Parliament Attack

Image result for london anti terrorist police

Απο τις 16:40 που ξεκινησαν τα νεα  για την επιθεση στο Λονδινο απο το BBC και για 10 λεπτα που απλα ειχαμε την αναφορα, τα ειδα ολα. Ο λογος οτι ναι μεν εχω μονιμα μια τηλεοραση στο γραφειο στο BBC NEWS, για να μαθαινουμε τι γινεται απο τη σοβαροτερη πηγη στο πλανητη, αλλα μεχρι να το παρω ειδηση (ειναι σε μια βαση οροφης  γυρω στα 6-7 μετρα απο το γραφειο) μιας και ειναι στο mute, και μεχρι να επικοινωνησω πανω με τη φιλη μου που δεν σηκωνε το τηλ επειδη το ειχε στη τσαντα,  ακουγα μονο οτι υπαρχουν και νεκροι αλλα και τραυματιες. Χωρις να λενε ποσοι φυσικα μιας και ηταν πολυ πρωιμα τα νεα. Επειδη μου ειχε πει οτι θα ειναι για φαγητο με φιλο μας κοντα στη περιοχη- το Covent Garden ειναι μια σταση με το tube- φυσικα και φοβηθηκα μιας και μιλαμε για ενα απο τα κεντρικοτερα σημεια του πλανητη. Ο δρομος λεγεται Whitehall και ειναι ο παραλληλος με το ποταμι πισω απο το Κοινοβουλιο και το Big Ben. Για οσους τυχον δεν γνωριζουν, το Αγγλικο Κοινοβουλιο ειναι το μεγαλο κτιριο επι του Ταμεση αριστερα του Big Ben η δε ωρα 14:30 τοπικη, ειναι ισως η πιο πολυσυχναστη μιας και εκτος απο τους τουριστες ειναι και το Lunch Break αναμεσα 1 με 2 συνηθως η 2-3 για το City που επισης ειναι πολυ κοντα, η δε γεφυρα που ξεκινησε το σκηνικο (Westminster) ειναι αυτη που ενωνει τη ‘ροδα΄το London Eye δηλαδη και το Aquarium που ειναι ακριβωςστη βαση της, με το Big Ben. Σα να γινει κατι αναλογο δηλαδη στη Πανεπιστημιου και στο Συνταγμα.

Αφου ησυχασα οτι ηταν οκ και θα την πηγαινε σπιτι ο φιλος μας καθησα να δω τι διαολο εγινε. Φυσικα το ησυχασα ειναι μια κουβεντα μιας και ο κοινος φιλος ειναι SAS και λες και ηθελε να με αγχωσει μου ειπε μονο ενα πραγμα: φοβουνται μηπως αυτο ηταν απλα αντιπερισασμος. Ο τυπος φυσικα αφου παρεδωσε safe and sound αποφευγωντας οτιδηποτε ειναι public transport, εχει εξαφανιστει.. τα κανει αυτα συνεχεια και τον χανουμε για 1-2 μηνες πολλες φορες, ποσο μαλλον τωρα. Ο Mike ειναι ο τυπος που θες διπλα σου σε τετοιες στιγμες μιας και οπως μονιμα λεει : NOBODY in the world fucks with us.

Η επιθεση δειχνει να ειναι ερασιτεχνικη τελειως. Ενας τυπος απλα πηρε σβαρνα με το αμαξι οσους πετυχε και μετα μαχαιρωσε εναν αστυνομικο, ο οποιος παρα της προσπαθειες ενος MP δε τα καταφερε. 2 νεκροι απο το αυτοκινητο, ο αστυνομικος και φυσικα ο δραστης που τον ανελαβαν οι αλλοι. Η πολη σε ολα τα σημεια που θεωρουνται κομβικα ειναι αστακος και εχει σημανει γενικος συναγερμος. Επειδη ομως τη ξερω και τη ζω, η αστυνομευση ειναι ετσι και αλλιως τεραστια και ας μη φαινεται στο γυμνο ματι. Εκει δηλαδη που οι αστυνομια ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ οτι δεν οπλοφορει, οι Bobbies δηλαδη που περιπολουν, εχει αλλους δεκαπλασιους μυστικους που σε εχουν βαλει κατω πριν καταλαβεις τι εγινε.

Για οποιον παρακολουθει λιγο τη σκακιερα, οι Αγγλοι εχουν βαλει στοχο να τελειωνουν με το ISIS. Με λιγα λογια τους εχουν παρει στο κυνηγι κανονικα και με τους Αμερικανους παρεα – τεραστια αλλαγη επι προεδριας Trump- τους ριχνουν σε οτι υπαρχει απο αυτοκινητοπομπες μεχρι λαγουμια. Αυτα ομως ο καθε cowboy μπορει να τα κανει. Εκει που πραγματικα εχουν πιασει ‘δουλεια’ ειναι να ξηλωνουν τη χρηματοδοτηση. Τη περασμενη εβδομαδα π.χ και αυτο περασε στα ψιλα (αναφερω ενα μονο παραδειγμα μιας και εχει μπολικα), εβγαλαν στη φορα τη χρηματοδοτηση με ανταλλαγμα τσαμπα πετρελαιο και προστασια των εργοστασιων της γαλλικης LaFarge (τσιμεντα στην Ελλαδα πηραν την ΑΓΕΤ) για εκατονταδες εκκ δολλαρια.

Το να πας κοντρα σε Αγγλους, η ιστορια εχει δειξει εδω και χιλιαδες χρονια, οτι δεν ειναι το πιο σοφο πραγμα που θες να κανεις. Γιατι καλες οι ‘απειλες’ και τα λογια για το Brexit απο τον αξονα Γαλλιας Γερμανιας αλλα και οι αλλοι δεν ειναι τιποτε χθεσινοι. ΑΥΤΟ το παιχνιδι, των γεωπολιτικων-οικονομικων συμφερωντων δηλαδη, το παιζουν οι Αγγλοι γυρω στα 1000 χρονια πριν οι αλλοι γινουν καν κρατος, ποσο μαλλον να απειλουν. Φυσικα οι ανεγκεφαλοι Αραβες ειναι πιονια στη σκακιερα που ξαναμοιραζεται για αλλη μια φορα. Σε ενα πολεμο ΠΟΛΥ ΒΡΩΜΙΚΟ που ξεκινησε το 1945 και συνεχιζεται ΑΜΕΙΩΤΟΣ μεχρι και σημερα και λεγεται οικονομικος.

Η Βρεττανια αυτη τη στιγμη ειναι με ΔΙΑΦΟΡΑ η Νο 1 δυναμη στην Ευρωπη. Και οικονομικα και με την αμεριστη στηριξη των εξαδελφων και φυσικα στρατηγικα μιας και το City κανει μονο του 3-4 φορες οσο οι αλλοι Βορειοι, μιας και νοτος δεν υπαρχει. Εχω ξαναπει οτι Βρεττανια ΔΕΝ ειναι μονο το νησι αλλα η κοινοπολιτεια η οποια εχει απιστευτα resources που δεν συγκρινωνται με τιποτε στο κοσμο. Οταν λοιπον ελεγχεις το trade στο μισο πλανητη μονο αμελητεος δεν εισαι.

Το παιχνιδι παιζεται εκει και τα αλλα με κατι Ολλανδους και κατι Ελληνες ειναι για να ασχολουνται οι αναλογοι ιθαγενεις. Αυτη τη στιγμη λοιπον οι Αγγλοι θελουν να τελειωνουν με κατι χαβαλεδες που λεγωνται ISIS γιατι εχουμε και δουλειες. Ενας σοβαρος λογος του Brexit ειναι η πολιτικη των Βρεττανων στους μεταναστες και στα συνορα. Επειδη ανεκαθεν ειναι μεν ανοιχτοι και πολιτισμικοι, λογικο μετα απο το British Empire, αλλα οχι αφελεις να ισλαμοποιησουν το εργατικο δυναμικο της χωρας παραπανω απο οσο χρειαζεται οπως οι Γερμανοι η οι Φρανδουαδες. Που εχουν φτασει- μιας και μιλαμε και για μπαλλα- στις εθνικες τους να ψαχνεις αυτοχθονα με το κυαλι. Οι μεν Φρανσουαδες ειναι τιγκα στους Αλγερινο-Μαροκινο-Βορειο Αφρικανους οι δε Γερμανοι εχουν πηξει στους Τουρκους και στους Πολωνο Πρωσσους. Αλλοι δευτερης γενιας αλλοι πρωτης. Κεντιρα Οζιλ Τσαν Ποντολσκι Γκομεζ Μποατεγκ Γκουντογκαν Μουσταφι κλπ.

Ο δε σουλτανος-εκτος απο μαλακας ειναι και καντεμης. Βγηκε χτες να πουλησει εσωτερικη καταναλωση και ειπε οτι οι Ευρωπη θα ζει στο φοβο και σημερα γινεται αυτο. Μετα που θα φαει τη σβουριχτη- ηδη εχει γινει ΡΟΜΠΑ στο Β.Ιρακ που η RAF κανει παρτυ καθε μερα- θα αναρωτιεται τι εγινε. Γιατι καλες οι κορωνες αμα εχει απεναντι τον Αλιεξη το Φουιτ που λεει οτι δεν υπαρχουν συνορα, αλλα αναλογες μαγκιες οι αλλοι δεν τις σηκωνουν και το εχουν αποδειξει πολλες φορες.

Οι Βρεττανοι δεν εχουν κανενα απολυτως προβλημα με κανενα αρκει να γινωνται οι δουλειες σωστα και να κανεις οτι σου λενε. Στη τελικη χωρα τους ειναι και αμα θες πας, αμα δε θες δε πας. In Rome do as Romans do.  Τη Δευτερα επισημα ανοιξαμε τα γραφεια στο Λονδινο νομικα, και μεσα στο μηνα λογικα θα ειναι Full λειτουργικα. ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ εγιναν χωρις κανενα προβλημα, ΠΑΝΤΑ ON TIME, και το Αγγλικο κρατος οχι μονο δεν μας εβαλε κανενα εμποδιο αλλα εκανε – σε επιπεδο υπηρεσιων- οτι επρεπε για να μας βοηθησει. Οποτε καλο το σωτο για τους Αγγλους που ειναι ταχα μου εναντιον των μη Αγγλων και θελουν να μεινουν μονοι τους, αλλα ας το που σε καναν αλλον. Για να παρετε δε και μια ιδεα και να συγκρινουμε με το ΜΠΑΝΑΝΙΣΤΑΝ, υπαρχει νομος που λεει:

H εγγραφή για ΦΠΑ (Τρέχων Ποσοστό 20%) είναι απαραίτητη μόνο αν ο κύκλος εργασιών των συναλλαγών της εταιρείας έχει ξεπεράσει σε ένα έτος ή λιγότερο το όριο εγγραφής, £83.000. Η Εταιρεία μπορεί εθελοντικά να υποβάλει αίτηση για την καταχώρηση στο μητρώο του ΦΠΑ, εάν το αποφασίσει, από την πρώτη μέρα. Aυτο για να συγκρινουμε τη Βρεττανια με τη χωρα που πρεπει να πας να σου βεβαιωσουν οτι ΕΣΥ υπογραφεις και οχι ο ελεφαντας. Το λεγωμενο και γνησιο υπογραφης, που εξηγουσα στους Αγγλους οτι πρεπει να το κανεις για το παραμικρο και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΟΜΙΖΑΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΑΛΛΩ.

Επιτηδες κραταω χαλαρο το κειμενο μια και τα ειδα ολα με τη επιθεση, δεν ειναι μικρο πραγμα να βλεπεις απο τη τηλεοραση αυτα και να ξερεις οτι ο ανθρωπος σου ειναι διπλα και δε ξερεις τι και αν θα συμβει παραπανω. Εχει πολυ υλικο για ολο το θεμα που εν καιρω ισως το πουμε αν ενδιαφερει το κοσμο. Ποσο Τσακαλωτο και μουφα να αναλυσουμε? Οποιος εχει 2 ουγγιες μυαλο μπορει να καταλαβει και που εχουμε μπλεξει και ποιους αποφασισε ο σοφος λαος να μας ξεμπλεξουν. Ακομη και αν δεν το εχει μπορει να δει αναλογα τις πραξεις των φασιστερων και την αντιπερα προσεγγιση.

Ειναι πολυ ωραια ως Ελληναρες να δειχνουμε με το δαχτυλο και να κατηγορουμε οποιον μας χαλαει το ζαμανφουμισμο που εχουμε μαθει τοσα χρονια. Με τα λεφτα των αλλων παντα. Ακομη πιο ευκολο ειναι να το παιζουμε, επαναστατες, πρωχο και πρωτοποροι, αλλα και να ‘αγανακτουμε’ με ολους τους αλλους εκτος απο τους ευατους μας που μας εφεραν σε αυτο το χαλι. Η τρομοκρατια υπηρχε και θα υπαρχει οσο υπαρχουν κοινωνικες ομαδες που τη κανουν ανεκτη.

Τη δεκαετια του 70-80 ειχαμε τους αριστερους δολοφονους που αποφασιζαν-δικαζαν και εκτελουσαν οποιον πιστευαν οτι επρεπε να τιμωρηθει. ΠΑΝΤΟΤΕ απο την απεναντι πλευρα και ΠΟΤΕ δικος τους. Οι κακοι ειναι παντα οποιοι τολμουν να εχουν αντιθετη γνωμη απο εμας, οποιοι εκαναν 3 πραγματα στη ζωη τους αντι να καθωνται στα καφενεια ως αποφοιτοι γενικου λυκειου να καταριουνται την ατιμη κενωνοια.

Τωρα το θεμα εχει εξελιχθει αλλα η γενικη ιδεα ειναι ιδια. Ο δυτικος τροπος ζωης και οι ‘απιστοι’ που ναι μεν δε τα θελουμε αλλα κανουμε κρα να παμε να ζησουμε στα Λονδινα, στα Παρισια και στα Βερολινα με τις Μαδριτες και τις Ρωμες. Γιατι καλα τα αλου ακμπαρ αλλα τι να τα κανεις αμα κοιτας γυρω σου και βλεπεις βουνα και καμηλες?

Αναλογα για οσους θελουν να κραζουν, ουδεποτε περασε απο το μυαλο τους γιατι εφτασαν σε σημειο να τους κουναει το δαχτυλο ο καθε Γερμανο-Βελγο-Ολλανδος ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΣ αλλα απο την αλλη οποτε σου λεει: απο εδω ειναι η πορτα, περαστε εξω, εσυ μουλαρωνεις και δε κουνας ρουπι. Αντιθετα ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΖΗΤΑΣ αλλα παραλληλα θες να τον αλλαξεις κατα τα δικα σου προτυπα που σε εφτασαν εδω που εισαι! Ειναι σα τις Ελληνιδες γκομενες που σε λατρεουν οπως σε γνωρισαν αλλα σε 6 μηνες θελουν να σε κανουν σα τα μουτρα τους. Πραγματικη παρανοια.

2 πραγματα μενουν να κανεις:

  1. Kοιτας να παιξεις το παιχνιδι με τους κανονες του ισχυρου μιας και οταν εμπαιναν οι κανονες εσυ εισουν, ηλιος θαλασσα και το αγορι σου. Παιζωντας το παιχνιδι ετσι, κοιτας να στησεις το μαγαζι σου ωστε να ειναι οσο το δυνατον λιγοτερο εξαρτωμενο απο αυτους που ΔΕΝ θες, αλλα θες τη τσεπη τους
  2. Αμα θες να το παιξεις μαγκας, προυχωντας, επαναστατης η οτιδηποτε αλλο σου ερθει u r welcome to do so, αρκει να εχεις τη δικια σου τσεπη.

Στην Αγγλια μολις το παιδι τελειωσει το σχολειο, αν συνεχισει τις σπουδες του 3-4 χρονια-  το πιο συνηθισμενο ειναι να εχει και μια δουλεια  δεν ειναι υποχρεωμενος ο γονιος να θρεφει το βλασταρι του μετα την ενηλικιωση του- η βρισκει δουλεια και ειναι αυτονομο, συνηθως φευγωντας απο το σπιτι. Στην Ελλαδα ο απογαλακτισμος γινεται γυρω στα 35, ηλικια στη οποια ο Ελληναρας αποφασιζει να μαθει να τηγανιζει ενα αυγο και να πλενει ενα μπλουζακι στο πλυντηριο.

Αυτη ακριβως ειναι και η νοοτροπια που εχουμε ως λαος και επειδη εφτασε η ωρα η να κανουμε κατι ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ η να παμε απο εκει που ηρθαμε μας κακοδειχνει. Απο την αλλη βλεπεις ΟΛΗ τη πρωην ανατολικη ευρωπη που ΞΕΡΕΙ τι εστι κουμμουνι και εχει μαζευτει καταλαβαινωντας οτι το κολπο με το μεγαλο πατερουλη το κανανε 50 χρονια και εφτασαν να βλεπουν σοκολατα και εβαζαν τα κλαμματα απο τη χαρα τους.

Οταν λοιπον επιλεγεις να μεινεις μια ζωη με τη χερουκλα απλωμενη ως υπαλληλακος τελευταιας διαλογης και δε κανεις ΤΙΠΟΤΕ για να το αλλαξεις, θα κατσεις να ακουσεις ΟΤΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ αναγκαστικα. Μπορει να μη σου αρεσει αλλα ποτε δεν ειπαμε οτι η ζωη ειναι δικαιη. Ειπαμε οτι θελει προσπαθεια και δουλεια και μορφωση και επιμονη. Οχι φραπε και παραλια μονο. Ειναι δε πραγατικα για γελια να ‘αγανακτουν’ οι νοτιοι με τις ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ δηλωσεις του Ολλανδου, αλλα απο τη αλλη οταν τους βριζουν αναλογα με τα χειροτερα να το θεωρουν φυσιολογικο. Αλλωστε ειδικα ο Ελληναρας εχει το δικαιωμα να βριζει να καταριεται να γελιοποιει να  αναφερεται σε προσωπικα θεματα του καθενα μεχρι και σε θεματα υγειας και οικογενειας, αλλα μη το πεις χαζο. Εκει ξυπναει ο ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ επαναστατης μεσα του και ποιος τον ειδε και δε το φοβηθηκε. Μεχρι που κοβει το ξενο τσιγαρο, κλεινει  την κορεατικη τηλεοραση, δεν μπαινει στο γερμανικο αυτοκινητο, δε φοραει τα ιταλικα του ρουχα, δε μπαινει με το αμερικανικο υπολογιστη του στο ιντερνετ για μιση μερα.. για να μπορει ευκολα να ‘κατακεραυνωσει’ τους κακους βορειους. Με συνοδεια ελβετικου (Νεστλε) φραπε παντα..

Το ειπα και σε σχολιο,  Οι Αγγλοι εχουν ενα παλιο ρητο πολυ παλιο:

Trust comes on foot, but leaves on a horse.

 

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

50 Responses to Parliament Attack

  1. Ο/Η The Snitch λέει:

    Για τη κληρωση του κυπελλου θα τα πουμε μιας και πιστευω οτι ειναι η ιδανικη οχι για τα 2 ματς αλλα για να δειξουμε τι χαρακτηρα εχουμε (αν εχουμε) ως ομαδα.

    Οπως φυσικα και για την 100% προβλεψη μου εδω και 2 χρονια οτι μολις τελειωσει η ζωη με τα 25 (και τις πωλησεις βιτρινας) ερχωνται οι Τσαλουχες και οι Τσιαντακηδες. Οτι θα γυρναγε ο σερ-τακης ουτε ο πιο ουγκ-7 δε το περιμενε.

    Επενδυσεις οχι αστεια: να σε φτυνει ο Μοντανιε που ηταν και δικος σου (δε πρεπει να υπαρχει μεγαλυτερος ευθυνοφοβος) και ο Γκραντ και να καταληξεις στο σερ-τακη…

  2. Ο/Η FLEVEND λέει:

    Χαίρομαι που όλα καλά με την φίλη σου.Το αστείο είναι ότι δεν είχα δεί/ακούσει τίποτα και καθόμουν και έγραφα στο άλλο θέμα σχόλια για τον Μανόλο.Σαν τον σουλτάνο ένα πράγμα….

  3. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ FLEVEND
    Δε τρεχει κατι. Μη νομιζεις και εγω που εχω μια 42 αρα απεναντι απο στο γραφειο μου χαμπαρι δε πηρα μιας και δε τη κοιταω κατα τη διαρκεια της ημερας και πολυ. Η γραμματεας μου μπηκε στο γραφειο μου και μου το ειπε και το καταλαβα.
    Ολα καλα thanks.

    ps: Φυσικα συμφωνουμε οτι αμα ειναι να αρχισουν τα πειραματα τα λαχεια τις λοτταριες και ολα αυτα τα ομορφα καλυτερα να κρατησουν το μανωλη. Αφου δε κρατησαμε ενα τυπο σα το gus η κατι αναλογο. Η ομαδα 5 χρονια εχει περασει δελλες, γουιλι, τιμουρ κλπ καποια στιγμη πρεπει να εχει κατι εστω νορμαλ και βλεπουμε για παραπανω. Αρκει να μη επαναπαυτει μιας και ξαναλαεω ο ανθρωπος ειναι κακος σαν χαρακτηρας και ειναι θεμα χρονου να στη κανει τη πατατα. Γνωμη μου

  4. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ all
    Πανουτσος σημερα:

    Τον Φεβρουάριο του 2014 σε ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ο Αλέξης Τσίπρας καλωσόριζε τους συνέδρους στην «προεκλογική Ελλάδα». Στην ομιλία του έστελνε μήνυμα στην Ευρώπη ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την εξουσία δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τις συμφωνίες που υπέγραφε η κυβέρνηση των σαμαροβενιζέλων. «Η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να προχωρήσει σε μια συμφωνία με τους δανειστές» είχε πει ο Τσίπρας. Προσθέτοντας ότι η συμφωνία δεν μπορεί να υπογραφεί επειδή «θα δεσμεύσει την Ελλάδα για πολλές δεκαετίες».

    Στη συνηθισμένη για τον Τσίπρα νοοτροπία του προέδρου του 15μελούς, που η ιστορία της θητείας του τελειώνει με το απολυτήριο. Αν θέλει κάποιος να αναζητήσει τους λόγους για την απαίτηση του Σόιμπλε η ΝΔ να δεσμευτεί ότι θα σεβαστεί ό,τι ψηφιστεί τώρα στην Βουλή δεν έχει παρά να ανατρέξει στις τελευταίες εποχές αντιπολίτευσης του Αλέξη Τσίπρα. Όταν περήφανα δήλωνε ότι δεν δεσμεύεται από κανένα νόμο που ψηφίστηκε και καμία επένδυση που θα γίνει από την κυβέρνηση των σαμαροβενιζέλων. Το αντιλαμβανόταν σαν απόλυτα επαναστατικό χωρίς να μπορεί να σκεφτεί ότι η Ελλάδα θα το πλήρωνε πολύ ακριβά αργότερα.

    Ο λόγος της άρνησης του Τσίπρα να αναλάβει τις υποχρεώσεις που προέκυπταν από τις δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων ήταν ότι δεν θεωρούσε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα ακόμα κόμμα στην διαδοχή των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης. Θεωρούσε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα επαναστατικό κίνημα. Το οποίο καταλάμβανε την εξουσία δημιουργούσε νόμο και είχε υποχρέωση στις δεσμεύσεις των προκατόχων του όσο ο Φιντέλ Κάστρο από τις συμφωνίες της κυβέρνησης του Μπατίστα. Η ανώμαλη προσγείωση από τις επαναστατικές φαντασιώσεις στην πραγματικότητα της εξουσίας, του ψαλίδισε τα φτερά αλλά η ζημιά είχε γίνει.

    Η Ευρώπη σχημάτιζε την εντύπωση ότι στην ελληνική δημοκρατία οι συμφωνίες κρατάνε όσο το κόμμα που τις υπογράφει βρίσκεται στην κυβέρνηση. Το επόμενο κόμμα μπορεί να τις αγνοήσει, διαγράψει, κάνει origami ή χαρτί της τουαλέτας. Αποτέλεσμα οι δηλώσεις του Σόιμπλε ότι η ΝΔ has to give assurances για τα μέτρα που θα ψηφιστούν στην Βουλή. Δηλαδή πρέπει να παράσχει εγγυήσεις. Είτε με την ψήφο της, είτε με μία σαφή πολιτική δήλωση που δεν θα αφήνει περιθώρια αμφιβολιών.

    Για την ΝΔ η δήλωση του Σόιμπλε ήταν ένα ζόρι αφού αν υπερψήφιζε την συμφωνία θα ήταν σαν να συμφωνεί με την διαπραγμάτευση αλλά και ένα τεστ. Για την αξιοπιστία που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους Ευρωπαίους αλλά και για το αν η Ελλάδα πείθει ότι μπορεί να έχει μια κυβέρνηση στο μέλλον που θα τιμά τις συμφωνίες του χθες. Όχι επειδή οι συμφωνίες είναι καλές αλλά επειδή «οι υπογραφές που βάζει μια κυβέρνηση δεσμεύουν την δημοκρατία» όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Η αντίληψη της δημοκρατικής συνέχειας που ένα ιδεοληπτικό κόμμα που νόμισε ότι μπορούσε να αλλάξει την Ευρώπη προσπάθησε βίαια να διακόψει.

  5. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Ενώ όλα αυτά γίνονται έξω στον κόσμο οι δικοί σαίνια αριστεροί μούφα συνεχίζουν την πολιτική τους.Αντιγράφω το παρακάτω κείμενο(ξένο άρθρο)

    Καθημερινά συνωστίζονται στις εφορίες για να κλείσουν τα μπλοκάκια τους χιλιάδες φορολογούμενοι.
    Συγκεκριμένα, από τον Μάιο του 2016 που ψηφίστηκε ο νέος ασφαλιστικός νόμος, μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου, οι διακοπές εργασιών ατομικών επιχειρήσεων ανέρχονται σε 56.988, αριθμός που μέσα στο επόμενο δίμηνο αναμένεται να αγγίξει τις 100.000, όπως γράφει σήμερα το «Έθνος», επικαλούμενο δηλώσεις του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνου Κόλλια.

    Σύμφωνα μάλιστα με υπάλληλο στη ΔΟΥ Ομονοίας, στο συγκεκριμένο παράρτημα καταγράφονται καθημερινά κατά μέσο όρο τουλάχιστον τέσσερις διαγραφές, κυρίως από δικηγόρους, μηχανικούς και δημοσιογράφους, ενώ σημειώνει πως κάποιος που κλείνει το μπλοκάκι του σπάνια θα μπει στη διαδικασία να το ξανανοίξει, ακόμη κι αν βρει δουλειά.
    Την ίδια ώρα, για κάθε 10.000 μπλοκάκια που έκλειναν πέρυσι, τα Ταμεία έχαναν 2,5 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα.
    Σαίνια ,ε;

  6. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ ΧΑΡΗΣ

    Ξερεις φανταζωμαι οτι το νεο ταμειο ΕΦΚΑ με 3 μηνες ζωης ειναι -300εκκ μεσα ετσι?
    Οπως ξερεις φυσικα οτι ολοι αυτοι θα κανουν τη δουλεια μαυρα, με ενα -20/30% κατω και το ‘κρατος’ δε θα παρει μια.
    Σαινια δε λες τιποτε. Γι αυτο και εγω εκανα ΔΙΑΚΟΠΗ στον ΟΑΕΕ γιατι απο μενα 600 ευρω το μηνα δε θα δουν ουτε το 3,000Μ.Χ
    London, ιδιωτικη ασφαλεια Lloyd’s και να το πληρωσει αλλος το Καρανικα.
    Τοσο απλα.

    ΥΓ Ακομη δεν εχουν καταλαβει οτι οταν κανεις κατι πολυ ακριβο ο αλλος απλα δεν θα το παρει. Ειτε ειναι προιον ειτε υπηρεσια. Οταν δε το κανεις αβασταχτο σου λεει ο αλλος piss off κανει μια ιδιωτικη με 2 αναλογα μηνιατικα καρα super και τελειωνει η ιστορια. Σιγα τα νοσοκομεια που δεν εχουν ουτε γαζες και θελουν 600 το μηνα, η σιγα τη συνταξη που μεχρι να τη παρουμε ΑΝ παρουμε θα ειναι ισαξια με 3 απ’ολα και μια μπυρα.

  7. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Και βγαίνει ο Μητσοτάκης και δηλώνει ότι θα σεβαστεί κάθε υπογεγραμμένη συμφωνία
    Μόλις γίνει κυβέρνηση δηλώνει ξανά Οι τότε συνθήκες επέβαλαν για το καλό της χώρας μας να δηλώσουμε σεβασμό σε κάθε συμφωνία. Μετά από ενδελεχή έλεγχο των συμφωνιών πιστεύουμε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνίες που δεν βαίνουν με την πρόοδο της χώρας μας γι αυτό το λόγο είμαστε αναγκασμένοι να επανεξετάσουμε αυτές και να διορθώσουμε ότι είναι δυνατόν

  8. Ο/Η The Snitch λέει:

    >ΧΑΡΗ
    ΤΟ 3.5% ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΝΕΦΙΚΤΟ. ΜΙΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΚΑΜΑΡΩΤΗ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΟ 40%
    Περσυ βγαλαμε με σταση πληρωμων 0.6% τι λεμε τωρα? Επειδη εχει παρει φορα ο βλακας και υπογραφει οτι ναναι?
    Ειναι σα να λες οτι η ΑΕΚ απο τα 12 εκκ και 4.5 ζημιες θα παει του χρονου στα 120 με κερδος κιολας.
    Ελεος με τη μπαρουφα..

  9. Ο/Η Koreas λέει:

    @All

    Ωραία όλα αυτά που λέτε. Χθες πέθανε ένα πιστό σκυλί, ο υπέρτατος στρατιώτης, για τους φίλους και του μυημένους ο αγαπημένος BUGSY. Για τους πολλούς ο Ronnie Moran. Μια μικρή σελίδα και αυτός στην ιστορία της Liverpool fc και όλου το βρετανικού ποδοσφαίρου.

    Αν και φίλος της manutd εύχομαι καλό ταξίδι στο bugsy, τίμησε το σύλλογο υπηρέτησε και διαφήμισε το ήθος και την υπερηφανια όλων των απανταχού της γης καθημερινών απλών ανθρώπων.

    Καλό ταξίδι bugsy…..

  10. Ο/Η The Snitch λέει:

    ο Ronnie ηταν η προσωποποιση του συλλογου.
    δεν τον ξερουν, οπως δε ξερουν τι σημαινει o Mr Liverpool στην ελλαδα δυστυχως

  11. Ο/Η Koreas λέει:

    @the snitch

    Ο bugsy δεν ήταν μόνο αγαπητός στους ανθρώπους του Liverpool. Ανθρωπους σαν κι αυτόν θα δεις σε κάθε βρετανική ομάδα από την πιο μικρή έως την πιο μεγάλη. Ανθρωπους αανιδιοτελείς με τεράστια προσφορά σφυρηλατιμενους σε πραγματικές δύσκολες καταστάσεις.

    Αν δεν ξέρουν οι Έλληνες να ανοίξουν τα στραβά τους να μάθουν. Την τσακαλοτενα τον μπαρουφακη τη μενεγακη τον Geoffrey και τον κουλη πως τον ξέρουν;

  12. Ο/Η The Snitch λέει:

    Τωρα πραγματικα ΤΙ ψαχνεις?
    Ο BUGSY ΜΑΖΙ ΜΕ SHANKS ΚΑΙ PAISLEY ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ – ΞΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ.
    Οπως και ο Sir Bobby για την ομαδα σου που εχει το απεριοσριστο σεβασμο μου.
    Στην Ελλαδα αυτα ουτε τα ξερουν ουτε θελουν να τα καταλαβουν.
    Ποτε δε θα καταλαβουν π.χ την αυρα που νιωθεις και σε διαπερνα αυτο το αγγλικο κρυο οταν μπαινεις στο Anfiled, πως σου σηκωνετα η τριχα ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ οταν ακους το KOP να τραγουδαει, οταν 2-3 θεσεις διπλα μας εχουμε το κλασσικο Liverpool παππου με τo Newsboy Cap να καθεται στην ιδια θεση απο το 1956..και να τον ξερουν και τα καθισματα στα 86-87 του. Το club ως αναγνωριση απο τα 80 του του εχει δωσει ΔΩΡΕΑΝ LIFETIME τη θεση και τον προσεχουμε ΟΛΟΙ σαν να ειναι πατερας μας..

    Ειμαστε στη χωρα που ο λαος της αδυνατει να κατανοησει τετοια πραγματα.
    Αντιθετα ξερει τη μενεγακη οπως λες
    Υπαρχει βιβλιο για τον Mr Liverpool που υπηρετησε το συλλογο επι 47 χρονια σερι σε ολες μα ολες τις θεσεις..

  13. Ο/Η J.Patikas λέει:

    Μια χαρα θα την κλεισουν την αξιολογηση. Εχουν αρχισει ηδη τις προβες για το ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. Και μια χαρα εχουν ρημαξει την αγορα. Πολυ φοβαμαι οτι τελικα αυτος ειναι ο σκοπος τους. Με δεδομενο οτι τθν εξουσια δεν τθν αφηνουν με τιποτα, πολυ φοβαμαι οτι θελουν να οδηγησουν τη χωρα στην εξαθλιωση και στη φτωχια ωστε ενα πρωι να βγει ο Αλιεξης και να πει στα ζωα “ειδατε εγω κοντρα στις πεποιθησεις μου με προσωπικο κοστος εκανα οτι μου ειπαν και θ κατασταση εγινε χειροτερη. Θελετε να παμε στη δραχμη και να ειμαστε αμεσως καλυτερα”; Πειτε μου εσεις ποιο θα ειναι το αποτελεσμα σε ενα τετοιο δημοψηφισμα. Το εχετε σιγουρο;

  14. Ο/Η The Snitch λέει:

    ΔΕΝ εκανε οτι του ειπαν, ο ιδιος ο τσακαλωτος το λεει οτι το 70% δεν το εχουν εφαρμοσει παρα μονο φορους και αυξησεις.ΟΛΑ τα αλλα, μειωση δαπανων, μειωση δημοσιου, αξιολοξησεις κλπ οχι μονο δε τα εκαναν αλλα τα ΑΥΞΑΝΟΥΝ
    Αυτος μπορει να τα πει. Εκτος απο τα γκαου-ορκ του 12-14% ποιος τον πιστευει πλεον?
    Εγω θα στο παω αναποδα. Εισαι σιγουρος οτι θα περασει η οποια συφωνια ΑΝ ερθει? Γιατι εγω-το λεω απο περσυ το καλοκαρι που μας ελεγαν για αρχες Οκτωβριου- ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΕ ΒΛΕΠΩ πουθενα…

  15. Ο/Η Koreas λέει:

    @the snitch

    Όπως τα λες είναι . μια παρατήρηση μονο αν μου επιτρεπεις.

    ο θειος shankly ειναι πάνω από όλους με μεγάλη διάφορα από τους επομενους. αυτό που ηταν ο Σωκράτης για τη δυτική φιλοσοφική σκέψη (καλός και ο Πλάτωνας και ο Νίτσε και ό Αριστοτέλης και όλοι οι άλλοι άλλα Σωκράτης δεν ηταν κανείς τους) το αντίστοιχο ειναι ο shankly( μέγιστος και ο paisley, τεράστιος και ο johan cruyf και ο λομπανοφσκι και ο Πελέ και ο sir bobby αλλα shankly κανεις τους).

    Shankly shankly shankly shanklyyyyyyyyyyyy.

  16. Ο/Η The Snitch λέει:

    WE TOTTALY AGREE
    I only mentioned names as key figures.

    PS U SHOULD BE A SCOUSE. WHAT ON EARTH R U DOIMG WITH MANCS?

  17. Ο/Η J.Patikas λέει:

    Εννοειται οτι δεν εκανε οτι του ειπαν. Απο που να αρχισουμε και που να τελειωσουμε. Απο το Ελληνικο, απο τα αεροδρομια, απο τον συνδικαλιστικο νομο, ανοιγμα αγορων…. Τι θα πει στα ζα λεω. Οσο για το αν θα περασουν; Δινω ανω του 80% πιθανοτητες. Οπως λεει και ο Βουλαρινος ” Αριστεροι ειναι, οχι μαλακες”. Μονο τα 200 χιλ + που θα παρουν απο τον βουλευτικο μισθπ τους τα επομενα χρονια, φτανει ως κινητρο.

  18. Ο/Η Koreas λέει:

    @the snitch

    Για να πάρεις μια εικόνα πως βλέπω το ποδόσφαιρο.

    Aεκαρα: φανατικος οπαδος απο παππου πατερα, πριν γεννηθώ.

    Manutd : just a fan

    Liverpool fc: respect

    West brom, Nottingham forest , everton fc, derby county, IIpswich town , west hum, fulham, blackburn rovers, oldham united, bury, wigan aathletic, watford : sympathy for sspecial reason to each one of them.

  19. Ο/Η The Snitch λέει:

    KOREAS
    Εχουμε στη παρεα ενα αρρωστο QUEENS PARK RANGERS (δε φανταζεσαι για τι κολλημα μιλαμε) τους οποιους συμπαθω πολυ και εχω δει και 2 ματς στο Loft ενα γηπεδο του 1900 με 18000 θεσεις το οποιο ειναι sold out!!. ΑΥΤΟ ειναι το αγγλικο ποδοσφαιρο..καταλαβαινω απολυτα τι εννοεις.

  20. Ο/Η conpater λέει:

    Ηλικιακα, πρεπει να ειμαστε απο τους λιγους, στην παρεα, που εχουμε μια συμπαθεια στην QPR. Υπαρχει κι ενας μουρλος,που ειναι φανατικος , καθε χρονο του φερνει η αδερφη του την καινουργια φανελα της σαιζον. Αυτο το παιχνιδι τοτε με την ΑΕΚ εχει μεινει ΑΞΕΧΑΣΤΟ, για οσους το ειδαν ,και για μενα ηταν το πρωτο που εβλεπα την ΑΕΚ.
    @snitch
    Ποσες ομαδες εδρευουν στο Λονδινο ? Καλα τις μεγαλες τις ξερουμε.

  21. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ conpater
    Υπαρχει καπου μια παλια η κλασσικη λευκη με τις πρασινες ριγες αλλα πρεπει να τη βρω..
    Οπως και σε ολα τα αλλα στο Λονδινο υπαρχει η κοντρα west end (η μερια μας) με east end. Κοινωνικη ταξικη και φυσικα ποδοσφαιρικη
    Πολλες ομαδες δεν υπαρχουν πια χαθηκαν στο χρονο, generations…

    Το συζηταγαμε τις γιορτες πως περνα ο χρονος και αλλαζουν ολα… η μικρη στα 16 της πριν 24…χρονια στο πρωτο της video clip κανει το pin up girl μες τις σαπουναδες.. με γυαλια ηλιου μαυρα, looney απο τοτε.

    Ομαδες στο Λονδινο πολλες οι πιο γνωστες
    Arsenal, Chelsky, Tottenham, Crystal Palace, West Ham, Fullham, QPR, Wimbleton
    Εχει παρα πολλες μεχρι και την Metropolitan Police FC..

  22. Ο/Η Koreas λέει:

    @The snitch and conpater

    Στο Λονδίνο μας αρέσει fulham για το πολύ ωραίο craven cottage το οποίο για όσους το έχουν επισκεφτεί είναι ακριβώς πανω απο τον Τάμεση. Βρεθήκαμε τυχαία πριν χρόνια εκεί αλητευοντας και έτυχε να δούμε παιχνίδι με τη NNorwich city.

    Επισης 3ιμ;στε west hum united λόγω bobby Moore και επειδή είχαμε την ομάδα παιδιά στο subbuteo. ΦΤωχιά πολυ και τσαμπουκάδες οι πρώτοι στο λονδινο.

  23. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Και ποσες εχουν δικο τους ,ιδιοκτητο, γηπεδο εστω και παμπαλαιο σαν της QPR. Μιλαω για κανονικα γηπεδα,οχι τιποτα λειβαδια με 10 σκαλια για κερκιδες….

  24. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ koreas
    Ειμαι σε φωλια gunners. Η αληθεια ειναι οτι συμοαθω τη QPR αν και παει κατα διαλου.
    η Fullham ειναι η αρχαιοτερη ολων καπου στο 1875 νομιζω
    Στα ντερμπυ των westers πολυ ξυλο στα 80’ς ειδικα στα QPR-CHELSKEY

  25. Ο/Η Koreas λέει:

    @The snitch

    Όντως και η qpr ειναι πολυ συμπαθητική ομάδα. Θα μου πεις και πια δεν ειναι. Οι gunners ωραία περίπτωση και αυτοί. Δεν έχω πάει αλλα μου έχω μεταφέρει φίλοι εγγλέζοι ότι το ππαλιό highbury ειναι το πιο ωραιο ποδοσφαιρικά γήπεδο. Επισης εξ gunners δημιουργούσαν καταπληκτικοί ατμόσφαιρα. Βλέπεις τώρα τη συμπεριφορά τους στο emirates και τους λυπάται η ψυχή σου. Καμιά σχέση με ααγγλικο. Γηπεδο.

  26. Ο/Η The Snitch λέει:

    ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ το ελλαδισταν των λειβαδιων με την αγγλια. τα γηπεδα ΟΛΑ ειναι χαλι
    ΟΛΑ τα παλια γηπεδα 100-120 χρονων ειναι μικρα 20αρικα δηλαδη, λογικο νομιζω
    οι μικρες ομαδες δεν εχουν ιδιοκτητα αλλα η fullham ειναι στο cottage 150 χρονια..
    Οι μεγαλες Arsenal Chelskey κλπ εχουν δικα τους η οανε σε νεα δικα τους Chelskey, η Tottenham φετος παιζει τελευταια φορα στο Lane
    Αυτο που ειναι το σημαντικο ομως οτι ειτε μιλαμε για το πανακριβο Emirates των 30.000 λιρων η σουιτα… ειτε για το loft τα γηπεδα ειναι ολα γεματα. Ειναι παραδοση το Σαββατο στις 3.

  27. Ο/Η The Snitch λέει:

    Στο παλιο δεν εχω παει. Στο νεο ναι εχουν σουιτα οι δικοι μου..Γηπεδαρα μεν πανακριβο δε (οι τιμες ειναι αστα να πανε) ξενερωτο ομως λες και ειναι εκκλησια. Αυτο ζηλευει η δικια μου στο Anfield

  28. Ο/Η conpater λέει:

    Λιγο οι ταμπελες,λιγο τα βουνα και οι βιτρινες και βγηκαμε ανωνυμοι…
    Ο κουμπαρος μου εχει παει στο highbury και στο καινουργιο. Το δευτερο ειναι να γλειφεις τα δακτυλα σου,αλλα το highbury ηταν πολυ πιο ομορφο και πιο…γηπεδο για τα αγγλικα δεδομενα,στα ματια τα δικα του και του ξαδερφου του μονιμου κατοικου στο London. Να πω την αληθεια,μου αρεσουν τα αγγλικα παλια γηπεδα,ειναι ποδοσφαιρικα γηπεδα ρε παιδι μου.Τελος… Ακομα και το St.James Park που απεξω εχει ενα φουτουριστικο στυλ. Γουσταρω βεβαια τις καθετες κερκιδες των ισπανικων ,αλλα τα αγγλικα ειναι αλλο πραγμα.

  29. Ο/Η Koreas λέει:

    Εγώ τις τελευταίες 2 φορές που ανέβηκα λονδινο και πήγα σε γη πεδο πηγα προς το ανατολικό λονδινο επισκέφτηκα τους hammers. Μπάλα δεν παίζανε τίποτα αξιόλογο, αλλα απο ατμόσφαιρα κλασσική αγγλική. Το boleyn ground παλιό και όχι γραφικό αλλα η κερκίδα ατσάλινη.

    Ι m forever blowing bubbles…..lalalala. ……..pretty bubbles In the ear……..

    Α ρε snitch τι σχέση έχει η Ελλάδα και η Ευρώπη με αυτά…..

  30. Ο/Η The Snitch λέει:

    Εμεις το λεμε poetry in motion,
    We are Liverpool tra la la la la …

    ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ
    ΚΑΜΜΙΑ ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ ΓΙ ΑΣΤΕΙΟ
    ΟΠΟΙΟΣ ΔΕ ΖΗΣΕΙ -ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΔΕΙ-ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΜΠΑΛΛΑ.
    ΟΛΟ το σκηνικο ομως κατα τις 1 μπυρες με crispies μετα γηπεδο μετα φαι κλπ
    Ιεροτελεστια ειναι το Σαββατο 120 χρονια τωρα.. ασε τους αλλους να νομιζουν οτι κατι βλεπουν.
    Παμε πανω και ανοιγει η καρδια μας, μη πουμε για το Anfield που εχουμε αλλα….

    I never dreamt that I would get to be
    the creature that I always meant to be
    but I thought in spite of dreams
    you’d be sitting somewhere here with me

  31. Ο/Η sirax23 λέει:

    @ the snitch
    “Σήμερα σας αποκαλύπτουμε τον λόγο για τον οποίο η Α.Ε.Κ. θα χάσει παμψηφεί στο ΣτΕ, στο οποίο έχουν προσφύγει δύο κάτοικοι ζητώντας την ακύρωση της Μ.Π.Ε. του γηπέδου. Η «πλάκα» είναι πως ο λόγος για τον οποίο θα χάσει η Α.Ε.Κ. έχει εδώ και καιρό γραφτεί από κάποιους «πουθενάδες» κατά την διάρκεια της σχετικής διαβούλευσης.

    Τότε εκείνοι οι «πουθενάδες» έγραφαν ότι για την «Αγιά Σοφιά» δεν έπρεπε να γίνει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) καθώς δεν είναι ένα απλό έργο, αλλά έπρεπε να συνταχθεί Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.). Φυσικά τότε η «επίσημη Α.Ε.Κ.» δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα και συνέχισε στον δρόμο που ήδη είχε χαράξει, αποδεικνύοντας ότι προτιμά την φθηνότερη από τις δύο επιλογές που αφορούν στην Περιβαλλοντική Αδειοδότηση. Το ίδιο κόστος έχει η «απλή» Μ.Π.Ε. με την Σ.Μ.Π.Ε.;

    Όταν εκδικάστηκε η υπόθεση στο ΣτΕ ο Πρόεδρος έκανε στους μάρτυρες της «επίσημης Α.Ε.Κ.» τις ίδιες δύο ερωτήσεις:

    Έχει ενταχθεί το γήπεδο στο Ρυθμιστικό Σχέδιο;
    Έχει συνταχθεί Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την «Αγιά Σοφιά»;
    Και οι δύο μάρτυρες απάντησαν αρνητικά και στις δύο ερωτήσεις.”

    Εχει την οποιαδηποτε βαση το συγκεκριμενο κειμενο ή ειναι μια ακομη απο τις παπαριες του aek watch ??

  32. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    ΔΕΣ ΕΤ1 ΤΩΡΑ ,ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ

  33. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ sirax23
    Δεν το γνωριζω. Ξερω ομως οτι δεν γινεται να δικαζεται 2 φορες η ιδια υποθεση απο κανενα δικαστηριο στο πλανητη.
    Αλλιως καθε φορα θα βρισκουμε 2 ‘κατοικους’ και θα κανουμε 100 δικες

  34. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Επανασταση και η μπαλλα στην εξεδρα.Ετσι για να καταλαβαίνουμε πως φτασαμε εως εδώ γενικα σαν χωρα

  35. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Ετσι όπως λεει και η παροιμια “θελει η πουτανα να κρυφτει και η χαρα δεν την αφηνει” πεσ’το αγορι μου ότι δεν το θες το γηπεδο,αλλα κριμα γιατι δεν εξεταζω αν συμφωνω μαζι σου αλλα τουλάχιστον δεν εχεις το θαρρος να υπερασπιστείς την γνωμη σου την ιδεολογια σου ,εισαι λιγος σαν ανθρωπος ενας πολιτικάντης της φακης.Δημητρη με ξερεις αλλα πραγματικα ο τυπος με εχει βγαλει από τα ρουχα μου,απορω πως μπορει να συγκρατηθεί ενας ανθρωπος εχοντας αυτό το τυπο απέναντι του,διοτι στα επιχειρηματα επιλεγει να απαντησει με ιδεολογήματα και επανασταση.Ο τυπος πρεπει να νοιωθει 10 ποντους πιο ψηλος που σημερα ειπε πως ότι και αν κανετε θα σας βαζω εμποδια ,εβγαλε το μεροκαμματο ο επαναστάτης,Ετσι κλασσικο παράδειγμα του εχω εξουσια στα χερια μου και νομιζω ότι είμαι το κεντρο του κοσμου και κανω ότι γουστάρω χωρις να δινω λογαριασμο.Τον νοιαζει η ποιοτητα ζωης στον δημο όταν οι δημότες του δεν μπορουν ουτε να περπατησουν στα πεζοδρομια από τα καφε και τα σουβλατζίδικα με αδειες που αυτος εδωσε.Και μετα απορουμε γιατι δεν γινονται επενδύσεις σε αυτή την χωρα.Πραγματικα νομιζω δεν υπαρχει σωτηρια.Ο σωσον ευατο σωθητο

  36. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ ΑΕΚ LFC
    Sorry ΑΡΝΟΥΜΑΙ να βαλω ΕΡΤ. Οπως εχω διαγραψει τη συχνοτητα του Alpha εδω και 2-3 χρονια με το Λαλακη που εκανε προπαγανδα στα φασιστερα. Τις ΕΡΤ δε τις εχω διαγραψει γιατι δεν εχω ασχοληθει.
    Σε λιγο θα μου πεις να παρω και τη Pravda-Aυγη. Η τηλεοραση παιζει μονιμα απο το 2009 αν θυμαμαι που αλλαξαμε γραφειο BBC News. Αλλαζω μονο αμα μεινω βραδυ και εχει κανα ματς στον ΟΤΕ. Οταν λεω μονιμα εννοω δε κλεινει ουτε το βραδυ ουτε το ΣΚ. Μονιμα. Εκλεισε περσυ οταν αλλαξαμε τη συσκευη απο μια 32’αρα σε μια 42” αυτες τις κυρτες 4Κ που η αληθεια ειναι οτι εχει πολυ καλη εικονα.

    Μη δινεις σημασια στα φασιστερα. Ο τυπος απλα δε θα βρει τη ψηφο του στη καλπη μιας και οποτε εχει τυχει να περασω απο ΝΦ εδω και 2 χρονια η βρωμα και η μποχα απλα δε παιζωνται. Τετοιο σκουπιδοτοπο και τετοια εγκαταληψη δε πρεπει να εχει αλλος δημος. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ. ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΖΟΥΝΕ ΟΛΗ ΜΕΡΑ.

    Η αποφαση για το γηπεδο ειναι πλεον πολιτικη- δηλαδη η παρακαμψη του ασαφους νομου- απο το μαλακα το Φραπεδριαρη και εχει επιβεβαιωθει απο 2 ανεξαρτητες πηγες. Τωρα θα μου πεις να πιστεψουμε ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ ΚΟΥΝΟΥΝΙΑ?
    Τι να σου πω.. οπως βλεπεις οι τυποι ειναι και παρανομοι και αδιστακτοι

  37. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    ΒΑΛΕ ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΣΥΓΓΟΛΗΣΗΣ……………………
    http://news247.gr/newspapers/Morning/i_avgi/h-aygh.4591285.html?watch=fullwidth&

  38. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΕΧΕΙς ΒΓΑΛΕΙ.ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΕΝΝΟΩ
    http://gazeta-pravda.ru/upload/uf/539/pravdaG_030_17_.pdf

  39. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Λιγο χιουμορ δεν βλαπτει.Απλα το μονο που με ανησυχοι ειναι οτι την λυση την περιμενουμε απο τους ιδιους που θα “φτιαξουν” και το γηπεδο του βαζελου.Ο κρυος ιδρωτας με ελουσε ακομη περισσοτερο οταν εμαθα οτι το θεμα το εχει αναλαβει προσωπικα ο Αλεξης…………

  40. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ ΑΕΚ LFC
    Δεν μπορω να μπω στη λογικη του κλεφτοπολεμου οταν καποιος παρανομει και ΗΔΗ εχει ασκηθει εισαγγελικη διωξη εις βαρος του.
    Το χρονοδιαγραμμα που λεω απο το καλοκαιρι ειναι βασισμενο σε νομιμες οδους και σε οτι υπολογιζει η Δικεφαλος βαση του νομου και της αποφασης του ΣτΕ. Κανονικα η αδεια (χρονικα) ηταν για αμεσως μετα τις γιορτες, ειπα Πασχα γιατι ξερω οτι ζουμε στην Ελλαδα.
    Τωρα ολα τα αλλα ειναι θεμα δικαιοσυνης και μαλλον θα δοθει πολιτικα η λυση για να τελειωνουμε.
    Οσο για τα γκαου αμορφωτα μπορουν ελευθερα την ωρα που κανουν αλλη μια κυβιστιση ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΡΕΛΛΙΤΣΑ ΜΕ ΤΟ ΤΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ ΔΕ ΞΕΡΟΥΝ, να ονειρευωνται το χτισιμο η μη του γηπεδου, τα λεφτα που δεν υπαρχουν η υπαρχουν για το project, καθυστερησεις, παρατασεις, πεναλτυ και οτι αλλο θελουν.
    Λες και γηπεδο να γινει προκειται να πατησουν ποτε τους, οσο πατανε στο ΟΑΚΑ..ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΤΕ. Money talks, bullshit walks και απο ΛΟΓΙΑ και BULLSHIT και να εχουμε ακουσει χρονια τωρα..
    Γι αυτο αλλωστε και ΓΚΑΟΥ ηταν ΓΚΑΟΥ εμειναν και ΓΚΑΟΥ θα παραμεινουν μια ζωη ΓΚΑΟΥ μη εχωντας καταφερει τιποτε εκτος απο την απαραμιλλη τεχνη τους να παιζουν το γνωστο ‘οργανο’ . Γιατι εχουν την αεναη γνωση μη ξερωντας τιποτε περαν του γενικου λυκειου οπως και ξερουν να δινουν συμβουλες για τις τσεπες των αλλων που εκαναν και 5 πραγματα στη ζωη τους σε αντιθεση με τους ιδιους που παρεμειναν μεταξυ βοθρου και τριτου υπογειου.

  41. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς The Snitch : Δημήτρη πρέπει να σου κάνω δυο τρεις επισημάνσεις. Πρώτον να σε καταγγείλω στο κοινό οτι ξέχασες την δική μου ομάδα στο Λονδίνο. Την μεγαλύτερη ομάδα- ιδέα, που λέγεται Reading.
    Δεύτερον για το γήπεδο, η περίφημη νομοθετική ρύθμιση θα προσβληθεί σε δικαστήριο, άρα τρομερή καθυστέρηση.
    Τρίτον, ο ΑΒ θέλει γήπεδο, αλλά μόνο 15 χιλιάδων θέσεων. Ο δικός μας πλέον έχει αφρίσει κι ετοιμάζεται για πολλά μόλις γυρίσει από τον Τραμπ.

  42. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Stevie
    Eπιασα κυριως τις ομαδες Premier και την Wimbleton (τη κανονικη οχι την Milton Keys) του Jason. Παραληψη βεβαια η Reading.

    Δεν ξερω ΑΝ θα γινει ρυθμιση (για αριστερους μιλαμε οποτε παιρνουμε ως δεδομενο οτι λενε ψεμματα) ΤΙ θα ειναι αυτη η ρυθμιση και τι θα αφορα. Αν δεν εχει ως περιεχομενο το γηπεδο αλλα ειναι δηλαδη διαδικαστικη για τις υπογραφες κατι που ο νομος εχει κενο αυτη τη στιγμη. Μπορει δηλαδη να γινει μεν δικαστικα κατι αλλα αυτο να μην επηρεαζει το εργο καθ’αυτο το οποιο ειναι συννομο και με αποφαση του ΣτΕ

    Στον ΑΒ και γηπεδο 15 να του πας που θα ειναι υπογειο με αλλες 15,000 θεσεις παρκινγ θα βρει να πει οτι μπορει να επηρεασει τους τυφλοποντικες. ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ για τιποτε. Ο τυπος ΠΡΟΔΩΣΕ ακομη και τους δικους του ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΠΕΣΑ.

    Για τους αφρους το γνωριζω μιας και τα αλλα εχουν προχωρησει αρκετα οπως ξερεις. Αναμενεται με πολυ ενδιαφερον η συνεχεια.

    ΥΓ Εψαξα μολις τις ομαδες του Λονδινου και βρηκα οτι υπαρχουν London Broncos!

    http://www.londonbroncosrl.com/news/

  43. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς The Snitch : Πριν κάποια χρόνια – νομίζω πέντε – ήμασταν πρώτη εθνική. Η τιμημένη φανέλα με τις οριζόντιες μπλέ και άσπρες ρίγες κοσμεί ακόμα την ντουλάπα μου.
    Υγ. Σήμερα ο φίλος σου πήρε το βραβείο Γρηγόρης Φαράκος για τις επιδόσεις του στο ΕΜΠ.

  44. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Stevie
    E εισαστε και το club of royals!

    ΥΓ Τα ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ που θα του δωσω και απο κοντα οταν τον δω. Εμεις παμε Kings College of London…IVY Leage και Νο5 στο κοσμο πισω απο τους 2 γνωστους αμερικανους και Oxford-Cambridge.

  45. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς The Snitch : Ευχαριστώ πολύ και φυσικά ανταποδίδω τα εύσημα τα οποία βλέπω να τα δίνω κι εγώ από κοντά σε κανά τελικό κυπέλλου.

    Υγ. Εμείς πάμε ETH Zurich as you probably know.

  46. Ο/Η Koreas λέει:

    @the snitch

    Στο kings college αν πηγαίνετε για law είναι καθηγητής φίλος. Αν σε ενδιαφέρει πες μου να σε φέρω σε επαφή.

  47. Ο/Η Koreas λέει:

    @Steven

    Θυμάσαι ποιας χρονιάς είναι η φανέλα της reading?

    Εχω εμφανιση του 1984 μια τεράστιας και πολύ αγαπημένης ομάδας της west brom με τις τιμημένες κάθετες navy blue και λευκες ρρίγες.Θυμασαι ποτέ ειναι οι δική σου;

  48. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Αδερφέ, δεν θυμάμαι για να είμαι ειλικρινής. Επίσης δεν θυμάμαι διότι δεν δίνω και ιδιαίτερη προσοχή σαν ιδεολογία. Πάντως navy blue είμαστε κι εμείς αλλά οριζόντια. Α, ξέχασα να σου πω κάτι. Πλάκα κάνω. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΚΑΜΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΛΕΟΝ. ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΥΡΑΖΕΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΕΝΙΚΩΣ.
    Γιατί ασχολούμαι με την Αεκ ακόμα; Είναι στο τέλος της κι αυτή. Πίστεψε με, είναι τα τελευταία κύκνεια άσματα μου, όπως και η επικοινωνία με το κοινό. Θεωρώ την μοναξιά μου τελικά, καλύτερη διέξοδο.

  49. Ο/Η Koreas λέει:

    @Steven

    Όπως νοιώθεις φίλε μου. Δε σε ξέρω προσωπικά αλλά μου φαίνεται ότι έχεις και το μικρόβιο είσαι και ευφυής ανθρωπος. Αυτά τα 2 κοντράρονται μέσα σου. Κάποιες φορές υυπερτερεί το ένα κάποιες φορές το άλλο. Στο τέλος το μικρόβιο ννικά κατα κράτος την ευφυία. Θα το δεις.Οποίος έχει το μικρόβιο πεθαίνει με αυτό.

  50. Ο/Η Γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    @sirax23: Ε ναι είναι μία από τις παπαριές του aekwatch και απορώ κιόλας γιατί να την αναμασάς εδώ.

    1.”Το ίδιο κόστος έχει η «απλή» Μ.Π.Ε. με την Σ.Μ.Π.Ε.”
    Επειδή τυγχάνει να είναι η δουλειά μου, σου λέω ότι η «απλή» Μ.Π.Ε. έχει (και δει για ευαίσθητο έργο) ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ από την Σ.Μ.Π.Ε….άντε τώρα, ο καθένας άσχετος πετάει μιά παπαριά χωρίς ούτε να ξέρει τι σημαίνουν τα αρχικά…
    Βρήκαμε όλοι τώρα την τσέπη του αλλουνού και γίναμε και νταβάδες του…

    2. Όσον αφορά το ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας, η περιοχή έχει ΓΠΣ και η χαβούζα-μπαζότοπος μας έχει χρήση αθλητισμού. Δες εδώ:
    http://gis.organismosathinas.gr/
    Αλλά ούτως ή άλλως το γήπεδο πια νομικά, πολεοδομικά και σαν χρήση γης έχει περιγραφεί με ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ο οποίος έχει μεγαλύτερη ισχύ από τα σχέδιο. Στην προηγούμενη προσφυγή στο ΣΤΕ εξετάστηκε η νομιμότητα του. Προφανώς η εξέταση αυτή περιλαμβάνει και αν συνάδει με τα διάφορα εν ισχύ σχέδια. Η απόφαση του ΣΤΕ ήταν θετική και τελεσίδικη (εδώ εγκρίνει την αλλαγή χρήσης στη γωνιά του άλσους! και αυτό ΔΕΝ προσβάλεται πια και το ξέρουν οι 11, οι 12 οι 15 και 11…). Οπότε η κουβέντα σε αυτό δεν υπάρχει.

    2. Όσον αφορά το αν χρειάζεται ΣΜΠΕ, ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ….η ΣΜΠΕ αφορά σχέδια και προγράμματα (τουλάχιστον όσες έχω κάνει εγώ…). Η Αγιά Σοφιά είναι ξεκάθαρα έργο με όποια ερμηνεία της νομοθεσίας κι αν κάνεις, οπότε υπάγεται σε ΜΠΕ. Πρωτοετής τα ξέρει αυτά.

    Κοινώς, οι εκπρόσωποι της ΑΕΚ που πήγαν και απάντησαν αρνητικά στις 2 ερωτήσεις, ορθώς πράξαν (αν ποτέ έλαβε χώρα αυτό το γεγονός που μας λες). Για την ακρίβεια, η απάντηση τους εδώ που ζω θα έπρεπε να είναι: “Not Applicable to both”