Ο ΝΕΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

Έχουμε νέο χάρτη; Η θεωρία αυτό έδειξε βάσει της γενικής συνέλευσης της λίγδας που έγινε χθες. Κάτι η μείωση των ομάδων, κάτι ο πρωταθλητής που θα παίζει στα μπαράζ, κάτι κάτι παιχνίδια των προτελευταίων με τους τριτοδεύτερους της δεύτερης κατηγορίας, κάτι play outs αργότερα, κι άλλες τρίχες ελληνικές παπαρδέλες. Υποθέτω τα έχετε διαβάσει τα διαδικαστικά και θα έχετε τις απόψεις σας.

Εγώ με την διαδικασία του πρωταθλητή, δεν ασχολούμαι. Ή με αυτούς που θα πέσουν ή πώς θα πέσουν. Αυτά είναι για τα δημοσιογραφάκια ή γι’ αυτούς που τσιμπάνε το τυράκι και πέφτουν στην φάκα. Ρίχνοντας στάχτη στα μάτια του κοινού που ασχολείται με το ποδόσφαιρο και θέλει να το κρίνει σε σχέση με την Ευρώπη, που εκεί θεωρητικά ανήκει. Ή εκεί που θέλει να πάει ή τέλος πάντων αυτά τα πακέτα θέλει να αποκτήσει.

Ρωτάω λοιπόν. Το πρόβλημα είναι οι 16, οι 18 ή οι 14 ομάδες; Σίγουρα υπάρχουν περισσότερα παιχνίδια όταν οι ομάδες είναι περισσότερες, αλλά σίγουρα θα υπάρχει μεγαλύτερη απραξία όταν οι ομάδες θα είναι λιγότερες. Ποιό λοιπόν είναι το κέρδος ακριβώς; Το να ξεκουράζονται οι απροπόνητοι τεμπέληδες περισσότερο ή οι φίλαθλοι να έχουν πιο αραιές περιέργειες για το πότε να πάνε να τα σπάσουν στα γήπεδα;

Η συνέλευση πήρε κάποια απόφαση ουσίας; Δηλαδή για το κομμάτι της διαιτησίας, για την αδειοδότηση των ομάδων, το αντιντόπινγκ κοντρόλ, την βία στα γήπεδα, το μπλέξιμο των παραγόντων με εταιρείες στοιχηματισμού, την αυστηρή προσωποποίηση των μετοχών των ιδιοκτητών των ομάδων, τα γηπρδικά κριτήρια με τα οποία κάποιος δικαιούται να συμμετέχει στην  λίγδα, ή την ανακατανομή των εσόδων, τόσο των τηλεοπτικών όσο και των ευρωπαϊκών; Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ.

Τι έγινε; Ένα παλιό τανγκό, που το ζευγάρι στριφογυρίζει γύρω από τον εαυτό του, μπορεί να αποσπάει κάποια χειροκροτήματα από τους μπανιστηρτζήδες, αλλά παραμένει το ίδιο ζευγάρι, στην  ίδια θέση και με μηδέν παραγωγή έργου. Ένα περιτύλιγμα άλλαξε – και μάλιστα ούτε καν άμεσα – και στηρίχτηκε πάνω στην πρόταση και τα θέλω της φαλημέντο συνδρομητικής τηλεόρασης, που κι αυτά ήταν στηριγμένα σε κάποια λογιστική εταιρεία που δήθεν είχε αναλάβει την έρευνα για να γίνει το άθλημα θελκτικό. Αλήθεια η εταιρεία αυτή, μίλησε για τιμές εισιτηρίων και έσοδα ομάδων, βάσει παραγοντικών επενδύσεων ή συνθηκών τέλεσης αγώνων; ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕ. Η ΛΙΓΔΑ, που έχει ακόμα Μποροβήλο, ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΓΑΡΓΑΡΑ. ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΞΕΣΤΟΙ ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΪΟΝ.

Φυσικά ο Κωστούλας, από ποιούς να ακουστεί; Από ποιούς να προβληθεί; Από τα εντεταλμένα τσιράκια που κάλυψαν την συνέλευση κι ανέδειξαν την ομοφωνία των μεγάλων; Ποιά ομοφωνία όμως; Ο γάβρος δεν έθεσε θέμα conflict of interests για την ΑΕΚ ( υποβιβασμός κανονικά ) ; Από κοντά δεν ήταν κι ο Αλαφούζος που προκειμένου να πάρει άδεια για του χρόνου, δεν έχει πρόβλημα να κρατήσει το δίπολο; Ο Ιβάν γιατί δεν έχει πρόβλημα; Μήπως διότι κι αυτός διαθέτει στοιχηματική εταιρεία ή τέλος πάντων μπορεί να δίνει χορηγία σε κάποιαν τέτοια;

Μην μασάτε φούμαρα. Ο Μανωλιός άλλαξε ως αναφορά τα ρούχα του. Ίδιος είναι ο Μανωλιός. Σε ένα ρεζιλίκι πρωτάθλημα χωριού, που δήθεν θα συσσωρεύσει μάζες αν ο 13 της βαθμολογίας παίξει με τον τρίτο της δεύτερης κατηγορίας , ή αν η βαθμολογία των μπαράζ της κορυφής κρατηθεί και δεν κανονικοποιηθεί με συντελεστές. Πέστε μου λοιπόν, στα χρόνια της εγκληματικής οργάνωσης, τι αξία θα είχαν τα μπαράζ όταν ο γάβρος ήταν μπροστά με τριάντα πόντους. Πάλι τους τριτοδεύτερους δεν θα ψάχναμε;

Ή πάρτε σαν projection την φετινή βαθμολογία. Εντάξει πέφτει άμεσα ο Ηρακλής και η Βέροια. Και πάει η Λειβαδιά και ο Αστέρας να παίξουν με τον Άρη και την Καρδίτσα, φερ ειπείν. Ενδιαφέρει κανέναν πέραν των οπαδών αυτών των ομάδων; Θα πάμε να δούμε κάποιο ματς σε ουδέτερο γήπεδο; Πώς προκύπτει πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα; Αλλά κύρια, πώς προκύπτει ανακατανομή εσόδων από κάποια απόφαση που δεν ελήφθη;

Επειδή οι ομάδες θα γίνουν λιγότερες, η Nova θα πρέπει να δώσει περισσότερα είναι το επιχείρημα. ΓΙΑΤΙ; ΕΧΕΙ; Η συνδρομητική τηλεόραση έκανε την πρόταση για να πάρει περισσότερους πελάτες αλλά τα έσοδα της να τα μοιράσει στις εναπομείναντες ομάδες; Ε, με αυτά τα μυαλά κοιμάται ο Μποροβήλος και με αυτά τα μυαλά κοιμούνται και οι Κομπότηδες. Με τα ίδια γήπεδα, με τις ίδιες προσβάσεις στην διαιτησία και φυσικά με την ίδια διάθεση άλωσης της δικαιοσύνης ή των μυστικών τηλεφώνων τύπου κοριόπολις, που όλοι ανεφώνησαν οτι όλοι είναι αθώοι, παρότι οι ομάδες τους πέσανε κατηγορίες.

Μαύρα πουλιά σε μια χώρα που δήθεν διαπραγματεύεται. Και που φυσικά δεν έχει καμία θέση στην Ευρώπη, κύρια ποδοσφαιρικά. Με νταβατζήδες, με κατηγορούμενους για ναρκωτικά ή χειραγώγιση αγώνων, με φαλημέντο ιδιοκτήτες ή με αχυράνθρωπους πολιτικών προσώπων που την ψάχνουν στο αλλιώς, πήρε κάποια απόφαση η λίγδα; Και πώς να πάρει; Είναι σαν να λένε τα πολιτικά κόμματα να τημωρήσει η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη τους χρηματοδότες τους. Είναι σαν να θέλουν να αυτοκτονήσουν στο Σύνταγμα τα περιστέρια. Μην ασχολείστε αγαπητοί. Της πλάκας είναι οι άνθρωποι κι απλά το παίζουν μοντέρνοι. Χωρίς πλαίσιο πηγαίνουμε στην πλάκα. Αλλά και πλαίσιο να είχε μπει, ποιόα θα ήταν ο θεματοφύλακας; Κάποιος από τους ισχυρούς θα πείτε. Ξέρετε πόσο ισχυρός είναι αυτός; Μέχρι να πάρει το πρωτάθλημα. Μετά, όλη η Ελλάδα γελάει με τα επιχειρηματικά του προσόντα.

 

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

10 Responses to Ο ΝΕΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

  1. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Στα λόγια όλοι θέλουν να αλλάξουν στην πράξη όμως κανείς…
    Και πως να αλλάξουν τα πράγματα αφού δεν υπάρχει κανένας σοβαρός και επαγγελματίας να ασχοληθεί με το τριτοκοσμικό ποδόσφαιρο μας. Και κάποιοι σοβαροί που δοκίμασαν κατά διαστήματα,δες Μυτιληναίος, Νοτιάς,Βαρδινογιάννης, έφυγαν τρέχοντας από την βρόμα που επικρατεί.
    Το Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι καθρέπτης της κοινωνίας μας όπως είναι και οι 300 μακάκοι που είναι στην βουλή

  2. Ο/Η ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ......... λέει:

    Πιστεύεις ότι ο χοντρός έχει από κοντά τον βλάχο τού βορρά βλέποντας ότι τώρα αυτός θα έχει το πάνω χέρι;Βοηθώντας τον και αυτός από ότι βλέπω με κονέ από την Ευρώπη. Γνωριμίες και τέτοια κόλπα στα οποία είναι χωμένος ο χοντρός.

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ : Δεν το βλέπω αυτό προς το παρόν.

  4. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    “Είναι σαν να θέλουν να αυτοκτονήσουν τα περιστέρια στο Σύνταγμα”. Ωραίος!
    Νομίζω-πέρα από όλα- όλος ο ντόρος έγινε για να αμφισβητηθεί-και άρα να διεκδικηθεί- η πρώτη θέση, η οποία για 20 χρόνια μονοπωλείται. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Ξεφτύλα των τριών καμπαλέρος είναι η συγκεκριμένη αλλαγή.
    Θα μου πεις, τί να την κάνουν την πρωτιά έστω και μέσω play-off,αφού έτσι κι αλλιώς ο πρωταθλητής δεν περνά απευθείας στο ταμείο της ΟΥΕΦΑ για το εικοσάρικο του C.L.
    Ξέρω γω; Μπορούν να δωρίσουν το κύπελο του πρωταθλητη σε κανένα ίδρυμα,να το βάλει στις τουαλέτες.δίπλα στο σαπουνακι. ‘Η μπορεί κάποια από τις ομάδες τους να κάνει τρελή πορεία στο C.L, να πάρει την κούπα και έτσι να επανέλθει η απευθείας πρόκριση. Και όχι μόνο του πρωτου,αλλά και των άλλων δύο,αφού-το δίχως άλλο και οι άλλοι δύο-τρεις διεκδικητές θα φτάσουν ως τον τελικό του ΟΥΕΦΑ. Και έτσι σε 1-2 χρόνια θα βγάζουμε απευθείας 3 ομάδες στο C.L και άλλες 4-5 στο ΟΥΕΦΑ. Εκει αποσκοπεί και η ανακατανομή στην διεξαγωγή του πρωταθλήματος, με τα πλέυ-άουτ και τα πλέυ-μέσα και λοιπά “play”. Ενδιαφέρον απ΄΄ακρη σε άκρη. Από τον πρώτο ως τον τελευταίο. Θα κρτάμε την ανάσα μας. Κολοσαίο θα γίνει η λίγδα.
    Με “ελληνικό τρόπο” δίνουμε λύση σε όλα.
    Οπως λέει και ο Τζιμάκος ο Πανούσης: “πρώτα ευχόμασταν να ψοφίσει η κατσίκα του γείτονα. Τώρα ευχόμαστε να ψοφίσει ο γείτονας για να του “φάμε” την κατσίκα”.
    Με τη μούρη στην κάθαρση και “αναγέννηση” του χώρου έπεσαν οι σεσημασμένοι ευεργέτες. Αν δεν μπορούν αυτοί,τότε ποιος; Ευχομαι καλή επιτυχία.
    Α,ρε γελοίοι καραβοκύριδες και ρε ξεφτίλες φεουδάρχες του 1επί 2 . Σε ένα σίγκλο με σκατόνερα πνιγόσαστε και παράλληλα κάνετε κι’ αφρόλουτρο μέσα σε αυτόν.
    Τουλάχιστον σίγουρα εξωαγωνιστικά,του χρόνου θα υπάρχει το δίχως άλλο μεγαλύτερο ακόμα ενδιαφέρον,με αυτ’ες τις αλλαγές που προώθησαν. Εχουμε να δούμε ξεκατίνιασμα πρώην “αδελφοποιημένων” και ξεμάλιασμα πρώην “τροικανών” της κάθαρσης, που θα πέσουμε χάμω απ’τα γέλια. Κοιλιές που έσμιγαν θα χωρίσουν και όψιμες αγάπες θα αποδειχθούν απλά συνοικέσια. Καλοκαιρινοί έρωτες γεροντοπαλίκαρων θα καταλήξουν στα δικαστήρια.
    Αν δε γελά κανεις με το “δελφινάριο” των κοτζαμπάσιδων,τί άλλο να κάνει;

  5. Ο/Η Κώστας λέει:

    Το πιο τραγικό είναι αυτό με την κατανομή των χρημάτων ανάλογα με την καλύτερη επίθεση, άμυνα, διαφορά τερμάτων κλπ. Είχε τοblog κάποιο θέμα αυτές τις μέρες ή εγώ το είχα;

  6. Ο/Η conpater λέει:

    Ο ενας που ξεχωριζε απο τον βοθρο εκει μεσα την εχει κανει ελαφρως…. Ο ανθρωπος που ακουει Μποροβηλος και βγαζει καντηλες,και που οσες προσπαθειες κι αν εχει κανει ο τελευταιος για μια προσεγγιση μεσω τριτων,τεταρτων,κυκλων και τετραγωνων,εχει φαει πορτα ,κι αν παει κατα προσωπο μαλλον θα την φαει στο κεφαλι…

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Κώστας : Αγαπητέ, δεν είδα κάποιο πρόβλημα. Το recaptcha κάτι είχε και γύρισα από Mozzila σε chrome. Δεν παρατήρησα όμως και διαφορές ουσίας. Τώρα για το κείμενο, όταν λέω τρύπα στο νερό, καταλαβαίνεις φυσικά οτι δεν θα γίνει τίποτα, διότι απλά στα λέω εγώ. Το τι ψηφίζουν εκεί μέσα, είναι απλά παιχνιδάκια ηλίθιων.

  8. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς conpater : Μπα, μην παίρνεις κι όρκο. Το σακκούλι είναι μεγάλο, κι αυτός μεταγραφή ψάχνει. Δεν είναι κι άσχημα. Σίγουρα πάντως, αχθοφόρος εισιτηρίων δεν θα γίνει ( για ελάχιστους ).

  9. Ο/Η DNAEK λέει:

    Και εγώ δυο-τρεις μέρες ειχα πρόβλημα σύνδεσης με το blog.Υπέθεσα οτι ήταν το ιδιο οπως τις προάλλες.Σήμερα 3/4 μαπίνω κανονικά.

  10. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς DNAEK : Αδερφέ, έχω ενημερώσει τον διαχειριστή. Επειδή αλλάζουμε server, πιθανώς να μην είναι ενημερωμένα όλα τα links ακόμα.