“Μέσα” πάμε καλά.

Το χθεσινό  ντέρμπυ ήταν -άλλη μία- απτή απόδειξη πως η νεοΑΕΚ κάνει πολύ καλύτερη, “εις βάθος” και επισταμένη δουλειά στο -λεγόμενο-  διαιτητικό “παρασκήνιο”,παρά στο αγωνιστικό “προσκήνιο”.

Κλωτσοπατινάδα εντός αγωνιστικου χώρου και μια τυχαία έκβαση αποτελέσματος από μια στραβοκλωτσιά,αλλά όσο αφορά στην συμπεριφορά της διαιτησίας, οφείλουμε να πούμε πως ήταν άριστη. Είναι φανερό πως εκεί έχει γίνει “δουλειά”. Κοστίζει και λιγότερο είναι αλήθεια,και έχει γρήγορα αποτελέσματα,πέραν του ότι είναι λιγότερο “στοίχημα”, από ότι τα “ρίσκα” και οι απαιτήσεις στην στελέχωση-οργάνωση-χρηματοδότηση-επίβλεψη-αποδοτικότητα της ομάδας αυτής καθ’ αυτής μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Και πως αλλιώς, αφού στην Ελλάδα απαιτούνται  5 άνθρωποι για να βιδώσουν μια λάμπα.

Ως “οπαδοί” νοιώθωμεν μιαν ελαφράν ικανοποίηση,με το να βλέπουμε -ποιον;- τον Ολυμπιακό να διαμαρτύρεται,να ωρύεται δηλαδή για -ακόμα μία-“σφαγή” του στα μεταξύ μας παιχνίδια.

Αλλά ως ποδοσφαιρόφιλοι, οφείλουμε να κλείνουμε τα μάτια μας για να τα προστατέψουμε από το κάκιστο ποδόσφαιρο που βλέπουμε. Η πλειονότητα των ποδοσφαιριστών-και των δύο ομάδων- αφορά σε πάικτες-άμπαλους,άτεχνους  με κύρια όπλα τα κέρατα και τις οπλές. Δηλαδή τραγιά και αγριοκάτσικα. Τα κάποτε συναρπαστικά ματς μεταξύ των δύο ομάδων, προυπέθεταν και μίνιμουμ 3-4 ποδοσφαιριστές εκατέρωθεν που μπορούσαν να δημιουργήσουν τις προυποθέσεις για ικανοποιητικές ποδοσφαρικές συγκινήσεις.Ελείψει αυτών, βλέπουμε ένα μάτσο κρι-κρι να κουτουλιούνται στις παρυφές του Ψηλορίτη.

Γιατί-προσωπικά- προτιμω  εκείνη την ΑΕΚ που την “έριχνε” η διαιτησία αλλά γαμούσε και έδερνε ως ομάδα,παρά την τωρινή που ναι μεν αποφεύγει τα “χειρουργεία” αλλά από ποιότητα και απόδοση,είναι να μασάς και να φτύνεις.

Δεν βαριέσαι όμως. Πιθανόν προσεχώς καλύτερα. Μέχρι να αποφασίσουν εκεί στην ΠΑΕ να λειτουργήσουν μίνιμουμ επαγγελματικά και όχι δημοσιουπαλληλικά. Και μέχρι να δουν πως με δυο φραγκάκια παραπανω και με 5 σωστές επιλογές,άνετα στέκεσαι  ισουψής αλλά και προσπερνάς βαθμολογικά τον μόνιμο πρωταθλητή, ο οποίος έχει μπει ήδη σε μια-ιδιότυπη έστω και “σιωπηρή” -μνημονιακή περίοδο. Γιατί τί να κάνει και το “50-50”; Δεν βουλώνει τα πάντα. Στην καλύτερη περίπτωση να γίνει σίριαλ.

Μας πήρε μερικά χρονάκια ως που να μην είμεθα πια έρμαια της διαιτητικής σφαγής. Αλλά ως ομάδα,έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Οταν θα βγει η Ελλάς από τα μνημόνια,τότενες και η ΑΕΚ θα σηκώσει κεφάλι.

Παρεμπιπτόντως, σήμερα έχει “Eurogroup”. Επεισόδιο 375. Μη το χάσετε. Δεν ξέρω τι ώρα αρχίζει,δεν έχω δει το τηλεοπτικό πρόγραμμα. Αλλά προμηθευτείτε ποπ-κορν και κοκα-κόλλες. Νομίζω πως στο σημερινό επεισόδιο, ο Γιόχαν αφήνει την αγελάδα και πάει με  την κατσίκα. Η κατσίκα πονάει και το σκάει σκαρφαλώνοντας σε ένα δέντρο (σκαρφαλώνουν τα δίχηλα;)   Η αγελάδα του κάνει “εμπάργκο” και δεν κατεβάζει γάλα για τα παιδιά του,με αποτέλεσμα αυτά να χτυπάνε την πόρτα του γέιτονα,του Πωλ, του οποίου ο πατέρας τους  του είχε   δανείσει κάτι ζαρτιέρες με τις οποίες -εκτός των άλλων- τυροκομάει και τις μυζήθρες. Κλέβουν τις ζαρτιέρες με τις μυζήρθες, τους παίρνει στο κυνήγι ο Πωλ αλλά πως να τρέξει αφου οι γόβες του καρφώνονται  στο μαλακό χώμα. Ο άντρας του, ο Φρανς, να παρακολουθεί την σκηνή ανεβασμένος σε ένα δέντρο,αγκαλιά με την γαλανόλευκη κατσίκα  του γείτονα. Η δε σύζυγος του Γιόχαν, να ψάχνει την κατσίκα για να δώσει γάλα στα παιδιά και τελικά να πέφτει σε ένα λάκο με σκατά που είχε κάποτε σκάψει ο παππούς του άντρα της, για να ξεφύγει από κάτι ξαναμένους μπολσεβίκους, όπου  τις προάλλες είχε πέσει μέσα  η κατσίκα για να  δώσει τέρμα στη ζωή της, Η οποία  σιχάθηκε να την πηδάνε δίποδοι τράγοι  και έυχεται να  ψοφίσουν οι γειτόνοι της ώστε να την χαίρεται μόνο ο Μανωλιός  της. Μύλος σας λέω. Δείτε το.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

2 Responses to “Μέσα” πάμε καλά.

  1. Ο/Η koreas λέει:

    Η ΝΙΚΗ
    ελαφρως διαφωνω για την άποψη σου για το ντέρμπι. ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ, γιατί παίζαμε με την πλάτη στον τοίχο για πεντάδα και δεν έχουμε και ομάδα της προκοπής.

    Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
    η διαίτησια στο ύψος της, όπως αρμοζει σε ένα μεγιστάνα. από κολίγος αφέντης

    Η ΣΕΙΡΑ
    διαφωνώ μαζί σου επίσης στο ότι πρώτα σώζεις την παρτίδα και ύστερα την κερδίζεις. δηλαδή πρώτα διασφαλίζεις ότι ο χοντρός δε θα σε κλέβει και κατόπιν φτιάχνεις ομάδα να κερδίζεις και κατόπιν πάιζεις ελκυστικό ποδόσφαιρο και κατόπιν πας στας ευρώπας…οποιαδήποτε άλλη σειρά ειναι επίφοβη για διαολοσκορπίσματα, προσευχές και ευχέλαια, φταίει η ρημαδα η κακια ώρα κ.τ.λ. ….

    ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
    επίσης η νική είναι δισυπόστατη στέλνει τηλεοπτικό μήνυμα στο πανελληνιο – στο δυσπιστο πόπολο- για την τελική επίθεση που σάπλισε εναντίον της άτιμης γαβριέλας.

    Ο ΚΟΜΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ
    δυστυχως για την ηλικία του, ο κομιστής του μηνυματος ηθελημένα ή όχι είναι ο κυρ σαββας, προσεξες με πόση ευκολία τον άφησαν να κινείται στους χώρους του γηπέδου, και να κάνει συνεχόμενες δηλώσεις….ογδοντα καμερες του ειχαν επάνω του……του είπε καποιος αεκτζής παραγον τι είναι αυτά που λες κυρ σαββα, ή που πας κυρ σάββα; στον πληθυντικό του μιλούσαν, ενω χαριεντίζονταν μαζί του κάποιες φορές. και για να τον πιέσουν να στείλει το μηνυμα, μήπως και το σκεφτεί λίγο πιο ψυχραιμα και κωλόσει όταν χρειάστηκε τον έστειλαν και στα αποδυτηρια να βράσει λίγο στο ζουμί του, γιατί η κότα μαγειρεύεται καλύτερα όταν βράσει και λίγο στο ζουμί της.. …ετσι τον προέτρεπαν να πει κι άλλα.

    Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΚΑΙ Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ
    ο άλλος ο πονηρός ο καραπαπαρας την ψηλιάστηκε τη μπανανόφλουδα και στο στρατηγικό του σχεδιασμό, στρογγυλοκάθησε στη σουιτα και εεστελνε μηνύματα στο μοντεστό να διαμαρτύρεται στο διαιτητη στα καθαρόαιμα αυθεντικά γαλλικά του. αλήθεια πως καταλάβαινε ο διαιτητης τα αυθεντικά κορσικανα γαλλικά του μοντεστό, απορίας άξιον; εδω σε θέλω απάντα αν μπορείς.
    ακου να στέλνεις το μοντεστό να κάνει φραστικούς τσαμπουκαδες σε γαλλικά με κορσικανη διάλεκτο στο διαιτητη, αν αυτό δεν είναι παραδοχή της δύσκολης θέσης της γαβριέλας ε τοτε τι είναι; αν και στην ιστορία ονομαστί έμεινε η ισπανική υποχώρηση. βεβαια κανεις δε ξέρει για ποιο λόγο έμεινε η ισπανική υποχώρηση. και που ξέρεις άλλωστε μπορεί ο καραπαπαρας να έχει μακρινές ρίζες από κανενα ισπανο Δον, και τι σημασία έχουν οι τιτλοι τι ισπανική τι γαλλική τι λεβαντινικη, εκει θα τα χαλάσουμε.
    βεβαια κατάφερε με πονηράδα να αφησει όλο το ρόλο του κομιστή του μηνύματος στο μπαρμπα σαβα. από την άλλη βεβαια γιατί να τον μαζέψει γιατί να τον προστατευσει. μεγάλο παιδί δεν είναι ο κυρ σάββας και με υιό αντιπρύτανη ενός εκ των κορυφαίων και πιο παλιών πανεπιστημίων του κόσμου.

    ΟΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΙ
    η τελική επίθεση σήμανε και οποιος έχει τα κότσια να συμμετάσχει στην επίθεση μπορεί να πάρει μέρος, δεχομαστε και πρωην παραγκάρχες. αρκεί να κάνουν μεταβολή και να στραφούν εναντίον των μεχρι πρότινος εντολέων, να δηλώσουν καινούριο όρκο υποτέλειας στα μεχρι πρότινος υποζύγια, να ασπαστούν τα καινούρια λάβαρα του 50-50. ότι υπάρχει ανάμεσα σε γαβριελα και πρωην δουλοπαροικους θα σφαγιαστεί όπως συνηθθίζεται σε κάθε μάχη από αρχαιοτάτων χρόνων. μπορούν να γλυτώσουν μονο εκτός κι αν κάνουν μεταβολή,αλλαξουμ στολή και λάβαρα και γίνουν η εμπροσθοφυλακή της τελικής επίθεσης. ειδαλως …

    ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΑΜΥΝΑΣ
    όπως αναφέρθηκε και από steven και the snitch το μήνυμα το έχουν λάβει στο λιμάνι εδώ και καιρό γι αυτό και ξεπουλούν τα ασημικά σε όποια τιμή βρουν, αλλο αν φαίνεται στο πάντα δυσπιστο πόπολο ότι τα ασημικά τα μοσχοπουλάμε γιατί “ξερουμε να κανουμε business” την κατάλληλη πάντα στιγμή ενω οι άλλοι όχι, είναι και αυτό μια τέχνη. η τεχνη του ξεπουλήματος.

    EUROGROYP επεισόδιο 376
    “ο μπλουμ μπλουμ και οι άλλες”. δηλωνει ο μπλουμ μπλουμ στο θετό μέθυσο του “πατέρα” ζαν κλωντ: να κλείσει η αξιολόγηση, γιατί έχω να τρεχω για τις εκλογές στην ολλανδία. ο ασπρομάλλης ακλοολικός “κηδεμόνας” έκραξε με πονο ψυχής “ξεφωνημένη μετρέσα…αλλού τρως αλλού πίνεις αλλού πας και τον δίνεις”…

    ( ετυμολογικός ορισμός μετρέσας…γαλλ. maitresse, θηλ. του maitre, ερωμένη που συζεί με τον εραστή της ή συντηρείται από αυτόν ).

    ΚΑλημερα – συγγνωμη για την πολυλογια – περιμένω αεροπορική πτηση – χαίρομαι πάντα να διαβαζω τα κειμενα σου…εισαι αυθεντικός ανθρωπος …

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Αφού δεν θέλει να “πετάξει” λεφτά ο “μεγιστάνας”,ας περιμένουμε την ομαδάρα του χρόνου,που θα έχει δέσει το “50-50” σαν κατσίκα. Ενώ τώρα κάνει οικονομία που τον πιάνουν “κώτσο” οι Αλμέιδες, οι Λέσκοτ και οι Τσιγκρίσνιδες. Αντε να δούμε. Τρέμε Νειμάρ.
    Καλό ταξίδι