ΕΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΩ

Οφείλω να παραδεχτώ οτι η Μεγάλη εβδομάδα φέτος, ήταν αρκετά διαφορετική απ’ ότι είχα συνηθίσει να κάνω. Πρώτον έφερε την πρώτη μας νίκη στο ανακαινισμένο τηγάνι και κατόπιν με πήγε στον Αργοσαρωνικό. Στην Ύδρα συγκεκριμένα, σκαφάτα, έστω και για μία μόνο ημέρα. Το Σάββατο με έφερε πάλι σπίτι – φυσικά Ανάσταση ποτέ δεν γιορτάζω -, ενώ η Κυριακή με βρήκε στο Πολυδένδρι, παρέα με μπόλικες πληροφορίες για τα ποδοσφαιρικά. Πληροφορίες που βέβαια είχαν αρχίσει να αντλούνται από τον Αργοσαρωνικό, σε παραπλέον Φερέτι.

Φυσικά η κύρια κουβέντα είχε να κάνει με την ΑΕΚ και το αύριο. Τον σχεδιασμό, τις ανανεώσεις, το οπτικό πρίσμα, την στελέχωση, κι ό,τι άλλο μπορείς να καταπιαστείς για συζήτηση την ώρα που συνοστίζονταν δεξιοί με σκάφη, παρέα με συριζαίους ιστιοπλόους ή παλιούς κομουνιστές με πούρα. Πράγματι αυτή η Ύδρα, μάζεψε πολλούς, όπως μαζεύει στο Καμίνι τον επιτάφιο στην θάλασσα ή στην κεντρική της προβλήτα έξι κηδείες.

Ο Χιμένεθ λοιπόν,  είναι φορσέ για την νέα χρονιά. Πού να τρέχεις τώρα να ξεσκαρτάρεις ενεργούς; Αυτό μάλιστα το λέω, χωρίς να βάζω προϋποθέσεις στόχων, που είναι και ψιλοαναιρούμενοι. Πάντα το καλό εισιτήριο είναι το κύπελλο, και πάντα το ζητούμενο είναι η οικονομική αφαίμαξη του αντιπάλου. Τίποτα δεν αποκλείεται βεβαίως αν κάτσουν αλλιώς τα κόκκαλα, κι ειδικά αν βρεθεί ομάδα που δώσει την ρήτρα για τον Σιμόες ( επτά μύρια είναι αυτά ). Όμως το να μην βγούμε πρώτοι στα μπαράζ, δεν θα θεωρηθεί αποτυχία αν πάρουμε το κύπελλο, ούτε κι αν έρθουν και μερικές ήττες. Αυτό που αποκλείεται πάντως,  είναι να τα κάνει μπάχαλο ο Μανόλο, αφού κατεβαίνει πολύ καλά αρματωμένος διαιτητικά. Πράγματι επικρατούσε τεράστια ικανοποίηση για την απόδοση του Παπαπέτρου, που θεωρείται παιδί του χάπια.

Στην άμυνα είναι τα πάντα κλειδωμένα. Έρχεται ο Τσιντώτας και κλείσαμε το τέρμα. Αυτό είναι το τρίο Στούτζες που θα κάνει βουτιές του χρόνου. Δεξιά είμαστε κομπλέ, ενώ αριστερά θα ξεκινήσει βασικός ο Βινίσιους με back up τον Ισπανό ή άλλον αφού ο Ντίντακ έχει κανά δυό προτάσεις στα χέρια του. Στα σέντερ μπακ είναι σίγουρη η απόκτηση ένός στόπερ, που για άλλη μια φορά θα θέλαμε να έχει αριστερό πόδι. Ελπίζω λοιπόν να είναι κατανοητό οτι είναι μετρημένα κουκιά τα νώτα της ομάδας.

Στο κέντρο έχουμε το θέμα Σιμόες, όπως προανέφερα. Τα λεφτά της ρήτρας είναι πολλά, ενώ το συμβόλαιο λήγει το 2019. Εγώ θα έλεγα οτι υπάρχει και θέμα με τον Σουηδό, αλλά να φύγουν και οι δύο, αποκλείεται. Το σίγουρο είναι οτι αναζητάται κάτι – τύπου Αϊντάρεβιτς αλλά σε πιο γρήγορο mode -, ενώ παραμένει σε αναζήτηση η επιστροφή του Τζανετόπουλου. Άλλος ένας παίκτης λοιπόν, εφόσον έχουμε αποχώρηση και διαθέσιμο cash.

Τα θέματα που κύρια απασχολούν είναι στην επίθεση. Λίγος ο Πατίτο, όπως έχουμε πει, και παγκίτης ο Λάζαρος. Άρα εκ των έσω, δεν υπάρχουν και πολλά όπλα στα εξτρέμ. Όμως καταπλέει ο Γιακουμάκης, που για όλους παίρνει τα δεξιά βλέποντας και δίχτυα, και πλέον το στοίχημα είναι στα αριστερά, που παίζουν διάφορα ονόματα και κύρια ένας παλιός γνωστός. Πρέπει να κρατάμε την παράδοση των ελεύθερων. Άρα εδώ άλλο ένα σίγουρο απόχτημα.

Και καταλήγουμε στον Αραούχο και στην θέση του για να μην λέμε πολλά. Η πεποίθηση είναι οτι ο παίκτης δεν θα μείνει. Υπάρχει βέβαια το ανοικτό πορτάκι που λέγεται Ραν Ταν Πλαν ( να κάνει δηλαδή μια αρπαχτή στην Ισπανία με κάποια μεταγραφή ), αλλά παίζει ρόλο και η ψυχοσύνθεση του Αργεντίνου. Τον θέλει ο πρόεδρος της Λας Πάλμας, τον θέλει ο κολλητός του ( ! ), τον θέλει η οικογένεια του που πήγε εκεί σύσσωμη, και τα λεφτά είναι πολλά για έναν παίκτη που όση μπάλα και να ξέρει, είναι πασιφανές οτι δεν έχει διάρκεια. Εκεί λοιπόν έχει πέσει κύρια η μεταγραφική προσπάθεια, παρέα με την ανίχνευση των ιατρικών φακέλλων για τον Αλμέιδα ή για τα λεφτά που μπορούν να έρθουν στα ταμεία της εταιρείας από ενδεχόμενη πώληση του Πέκχαρτ. Ναι, γίνονται και θαύματα.

Μιλάμε επομένως για τρεις σίγουρες μεταγραφές ή τέσσερις αν αλλάξουν τα δεδομένα στο κέντρο. Μιλάμε και για μία ενεργή προσθήκη, κι έχετε την ΑΕΚ για του χρόνου. Που δεν θα είναι ασήμαντο μέγεθος με βάση την σημερινή συγκρότηση για το πρωτάθλημα, αλλά δεν μπορείς να πεις οτι θα βγάζει και φωτιές. Πάντως μια σοβαρότητα και μια σκληρότητα μεγαλύτερη θα την έχει, στοιχεία καλά με βάση την συνεχή πτώση του χάπια, την ανημποριά του βάζελου και τον κομπλεξισμό του Ιβάν. Φυσικά το παραπάνω παραμύθι της άκρατης αισιοδοξίας στο οποίο παρασύρθηκα κι εγώ πέρσι, δεν θα επαναληφεθεί από εμένα εδώ μέσα.

Υγ1. Αυτήν την εικόνα που βλέπετε στην δεύτερη κατηγορία, βγάλτε την μια φωτογραφία.

Υγ2. Ο Γιαννάκης έχει μια σιγουριά, που όμως δεν οφείλεται μόνο στον Ηρακλή.

Υγ3. Νομίζω οτι ήρθε ξανά η εποχή για μια τεσσάρα.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

18 Responses to ΕΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΩ

  1. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Καλησπέρα Στήβεν. Όταν λες για κάποιον παλιό γνωστό για τ’αριστερά μη μου πείς πως εννοείς τον Μπαρμπόσα?

  2. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Επίσης για να γράφεις για πώληση του Θωμά του Πέκχαρτ προφανώς πάει για ανανέωση συμβολαίου?

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Ο Παρατηρητής : Μπαρμπόσα ναι, το άλλο, δεν θέλω να το πιστέψω. Την άποψη μου την είπα : Προτιμώ 55 λεπτά υγιή Αλμέιδα, παρά κρέας άμπαλλο.

  4. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Και γω που νόμιζα πως ανανέωσε με όλους τους μέτριους/φθηνούς, για να τα σκάσει για τον Αραούχο.
    Καλά θα ήταν να μπορούσε ο Αλμέιδα να βγάλει έστω 1 ημίχρονο. Tο χειρότερο απ’όλα είναι πως και ο ίδιος έχει την εικόνα ανθρώπου που τα έχει παρατήσει και κάνει τουρισμό. Οπότε η λογική λέει πως θα ψάξουνε τρόπο να ξεφορτωθούν τα 550 το χρόνο που παίρνει

  5. Ο/Η netrino λέει:

    Αποδυναμωμένη είναι η ΑΕΚ που περιγραφεις πάλι για την 5αδα θα παλεύουμε,ποδοσφαιριστής Αλμέιδα δεν υπάρχει εδω κ 4 χρόνια.Παρέα με τον Εσιέν στην Ινδονησία θα κάνει του χρόνου ή με τον Μπερμπάτοφ στα αζήτητα.Ούτε για το κυπελο είμαι αισιόδοξος, το βάζελο δεν τον έχουμε με τίποτα είναι τρεις ταχύτητες πιο πάνω από εμας

  6. Ο/Η koreas λέει:

    @ steven

    για το γηπεδο εχουμε καποιο νεότερο;

  7. Ο/Η ΒΠ λέει:

    Για το Γιακουμακη στα ακρα δεν ειμαι πολυ σιγουρος βασει σωματοδομης. Θα το δουμε. Οχι πως εχουμε φοβερα εξτρεμ αυτη τη στιγμη αλλα υποτιθεται πρεπει να ερθει ενας πολυ καλυτερος απο ολους τους υπαρχοντες, που ειναι 2 30+ (Βαργκας, Λαζαρος) που ειναι για να ερχονται απο παγκο, και ο της πλακας τακτικα Πατιτο. Και σιγουρα δεν ειναι τετοιος ο Μπαρμποσα.

    Για τα στοπερ πρεπει να πανε για βασικο που να ξερει να παιζει και με την μπαλα κατω, κατι που δεν το κανει ο Βρανιες ουτε ο Λαμπροπουλος (που δεν θα κανει προετοιμασια), ενω ο Τσιγκρινσκι -που ειναι πολυ καλος- ειναι για 15 ματς το χρονο το πολυ, λογω τραυματισμων συνεχομενες χρονιες. Αν ηταν για παραπανω παιχνιδια, δεν θα ειχε ερθει ποτε εδω περα τζαμπα με 300 το χρονο, ποσο μαλλον δε θα θεωρειτο παλαιμαχος ετων 29 αυτος ο παικτης.

    Εκτος απο τα 7 του Σιμοες, ειναι αληθεια ή παπατζα πως εχει buy out 5εκ. ο Σουηδος; Για Πετρο Αμπαλο τον ”ηγετη μας” συζητανε προταση, μπας και ερθει κανας ξενος που να μπορει να οργανωσει το παιχνιδι;

  8. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς netrino : Αφού τον βάζελο δεν τον έχουμε, πώς είσαι αισιόδοξος για το κύπελλο; Κάτι δεν καταλαβαίνω.

  9. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς koreas : Κάτι χειροπιαστό δεν έχω, αλλά οφείλω να πω οτι δεν ρώτησα και κάτι.

  10. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΒΠ : Βύρωνα χρόνια καλά ( που έρχονται ). Αυτά που ρωτάς είναι ασκήσεις επί χάρτου, που μπορεί να προκύψουν μπορεί και όχι. Εγώ ανέφερα την πρωτογενή σκέψη, που είναι μάλλον προς την σωστή κατεύθυνση. Για τον Σουηδό έτσι είναι, όπως και για τον άλλον παρά την ρήτρα ( δηλαδή με 5, δεν θα τον έδινες; )

  11. Ο/Η netrino λέει:

    Γραφω ούτε για το κυπελο είμαι αισιόδοξος και αναφέρω τον βάζελο γιατί βάση πιθανοτήτων αυτόν θα συναντησουμε στον τελικό.Η ποδοσφαιρική λογική(αν υπάρχει) λέει πως εμεις κ οι βαζελοι περνάμε.
    Γενικότερα η ΑΕΚ πρέπει να μπει κ στη λογική του πουλάω κ εφόσον έρθουν αξιόλογες προτάσεις για καποιους να προχωρήσει.Το Αιγάλεω παλιά του Θ Μητρόπουλου δεν έδινε ποδοσφαιριστές και το αποτέλεσμα ήταν τραγικο και για την ομάδα και για τους παιχτες

  12. Ο/Η ΒΠ λέει:

    Σιγουρα και με 4-5 τους 2 του κεντρου. Ολους τους αλλους δε, και με 1-1,5 το πολυ θα γινοταν συζητηση. Ολοι πωλουνται και ολοι αγοραζονται. Αυτα για την ΑΕΚ που δεν πουλαει κανεναν και χτιζει κορμους ειναι για τους κεφτεδες, που εδινε και 12 καποιος για Μανταλο και ειπαμε οχι γιατι ειναι ο ηγετης μας. χαχαχαχα

  13. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς netrino : Ναι, λάθος μου.

  14. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Σε πρώτη φαση πάντως και με βάση τις ανανεώσεις στάσιμων και χωρίς προοπτική (αλλά φθηνών) παγκιτών δεν αισιοδοξώ τρομερά για τις επόμενες κινήσεις.

  15. Ο/Η ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ......... λέει:

    Στα υστερόγραφα 1+2 εννοείς οτι ανεβαίνουν αυτοί πού είναι τώρα πρώτος,δεύτερος ; Αν θέλεις με τον Ηρακλή μου το εξηγείς; (έχω φίλο Μία γριά).

  16. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ…..: Ακριβώς το ανάποδο εννοώ. Ο Ηρακλής δεν φαίνεται να παίρνει άδεια ( αυτό λέει ο Γιαννάκης, ο Κομπότης ).

  17. Ο/Η mporat λέει:

    Μπορείς να μου λύσεις μια απορία; Αφού έγιναν τόσα στη φυσούνα και ουσιαστικά πήγαν να την πεσουν και σε δικούς μας, γιατί κανείς δεν έχει πει κουβέντα; Παίχτες, προπονητές, παρατρεχάμενοι. Μου φαίνεται πολύ περίεργο που το πάμε τόσο στα κουφά, γιατί;

  18. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς mporat : Διαβάζεις λίγο Mario Puzzo και τα βρίσκεις όλα.