ΠΑΛΙΑ ΚΟΛΠΑ

Εκείνη την ατάκα, οτι πρωτοείπε τη λέξη μαμά σε ηλικία 18 ετών, άραγε πόσοι την θυμούνται σήμερα; Όσοι όμως και να την θυμούνται, αυτοί οι καθ’ ύλην αρμόδιοι που θα έπρεπε να την έχουν εμπεδώσει, μάλλον την θεώρησαν κουβέντα του αέρα. Κι είναι πολύ κακό να μην μαθαίνεις ακόμα και σε μεγαλύτερη ηλικία. Διότι τότε η λέξη μαμά, μπορεί και να γίνει μανούλα ή Παναγία σώσε.

Πιστεύω οτι έχετε δει τους νονούς στο σινεμά. Είναι δυνατόν ο συγγραφεύς του βιβλίου ή ο σκηνοθέτης, να μην είχαν σχέσεις με τις καμόρες; Φυσικά και είχαν, όπως όμως γνώριζαν και τα όρια στα οποία θα μπορούσαν να φτάσουν. Να κονομήσουν κάτι οι άνθρωποι ναι, όχι όμως και να φάνε και το κεφάλι τους. Κάτι σαν τους δημοσιογράφους, που δεν αποκαλύπτουν και τα πάντα μονομιάς.

Ο άνθρωπος με όλη του την οργάνωση, δυστυχώς υπερέβη τα εσκαμμένα. Σε όλα τα επίπεδα. Κι ήταν τέτοια η αλαζονεία, που δεν κατάλαβε οτι πλέον οι αντίπαλοι είναι πανίσχυροι και παίζουν με όλα τα μέσα : Τύπος ο ένας, χρήματα ο άλλος και σατανικές μεθόδους ο τρίτος. Ειδικά οι δυό τελευταίοι πραγματικά προσεύχονται στην εκκλησία δια ζώσης, την ώρα που τινάζεται ένα αυτοκίνητο.

Μιλάμε οτι τίποτα δεν αφέθηκε στην τύχη. Είναι αυτό που λένε οτι τον τύλιξε σε μια κόλλα χαρτί και οτι ο σαμουράι, απλά χρησιμοποιεί τα όπλα του αντιπάλου υπέρ του. Όλα λοιπόν τα παραμύθια για διαιτητές ( Παπαπέτρου πότε έγινε διεθνής; ), για παρατηρητές ( ποιανής ένωσης και πότε αποσκίρτησε ; ), για ΔΕΑΒ, για νόμους επίθεσης εναντίον αξιωματούχων κάποιου αγώνα  ( μην γελάτε ακόμα ) και σχετικές τιμωρίες, λειτούργησαν, κι άντε τώρα να αποδείξεις οτι δεν είσαι ελέφαντας. Ειδικά όταν ένα δικαστήριο δεν δέχεται σαν μαρτυρία την ΑΕΚ ( πέστε μου ένα μέσο της ΑΕΚ που έγραψε οτι η αποστολή δέχτηκε επίθεση ), κι όταν φυσικά παίρνει την έκθεση της αστυνομίας σαν συμβουλευτική.

Μα τελικά θα ρωτήσετε, έγινε κάτι; Φυσικά και έγινε, και ΗΜΟΥΝ ΠΑΡΩΝ όπως ξέρετε. Όπως και να το κάνεις, οι έξοδοι από τις σουίτες είναι ακριβώς στον χώρο που πέσανε τα χημικά. Είναι ο χώρος που με το γνωστό πορτάκι,  επιτρέπει την πρόσβαση κάποιων ιδιαίτερα αθλημένων τύπων στους χώρους πέριξ των αποδυτηρίων. Στον οποίον χώρο, συχνά γίνεται συνωστισμός, αναλόγος με το παιχνίδι του Πλατανιά ( ο ίδιος χώρος σε τριάντα μέτρα σε πάει στην φυσούνα ) ή ανάλογος φαινομένου Σμύρνης κατά κάποια κατίνα.

Οι αξιωματούχοι πράγματι δέχθηκαν επίθεση. Ρε παιδί μου σε πιάνει μια τρέλα όταν ο ταϊσμένος από εσένα γυρνάει εναντίον σου. Όταν αλλάζει βάρκα. Βάρκα που άλλαξε επίσης ο Θωμάς κι ο Μπέος. Εδώ καλά τα λέει ο γάβρος. Διότι η καμόρα είπαμε είναι στην εκκλησία εκείνη την ώρα, και έχει στείλει άλλους να κάνουν την δουλειά. Ξέρω οτι δεν είμαι πολύ κατατοπιστικός, αλλά έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου εδώ μέσα να λέω για πιο παλιά, οτι όταν όλοι πίστευαν οτι την διαιτησία την ήλεγχε ο Κόκκαλης, απλά εγώ μίλαγα για κάποιον Κανελλάκη.

Το θέμα όμως είναι οτι το σπιράλ είναι πολύ άσχημο πλέον. Είναι ένα σπιράλ που το έζησε ο χάπιας πέρσι στον τελικό του κυπέλλου. Και προβλέπεται ανάλογο την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ, εκεί που όλα τα δημοσιεύματα θα μιλήσουν για εκκλησία με εξαίρεση φυσικά τα κόκκινα οπαδικά. Που φυσικά δεν τα λαμβάνει υπ’ όψιν του ο κανονικός κόσμος του γάβρου. Που έμπλεξε πολύ άσχημα κι αυτός αφού δέχτηκε αυτά τα παιχνίδια της ηγεσίας του από την μιά, κι από την άλλη δεν απαίτησε την κάθαρση από τους τραμπούκους που κάνουν κουμάντο στο τηγάνι. Φαινόμενο φυσικά που το έχουν όλες οι ομάδες.

Και το χειρότερο απ’ όλα δεν είναι η φυσιολογική πτώση του χοντρού. Αυτό γίνεται πάντα ποδοσφαιρικά σε ό,τι ανεβαίνει. Το χειρότερο είναι οτι τον κυνηγούν δυνάμεις πυρηνικές, τόσο προσκηνιακά όσο και παρασκηνιακά. Ναι, έχουν βγει κι άλλοι στο πέρασμα. Κι αυτοί οι άλλοι, δεν κυνηγούν μπεκάτσες, αλλά κρατούν καλάσνικωφ και για ένα πουλί μπορεί και να φάνε, ό,τι περνάει από μπροστά τους.

Άλλοι θα πουν δίκαια, άλλοι θα πουν άδικα. Δεν με απασχολεί καμία άποψη. Έχω την δική μου κι έτσι προχωράω : Ομαδάρα που να κερδίζει τους πάντες για να τελειώνουμε. Δικαιοσύνη ανεξάρτητη, που μαζί με την τεχνολογία και την διαιτησία, θα αποδίδει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Όλα τα άλλα είναι σε επίπεδο Εξαρχείων που κανείς δεν ξέρει ποιοί είναι οι γνωστοί άγνωστοι. Ή μάλλον ξέρει, αλλά δεν τους πιάνει για άλλους λόγους.

Διότι όπως θεωρώ οτι ο γάβρος πήρε δίκαια το πρωτάθλημα πέρσι, έτσι θεωρώ οτι θα το πάρει και φέτος. Κι είναι κακό ιστορικό έτσι και πάρει ο ΠΑΟΚ τον τίτλο στα χαρτιά, απλά από την κατάθεση κάποιου μάρτυρα, που έλαχε να είναι αξιωματούχος του αγώνα. Ας πρόσεχαν οι εμπλεκόμενοι που πέτυχαν την οικονομική ύφεση του γάβρου, ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑΝ ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ Ή ΜΟΡΑΙΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΡΑΟΥΧΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΑΙΖΟΝ. Και τα ίδια θα μπορούσα να πω και για τον Ιβάν. ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΠΑΙΖΩ ΣΤΟ ΔΙΠΟΛΟ ΤΣΙΠΡΑ – ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Θέλω κάτι να γίνεται για μένα, για όλους μας, με όλα τα λεφτά που μας κλέβουν οι ολιγάρχες που διοικούν την χώρα κι έχουν ασπίδα το ποδόσφαιρο, κατακλέβοντας την χώρα κι όντες μοναδικοί υπεύθυνοι για το δημόσιο χρέος, όπως και για την χρηαματοδότηση όλων εκείνων των λαμογιών, που είτε εκλέγονται από τον μαλάκα τον λαό, είτε διοικούν το ποδόσφαιρο αλλάζοντας παρατάξεις ανάλογα με το πού φυσάει το χρήμα.

 

 

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

21 Responses to ΠΑΛΙΑ ΚΟΛΠΑ

  1. Ο/Η netrino λέει:

    Ο Ιωάννης Κατακουζηνός υπήρξε αυτοκράτορας του Βυζαντίου για κάμποσα χρόνια κατάλαβε κάποια στιγμή πως δεν είμαστε για πουθενά και έγινε ησυχαστής-μοναχός.

  2. Ο/Η conpater λέει:

    Η απαντηση στην προηγουμενη αναρτηση για Mario Puzzo σε συναρτηση με την σημερινη τα λεει ολα.
    Ξερουμε αν θα ανοιξουν και οι πανω θυρες για την Τεταρτη?

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς conpater : Νομίζω οτι το κείμενο είναι για λίγους. Ίσως και μυημένους. Αλλά στην Ευελπίδων δεν έχω κέφι να πάω. Προτιμώ να βλέπω τους ηλίθιους να τρέχουν εκεί, την ώρα που τα ξύνω ή την ώρα που ψάχνουν όλοι για τους ορατούς, ενώ οι Καρτράιτ απλά κάθε φορά αποδεικνύουν το μυαλό τους….Εσύ ειδικά, καταλαβαίνεις. Έχω χόμπυ τους νεόπλουτους και τους πετυχημένους….

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς conpater : Συγνώμη, δεν απάντησα. Δεν ξέρω για το επάνω. Νομίζω οτι είναι βάσει ζήτησης. Δηλαδή ρίξε ζάρια να σου πω. Πάντως το ρεκόρ δεν θα σπάσει. Ο Αεκτζής είναι σοβαρός. Και δεν θέλει αίμα να στάζει στα καλά καθούμενα. Και πόσο αίμα εξ άλλου να πάρεις από τον πεθαμένο;

  5. Ο/Η Koreas λέει:

    @Steven

    Ευχαριστούμε για την ενημέρωση για ακόμη μια φορά. Μέχρι τώρα έχεις προβλέψει σωστά όλες τις εξελιξεις.

    Πάντως πιστεύω ότι δε θα αφαιρεθούν βαθμοί από το γαβρο. Αν και προσωπικά θα ήθελα να αφαιρεθούν και να χάσουν και το πρωτάθλημα.

    Αν αφαιρεθούν όμως και πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα ( λέμε τώρα) θα έχει προβλέψει σωστά αν και από σπόντα ο κιντης. Το φ;νταζεσαι πόσο ωραίο σενάριο θα ήταν ; κιντης σε ρολο Τειρεσία…….

  6. Ο/Η Koreas λέει:

    @ conpater

    Έχουν ανοίξει ήδη οι επάνω θύρες. Διατίθενται εισιτήρια στις επανω θύρες απέναντι από τα επίσημα. ( θύρες 8 10 12 14)

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Το μίσος είναι παγωνιά στην ψυχή και δηλητήριο στην σκέψη, φίλε μου. Εδώ, δεν μιλάμε για ομάδες, αλλά για ψυχάκηδες που μας εκμεταλλεύονται.
    Δεν θέλω να αφαιρεθούν βαθμοί κι εγώ, αλλά προσβλέπω βάσει του σχεδίου να πέσει η τεσσάρα. Αν δεν πέσει, απλά είσαι για τα μπάζα με αυτόν τον αντίπαλο.
    Για τον Κιντή δεν θέλω να μιλάω, καθότι απουσιάζει από τον χώρο αλλά κι από την ζωή μου. Όμως ο Κιντής όταν μίλαγε για πρόβλεψη, είμαι σίγουρος οτι δε θα είχε στο μυαλό του τις δοτές εκθέσεις του τηγανιού. Στα άλλα για την ζούγκλα, είναι σίγουρα δικαιωμένος. Όμως επειδή εγώ παίζω στην ζούγκλα, πράγματι για πλάκα, θα πήγαινα σε κάποια καφετζού, κι ειδικά αυτήν που δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον της κι απλά περιμένει σε κάποιο καταγώγιο πελάτες για το μεροκάματο. Απ’ οτι ξέρω, την Πυθία την μαστουρώνανε απλά….

  8. Ο/Η conpater λέει:

    @Koreas
    Ευχαριστω,αλλα εχω σπαστει τοσο πολυ. Με εχει φαει ο μικρος να ανεβουμε,αλλα απο το internet δεν εδιναν τα παιδικα. Για να παρω δυο εισητηρια πρεπει να χαλασω μια κατοσταρα μαζι με τα πηγαινε -ελα…. Θα δουμε.
    @Στηβεν
    Εγω θελω τα παντα να ειναι στο χορτο. Νικησες η εχασες. Τελος. Ετσι ημουν ετσι ειμαι. Επειδη γνωριζομαι καλα με κατι πολυ κοντινους του αρχηγου των Μυρμηδονων,εχει γινει η κατασταση πουτανα. Ελικρινα, δεν με ενδιαφερει τι θα γινει,εγω θελω την Τεταρτη να μπεις μεσα να παρεις το παιχνιδι με τρια γκολ και να τελειωσει η ιστορια. Ασε τους μετα να γαμηθουνε μεταξυ τους,οπως ελεγε κι ο αρχηγος της αστυνομιας οταν οι φαμιλιες ξεχωριζαν τα πλυμενα απο τα πραγματικα καθαρα….

  9. Ο/Η Koreas λέει:

    @Steven

    Δασκαλε γραφεις, απλα μια ταπεινή ππαρατήρηση.Κι εγώ θέλω παρά πολύ να πέσει τεσσάρα. Όμως Η μπάλα από μόνη της κι ειδικά αυτή που παίζεται στην χώρα μας είναι τρελή κι ανοιχτή σε κάθε αποτέλεσμα. Έτσι είναι πιθανόν κάθε αποτέλεσμα. Όσο και να ” σχεδιάζεις ” θέλεις και κάποιους να ξέρουν να κλοτσανε σωστα το τόπι. Όχι από ηττοπάθεια αλλά από ευθυκρισία σου λέω ας κρατάμε μικρό καλαθι, κι όπως αλλα πολλά στο σύγχρονο νεοελληνικό πολιτισμό μας αν είναι να ρθει θε να ‘ρθει, αλλιώς θα προσπεράσει……με αλλά λόγια, τι σχεδιασμό ρε Steven με τον αινταρεβιτς και τον μπαρμπα Θωμά τον πεκχαρτ παίζουμε…..

  10. Ο/Η Koreas λέει:

    @all

    Για τους “σπουδαίους” ελληνες ψυχακηδες που ανέφερες.

    ” κι αν δεν μπορείς να καμείς τη ζωή σου οπως τη θέλεις,

    τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορεις: μην την εξευτελίσεις”.

  11. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς conpater : Παρασυμφωνώ.

  12. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Αυτή είναι όλη η προσπάθεια που κάνω. Να μην παίζουμε με αυτούς και να μην ακολουθούμε την νεοελληνική μοίρα. Να δούμε την ομάδα του Φάντροκ ξανά.

  13. Ο/Η The Snitch λέει:

    @Stevie
    Δυσκολο να μην ακολουθεις την νεολληνικη μοιρα μιας και ο ελληνας ειναι ραγιας και θελει ‘αφεντη’ για να κανει το κολλαουζο, να ‘τρωει’ τα απομειναρια και να εχει ενα ‘ειδωλο’ να ακολουθει..η λεξη αυτονομος εκτος απο οτι του ειναι αγνωστη ΚΑΙ τη φοβαται αλλα ΚΑΙ του ειναι δυσκολη μιας και πρεπει να κοπιασει για να την καταλαβει.
    Την ομαδα του Φαντροκ δε θα τη ξαναδουμε μιας και εχουν αλλαξει και οι καταστασεις αλλα κυριως οι ανθρωποι. Στο τι περιμενουν αλλα κυριως στο τι θελουν και τι καταλαβαινουν.

  14. Ο/Η Κώστας λέει:

    Νομίζω και μη μυημένοι καταλαβαίνουν κάποια πράγματα. Πέφτει ο χοντρός και λόγω βάρους, μάλλον θα κάνει πολύ θόρυβο. Όπως όλοι μας φαντάζωμαι από το περιβάλλον μας, βλέπουμε φίλους οπαδούς του ΟΣΦΠ να τρομοκρατούνται από αυτά τα απλά και σκούζουν χειρότερα από τον Αλασκούζο, φανταστείτε τι έχει να γίνει στην μεγάλη απόφραξη.

  15. Ο/Η netrino λέει:

    Και μια ο λόγος για την ΑΕΚ του Φαντροκ έχω μια ερώτηση.Ο Νικολάου ήταν καλός ποδοσφαιριστης? Ευχαριστώ

  16. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς netrino : Τον Νικολάου τον πήραμε από το Περιστέρι. Σε μας ήρθε αυτός κι ο Σταυρόπουλος, αν θυμάμαι καλά, πήγε στον γάβρο. Τον Νικολάου τον πήραμε σαν σέντερ φορ και μετά τον γύρισε ο Φάντροκ σέντερ μπακ. Άρα, σαν στόχος ήταν αποτυχία κι άρα σαν επιθετικός ήταν της πλάκας. Εμένα πίσω δεν μου άρεσε ιδιαίτερα. Άτεχνος ήταν, άτσαλος αλλά μπορούσε να επιβιώσει λόγω προσωπικότητας σε ομαδάρα. Ουδέποτε μνημονεύεται στο πάνθεον των καλών παικτών της ΑΕΚ. Θες και την δική μου γνώμη περαιτέρω; Σοβαρό παιδί, σοβαρός αθλητής, φιλότιμος. Τεχνικά άμπαλλος. Γενικά κακός ποδοσφαιριστής αν κλείσω την τανάλια σε αυτό. Χρήσιμος όμως ήταν σε μια ομάδα που ουδέποτε έπαιζε άμυνα.

  17. Ο/Η DNAEK λέει:

    Κατατοπιστικότατος Στήβεν.Να υποθέσω οτι καποια “συμμαχία” του Ιβαν με Μπούλη και αντιστοιχη “ρήξη” με τον δικο μας ειναι προπέτασμα καπνού ή είμαι μακράν νυχτωμένος.Θα μου πεις οτι η “συμμαχια” ειναι επιχειρηματική και εκει αυτά επιτρέπονται .Ναι αλλα μιλάμε για αποδόμηση και οικονομική αφαιμαξη.
    Τελος παντων οπως και να εχει την τετάρτη δεν περιμένω απλή νίκη.ΤΙΜΩΡΙΑ θέλω.Αρκεί να μη δει κανένα ονειρο ο Μανόλο.

  18. Ο/Η Koreas λέει:

    @Steven

    Θα ήθελες κάποια στιγμή να μας μιλήσεις εκτενώς για την ομάδα του φαρντοκ. Ίσως με κάποιο ολοκληρωμένο post?……για εμάς που δε τη θυμόμαστε και δεν την είδαμε ποτέ στο γήπεδο αξίζει τον κόπο…..να ξεφύγουμε και λίγο από τον κανόνα της μετριότητας και να πάμε στην εξαίρεση του ονείρου….αααα θα ήταν ωραίο να συνδέσεις την ομάδα του φαρντοκ και με το πνεύμα της εποχής της καθώς και με την ανθρωπογεωγραφια της …….

  19. Ο/Η Γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    @νετρινο και στηβ: νομίζω ο Νικολάου αποτελεί καλό παράδειγμα αυτού που έχω μάθει καμπόσα χρόνια εδώ στα ξένα: σε ότι και να κάνεις το πρώτο θέμα είναι η νοοτροπία, ο χαρακτήρας και η επαγγελματική προσέγγιση. Αυτό κοιτάν πρώτα απ’ όλα εδώ σε συνεντεύξεις και όταν παίρνουν συστάσεις (και όχι ο βαθμός του πτυχίου, το χρώμα της γραβάτας, τα μπούτια ή το κονέ -αλα γιουνάν μπεηλίκ-, τουλάχιστον γι αυτούς σε θέσεις που παράγουν και αφήνουν χρήμα στον οργανισμό). Με θετική νοοτροπία και διάθεση να προσαρμοστείς στο ρόλο που σου δίνεται στο σύστημα/δομή του οργανισμού (πες μπάλα, consulting, enigneering, εμπόριο λευκής σαρκός, ότι θες…) πας στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων μακρύτερα -και παράγεις περισσότερη υπεραξία- από πιο ταλαντούχους ή σπουδαγμένους (σε πιο πάνω θέσεις κοιτάν φυσικά και track record….και υπάρχει και η κάστα των WASP’s, αλλά εκεί άστο…, αλλά στο Λάκη αυτό δεν είναι ακριβώς εφαρμόσιμα αυτά)….σε αυτή τη βάση ο Λάκης αποτελεί υπόδειγμα για τους νεαρούς αεκτζήδες και έτσι θα το εξηγήσω και στο γιό μου μιά μέρα…

    Με ασπασμούς από τη νεφοσκεπή κομητεία του Σάρρεϋ

  20. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς DNAEK : Καμία συμμαχία δεν έχει χαλάσει και καμία καινούργια δεν έχει δημιουργηθεί. Την Τετάρτη, κι εγώ για τιμωρία πάω.

  21. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Μπορούμε να το κάνουμε το κείμενο, αλλά δεν ξέρω πόσο ενδιαφέρον θα είναι. Είναι σαν να μου μιλήσει κάποιος εμένα για τους παίκτες που δεν πρόλαβα. Τέλος πάντων θα το ρίξω σαν παιδική ανάμνηση, οπότε ίσως να μην βγει στερεότυπα.