The Brits

Μου εσκασαν το μεσημερι ΟΛΟΙ (5 ατομα) σπιτι για την οργανωση που εχουμε, απο Λονδινο χωρις φυσικα να εχει ειδοποιησει κανενας. Απλα ανοιξα τη πορτα και τους ειδα μπροστα μου! Αφορμη ψαχνουμε, my ass, ευκαιρεια για βολτα ειδαν και το καιρο και την εκαναν..

‘Πηραμε το αεροπλανο και κατεβηκαμε’.

Αυτα ειναι, να σου σκανε αγαπημενοι φιλοι και φιλη απο το πουθενα.

Επειδη- ειμαστε και 40+ η μικροτερη- ακουμε και τα αναλογα φυσικα. Ποσο μαλλον εγω που ΔΕΝ ακουω ελληνικη μουσικη και η καλυτερη μου ειναι οτι εχει μεσα κιθαρες. The more the better. Καλα ολα αλλα σαν τη Βρεττανικη μουσικη σκηνη ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ πουθενα. Ειδικα σε αυτο το στυλ. Εχει και αμερικλανους φυσικα CCR, Jimmy, BB King, JJ Cale κλπ οπως και πιο συχρονους, απο Prince μεχρι το τελευταιο ροκα (για μενα) Lenny.

Αλλα σαν αυτη τη παρτιδα, δεν εχει ξαναβγει στο πλανητη. Εσπασε το καλουπι μετα.

Eric- Slowhand-Clapton (μονο slowhand δεν εισαι παλικαρι μου..)

Sir Paul Mc Cartney- Ringo Star (Beatles from Liverpool Μη ξεχνιωμαστε)

Jeff Lynne – E.L.O (ο αφανας με τα γυαλια)

Phill Collins (Genesis)

Ray Cooper- τυμπανα

Gary Brooker– αρμονια

Joe Brown- κιθαρα

και οι US:

Tom Petty- κιθαρες (top μουσικος), Billy Preston

To event στο Royal Albert Hall το 2002 προς τιμην memorial του George Harrison εταιρου σκαθαριου που εφυγε ενα χρονο νωριτερα 2001 στα 58 του απο καρκινο.

Δεξια οπως βλεπουμε του Clapton ο γιος του Dhani accoustic guitar που οπως βλεπετε ειναι ΙΔΙΟΣ.

To κομματι- μουσικη/στιχοι George Harrison ειναι απο τα αγαπημενα ροκ κομματια της μπαντας που ξεκινησε απο το Liverpool- που ακομη εχει graffiti γεματα- και εφτασε να κατακτησει το κοσμο.. Εγραψε λιγα, Mc Cartney-Lennon ηταν δικαιως το μεγαλο κομματι, αλλα καλα..

Οπως καταλαβαμε εχουν πεσει στη δισκοθηκη μου και βαζουν μουσικες, μεγαλη ειναι ζωη να εχει κυριως με βυνιλια, και εχουν πλακωσει τα καλα..με pints and a chaser. Pints ειναι οι μπυρες, chaser τα Jin, ετσι λεμε τη μπυρα με shots συνοδευτικα..

Το σχολιο απο κατω που τα λεει ολα: Paul cloning Eric voice so perfectly you can’t distinguish who’s singing the lead and who’s the harmony…

Enjoy

With every mistake we must surely be learning..

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

9 Responses to The Brits

  1. Ο/Η The Snitch λέει:

    Stones, Beatles, Pink Floyd, Genesis, Spencer Davis Group, Bowie, Led Zepellin, Queen, Police, Clash, Who.. που να σταματησεις και που να αρχισεις..

  2. Ο/Η Priest Vallon λέει:

    Συμφωνώ απόλυτα με την επιλογή.
    Θα προσθέσω και τους Oasis για εμάς τους νεότερους και θα σταθώ λίγο στον David Bowie. Τί καλλιτεχνάρα; Μιλάμε για τον ορισμό του αναγεννησιακού καλλιτέχνη. Που να ξεκινήσω και που να σταματήσω; Μιλάμε ίσως για τον μόνο καλλιτέχνη που το έργο του είχε αρχή μέση και τέλος. Ένας άνθρωπος που έκανε τον στίχο “from kether to malkuth” ολόκληρη δισκογραφία. Για να καταλάβουμε λίγο, όταν στην Ελλάδα είχαμε Καρβέλα και Βίσση και Λάμπη Λιβιεράτο, ο Bowie χρησιμοποιούσε ήδη το Internet για να προωθήσει το έργο του και μάλιστα όπως έχει δηλώσει είχε φτιάξει περί τις 10 περσόνες στο διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια (fb, twitter κτλ) μόνο και μόνο για να μιλάει ανώνυμα με τον κόσμο και να μαζεύει απόψεις. Ένας δαίμονας πραγματικός με την πραγματική σημασία της λέξης.
    Από Αμερικάνους μιας και κάναμε αναφορά σε “δαίμονα” Jim Morrison στην κορυφή και όλοι οι άλλοι ακολουθούν..
    Όποιος θέλει να πάρει μια γεύση του τι σημαίνει βρετανική μουσική σκηνή ας ακούσει το “Station to Station” του Bowie (1976) και στα καπάκια το “Glory Morning” των Oasis (1995) και αμέσως έχει όλο τον βρετανικό μουσικό ήχο μιας 20ετίας.
    Μετά ας γκουγκλάρει στο youtube “She loves you – by Boys of Liverpool’s Kop curve (1964)” για να πάει ακόμα πιο πίσω και να δει την διαφορά του “form” και του “class” με την ελπίδα να κατανοήσει πως το μεν πρώτο είναι “temporary” το δε δεύτερο “permanent”.
    Δυνατό άρθρο, συνέχισε να μας δίνεις μια διαφορετική αισθητική γιατί πήξαμε στους Νταλάρες.

  3. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Priest Vallon διαλεξες nick, αυτος που τον υποδυεται ειναι η παρεα μας στο γηπεδο..ΑΡΡΩΣΤΟΣ εχω πει οτι ερχεται καποιος φιλος απο ΝΥ για ματς μονο.

    Υπαρχει ΦΥΣΙΚΑ η κοντρα OASIS-BLUR εγω ειμαι με τους δευτερους, ειναι πιο brit για μενα, και παντα με Charlatans UK.
    Παλιοτεροι Joy Division και η μετεξεληξη New Order απο τη σκηνη του Manchester.

    Οι παλιες κιθαρες εχουν αλλη χαρη: Mike Oldfiled π.χ που απλα βαζεις και ακους το Tubullar Bells και ταξιδευεις.
    Gilmour στο live at the Pompei τα ιδια.
    Οι ανθρωποι ειναι ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ μπροστα τι να λεμε τωρα..
    Ο ERIC το κανει να δειχνει τοσο ευκολο!
    Peter Gabriel που ακους το Games withour Frontiers και το Salsburry Hill – τον ειδαμε live περσυ στο Ο2 και εχω μεινει 2 ωρες χανος..
    Περυσι τα Χριστουγεννα ΠΑΡΑΜΟΝΗ και αυτο ειναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ειμαστε στο Covent Garden για φαγητο ψωνια βολτα. Γυρω στις 2 πεφτει σουσουρο οτι μεσα στη πλατεια στηνεται μια σκηνη και κανουν sound checks. Δεν ειχε ανακοινωθει ΤΙΠΟΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, KANEΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ STAGE ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.

    Στις 17:00 ξεκιναει ενα event- η πλατεια με τα μαγαζια τριγυρω παιρνει 1000? ατομα βια: Paul Mc Cartney στο πιανο, παιζει 1,5 ωριτσα απο απο White Album Sgt. Pepper’s και Wings με Phill Collins στα drums (πιστευω ο καλυτερος drummer στο νησι). Εχουμε μεινει ΑΓΑΛΜΑΤΑ με τη τυχη μας, η πλατεια γεμιζει-ξεχειλιζει σε χρονο dt, ο δημος εχει 3 bars περιμετρικα και κερναει μπυρες..

    Τι ψαχνεις.. αμα σου πω live απανω (μπες μονο στο Ο2 να δεις 17/6 εχουμε κλεισει ηδη Richie Blackmore) θα παθεις πλακα. Σε μικρους χωρους 1000 ατομα το τελευταιο που ειδαμε τα Χριστουγεννα Fat Freddy’s Drop (εχω βαλει ενα) ακου τους.

    Εμεις ακομα θεωρουμε τους σκυλαδες τους Τερζηδες και τους Καρραδες και τους ρεμους μουσικους… Μπαμπουινια κανονικα

  4. Ο/Η The Snitch λέει:

    ΥΓ Καποιοι ΝΟΜΙΖΟΥΝ οτι εχουν παει γηπεδο στη ζωη τους. Ετσι πιστευουν επειδη ειδαν ακομη και 65000 κοσμο.
    Οποιος δε μπει στο Anfield και δεν ακουσει δει το KOP, με αυτη τη ψευδαισθηση θα μεινει

  5. Ο/Η Κώστας λέει:

    Πάντα η βρετανική σκηνή μουσικά πρωτοπορεί. Και στο heavy metal, αλλά και γενικά σε όλα τα παρακλάδια του, Βρετανοί το ξεκίνησαν και είναι τα πρότυπα. Εάν ξεκινήσω να παραθέτω ονόματα θα γράφω ένα τέταρτο. Από τις τελευταίες συμμετοχές του Clapton είναι στο τελευταίο των Stones -παίζουν μόνο διασκευές- όπου παίζει ένα solo. Νομίζω πλέον είναι αρκετά άρρωστος και δεν μπορεί να παίξει. Μόνο ο ψυχάκιας ο Ginger Baker στέκει, σχετικά πάντα, αγέρωχος.

  6. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Κώστας
    Ο Eric ειναι πλεον 71 χρονων. O Gilmour το ιδιο. Οι Stones 74 (Jagger-Richards).
    Ειναι δε ανθρωποι που εχουν κανει ΤΡΕΛΛΕΣ καταχρησεις, οχι απλα νορμαλ τυποι που μεγαλωσαν.
    Το οτι ζει ο Richards ειναι οχι απλα θαυμα της φυσης αλλα παραπαμπει σε αλλους παραγωντες: ο τυπος πρεπει να εχει Allien DNA- οποιος εχει καταναλωσει οχι τα μισα αλλα το 1/10 απο αυτα που εχει παρει, επρεπε να βλεπει τα ραδικια αναποδα εδω και χρονια. Τι Μητσοτακης και πρασινα αλογα, ο τυπος ειναι αστα…

    Η Βρεττανικη μουσικη σκηνη ειναι ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ η καλυτερη στο κοσμο και εχει ως αντιπαλο δεος μονο την USA σκηνη στο κομματι που αυτη επηρεαζεται απο τη μαυρη Jazz-Blues-Gospel σκηνη απο την οποια και η ιδια εχει δεχθει ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ επιρροες.
    Stones, Beatles (οι δευτεροι οταν εγραψαν τις σοβαρες δουλειες τους και οχι τα yellow submarine για τα κοριτσακια) για να πουμε τα 2 μεγαλα γκρουπ, ειχαν σαφεστατες επιρροες απο blues των αμερικανων, οι δε stones αντιθετα απο εκει ξεκινησαν με τον Brian Jones αρχικα να τους καθοδηγει μουσικα, μεχρι που μας αφησε..
    Εχει βγει ενα Alternate Version μερικων κομματιων τους ψαξτο ειναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ που δινουν βαρος στο μουσικο κομματι, ειδικα στον Richards.

    https://www.youtube.com/watch?v=xzn5iI_pDrA&index=3&list=RDiXd6O321Ruc

    Heavy Metal δεν ακουω μιας και δεν μου αρεσει σε επιπεδο ποιοτητας μουσικης- το βρισκω πολυ βαβουρα παραπανω απο τα γουστα μου- προτιμω πιο καθαρες μουσικες. Βραδυ π.χ ειναι πολυ συνηθες να βαλω το 5 η το 10 του Cale με ενα κρασακι να χαλαρωσω. O JJ ΕΙΝΑΙ η καθαρη επιρροη του Clapton- no argument there i trust..

    Αυτο βεβαια ΔΕΝ αναιρει τη σκηνη, οπως και την Punk (Sex Pistols, Clash) ΚΑΙ με τους αμερικανους Velvet που παραδοξως ακουω ενιοτε.

    Δυστυχως ο κοσμος μας αλλαξε απο τοτε οι επιρροες ΔΕΝ υπαρχουν και χαθηκε αυτη η μουσικη, που πλεον εχει αντοκατασταθει απο pc και ηλεκτρονικα. Επιμενουν ακομη οι Αυστραλοι και εχει αρκετες ενδιαφερουσες δουλειες απο κατω. Οι FFD (New Zealand) που ειπα και ακουσα τη τελευταια φορα που ειμουν πανω live με ενθουσιασαν, ειχα καιρο να ακουσω κατι καλο νεο σχετικα.

    ΥΓ ΤΟ ΣΤΥΛ, το ποσο απαθης ειναι στο γενικο χαμο και ολη η πορεια του Charlie Watts απλα με ξεπερναει. Ειναι πραγματικα να απορεις τι δουλεια εχει αυτος ο τυπος με τους τρελλους.

  7. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ all
    Κατι δε μου καθεται καλα σημερα. Γηπεδο ΔΕΝ θα παω, κατι βαρεμαρα κατι παρεα κατι αυτο που ΔΕΝ μου βγαινει για νικη.
    Ο Gay ειναι ΚΑΚΗ ομαδα αλλα αναλογα κακοι ειμαστε και εμεις.
    Οι δικοι μου εδω, ειδαν τα odds μιας και ως γνησιοι Αγγλοι παιζουν races.
    2.9/2.7/2.8 δινει για 1-Χ-2 αναλογα, βαζω δεκαδικα για να καταλαβαινουμε στο Ελλαντα, αλλα αυτο ειναι ΛΑΘΟΣ τα odds παντα ειναι κλασματα και οχι δεκαδικα. Δηλαδη βαζεις τοσα, παιρνεις τοσα απλα πραγματα. Οχι να θες κομπιουτερακι να κανεις πραξεις, μεχρι και εκει ΔΕΝ μπορουμε να μαθουμε απο αυτους που εφηυραν το στοιχημα!
    Βαλαμε οι μισοι απο 100 λιρες στο Χ και αλλες τοσες στο 2 για να παρουμε τη καλυψη του 0,7 που ειναι και η μικροτερη.
    Η ΑΕΚ ΔΕΝ παιζει μπαλλα, το ξερουμε και το βλεπουμε. Οχι οτι παιζουν οι αλλοι αλλα μια 3αρα στην εριξαν. Βεβαια το ματς δεν εχει σχεση με τα αλλα οποτε μενει να δουμε.

    ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΤΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΛΙ ΤΟ 100ΑΡΙΚΟ

  8. Ο/Η Δημήτρης μόνο ΑΕΚ λέει:

    Χαλάλι…το κατοστάρικο, αλλά πάλι δεν μπορούμε ούτε να χαρούμε μ άυτή την απόδοση που έχουμε…

  9. Ο/Η The Snitch λέει:

    ΚΑΤΟΣΤΑΡΙΚΑ δυο βαλαμε κ λιρες! Δια 4 βεβαια αλλα..
    Τουλαχιστον πηραν 2 κουρσες στα αλογα και ειναι σχεδον μια η αλλη χασαμε 50 περιπου ολοι μαζι..
    Δε βλεπεται αυτο πραγμα φιλε οχι οτι περιμενα κατι αλλα οκ να μη κανει ο αλλος μια ευκαιρια?
    Χαλια και οι δυο ο ενας πιο χαλιας απο τον αλλον και το γκολ κατα λαθος μπηκε.
    Μετα απορουν που παμε εξω (ολοι) και δε μπορουμε να σταυρωσουμε νικη. Κ που σαι ακομα