Ολοκαίνουργια ίδιοι

Γεια σας και “χρόνια πολλά”, αφού έτσι καλεί το έθιμο της απανωτής και μάταιης αναστάσεως. Φυσικά σημασία έχουν τα χρόνια τα καλά και όχι τα πολλά. Αλλά ας μη χαλάμε τις καρδιές μας γι’αυτό. Αναστηθήκατε όλοι ή έμεινε κανένας  πίσω;

Μεσολάβησαν σπουδαία γεγονότα, από την τελευταία φορά που τα είπαμε.
Ο Χανταμπάκης  αποχώρησε από το “σουρβαίβορ”-” σαρβάιβορ”-“σερβάιβορ” όπως το έχουμε ακούσει με πολλές παραλλαγές.
Ο Τραμπ δοκιμάζει “βόμβες-μητέρες” στα κεφάλια των πατέρων του “κακού”.

Ο Κιμ, ο νέος “παγκόσμιος εχθρός” δοκιμάζει πυραύλους που σκάνε άμα τι απογειώσει τους και απειλεί τις ΗΠΑ οι οποίες τον στέριωσαν εκεί που είναι.
Ο Ερντογάν εχασοκέρδισε το δημοψήφισμα,αλλά δεν έχει σημασία,αφού το πιο σημαντικό είναι ότι η Δημοκρατία λειτουργεί και εκεί άψογα, όπως εδώ και όπως παντού.

Ο Τσίπρας το Πάσχα πέταξε στάμνες στην Κέρκυρα, προσμένοντας να περάσει από κάτω κανένας καλός γαμπρός για να βρει δανεικά,αλλά τζίφος.Ενα από αυτά,βρήκε στο κεφάλι τον δεσπότη και έχουμε εκτός από οικονομική και θρησκευτικη κρίση.
Ο Κούλης ο Μη-τσοτάκης, βρέθηκε στην Τήνο όπου ως γνωστόν εκεί έστεκε ως χθες η σπηλιά της Αποκάλυψης. Στην ΟΥΝΕΣΚΟ κρατάνε την ανάσα τους.

Η νομοθετική ρύθμιση που αφορά στην “Αγιασοφιά” ή “Αγία Σοφία” μπήκε σε χρόνο-ρεκόρ στο ΦΕΚ,εκπλήσοντας ακόμα και τον ίδιο το Μελισσανίδη, που βλέπει τις ημέρες των δικαιολογιών να λιγοστεύουν,ενώ τα κονδύλια που έχει συσσωρεύσει δια το εν λόγω έργο είναι έτοιμα να σπάσουν την πόρτα της αποθήκης που είναι στιβαγμένα και να ξεχυθούν στην Δεκελείας.

Εν τω μεταξύ,τις αγίες αυτές ημέρες κάποιοι άνθρωποι αυτοκτόνησαν,κάποιοι κάικαν,κάποιοι τσακίστηκαν στους δρόμους,και πολλοί περισσότεροι συνέχισαν την υποχρεωτική νηστεία στην οποια υποβάλονται,ακόμα και ανήμερα του Πάσχα,προσβλέποντας στο έπαθλο της από καιρό υποσχεθείσας “ανάπτυξης”.

Τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση στον Ιησού έστειλε περιχαρής ο Βόλφκαγκ  Σόιμπλε στο αναστάσιμο μήνυμά του: “Είχε φύγει στην πιο παραγωγική ηλικία. Αλλά τώρα όλα καλά. Είναι πάλι κοντά μας και η θέση του στην Siemens  τον περιμένει ακόμα. Ελπίζω να θυμηθεί να φέρει μαζί του και τα καρφιά. Αν τα ισιώσουμε πωλούνται ως καινούρια”.

Οσο για εμάς, η σταθερή πολιτκή στάση “ον δε φλόρ”  συνεχίζεται. Ενώ ως “χθες” δεν θέλαμε να βλέπουμε τους “θεσμούς” ούτε ζωγραφιστούς,τώρα τρομάζουμε στην ιδέα μήπως και δεν ξανάρθουν. Αυτό,είναι μια κατάκτηση της “αριστερής κυβέρνησης”, που μετατρέπει τον “κακό καπιταλισμό” σε “παρα πόδα” κομουνιστικό καταναγκασμό.

Πόσο να σε γαμεί κάποιος; Δέκα,εκατό, πεντακόσιες φορές; Κάποια μέρα θα  βαρεθεί και θα φύγει. Εκείνη η ημέρα ονομαζεται συνήθως από τους λαούς ως “κατάκτηση της ελευθερίας”. Ως τότε, οι ενδιάμεσες “φριχτές” για κάποιους και βολικές για κάποιους άλλους μέρες,γενικά ονομάζονται “ημέρες αντίστασης”. ‘Η και ανάκαμψης. Αλλαγή στάσης δηλαδή για να αποφευχθεί η ακαμψία. Είπαμε να γαμηθούμε,αλλά μη πιαστούμε κι’όλας.

Και ύστερα σου λένε για “θαύματα της Κανά” και “τυφλούς που είδαν”. Μαλακίες. Μπορεί ο Χριστός να πολλαπλασίασε τους τρεις άρτους και τους πέντε ιχθύες για να χορτάσει τους χιλιάδες ακροατές του,αλλά οι έλληνες πρωθυπουργοί κάνουν κάτι πιο πρακτικό. Μετατρέπουν τους χιλιάδες ακροατές,προκειμένου να φτάσουν σε όλους οι τρεις άρτοι και οι πέντε ιχθύες που υπαγορεύονται από την παγκόσμια τράπεζα. Κάθε χρόνο όλο και μεγαλύτερη η μεριδα για τον καθε πολίτη,αφού αυτοί λιγοστεύουν όλο και περισσότερο. Θα έρθει εποχή που οι εναπομείναντες θα πετάνε τα περισσευάμενα καρβέλια στα σκυλιά και τα αφάγωτα ψάρια στις γάτες. Ολα είναι θέμα μαθηματικών. Τα έχει πει και ο Πυθαγόρας αυτά. Και κυρίως υπομονής.

Αυτό όμως που φοβίζει περισσότερο από όλα τα κυβερνητικά στελέχη,είναι ο μεγάλος κίνδυνος που ενεδρεύει  εις το σύμβολο της πίστεως: “…προσδοκώ ανάσταση νεκρών…” Κάτι που αν συμβεί θα είναι βόμβα για τα ασφαλιστικά ταμεία. Και εγώ στη θέση τους, άθεος θα δήλωνα.

Κατά τα άλλα, όλα κυλούν σύμφωνα με το  λεγόμενο “θείο σχέδιο”.  Τι σχέση έχει ο Κόκκαλης  τώρα με τα θρησκευτικά, δεν ξεύρω.

Τέλος πάντων. “Μπι νάις αντ στικ αράουντ ας” που λένε και οι Αγγλοσάξονες, οι οποίοι σύμφωνα με υπολογισμούς τους υπουργείου τουρισμού αναμένεται άυξηση ασπρουλιάριδων που θα φτάσουν τα 3 εκατομμύρια, ξερνώντας οι νεαρότεροι εξ αυτών τον πολιτισμό τους  στα πεζοδρόμια των θέρετρων.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

3 Responses to Ολοκαίνουργια ίδιοι

  1. Ο/Η Koreas λέει:

    Έλειψες…..

  2. Ο/Η placebo στο σημερινό nocebo λέει:

    Κάθε ανάσταση

    …ο Σωκράτης junior αληθεύει ?

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς placebo : Κάμία σχέση. Εντελώς μούφα η φήμη. Ούτε junior, ούτε Κινέζοι.