΛΥ δυσκοιλια, στις στροφες κανεις το σταυρο σου που θα βρεθεις και ΔΕΝ σταματανε ουτε με ευχελεαιο. Ducati που ειναι αλλη φαση αλλα ΔΕΝ ειναι για το δρομο (οπως και ενα Bimota φιλου), Triumph και σχεδον ολα τα Honda απο παπι μεχρι τα RR που προσκυνας τον Αλλαχ και το μισαωρο σε εχει πιασει η μεση σου. Με τα Μπουζουκι δεν θελω καμμια σχεση (ειναι ΚΑΚΑ μηχανακια) και τα Yamaha απλα τα σιχαινωμαι.
    ΑΥΤΟ το πραγμα δε το εχω ξανακαβαλησει. Εκτος οτι ειναι υπερβολικα ΑΠΛΟ και δε θελει καμμια συντηρηση- αεροψυκτο γλυτωνεις ΟΛΑ αυτα με τα νερα και τα αντιψυκτικα και τις μπουρδες, αξονας (δεν εχεις αλυσιδες-γραναζια-λαδωματα τεντωματα) εγω του κανω service δηλαδη φιλτρα-λαδι και καθε 20 το παω να το κουμπωσουν στον εγκεφαλο να τσεκαρουμε οτι ολα ειναι οκ, μαζι με βαλβιδες.
    76,000 χλμ σε 11 χρονια και η βλαβη ηταν 2 λαμπες μπροστα και ενας διανομεας (περσυ) βενζινης.
    Το πληρωνεις ακριβα να το παρεις οκ, αλλα εχει βγαλει τα λεφτα του 5 φορες.

  7. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Και γω εχω μια F650 απο το 2004. Σχέση ζωής κυριολεκτικά.
    Μόνο βενζίνες και τα αναλώσιμα. Και μια μάσκα επειδή έσπασε όταν ένας γέρος έριξε κάτω τη μηχανή στο παρκάρισμα

  8. Ο/Η Koreas λέει:

    @the snitch

    Έχω κάνει τη διαδρομή Πάτρα – ανκονα – Μπολόνια – λα σπετσια – Γένοβα – σαν Ρέμο – Μόντε ΚΚάρλο και επιστροφή από Πίζα και Φλωρεντία με συνδυασμό ποδηλάτου και τρένου. Είναι πολύ ωραία διαδρομη και πολυ ξξεκούραστη.Κραταω μια επιφύλαξη για τον καιρό που θα βρείτε τέτοια εποχή.

    Εχω διασχίσει το μακρεπ βόρεια ττης ερήμου από ραμπατ σε τυνιδα με Τρελό μαροκινό ταρίφα με Mercedes Benz ταξί εγώ φυσικά στο πίσω κάθισμα. Φίλε να έχεις τα μάτια σου 14 στην Αλγερία. Οι τύποι δεν παίζονται με τίποτα.

    Γενικά όπου βλέπεις Ισλάμ να φεύγεις μακρύα και αλάργα.

  9. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Koreas
    Δεν ειναι τωρα, σε 2 μηνες + θα γινει. Απλα κοιταω διαδρομες κλπ και το σχεδιαζουμε. Εγω casablanca θελω να παω, τα αλλα οκ δε καιγωμαι.
    Μεχρι στιγμης ειμαστε 23 μηχανες, βλεπω ζορι 30 να γινουμε. Κυριως Ιταλοι, 5 Αγγλοι, εγω και αν εχω καταλαβει απο τη λιστα η αυστριακοι η γερμανοι 7 (μοιαζουν τα ονοματα).
    Thanks 4 the advice, φυσικα θα προσεχουμε στους βρωμιαρηδες γι αυτο και ΔΕΝ θελω να μπω Λιβυη. Καλος φιλος (της παρεας δηλαδη) ειναι SAS και ο πρωτος που ρωτησα για θεματα ασφαλειας. Μας απετρεψε για Λιβυη, ολο και κατι ξερει. Θα ηθελα να ειναι μαζι μας να σου πω να ειμαι 100% ησυχος…αλλα δεν. Ειναι απο αυτους που εξαφανιζωνται κατι 2-3 μηνα και οταν ξαναεμφανιζωνται του λες πως πηγε (εχουμε μαθει να μη ρωταμε πολλα πολλα) και η απαντηση ειναι standard: fair enough.
    Που να δεις το training (9 days course) και το παρεακι αλλα ειναι αλλη κουβεντα αυτη.

  10. Ο/Η Koreas λέει:

    Σας ζηλεύω με την καλή έννοια. Κρίμα που δεν μου αρέσουν οι μηχανές.

    Πάντως ο τύπος από την SAAS θα ήταν καλά να ήταν μαζί σας. Λιβύη ποποπο πραγματικό μίσος Που έχουν στον ππολιτισμό.Δεν έχω παει βεβαια αλλά και οι αλγερινοί δεν πάνε πίσω.

  11. Ο/Η The Snitch λέει:

    Έχουμε κανει 9 μέρες στο Lake District (ΒΔ Αγγλία) πριν 4 χρονια με αυτούς.
    Weapons handling & training κυρίως, δεν είχε δηλαδή κανονικη εκπαίδευση. Το είχε κλείσει η παραγωγή γαιτι ο ρόλος είχε πολλλα (πολλα ομως) όπλα απο περίστροφα ΑΚ 47 μέχρι RPG και 50αρια. SAFETY πως τα κραταμε, πως γεμιζουμε, πως ξεμπλοκαρουν κλπ εκει τον γνωρισαμε το τυπο και απο τοτε κανουμε παρεα.
    Ο οποιος ΜΕ ΟΤΙ και να εριχνε τα σουρωνε ολα, εκπαιδευτης σε firearms..ειναι να τσακωθεις δηλαδη να σε δεσει κομπο πριν σηκωσεις χερι.

    Ο τυπάς εκτος οτι ειναι διμετρος ειναι πολυ cool, όντως αν τον ειχαμε μαζί θα ειμουν ήρεμος. Πάντως πανε σε καλα ξενοδοχεία με υπόγεια κλειστά garage κλπ.
    Και εγω τους Αλγερινούς δε τους εχω σε υπόληψη

  12. Ο/Η Koreas λέει:

    Αν θέλεις μπορώ να σου στείλω τις διαδρομές που κάναμε εμείς από αγκώνα μμοντεκαρλο and back.

  13. Ο/Η Koreas λέει:

    Τη υπόληψη να έχεις στους αλγερινούς. …….γγενικά όλο το μακρεπ ειναι…….αν είχα μια βόμβα να εξαφανιστούν ΜΜαρόκο Αλγερία Λιβύη Σουδάν Σομαλία Ομάν Υεμένη Σαουδική Αραβία Κουβέιτ το σκεφτόμουν να την πατούσα

  14. Ο/Η The Snitch λέει:

    Τι να σου πω δεν εχω παει. Στην Αιγυπτο προπερσυ ηθελαν να τους δωσω τη δικια μου για 2 καμηλες! τους ειχε γυαλισει ειναι και πολυ καλη εδω που τα λεμε.. αλλα να ζητας ανταλλαγη τη γυναικα του αλλου για 2 καμηλες???
    ΤΟ ΕΝΟΟΥΣΑΝ και επεμεναν κανα 2ωρο!! τρομεροι?
    Τωρα τι να τις κανω τις καμηλες- εγω το τουριστακι- μη με ρωτας ..
    MC μαπα για νεοπλουτους απο οτι ξερεις- μονο τον Ayrton live εχουμε δει στην επικη μαχη με τον Mansel μιας και ειμου Μιλανο και οπως ξερεις η αποσταση ειναι αστεια.
    Νικαια και ειδικα Καννες η παραλια που ηταν περηφανοι!!! μου θυμιζε Λουτσα δεκαπενταυγουστο. Πολυ ΧΑΛΙ και τον εχουν και καμαρι τρομαρα τους…ΓΑΛΛΟΙ τι περιμενεις- ο πιο χαζος λαος του πλανητη. ΜΠΛΙΑΧ – σε αυτο ειμαι πιο Αγγλος απο τους Αγγλους ΔΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΕΧΩ ουτε να τους ακουω τους φρανσουαδες.
    Σου εστειλα mail

  15. Ο/Η Koreas λέει:

    Οι αιγύπτιοι απο τη δική μου μικρή εμπειρία είναι ωραίοι τύποι. Βέβαια δεν οφελει να γενικολογω.

    Η Γαλλία είναι η πιο όμορφη χώρα του κόσμου ( εννοείτε μετά την Ελλάδα ) άλλα κατοικείται από τους μεγαλύτερους μαλακ. ……..του κόσμου, ξυνοι άνθρωποι. Δεν λέει κάτι ούτε η Νίκαια ούτε το Μόντε , έμενα μου αρέσει η εσωτερική Γαλλία Λιόν Μπορντό

  16. Ο/Η The Snitch λέει:

    Μια χαρα ειναι μωρε το οτι πέσαμε τωρα σε δυο βλάκες δε λέει κατι, γενικα ήταν οκ. Βεβαια σε ´τουριστικά´ μέρη δε μπήκαμε πιο μεσα, αλλα γενικα ήταν οκ και εξοικειωμένοι με τους δυτικούς.
    Τη Γαλλία την εχω διασχίσει οδικώς ουτε ξερω πόσες φορές. Απο Αosta, Λυων Παρίσι Λυλ(η αναποδα? ΠΑΝΤΑ μπερδεω τη Λυλ με τη Λιον) μέχρι Καλε να περάσουμε να μπούμε στο πολιτισμό. Με το τούνελ εχω ενα θέμα δε μου κάθεται και περνώ παντα με hovercraft.
    Βόρεια Γαλλία , Νορμανδία δηλαδη πανω απο το Παρίσι δείχνει καλη. Το υπόλοιπο δε μου λέει κατι εκτός οταν πλησιάζεις προς το κέντρο Άλπεις , αλλα κ παλι σου λεω οδικώς και γρηγορα περνάμε. Αναλογα δεν μου εχει πει τίποτε ΑΠΟΛΥΤΩΣ το Παρίσι με αυτη τη μπούρδα που εχουν.
    Οπως βεβαια εχω και το μοναδικο ρεκορ στο orbital του Παρισιου. 18 στα 18 (μετρημενα) εχω χασει την εξοδο για Νοτο. Ουτε μια δε την εχω πετυχει, ΠΑΝΤΑ κατι γινεται και τη χανω.
    Οδικό δίκτυο καλο, σήμανση ΧΑΛΙΑ και μονο στα Γαλλικα! και οι μπάτσοι απλα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ, ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΑΠΑΝΤΕΣ να μιλήσουν αγγλικα, γενικα οι Γάλλοι ειναι ψιλό στόκοι. No wonder που ιστορικά τους πήγαιναν γαμ… ΟΛΟΙ
    Εχουμε πει για τα γαλλικά Τουφεκιά του βππ σε auction στο Sotheby’s: immaculate condition,never fired, dropped once..

    Σε αντιθεση με την Ιταλια που οι ανθρωποι προσπαθουν να μιλησουν Αγγλικα (οσοι δε ξερουν αν και τα τελευται 25 χρονια απο τοτε που ειμουν φοιτητης το ποσοστο που μιλανε Αγγλικα εχει ανεβει ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ-παλια στο Μιλανο μονο στο Duomo και αμα να εβρισκες αγγλομαθη) και οποτε χρειασθηκε κουτσα στραβα με μια διαλεκτο Αγγλικα-Ιταλικα- Ελληνικα-νοηματικη βγαλαμε ακρη. Κορυφαια στιγμη η Αοστα οπου το διοδιος μας μιλησε αψογα Ελληνικα (Ιταλος που ειδε το 911 με αγγλικες πινακιδες και εμενα να του λεω καλησπερα..ως συνοδηγος και την αλλη σε βαρια Λονδρεζικη προφορα να μιλαει αναλογα – και μας κοιταγε- το ειχαμε ανοιχτο ειχε καλο καιρο) επειδη εχει μαθει απο τους φοργτηγατζηδες ελληνες που εχει κινηση μιας και ολοι πανε απο το τουνελ (17χλμ) για Γαλλια.

    Αυτα μας μενουν να θυμωμαστε και θεωρω οτι ακομη και το μικροτερο ταξιδι να κανει καποιος- εστω και 50χλμ για ενα σκ- ειναι κερδος μιας και ανοιγει το μυαλο σου.

  17. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ all
    Χαιρωμαι που ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ οι επαγγελματιες της ενημερωσης ΞΕΠΑΤΙΚΩΝΟΥΝ αυτα που γραφω.
    Προχτες εγραψα οτι ο ‘καθε’Μπεντο απολυει προπονητες στην ΑΕΚ (στο post μου) σημερα η Ω-ΨΩΡΑ γραφει οτι θα τους φερει η ΑΕΚ το λεμονη. Κοπυ-Παστε κανονικο..
    Γραφω εδω και ΜΗΝΕΣ (μη πω χρονο) το χρονοδιαγραμμα για το γηπεδο. Οτι η αδεια παει για το Πασχα (πριν το Πασχα ειναι το πλανο) οπως γραφω και για πιεση ΕΚΤΟΣ ΠΑΕ που πρεπει να ασκηθει.
    Σημερα διαβαζω για εξωδικο ‘πολιτων’ στο δημο..
    Επισης εχω πει ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ποιο ειναι το πλανο ΑΕΚ για τον Μελ. ΩΣ ΠΑΚΕΤΟ..
    Οποιος θελει ακουει.

  18. Ο/Η πατρινος λέει:

    Γεια σου Δημήτρη.Αν σου γίνει πάλι πρόταση ανταλαγής,προσπάθησε να δώσεις Α΄ι΄ντάρεβιτς και πάρε τις καμήλες.Αυτές μπορεί και να φανούν κάπου χρήσιμες.