ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – Α Ε Κ

Αναμενόμενο ήταν η ΑΕΚ να κατέβει με μπόλικες αλλαγές λόγω τιμωριών ή λόγω της Τετάρτης. Αναμενόμενο και το σύστημα, που ήταν ένα εύπλαστο 4-2-3-1 ή ένα 4-3-3. Ο λόγος που δεν μπορώ ξεκάθαρα να το χαρακτηρίσω, ήταν η πολύ κακή απόδοση του Μπακασέτα. Που ήταν άφαντος, σαν να μην γούσταρε το σημερινό rotation κι ήθελε θέση βασικού στο κύπελλο.

Το πρώτο ημιχρόνιο λοιπόν, ξεκίνησε με τις γνωστές αψιμαχίες στο κέντρο και ποιός θα πάρει τον αέρα του άλλο. Εμείς πήραμε την κατοχή της μπάλας μεν, αλλά χάσαμε τον αέρα δε. Η ομάδα ήταν ασύνδετη, απίστευτη χαλαρή τόσο αμυντικά όσο κι επιθετικά, κινδύνεψε κανά δυό φορές, ενώ δεν απείλησε πουθενά. Το μόνο θετικό από το διάστημα αυτό, είναι μήπως οι ιθύνοντες ξανασκεφτούν για ποιό λόγο θέλουν να ανανεώσουν τον Βάργκας και τον Πέκχαρτ.

Για απόδοση, είναι αδύνατον να μιλήσει κάποιος. Πλάνο σίγουρα υπήρχε, αλλά σώματα να το υλοποιήσουν δεν υπήρχαν. Ένας Γαλανόπουλος προσπαθούσε να κάνει κάτι τις, αλλά όλοι οι άλλοι ήταν πρόωρα στις παραλίες. Ο Λεβαδειακός ήταν πολύ πιο οργανωμένος, πολύ πιο αποφασιστικός τόσο ατομικά, όσο και ομαδικά. Δήθεν για την σωτηρία του. Καμία σχέση το σημερινό παιχνίδι. Αλλά ας μην ξεφεύγουμε.

Ήταν πολύ κουραστικό το παιχνίδι για όποιον ήθελε να δει λίγο μπάλα. Θα μου πείτε τώρα θα δει κάποιος μπάλα, στις πιο στημένες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, που δήθεν όλα τα παιχνίδια  αρχίζουν την ίδια ώρα για το αδιάβλητο; Ε, δεν μιλάω για εμάς τους Έλληνες. Λέμε για κανά τουρίστα, που ήθελε να αποκτήσει σφαιρική γνώμη για την κουλτούρα μας. Οπότε κατάλαβε γρήγορα το φαλημέντο μας, ακόμα και για το χόμπυ μας. Όπως κατάλαβε οτι ο Βράνιες, που δήθεν είναι καμικάζι, με σοβαρό επιθετικό, έχει πρόβλημα. Επιθετικό, που άνετα θα μπορούσε με έναν βαθμό δώρο ο Κομπότης , να στον δώσει για είκοσι χιλιάρικα.

Το ταψί το λάδωσα πάντως κι έβαλα τα home made τυροπιττάκια. Τον φούρνο τον είχα προθερμάνει για κανά δεκάλεπτο και το ενδιαφέρον μου ήταν αν τα είχε φτειάξει καλά η σύζυγος που είχε αναχωρήσει για επαγγελματική υποχρέωση κι αν θα τα έψηνα καλά. Δύσκολη βέβαια η αποτυχία μου, αφού πιο ενδιαφέρον είχε το μαγείρεμα σε σχέση με το παιχνίδι που πιθανώς να αποσπούσε την προσοχή μου. Μιλάω για το πρώτο εικοσάλεπτο, που η ταλαιπωρία συνεχιζόταν με την κάκιστη απόδοση της ΑΕΚ και το μικροκακόμοιρο παίξιμο του αντιπάλου.

Ο Χιμένεθ λογικότατα βέβαια,  έβγαλε τον Πέκχαρτ και τον Μπακασέτα. Ο Βάργκας ήρθε ελαφρώς προς τον άξονα, κι όλα παραμείνανε ίδια. Φλυαρία, ανούσια κατοχή, κανένας αυτοματισμός, κάποιες υποψίες τελικών και αβίαστα λάθη, που φέρανε μια τρομερή ευκαιρία για την Λειβαδιά, που σίγουρα ήταν πιο επικίνδυνη μέσα στο τερέν.Όσο κι ο Λάζαρος πλέον από εμάς, που έδειχνε κάποια διάθεση και προσπαθούσε να κάνει κάτι με τον Αλμέιδα και τον Αραούχο πιθανούς παραστάτες.

Μπορούμε λοιπόν να μιλήσουμε για πολύ σωστές διορθωτικές κινήσεις από τον προπονητή μας. Κινήσεις που άρχισαν να φαίνονται προς το τέλος, όταν επικράτησε κάποια ιλαρότητα εκ μέρους του γνωστού παλιού επόπτη του γάβρου ( Μπαλόκας ), που πιο πολύ έπαιζε για τον βαθμό,  κρυφοκοιτώντας τον με απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, Κομπότη, που στεκόταν ακριβώς πάνω από την φυσούνα. Κινήσεις που μαζί με τον εκνευρισμό, φέρανε και την ΑΕΚ να προηγείται. Αστεία πράματα να ζητάς πέναλτυ σε χέρι του Βράνιες, όταν έχει προηγηθεί πάνω στην διεκδίκηση της μπάλας, κλασσική φάση handball.

Να μην λέμε όμως πολλά. Διότι το σκορ μας κάνει πουτάνες, αν θέλουμε να πάρουμε στα σοβαρά την συνολική απόδοση της ομάδας ή την πιθανή παραμονή του Βάργκας, αντί να τον κάνουμε δώρο στον Αλαφούζο. Η ομάδα ήταν αλλού γι’ αλλού, κοιμισμένη σε κάποιο νιρβάνα και πέφτοντας από την Ακρόπολη βρήκε πορτοφόλι. Πορτοφόλι που ψάχνει κι ο Κομπότης από κάποιες ομάδες – δεν είναι μόνο ο Ηρακλής – για να παραμείνει στην κατηγορία. Αλλά αυτά είναι άλλα θέματα. Αυτά που μας αφορούν είναι οι βαθμοί και η Τετάρτη. Καλή εβδομάδα λοιπόν αφού σκοτώσαμε το θηρίο.

 

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

19 Responses to ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η Γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    Τελικώς…ότι πληρώνεις παίρνεις…καλύτερος του γηπέδου ο βράνιες κατ’ εμέ με γαλανόπουλο και σουηδό να παλεύουν για τα απάλευτα. Όπως λες, ο λάζαρος μόνο αλλαγή πρέπει να μπαίνει.
    Αλλά είδα τον κομποτιακό γεμάτο αφρικάνια από το πανέρι, από τις μαούνες για τη λαμπεντούζα θα πήγε και θα τα ψάρεψε απευθείας ο Κομπότης…βγαίνουν 2 τετ-α-τετ και τα στείλαν άουτ. Μία φορά παίρνει τη μπάλα (με ωραία πάσα λάζαρου) ο αραούχος, πάρτο τεμάχιο. Εμ…αυτά να τα βλέπει ο εγγυητής με τα πειράματα του και τις αγορές παιχτών ελεύθερων του 200ρικού από τα αζήτητα…εύχομαι να διδαχθεί.
    Επίσης, εύχομαι να πέσουν τα απαραίτητα από κάνα κρυφό δωρητή ή μέλος της λυκο-συμμαχίας μέσω καμιάς “μεταγγραφής” στις γριές και να μείνουν κατηγορία και να πέσει ο κομποτιακός…καταλαβαίνω ότι θα προσφέρει υπηρεσίες το κομπότι για να μείνει αλλά κάποια θέματα είναι και ζήτημα αρχής (όταν έλεγε ότι μας γαμάει…)…χίλιες φορές η πιο πουλημένη ομάδα (μαζί με το νιόνιο) να μείνει στη λίγδα…

  2. Ο/Η Γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    Ας πάει κάποιος τέλος πάντων να πάρει το γιό του βλογιοκομμένου (που είναι μανούλα στα μανατζεριλήκια) κάνα 100ρικο και να τον αφήσει δανεικό…στις γριές, να βγάλουν κι αυτές το δίσκο “για ανακαίνιση του ιερού ναού” να μαζευτεί κάνα 50-100ρικο ακόμα και να πληρωθούν τα παιδιά και να μείνουν κατηγορία…σιγά τα δύσκολα…

  3. Ο/Η netrino λέει:

    Το καλοκαίρι αν θελουμε πραγματικά να λέμε πως πάμε για πρωτάθλημα θα πρεπει να ερθουν αθλητές-ποδοσφαιριστές.Σε σοβαρή ομάδα παιχτες τύπου Μπακασέτα, Βαργκας θα είχαν κοπεί μόνο και μόνο απο αυτό που θα έδειχνε η ζυγαριά και η λιπομέτρηση. Καλά για τον Πορτογάλο τουρίστα(λέγε με Αλμέιδα) δεν το συζητώ καν.

  4. Ο/Η conpater λέει:

    Ημερα “ομορφιας” για το ποδοσφαιρο σημερα. Παντα ο Ελληνας κραταει τα εθιμα, τα ηθη τα εχει εξαφανισει προ πολλου.Μεχρι και οι γαυροι το`ριξαν στην γιουχα… Η επομενη μερα “ομορφιας” η Τεταρτη,αφου ο Σαννυ με τον Κλεμεντσα θα περιμενουν σημα απο τον Μπαταλια,οτι ο Τονι Μπρασκο καθαρισε κατι δυσκολους λεκεδες απο κρασι και αιμα που ειχαν μεινει απο την προηγουμενη φορα που μαζευτηκαν να φανε λαζανια…..

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς netrino : Είσαι αυστηρός λιγάκι. Βάλε πόσο χρόνο είχε να παίξει, βάλε και τι μπορεί να δώσει μόνο με τον όγκο του, και βάλε στο φινάλε οτι αυτός τράβηξε τα σέντερ μπακ πάνω του, και ξεμπλόκαραν οι άλλοι. Όταν μπήκε αυτός έγινε το 0-1. Αν είχες αντίπαλο τον Πέκχαρτ, θα χαράμιζες άμυνες πάνω του; Φυσικά παίκτης Βάργκας δεν υπάρχει. Ο Μπακασέτας είναι καλός αρκεί κάποιος να ασχοληθεί με τον ρόλο του.

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς conpater : Πώς πιάνεις τα νοήματα ! Μίλαγα σήμερα με έναν Γιώργο και μου έλεγε οτι έχουν τρελαθεί οι γέροντες και μιλάνε κάτι ακαταλαβίστικα, που δεν τα έμαθε στην διοίκηση επιχειρήσεων. Και ρώτησα αν ήταν συνομήλικοι αυτοί που μίλαγαν. Όχι μου είπε. Ο άλλος πρέπει να ήταν πολύ νεώτερος αφού τον αποκαλούσε λοχαγό και προφέσορα. Και φτειάχνανε σαλάτες από αντίδια για μετά. Αντίδια τέτοια εποχή, ρώτησα. Συνέστησα ΩΡΛ για καλύτερη συνέχεια.

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Γιώργης ο Γαρατζέος : Hello my bro. Τον θέλουμε τον Λεβαδειακό γισ του χρόνου. Μην είσαι άδικος με αδερφούς. Στα λόγια, όλοι έχουμε κάνει λάθη. Και οι αμαρτωλοί εν ονόματι του Χριστού αμάρτησαν και εν ονόματι του Χριστού μετανόησαν. Θέλω να είσαι μεγαλόθυμος.

  8. Ο/Η The Snitch λέει:

    @Stevie
    Η αλήθεια ειναι οτι θέλει θάρρος να ασχολείσαι με την αεκ ακόμα.
    Αυτο που θέλει θράσος ειναι να κάτσεις να δεις κομποτιακο-καραγκιόζομενεθ,
    φυςικα δεν ασχολήθηκα κάν με το ματς μιας και θεωρώ πιο ενδιαφέρον που χάζευα τις καμήλες να πίνουν νερό απη το μπακασετα.
    Μια η κούραση-ακομη βγαίνει- μια το Ρεάλ-μπαρτσα που ειναι ματσαρα. Ο pulga τους δουλεύει κανονικά, εχει βάλει ΤΗ ΓΚΟΛΑΡΑ, έβγαλε με κίτρινη αυτο το ταγάρι το κασιρο καο Νίκος με κόκκινη το Ράμος. Α ρε κοντε εχεις και κατι ταγάρια που σε έλεγαν λιγο αλλα τοςο μπαλλα ξέρουν…άλογα τους εχεις κανει μεςα στο μπουρδελο τους. Απο την άλλη εχεις αυτο το ΝΟΥΜΕΡΟ με το ζελέ..να κλαίγεται.
    Μόλις φόρτωσε με άλλη κάρτα και τον κοβασιτς..
    Αυτος που ειναι ολα τα λεφτα ειναι ο μέγας φριτς ο κροος (μεγάλος παίκτης…) και φυςικα το ανάλογο νουμερο στο πάγκο ο ζιζου το Κανισακι.

    Η απορεια-και το ενδιαφέρον για μένα απο το κείμενο- τι εγινε με τα τυροπιτάκια; ολα οκ ;

  9. Ο/Η netrino λέει:

    Ο Μπακασέτας έχει γραφεί πως το παιδί παλευει με τα κιλά του με διατροφολογους, μακάρι να τα καταφέρει.Θέλει προπόνηση στίβου να βελτιώσει ταχύτητα κ έκρηξη για να γίνει αξιόπιστη λύση σε ομάδα με υψηλές απαιτήσεις.Είναι παλαιάς κοπής ποδοσφαιριστής.

  10. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς The Snitch : Σου μιλάω οτι επειδή τα είχα βάλει με λίγο σουτζούκι μαζί στο ταψί, αυτό έβγαλε ζουμί, πότισαν τα άλλα, και βγήκε μια πανδαισία. Μεχρι και η Χριστίνα δοκιμασε λόγω οσμής. Ξέρεις οτι οι γυνάικες κινούνται κύρια λόγω μύτης κι αυτό τις κάνει πολύ καλούς φίλους του ανθρώπου. Εν πάσει περιπτώσει, όλα καλά λόγω αδιαφορίας. Επί Φάντροκ, θα τα είχα κάψει τα τυροπιττάκια.

  11. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς netrino : Τουλάχιστον παλεύει με κάτι. Διότι άλλοι δεν παλεύουν με τίποτα, όρα Βάργκας ή Πέκχαρτ. Προτιμώ τον μαχητή από τον τύπο που νομίζει οτι είναι κάτι. Εκτός πάλι αν προτιμάς τον Μάνταλο.

  12. Ο/Η conpater λέει:

    @Γιωργης ο γαρατζεος
    Καλοχρονος για την γιορτη σου.
    Το Σαββιδακι εχει ενοχλησεις απο προχθες,και μαλλον εχει απαντησει καταφατικα για την βοηθεια. Για το καλο του μπαμπα και την αναπτυξη του στην φτωχομανα βεβαιως-βεβαιως…Τωρα,αν κατι στραβωσει, θα ειναι στην…μεταφραση.

  13. Ο/Η koreas λέει:

    Καλημέρα & καλη εβδομαδα σε όλους

    steven παρακολουθησες την “ομιλιά¨ του χοντρού με τον καραπαπαρα πίσω του σε ρολο γλυφτη. και καλά αυτή ηταν ομιλία για τον πανηγυρισμό του πρωταθλήματος; με δυσκολία ανοιγε το στόμα του ο χοντρός.

    μου φανηκε να υπάρχει μεγάλη ανησυχία στα ματια του καραπαπαρα ( ο οποίος προσπαθει να δειχνει κατ’ εικόνα και κατ’ ομοίωση του χοντρού, μουσι , παχος, κουρεμα, ίσως- ίσως να είναι και λίγο περισσότερο αντιπαθής από το χοντρό πλέον).

    ο δε χοντρός εδειχνε σχεδόν αναισθητος, σαν να είναι αλλου, σαν να είχε ξενυχτίσει σε μνημόσυνο τρία μερόνυχτα συνεχόμενα………α και κάτι άλλο, ο χοντρός πίνει τίποτα;

  14. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    έναν καλό παίχτη τον βλέπεις από το πως κινήται στον αγωνιστικό χώρο. Τέτοιοι είναι λίγοι στην ομάδα μας και όταν παίζουν κάνουν την διαφορά. Μόλις μπήκαν Αλμέιδα, Λάζαρος και Αραούχο σε ένα εικοσάλεπτο ξερός ο αχώνευτος ….
    Ηθικόν δίδαγμα: Δεν φτάνει μόνο να μικρύνει ο αντίπαλος, πρέπει να μεγαλώσεις και εσύ, να τα σκάσεις δλδ.
    Αλλιώς θα μαλλιοτραβιέσαι με τις Ξάνθες και τους Πλατανιάδες ….

  15. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Αδερφέ, δεν είδα την ομιλία αλλά η κριτική σου πρέπει να είναι σωστή. Τυχαία τον λέω χάπια ( ελπίζω να σου απάντησα ) ;

  16. Ο/Η netrino λέει:

    Στηβεν δε με πείθει ο κάνω σβουρες γυρω από τον εαυτό μου Μανταλος αλλά αυτο δε σημαίνει πως κάνει κ ο Μπακασέτας,γνωστός κ ως αόρατος παίχτης.

  17. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς netrino : Κανέναν δεν προκρίνω, ούτε και συμπαθώ. Δεν παίζουν στην ίδια θέση πάντως. Χθες ήταν ο χειρότερος παίκτης. Εκτιμώ το σουτ του και την ταχύτητα του. Και οι δύο είναι άχρηστοι για μια ΑΕΚ που θα θέλαμε να βλέπουμε.

  18. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Στίβεν καλημέρα
    για σήμερα πως τα βλέπεις τα πράγματα; από θέμα θωράκισης των εξωτερικών παραγόντων εννοώ, που κρίνουν πολλές φορές ένα παιχνίδι. πχ ο επόπτης που δεν του έκατσε η γκόμενα με το κόκκινο στρινγκάκι και να θέλει να γαμήσει ότι κόκκινο βλέπει μπροστά του…

  19. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Χάρης : Καλησπέρα Μπάμπη. Τα πάντα είναι θωρακισμένα.