Οι ανανεώσεις.

Μην ξεχάσουμε να ανανεώσουμε τους παίκτες μας μη τυχόν και πάνε στο ζέλα.

Να κοιτάξουν καλά οι υπεύθυνοι μη τυχόν και τους ξεφύγει κανείς.

Τι ζούμε ρε φίλε. Παίκτες που λήγουν τα συμβόλαια και τους παντρευόμαστε, αντί να ψάξουμε για καλύτερους.

Αντί να είναι οι παγκίτες ο Γκάλο ο Ντίντακ κτλ, ανανεώσαμε τους αναπληρωματικούς τους και έτσι δώσαμε σήμα πως και του χρόνου οι ίδιοι θα είναι βασικοί και αναντικατάστατοι, όπως στο δημόσιο. Διότι υπάρχει άνθρωπος που περιμένει πως ο Μπακάκης θα φάει τη θέση του Γκάλο? Ούτε ο ίδιος ο Μπακάκης δεν το πιστεύει.

Ανανεώσαμε παίκτες που δεν έχουν καμία προοπτική, καμία μεταπωλητική αξία, και κυρίως καμία φιλοδοξία. Βολεύτηκαν με τα συμβόλαια και όλα καλά. Kαι η ΑΕΚ βολεύτηκε με φθηνούς παίκτες.

Αν θες να πας ενα βήμα παραπάνω έπρεπε να μείνουν ελεύθεροι και εσυ σαν ΑΕΚ να αποκτήσεις παίκτες με την προοπτική να φάνε τις θέσεις των βασικώνε. Έτσι υπάρχει υγιής ανταγωνισμός με τους 11δάτους. Θα ανησυχήσει τώρα ο Ντίντακ μην του φάει τη θέση ο Βινίσιους? Αστεία πράγματα..

Μπορεί να κράζουμε τον Μάνταλο για οσα κάνει και οσα δεν κάνει, αλλά χτες που έπαιξε στη θέση του ο Μπακασέτας, απλά δεν.. Το παιδί δεν κάνει για την ΑΕΚ και είναι κρίμα να ξεχάσει και αυτά που ήξερε. Καλύτερα αν μπορέσουν να τον πουλήσουν, διότι δεν ταιριάζει στην ΑΕΚ. Δε βρίσκει θέση. Ποια είναι η θέση του? Έχει η ΑΕΚ τέτοιο σύστημα για να μπορεί να παίζει? Έχει η ΑΕΚ την πολυτέλεια να παίζει για τον (κάθε) Μπακασέτα? Όχι φυσικά. Όπου και αν δοκιμάστηκε απλά δεν υπήρχε. Δε μπορεί στα πλάγια, δεν έχει ταχύτητα, δεν έχει ντρίπλα, δεν έχει γρήγορη ποδοσφαιρική σκέψη, δε μπορεί να οργανώσει παιχνίδι. Αρα τί μπορεί να κάνει? να κάθεται στο ημικύκλιο της περιοχής και να περιμένει καμιά μπαλιά για να σουτάρει. Και απ’οτι βλέπω δεν πρέπει να έχει καλή σχέση ούτε με τη ζυγαριά. Αθλητής είσαι, κάθε μέρα κάνεις 2 ώρες προπόνηση. Δεν νοείται 22-23 χρονών παιδί να παίζεις μπάλα σε τέτοιο επίπεδο και να είσαι σε τέτοια κατάσταση. Αρα τρώς και δεν προσέχεις την εξωγηπεδική σου ζωή. Και ψεύδεσαι και τρώς που έλεγε και η αξέχαστη Ρένα.

Η ΑΕΚ έχει τεράστιο πρόβλημα φυσικής κατάστασης. Έχει πολύ λίγους παίκτες με αθλητικά προσόντα. Ένας τέτοιος είναι ο Βράνιες, ο Λαμπρόπουλος, ο Αραούχο, ο Σιμόες. Παίκτες με πολλές αντοχές. Ο Γιόχανσον βαρύς και σκασμένος. Φέτος όλη τη χρονιά έχει θέμα.

Σε ελάχιστα παιχνίδια έχει παίξει καλά. Στα περισσότερα ήταν από μέτριος εως κακός.

Οι υπόλοιποι γατάκια. Γκάλο, Βάργκας, Μάνταλος, Πατίτο, Πέκχαρτ.. παίκτες – σκιές που πέφτουν με το φύσημα του ανέμου.

Εξαιρώ τον Τσιγκρίνσκι διότι τις αδυναμίες του τις καλύπτει εν μέρει παίζοντας με το μυαλό του. Γι’αυτό είναι αξιόπιστος οργανωτικά.

Ο δε Αλμέιδα πλέον είναι για κανα νούμερο μεγαλύτερη φανέλα και σορτσάκι γιατί κρέμασε σκεμπέ και κώλο. Λογικό, αφού δεν έχει παίξει σχεδόν καθόλου φέτος. Ας του δώσουν ένα ζευγάρι σαγιονάρες για την παραλία και ας πάει όπου θέλει ο άνθρωπος. Καλοκαιράκι έφτασε, κρίμα να κουράζεται. Πλέον θυμίζει κάτι τύπους με κοιλιές και μουστάκια που γυρίζουν μέσα στα Τούρκικα χαμάμ.

Χτες ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι και παίξαμε με πολλές αλλαγές.

Ήταν ευκαιρία απέναντι στον τελειωμένο Λεβαδειακό (αλήθεια, πού τους βρήκε όλους αυτούς τους παίκτες? Λες και βγήκαν από διαφήμιση της wind με τον Πίου) για τις λεγόμενες ρεζέρβες να δείξουν κάτι. Διότι έπαιζαν απέναντι σε ανύπαρκτους αντιπάλους. Και αντί να αρπάξουν την ευκαιρία, μπήκαν στο γήπεδο με μπλαζέ υφάκι λες και πήραν το πρωτάθλημα. Καλά ο Βάργκας έτσι παίζει πάντα, είναι παίκτης – αναλαμπή. Οι υπόλοιποι όμως δεν δικαιολογούνται. Διότι αμα δεν δείξεις κάτι τώρα, πότε θα το δείξεις? Μόνο ο Γαλανόπουλος έτρεχε πάνω-κάτω, δηλαδή ο παίκτης κάθε φορά που παίζει αρπάζει τις ευκαιρίες απ’τα μαλλιά. Πράγμα που δεν το κάνουν οι υπόλοιποι. Την πρώτη φάση μας την κάναμε στο ’50 και αυτό τα λέει όλα.

Έπρεπε να μπεί ο Λάζαρος με τον Αραούχο για να δούμε μια σωστή πάσα.

Μας έκαναν τουλάχιστον 2-3 τετ-α-τετ οι Μουλόπουλοι με τους Μεντήδες, αντί να τους βάλουμε κάτω και να τους βαράμε σα χταπόδια.

Μήπως οι υπεύθυνοι πρέπει να ξανασκεφτούν το θέμα με τις ανανεώσεις..

*update: τραυματίστηκε ο Βάργκας και είναι αμφίβολος για τον επαναληπτικό. Κατα τα άλλα, ορισμένοι φωνάζουν που δεν έπαιζε βασικός τόσο καιρό.

Post By Ο Παρατηρητής (72 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

3 Responses to Οι ανανεώσεις.

  1. Ο/Η FLEVEND λέει:

    Δυστυχώς όλες οι ενδείξεις(και ανεξάρτητα σημερινού αποτελέσματος) είναι ότι θα έχουμε μια από τα ίδια.Κανένας σοβαρός προγραμματισμός,μάλλον όχι αγορές παικτών και αν κάτσει κανένας ελεύθερος.Δικαίωμα τους και δικαίωμα μας να κάτσουμε σπίτι μας.

  2. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Update: Χτες κυκλοφόρησε μια “είδηση” στην Ισπανία, πως ο γαύρος ψάχνεται για Αραούχο.
    Την έβγαλε στο twitter ο ίδιος δημοσιογράφος που τον Ιανουάριο είχε βγάλει τη συμφωνία για δανεισμό του Αραούχο στην ΑΕΚ.
    Δεν ξέρω το παρασκήνιο, ούτε είμαι στο πορτοφόλι κανενός για να γνωρίζω αν μπορεί να πάρει τον Αραούχο και πόσα λεφτά μπορεί να δώσει.
    Αλλά δε θα μου φαινόταν καθόλου παράξενο να ψαχτεί μια Ελληνική ομάδα για τον παίκτη. Ειδικά μετά τα οσα έχει δείξει εδω και 3 μήνες, αφού μπήκε στο κλίμα απο την πρώτη μέρα.
    Δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι ο Μαρινάκης και σε τι κατάσταση είναι ο Μελισσανίδης.
    Δε γνωρίζω κατα πόσο η ΑΕΚ έχει διασφαλίσει πως εφόσον πλήρωσε και έφερε δανεικό τον Αραούχο για 6 μήνες, πως στην πρώτη ευκαιρία δεν θα πάει σε άμεσο ανταγωνιστή της.
    Σίγουρα είναι περίεργο που βγήκε μόλις μια μέρα πριν το ντέρμπι, αλλά στην Ισπανία έχει που κυκλοφορεί τουλάχιστον εδω και 1 μήνα. Και δεν το έβγαλε ο Γαβαθιώτης ούτε ο Νικολακόπουλος.
    Οι ΑΕΚτζήδες αντιμετώπισαν το θέμα με χλευασμό και απαξίωση, συγκρίνοντας την περίπτωση με το Σκόκο και άλλους παλιότερους παίκτες της ΑΕΚ. Ξέχασαν όμως μια σημαντική λεπτομέρεια: ο Σκόκο δεν ήταν δανεικός, και αν δεν του τα είχε σκάσει ο Παππάς δεν ξέρουμε ποιά θα ήταν η εξέλιξη. Βέβαια είχε δεσμευτεί και ο ίδιος ο παίκτης πως δεν θα πήγαινε στον γαύρο, αφού είχε υποστεί το καθεστώς τους οσα χρόνια έπαιξε στην Ελλάδα.
    Για τον Αραούχο και τη Λας Πάλμας όμως δεν υπάρχουν αυτά. Υπάρχει μόνο το ποιός θα δώσει τα λεφτά. Απ’οτι γράφτηκε η τιμή του παίκτη ξεκινά απ’τα 6,5εκατ. και αυτό οχι για το 100% των δικαιωμάτων του. Τρέχα γύρευε με λίγα λόγια..
    Αν γνωρίζει κάτι περισσότερο κάποιο απο τα παιδιά, ας μας διαφωτίσει.

  3. Ο/Η Νίκος λέει:

    Ποτε εδωσε ο χοντρος 6,5 εκ για ποδοσφαιριστη για να δωσει και τωρα?